Katar – Turecko 1:2 (kon.) | Luxembursko – Grécko 1:0 (kon.) | Česko – Srbsko 4:1 (kon.)
Poľsko – Island 4:2 (kon.) | Sev. Írsko – Lotyšsko 1:0 (kon.) | Belgicko – Taliansko 3:1 (kon.)
Wales – Holandsko 2:3 (kon.) | Španielsko – Anglicko 2:0 (kon.) | Slovensko – Švajčiarsko 3:2 (kon.)
Francúzsko – Nemecko 2:0 (kon.)
koniec
Slovensko
3:2 (1:0)
Švajčiarsko
Piatok 13.11.2015, 20:45 • City Aréna, Trnava • Medzinárodné zápasy
Predzápasové kurzy
     
    S konštatovaním, že Slovensko zvíťazilo v dramatickom prípravnom zápase nad Švajčiarskom tesne 3:2, sa s vami lúčim a prajem príjemný zvyšok večera! Na onlajny.eu vám aj počas víkendu prinesieme množstvo medzištátnych futbalových stretnutí a takisto barážové zápasy o postup na ME 2016. (22:43:43)
     
    Štatistiky zo zápasu:

    Strely celkom: 4:8
    Strely na bránu: 3:6
    Rohové kopy: 1:5
    Žlté karty: 2:2
     
    Slovensko víťazí nad Švajčiarskom a prípravu na EURO 2016 začína úspešne! Piatkový futbalový večer priniesol pútavé futbalové predstavenie, ktorému nechýbali pekné góly, dramatická zápletka a na konci aj emócie. Slováci rozhodli o triumfe tromi gólmi z konca prvého polčasu a začiatku toho druhého, Švajčiari sa potom dvomi presnými zásahmi vrátili do hry, na vyrovnanie im to však nestačilo. Slovensko potešilo fanúšikov peknými akciami, výborne sa prezentovali Ďuriš, Hamšík, či v obrane Škrtel, dve tutovky hosťom zneškodnil Mucha. Zverenci trénera Jána Kozáka urobili prvý krok v náročnej a dlhej príprave na budúcoročný európsky šampionát, my môžeme povedať, že proti nim stál veľmi silný protivník, ktorý preveril prakticky všetky zložky našej hry.
     
    90+4
    Koniec zápasu.
     
    90+4
    Martin Škrtel bol ešte po vzájomnej strkanici "ocenený" žltou kartou, rovnako dopadol aj Švajčiar Josip Drmič. Nič to ale nemení na tom, že Mucha pošle dlhý nákop dopredu.
     
    90+3
    Jakubko sa fantasticky vrátil pomôcť defenzíve a po nákope Bürkiho vyhral dôležitý hlavičkový súboj, bol navyše aj faulovaný. Nasledovala strkanica pred Muchom, hráčov rozdeľujú rozhodcovia.
     
    90+2
    Michal Ďuriš pokračoval v akcii aj po odpískaní a od rozhodcu za to vidí žltú kartu. Švajčiari v záverečnom nápore, Bürki pošle dlhý nákop od poliacej čiary!
     
    90+2
    Ďuriš bol v postavení mimo hru a vzplanuli aj emócie, vehementne sa tam doťahujú najmä stopéri Djourou a Škrtel. Obaja sú fyzicky veľmi dobre disponovaní, k nejakému súboju však našťastie nedôjde.
     
    90+1
    Slováci umne podržali loptu pri rohovej zástavke, Hubočan s Dudom sa tam pohrali s obrancami hostí. Naďalej sa hrá v tomto momentálne príjemnom priestore.
     
    Dnešné stretnutie sleduje 17582 divákov.
     
    90
    Nadstavujú sa 4 minúty.
     
    90
    Škrtel zvládol napádanie Seferoviča a pomohol si rozohrávkou na Muchu, po jeho výkope si Duda vypýtal faul a Škrtel bude rozohrávať z poliacej čiary. Uvidíme, koľko rozhodcovia nadstavia.
     
    89
    Duda sa rýchlo dostáva do tempa a teraz odkopol loptu na našu útočnú polovicu, Švajčiari medzitým kombinujú v strede poľa, my bránime s takmer všetkými hráčmi.
     
    88
    Hektické okamihy na trávniku, Švajčiari rýchlo rozohrali a Mucha musel vybiehať až na hranicu šestnástky, napokon to nebolo nutné, keďže rozhodca Zelinka nechal rozohrávku opakovať.
     
    88
    Striedanie v tíme Slovensko: z ihriska odchádza Marek Hamšík, prichádza Ondrej Duda.
     
    87
    Helvéti sa ujali lopty a vydali sa dopredu, po dlhom pase chcel pri pravej žrdi hlavičkovať Seferovič, Mucha so Škrtelom sa dobre dohodli, Škrtel pokryl protihráča a Mucha stiahol loptu do rukavíc.
     
    86
    Môžeme striedať, navyše hosťom nevyšla akcia po krídle a po zásahu Hubočana môže Mucha vykopávať od svojej vlastnej brány. Blížime sa k vyvrcholeniu stretnutia!
     
    86
    Striedanie v tíme Slovensko: z ihriska odchádza Patrik Hrošovský, prichádza Ján Greguš.
     
    85
    Stále sme sa nedostali k lopte, za čiarou už netrpezlivo poskakuje Ján Greguš, ktorý už niekoľko minút čaká na svoje striedanie.
     
    84
    Škrtel je v týchto chvíľach lídrom slovenského mužstva, v obrane dominuje a aj teraz prerušil rodiacu sa akciu Švajčiarov v strede ihriska. Helvéti však stále pri lopte.

    Tomáš Schügerl

    Góly: 39. Ďuriš, 48. Ďuriš, 55. Mak – 63. Derdiyok, 67. Drmič

    Karty:   90+2. Michal Ďuriš (SVK), 90+4. Škrtel (SVK) – 79. Seferovič (SUI), 90+4. Drmič (SUI)


    Slovensko: Mucha – Gyömbér (73. Sabo), Škrtel, Ďurica, Hubočan – Hrošovský (86. Greguš) Kucka (73. Pečovský) – Mak (73. Šesták), Hamšík (88. Duda), Weiss (73. Jakubko) – Ďuriš
    Náhradníci: Kozáčik, Novota (NB), Saláta, Tesák, Greguš, Pečovský, Sabo, Šesták, Duda, Nemec, Jakubko

    Švajčiarsko: Bürki – Lichtsteiner (58. Lang), Schär, Djourou, Moubandje – Fernandes (58. Mehmedi), Inler (74. Zuffi), Kasami (58. Drmič) – Shaqiri, Derdiyok (74. Seferovič), Stocker (58. Behrami)
    Náhradníci: Sommer, Hitz (NB), Klose, Lang, Lustenberger, Widmer, Behrami, Drmič, Mehmedi, Seferovič, Steffen, Zuffi

    Rozhodca: Zelinka – Pelikán, Paták (všetci Česká republika)

    Diváci: 17582