Ukrajina – Slovinsko 2:0 (kon.) | Švédsko – Dánsko 2:1 (kon.)
koniec
Ukrajina
2:0 (1:0)
Slovinsko
Sobota 14.11.2015, 18:00 • Arena Lvov, Lvov • Kvalifikácia ME • Baráž
Predzápasové kurzy
     
    Prvý barážoví zápas medzi Ukrajina – Slovinsko sa nám končí víťazstvom domácich 2:0! Môžme kľudne povedať, že ide o zaslúžené víťazstvo Ukrajiny, keďže dokázala využiť svoje šance na strelenie dvoch gólov a kľudne ich mohlo byť aj viac. Slovinsku tento zápas vôbec nevyšiel, prakticky si nevypracovalo žiadnu gólovú šancu a tak do domácej odvety vstupuje s dvojgólovým mankom a na ihrisku súpera bez streleného gólu! Ukrajina sa tak výrazne priblížila ku účasti na Euro 2016, bude sa hrať však ešte jeden zápas, v ktorom sa môže stať čokoľvek.

    Ďakujem Vám za pozornosť a prajem pekný zvyšok sobotného večera! (19:57:22)
     
    90+3
    Centrovanú loptu domáci futbalisti odvrátili do bezpečia, rozhodca zároveň ukončuje tento zápas, ktorý lepšie zvládli domáci futbalisti!
     
    90+2
    Slovinsko získava ešte jeden priamy kop, zrejme posledná šanca, ako zaútočiť na bránu domácich.
     
    90+2
    Hostia majú loptu a napokon sa predsa len ešte dostali ku nejakému tomu záverečnému tlaku. Nemajú však moc priestoru, odkiaľ zaútočiť.
     
    90+1
    Hlavný rozhodca Eriksson nadstavuje ešte tri minúty!
     
    90
    Striedanie v tíme Ukrajina: z ihriska odchádza Andrej Jarmolenko, prichádza Olexandr Karavajev.
     
    89
    Striedanie v tíme Slovinsko: z ihriska odchádza Milivoje Novaković, prichádza Zlatan Ljubijankić.
     
    88
    Lopta je však na kopačkách domácich, ktorí kontrolujú hru a nikam sa nehrnú. Zrejme sa už žiadneho zaujímavého momentu nedočkáme, do konca ostávajú približne dve minúty plus nejaký ten nastavený čas.
     
    87
    Teraz sa už hostia dostali aj na dostrel domácej brány, nikto z hostí však nedokázal odrazenú loptu po zákroku domáceho brankára zachytiť a tak aj zakončiť. Čas sa už rýchlo kráti, Slovinsko by potrebovalo streliť aspoň jeden gól, aby mala do domácej odvete ešte nejakú tu väčšiu nádej.
     
    86
    Slovinsko získalo loptu a postupnými prihrávkami sa snaží preniknúť na útočnú polovičku, domáci futbalisti sú však pozorní a takmer žiaden priestor na zaútočenie hosťom neposkytujú.
     
    85
    Žltú kartu dostáva Jaroslav Rakyckyj (Ukrajina).
     
    84
    Striedanie v tíme Ukrajina: z ihriska odchádza Jevgenij Selezňov, prichádza Artem Kravec.
     
    83
    Ukrajina sa momentálne snaží držať sa s loptou na útočnej polovičke a nazbierať tak cenné sekundy.
     
    82
    Nový muž na ihrisku v drese domácich Malinovskyj sa dostal ku lopte a prezentoval sa peknou strelou z väčšej vzdialenosti, tá však Handanoviča neprekvapila a brankár hostí si pohodlne pripisuje úspešný zákrok.
     
    81
    Aj naďalej je lopta na kopačkách hostí, nedarí sa im však výraznejšie preveriť domácu defenzívu, Ukrajina sa zrejme v závere zápasu sústredí skôr na bránenie ako na útočenie.
     
    80
    Striedanie v tíme Ukrajina: z ihriska odchádza Denis Garmaš, prichádza Ruslan Malinovskyj.
     
    78
    Slovinci teraz dlho držia loptu na svojich kopačkách, pritlačili na domáci celok, nedarí sa im však ohroziť domácu bránu. Pomaly sa dostávame do samotného záveru tohto zápasu.
     
    76
    Domáci sa však teraz prezentovali len faulom a tak lopta pripadla hosťom. Slovinsko však nemá moc priestoru, odkiaľ by mohlo zaútočiť.
     
    75
    Loptu majú na svojich kopačkách domáci, ktorí sa nikam pochopiteľne nehrnú a snažia sa naťahovať čas. Hostia sa snažia vysoko napádať, aby získali loptu na svoje kopačky.
     
    74
    Slovinsko sa rýchlo dostalo do útoku, do hlavičkového zakončenia sa následne dostal Jokić, lopta však skončila len za bránou domácich.

    Miroslav Revaj

    Góly: 23. Jarmolenko, 54. Selezňov

    Karty:   20. Selezňov (UKR), 36. Chačeridi (UKR), 85. Rakyckyj (UKR) – 35. Novaković (SLV), 44. Krhin (SLV)


    Ukrajina: Pjatov – Fedeckij, Chačeridi, Rakyckyj, Ševčuk – Rybalka – Jarmolenko (90. Karavajev), Sydorčuk, Garmaš (80. Malinovskyj), Konopljanka (C) – Selezňov (84. Kravec).
    Náhradníci: Bojko, M. Ševčenko – Budkivskij, Hladkij, Gusev, Kameňuka, Karavajev, Kravec, Malinovskyj, Petryak, Piljavskij, Tymoščuk.

    Slovinsko: Handanovič – Brečko, Ilič, Cesar (C), Jokić – Kurtić, Krhin, Kampl – Iličić (63. Bezjak), Birsa (72. Pečnik), Novaković (89. Ljubijankić).
    Náhradníci: Oblak, Vidmar – Anđelković, Bezjak, Kirm, Lazarević, Ljubijankić, Pečnik, Rotman, Samardžić, Struna, Verbič.

    Rozhodca: Eriksson – Klasenius, Wärnmark (všetci Švédsko)
    Utorok 17.11.2015
    Slovinsko - Ukrajina 1:1

    Góly: 11. Cesar – 90+7. Jarmolenko (Kravec)

    Karty:   2. Cesar (SLV), 25. Jokić (SLV), 38. Brečko (SLV), 90+4. Lazarević (SLV) – 4. Konopljanka (UKR), 32. Rybalka (UKR)   90+3. Brečko (SLV)

    Držení míče: 53 % : 47 %.
    Střely na branku: 5:6. Střely mimo: 2:3. Rohy: 6:3. Ofsajdy: 2:0. Fauly: 20:23.