Ukrajina – Slovinsko 2:0 (kon.) | Švédsko – Dánsko 2:1 (kon.)
koniec
Švédsko
2:1 (1:0)
Dánsko
Sobota 14.11.2015, 20:45 • Friends Arena, Solna (Švédsko) • Kvalifikácia ME • Baráž
Predzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:45.
     
    Euro 2016 vo Francúzsku sa nezadržateľne blíži a ešte stále nie je isté, kto bude tvoriť plný počet zúčastnených. Miestenku si môže vybojovať 8 tímov v baráži. O 20:45 sa vo švédskej Friends Aréne začne súboj reprezentácie Švédska proti výberu Dánska.

    Švédsko ukončilo hlavnú fázu kvalifikácie v skupine G na 3. mieste so ziskom 18 bodov a dvojbodovou stratou na druhé Rusko len o dva body. Suverénne Rakúsko vyhralo skupinu s 28 bodmi, keď neprehralo ani raz. Švédsko v kvalifikácii naposledy vyhralo doma s Moldavskom 2:0 a v Lichtenštajnsku rovnakým výsledkom. Švédi sa v barážovom dvojzápase budú spoliehať najmä na svoju megahviezdu Zlatana Ibrahimoviča, ktorý je aj teraz v nominácii trénera Erika Hamréna.

    Dánska reprezentácia skončila hlavnú fázu kvalifikácie na treťom mieste v skupine I, kde strácala dva body na druhé Albánsko a 9 bodov na víťaza skupiny Portugalsko. Dáni naposledy prehrali v Portugalsku 1:0 a predtým remízovali na pôde Arménska 0:0. Známym menom v dánskom tíme je určite útočník Nicklas Bendtner prezývaný ako „Lord Bendtner“. Či dokáže Dánov posunúť ďalej, to sa ešte uvidí.

    Vychutnajte si teda s nami pokračovanie baráže na EURO 2016 a nepremeškajte stretnutia Švédska a Dánska vďaka on-line prenosu na webe Onlajny.eu. Prajem vám pekný športový zážitok!
     
    Úvodné zostavy:

    Švédsko: Isaksson – Lustig, Antonsson, Granqvist, M. Olsson – Durmaz, Lewicki, Källström, Forsberg – Berg, Ibrahimović (C).
    Náhradníci: Olsen – E. Johansson, Bengtsson, Seb Larsson, Svensson, Khalili, Zengin, Guidetti, Toivonen.

    Dánsko: Schmeichel – Jacobsen, Kjaer (C), Agger, Durmisi – Kvist – Braithwaite, Kahlenberg, Eriksen, Fischer – Bendtner.
    Náhradníci: Andersen, Lössl – S. Poulsen, Vestergaard, Christensen, Wass, Delaney, J. Poulsen, Højbjerg, Jørgensen, Y. Poulsen.

    Rozhodca: Rizzoli – Liberatore, Tonolini (všetci ITA).
     
    Oba tímy vychádzajú zo šatní na ihrisko. Po nástupe budeme počuť štátne hymny oboch krajín.
     
    Hráči sa rozmiestňujú na trávniku, všetko je pripravené na začiatok stretnutia. Švédi sa predstavia v žltých dresoch, Dáni v červených.
     
    Pred zápasom si hľadisko ešte minútou ticha uctí obete včerajšej tragickej teroristickej drámy v Paríži.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    Úvodným výkopom prvého zápasu baráže sa prezentovali dánski futbalisti. Tí začínajú stretnutie z pravej strany doľava. Loptu majú zatiaľ pod kontrolou na vlastnej polovici.
     
    2
    Prvý náznak útoku od Švédov. Durmaz sa pretláčal do šestnástky, odkopol loptu, ktorá bola tečovaná dánskym hráčom. Bude z toho roh.
     
    2
    Rohový kop zahrali domáci hráči nakrátko ku bližšej žrdi. Dáni si súpera postrážili a nedovolili mu zakončiť na bránku.
     
    4
    Dáni predviedli rýchly zisk lopty v strede ihriska. Po pravej strane sa následne vysunul Braithwaite, ktorý centroval do šestnástky, no brankár Isaksson bezpečne loptu lapil v rukách.
     
    5
    Fischer sa snažil pred hranicou šestnástky na ľavej strane rozhýbať protihráčov. Obrancovia domácej reprezentácie sa však nenechali nalákať a pokus zlikvidovali.
     
    6
    Durmisi pekným centrom z ľavej strany našiel v šestnástke spoluhráča. Bol to Braithwaite, ktorý sa dostal k strele, no tú bleskovo zblokoval Antonsson na rohový kop.
     
    7
    Dáni sa pokúsili o krátke rozohratie rohového kopu. Následne sú ešte hostia na útočnej polovici a po autovom vhadzovaní budú pokračovať v snahe.
     
    7
    Eriksen si pripravil loptu za pokutovým územím a pálil. Nemieril však presne. Lopta letela ďaleko mimo a Isaksson môže v pokoji rozohrať.
     
    8
    Zlatan Ibrahimović ukazuje svoju futbalovú tvrdosť. V súboji s Kjaerom si len tak nenechal vziať o loptu. Hosťujúceho futbalistu pritlačil ku trávniku a dopustil sa tak nedovoleného zákroku.
     
    9
    Martin Olsson sa rozbehol po ľavej strane ihriska. Jeho akcia však bola prerušená po verdikte hlavného rozhodcu, ktorý si ide niečo vysvetľovať s brankárom Dánska.
     
    10
    Lewicki sa snažil dlhým centrom vysunúť do zakončenia niekoho z dvojice útočných hráčov Ibrahimović – Berg. Center to bol však pridlhý.
     
    11
    Bendtner si v súboji s Granqvistom dopomohol faulom a prvý raz sa teda v zápase objavil. Či už divákom alebo sledujúcim na televíznych obrazovkách.
     
    13
    Švédsky tím sa dostal do rýchleho protiútoku. Po nevydarenom centri do šestnástky, sa ešte k strele spoza pokutového územia dostal Durmaz. Lopta bola dvakrát mierne tečovaná a nakoniec skončila v Schmeichelovom náručí.
    13.
     
    15
    Odrazenú loptu na obrannej polovici dokázali hráči Švédska rýchlo skrotiť a poslať ju ku brankárovi Isakssonovi.
     
    17
    Švédi zostávajú vo svojej hernej pohode a príliš Dánom nenechávajú priestor na útočnej polovici. Zatiaľ však hostia neťahajú za kratší koniec, napriek tomu, že domáci tím je dnes favoritom.
     
    18
    Tutovka pre Švédsko! Po pravej strane hru zrýchlil Antonsson a našiel Lewickeho. Ten prihrávkou od bránkovej čiary našiel v malom vápne Berga. Jeho strelu bez prípravy bleskovým zákrokom znškodnil Schmeichel!
    18.
     
    20
    Po rohovom kope sa k hlavičke dostal Berg, no z tejto situácie nebol takisto úspešný. Mieril nad bránku dánskej reprezentácie.
     
    21
    Ibrahimović sa snažil uvoľniť pomocou narážačky. To mu však nevyšlo a k lopte sa dostal Berg. Mal výhodnú pozíciu, no rozhodol sa pre spätnú prihrávku za vápno, kde nik vhodný nestál.
     
    22
    Dánsko získalo rohový kop. Rozohrával ho Fischer, no Švédi pozorne ubránili pokutové územie a súperovi nedovolili zakončiť.
     
    24
    Durmaz predvádzal svoje individuálne pohyby. Úspešný však nakoniec nebol, pretože Dáni si na neho dali poriadny pozor.
     
    25
    Nebezpečenstvo pred Isakssonom. Po centri Braithwaita z blízkosti rohovej zástavky brankár Švédska loptu iba vyboxoval. Dostal sa k nej v šestnástke Bendtner, no jeho koncovka nakoniec nebola až taká ohrozujúca.
     
    26
    Z ihriska bude musieť nútene odísť Antonsson. Hráč Švédska za pomoci lekára odchádza z trávnika s krívajúcou nohou. Pravdepodobne bude vystriedaný, ak sa jeho stav nezlepší.
     
    28
    Forsberg bol faulovaný pred hranicou šestnástky a Švédsko v týchto chvíľach získava výhodnú pozíciu na strelu zo štandardky.
     
    29
    Striedanie v tíme Švédsko: z ihriska odchádza Mikael Antonsson, prichádza Erik Johansson.
     
    30
    K lopte sa postavil Ibrahimović a snažil sa tvrdou delovkou prepáliť múr. Jeho pokus však letel iba do múru dánskych hráčov.
     
    30
    Po autovom vhadzovaní sa Berg vyhol ofsajdu a dostal sa k lopte pri žrdi. Z ťažkej pozície napokon zakončil iba do bočnej siete bránky.
     
    31
    Šanca pre Švédsko! Lopty sa v pokutovom území zmocnil Berg po Ibrahimovićovej prihrávke. Strieľanou prihrávkou hľadal na opačnej žrdi Forsberga, no poslal nepresnú loptu.
    31.
     
    33
    Kahlenberg nedovolene atakoval švédskeho kapitána a domáci budú zahrávali ďalšiu štandardku. Brankár Schmeichel nekompromisne vyboxoval.
     
    35
    Forsberg si narazil s Olssonom a uvoľňoval sa v pokutovom území. Jacobsen si ho však dôkladne postrážil a nedovolil mu vystreliť.
     
    37
    Nicklas Bendtner bol faulovaný Granqvistom pred pokutovým územím a v tejto chvíli uvidíme nebezpečnú situáciu pred Isakssonom.
     
    37
    Eriksen centroval, no loptu napálil iba priamo do Ibrahimovićovej hlavy v múre. Ten sa chvíľu otriasal, no potom bol už v poriadku.
     
    40
    Švédsko si vytvorilo dobrú príležitosť. Všetko to bolo zahrané na Ibrahimovića, ktorý ľavačkou pálil z hranice šestnástky. Prízemnou strelou mieril tesne vedľa žrde.
     
    41
    Ibrahimović získal loptu pred šestnástkou, no proti Kjaerovi a Kvistovi si dopomohol faulom. Pokračoval v akcii, no potom ho to zarazilo a padol až na kolená.
     
    44
    Na oboch stranách sme videli poctivú prácu krajných obrancov. Durmisi z Dánska a Lustig zo Švédska pozorne zastavili hrozbu útoku po kraji.
     
    44
    Nicklas Bendtner si zbehol do šestnástky po krásnom Eriksenovom centri. Johansson si dánskeho hráča neustrážil a črtala sa pekná príleežitosť. Bendtner však z prvej bránku minul!
     
    45
    Švédsko dalo gól!
    V závere polčasu strieľa švédsky tím otvárací gól stretnutia! Durmaz šikovnou pätičkou na pravej strane prenechal loptu Lustigovi. jeho prihrávka prišla v pravý čas. V šestnástke našiel voľného EMILA FORSBERGA, ktorý krásne umiestnil strelu z prvej ku protiľahlej žrdi!
    45. Emil FORSBERG - 1:0
     
    45+1
    Nadstavujú sa dve minúty. Tú prvú už máme pomaly za sebou. Takýto gól fanúšikom a najmä hráčom Švédska výrazne pomohol.
     
    45+2
    Švédsky hráč Agger je potrestaný žltou kartou za faul na Ibrahimovića. Ten bol spáchaný v diskutabilnom mieste v okolí hranice šestnástky. Bude z toho štandardka.
     
    45+3
    Zlatan Ibrahimović napriahol, tvrdou strelou prepálil všetkých, ktorí mu stáli v ceste, no loptu nakoniec natiahnutím vyrazil Schmeichel!
    45+3.
     
    45+4
    Prvý polčas sa skončil.
     
    V prvom polčase sme videli jediný gól. Prišli s ním domáci, ktorí skórovali až v závere. V 45. minúte sa presadil Forsberg.
    Druhý polčas sa začne približne o 21:52
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    47
    Druhý polčas zatiaľ začali aktívnejšie hráči dánskej reprezentácie. Tí by potrebovali streliť vyrovnávajúci gól, aby sa vrátili do zápasu.
     
    47
    Žltú kartu dostáva Emil Forsberg (Švédsko).
     
    48
    Olsson sa vyhol ofsajdu a centroval do šestnástky. Odtiaľ sa z hlavičky snažil presadiť Ibrahimović, no mieril nad bránku.
     
    49
    Po faule Kahlenberga v pokutovom území na Forsberga bude Švédsko zahrávať jedenástkový kop!
     
    50
    Švédsko dalo gól!
    K lopte sa postavil kto iný ako ZLATAN IBRAHIMOVIĆ, ktorý tvrdou nekompromisnou strelou ku pravej žrdi premenil penaltu!
    50. Zlatan IBRAHIMOVIĆ - 2:0
     
    52
    Dánsko sa snaží so situáciou okamžite niečo urobiť. Jacobsen poslal z pravej strany center do vnútra šestnástky. Tam však boli Švédi plne pripravení.
     
    53
    Švédi sa po góle na 2:0 mierne stiahli na vlastnú polovicu. Pravdepodobne sa chvíľu snažia o vydýchanie útočných hráčov.
     
    55
    Striedanie v tíme Dánsko: z ihriska odchádza Thomas Kahlenberg, prichádza Nicolai Jørgensen.
    Striedanie v tíme Dánsko: z ihriska odchádza Viktor Fischer, prichádza Pierre-Emile Højbjerg.
     
    55
    Zlatanovi Ibrahimovićovi sa podarilo streliť presný zásah, uvoľnil sa však príliš skoro, a to znamenalo ofsajd.
     
    57
    Dvaja hráči s podobným účesom sa navzájom stretli v súboji. Kjaer v tejto chvíli Ibrahimovića zozadu podkopol, a to bolo na faul.
     
    58
    Olsson sa natlačil do šestnástky. Priblížil sa tesne ku bráne a krížnou prihrávkou sa snažil Berga nájsť. Dáni sa ubránili.
     
    60
    Napriek tomu, že Švédsko zápas jasne vedie 2:0, viac majú loptu na kopačkách hráči Dánska. Držanie lopty sa pohybuje okolo 57 %.
     
    61
    V pokutovom území si na loptu nabiehal Zlatan Ibrahimović, no spracovať si loptu sa mu tentokrát nepodarilo.
     
    62
    Dáni vyrazili do rýchleho protiútoku, na ktorého konci bol Bendtner. Hlavičkoa dánskeho hráča smerovala na bránu, no Isaksson ju bezpečne vyrazil.
     
    64
    Švédi sa dostali pred šestnástku. Finálna prihrávka od Ibrahimovića však švédskej hviezde nevyšla, a tak brankár Schmeichel nekompromisne odkopol.
     
    66
    Jorgensen sa prezentoval krátkym a rýchlym centrom. Defenzíva domáceho tímu ho vystihla, ale musí naďalej čeliť dánskym nástrahám.
     
    67
    Jacobsen pohrozil nepríjemným dlhým centrom. Lopta letela až na brvno, kde pre istotu Isaksson zasahoval svojou rukou. Jemne pretiahol loptu na hornú sieť.
     
    68
    Striedanie v tíme Švédsko: z ihriska odchádza Jimmy Durmaz, prichádza Sebastian Larsson.
     
    71
    Striedanie v tíme Dánsko: z ihriska odchádza Martin Braithwaite, prichádza Yussuf Poulsen.
     
    72
    Švédi sa aj naďalej snažia bezpečne brániť a súpera príliš nepúšťať. Na druhej strane, brankár Schmeichel už dlhú chvíľu nemal poriadny zákrok.
     
    73
    Larsson fauloval protihráča. Nebol to však nebezpečný zákrok, a tak hráč Dánska prakticky ihneď vstal z trávnika a hral ďalej.
    73.
     
    75
    Hra bola šikovne presunutá na Forsberga. Ten ešte dlhým centrom poslal ku vzdialenejšej žrdi loptu ku Ibrahimovićovi, no ten volejom z ťažkej pozície netrafil dobre.
     
    77
    Emil Forsberg mal loptu pred šestnástkou. Dvaja hráči mu nabiehali bližšie ku bráne, no napokon prihral iba na súperove kopačky.
     
    78
    Ibrahimović predvádzal svoje futbalové umenie. Skvelo loptu podržal pred šestnástkou, využil fyzické predispozície, no napokon už spoluhráčom nedokázal adekvátne prihrať.
     
    80
    Dánsko dalo gól!
    Dánsky tím sa vracia do zápasu a za 10 minút môže ešte aj vyrovnať! Eriksen rozohrával rohový kop. O hlavičku sa pokúsil Poulsen. Lopta dorazila ku žrdi ku NICOLAIOVI JORGENSENOVI, ktorý bezproblémovou dorážkou znižuje na 2:1!
    80. Nicolai JØRGENSEN - 2:1
     
    82
    Striedanie v tíme Švédsko: z ihriska odchádza Zlatan Ibrahimović, prichádza John Guidetti.
     
    84
    Kjaer sa zbavil Berga ľahkým faulom, Švédsko získava nakoniec iba aut na útočnej polovici.
     
    85
    Olsson odvrátil akciu Dánska na aut. V tejto chvíli je to naozaj rýchla hra s prudkými prechodmi na oboch stranách.
     
    87
    Isaksson rozohrával odkop od brány. Loptu zachytili Dáni až pri Schmeichelovi a ihneď sa snažia otočiť protiútok.
     
    88
    Po center od Durmisiho s istotou v šestnástke skákal brankár Isaksson a Dánom nedovolil výraznejšie ohroziť bránu.
     
    90
    Jacobsen poslal center do šestnástky. Odtiaľ hlavičkoval Jorgensen, no svojím pokusom nakoniec bránu netrafil.
    Sme zvedaví na údaj o nadstavenom čase.
     
    90+1
    Nadstavujú sa tri minúty.
     
    90+2
    Olsson sa pustil do súboja s Poulsenom naozaj tvrdo. Po chvíli boli však obaja hráči v poriadku a môžu pokračovať v hre.
     
    90+3
    Koniec zápasu.
     
    V druhom polčase Ibrahimović v 50. minúte premenil penaltu a vyzeralo to tak, že Švédi sa už iba "dovezú" do víťazného konca. V 80. minúte však fanúšikov vystrašil Jorgensen, ktorý skóroval. Bol to však nakoniec iba jeden góly, ktorý Dánsko vyprodukovalo. Švédsko teda zdolalo Dánsko 2:1 a v utorok uvidíme odvetu tohto súboja v Dánsku.

    Ďakujeme vám za pozornosť. Dobrú noc! (22:42:52)

    Lukáš Rastislav Ovšonka

    Góly: 45. Forsberg, 50. Ibrahimović (pen.) – 80. Jørgensen

    Karty:   47. Forsberg (SWE) – 45+2. Agger (DEN)


    Držení míče: 41 % : 59 %.
    Střely na branku: 5:2. Střely mimo: 5:5. Rohy: 4:5. Ofsajdy: 3:2. Fauly: 12:9.
    Švédsko: Isaksson – Lustig, Antonsson (29. E. Johansson), Granqvist, M. Olsson – Durmaz (68. Seb Larsson), Lewicki, Källström, Forsberg – Berg, Ibrahimović (C) (82. Guidetti).
    Náhradníci: Olsen, Carlgren – E. Johansson, Bengtsson, Seb Larsson, Svensson, Khalili, Zengin, Guidetti, Toivonen, Hiljemark, Kujović.

    Dánsko: Schmeichel – Jacobsen, Kjaer (C), Agger, Durmisi – Kvist – Braithwaite (71. Y. Poulsen), Kahlenberg (55. Jørgensen), Eriksen, Fischer (55. Højbjerg) – Bendtner.
    Náhradníci: Andersen, Lössl – S. Poulsen, Vestergaard, Christensen, Wass, Delaney, J. Poulsen, Højbjerg, Jørgensen, Y. Poulsen, Falk.

    Rozhodca: Rizzoli – Liberatore, Tonolini (všetci ITA)
    Utorok 17.11.2015
    Dánsko - Švédsko 2:2

    Góly: 81. Y. Poulsen, 90+1. Vestergaard – 19. Ibrahimović, 76. Ibrahimović

    Karty:   51. Durmisi (DEN), 59. Y. Poulsen (DEN), 77. Højbjerg (DEN) – 11. Bengtsson (SWE), 70. Seb Larsson (SWE)

    Držení míče: 59 % : 41 %.
    Střely na branku: 6:4. Střely mimo: 7:2. Rohy: 11:5. Ofsajdy: 3:1. Fauly: 8:16.