Žilina – Trenčín 3:2 (po pr.) | Poprad – B. Bystrica 5:2 (kon.) | Martin – Nitra 4:3 (kon.)
Zvolen – Skalica 4:3 (kon.) | Piešťany – Košice 2:1 (1:0 po s.n.)
koniec
HK Poprad
5:2 (1:2, 1:0, 3:0)
HC MONACObet Banská Bystrica
Utorok 20.10.2015, 17:30 • Zimný štadión mesta Poprad • Tipos Extraliga (SR)
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    59:27
    Poprad dal gól!
    V tejto chvíli je už prakticky rozhodnuté o víťazstve domácich. K puku sa v strednom pásme dostal ARNE KROTÁK, ktorý nijako nezaváhal a strelou do prázdnej bránky upravuje na konečných 5:2!
    Asistencia: Lukáš Hvila.
     
    58:30
    Lukáš Handlovský iba jednoducho nahodil z ľavého kruhu bekhendom na Kostúra. Na opačnej strane je už prázdna bránka, Corbeil je na striedačke!
     
    53:49
    Poprad dal gól!
    Domáci tím zvyšuje svoj náskok a vedie už 4:2! Lukáš Paukovček potiahol puk poza bránku a prihral na pravý kruh, kde bol LUKÁŠ HVILA. Tomu pred Corbeilom urobil dobrú prácu Huna, ktorý zakryl výhľad a následná delovka z hokejky Hvilu skončila v bráne!
    Asistencie: Lukáš Paukovček a Richard Rapáč.
     
    52:50
    Kroták rozhýbal obranu hostí a potiahol puk do pásma. Kasík pálil následne od modrej, no potom Rudolf Huna príležitosť na skórovanie z dorážky nevyužil!
     
    52:17
    Poprad bude hrať v početnej výhode o jedného hráča. Patrik Lamper odchádza na trestnú lavicu za seknutie.
     
    50:36
    Závar pred Kostúrom! Galamboša si Kasík neustrážil a ten servíroval do medzikružia na Ďatelinku, ktorý si nakorčuľoval do týchto priestorov. Napokon strela zasiahla hráčov a chvíľu trvalo, kým bol puk uprataný preč od bránkoviska.
     
    49:54
    V ideálnej príležitosti na skórovanie bol Juraj Majdan, ktorý sa dostal k puku na dolnej časti pravom kruhu, no bránu minul!
     
    46:19
    Krásna akcia Popradu! Paukovček od mantinelu ešte sithol prihrať do medzikružia Ľubošovi Bartečkovi. Bartečko sa ocitol v dobrej šanci, no jeho zakončenie bolo napokon zablokované smerom na ochrannú sieť!
     
    43:07
    Poprad dal gól!
    Domáci tím sa dostáva do vedenia v tomto zápase! Bajaruns potiahol akciu Popradu po pravom krídle. Posunul na opačnú stranu Štrauchovi. Štrauch sa neulakomil a poslal peknú prihrávku pred bránku práve na LAURISA BAJARUNSA, ktorý opäť ako pri druhom góle Popradu, tak aj teraz zakončoval do prázdnej brány!
    Asistencia: Andreas Štrauch.
     
    39:58
    V závere tretiny predviedli hostia rýchly protiútok, po ktorom sa ukázala Kostúrova lapačka. Handlovský pálil od pravého kruhu, no Kostúr ukázal hráčom Banskej Bystrice jasný semafor!
     
    39:41
    Lamper vystrelil z ľavého kruhu. Kostúr dokázal vyraziť, no iba na opačnú stranu, kde už korčuľoval Matoušek. Ten mohol zakončovať do prázdnej brány, no puk mu dobre nesadol na hokejku!
     
    37:58
    Michal Hudec s Michalom Handzušom predviedli peknú výmenu puku v útočnom pásme na štyri prihrávky. Do zakončenia napokon Hudec chcel servírovať Handzušovi, ale cez prehustený priestor pred bránkou to nevyšlo.
     
    36:32
    Poprad dal gól!
    Domáci tím vyrovnáva skóre stretnutia! Popradčania ostali dlhšiu dobu v útočnom pásme a vypracovali si gólovú príležitosť! Od modrej čiary vystrelil Heizer, ktorého strelu ešte spred bránky zastavil Branislav Rapáč, posunul bekhendom ku žrdi na LAURISA BAJARUNSA, ktorému už v posunutí puku do odkrytej brány nič nebránilo!
    Asistencia: Branislav Rapáč a Radomír Heizer.
     
    35:28
    Arne Kroták ukázal svoju výnimočnosť. Preštrikoval sa cez dvoch hráčov HC 05 v útočnom pásme a zakončil, no Corbeil úspešne zakročil.
     
    28:14
    Poprad bude hrať prvú presilovú hru v zápase. Hra bola prerušená práve kvôli tomu vylúčeniu, keď Ondřej Šmach fauloval protihráča a dostáva dve minúty za seknutie.
     
    26:19
    Kasík si zastavil puk pri mantineli a strieľal, no iba do chráničov hráčov hosťujúceho tímu. na opačnej strane boli v prečíslení Bystričania. Do streleckej pozície z pravého kruhu sa dostal Kytnár, ale mieril iba do pozorného Kostúra!
     
    25:29
    Briják pekne po pravom mantineli vysunul dopredu Hvilu. Ten si ešte v útočnom pásme počkal na Ondreja Rusnáka, ktorému nakoniec adresoval puk pred bránu, no strela napokon mierila vedľa bránky!
     
    24:39
    Pekná akcia hostí! Gillies na pravom kruhu prenechal Handzušovi. Následne obkorčuľoval obrancu a Handzuš Gilliesovi servíroval puk pred bránu, no Kostúr už na zakončenie stihol reagovať.
     
    17:04
    Tomáš Matoušek sa dostal do zakončenia spred bránky, Kostúr puk nemal celkom vo svojej moci. Puk prešiel cez bránkovisko, no nikto z hráčov v červených ho nedokázal zasunúť do prázdnej bránky!
     
    16:19
    Do obrovskej šance sa po malej chvíli dostal Branislav Rapáč, ktorý sa ocitol s pukom pred bránkou, no forhendom ho nedokázal doraziť za Corbeilov chrbát!
     
    15:01
    Banská Bystrica dala gól!
    Hostia získavajú vedenie na začiatku 16. minúty! V strednom pásme sa k puku po prihrávke od Sandgrena dostal MICHAL HUDEC, ktorý šiel až do medzikružia, prekorčuľoval Kasíka a bekhendom trafil voľný priestor bránky!
    Asistencia: Fredrik Sandgren.
     
    06:16
    Lukáš Paukovček sa šikovne otočil okolo brány a zakončoval hokejkou pritlačenou ku žrdi, no brankár Corbeil v poslednej chvíli zareagoval a zablokoval puk betónom!
     
    05:03
    Banská Bystrica dala gól!
    Banskobystričania využívajú presilovú hru a vyrovnávajú na 1:1! Milan Kytnár získal puk v strednom pásme, posunul ho následne na rozbehnutého FREDRIKA SANDGRENA, ktorý sa zbavil obrancu a z kruhu peknou strelou pod hornú žŕdku nedal šancu Kostúrovi!
    Asistencia: Milan Kytnár a Colton Gillies.
     
    03:20
    Bystričania budú hrať presilovú hru. Lukáš Paukovček dostáva dve minúty za nedovolenú hru vysokou hokejkou.
     
    00:49
    Poprad dal gól!
    Domáci hokejisti sa rýchlym a prekvapivým gólom dostávajú do vedenia! Lukáš Hvila sa na ľavom kruhu zmocnil puku a šírkovou prihrávkou posunul do medzikružia na ARNEHO KROTÁKA, ktorému celkom nevyšla strela, no Corbeilovi unikla popod rameno!
    Asistencie: Lukáš Hvila a Ondrej Rusnák.

    Lukáš Rastislav Ovšonka

    Góly a asistencie: 1. Kroták (Hvila, Rusnák), 37. Bajaruns (B. Rapáč, Heizer), 44. Bajaruns (Štrauch), 54. Hvila (Paukovček, R. Rapáč), 60. Kroták (Hvila) – 6. Sandgren (Kytnár, Gillies), 16. M. Hudec (Sandgren)


    HK Poprad: Kostúr (Svoboda) – Suchý, Gáborčík, Briják, Fabian (A), Malina, Kasík, Ťavoda, Dinda – Bartečko (A), Paukovček, Ru. Huna – Kroták (C), Rusnák, Hvila – R. Rapáč, Heizer, B. Rapáč – Štrauch, Bajaruns, Števuliak
    HC MONACObet Banská Bystrica: Corbeil (Bacashihua) – Sandgren, Ďatelinka, Šmach, Jankovič, M. Rosandič, Čížek, Petran, Lunter – Handlovský, Galamboš, Majdan – Mikula, Kytnár (A), Loskot – Gillies, Handzuš (A), M. Hudec (C) – Matoušek, Zigo, Lamper

    Rozhodca: J. Konc, Jonák – Gajan, Gavalier

    Diváci: 1017