Katar – Turecko 1:2 (kon.) | Luxembursko – Grécko 1:0 (kon.) | Česko – Srbsko 4:1 (kon.)
Poľsko – Island 4:2 (kon.) | Sev. Írsko – Lotyšsko 1:0 (kon.) | Belgicko – Taliansko 3:1 (kon.)
Wales – Holandsko 2:3 (kon.) | Španielsko – Anglicko 2:0 (kon.) | Slovensko – Švajčiarsko 3:2 (kon.)
Francúzsko – Nemecko 2:0 (kon.)
koniec
Slovensko
3:2 (1:0)
Švajčiarsko
Piatok 13.11.2015, 20:45 • City Aréna, Trnava • Medzinárodné zápasy
Predzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:45.
     
    Slovenskí futbaloví reprezentanti postúpili na EURO 2016 do Francúzska a už v novembrovom asociačnom termíne sa začína ich príprava na toto veľkolepé podujatie. Naši futbalisti doma odohrajú dva prípravné zápasy, v tom prvom privítajú v Trnave atraktívneho súpera zo Švajčiarska. My vám ešte pred začiatkom stretnutia prinášame podrobné predzápasové informácie.

    ------------------------------------------------------------------------
    SLOVENSKO

    Slovensko skončilo na 2. mieste kvalifikačnej skupiny C a vybojovalo si tak historicky prvý postup na európsky šampionát v dejinách samostatnosti. Po účasti na MS 2010 pôjde o celkovo druhé vrcholové podujatie, na ktorom sa zúčastní aj naša reprezentácia. Slováci o postupe definitívne rozhodli v poslednom kvalifikačnom zápase v Luxembursku, kde triumfovali 4:2 po dvoch presných zásahoch Hamšíka, raz skórovali Nemec a Mak. Teraz sa začína ďalšia kapitola práce trénera Jána Kozáka – a síce čo najlepšie mužstvo pripraviť na EURO vo Francúzsku. Naši majú k dispozícii novembrový a potom aj dva jarné asociačné termíny, prípravné duely určite ešte odohrajú aj tesne pred európskym šampionátom. Nomináciu poznačila jedna zmena, pre svalové zranenie z posledného ligového stretnutia so Senicou nebude môcť nastúpiť historicky najlepší reprezentačný strelec Róbert Vittek. Menšie zdravotné problémy hlásil aj záložník Žiliny Viktor Pečovský, ktorý vynechal aj posledné ligové stretnutie s Ružomberkom. Slováci budú môcť počítať s týmito hráčmi:

    Brankári: Matúš Kozáčik (FC Viktoria Plzeň), Ján Mucha (ŠK Slovan Bratislava), Ján Novota (SK Rapid Viedeň)

    Obrancovia: Ján Ďurica (Lokomotiv Moskva), Kornel Saláta (ŠK Slovan Bratislava), Tomáš Hubočan (FC Dinamo Moskva), Norbert Gyömbér (AS Rím), Martin Škrtel (FC Liverpool), Dušan Švento (1. FC Kolín), Lukáš Tesák (FC Arsenal Tula)

    Záložníci: Viktor Pečovský (MŠK Žilina), Juraj Kucka (AC Miláno), Ján Greguš (FK Jablonec), Patrik Hrošovský (FC Viktoria Plzeň), Vladimír Weiss (Lekhwiya SC), Róbert Mak, Erik Sabo (obaja PAOK Solún), Stanislav Šesták (Ferencváros Budapešť), Marek Hamšík (SSC Neapol), Ondrej Duda (Legia Varšava)

    Útočníci: Adam Nemec (Willem II Tillburg), Martin Jakubko (MFK Ružomberok), Michal Ďuriš (FC Viktoria Plzeň)

    Slovensko sa v rankingu FIFA nachádza na 27. priečke.

    --------------------------------------------------------------
    ŠVAJČIARSKO

    Švajčiari patria medzi veľmi rýchle napredujúce futbalové krajiny a potvrdili to aj účasťou v osemfinále MS 2014, kde mali proti Argentíne poriadnu smolu, inkasovali totiž až v závere a pri následnom tlaku nevyužili čistú šancu na vynútenie si predĺženia. Futbalisti z krajiny Helvétskeho kríža chýbali od roku 2004 len na jednom veľkom turnaji, konkrétne na ME 2012. Švajčiari využívajú fakt, že v krajine žije množstvo prisťahovalcov z afrických krajín, ktorí prijali miestne občianstvo a preto nečudo, že zostava podľa mien často ani neznie "švajčiarsky." Dôležité sú však úspechy, a tie zverenci trénera Vladimira Petkoviča dosahujú, keď s 21 bodmi skončili na 2. priečke kvalifikačnej skupiny E a pomerne suverénne postúpili do Francúzska.

    V ich nominácii nachádzame viacero celoeurópsky známych mien – jednotka Borussie Dortmund Roman Bürki, obranca Juventusu Turín Stephan Lichtsteiner, jeden z tvorcov hry nemeckého Bayeru Leverkusen Admir Mehmedi, či kanonier Xherdan Shaqiri zo Stoke City. Celá nominácia znie takto:

    Brankári: Roman Bürki (Borussia Dortmund), Marwin Hitz (FC Augsburg), Yann Sommer (Borussia Mönchengladbach)

    Obrancovia: Johan Djourou (Hamburger SV), Tim Klose (VfL Wolfsburg), Michael Lang (FC Bazilej), Stephan Lichtsteiner (Juventus Turín), Fabian Lustenberger (Hertha Berlín), J-Francois Moubandje (FC Toulouse), Silvan Widmer (Udinese Calcio), Fabian Schär (TSG 1899 Hoffenheim)

    Záložníci: Valon Behrami (FC Watford), Eren Derdiyok (Kasimpasa AS), Josip Drmič (Borussia Mönchengladbach), Gelson Fernandes (Stade Rennes), Gökhan Inler (Leicester City), Patjim Kasami (Olympiacos Pireus), Admir Mehmedi (Bayer 04 Leverkusen), Haris Seferovič (Eintracht Frankfurt)

    Útočníci: Xherdan Shaqiri (Stoke City), Valentin Stocker (Hertha Berlín), Renato Steffen (Young Boys Bern), Luca Zuffi (FC Bazilej)

    Švajčiari sa v aktuálnom FIFA rankingu nachádzajú vyššie než naši futbalisti, konkrétne na 11. priečke.

    -------------------------------------------------------------------
    Reprezentácia sa po štyri a pol roku vracia do jedného z najfutbalovejších slovenských miest, do Trnavy. Národný tím sa prvý raz predstaví v novej City Aréne, pričom podľa posledných informácií by malo byť vypredané. Naši futbalisti sa v príprave stretnú s mimoriadne kvalitným súperom, a fanúšikovia budú môcť sledovať zaujímavé futbalové predstavenie. My vám všetky podrobnosti priblížime v priamom textovom prenose, k jeho sledovaniu vás v piatok od 20:45 pozýva Tomáš Schügerl.
     
    Úvodné zostavy:

    Slovensko: Mucha – Gyömbér, Škrtel, Ďurica, Hubočan – Hrošovský, Kucka – Mak, Hamšík, Weiss – Ďuriš
    Náhradníci: Kozáčik, Novota (NB), Saláta, Tesák, Greguš, Sabo, Šesták, Duda, Nemec, Jakubko

    Švajčiarsko: Bürki – Lichtsteiner, Schär, Djourou, Moubandje – Fernandes, Inler, Kasami – Shaqiri, Derdiyok, Stocker
    Náhradníci: Sommer, Hitz (NB), Klose, Lang, Lustenberger, Widmer, Behrami, Drmič, Mehmedi, Seferovič, Steffen, Zuffi

    Rozhodca: Zelinka – Pelikán, Paták (všetci Česká republika).
     
    Vážení športoví fanúšikovia, prajem vám príjemný piatkový večer pri sledovaní nášho prvého prípravného zápasu na EURO 2016! Slovenskí reprezentanti privítajú o necelých 15 minút v Trnave súpera zo Švajčiarska. V Trnave panuje príjemné počasie, na túto ročnú dobu je teplota stále pomerne vysoká a život prítomným nekomplikuje ani silný vietor. Poznáme aj základné zostavy, v tej našej sa po dlhšej dobe od úvodu predstaví hrdina z MS 2010 Ján Mucha. Vy si môžete zostavy ešte podrobnejšie prezrieť, ja sa vám opäť prihlásim tesne pred úvodným výkopom. Prajem vám príjemný športový zážitok!
     
    Obe mužstvá už prichádzajú na trávnik! Nemusím snáď pripomínať, že tribúny trnavského štadióna sú krásne zaplnené, dnes by malo byť vypredané. Teraz zaznejú hymny oboch krajín, ako prvá tá hostí zo Švajčiarska.
     
    Teraz už mocne znie slovenská hymna, ktorú spoločne s hráčmi spieva zaplnené publikum!
     
    Slováci budú hrať v nových bielych dresoch, hostia nastúpia celí v červenom.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    Ako prví sa po výkope ujali lopty Švajčiari a kombinovali po pravej strane, ďaleko sa však nedostali, po ich nepresnom centri si na loptu prvý raz siahol brankár Mucha.
     
    2
    Švajčiari však ostali pri lopte, ich akciu na moment prerušil Hrošovský, futbalisti z krajiny Helvétskeho kríža ale potom odzbrojili Ďuriša na poliacej čiare. Hostia kombinujú v strede poľa.
     
    3
    Evidujeme prvý strelecký pokus, je to zo strany Švajčiarov. Technicky disponovaný Shaqiri si vyšiel z pravej strany na stred a vystrelil z 25 metrov k pravej žrdi, Mucha loptu kontroloval a tá minula bránu.
     
    4
    Slováci prvý raz v dlhšom držaní lopty, Hamšík umne upokojil hru v strede poľa a začíname rozohrávkou od stopérov. Publikum ženie našich dopredu skandovaným potleskom.
     
    4
    Po našej postupnej akcii sa vydal dopredu Hamšík, manévroval s loptou pred pokutovým územím proti početnej presile, pri tretej kľučke o loptu prišiel.
     
    5
    Slováci zotrvali v aktivite, Kucka to skúšal z pravej strany strieľaným centrom pred bránu, Švajčiari ale loptu dokázali upratať do bezpečia. Švajčiari teraz získavajú loptu.
     
    6
    Hostia vyslali dlhý center na hrot útoku, kde na ľavej strane bojoval o svoju šancu útočník Derdiyok, veľmi dobre si ho pokryl Škrtel a nekompromisne odkopol dopredu.
     
    6
    Na opačnej strane nepríjemný zákrok Stockera na Hamšíka, náš reprezentant ostáva v bolestiach na trávniku, tak verme, že to nebude nič vážne a Marek zápas bude môcť dohrať.
     
    7
    Marek Hamšík odchádza za potlesku tribún za čiaru, snáď však bude môcť pokračovať. Zákrok Stockera mohol byť pokojne "ocenený" žltou kartou.
     
    8
    Naši futbalisti rozohrávali po faule na Hamšíka štandardku z cca 35 metrov, po vysokom centri na ľavú stranu šestnástky skákal do vzduchu Ďuriš, proti vysokým obrancom hostí sa nepresadil.
     
    9
    Výborný zákrok Tomáša Hubočana, Shaqiri si totiž vpravo nebezpečne za obranou zbiehal na dlhý pas, Hubočan sa však do lopty doslova vrhol a hlavou v páde ju poslal Muchovi.
     
    10
    Zatiaľ je to obojstranne veľmi opatrné, tímy sa zatiaľ vôbec nedostali do súperovej šestnástky. O niečo častejšie hrajú s loptou Švajčiari, naši sa postupne dostávajú do tempa.
     
    10
    Medzitým už Hamšík samozrejme späť na trávniku, tak snáď všetko bude v poriadku.
     
    11
    Weiss v strede poľa fantasticky vystihol rozohrávku hostí a okamžite vysunul nabiehajúceho Hamšíka pred šestnástkou. Marek Hamšík krásnou prihrávkou do behu našiel vpravo Maka, ktorý sa vrútil do šestnástky a už pred Bürkim ho zozadu zastavil jeden z obrancov, pokutový kop sa nepíska!
     
    12
    Kucka kombinoval na pravej strane s Makom, Mak sa napokon napriek ťažkostiam zo situáciou vysporiadal a uvoľnil sa. Centroval potom naľavo voľnému Weissovi, namieril však príliš vysoko a lopta skončila v aute.
     
    13
    Ďalší z kapitoly súbojov Shaqiriho a Hubočana na pravej strane švajčiarskej ofenzívy, tentoraz doň vstúpil postranný rozhodca, signalizujúci ofsajd švajčiarskeho kanoniera.
     
    14
    Slováci vysoko napádali rozohrávku Švajčiarov, donútili tak k chybe pravého obrancu Lichtsteinera, ktorý len odkopol do autu. Naši získavajú loptu.
     
    15
    Slováci sa začínajú postupne útočne osmeľovať, Hrošovský krásne našiel dlhým pasom na pravej strane Ďuriša, ktorého zozadu stiahol na zem Moubandje. Získavame zaujímavú štandardku z pravej strany tesne spoza šestnástky.
     
    16
    Mak centroval zo štandardnej situácie, loptu ale netrafil ideálne a namieril len na päťku, kde odhlavičkoval pripravený Derdiyok. Dopredu budú môcť ísť po dlhšej dobe hostia.
     
    17
    Štadiónom znie mohutný pokrik "Slovensko, Slovensko!" Zatiaľ je to futbal na vysokej taktickej úrovni, na väčšie príležitosti však stále čakáme.
    City Arena v čase začiatku zápasu

    City Arena #futbalsfz #football #slovakia

    Fotka uverejnená používateľom Patrik Takáč (@patriktakac),

     
    18
    Švajčiari chceli toto konštatovanie zmeniť pri narážačke Moubandjeho so Stockerom na ľavej strane, Moubandje však napriek veľkej snahe loptu na hracej ploche nezachytil. Vykopávať môže Mucha.
     
    18
    Na opačnej strane na osi ihriska pred pokutovým územím kombinoval Hamšík s Kuckom, druhý menovaný tam bol podozrivo zrazený na zem, rozhodca Slovensku priamy kop z luxusnej pozície neprisúdil.
     
    19
    Hra sa prelieva zo strany na stranu, pred našou bránou osvedčil dobrý postreh Mucha, keď ešte pred bránkovou čiarou skrotil tečovaný center Shaqiriho a nedoprial tak hosťom radosť z ich prvého rohového kopu.
     
    20
    Pomerne často sa hrá "do tela," Shaqiri na pravej strane znovu v súboji s Hubočanom, tentoraz sa švajčiarsky útočník previnil faulom, keď pri čiare "dohral" nášho obrancu.
     
    21
    Druhá strela v podaní Švajčiarska, po postupnom útoku sa z veľkej vzdialenosti oprel do lopty obranca Lichtsteiner, Mucha ale kontroval let lopty, ktorá mierila nad brvno.
     
    22
    Po úseku našej aktivity na začiatku druhej desaťminútovky sú opäť iniciatívnejší hostia, ktorí častejšie držia loptu na kopačkách. Bránime však dobre, teraz sme získali loptu na pravej strane a môžeme ísť dopredu.
     
    23
    Naši stratili loptu a preto šli vpred hostia, ktorí ťahajú väčšinu akcií po pravej strane. Lichtsteiner so Shaqirim si však nerozumeli pri kombinácii na niekoľko metrov, a preto môžu Slováci vhadzovať.
     
    24
    Slováci momentálne kombinujú na vlastnej polovici, k slovu sa dostal aj brankár Mucha. Je to zatiaľ skutočne predovšetkým taktický boj, ešte sme nevideli strelu do priestoru brány.
     
    25
    Na trávniku ostáva ležať v bolestiach pravý obranca Švajčiarska Lichtsteiner, stalo sa tak po hlavičkovom súboji s Hubočanom. Po krátkom ošetrení môže obranca hostí pokračovať.
     
    26
    Najaktívnejším hráčom na trávniku je zrejme útočník Švajčiarov Shaqiri, na pravej strane si často pýta loptu a snaží sa prechádzať cez Hubočana. Teraz bol však Shaqiri v postavení mimo hru.
     
    27
    Postupná akcia Slovenska, keď loptu ešte na vlastnej polovici vybojoval Hamšík, ktorý našiel v strede Maka. Ten našiel naľavo Weissa, ktorý si loptu stiahol na stred a vyzval na strelu Kucku, ktorý ale spoza šestnástky netrafil ideálne a Bürki zasiahnuť nemusel.
    Šatňa Slovenska pred úvodným výkopom

    Šatňa #repre je už prichystaná #futbalsfz #futbalovarodina

    Fotka uverejnená používateľom Slovenský futbalový zväz (@sfzofficial),

     
    28
    Švajčiari nebezpečne kombinovali pred našou šestnástkou, Fernandesova strela ešte bola zrazená, v akcii však pokračoval Shaqiri, ktorý strieľal z pravého rohu pokutového územia a krásne oblúčikom namieril na protiľahlého horného rohu, Mucha sa ešte krajšie natiahol a famózne loptu vytlačil na roh!
    28. Mucha (SVK)
     
    29
    Po rohovom kope sa hostia previnili útočným faulom pred päťkou, Mucha teda môže vykopávať a hráči sa spred našej brány presúvajú hlbšie do stredu ihriska.
     
    30
    Na konci prvej polhodiny potešili fanúšikov Weiss s Hubočanom, ktorí boli nútení kombinovať pri našej pravej rohovej zástavke, lopta sa napokon od Stockera odráža za čiaru a hrať môžu Slováci.
     
    31
    Chvíľu sa nehralo, Weiss, Lichtsteiner a ďalší hráči tam diskutovali s rozhodcami. Nevedno o čom, každopádne, Hubočan po následnom aute len odovzdal na kopačky hostí.
     
    32
    Nebezpečný Shaqiri sa na pravej strane tentoraz presadil cez Hubočana, zataviť ho musel až Ďurica, ktorý loptu rezolútne odvrátil na roh.
     
    32
    Center z rohu Shaqirimu nevyšiel, nízku loptu na bližšiu žrď bez problémov odhlavičkoval prvý postavený slovenský hráč.
     
    33
    Po odvrátenom rohovom kope sa na opačnej strane rysovala slovenská možnosť na rýchly protiútok, Mak však vošiel medzi početnú presilu a medzi štyrmi obrancami v strede o loptu prišiel. Bürki stále čaká na svoj prvý zásah.
     
    34
    Zaujímavo to teraz vyzeralo pri dlhom pase Hrošovského na Ďuriša, ktorý operoval na pravej strane. Michal Ďuriš však bol v postavení mimo hru, hrať tak môžu Švajčiari. My sa pomaly blížime k záveru prvého dejstva, ktoré prinieslo jednu veľkú šancu Švajčiarska.
     
    35
    Helvéti kombinujú a kombinujú, niekedy ich to ale prejde a skúsia to klasickou nakopávanou loptou. Djourou teraz takto hľadal na hrote Derdiyoka, ten sa vo vzdušnom súboji so Škrtelom nepresadil.
     
    36
    Držanie lopty zatiaľ určite v prospech Švajčiarska, ktorého postupne kombinuje a snaží sa prechádzať cez naše obranné hradby. Slováci zatiaľ hlavne vyčkávajú na svoju šancu.
     
    37
    Slovensko pekne zvieralo Švajčiarov pred bránou, Mak už bol v pokutovom území a zblízka už zakončoval, jeho pokus zablokoval obranca Schär. Potom sa ešte k strele spoza šestnástky dostal Gyömbér, aj jeho tvrdá strela bola zrazená.
     
    38
    S blížiacim sa záverom prvého dejstva stupňujú Slováci aktivitu! Weiss vybojoval loptu a po faule Shaqiriho naši rýchlo rozohrali štandardku, center si na pravej strane našiel Mak a zblízka strieľal, jeho pokus bol zrazený na roh!
     
    39
    Slovensko dalo gól!
    Skvelé, Slovensko je stopercentne efektívne a prvá strela na bránu končí v sieti! Navyše, skórujeme v dôležitom úseku na konci polčasu. Center z rohu predĺžil na zadnú žrď dôrazný Kucka, loptu tam fantasticky vrátil pred bránu Škrtel, a MICHAL ĎURIŠ zase pri pravej žrdi hlavou trafil nekompromisne do siete!
    Asistencia: Martin Škrtel
    39. Michal ĎURIŠ - 1:0
     
    40
    Slovensko pokračuje v aktivite, tribúny prebudil vedúci presný zásah. Gyömbér mal na pravej strane dostatok priestoru, napokon si jeho center stiahol v strede šestnástky Bürki.
     
    41
    Švajčiari s pokusom o odpoveď, zahrávali štandardku a lopta tam párkrát nebezpečne poskakovala pred našou bránou, Shaqiriho strela bola zrazená.
     
    42
    Napokon to hosťom vyšlo, Shaqiri našiel krížnym centrom na ľavej strane šestnástky zabudnutého Schära, ktorý už strieľal sám pred Muchom! Mucha však vytiahol skvelý zákrok a pravou nohou loptu vyrazil!
     
    43
    Slováci získali loptu a snažia sa upokojiť situáciu, určite chcú náskok udržať do prestávky. Tribúny medzitým skandovali meno Jána Muchu.
     
    44
    Slovensko završuje polčas s loptou na svojich kopačkách, dokonca sme sa vydali aj dopredu a Ďuriš si osamotený v pokutovom území spracovával dlhú loptu, napokon ho zastavil Djourou.
     
    45
    Kucka sa šikovne uvoľnil v strede poľa a ukázal svoju individuálnu kvalitu, dokázal aj prihrať Ďurišovi, ten však bol v jasnom postavení mimo hry, preto sa do nej ani nezapájal.
     
    45
    Prvý polčas sa skončil.
     
    Hlavný rozhodca Zelinka napokon nenadstavil ani minútu a Slovensko končí prvý polčas s tesným náskokom 1:0. Sledujeme taktickú bitku, ktorá spočiatku priniesla minimum šancí, zmenilo sa to až v závere prvého dejstva. Kým Mucha vychytal Shaqiriho aj Schära, naši udreli po rohovom kope, keď v reprezentácii premiérovo skóroval Michal Ďuriš. Víťazstvo nad silným súperom by sa určite počítalo, uvidíme však, čo prinesie druhý polčas, ktorý bude určite poznačený aj množstvom striedaní. Pri jeho začiatku sa na vás teším od 21:45.
     
    Štatistiky po 1. polčase:

    Strely celkom: 2:4
    Strely na bránu: 1:2
    Rohové kopy: 1:2
    Žlté karty: 0:0
     
    V Trnave je už všetko pripravené na začiatok druhého dejstva, výkop budú mať k dispozícii naši futbalisti.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    46
    Hamšík opäť schytal tvrdý úder na ľavej strane od Fernandesa, získavame aspoň štandardku z veľkej vzdialenosti, Marek by mal byť v poriadku.
     
    47
    Weissov center zo štandardky odvrátili obrancovia len k Hamšíkovi, ktorý ešte dával napravo ku Škrtelovi. Náš stopér centroval z netradičnej pozície do pokutového územia, vysokú loptu si tam stiahol Bürki.
     
    48
    Slováci sú v druhom polčase zatiaľ aktívnejší, Mak si pred šestnástkou pekne narazil s Hamšíkom, výraznejšia príležitosť z toho ale napokon nebola. Naďalej však držíme loptu na svojich kopačkách.
     
    48
    Slovensko dalo gól!
    Tak to je paráda, lepší vstup do druhého polčasu sme si ani nemohli priať! Naši reprezentanti pretavili aktivitu v druhý gól a odskakujú Švajčiarom. Weiss sa uvoľnil na ľavej strane, vskutku nádherne spoza šestnástky nacentroval pred päťku k MICHALOVI ĎURIŠOVI, ktorý v komplikovanej situácii ideálne vystrelil pod brvno brány, šokovaný Bürki sa po lopte márne naťahoval!
    Asistencia: Vladimír Weiss
    48. Michal ĎURIŠ - 2:0
     
    50
    V Trnave je to okamžite ešte veselšie, naši sa navyše opäť vydali dopredu, kde akciu ťahal aktívny Weiss. Napokon sme o loptu prišli, hrať môžu Švajčiari.
     
    51
    Michal Ďuriš bol tentoraz v postavení mimo hru, hrajú hostia, ktorí sa okamžite oveľa viac ponáhľajú a možno budú častejšie otvárať obranu pri snahe o skorigovanie skóre. Michal Ďuriš si už možno brúsi zuby na hetrik...
     
    52
    Slováci zachytili rozohrávku Švajčiarov, Mak si narazil loptu s Gyömbérom a vyšprintoval dopredu, už sa rútil do šestnástky, v poslednej chvíli ho zastavil Djourou.
     
    53
    Nebezpečná akcia hostí po pravej strane, Lichtsteiner tam mal dostatok priestoru a pred bránou sa mu hlásil voľný Derdiyok. Obranca Švajčiarov však center nezvládol a Škrtel stihol v strede pokutového územia včas odkopnúť do bezpečia.
     
    54
    Futbalisti z krajiny Helvétskeho kríža teraz logicky častejšie pri lopte, my však ich akcie zachytávame a vyrážame dopredu!
     
    55
    Slovensko dalo gól!
    Tak to je neuveriteľné, Slovensko po necelej hodine hry vyhráva nad silným Švajčiarskom rozdielom triedy! Predviedli sme parádny protiútok, Hrošovský zasekol loptu pred šestnástkou, neulakomil sa na strelu a vyzval naľavo Hamšíka. Marek ideálne prihrával do nebezpečného priestoru pred bránou, Ďuriš ešte na bližšej žrdi nezakončil, RÓBERT MAK si však loptu prebral na vzdialenejšej žrdi a nekompromisne napálil do odkrytej brány!
    Asistencia: Marek Hamšík
    55. Róbert MAK - 3:0
     
    56
    Pokus o odpoveď v podaní hostí, Moubandje nahral pred šestnástku Stockerovi, ten sa snažil cez dvojicu našich obrancov preniknúť do pokutového územia, zastavil ho tam Škrtel.
     
    57
    Chytili sa samozrejme aj diváci a nadšene povzbudzujú Slovákov, ktorí hrajú so stopercentnou streleckou efektivitou, keď všetky tri strely skončili v sieti. Naši momentálne rozohrávajú na svojej polovici.
     
    58
    Striedanie v tíme Švajčiarsko: z ihriska odchádza Stephan Lichtsteiner, prichádza Michael Lang.
    Striedanie v tíme Švajčiarsko: z ihriska odchádza Gelson Fernandes, prichádza Admir Mehmedi.
    Striedanie v tíme Švajčiarsko: z ihriska odchádza Pajtim Kasami, prichádza Josip Drmič.
    Striedanie v tíme Švajčiarsko: z ihriska odchádza Valentin Stocker, prichádza Valon Behrami.
     
    60
    Švajčiari masívne striedali, poslali hneď štyroch čerstvých hráčov. Prvý raz v druhom dejstve si na loptu siahol aj brankár Ján Mucha, ktorý si s prehľadom stiahol dlhý nepresný center v podaní hostí.
     
    61
    Brejk Slovákov, Hamšík vysunul na ľavej strane Weissa, ten si zasekol loptu a nahral do stredu Kuckovi. Záložník AC Miláno hľadal vpredu ešte Ďuriša, pred ním stihol odvrátiť Schär.
     
    62
    Švajčiari sa samozrejme budú snažiť s výsledkom niečo spraviť, zaútočili po svojej ľavej strane, Gyömbér tam bráni zodpovedne a aj teraz odzbrojil Drmiča.
     
    63
    Švajčiarsko dalo gól!
    Tak hostia predsa len znižujú a ešte vykresali iskierku nádeje na dobrý výsledok! Slováci zaváhali na ľavej strane, stratili loptu a Shaqiri tam už bol sám pred Muchom. Kanonier hostí dobre čítal hru, ponad vybiehajúceho Muchu odcentroval do päťky ERENOVI DERDIYOKOVI, ktorý hlavičkou v páde namieril do odkrytej brány!
    Asistencia: Xherdan Shaqiri
    63. Eren DERDIYOK - 3:1
     
    64
    Bezprostredne po góle mohli hostia skórovať aj druhý raz, svoju akciu však v pokutovom území zbytočne prekombinovali a Mucha tak zasahovať nemusel.
     
    65
    Helvétov gól povzbudil a ešte rozhodne neskladajú zbrane. Vybojovali rohový kop, po ktorom zakončoval Shaqiri, Mucha stihol včas zasiahnuť pri pravej žrdi.
     
    66
    Pokračuje švajčiarska aktivita, v týchto chvíľach sme sa nechali trochu zatlačiť pred Muchu. Po zablokovanom centri Langa uvidíme ďalší roh.
     
    67
    Švajčiarsko dalo gól!
    Začína sa to nepríjemne komplikovať! Po centri Shaqiriho z rohu naši bránili absolútne nedôrazne a Švajčiari mali pred bránou veľké množstvo voľného priestoru. Djourou aj so šťastím prihral po centri z rohu pred päťku k JOSIPOVI DRMIČOVI, ktorý zblízka zamieril k ľavej žrdi, kam sa Mucha naťahoval márne, obrancovia mu teraz príliš nepomohli.
    Asistencia: Johan Djourou
    67. Josip DRMIČ - 3:2
     
    68
    Shaqiri sa teraz dokonca snažil vyrovnať, centroval zo štandardky a Lang ešte nepríjemne predlžoval na zadnú žrď, Mucha sa nenechal prekvapiť a včas zasiahol.
     
    69
    Slováci sa teraz len ťažko dostávajú do hry, naopak, hostia momentálne ovládli dianie na trávniku. Čaká nás ešte náročných 20 minút plus nadstavenie.
     
    70
    Veľmi aktívny Shaqiri sa uvoľnil pred našou šestnástkou, z otočky tam strieľal a zrejme by Muchovi narobil problémy. Škrtel sa dobre postavil a loptu stihol zablokovať.
     
    71
    Moubandje na ľavej strane neprešiel cez dvojicu Kucka – Gyömbér, prvý menovaný ho tam potom nepríjemne pristúpil, Švajčiari získavajú štandardku z dobrej pozície.
     
    72
    Inler centroval zo štandardky, na bližšej žrdi tam ale včas stihol hlavou odvrátiť dobre postavený Ďuriš, ktorý okrem strieľania gólov vypomáha dnes aj defenzíve.
     
    73
    Striedanie v tíme Slovensko: z ihriska odchádza Vladimír Weiss, prichádza Martin Jakubko.
    Striedanie v tíme Slovensko: z ihriska odchádza Róbert Mak, prichádza Stanislav Šesták.
    Striedanie v tíme Slovensko: z ihriska odchádza Juraj Kucka, prichádza Viktor Pečovský.
    Striedanie v tíme Slovensko: z ihriska odchádza Norbert Gyömbér, prichádza Erik Sabo.
    Stretnutie je v plnom prúde

    #SVKvsSUI #futbalovarodina #futbalsfz #repre

    Fotka uverejnená používateľom Slovenský futbalový zväz (@sfzofficial),

     
    74
    Striedanie v tíme Švajčiarsko: z ihriska odchádza Eren Derdiyok, prichádza Haris Seferovič.
    Striedanie v tíme Švajčiarsko: z ihriska odchádza Gökhan Inler, prichádza Luca Zuffi.
     
    75
    Do konca nám ostáva štvrťhodina a nejaké drobné v nadstavení, posledné dve minúty nám zabrali najmä striedania, Švajčiari už menili hráčov celkovo šesťkrát, naši štyrikrát.
     
    76
    Švajčiari sa nadychujú k záverečnému náporu, opäť ťahajú akcie hlavne cez pravú stranu, kde je Shaqiri. Túto akciu zastavil odkopom do autu Ďurica.
     
    77
    Slováci majú stále možnosť na protiútoky, Hamšík parádne uvoľnil naľavo Ďuriša, ktorému sa v strede ukazoval Jakubko. Ďuriš sa trochu uponáhľal a jeho center zablokoval Lang.
     
    78
    Na trávniku aj miláčik trnavských tribún Erik Sabo, ktorý tu ešte nedávno hrával. Teraz ho pri postrannej čiare nedovolene zastavil Drmič, získavame cenné sekundy.
     
    79
    Haris Seferovič vidí prvú žltú kartu v stretnutí, vo vzdušnom súboji škaredo zasiahol lakťom Šestáka. Máme k dispozícii štandardku.
     
    80
    Po centri Škrtela nastali v pokutovom území veľké zmätky, Duriš najprv v dobrej pozícii nezakončil, potom ešte zakončoval Šesták, miesto lopty však trafil do nohy Moubandjeho. Šesták na to napokon doplatil a bude potrebovať ošetrenie.
    Pohľad z tribúny

    Slovensko- Švajčiarsko #futbalsfz #trnava #cityarena

    Fotka uverejnená používateľom Michal Gaman (@michalgaman77),

     
    81
    Šesták bude pevne verme v poriadku, na trávniku sa medzitým dopredu vydal Jakubko, proti početnej presile ale o loptu prišiel. Rozohrávajú Švajčiari.
     
    82
    Shaqiri sa presadil na pravej strane a nebezpečne centroval pred bránu, kde sa už na hlavičku chystal Seferovič. Škrtel išiel jasne po lopte a nepríjemne sa zrazil s Muchom, napokon je z toho po hlavičke Škrtela roh.
     
    83
    Tribúny zborovo skandujú "Slovensko, Slovensko!" Medzitým sa bránime, Shaqiri už z úrovne bránkovej čiary pekne našiel spätne Drmiča, ten sa už hotoval na strelu spred päťky, Škrtel v poslednej chvíli loptu odkopol do bezpečia!
     
    84
    Škrtel je v týchto chvíľach lídrom slovenského mužstva, v obrane dominuje a aj teraz prerušil rodiacu sa akciu Švajčiarov v strede ihriska. Helvéti však stále pri lopte.
     
    85
    Stále sme sa nedostali k lopte, za čiarou už netrpezlivo poskakuje Ján Greguš, ktorý už niekoľko minút čaká na svoje striedanie.
     
    86
    Striedanie v tíme Slovensko: z ihriska odchádza Patrik Hrošovský, prichádza Ján Greguš.
     
    86
    Môžeme striedať, navyše hosťom nevyšla akcia po krídle a po zásahu Hubočana môže Mucha vykopávať od svojej vlastnej brány. Blížime sa k vyvrcholeniu stretnutia!
     
    87
    Helvéti sa ujali lopty a vydali sa dopredu, po dlhom pase chcel pri pravej žrdi hlavičkovať Seferovič, Mucha so Škrtelom sa dobre dohodli, Škrtel pokryl protihráča a Mucha stiahol loptu do rukavíc.
     
    88
    Striedanie v tíme Slovensko: z ihriska odchádza Marek Hamšík, prichádza Ondrej Duda.
     
    88
    Hektické okamihy na trávniku, Švajčiari rýchlo rozohrali a Mucha musel vybiehať až na hranicu šestnástky, napokon to nebolo nutné, keďže rozhodca Zelinka nechal rozohrávku opakovať.
     
    89
    Duda sa rýchlo dostáva do tempa a teraz odkopol loptu na našu útočnú polovicu, Švajčiari medzitým kombinujú v strede poľa, my bránime s takmer všetkými hráčmi.
     
    90
    Škrtel zvládol napádanie Seferoviča a pomohol si rozohrávkou na Muchu, po jeho výkope si Duda vypýtal faul a Škrtel bude rozohrávať z poliacej čiary. Uvidíme, koľko rozhodcovia nadstavia.
     
    90
    Nadstavujú sa 4 minúty.
     
    Dnešné stretnutie sleduje 17582 divákov.
     
    90+1
    Slováci umne podržali loptu pri rohovej zástavke, Hubočan s Dudom sa tam pohrali s obrancami hostí. Naďalej sa hrá v tomto momentálne príjemnom priestore.
     
    90+2
    Ďuriš bol v postavení mimo hru a vzplanuli aj emócie, vehementne sa tam doťahujú najmä stopéri Djourou a Škrtel. Obaja sú fyzicky veľmi dobre disponovaní, k nejakému súboju však našťastie nedôjde.
     
    90+2
    Michal Ďuriš pokračoval v akcii aj po odpískaní a od rozhodcu za to vidí žltú kartu. Švajčiari v záverečnom nápore, Bürki pošle dlhý nákop od poliacej čiary!
     
    90+3
    Jakubko sa fantasticky vrátil pomôcť defenzíve a po nákope Bürkiho vyhral dôležitý hlavičkový súboj, bol navyše aj faulovaný. Nasledovala strkanica pred Muchom, hráčov rozdeľujú rozhodcovia.
     
    90+4
    Martin Škrtel bol ešte po vzájomnej strkanici "ocenený" žltou kartou, rovnako dopadol aj Švajčiar Josip Drmič. Nič to ale nemení na tom, že Mucha pošle dlhý nákop dopredu.
     
    90+4
    Koniec zápasu.
     
    Slovensko víťazí nad Švajčiarskom a prípravu na EURO 2016 začína úspešne! Piatkový futbalový večer priniesol pútavé futbalové predstavenie, ktorému nechýbali pekné góly, dramatická zápletka a na konci aj emócie. Slováci rozhodli o triumfe tromi gólmi z konca prvého polčasu a začiatku toho druhého, Švajčiari sa potom dvomi presnými zásahmi vrátili do hry, na vyrovnanie im to však nestačilo. Slovensko potešilo fanúšikov peknými akciami, výborne sa prezentovali Ďuriš, Hamšík, či v obrane Škrtel, dve tutovky hosťom zneškodnil Mucha. Zverenci trénera Jána Kozáka urobili prvý krok v náročnej a dlhej príprave na budúcoročný európsky šampionát, my môžeme povedať, že proti nim stál veľmi silný protivník, ktorý preveril prakticky všetky zložky našej hry.
     
    Štatistiky zo zápasu:

    Strely celkom: 4:8
    Strely na bránu: 3:6
    Rohové kopy: 1:5
    Žlté karty: 2:2
     
    S konštatovaním, že Slovensko zvíťazilo v dramatickom prípravnom zápase nad Švajčiarskom tesne 3:2, sa s vami lúčim a prajem príjemný zvyšok večera! Na onlajny.eu vám aj počas víkendu prinesieme množstvo medzištátnych futbalových stretnutí a takisto barážové zápasy o postup na ME 2016. (22:43:43)

    Tomáš Schügerl

    Góly: 39. Ďuriš, 48. Ďuriš, 55. Mak – 63. Derdiyok, 67. Drmič

    Karty:   90+2. Michal Ďuriš (SVK), 90+4. Škrtel (SVK) – 79. Seferovič (SUI), 90+4. Drmič (SUI)


    Slovensko: Mucha – Gyömbér (73. Sabo), Škrtel, Ďurica, Hubočan – Hrošovský (86. Greguš) Kucka (73. Pečovský) – Mak (73. Šesták), Hamšík (88. Duda), Weiss (73. Jakubko) – Ďuriš
    Náhradníci: Kozáčik, Novota (NB), Saláta, Tesák, Greguš, Pečovský, Sabo, Šesták, Duda, Nemec, Jakubko

    Švajčiarsko: Bürki – Lichtsteiner (58. Lang), Schär, Djourou, Moubandje – Fernandes (58. Mehmedi), Inler (74. Zuffi), Kasami (58. Drmič) – Shaqiri, Derdiyok (74. Seferovič), Stocker (58. Behrami)
    Náhradníci: Sommer, Hitz (NB), Klose, Lang, Lustenberger, Widmer, Behrami, Drmič, Mehmedi, Seferovič, Steffen, Zuffi

    Rozhodca: Zelinka – Pelikán, Paták (všetci Česká republika)

    Diváci: 17582