Trenčín – Zlaté Moravce 4:1 (kon.) | Michalovce – Podbrezová 2:0 (kon.) | Slovan Bratislava – Dunajská Streda 1:0 (kon.)
koniec
ŠK Slovan Bratislava
1:0 (1:0)
DAC 1904 Dunajská Streda
Sobota 24.10.2015, 18:20 • Pasienky, Bratislava (kapacita 11 591 miest) • Niké liga • 14. kolo
Predzápasové kurzy
     
    90+2
    Hostia si pýtali odpískanú ruku Savičeviča, rozhodcovia nechali hru pokračovať a nasledovala roztržka, po ktorej vidí Ľubomír Michalík z Dunajskej Stredy červenú kartu! Úprimne som si nevšimol, čo presne Michalík spravil, zdiaľky sa zdalo, že udrel jedného zo slovanistov, ktorý skončil potom na trávniku.
     
    90+1
    Obrovský závar pred Muchom, Sarr sa tam veľmi aktívne snažil dotlačiť loptu do siete, domáci to s vypätím všetkých síl zvládli a odkopli do bezpečia.
     
    90
    Pred bránou DAC je poriadne horúco, Priskin po centri Gonzalesa najprv loptu pred päťkou minul, akcia ale pokračovala a Savičevič vyslal prudký center z pravej strany do stredu šestnástky k Zreľákovi, ktorého projektil zastavil jeden z obrancov!
     
    88
    Boris Sekulič zatiahol záchrannú brzdu, zastavil unikajúceho Pačindu a od rozhodcu vidí oprávnene žltú kartu. Uvidíme štandardku DAC.
     
    86
    Kornel Saláta poslal Polievku na kolotoč, keď ho držal za dres a urobil s ním pekný okruh, samozrejme za to od rozhodcu vidí žltú kartu.
     
    83
    Na oplátku pohrozila Dunajská Streda, Polievka sklepol loptu do druhej vlny pred šestnástku Sarrovi, ktorý pekným volejom namieril tesne nad bránu!
     
    82
    Hostia hrajú na čoraz väčšie riziko, Kwin opäť nestíhal, tentoraz voči Zreľákovi, ktorý sa na hrote cez neho uvoľnil a už mal pred sebou len Tujvela. Brankár DAC včas vybehol, hodil sa po lopte a bol pri nej skôr, než útočník Slovana!
     
    80
    Štepanovský mohol vyrovnať! Neuveriteľné okamihy sa tu dejú, Štepanovský vystrelil zo strednej vzdialenosti a Mucha sa musel poriadne natiahnuť k pravej žrdi, napokon loptu stihol vyraziť!
     
    79
    Priskin mohol rozhodnúť! Útočník domácich na pravej strane prešprintoval Kwina a rútil sa sám na Tujvela, ktorý parádne zasiahol pravou nohou! Milinkovič ešte potom dával na dorážku Oršulovi, ten už nestrieľal dostatočne dôrazne.
     
    76
    Oršulu zastavil v brejku Štepanovský, nasledovala štandardka, po ktorej si dali hostia takmer vlastný gól! Loptu totiž na bližšej žrdi zasiahol hlavou nešťastne Kwin a tesne "minul" pravú žrď vlastnej brány!
     
    73
    Striedanie v tíme FC DAC Dunajská Streda: z ihriska odchádza Yves Simon Pambou, prichádza András Mészáros.
     
    71
    Striedanie v tíme ŠK Slovan Bratislava: z ihriska odchádza Róbert Vittek, prichádza Tamás Priskin.
     
    66
    Mauro Gonzales teraz vidí po zákroku na Pačindu žltú kartu, na pohľad to tak tragicky nevyzeralo, rozhodca Sedlák to však videl inak. Tréner Slovana Papavasiliou sa po tomto rozhodnutí poriadne hneval.
     
    65
    Mucha teraz zachránil Slovan od vyrovnania! Hostia zahrávali štandardku, Michalík uspel v hlavičkovom súboji na pravej strane a po jeho priťuknutí mohol na päťke sám zakončovať Kwin, hlavou v páde namieril k ľavej žrdi, kde Mucha perfektne zasiahol!
     
    61
    Striedanie v tíme ŠK Slovan Bratislava: z ihriska odchádza František Kubík, prichádza Filip Oršula.
     
    60
    Marko Milinkovič na poliacej čiare zozadu tvrdo atakoval Štepanovského, od rozhodcu vidí žltú kartu.
     
    55
    Dunajská Streda mohla nečakane udrieť! Polievka sa aj s trochou šťastia na dvakrát uvoľnil na ľavej strane a centroval do stredu Stephensovi, ten hlavičkou v páde mieril tesne vedľa pravej žrde!
     
    50
    Žltú kartu dostáva Peter Štepanovský (FC DAC Dunajská Streda).
     
    47
    Protiútok domácich mohol priniesť druhý gól! Novic Gonzales vyslal výbornú kolmicu na hrot Milinkovičovi, ktorý poslal loptu zadovkou Kubíkovi. Ten strieľal už v šestnástke, vo výbornej pozícii namieril nad!
     
    46
    Striedanie v tíme ŠK Slovan Bratislava: z ihriska odchádza Slobodan Simović, prichádza Mauro Ezequiel González.
    Striedanie v tíme FC DAC Dunajská Streda: z ihriska odchádza Gábor Straka, prichádza Alfredo Stephens.
     
    45
    Krásny futbalový okamih, Brašeň centroval z ľavej strany, Pačinda bol na šestnástke chrbtom k bráne, loptu si však parádne spracoval a vystrelil nožničkami, Mucha mal aj šťastie, že lopta letela presne do stredu brány.
     
    30
    Rohový kop ešte hrozbu nepriniesol, lopta však ostala v hre, po ľavej strane prešiel cez Štepanovského Kubík a vracal pod seba na hranicu šestnástky, odkiaľ Simovič peknou strelou tesne minul ľavý horný roh!
     
    24
    Kubík si svojou aktivitou vypýtal ďalšiu žltú kartu, vystihol totiž zlú rozohrávku DAC a rodiacu sa príležitosť zastavil nedovoleným zákrokom až Erik Pačinda, ktorý vidí žltú kartu.
     
    22
    Yves Pambou naozaj dostáva žltú kartu, prenikajúceho Františka Kubíka totiž stiahol za dres.
     
    15
    Dunajská Streda sa na opačnej strane snažila o odpoveď, Polievka vystrelil z 25 metrov z osi ihriska a len tesne minul pravú žrď!
     
    14
    Slovan dal gól!
    Slovan strieľa tak dôležitý úvodný gól! Domáci kombinovali v strede ihriska a Podaný od ľavej postrannej čiary vyslal nádherný krížny center, ktorý si v strede pokutového územia našiel nekrytý ADAM ZREĽÁK. Mladý kanonier nezaváhal a z prvej trafil presne k pravej žrdi, Tujvel sa naťahoval márne!
    Asistencia: Jakub Podaný
     
    5
    Prvá zaujímavá príležitosť, a to v podaní DAC! Sarr ostal na pravej strane zabudnutý za obranou, nebol v ofsajde a keby si bol loptu po dlhom centri lepšie spracoval, mal by Mucha viac starostí! Takto brankár belasých včas vybehol a skrotil loptu do rukavíc.

    Tomáš Schügerl


    Hľadáme spravodajcu pre tím DAC 1904 Dunajská Streda. Viac informácií tu.

    Góly: 14. Zreľák (Podaný)

    Karty:   60. Milinkovič (SBA), 66. M. E. González (SBA), 86. Saláta (SBA), 88. Sekulić (SBA) – 22. Pambou (DUN), 24. Pačinda (DUN), 50. Štepanovský (DUN)   90+2. Michalík (DUN)


    ŠK Slovan Bratislava: Mucha – Čikoš, Saláta, Sekulić, Podaný – Simović (46. M. E. González), Savičevič – Milinkovič (C), Kubík (61. Oršula), Zreľák – Vittek (71. Priskin).
    Náhradníci: Krnáč – Hudák, M. E. González, Mészáros, Oršula, Peltier, Priskin.

    DAC 1904 Dunajská Streda: Tujvel – Štepanovský, Michalík, Kwin Kwin, Brašeň – Straka (C) (46. Stephens) – Pambou (73. Mészáros), Sarr, Ľupták, Pačinda – Polievka.
    Náhradníci: Milošovič – Mészáros, Horváth, Stephens, Lénárth, Trajcsik.

    Rozhodca: Sedlák – Chládek, Jenčura

    Diváci: 1495