Jekaterinburg – Petrohrad 4:2 (kon.) | Jugra Chanty-Mansijsk – S.Moskva 2:5 (kon.) | Metallurg Magnitogorsk – Helsinki 2:3 (kon.)
Ufa – Riga 3:1 (kon.)
koniec
Avtomobilist Jekaterinburg
4:2 (2:2, 1:0, 1:0)
SKA Petrohrad
cz Štvrtok 22.10.2015, 16:00 • KrK Uralec • KHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    58:11
    Ponikarovskij na modré čáře trefil do brusle Simakova, který se mohl řítit sám na Koskinena. Útočník Petrohradu vzápětí nedovoleně zastavil hráče Jekatěrinburgu. Za to pochopitelně obdržel dvouminutový trest a hodně zkomplikoval cestu svého mužstva za za vyrovnáním.
     
    53:23
    Do této chvíle byli domácí ve třetí periodě příkladně disciplinovaní. Ondřej Roman ovšem teď dostal od rozhodčího dvouminutový trest za držení a Jekatěrinburg zřejmě čekají hodně horké chvilky.
     
    48:53
    Nepříjemnost pro SKA. 2+10 minuty dostává za zbytečný zákrok do oblasti hlavy a krku v útočném pásmu Jevgenij Ketov. Šance pro Avtomobilist dostat se do dvoubrankového vedení.
     
    39:28
    Tommi Kivistö tedy usedá za katr a SKA si zahraje početní převahu.
     
    37:03
    Tak to je neuvěřitelné. Jako by se hosté nepoučili a už potřetí během krátkého časového úseku se jeden z hráčů dopustil faulu. Tentokrát dostal dvě minuty za držení Jarno Koskiranta.
     
    34:53
    A je tu další přesilová hra pro Avtomobilist. 2+10 minut obdržel za úder do oblasti hlavy a krku Andreje Alexejeva Alexej Ponikarovskij.
     
    33:30
    V posledních chvílích je hra trochu fádní, uvidíme, jestli to změní přesilová hra po faulu Vadima Šipačjova, který dostal dvě minuty za hákování. Ruský reprezentant dnes sedí na trestné lavici už potřetí.
     
    24:48
    Pankov mohl jet sám na bránu, a tak Šipačjovovi nezbývalo nic jiného, než zatáhnout za záchrannou brzdu a hákováním zastavit útočníka Jekatěrinburgu. Přesilovka pro domácí.
     
    19:59
    Ještě jedno vyloučení na samotný konec první třetiny. Dvě minuty za krosček obdržel Maxim Čudinov.
     
    14:59
    To je velká nepříjemnost pro Avtomobilist. Domácí budou hrát téměř osmdesát vteřin oslabení o dvou mužích, dvě minuty za držení dostal Tommi Kivistö.
     
    14:20
    První přesilovka pro SKA. Dvě minuty za nedovolené bránění obdržel Jegor Žuravljov.
     
    04:13
    Zmar Petrohradu ještě může prohloubit následná přesilová hra domácího týmu po faulu Alexeje Ponikarovského na Sergeje Jemelina.
     
    01:15
    Přesilová hra pro Jekatěrinburg. Vadim Šipačjov neuhlídal v útočném pásmu svou hůl a míři na trestnou lavici na dvě minuty za hru vysokou holí.

    Václav Petrů

    Góly a asistencie: 3. Elo (Simakov, Megalinskij), 3. Simakov (Golyšev), 34. Timašov (Koukal, Dubrovskij), 60. Simakov (Žuravljov, Koukal) – 16. Kutějkin (Kovalčuk, Gusev), 17. Šipačjov (Dadonov, Gusev)


    Avtomobilist Jekaterinburg: Ustinskij (Kovář) – Kivistö, Megalinskij, Timašov, Vasilevskij, Ščemerov, Trjamkin, Žuravljov, Gusev – Simakov, Golyšev, Roman – Torčenjuk, Koukal, Dostojnov – Dubrovskij, Pankov, Popov – Alexejev, Jemelin, Elo.
    SKA Petrohrad: Koskinen (Ježov) – Judin, Jakovlev, Chafizullin, Čudinov, Zubarev, Rukavišnikov, Kutějkin – Lindström, Kovalčuk, Koskiranta – Dadonov, Šipačjov, Gusev – Ketov, Kablukov, Burdasov – Dergačjov, Arťjuchin, Kadějkin, Ponikarovskij.

    Rozhodca: Buturlin, Sidorenko – Koršak, Černyšev

    Diváci: 5570 (vyprodáno)