Trenčín – Zlaté Moravce 4:1 (kon.) | Michalovce – Podbrezová 2:0 (kon.) | Slovan Bratislava – Dunajská Streda 1:0 (kon.)
koniec
ŠK Slovan Bratislava
1:0 (1:0)
DAC 1904 Dunajská Streda
Sobota 24.10.2015, 18:20 • Pasienky, Bratislava (kapacita 11 591 miest) • Niké liga • 14. kolo
Predzápasové kurzy
     
    S konštatovaním, že Slovan Bratislava zvíťazil v prestížnom súboji nad Dunajskou Stredou tesne 1:0, sa s vami lúčim a prajem príjemný zvyšok večera! (23:34:31)
     
    Nikki Papavasiliou (tréner Slovana): "Je to pre nás dôležité víťazstvo, po ťažkom týždni, ktorý máme za sebou. Počas zápasu sme čelili niekoľkým problémom, hráči bojovali s únavou, prišlo aj zranenie Simoviča. Bol to náročný zápas proti súperovi, ktorý nám pripravil ťažké chvíle. Mali sme veľa šancí, aby sme rozhodli skôr. Vždy si vytvoríme množstvo príležitostí, chýba nám ale lepšia efektivita. Pokiaľ v takýchto dueloch neskórujete druhýkrát, tak je jasné, že súper bude v posledných 10 minútach poriadne tlačiť. Je to dôležitá výhra, zvládli sme 3 zápasy za 7 dní, teraz im nechám dva dni voľna, aby poriadne nabili baterky a pripravili sa na ďalší duel, ktorý nás čaká v nedeľu."

    Tomislav Marič (tréner Dunajskej Stredy): "Prehrali sme, ale chlapcom musím zablahoželať k veľmi dobre zvládnutému zápasu. Mali sme viacero zranených a vykartovaných hráčov, napriek tomu sme chceli tak kvalitné mužstvo, ako Slovan je, zatlačiť a mali sme cieľ zvíťaziť. Mali sme viacero dobrých šancí, gól sa nám ale nepodarilo streliť. Ideme ďalej, budeme sa pripravovať na ďalší zápas proti Žiline."
     
    Zaujímavé stretnutie tradičných rivalov končí tesným víťazstvom bratislavského Slovana. O konečnom výsledku 1:0 rozhodol už v 14. minúte Adam Zreľák, keď skóroval po presnom centri Podaného. Slovan bol o niečo lepším celkom, mal viac vyložených príležitostí a z tohto titulu si zaslúžil bodovať naplno. Hostia bojovali, chýbala im však lepšia finálna fáza, úspech im nepriniesol ani mohutný záverečný nápor. Ostaňte ešte s nami, prinesieme hlasy trénerov z tlačovej konferencie.
     
    90+2
    Koniec zápasu.
     
    90+2
    Hostia si pýtali odpískanú ruku Savičeviča, rozhodcovia nechali hru pokračovať a nasledovala roztržka, po ktorej vidí Ľubomír Michalík z Dunajskej Stredy červenú kartu! Úprimne som si nevšimol, čo presne Michalík spravil, zdiaľky sa zdalo, že udrel jedného zo slovanistov, ktorý skončil potom na trávniku.
     
    90+1
    Obrovský závar pred Muchom, Sarr sa tam veľmi aktívne snažil dotlačiť loptu do siete, domáci to s vypätím všetkých síl zvládli a odkopli do bezpečia.
     
    90+1
    Momentálne sa nehrá, Podaný ostal po súboji na trávniku a zdravotníci ho budú musieť odniesť na nosidlách. Tak veríme, že všetko bude napokon v poriadku.
     
    90
    Nadstavujú sa 2 minúty.
     
    90
    Pred bránou DAC je poriadne horúco, Priskin po centri Gonzalesa najprv loptu pred päťkou minul, akcia ale pokračovala a Savičevič vyslal prudký center z pravej strany do stredu šestnástky k Zreľákovi, ktorého projektil zastavil jeden z obrancov!
     
    89
    Center zo štandardky obrancovia Slovana odvrátili, akcia ale pokračovala! Ľupták centrom z ľavej strany našiel v pokutovom území Kwina, ten osamotený asi z 13 metrov namieril hlavou nad!
     
    88
    Boris Sekulič zatiahol záchrannú brzdu, zastavil unikajúceho Pačindu a od rozhodcu vidí oprávnene žltú kartu. Uvidíme štandardku DAC.
     
    87
    Po následnej štandardke nasledovala neprehľadná situácia v pokutovom území belasých, jeden z hráčov DAC tam prudkou strelou aj rozvlnil sieť, ešte predtým sa však pískal zrejme ofsajd.
     
    86
    Kornel Saláta poslal Polievku na kolotoč, keď ho držal za dres a urobil s ním pekný okruh, samozrejme za to od rozhodcu vidí žltú kartu.
     
    85
    Hostia sa dopustili faulu na útočnej polovici, loptu teda pošle do hry Mucha. Čas na vyrovnanie sa pre DAC už povážlivo kráti.
     
    84
    Pekná kombinácia belasých na pravej strane, Oršula sa tam nebojácne presadil cez Brašeňa a centroval pred bránu, Priskin vo vzduchu loptu minul.
     
    83
    Na oplátku pohrozila Dunajská Streda, Polievka sklepol loptu do druhej vlny pred šestnástku Sarrovi, ktorý pekným volejom namieril tesne nad bránu!
     
    Dnešné stretnutie sleduje 1495 divákov.
     
    82
    Hostia hrajú na čoraz väčšie riziko, Kwin opäť nestíhal, tentoraz voči Zreľákovi, ktorý sa na hrote cez neho uvoľnil a už mal pred sebou len Tujvela. Brankár DAC včas vybehol, hodil sa po lopte a bol pri nej skôr, než útočník Slovana!
     
    81
    Prelieva sa to zo strany na stranu, Priskin unikol popri Kwinovi po pravej strane a mal ešte v strede Zreľáka, rozhodol sa pre krížnu strelu, ktorá minula vzdialenejšiu žrď.
     
    80
    Štepanovský mohol vyrovnať! Neuveriteľné okamihy sa tu dejú, Štepanovský vystrelil zo strednej vzdialenosti a Mucha sa musel poriadne natiahnuť k pravej žrdi, napokon loptu stihol vyraziť!
     
    79
    Priskin mohol rozhodnúť! Útočník domácich na pravej strane prešprintoval Kwina a rútil sa sám na Tujvela, ktorý parádne zasiahol pravou nohou! Milinkovič ešte potom dával na dorážku Oršulovi, ten už nestrieľal dostatočne dôrazne.
     
    78
    DAC potrebuje skórovať, hostia však okrem možnosti Kwina nemali v druhom dejstve inú vyloženú príležitosť. Momentálne DAC kombinuje v strede poľa.
     
    77
    Slovan po rohu neuspel, po odrazenej lopte však ešte sprava zaútočil Milinkovič, pohral sa so Sarrom a z pravej strany šestnástky vystrelil, Tujvel kryl.
     
    76
    Oršulu zastavil v brejku Štepanovský, nasledovala štandardka, po ktorej si dali hostia takmer vlastný gól! Loptu totiž na bližšej žrdi zasiahol hlavou nešťastne Kwin a tesne "minul" pravú žrď vlastnej brány!
     
    75
    Nasledoval ďalší roh DAC, po ktorom belasí odvrátili do bezpečia, na hranici šestnástky chcel ešte strieľať Ľupták, Oršula ho o loptu obral.
     
    74
    Hostia po rohu neuspeli, Saláta tam vo vzduchu skutočne dominuje. Momentálne DAC v držaní lopty, od hostí zrejme môžeme očakávať záverečný nápor.
     
    73
    Striedanie v tíme FC DAC Dunajská Streda: z ihriska odchádza Yves Simon Pambou, prichádza András Mészáros.
     
    73
    Zaujímavá situácia pred domácou bránou, Pačinda tam v páde poslal krížnu prihrávku na Stephensa, pred ním odvracal v sklze Sekulič a takmer prekvapil Muchu, napokon z toho bude roh.
     
    73
    Po centri z rohu hlavičkoval na bližšej žrdi Priskin, bránu však minul. Loptu tak pošle do hry Tujvel.
     
    72
    Gonzales vyslal zo stredu poľa parádnu prihrávku na ľavú stranu do behu Milinkovičovi, tomu sa v strede ukazoval Zreľák, center smeroval presne naňho, ešte predtým však Michalík zrazil na roh.
     
    71
    Striedanie v tíme ŠK Slovan Bratislava: z ihriska odchádza Róbert Vittek, prichádza Tamás Priskin.
     
    70
    Center z rohu odvrátil hlavou vo vzduchu Saláta, následne sa ešte hráči DAC snažili uspieť po odrazenej lopte, avšak bez väčšieho úspechu.
     
    69
    Pekná akcia hostí, Brašeň sa na ľavej strane presadil cez Čikoša a po jeho centri do šestnástky zakončoval hlavou Stephens, Mucha vyrazil nad.
     
    68
    Milinkovič teraz pri pravej postrannej čiare trochu zbytočne tvrdo zasiahol Štepanovského, domáci kapitán si musí dať pozor, už má na konte žltú kartu. DAC pokračuje štandardkou.
     
    67
    Milinkovič rozbehol brejk domácich, šprintoval po ľavej strane a po súboji so Štepanovským padol na trávnik. Vyzeralo to pomerne teatrálne, nečudo, že rozhodca na biely bod neukázal.
     
    66
    Mauro Gonzales teraz vidí po zákroku na Pačindu žltú kartu, na pohľad to tak tragicky nevyzeralo, rozhodca Sedlák to však videl inak. Tréner Slovana Papavasiliou sa po tomto rozhodnutí poriadne hneval.
     
    65
    Mucha teraz zachránil Slovan od vyrovnania! Hostia zahrávali štandardku, Michalík uspel v hlavičkovom súboji na pravej strane a po jeho priťuknutí mohol na päťke sám zakončovať Kwin, hlavou v páde namieril k ľavej žrdi, kde Mucha perfektne zasiahol!
     
    64
    Štandardka Slovana z ľavej strany, po centri Milinkoviča a zablokovanej hlavičke Sekuliča chcel zblízka zakončovať Vittek, ešte pred ním loptu stiahol Tujvel.
     
    63
    Zreľák si nerozumel s Čikošom, poslal mu loptu na päty a zmaril tak zaujímavý rodiaci sa protiútok belasých.
     
    62
    Striedajúci Oršula sa zaradil na pravú stranu, pod hrotom bude zrejme operovať Zreľák. Na ihrisku medzitým po Savičevičovej strate prienik Pačindu, bol zastavený Čikošom.
     
    61
    Striedanie v tíme ŠK Slovan Bratislava: z ihriska odchádza František Kubík, prichádza Filip Oršula.
     
    60
    Marko Milinkovič na poliacej čiare zozadu tvrdo atakoval Štepanovského, od rozhodcu vidí žltú kartu.
     
    59
    Zdá sa, že úvodná aktivita belasých z druhého dejstva utíchla a hra sa vyrovnala. DAC sa snaží, hostia ale trpia na nepresnú finálnu fázu.
     
    58
    Chyby na oboch stranách, Kubík sa najprv zbytočne tlačil s loptou k čiare a prišiel o ňu, potom však Polievka po zisku lopty nepresne hľadal Pačindu.
     
    57
    Krkolomná kombinácia hostí, Polievka vysúval dlhou prihrávkou naľavo Pačindu, ktorý už len ťažko mohol zachytiť loptu na hracej ploche. Vykopáva Mucha.
     
    56
    Parádna kombinácia belasých na jeden dotyk po osi Čikoš – Gonzales – Milinkovič, na konci bola kolmá prihrávka Vittekovi, ktorý by sa už rútil sám na bránu. Rozhodca ale avizoval ofsajd, čo poriadne rozčertilo domáceho trénera Papavasilia.
     
    55
    Dunajská Streda mohla nečakane udrieť! Polievka sa aj s trochou šťastia na dvakrát uvoľnil na ľavej strane a centroval do stredu Stephensovi, ten hlavičkou v páde mieril tesne vedľa pravej žrde!
     
    53
    Momentálne sledujeme súboje v strede poľa, dnes je to naozaj fyzicky náročných duel z oboch strán. Pri lopte hostia, môžu založiť prvú nebezpečnejšiu akciu druhého polčasu.
     
    52
    Savičevič bol faulovaný pri rozohrávke, Slovan ostáva pri lopte. Belasí sú v druhom polčase určite lepším celkom, DAC úvod druhého dejstva naopak až tak dobre nezachytil.
     
    51
    Slovan má v obrane hostí viac priestoru, ako v prvom polčasu, a patrične to využíva. Zreľák z pravej strany adresoval prihrávku Vittekovi, ten sa na hranici šestnástky dostatočne rýchlo nezorientoval.
     
    51
    Marko Milinkovič centroval zo štandardky a na loptu na úrovni bieleho bodu vyskočil najvyššie Vittek, mieril vedľa pravej žrde.
     
    50
    Žltú kartu dostáva Peter Štepanovský (FC DAC Dunajská Streda).
     
    49
    Časť hlavnej tribúny teraz pokrikom "Slovan, Slovan!" kontruje fanúšikom hostí, ktorí aj za nepriaznivého stavu ženú svoje mužstvo dopredu. Na trávniku momentálne sledujeme súboje v strede poľa.
     
    48
    Slovan naďalej aktívny, Milinkovič centroval zo štandardky a lopta padala do stredu pokutového územia, Zreľák ju tam včas nezasiahol.
     
    47
    Protiútok domácich mohol priniesť druhý gól! Novic Gonzales vyslal výbornú kolmicu na hrot Milinkovičovi, ktorý poslal loptu zadovkou Kubíkovi. Ten strieľal už v šestnástke, vo výbornej pozícii namieril nad!
     
    46
    Striedanie v tíme ŠK Slovan Bratislava: z ihriska odchádza Slobodan Simović, prichádza Mauro Ezequiel González.
    Striedanie v tíme FC DAC Dunajská Streda: z ihriska odchádza Gábor Straka, prichádza Alfredo Stephens.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    Štatistiky po 1. polčase:

    Strely celkom: 5:4
    Strely na bránu: 2:1
    Žlté karty: 0:2
     
    Prvé dejstvo priniesol obojstranne zaujímavý futbal, v ktorom sledujeme množstvo osobných súbojov, avšak menej vyložených gólových šancí. Slovan je veľmi efektívny, z dvoch väčších príležitostí vyťažil presný zásah Zreľáka. Hostia sa niekoľkokrát dostali k blízkosti Muchovej brány, zatiaľ sú však k strelenému gólu pomerne ďaleko. Uvidíme, čo prinesie druhý polčas, ten sa začne približne o 19:22.
     
    45+2
    Prvý polčas sa skončil.
     
    45+2
    Erik Pačinda chcel prekvapiť všetkých, a prekvapil zrejme aj sám seba. Vystrelil totiž ponad múr k bližšej žrdi, nápad to zlý nebol, lopta však mierila vysoko nad.
     
    45+1
    Štepanovský sa na pravej strane tlačí dopredu, teraz si aktivitou vypýtal faul a nasledovať bude zaujímavá štandardka DAC z pravej strany z cca 30 metrov. Rozohrá ju Pačinda.
     
    Nadstavujú sa 2 minúty.
     
    45
    Krásny futbalový okamih, Brašeň centroval z ľavej strany, Pačinda bol na šestnástke chrbtom k bráne, loptu si však parádne spracoval a vystrelil nožničkami, Mucha mal aj šťastie, že lopta letela presne do stredu brány.
     
    44
    Vittek vystihol zlú rozohrávku hostí a do dobrej pozície vyzval kolmicou napravo Kubíka, ktorý mohol krížne strieľať z hranice šestnástky, miesto toho si loptu zasekol a následnú slabú strelu zablokoval v páde Michalík.
     
    43
    Simovič už na trávniku, môžeme teda vstúpiť do finále prvého dejstva. Často sa prerušuje, môžeme teda očakávať slušnú porciu nadstaveného času.
     
    42
    Na trávniku opäť prebieha ošetrovanie, chvíľu sa teda hrať nebude. Problémy mal tentoraz Slobodan Simovič, mal by však pokračovať v hre.
     
    41
    Savičevič sa technicky uvoľnil v strede poľa a ponúknutý priestor využil na prihrávku Milinkovičovi, ktorý chcel centrovať z ľavej strany. Lopta však bola včas zrazená a Vittek sa do koncovky nedostal.
     
    40
    Štepanovský vystihol nevydarenú kombináciu Slovana v strede poľa, vyšprintoval cez stred a vysúval naľavo Pačindu. Ten vyslal center pred päťku, kde hlavičkoval nepresne Polievka, bol navyše aj v ofsajde.
     
    39
    Slovan to naďalej skúša najmä v rýchlom prechode do útoku v brejkoch, teraz to však nevyšlo, keďže Vittek bol v ofsajde. Loptu pošle do hry Tujvel.
     
    38
    Sekulič zozadu zasiahol v strede poľa Ľuptáka, DAC môže rozohrávať. Blíži sa nám záver polčasu, motívy mužstiev sú jasné – Slovan nechce inkasovať, hostia zase bojujú o vyrovnanie. Pri autovej čiare sa rozcvičuje slovanista Gonzales, uvidíme, či ho tréner po polčase pošle do hry.
     
    37
    Polievka sa rozčuľuje a div nevytrhol trs trávnika. Ťažko povedať, či oprávnene, útočník hostí však prenikal po ľavej strane do šestnástky a zrejme už v nej ho hraničným zákrokom zastavil Erik Čikoš, rozhodca penaltu nepíska.
     
    36
    Medzitým už František Kubík späť na trávniku, tak verme, že jeho zdravotné problémy nebudú vážne. Pri lopte momentálne DAC, zakladá útočnú akciu.
     
    35
    Po dlhom zdržiavaní centroval zo štandardky pred bránu Pačinda, vo vzduchu tradične kraľoval Saláta a odhlavičkoval do bezpečia.
     
    34
    Chvíľu sa ale hrať nebude, na opačnej strane má zrejme vyrazený dych jeden z domácich hráčov, ide o Františka Kubíka. Športovo mu pomáhal Tujvel, teraz odchádza Kubík v opatere lekárov za čiaru.
     
    33
    Na opačnej strane ďalšia epizóda zo seriálu súbojov Polievka – Sekulič, lepšie z toho v tomto prípade vyšiel útočník DAC, ktorý si vypýtal faul a tým pádom zaujímavú štandardku tesne spoza šestnástky z pravej strany.
     
    32
    Slovan zahrával jednu z množstva štandardiek a teraz to vyzeralo zaujímavejšie, Milinkovič vyslal tiahly center na zadnú žrď a Saláta tam loptu vo vzduchu nezasiahol a napokon doputovala tesne vedľa pravej žrde.
     
    31
    Hostia sa hnevajú, po súboji Sekuliča s Pačindom si priali rohový kop, napokon od vlastnej brány vykopáva Mucha. Spokojný nie je ani tréner Marič, ktorý pred malou chvíľou niečo veľmi nahnevane kričal k vlastnej striedačke.
     
    30
    Rohový kop ešte hrozbu nepriniesol, lopta však ostala v hre, po ľavej strane prešiel cez Štepanovského Kubík a vracal pod seba na hranicu šestnástky, odkiaľ Simovič peknou strelou tesne minul ľavý horný roh!
     
    29
    Slovan pekne zakombinoval v strede poľa a výsledkom bola akcia Zreľáka s Čikošom po pravej strane, Brašeň tam pred Čikošom odvrátil na roh.
     
    28
    Slovanistom dnes štandardky príliš nevychádzajú, nezmenilo sa to ani po tomto centri Milinkoviča, keď loptu pred Vittekom upratal hlavou Kwin.
     
    27
    Savičeviča už lekári Slovana ošetrujú za postrannou čiarou, pokračujeme štandardkou Milinkoviča približne z 35 metrov.
     
    26
    Sledujeme množstvo osobných súbojov a drobných faulov, v podstate ako tradične v súboji týchto dvoch mužstiev. Teraz bol faulovaný Savičevič a potrebuje aj lekárske ošetrenie.
     
    25
    Slovan z následnej štandardky nič zaujímavé nevyťažil, naopak, dopredu mohol ísť od stredovej čiary Polievka, nedovolene ho zastavil Sekulič.
     
    24
    Kubík si svojou aktivitou vypýtal ďalšiu žltú kartu, vystihol totiž zlú rozohrávku DAC a rodiacu sa príležitosť zastavil nedovoleným zákrokom až Erik Pačinda, ktorý vidí žltú kartu.
     
    23
    Tréner hostí Marič rozhadzuje rukami, zrejme chce, aby sa jeho zverenci viac roztiahli do priestoru. DAC je častejšie pri lopte, je to však bez väčších gólových príležitostí.
     
    22
    Yves Pambou naozaj dostáva žltú kartu, prenikajúceho Františka Kubíka totiž stiahol za dres.
     
    21
    Sarr stratil loptu v súboji s Kubíkom, ktorý sa rozbehol z vlastnej polovice a zakladal protiútok domácich. Zastavil ho Pambou, zrejme to bude za žltú kartu.
     
    20
    Séria príležitostí domácich, Vittek najprv vyhral hlavičku pre Milinkoviča, ktorého prudký strieľaný center z ľavej strany pred bránou nikto nezasiahol. Potom ešte belasí obliehali bránu, na konci bol nepresný volej Simoviča z hranice šestnástky.
     
    19
    Polievka sa teraz na hrote útoku DAC veľmi hnevá na rozhodcu, zdalo sa však, že Sekulič ho odzbrojil naozaj čistým spôsobom. Slovan pri lopte na vlastnej polovici.
     
    18
    Kombinácia hostí neviedla k úspechu, Slovan dobre stráži vlastnú šestnástku. Domáci sa napokon ujali lopty a Milinkovič bol faulovaný pri pokuse o protiútok.
     
    17
    Dunajská Streda sa po inkasovanom góle intenzívnejšie tlačí dopredu, do šestnástky letel center z ľavej strany, ktorý odhlavičkoval vysoký Saláta.
     
    16
    Slovan sa okamžite dostáva do výhody, DAC musí totiž prakticky od úvodu v Bratislave doťahovať. Rýchly gól zväčša zápasu pomôže, tak uvidíme, ako tomu bude dnes.
     
    15
    Dunajská Streda sa na opačnej strane snažila o odpoveď, Polievka vystrelil z 25 metrov z osi ihriska a len tesne minul pravú žrď!
     
    14
    Slovan dal gól!
    Slovan strieľa tak dôležitý úvodný gól! Domáci kombinovali v strede ihriska a Podaný od ľavej postrannej čiary vyslal nádherný krížny center, ktorý si v strede pokutového územia našiel nekrytý ADAM ZREĽÁK. Mladý kanonier nezaváhal a z prvej trafil presne k pravej žrdi, Tujvel sa naťahoval márne!
    Asistencia: Jakub Podaný
     
    13
    Dunajská Streda hrá zatiaľ veľmi sympaticky! Polievka si prebral loptu približne 30 metrov od brány a z ľavej strany krížne vystrelil, Mucha sa preletel vzduchom, lopta napokon minula ľavý horný roh brány!
     
    12
    Hostia loptu stratili, Milinkovič prenikal vpred, v poslednej chvíli ho zastavil Sarr. Na opačnej strane na vykopávajúceho Muchu dobiedzali hneď dvaja hráči DAC, Mucha pod tlakom odkopol do autu.
     
    11
    Na center z rohu si chcel naskočiť Vittek, loptu ale vo vzduchu netrafil a tá tak preletela až na zadnú žrď. Dopredu môžu ísť hostia.
     
    11
    Slovan vyslal prvú strelu na bránu, Savičevič sa nerozpakoval a z 30 metrov vystrelil po zemi k pravej žrdi, Tujvel šiel na zem a vytlačil loptu na roh.
     
    10
    Na opačnej strane sa dobre ukazuje Pačinda, prenikol popri ľavej postrannej čiare a centroval pred päťku, kde už nabiehal Sarr, Mucha loptu ešte pred ním skrotil.
     
    9
    Slovan má problémy s prechodom cez obranný val Dunajskej Stredy. Savičevič sa síce uvoľnil v strede poľa, Milinkovič však po jeho prihrávke už cez ďalšieho postaveného obrancu neprešiel.
     
    8
    Kombináciu DAC prerušil až Savičevič, keď mal dobrý štart na loptu a predskočil Ľuptáka, Straka zastavil potom loptu rukou a rozohrávať môžu domáci.
     
    7
    Po centri z rohu sa hostia bez väčších problémov ubránili a môžu vyraziť dopredu, kombinujú zatiaľ v strede ihriska.
     
    6
    Na opačnej strane akcia belasých po pravej strane, Milinkovič centroval Vittekovi a obranca zrazil loptu v páde na roh.
     
    5
    Prvá zaujímavá príležitosť, a to v podaní DAC! Sarr ostal na pravej strane zabudnutý za obranou, nebol v ofsajde a keby si bol loptu po dlhom centri lepšie spracoval, mal by Mucha viac starostí! Takto brankár belasých včas vybehol a skrotil loptu do rukavíc.
     
    4
    Hostia sa teraz pokúsili prejsť dopredu po ľavej strane, Pačinda tam však už bol s loptou za čiarou a preto prihrávka na Polievku prišla po prerušení hry. Znovu môže ísť dopredu Slovan.
     
    3
    Zatiaľ je to predovšetkým boj v strede poľa, oba tímy tam strácajú lopty po nepresných prihrávkach. Zatiaľ je o niečo iniciatívnejší Slovan, stroskotáva však v prechodovej fáze.
     
    2
    Slovan pokračuje v aktivite, Milinkovič si chcel na hrote prebrať dlhý center, dopustil sa však útočného faulu, loptu pošle do hry Tujvel.
     
    1
    Domáci mali k dispozícii úvodný výkop, Podaný vyslal dlhý pas na hrot Vittekovi, pred ním loptu upratal hlavou do bezpečia Kwin.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Oba tímy nám už prichádzajú na ihrisko! Domáci v tradičných belasých dresoch, hostia takisto v typickej žlto-modrej farebnej kombinácii. Prajem vám príjemný športový zážitok!
     
    Na Pasienkoch je už všetko pripravené na začiatok stretnutia, hosťujúci fanúšikovia obsadili takmer celý svoj sektor. Ďalšie tribúny sa zapĺňajú výrazne pomalšie, uvidíme, aká dnes napokon bude dnešná návšteva.
     
    -30
    Vážení športoví priaznivci, prajem vám príjemný sobotný podvečer z bratislavských Pasienkov! Na trávniku nám práve prebieha rozcvička oboch mužstiev. Už poznáme ich základné zostavy, v tej domácej trochu prekvapilo vynechanie Gonzalesa s Priskinom, miesto v nich dostanú od začiatku príležitosť Savičevič a Kubík. Na štadión už dorazila početná skupina priaznivcov DAC, ktorí budú svojmu mužstvu tradične vytvárať výbornú atmosféru. V Bratislave dnes panovalo pekné, slnečné počasie, slnko však už rýchlo zapadá a preto aj teplota zrejme klesne. Trávnik je však na pohľad v ideálnom stave, preto by dnes nemalo nič brániť dobrému a zaujímavému futbalu. Prajem vám príjemný športový zážitok, znovu sa vám prihlásim tesne pred úvodným výkopom.
     
    Úvodné zostavy:

    ŠK Slovan Bratislava: Mucha – Čikoš, Saláta, Sekulić, Podaný – Simović, Savičevič – Milinkovič (C), Kubík, Zreľák – Vittek.
    Náhradníci: Krnáč – Hudák, M. E. González, Mészáros, Oršula, Peltier, Priskin.

    FC DAC Dunajská Streda: Tujvel – Štepanovský, Michalík, Kwin Kwin, Brašeň – Straka (C) – Pambou, Sarr, Ľupták, Pačinda – Polievka.
    Náhradníci: Milošovič – Mészáros, Horváth, Stephens, Lénárth, Trajcsik.

    Rozhodca: Sedlák – Chládek, Jenčura.
     
    Forma Slovana Bratislava rastie a neprehral 5 ligových zápasov v rade. Dunajská Streda naopak v posledných 6 stretnutiach zvíťazila len raz a v tabuľke sa povážlivo prepadla. Teraz sa títo dvaja tradiční rivali stretávajú v šlágri 14. kola Fortuna ligy, ktorý bude zároveň súbojom o mimoriadne dôležité ligové body. My vám tento futbalový sviatok sprostredkujeme v priamom prenose, ešte pred jeho začiatkom prinášame predzápasové informácie.
    -----------------------------------------------------------------------
    ŠK SLOVAN BRATISLAVA

    Zdá sa, že nový tréner Nikki Papavasiliou sa v Bratislave už úspešne adaptoval a výsledkom je bilancia šiestich výhier a jednej remízy v posledných súťažných stretnutiach. Slovan naposledy odchádzal z ihriska so zvesenými hlavami ešte 12.9. v Žiline, kde utrpel krutú porážku 0:3.
    Belasí majú za sebou náročný týždeň, v lige cez víkend vyhrali v šlágri na Myjave 2:0 po dvoch góloch Vitteka, aby potom uspeli aj v pohári v Nitre, kde triumfovali tesne 3:2. Slovan sa však s druholigistom poriadne vytrápil a tréner Papavasiliou po stretnutí priznal, že je spokojný prakticky len s postupom. Čo sa týka zostavy, v tej momentálne nastupuje miesto Gorosita na poste stopéra Sekulič, uvidíme, ako tréneri poskladajú ofenzívnu formáciu, ktorá sa často obmieňa. Pre zranenie je otázny štart Štefánika, zdravotné problémy naďalej sužujú aj Peltiera.

    --------------------------------------------------------------------
    FC DAC DUNAJSKÁ STREDA

    Zverenci Tomislava Mariča momentálne nerozdávajú svojim skvelým fanúšikom toľko radosti, ako možno na Žitnom ostrove pred sezónou očakávali. DAC mal dobrý štart do ligy, po vysokom domácom víťazstve 5:1 nad Podbrezovou zo 7. kola však prišlo akoby bolenie brucha a séria neúspešných vystúpení. Zdalo sa, že Dunajská Streda sa naštartuje po výhre 3:2 v Senici, potom však prišiel vcelku bezzubý výkon v Trnave a prehra 0:2. Treba ešte dodať, že DAC na Slovane finišuje sériu 5 zápasov na ihriskách súperov, čo je zapríčinené presunmi miest konania zápasov zo začiatku sezóny.
    DAC nebude môcť počítať so záložníkom Igorom Ljubičičom, ktorý si odpyká jednozápasový trest za 5 žltých kariet. Veľkým oslabením bude pre mužstvo trénera Mariča absencia kanoniera Ákosa Szarku, ktorý si odpykáva trest za nešportové správanie v zápase v Senici.

    -----------------------------------------------------------------------
    Posledných 5 zápasov Slovana

    Nitra – Slovan (Slovnaft Cup) 2:3 (góly Zreľák 2, Priskin)
    Myjava – Slovan 0:2 (Vittek 2)
    Slovan – Zlaté Moravce 2:0 (Vittek, Milinkovič)
    Slovan – Podbrezová 3:1 (Gonzales, Vittek, Priskin)
    Michalovce – Slovan 1:2 (Milinkovič, vlastný)

    Posledných 5 zápasov Dunajskej Stredy:

    Trnava – Dunajská Streda 2:0
    Stráňavy – Dunajská Streda (Slovnaft Cup) 0:3 (Štepanovský, Jurčo, Brašeň)
    Senica – Dunajská Streda 2:3 (Brašeň 2, Štepanovský)
    Ružomberok – Dunajská Streda 1:0
    Skalica – Dunajská Streda 2:2 (Pačinda 2)

    -----------------------------------------------------------------------
    Postavenie v tabuľke

    Slovan sa vďaka úspešným výsledkom a zaváhaniam konkurentom vyšvihol tabuľkou vyššie a je na 2. priečke so ziskom 27 bodov a skóre 21:11. Belasí strácajú na prvý Trenčín 5 bodov. Práve stabilita výkonov je kľúčom k posunu historicky najúspešnejšieho slovenského klubu. Slovan totiž s mužstvami, ktoré sú v tabuľke od 5. miesta nižšie, stratil v tejto sezóne body len dvakrát, a síce pri remízach v Senici a práve v Dunajskej Strede.

    Dunajská Streda v tabuľke po posledných výsledkoch klesla na 6. priečku so ziskom 18 bodov a skóre 20:16. Nejde ešte o žiadnu tragédiu, veď DAC na tretie miesto stráca len 6 bodov. Musí však začať čo najskôr pravidelne bodovať a vyhrávať.

    ----------------------------------------------------------------------
    Vzájomné zápasy

    Súperi sa spolu stretli v 3. kole a pred 6 443 divákmi sa v Dunajskej Strede rozišli zmierlivo po výsledku 1:1. Za Slovan vtedy otváral skóre parádnou delovkou pod brvno Priskin, domáci ešte do polčasu vyrovnali po hlavičke Kwina. Bilancia z uplynulých ročníkov je taktiež pomerne vyrovnaná:

    Sezóna 2014/2015:
    Dunajská Streda – Slovan 0:3 (Milinkovič, Mészáros, Kubík)
    Slovan – Dunajská Streda 0:1 (Štepanovský)
    Dunajská Streda – Slovan 1:1 (Szabó – Soumah)

    Sezóna 2013/2014:
    Slovan – Dunajská Streda 2:1 (Vittek, Gorosito – Krišto)
    Dunajská Streda – Slovan 1:2 (Gašparík – Milinkovič, Fořt)
    Slovan – Dunajská Streda 1:1 (Fořt – Fodrek)

    ------------------------------------------------------------------------
    V sobotu večer pôjde o mimoriadne dôležitý a takisto prestížny zápas, nastúpia proti sebe regionálni rivali. Stretnutie bude špecifické aj pre univerzála Dunajskej Stredy Petra Štepanovského, v minulosti totiž na Slovane pôsobil a pamätným gólom rozhodol o postupe cez AS Rím v play-off Európskej ligy 2011/2012. Môžeme očakávať dobrú divácku kulisu, do Bratislavy sa údajne chystá aj množstvo fanúšikov DAC. My vám dianie na trávniku prinesieme v priamom prenose, k jeho sledovaniu vás pozýva Tomáš Schügerl.
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 18:20.

    Tomáš Schügerl


    Hľadáme spravodajcu pre tím DAC 1904 Dunajská Streda. Viac informácií tu.

    Góly: 14. Zreľák (Podaný)

    Karty:   60. Milinkovič (SBA), 66. M. E. González (SBA), 86. Saláta (SBA), 88. Sekulić (SBA) – 22. Pambou (DUN), 24. Pačinda (DUN), 50. Štepanovský (DUN)   90+2. Michalík (DUN)


    ŠK Slovan Bratislava: Mucha – Čikoš, Saláta, Sekulić, Podaný – Simović (46. M. E. González), Savičevič – Milinkovič (C), Kubík (61. Oršula), Zreľák – Vittek (71. Priskin).
    Náhradníci: Krnáč – Hudák, M. E. González, Mészáros, Oršula, Peltier, Priskin.

    DAC 1904 Dunajská Streda: Tujvel – Štepanovský, Michalík, Kwin Kwin, Brašeň – Straka (C) (46. Stephens) – Pambou (73. Mészáros), Sarr, Ľupták, Pačinda – Polievka.
    Náhradníci: Milošovič – Mészáros, Horváth, Stephens, Lénárth, Trajcsik.

    Rozhodca: Sedlák – Chládek, Jenčura

    Diváci: 1495