Ukrajina – Slovinsko 2:0 (kon.) | Švédsko – Dánsko 2:1 (kon.)
koniec
Ukrajina
2:0 (1:0)
Slovinsko
Sobota 14.11.2015, 18:00 • Arena Lvov, Lvov • Kvalifikácia ME • Baráž
Predzápasové kurzy
     
    Vítame vás u on-line prenosu. Stretnutie začína o 18:00.
     
    Prajem príjemný sobotný podvečer všetkým, ktorí ste klikli na tento on-line textový prenos a nasledujúce chvíle strávite jeho sledovaním! V ňom sa dozviete všetko podstatné o priebehu futbalového zápasu medzi Ukrajina – Slovinsko s výkopom o 18:00.

    Od štvrtka prebiehajú zápasy, v ktorých sa tímy pobijú v baráži o účasť na budúcoročnom konanom európskom šampionáte vo Francúzsku. Žreb proti sebe postavil reprezentáciu Ukrajiny a reprezentáciu Slovinska. V nasledujúcich riadkoch si priblížime súboj oboch aktérov v základných skupinách, účastiach na európskom šampionáte a ich vzájomnú bilanciu.

    Ukrajina:
    Ukrajina sa predstavila v základnej skupine C, kde súperila o postup so Slovenskom, Španielskom, Bieloruskom, Macedónskom a Luxemburskom. Skupinu vyhralo napokon Španielsko. O druhé postupové miesto súperila Ukrajina práve s našou reprezentáciou. Kvalifikáciu začala Ukrajina domácou prehrou s našimi chlapcami 1:0 a zápas hraný v Žiline sa skončil 0:0. Ukrajina prehrala aj oba zápasy so Španielskom a to zhodne 1:0 a tak napokon obsadila tretiu barážovú priečku.

    Ukrajina hrala doposiaľ len na jednom európskom šampionáte a to v roku 2012, keď ho organizovala spoločne s Poľskom. V základnej skupine sa napokon umiestnila na 3.miesto so 4 bodmi a do vyraďovacej fázy tak nepostúpila.

    Slovinsko:
    Slovinsko sa predstavilo v základnej skupine E, kde súperilo o postup s Anglickom, Švajčiarskom, Estónskom, Litvou a San Marínom. Skupinu vyhrali senzačne bez straty body Angličania. O druhé postupové miesto súperili Slovinci spoločne so Švajčiarmi. Slovinsko napokon obsadilo tretiu barážovú priečku, pretože na druhé Švajčiarsko stratilo až 5 bodov. Slovinsko môže mrzieť hlavne prehra s Estónskom a vynikajúco rozbehnutý zápas práve so Švajčiarskom, kde viedli 2:0, ale napokon prehrali 2:3.

    Aj Slovinsko sa doposiaľ predstavilo len na jednom európskom šampionáte a to v roku 2000, keď turnaj hostilo Belgicko s Holandskom. Slovinsko obsadilo v základnej skupine napokon posledné 4.miesto s dvoma bodmi.

    Vzájomné zápasy:
    Naposledy odohrali tieto dva tímy spoločný zápas v roku 1999 a zápas sa skončil remízou 1:1. Celkovo odohrali spoločne 4 zápasy, ktoré sa skončili dvakrát remízou a dvakrát vyhralo Slovinsko.

    Takéto zápasy nikdy nemajú jasného favorita. Oba tímy majú o motiváciu postarané a budú sa určite biť čo im budú sily stačiť. Môžme sa tak tešiť na zaujímavé stretnutie, pri ktorého sledovaní by sme sa nudiť nemali.
     
    Úvodné zostavy:

    Ukrajina: Pyatov – Khacheridi, Shevchuk, Fedetskiy, Rakitskiy, Konoplyanka(K), Sydorchuk, Rybalka, Garmash, Yarmolenko, Seleznyov

    Náhradníci: Boyko, Shevchenko – Pylyavskyi, Kamenyuka, Tymoshchuk, Petriak, Malinovskiy, Gusev, Karavayev, Budkivskiy, Gladkiy, Kravets

    Tréner: Mikhail Fomenko


    Slovinsko: Handanovič – Brečko, Cesar(K), B. Ilić, Jokić, Kurtič, Birsa, Kampl, Krhin, Iličić, Novakovič

    Náhradníci: Vidmar, Oblak – Andjelković, Samardžić, Andraž Struna, Lazarevič, Kirm, Rotman, Pečnik, Verbič, Ljubijankič, Bezjak

    Tréner: Srečko Katanec


    Rozhodca: Eriksson – Klasenius, Wärnmark (všetci Švédsko).
     
    Prajem príjemný podvečer pri sledovaní on-line textového prenosu zo zápasu medzi Ukrajina – Slovinsko. Zostavy oboch mužstiev sú už známe a zverejnené, môžte si ich prezrieť tak ako ich poskladali obaja tréneri a to za domácich Mikhail Fomenko a za hostí Srečko Katanec. Do začiatku baražového stretnutia už veľa času neostáva, v Aréne Lvov je už všetko na začiatok zápasu pripravené. Zápas povedú z pozície rozhodcov páni zo Švédska a to Eriksson – Klasenius, Wärnmark. Tesne pred začiatok zápasu sa Vám opäť prihlásime!
     
    Oba tímy v sprievode rozhodcov tohto zápasu práve prichádzajú na trávnik Arény Lvov, po úvodných formalitách sa tak zápas môže začať. Prajem príjemný športový zážitok!
     
    Domáci celok si dnes na seba obliekol dresy žltej farby, hostia zvolili bielu farbu.
     
    Ešte tesne pred výkopom je tu minúta ticha za obete teroristického útoku v Paríži! Hráči dnes na sebe majú aj čierne pásky.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    Barážové stretnutie sa nám už rozbehlo naplno, úvodný výkop zápasu patril hosťom, ktorí sa už snažia preniknúť pred bránu domáceho tímu.
     
    2
    Slovinci to teraz skúšali dlhou nakopnutou loptou dopredu na Novakovića, ten však loptu nedokázal zachytiť a tak ide lopta na kopačky domácich futbalistov.
     
    3
    Sledovali sme prvú útočnú akciu domáceho tímu, do pokutového územia hostí smerovala lopta na Jarmolenka, tomu však chýbal kúsok, aby loptu zachytil. Lopta sa tak vracia na kopačky Slovincov.
     
    4
    Hostia však dlho loptu neudržali, domáci sa snažili o rýchle zaútočenie, dopustili sa však útočného faulu a tak loptu strácajú. Od začiatku sledujeme rýchly futbal.
     
    5
    Teraz dlhšiu dobu držali loptu na svojich kopačkách hostia, nedokázali si však vypracovať výraznejšiu šancu, ktorá by ohrozila domácu bránu.
     
    6
    Lopta je aj naďalej v držaní Slovincov, útočnú akciu však teraz musia zakladať od svojej polovičky ihriska. Domáci futbalisti však vysoko napádajú rozohrávku hostí.
     
    7
    Napokon sa hostia ani nedostali ku bráne domácich, Birsa sa previnil útočným faulom a tak majú šancu zaútočiť domáci futbalisti, hostia sa tak rýchlo vracajú späť na svoju polovičku.
     
    8
    Tempo hry nám trocha opadlo, ani jeden z tímov nechce spraviť žiadnu chybu, ktorá by následne znamenala nebezpečenstvo. Sme však ešte len na začiatku stretnutia, oba tímy sa ešte oťukávajú v tomto zápase.
     
    9
    Ukrajina získala loptu a snažila sa prebiť sa do 16-tky hostí, bola z toho napokon len nepresná prihrávka, ktorá hostí neohrozila. Zaútočiť tak teraz môžu hostia.
     
    10
    Slovinci však loptu rýchlo stratili a dopredu tak postupuje Ukrajina. Po dobrej spolupráci domácich futbalistov získavajú domáci nebezpečné vhadzovanie v blízkosti 16-tky hostí.
     
    11
    Výborný zákrok brankára hostí! Obrana hostí si teraz nedala pozor na kapitána hostí Konopljanku, ktorý poslal krásny center do pokutového územia hostí, ten smeroval na bránku hostí, Handanovič však loptu výborne vyrazil na rohový kop!
     
    12
    Rohový kop napokon domácim futbalistom nič nepriniesol, dopredu išli hostia, ktorí tiež získali štandartku. Priamy kop však dokázali domáci poslať do bezpečia.
     
    13
    Do rýchleho brejku sa teraz dostali domáci futbalisti a z pravej strany v tesnej blízkosti 16-tky hostí získavajú nebezpečný priamy kop.
     
    14
    Dobre rozohraný priamy kop, ktorý smeroval do 16-tky hostí padol na hlavu Garmaša, ten však hlavičkoval len vysoko nad bránu hostí. Handanovič tak bude rozohrávať od svojej brány.
     
    15
    Loptu zachytili opäť futbalisti Ukrajiny a snažia sa prenikať do nebezpečných situácii, hostia im však veľa priestoru nedávajú. Vysoko napádajú a to robí domácim veľké problémy.
     
    16
    Sledovali sme peknú útočnú akciu domácich futbalistov, lopta však napokon končí len v náručí brankára domácich Pjatova.
     
    17
    Brankár hostí Handanovič sa musel opäť poriadne natiahnuť, keď sa ku odrazenej lopte dostal Fedeckij, Handanovič však vyrazil loptu do bezpečia! Rohový kop pre domácich.
     
    18
    Rohový kop neznamenal pre hostí žiadne nebezpečenstvo, Slovinci získavajú loptu na svoje kopačky a snažia sa preniknúť na útočnú polovičku.
     
    19
    Hostia postupne prenikali pred domácu 16-tku, domáci faulovali a tak hostia pri lopte ešte ostanú, aj keď to nie je v nebezpečnom priestore.
     
    20
    Žltú kartu dostáva Jevgenij Selezňov (Ukrajina).
     
    21
    Kapitán hostí Cesar ostal ležať na trávniku po predchádzajúcom faule od Selezňova, je však už v poriadku a v hre môže pokračovať.
     
    23
    Ukrajina dala gól!

    Domáci tím sa dostáva do vedenia 1:0! Ukrajina zahrávala rohový kop, hostia loptu len odkopli naspäť ku domácim futbalistom, centrovanú loptu ešte dokázal Handanovič vyraziť, lopta sa však dostala len ku ANDREJ JARMOLENKO a ten krásnou strelou prekonal brankára hostí!
    23. Andrej JARMOLENKO - 1:0
     
    24
    Veľmi dôležitý prvý gól teda strieľa domáci tím a dostáva sa tak do veľkej psychickej výhody. Uvidíme, ako na inkasovaný gól zareagujú hostia, zatiaľ máme možnosť sledovať vyrovnané a bojovné stretnutie.
     
    25
    Lopta je momentálne na kopačkách hostí, nedarí sa im však v prechode do útočnej fázy, domáci výborne bránia stred ihriska.
     
    26
    Pomaly sa nám začína priostrovať aj v osobných súbojoch, je vidno, že tento zápas je nesmierne dôležitý a obaja aktéri túžia po postupe na Euro 2016.
     
    27
    Ukrajina získala loptu a trocha pritlačila na hostí, nedarí sa jej však presnou prihrávkou či centrom preniknúť do 16-tky hostí. Hostia zase po zisku lopty sa snažia o rýchly prechod dopredu.
     
    28
    Na druhej strane mali teraz domáci šťastie! Slovinci predviedli peknú útočnú akciu, lopta sa dostala na úplne voľného Novakovića, ktorý bol sám pred brankárom domácim, lopta mu však odskočila a tak ju má Pjatov vo svojej moci.
    28.
     
    30
    Útoky sa nám však aj naďalej striedajú zo strany na stranu, sledujeme zaujímavé stretnutie. O jeden gól však stále vyhrávajú domáci a tak môžu hrať o čosi pokojnejšie.
     
    31
    Slovinsko teraz dlhšie držalo loptu na svojich kopačkách, dostali domácich aj do menšieho tlaku, nedokázali však výraznejšie preveriť defenzívu domáceho tímu.
     
    32
    Zaútočili teraz aj domáci futbalisti, po nepresnostiach na ich strane bude loptu od svojej bránky odkopávať Handanovič. Pomaly sa nám blíži záver prvého polčasu.
     
    33
    Hostia sa snažili teraz preniknúť po pravej strane, domáca obrana si však dala pozor a hostí do ničoho nepustila. Útočiť tak teraz majú možnosť futbalisti Ukrajiny.
     
    34
    Ukrajina má momentálne loptu na svojich kopačkách, avšak nikam sa neponáhľa a skôr sa snaží kontrolovať hru. Slovinsko sa tak musí vysúvať vyššie aby mohlo o loptu zabojovať.
     
    35
    Žltú kartu dostáva Milivoje Novaković (Slovinsko).
     
    36
    Žltú kartu dostáva Jevhen Chačeridi (Ukrajina).
     
    37
    Moje slová sa teraz len potvrdili, že hráči sú dosť nervózni a tak rozhodca musel vyťahovať žlté tresty. S pribúdajúcim časom sa to bude určite stupňovať.
     
    38
    Loptu majú momentálne na kopačkách domáci futbalisti, ktorí sa opäť snažia kontrolovať hru a moc dopredu neprenikajú.
     
    39
    Ukrajina zahrávala rohový kop, ku nebezpečnej hlavičke sa dostal Garmaš, Handanovič sa však prezentoval výborným zákrokom a zabránil lopte aby vošla do jeho brány!
    39.
     
    40
    Domáci futbalisti zatiaľ výborne eliminujú všetky útoky zo strany hostí. Slovinsko sa zatiaľ do žiadnej veľkej príležitosti nedostalo. Pomaly sa nám naplní prvý polčas.
     
    41
    Teraz sa však hostia predierali do nebezpečnej útočnej akcie, lopta prepadla až ku Novakovićovi, pred ním však loptu do bezpečia výborne odkopol Rakyckyj. Domáca obrana si dnes dáva veľký pozor na útočníka hostí, ktorý pre nich znamená veľké nebezpečenstvo.
     
    42
    Ani teraz sa hosťom nepodarilo preniknúť pred bránu domácich, keď opäť výborne zapracovala defenzíva Ukrajiny a loptu poslala do bezpečia.
     
    43
    Lopta sa dostala na kopačky domácich, ktorí postupným útokom prenikajú do útoku. Hostia sa tak musia mať na pozore.
     
    44
    Žltú kartu dostáva René Krhin (Slovinsko).
     
    45
    Domáci tím získava zaujímavý priamy kop z tesnej blízkosti brány hostí. Slovinci sa už formujú v zadných radoch.
     
    45+1
    Hostia napokon odvrátili loptu z priameho kopu na rohový kop, domáci tak v závere prvého polčasu pritlačili na hostí. Hlavný rozhodca nadstavil ešte jednu minútu.
     
    45+1
    Hostia sa ubránili a poslali loptu do bezpečia, rozhodca už ukončil prvý polčas.
     
    Sledovali sme zaujímavý prvý polčas, kde sme sa určite nenudili. Domáci celok sa prezentoval výbornou defenzívou a hostí prakticky do žiadnej veľkej príležitosti nepustil. Hostia takisto dobre bránili svoju 16-tku, ale v 23.minúte kapitulovali, keď sa ku odrazenej lopte po rohovom kope dostal Jarmolenko a strelil zatiaľ jediný gól tohto zápasu. Ukrajina tak vyhráva po prvom polčase 1:0! Uvidíme, čo nám prinesie druhý polčas.
     
    Oba tímy sa už spoločne s rozhodcami vrátili späť na trávnik, druhý polčas sa nám tak čoskoro môže začať!
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    46
    Druhý polčas sa nám už naplno rozbehol! Výkop mali domáci, oba tímy nastúpili do druhého polčasu bez zmien v základnej zostave.
     
    47
    Po chybách v rozohrávke majú už loptu na svojich kopačkách hostia a snažia sa preniknúť pred bránu domácich. Slovinsko bude mať čo robiť, aby výraznejšie preverilo defenzívu domácich.
     
    48
    Ukrajina sa snažila preniknúť s loptou dopredu, avšak previnila sa útočným faulom a tak budú môcť opäť zaútočiť Slovinci.
     
    49
    Ani im sa však nepodarilo výraznejšie preniknúť pred bránu súpera a tak sú späť pri lopte domáci futbalisti, ktorý zvolili postupný útok.
     
    50
    Ďaleko sa však nedostala ani Ukrajina, zapríčinila to nepresná prihrávka Jarmolenka. Slovinsko sa už po zisku lopty snaží ohroziť defenzívu domácich.
     
    51
    Slovincom sa však tiež v druhom polčase nedarí v prihrávkach a rozohrávkach a tak opäť loptu stratili. Dopredu už vyráža Ukrajina, hostia sa tak stiahli späť na svoju polovičku.
     
    52
    Lopta patrí aj naďalej futbalistom Ukrajiny, avšak nikam sa neponáhľajú. Stále však platí, že oba tímy v druhom polčase často strácajú loptu a tak diváci nevidia žiadne súvisle útočné ťaženia.
     
    54
    Ukrajina dala gól!

    Avšak z ničoho nič prichádza druhý gól domáceho tímu a tak je priebežný stav stretnutia 2:0! Obrana hostí teraz totálne zlyhala, nechala prejsť domácich futbalistov až do pokutového územia, z pravej strany prišla presná prihrávka na nepokrytého JEVGENIJ SELEZŇOV a ten nemal problém umiestniť loptu do odkrytej časti brány! Ukrajina je tak opäť bližšie ku postupu.
    54. Jevgenij SELEZŇOV - 2:0
     
    55
    Druhý polčas sa až do tohto gólu niesol pomerne v nudnom tempe, strelený gól domácich však určite niesol oživenie. Hostia ešte zbrane neskladajú a snažia sa streliť kontaktný gól, domáci im však takmer žiaden priestor neposkytujú.
     
    56
    Slovincom sa však teraz podarilo preniknúť dopredu, Novakovič mal loptu, avšak nepodarilo sa mu napokon vystreliť a ohroziť tak bránu domácich. Dopredu to tak teraz skúšajú domáci futbalisti.
     
    58
    Hostia mohli prehrávať o tri góly! Konopljanka zachytil zlú rozohrávku hostí, následná centrovaná lopta padla na hlavu zle pokrytého Garmaša, jeho hlavičku však priam bravúrne vyrazil brankár Handanovič do bezpečia!
    58.
     
    59
    Domáci sú v týchto chvíľach aktívnejší, hostia kopia jednu chybu za druhou. Uvidíme, čo nám ešte približne pol hodina hry prinesie.
     
    60
    Slovinsko teraz dobre prečítalo úmysel Jarmolenka, loptu však odvrátilo na rohový kop a tak domáci v útoku ešte ostanú.
     
    61
    Po rohovom kope sa do zakončenia dral Garmaš, loptu však nedokázal zachytiť a tak sa hostia napokon v nebezpečenstve neocitli.
     
    62
    Hra sa nám teraz prerušila, po osobnom strete ostáva hráč hostí ležať na trávniku. Oba tímy si tak na chvíľu môžu vydýchnuť.
     
    63
    Striedanie v tíme Slovinsko: z ihriska odchádza Josip Iličić, prichádza Roman Bezjak.
     
    64
    Iličić, ktorý ostal ležať na trávniku napokon v hre pokračovať nemohol a musel byť vystriedaný. V samotnej hre sa už pokračuje ďalej, Ukrajina stále vyhráva o dva góly.
     
    65
    Lopta je momentálne na kopačkách domácich futbalistov, ktorí sa pochopiteľne nemajú kam ponáhľať a radšej kontrolujú hru.
     
    66
    Ukrajina sa teraz postupným útokom dostala dopredu, Jarmolenko sa snažil o individuálny prienik, bol však zastavený výborným obranným zákrokom a tak sa domáci do žiadnej nebezpečnej situácie nedostali.
     
    67
    Teraz sa však domácim podarilo vyslať nebezpečný center do pokutového územia hostí, Slovinsko si však situáciu postrážilo a loptu odvrátilo do bezpečia.
     
    69
    Obrovské šťastie na strane hostí! Obrana hostí teraz úplne zlyhala, sám na brankára hostí sa rútil Selezňov, krásnou krížnou strelou po zemi poslal loptu ku pravej tyčke, lopta však napokon svojim malinkým kúskom obtrela pravú tyčku, odrazila sa ku Jokićovi, ktorý loptu odkopol do bezpečia!
    69.
     
    70
    Domáci mali možnosť rohového kopu, hostia sa však ubránili bez problémov. Slovinsko sa snaží útočiť, nič iné im ani neostáva, minimálne jeden gól by na ihrisku súpera dať mali, ak pomýšľajú ešte na zdramatizovaní v domácej odvete.
     
    71
    Slovinsku sa však nedarí držať sa dlho na útočnej polovičke, Ukrajina sa dnes prezentuje výbornou defenzívou, na ktorú zatiaľ hostia recept nenašli.
     
    72
    Striedanie v tíme Slovinsko: z ihriska odchádza Valter Birsa, prichádza Nejc Pečnik.
     
    73
    Hostia ešte v tomto zápase zbrane neskladajú, tréner Slovinska posilňuje ofenzívu Pečnikom, ktorého slovenský fanúšikovia dobre poznajú, keď sme doma v kvalifikácii na MS 2010 podľahli Slovinsku.
     
    74
    Slovinsko sa rýchlo dostalo do útoku, do hlavičkového zakončenia sa následne dostal Jokić, lopta však skončila len za bránou domácich.
     
    75
    Loptu majú na svojich kopačkách domáci, ktorí sa nikam pochopiteľne nehrnú a snažia sa naťahovať čas. Hostia sa snažia vysoko napádať, aby získali loptu na svoje kopačky.
     
    76
    Domáci sa však teraz prezentovali len faulom a tak lopta pripadla hosťom. Slovinsko však nemá moc priestoru, odkiaľ by mohlo zaútočiť.
     
    78
    Slovinci teraz dlho držia loptu na svojich kopačkách, pritlačili na domáci celok, nedarí sa im však ohroziť domácu bránu. Pomaly sa dostávame do samotného záveru tohto zápasu.
     
    80
    Striedanie v tíme Ukrajina: z ihriska odchádza Denis Garmaš, prichádza Ruslan Malinovskyj.
     
    81
    Aj naďalej je lopta na kopačkách hostí, nedarí sa im však výraznejšie preveriť domácu defenzívu, Ukrajina sa zrejme v závere zápasu sústredí skôr na bránenie ako na útočenie.
     
    82
    Nový muž na ihrisku v drese domácich Malinovskyj sa dostal ku lopte a prezentoval sa peknou strelou z väčšej vzdialenosti, tá však Handanoviča neprekvapila a brankár hostí si pohodlne pripisuje úspešný zákrok.
     
    83
    Ukrajina sa momentálne snaží držať sa s loptou na útočnej polovičke a nazbierať tak cenné sekundy.
     
    84
    Striedanie v tíme Ukrajina: z ihriska odchádza Jevgenij Selezňov, prichádza Artem Kravec.
     
    85
    Žltú kartu dostáva Jaroslav Rakyckyj (Ukrajina).
     
    86
    Slovinsko získalo loptu a postupnými prihrávkami sa snaží preniknúť na útočnú polovičku, domáci futbalisti sú však pozorní a takmer žiaden priestor na zaútočenie hosťom neposkytujú.
     
    87
    Teraz sa už hostia dostali aj na dostrel domácej brány, nikto z hostí však nedokázal odrazenú loptu po zákroku domáceho brankára zachytiť a tak aj zakončiť. Čas sa už rýchlo kráti, Slovinsko by potrebovalo streliť aspoň jeden gól, aby mala do domácej odvete ešte nejakú tu väčšiu nádej.
     
    88
    Lopta je však na kopačkách domácich, ktorí kontrolujú hru a nikam sa nehrnú. Zrejme sa už žiadneho zaujímavého momentu nedočkáme, do konca ostávajú približne dve minúty plus nejaký ten nastavený čas.
     
    89
    Striedanie v tíme Slovinsko: z ihriska odchádza Milivoje Novaković, prichádza Zlatan Ljubijankić.
     
    90
    Striedanie v tíme Ukrajina: z ihriska odchádza Andrej Jarmolenko, prichádza Olexandr Karavajev.
     
    90+1
    Hlavný rozhodca Eriksson nadstavuje ešte tri minúty!
     
    90+2
    Hostia majú loptu a napokon sa predsa len ešte dostali ku nejakému tomu záverečnému tlaku. Nemajú však moc priestoru, odkiaľ zaútočiť.
     
    90+2
    Slovinsko získava ešte jeden priamy kop, zrejme posledná šanca, ako zaútočiť na bránu domácich.
     
    90+3
    Centrovanú loptu domáci futbalisti odvrátili do bezpečia, rozhodca zároveň ukončuje tento zápas, ktorý lepšie zvládli domáci futbalisti!
     
    Prvý barážoví zápas medzi Ukrajina – Slovinsko sa nám končí víťazstvom domácich 2:0! Môžme kľudne povedať, že ide o zaslúžené víťazstvo Ukrajiny, keďže dokázala využiť svoje šance na strelenie dvoch gólov a kľudne ich mohlo byť aj viac. Slovinsku tento zápas vôbec nevyšiel, prakticky si nevypracovalo žiadnu gólovú šancu a tak do domácej odvety vstupuje s dvojgólovým mankom a na ihrisku súpera bez streleného gólu! Ukrajina sa tak výrazne priblížila ku účasti na Euro 2016, bude sa hrať však ešte jeden zápas, v ktorom sa môže stať čokoľvek.

    Ďakujem Vám za pozornosť a prajem pekný zvyšok sobotného večera! (19:57:22)

    Miroslav Revaj

    Góly: 23. Jarmolenko, 54. Selezňov

    Karty:   20. Selezňov (UKR), 36. Chačeridi (UKR), 85. Rakyckyj (UKR) – 35. Novaković (SLV), 44. Krhin (SLV)


    Ukrajina: Pjatov – Fedeckij, Chačeridi, Rakyckyj, Ševčuk – Rybalka – Jarmolenko (90. Karavajev), Sydorčuk, Garmaš (80. Malinovskyj), Konopljanka (C) – Selezňov (84. Kravec).
    Náhradníci: Bojko, M. Ševčenko – Budkivskij, Hladkij, Gusev, Kameňuka, Karavajev, Kravec, Malinovskyj, Petryak, Piljavskij, Tymoščuk.

    Slovinsko: Handanovič – Brečko, Ilič, Cesar (C), Jokić – Kurtić, Krhin, Kampl – Iličić (63. Bezjak), Birsa (72. Pečnik), Novaković (89. Ljubijankić).
    Náhradníci: Oblak, Vidmar – Anđelković, Bezjak, Kirm, Lazarević, Ljubijankić, Pečnik, Rotman, Samardžić, Struna, Verbič.

    Rozhodca: Eriksson – Klasenius, Wärnmark (všetci Švédsko)
    Utorok 17.11.2015
    Slovinsko - Ukrajina 1:1

    Góly: 11. Cesar – 90+7. Jarmolenko (Kravec)

    Karty:   2. Cesar (SLV), 25. Jokić (SLV), 38. Brečko (SLV), 90+4. Lazarević (SLV) – 4. Konopljanka (UKR), 32. Rybalka (UKR)   90+3. Brečko (SLV)

    Držení míče: 53 % : 47 %.
    Střely na branku: 5:6. Střely mimo: 2:3. Rohy: 6:3. Ofsajdy: 2:0. Fauly: 20:23.