B. Bystrica – Senec 1:0 (kon.) | Borčice – Nové Mesto n/V 0:0 (kon.) | Teplička n. Váhom – Lok. Košice 0:1 (kon.)
Bardejov – MFK Zvolen 0:1 (kon.) | Haniska – Spiš. N. Ves 1:0 (kon.) | Poprad – L. Mikuláš 1:2 (kon.)
koniec
FK Poprad
1:2 (1:1)
MFK Tatran Liptovský Mikuláš
Sobota 14.11.2015, 13:00 • NTC Poprad • MONACObet liga
Predzápasové kurzy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 13:00.
     
    DOXXbet liga pokračuje v sobotu ďalšími zápasmi a jedným z nich bude aj stretnutie FK Poprad s MFK Tatran Liptovský Mikuláš v národnom tréningovom centre v Poprade so začiatkom o 13:00.

    Do konca jesennej časti druhej najvyššej súťaže ostávajú už iba dve kolá. Situácia v tabuľke sa vyostruje a každý tím chce "prezimovať" na čo najlepšej pozícii. To je aj prípad Popradu a Mikuláša.
    Popradu patrí v tabuľke 4. miesto so ziskom 26 bodov a Tatran je presne za Podtatrancami na 5. pozícii s rovnakým počtom bodov. Skóre majú mierne lepšie domáci (28:19), hostia však takisto príliš nezaostávajú (23:15).
    V posledných troch zápasoch ligy sa o trochu viac darilo Popradu. Poprad ťahá sériu troch výhier, keď štvorgólovými zápasmi z ich strany zdolal Dolný Kubín 4:1, Tepličku nad Váhom 2:4 a Hanisku 4:1.
    Liptáci si poradili s Prešovom 4:3, remízovali na štadióne Hanisky 1:1 a porazili Zvolen 2:0.
    V poslednom meraní síl Popradu a Mikuláša 5. septembra vrámci 6. kola ligy sa na štadióne Tatrana zrodila bezgólová remíza.

    Ktorý z tímov si po zápase v tabuľke prilepší? Bude to Poprad, resp. Liptovský Mikuláš alebo aj v druhom tohtosezónnom meraní síl uvidíme remíze?

    Odpoveď na otázku a mnoho viac sa dozviete už v našom on-line prenose na webe Onlajny.eu. Pekný športový zážitok, priatelia!
     
    Úvodné zostavy:

    FK Poprad: Huszárik – Jurčo, Palša, Bendík (C), Streňo, Palutka, Janigloš, Bilas, Ferenc, Lukáč, Ujčík
    Náhradníci: Šuľa, Durkot, Zápotoka, Malec, Turlík, Gallovič

    MFK Tatran Liptovský Mikuláš: Bréda – Kubena, Kucharčík, Čurma, Gerec, Mizerák, Vandraško, Staš, Jasenovský, Lišivka (C), Pastva
    Náhradníci: Korytko, Laco, Kreva, Frian, Lehotský, Hirka

    Rozhodca: Ihring – Hrdlička, Štrbo.
     
    Hráči prichádzajú na ihrisko. Domáci futbalisti dnes budú hrať v bielych dresoch. Hráči Tatrana sa predstavia v červených.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    Úvodný výkop rozohrávali hráči Tatrana Liptovský Mikuláš. Oakmžite sa snažili dostať dopredu rýchlym odkopnutím lopty. To sa však nepodarilo.
     
    2
    Streňo poslal z obrannej polovice loptu na hrot ihriska, kde si zbiehal Lukáč. Loptu však ako prvý zachytil hosťujúci brankár Bréda.
     
    3
    Bendík hľadal prihrávkou na hrot Lukáča. Jeho však predstihol Kubena a bez žiadnych vymýšľaní loptu poslal späť dopredu.
     
    4
    Začiatok zápasu je veľmi opatrný. Ani jeden za aktérov sa nesnaží o riskantné útoky, z ktorých by po chybe mohol vzniknúť protiútok.
     
    6
    Staš zahrával z pravej strany štandardku hostí. Situáciu mal pod kontrolou domáci hráč Palša, ktorý loptu hlavičkou poslal do bezpečia.
     
    7
    Bilas perfektne vystihol prihrávku súpera v šestnástke. Prihral nakrátko Ujčíkovi, ktorý sa neulakomil a prihral ešte do malého vápna Lukáčovi. Tomu sa však lopta odrazila od päty a následne ju už nestihol spracovať na streľbu.
     
    8
    Nebezpečná situácia aj pred Huszárikom. Jasenovský sa z ľavej strany vápna snažil o krížnu prihrávku. V nej mu však v poslednej chvíli zabránil Streňo a poslal loptu prudko za postrannú čiaru.
     
    10
    Máme za sebou desať minút zápasu, ktoré nám ukázali silné aj slabé stránky oboch tímov. Oba celky sa prezentovali nejakými náznakmi útoku. Defenzívy sú zatiaľ stopercentné.
     
    13
    Streňo hľadal dlhým krížnym centrom Palutku, ktorý bežal po loptu na pravej strane, ako mu len sily stačili. Napokon však bude hra pokračovať autom hostí.
     
    14
    Mikuláš si vytvoril nebezpečnú situáciu pred Huszárikom. Vandraško z pravej strany poslal center do pokutového územia, odkiaľ hlavičkoval Jasenovský. Mieril nad, no strela bola tečovaná. Uvidíme roh.
     
    15
    Huszárik sa hlásil o loptu, no nakoniec ju netrafil. Center od Staša nakoniec hráči Tatrana nezužitkovali. Bude z toho ešte aut pre hostí.
     
    17
    Čurma bol faulovaný Ferencom a Liptovský Mikuláš získava rozohrávka pri poliacej čiare.
     
    18
    Liptovský Mikuláš dal gól!
    Futbalisti Tatrana sa dostávajú do vedenia v stretnutí! Z rohového kopu sa hostia síce nepresadili, no potom lopta ostalapri šestnástke. Lišivka posunul na MATEJA ČURMU, ktorý vystrelil na bránu. Strela sa ešte stečovala od Ujčíkovej kopačky a skončila v bráne!
     
    20
    Poprad dal gól!
    Domáci sa však okamžite vracajú do zápasu! MARIÁN FERENC získal loptu pred pokutovým územím a dostal sa do zakončenia. Z prvej trely Brédu iba trafil, no z dorážky už loptu umiestnil správne ku protiľahlej žrdi!
     
    22
    Marko Lukáč sa v šestnástke snažil dostať cez protihráča. Popri prechádzaní spadol a pýtal si pokutový kop. Hlavný rozhodca domácim však nevyhovel.
     
    24
    Obrovská šanca pre Poprad! Jurčo z pravej strany nastreľoval na bránu a trafil priľahlú žrď! Od nej sa následne lopta odrazila pred bránku, kde prišiel na dorážku Lukáč. Mám taký pocit, že lopta bola vykopnutá z bránkovej čiary!
     
    26
    Domáci zahrali roh nakrátko. Centrom potom z pravej strany hľadal Ferenc spoluhráčov. Janigloš loptu od bránkovej čiary vrátil späť. Do šestnástky neohrozene pribehol Ferenc a vypálil. Mieril vysoko nad.
     
    27
    Ujčík šikovne získal loptu v strede poľa. Následne sa mu však Lukáča bleskovo nepodarilo vysunúť. Dobre zapracoval Kubena.
     
    29
    Hra sa výrazne upokojila. Hráči Tatrana teraz domácich už držia ďalej od brány a snažia sa režírovať hru.
     
    30
    Bilas však potvrdil opak. Z ľavej strany v šestnástke centrom v malom vápne hľadal Ferenca. Jemu sa v rýchlosti podarilo hlavičkovať, no mieril tesne vedľa ľavej žrde.
     
    32
    Ferenc zahrával rohový kop domácich. V šestnástke skákal Ujčík, no loptu nakoniec bez problémov uchmatol brankár Miloslav Bréda.
     
    32
    Poprad mohol pykať. Do zakončenia sa vysunul hosťujúci Štefan Gerec. Hráči Popradu na seba pozerali, kto vezme loptu. Nakoniec pribehol brankár Huszárik, ktorý musel reagovať rázne aj neoprávnene. Dostáva žltú kartu a bude z toho nepríjemná štandardka z hranice pokutového územia.
     
    34
    Za svoje nešportové správanie dostáva žltú kartu aj Erik Streňo.
     
    34
    Loptu odkopol Kucharčík. Trafil však iba múr hráčov a potom sa o dorážku snažil Gerec. Jeho pokus mieril vysoko nad bránku.
     
    37
    Poprad bude od tejto chvíle hrať s desiatimi hráčmi! Erik Streňo počas behu na pravej strane podkopol Čurmu a za to dostáva druhú žltú kartu, čo znamená okamžité vylúčenie z trávnika!
     
    41
    Poprad sa aj v desiatich snaží zaútočiť. Lukáč centrom v pokutovom území hľadal nabiehajúceho Jurča, ktorému sa však napokon lopta neušla.
     
    42
    Pastva krížnou prihrávkou smerom do malého vápna hľadal Gereca. Lopta tesne unikla popri jeho kopačke, inak by z toho mohol byť gól v Huszárikovej sieti.
     
    45
    Marko Lukáč vybojoval loptu na hranici šestnástky. Uvoľnil sa a poslal ju smerom na Brédu. Ten ju bez akýchkoľvek ťažkostí zachytil.
     
    45
    Vandraško v pokutovom území prihral Stašovi a ten okamžite pálil. Huszárik nemusel zasahovať, pretože strela letela nad bránu.
     
    45
    Prvý polčas sa skončil.
     
    V prvom polčase sme videli dva góly. Čurma v 18. minúte otvoril skóre, no hneď o dve minúty neskôr skóroval Ferenc. V 37. minúte po druhej žltej dostal červenú kartu Streňo a Poprad od tejto chvíle hrá v desiatich.
    Druhý polčas sa začne približne o 14:00.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    46
    Striedanie v tíme FK Poprad: z ihriska odchádza Róbert Ujčík, prichádza Ján Zápotoka.
     
    47
    Poprad aj do druhého polčasu teda začína s desiatimi hráčmi a v takom nepriaznivom počte bude dohrávať celé stretnutie, čo vôbec nie je výhodou.
     
    49
    Bendík posúval po pravej strane na Jurča, ktorý sa ako krajný obranca vysunul viac dopredu. Túto prihrávku však nezachytil.
     
    51
    Hostia sa snažili preniknúť do pokutového územia. Bendík však nekomprpmisne odkopol loptu Stašovi a následne rozohral.
     
    52
    Žltú kartu dostáva Kucharčík (MFK Tatran Liptovský Mikuláš).
     
    55
    Liptovský Mikuláš dal gól!
    Tatran sa dostáva druhýkrát v zápase do vedenia! Hostia sa rozmiestnili pred šestnástkou. Pastva posunul na hranicu TOMÁŠOVI STAŠOVI, ktorý presne umiestnenou strelou ku žrdi skóroval!
     
    57
    Po druhom góle to bude mať Poprad ešte ťažšie. Liptáci sa dostávajú do hernej pohodičky a bude to pre domácich náročné ohroziť tento stav s desiatimi hráčmi.
     
    60
    Striedanie v tíme FK Poprad: z ihriska odchádza Ľubomír Jurčo, prichádza René Durkot.
     
    61
    Ferenc poslal rohový kop od zástavky smerom do pokutového územia. Tam sa dokázali hráči MFK Tatran ubrániť bez ťažkostí.
     
    63
    Bilas poslal center od rohovej zástavky, no taktiež nebol úspešný nik z hráčov v bielych dresoch.
     
    66
    Liptovský Mikuláš je stále v útoku nebezpečný. Hostia sa snažia o výpady po krídlach a domáci majú s tým aj nejaké problémy.
     
    67
    Lukáč posielal z ľavej strany krížny center na pravú stranu, kde sa mu ukazoval Zápotoka. Situáciu však kontroloval Mizerák a následne už loptu pre istotu chytil Bréda.
     
    69
    Popradčania sa pár ťuknutiami do lopty dostali do zakončenia. Za loptou do malého vápna bežal Zápotoka, ohrozil počas toho brankára Brédu, ktorý nevyzerá byť následne úpkne zdravotne fit.
     
    70
    Stále prebieha ošetrenie brankára Liptovského Mikuláča Miloslava Brédu. Ten bol v predchádzajúcej situácii nepríjemne narazený Zápotokom a zatiaľ mu robí problém postaviť sa na nohy.
     
    72
    Lekár hosťujúceho tímu až v tejto chvíli dokázal pomôcť brankárovi Tatrany v pokračovaní akcie.
     
    73
    Brankár Bréda však po následnom faule Durkota aj zdržuje hru a preťahuje čas. Diváci to nemôžu strpieť, no hlavný rozhodca zachováva chladnú hlavu.
     
    74
    Striedanie v tíme MFK Tatran Liptovský Mikuláš: z ihriska odchádza Peter Jasenovský, prichádza Patrik Laco.
     
    74
    Vandraško prišiel do šestnástky po ľavej strane a snažil sa nájsť v nej Kucharčíka. Ten však napokon stál obďaleč a loptu nezachytil.
     
    75
    Striedanie v tíme FK Poprad: z ihriska odchádza Marko Lukáč, prichádza Erik Šuľa.
     
    77
    Zápotoka dokázal na ľavú stranu prihrať Ferencovi, no v tom momente sa aj popradská akcia skončila. Poprad sa snaží v týchto minútach a sekundách vyvinúť ešte nejaký záverečný tlak.
     
    79
    Durkot posúval po šírke ihriska Palutkovi. Ten však nakoniec tesne nestihol loptu pred hosťujúcim hráčom, ktorý reagoval defenzívnym sklzom.
     
    80
    Kucharčík mierne podcenil prihrávku na brankára Brédu. Za loptou bežal Durkot, no tesne tesne o centimetre ju nestihol.
     
    81
    Ferenca pri pohybe fauloval Miroslav Pastva a od hlavného rozhodcu si zaslúžil žltú kartu.
     
    83
    Staš po faule Šuľu odcentroval zo štandardky. Bezpečnou defenzívnou hlavičkou sa z radov domácich prezentoval Palša.
     
    84
    Ferenc sa šikovne uvoľnil a zbavil sa dvoch hráčov. Následne sa snažil po kraji vysunúť Lukáča, ale prihrával nepresne.
     
    86
    Bilas rozohrával štandardku z útočnej polovice z väčšej vzdialenosti. Loptu v rukách bezpečne zachytil brankár Bréda.
     
    87
    Liptáci sa dostali do rýchleho prečíslenia, no kvôli nedorozumeniu v prihrávke sa nakoniec do zakončenia nedostali.
     
    88
    Lišivka fauloval na útočnej polovici Šuľu a Poprad získava rozohrávku, ktorú prevezme nakoniec brankár Huszárik.
     
    89
    Striedanie v tíme MFK Tatran Liptovský Mikuláš: z ihriska odchádza Štefan Gerec, prichádza Kristián Hirka.
     
    90
    Nadstavuje sa sedem minút!
     
    90+1
    Vandraško sa dostal do zakončenia spoza šestnástky. Nenamieril vôbec, keďže vypálil asi päť metrov vedľa brány.
     
    90+3
    Spoza šestnástky vystrelil Staš, no nepodarilo sa mu poslať razantný projektil. Huszárik túto polostrelu ľahko zastavil.
     
    90+4
    Liptovský Mikuláš momentálne vsádza všetko na defenzívu. Popradčania sa snažia ešte streliť aspoň vyrovnávajúci gól, no nedarí sa im to.
     
    90+5
    Striedanie v tíme MFK Tatran Liptovský Mikuláš: z ihriska odchádza Tomáš Staš, prichádza Peter Lehotský.
     
    90+6
    Na ošetrenie prichádza lekár, ktorý pomôže Jánovi Mizerákovi z trávnika. Situáciu konzultuje kapitán Popradu Bendík, pretože si myslí, že ide iba o zdržovanie hry zo strany hosťujúceho hráča.
     
    90+7
    Koniec zápasu.
     
    V druhom polčase sa hosťom podarilo skórovať v 55. minúte, keď sa presadil Staš. Tatran teda odchádza z podtatranského derby s tromi bodmi.

    Ďakujeme za pozornosť a prajeme pekný zvyšok večera. (14:55:19)

    Lukáš Rastislav Ovšonka

    Góly: 20. Ferenc – 18. Čurma, 55. Staš

    Karty:   32. Huszárik (PPD), 34. Streňo (PPD) – 52. Kucharčík (LMI), 81. Pastva (LMI)   37. Streňo (PPD)


    FK Poprad: Huszárik – Jurčo, Palša, Bendík (C), Streňo, Palutka, Janigloš, Bilas, Ferenc, Lukáč, Ujčík
    Náhradníci: Šuľa, Durkot, Zápotoka, Malec, Turlík, Gallovič

    MFK Tatran Liptovský Mikuláš: Bréda – Kubena, Kucharčík, Čurma, Gerec, Mizerák, Vandraško, Staš, Jasenovský, Lišivka (C), Pastva
    Náhradníci: Korytko, Laco, Kreva, Frian, Lehotský, Hirka

    Rozhodca: Ihring – Hrdlička, Štrbo