Žilina – Trenčín 3:2 (po pr.) | Poprad – B. Bystrica 5:2 (kon.) | Martin – Nitra 4:3 (kon.)
Zvolen – Skalica 4:3 (kon.) | Piešťany – Košice 2:1 (1:0 po s.n.)
koniec
HK Poprad
5:2 (1:2, 1:0, 3:0)
HC MONACObet Banská Bystrica
Utorok 20.10.2015, 17:30 • Zimný štadión mesta Poprad • Tipos Extraliga (SR)
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 17:30.
     
    Prajem vám príjemný hokejový večer a vítam vás pri sledovaní on-line prenosu zo zápasu 14. kola Tipsport ligy medzi HK Poprad a HC 05 iClinic Banská Bystrica. Konfrontácia týchto dvoch celkov sa na popradskom zimnom štadióne začne o 17:30 a jej priebehom vás bude sprevádzať Lukáš R. Ovšonka.

    HK Poprad
    Popradskí hokejisti si v posledných dvoch stretnutiach zlepšili náladu a chuť do hry a ukázalo sa to aj na tabuľkovom postavení. Z predchádzajúceho 9. miesta poskočili na 7. priečku a momentálne majú na konte 20 bodov a gólové skóre 42:45. Vyhrali dokopy 6 stretnutí (z toho 4 v riadnom hracom čase) a prehrali osemkrát (z toho 4-krát v riadnom hracom čase). Ich aktuálna forma má momentálne stúpajúcu tendenciu: prehra, prehra, prehra po predĺžení, výhra po predĺžení, výhra. V poslednom stretnutí Tipsport ligy „kamzíci vonku zdolali Žilinu 2:5. Ľuboš Bartečko sa v tom stretnutí prezentoval tromi bodmi, no tým celkovo najproduktívnejším hráčom tímu je Richard Rapáč, ktorý má na konte 14 bodov za 7 gólov a 7 asistencií.

    HC 05 iClinic Banská Bystrica
    Banskobystričania sú na klziskách súperov najsilnejším tímom spomedzi účastníkov súťaže. Ako jediní získali 11 bodov a spod Tatier taktiež nebudú chcieť odísť naprázdno. Celkovo im patrí 3. pozícia so ziskom 26 bodov a dvojbodovou stratou na vedúcu dvojicu Trenčín-Zvolen. Okrem toho, že sú „barani“ najlepší vonku, tak majú aj najlepšiu obranu. S počtom 21 inkasovaných gólov kraľujú štatistikám defenzívy. Menej gólov už nedostal nik. Za nimi sa nachádza Trenčín, ktorý vyťahoval puk zo siete 23-krát. Hokejistom spod Urpína sa darilo nasledovne: výhra, prehra, prehra, výhra, výhra. Naposledy hokejisti Banskej Bystrice doma zdolali Martin. O osude stretnutia rozhodli dvomi gólmi v druhej tretine a porazili súpera 4:1. Najproduktívnejším hráčom HC 05 je Tomáš Zigo, ktorý má 10 bodov za 7 gólov a 3 asistencie.

    Počas tejto sezóny sa oba tímy už raz stretli. Stalo sa tak 20. septembra, keď Banská Bystrica doma zdolala Poprad zárukou jediného gólu v predĺžení z hokejky Ivana Ďatelinku.

    Góly, všetky dôležité informácie a celý priebeh zápasu môžete sledovať live na webe Onlajny.eu. Prajem vám príjemné sledovanie a pekný športový zážitok!
     
    Úvodné zostavy:

    HK Poprad: Kostúr (Svoboda) – Suchý, Gáborčík, Briják, Fabian (A), Malina, Kasík, Ťavoda, Dinda – Bartečko (A), Paukovček, Ru. Huna – Kroták (C), Rusnák, Hvila – R. Rapáč, Heizer, B. Rapáč – Štrauch, Bajaruns, Števuliak

    HC 05 iClinic Banská Bystrica: Corbeil (Bacashihua) – Sandgren, Ďatelinka, Šmach, Jankovič, M. Rosandič, Čížek, Petran, Lunter – Handlovský, Galamboš, Majdan – Mikula, Kytnár (A), Loskot – Gillies, Handzuš (A), M. Hudec (C) – Matoušek, Zigo, Lamper

    Rozhodca: J. Konc, Jonák – Gajan, Gavalier.
     
    Na ľad ako prvý v poradí nastupujú hokejisti Banskej Bystrice v červených dresoch. Následne prichádzajú na klzisko aj hráči Popradu v bielych dresoch.
     
    Pred začiatkom stretnutia si ešte vypočujeme slovenskú štátnu hymnu.
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    00:08
    Na úvodnom vhadzovaní stretnutia bol úspešnejší domáci Paukovček. Popradčania začínajú svoju prvú rozohrávku spoza gólmana Kostúra.
     
    00:49
    Poprad dal gól!
    Domáci hokejisti sa rýchlym a prekvapivým gólom dostávajú do vedenia! Lukáš Hvila sa na ľavom kruhu zmocnil puku a šírkovou prihrávkou posunul do medzikružia na ARNEHO KROTÁKA, ktorému celkom nevyšla strela, no Corbeilovi unikla popod rameno!
    Asistencie: Lukáš Hvila a Ondrej Rusnák.
     
    01:28
    Prvá bystrická formácia sa v útočnom pásme snažila narobiť vietor, nebezpečný bol Galamboš s Majdanom, ale domáci obrancovia bezpečne bránili priestor bránky a nedovolili hosťom vystreliť.
     
    02:43
    Jankovič sa vysunul do útočného pásma, tam sa prihrávkou snažil nájsť Mikulu, ten však bol ďaleko od puku.
     
    03:14
    Patrik Lamper vyskúšal pozornosť brankára Kostúra strelou z ľavého kruhu, domáci gólman bol v strehu a puk zachytil do svojej výstroje.
     
    03:20
    Bystričania budú hrať presilovú hru. Lukáš Paukovček dostáva dve minúty za nedovolenú hru vysokou hokejkou.
     
    03:49
    Michal Hudec sa natlačil po pravej strane ihriska a vystrelil na bránku. Kostúr ani tentokrát nezaváhal a strelu dokázal vyraziť.
     
    04:17
    Malina vyhodil puk po strede klziska, skoro sa k nemu dostal Heizer. Pohotovejšia bola však v tej chvíli bystrická skupina hráčov.
     
    05:03
    Banská Bystrica dala gól!
    Banskobystričania využívajú presilovú hru a vyrovnávajú na 1:1! Milan Kytnár získal puk v strednom pásme, posunul ho následne na rozbehnutého FREDRIKA SANDGRENA, ktorý sa zbavil obrancu a z kruhu peknou strelou pod hornú žŕdku nedal šancu Kostúrovi!
    Asistencia: Milan Kytnár a Colton Gillies.
     
    05:34
    Lamper v útočnom pásme šikovne našiel Matoušeka. Ten sa okamžite dostal k streľbe, no Kostúr bol dobre postavený a strelu dokázal vyraziť betónom.
     
    06:16
    Lukáš Paukovček sa šikovne otočil okolo brány a zakončoval hokejkou pritlačenou ku žrdi, no brankár Corbeil v poslednej chvíli zareagoval a zablokoval puk betónom!
     
    06:51
    Po vhadzovaní v obrannom pásme HC 05 je hra prerušená opäť. Galamboš poslal puk na vlastnú striedačku.
     
    07:24
    "Barani" sa síce dostali k puku v útočnom pásme, Popradčania ich oň obrali a po mantineli ho poslali von do stredného pásma.
     
    08:24
    Malina zo stredného pásma posunul na ľavé krídlo Radomírovi Heizerovi, ktorý z kruhu vystrelil, no mieril vedľa protiľahlej žrde.
     
    08:53
    Bystričanom v útočnom pásme vyskočil puk do výšky a bezradný Matoušek stojaci pri mantineli ho zachytil a nepustil. To znamenalo zovretie puku a prerušenie hry.
     
    09:23
    Domáci sa dostali do pásma. Paukovček chcel na modrú čiaru vrátiť Suchému, ten ešte nebol v tretine a puk tak unikol až späť do obranného pásma domáceho tímu.
     
    10:02
    Strelec gólu hostí Fredrik Sandgren sa dostal do streleckej možnosti z ľavého kruhu od mantinelu. Kostúr bez problémov puk videl a zachytil ho vo svojej výstroji.
     
    10:34
    Matoušekova strela z medzikružia bola maximálne nepresná. Po odraze puku od klziska hostia vybojovali puk opäť a od pravého kruhu strieľal Jankovič. Ten už bol presnejší a mieril do Kostúrových betónov.
     
    11:31
    Popradčania podcenili rozohrávku. Najprv si Malina s Kasíkom nepresvedčivo prihrávali za bránkou a potom prvý menovaný posunul Štrauchovi úplne nepresný puk.
     
    11:56
    Suchý zaváhal na modrej čiare, Hudec ho prekorčuľoval a z pravej strany posúval pred bránku na Coltona Gilliesa, ktorý bekhendom zakončoval iba do betónov domáceho gólmana.
     
    12:27
    Gillies ukázal dobrý úmysel od modrej čiary v medzikruží nájsť Handzuša. Ten si však nakorčuľoval príliš skoro a puku sa potom zmocnil už domáci Kroták.
     
    13:15
    Od modrej čiary vyskúšal pozornosť brankára Kostúra Ondřej Šmach. Gólman Popradu strelu dostatočne dobre videl a stihol zasiahnuť svojou výstrojou.
     
    13:23
    Mikula vystrelil z ľavého kruhu, Kostúr sa snažil chytiť puk do lapačka, ale vypadol mu. Následná popradská rozohrávka nebola úspešná. Banskobystričania sa dokázali ideálne vrátiť a Popradčanov už do útočného pásma nepustili.
     
    14:34
    Lauris Bajaruns pekne vystrelil z ľavého kruhu cez obrancu. Strela letela tesne vedľa žrde, odrazila sa od mantinelu a potom ju pre istotu Corbeil prikryl.
     
    14:42
    Suchý vystrelil od modrej čiary, strela bola nebezpečne tečovaná Rudolfom Hunom, avšak napokon ju Mathieu Corbeil lapil do svojej lapačky.
     
    15:01
    Banská Bystrica dala gól!
    Hostia získavajú vedenie na začiatku 16. minúty! V strednom pásme sa k puku po prihrávke od Sandgrena dostal MICHAL HUDEC, ktorý šiel až do medzikružia, prekorčuľoval Kasíka a bekhendom trafil voľný priestor bránky!
    Asistencia: Fredrik Sandgren.
     
    16:10
    Richard Rapáč vysunul Radomíra Heizera, ktorý sa dostal ku strele z pravého kruhu, no jeho príklep smeroval nad bránku.
     
    16:19
    Do obrovskej šance sa po malej chvíli dostal Branislav Rapáč, ktorý sa ocitol s pukom pred bránkou, no forhendom ho nedokázal doraziť za Corbeilov chrbát!
     
    17:04
    Tomáš Matoušek sa dostal do zakončenia spred bránky, Kostúr puk nemal celkom vo svojej moci. Puk prešiel cez bránkovisko, no nikto z hráčov v červených ho nedokázal zasunúť do prázdnej bránky!
     
    18:05
    Colton Gillies opäť ukázal svoju hernú vyspelosť, vybojoval puk pri zadnom mantineli, otočil sa okolo kruhu a šikovne vystrelil. Kostúr bol pohotový a pripísal si na svoje konto zákrok.
     
    18:31
    Heizer získal puk na ľavom kruhu a posunul ho nižšie na Branislava Rapáča. Ten mu však už príležitosť nedokázal pripraviť.
     
    19:53
    Oba tímy si ešte v závere tretiny chceli vytvoriť príležitosť na streľbu, domácim sa to nepodarilo a v posledných sekundách prvej tretiny ešte strieľal Ďatelinka, no bekhendom mieril na Kostúra.
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    V prvej časti hry sme videli útočný a aktívny hokej z oboch strán. Skóre bleskovo v prvej minúte otvoril Kroták. V 6. minúte počas presilovej hry vyrovnal Sandgren a o desať minút nato hostia vyhrávali po góle Hudeca. Takýto stav sa už zachoval do konca dejstva.
    Druhá tretina sa začne približne o 18:21.
     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    20:18
    Hneď v úvode druhej tretiny sa museli mať na pozore hostia. Huna nahadzoval od modrej čiary. Našťastie Corbeil nemusel zasahovať, pretože Paukovček tečoval strelu mimo bránky.
     
    21:09
    Sandgren zo stredného pásma žabkou nahodil ku Kostúrovi, kde však napokon nestál nik z hosťujúcich hráčov a Popradčania teda mohli rozohrať.
     
    21:39
    Lukáš Hvila sa dostal ku strele z horného vrchola na pravom kruhu. Puk nakoniec letel mimo bránky a Bystričania šancu na zisk puku využili.
     
    22:54
    Mikula sa po ľavom krídle chcel vysunúť bližšie ku bráne. Nepustil ho však pocitvý Kasík, ktorý banskobystrického hráča pritlačil telom k mantinelu.
     
    23:57
    Tomáš Zigo sa po ľavej strane klziska vysunul do útočného pásma. Odtiaľ hľadal v medzikruží Matoušeka, domáci však boli rozostavení dobre a priestor ubránili.
     
    24:39
    Pekná akcia hostí! Gillies na pravom kruhu prenechal Handzušovi. Následne obkorčuľoval obrancu a Handzuš Gilliesovi servíroval puk pred bránu, no Kostúr už na zakončenie stihol reagovať.
     
    25:29
    Briják pekne po pravom mantineli vysunul dopredu Hvilu. Ten si ešte v útočnom pásme počkal na Ondreja Rusnáka, ktorému nakoniec adresoval puk pred bránu, no strela napokon mierila vedľa bránky!
     
    26:19
    Kasík si zastavil puk pri mantineli a strieľal, no iba do chráničov hráčov hosťujúceho tímu. na opačnej strane boli v prečíslení Bystričania. Do streleckej pozície z pravého kruhu sa dostal Kytnár, ale mieril iba do pozorného Kostúra!
     
    27:18
    Momentálne sledujeme rýchly a zaujímavý hokej. Hra sa neprerušila už dlhú dobu a všetci diváci budú radi, keď sa ani v najbližšej dobe nepozastaví priebeh hry.
     
    27:49
    Popradskí hráči sa zmocnili puku v strednom pásme a nahodili ho. Corbeil ho už za bránou zachytil a pomaličky môžu s rozohrávkou pokračovať aj hostia.
     
    28:14
    Poprad bude hrať prvú presilovú hru v zápase. Hra bola prerušená práve kvôli tomu vylúčeniu, keď Ondřej Šmach fauloval protihráča a dostáva dve minúty za seknutie.
     
    28:38
    Domácim nevyšla kombinácia z obranného pásma. Fabian nahodil puk do tretiny, ale Huna s Rusnákom boli v obrannom pásme súpera príliš skoro.
     
    28:56
    Domáci kapitán Arne Kroták pekne prekorčuľoval celé ihrisko a dostal sa ku streľbe z ľavého kruhu. Corbeil bol na svojom mieste a strelu likvidoval na vyrážačke.
     
    29:35
    Bartečkovu strelu z pravého kruhu jemne tečoval Paukovček. Mathieu Corbeil nemusel zasahovať, pretože puk skončil na zadnom mantineli.
     
    30:08
    Kasík posunul po modrej čiare na Ľubomíra Malinu, ktorý príklepom pálil, no strelu dokázali hráči HC 05 zablokovať a pomôcť tak svojmu gólmanovi.
     
    31:04
    Sandgren nahodil puk zo stredného pásma na bránku. Kostúr toto nahodenie z veľkej diaľky dokázal vyraziť vyrážačkou a k rozohrávke sa ihneď dostali jeho spoluhráči.
     
    31:56
    Gáborčík dostatočne dobre neubránil Handzuša, ktorý z ľavého kruhu posúval puk pred bránu. Suchý však už Gilliesovi veľa priestoru nenechal a Kostúr nemusel zasahovať.
     
    32:24
    Domáci získali útočné pásmo. Po nahodení Štefana Fabiana zo stredného pásma na bránku Ondrej Rusnák ihneď prikorčuľoval ku Corbeilovi, ktorý už prikrýval.
     
    32:42
    Kroták si z rohu klziska trúfol na krížnu prihrávku pred bránkovisko, kde mu smeroval Hvila, no domáci obranca Ďatelinka skôr tečoval puk a nedovolil hosťom zakončiť.
     
    33:55
    Václav Čížek nerozohral úspešne. Jeho prihrávku v strednom pásme zachytil iba domáci hráč Ľubomír Dinda. Bystričania teda získali druhý pokus.
     
    34:51
    K Bartečkovi sa v obrannom pásme Popradu odrazil puk. Zamotal sa mu však medzi korčuľami, ale našťastie pre domácich stáli v okolí iba hráči v bielych dresoch.
     
    35:28
    Arne Kroták ukázal svoju výnimočnosť. Preštrikoval sa cez dvoch hráčov HC 05 v útočnom pásme a zakončil, no Corbeil úspešne zakročil.
     
    36:11
    Kasík tvrdo vypálil od modrej čiary. Jeho projektil bol presný, Mathieu Corbeil však dokonale spojil betóny a puk mu cez ne neprenikol.
     
    36:32
    Poprad dal gól!
    Domáci tím vyrovnáva skóre stretnutia! Popradčania ostali dlhšiu dobu v útočnom pásme a vypracovali si gólovú príležitosť! Od modrej čiary vystrelil Heizer, ktorého strelu ešte spred bránky zastavil Branislav Rapáč, posunul bekhendom ku žrdi na LAURISA BAJARUNSA, ktorému už v posunutí puku do odkrytej brány nič nebránilo!
    Asistencia: Branislav Rapáč a Radomír Heizer.
     
    36:58
    Na opačnej strane vyskúšal pozornosť už asi stuhnutého Kostúra Milan Kytnár, no príklep z medzikružia mieril iba do jedného z domácich obrancov. Brankár Popradu teda nezasahoval.
     
    37:58
    Michal Hudec s Michalom Handzušom predviedli peknú výmenu puku v útočnom pásme na štyri prihrávky. Do zakončenia napokon Hudec chcel servírovať Handzušovi, ale cez prehustený priestor pred bránkou to nevyšlo.
     
    38:59
    Marek Loskot si vypracoval streleckú pozíciu, keď z otočky vystrelil z medzikružia. Matúš Kostúr bol pripravený a strelu zastavil na betónoch.
     
    39:17
    Hráči Popradu si s rozhodcami vysvetľovali situáciu ohľadom posunutia bystrickej bránky. Nakoniec sa žiadne tresty neudelili a v hre sa pokračuje ďalej.
     
    39:41
    Lamper vystrelil z ľavého kruhu. Kostúr dokázal vyraziť, no iba na opačnú stranu, kde už korčuľoval Matoušek. Ten mohol zakončovať do prázdnej brány, no puk mu dobre nesadol na hokejku!
     
    39:58
    V závere tretiny predviedli hostia rýchly protiútok, po ktorom sa ukázala Kostúrova lapačka. Handlovský pálil od pravého kruhu, no Kostúr ukázal hráčom Banskej Bystrice jasný semafor!
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    V prostrednej časti hry sme boli svedkami jediného presného zásahu. Banskobystričania predviedli viacero útočných výpadov, no domáci držali hru prevažne v útočnom pásme. V 37. minúte vyrovnal na 2:2 Bajaruns, a tak sa ešte v tretej tretine môžeme tešiť na zaujmímavý hokej. Zostaňte s nami.
    Posledná dvadsaťminútovka sa teda začína približne o 19:06.
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    40:32
    Banskobystričania získali útočné pásmo, Ďatelinka posúval po modrej čiare na Sandgrena, no ten už následne strieľal iba mimo bránky.
     
    40:50
    Brankár Matúš Kostúr si na svoje konto pripísal úspešný zákrok. Gillies sa dostal do prieniku po ľavej strane, no jeho strelu následne domáci gólman úspešne zastavil.
     
    41:47
    Štefan Fabian vykorčuľoval po pravej strane ihriska. Dostal sa ku strele z pravého kruhu, no puk po zblokovaní letel na ochrannú sieť.
     
    42:24
    Bystričania asi dvakrát nahadzovali puk na bránu, no oba pokusy sa podarilo domácej defenzíve zblokovať. Následne už Malina za bránkou odzbrojil Michala Hudeca a Poprad mohol útočiť.
     
    43:07
    Poprad dal gól!
    Domáci tím sa dostáva do vedenia v tomto zápase! Bajaruns potiahol akciu Popradu po pravom krídle. Posunul na opačnú stranu Štrauchovi. Štrauch sa neulakomil a poslal peknú prihrávku pred bránku práve na LAURISA BAJARUNSA, ktorý opäť ako pri druhom góle Popradu, tak aj teraz zakončoval do prázdnej brány!
    Asistencia: Andreas Štrauch.
     
    Dnešné stretnutie sleduje 1017 divákov.
     
    44:36
    V týchto chvíľach sa očakáva nástup ofenzívneho tlaku od hráčov Banskej Bystrice. Poprad sa bude čoraz viac usilovať brániť tento výsledok a preto bude svoju snahu sústrediť do defenzívy.
     
    45:31
    Popradskí hráči sa v tejto chvíli vyhodili z útočného pásma sami, keď prihrávku z hokejky Branislava Rapáča už nezachytil nik.
     
    46:19
    Krásna akcia Popradu! Paukovček od mantinelu ešte sithol prihrať do medzikružia Ľubošovi Bartečkovi. Bartečko sa ocitol v dobrej šanci, no jeho zakončenie bolo napokon zablokované smerom na ochrannú sieť!
     
    46:52
    Čížek nahodil puk od modrej čiary smerom na bránku. Nik z "baranov" pred Kostúrom nestál, a tak popradský brankár s istotou vyrazil puk svojím betónom.
     
    47:47
    Branislav Rapáč dokázal prihrávku od Kasíka tečovať do útočného pásma na svojho brata Richarda, no ten sa už následne do zakončenia nedostal, pretože bol odtlačený ku mantinelu.
     
    48:46
    Števuliak získal puk v obrannom pásme, hokejkou pretlačil Ziga a puk vyslal von až do obrannej tretiny Banskej Bystrice.
     
    49:21
    Handzuš posunul puk na modrú čiaru Rosandičovi, ktorého strela bola zblokovaná. Popradčania sa snažili dostať do rýchleho protiútoku, no Hunu s Paukovčekom súperi zastavili.
     
    49:54
    V ideálnej príležitosti na skórovanie bol Juraj Majdan, ktorý sa dostal k puku na dolnej časti pravom kruhu, no bránu minul!
     
    50:36
    Závar pred Kostúrom! Galamboša si Kasík neustrážil a ten servíroval do medzikružia na Ďatelinku, ktorý si nakorčuľoval do týchto priestorov. Napokon strela zasiahla hráčov a chvíľu trvalo, kým bol puk uprataný preč od bránkoviska.
     
    51:36
    Po urýchlenom a napínavom priebehu je tu krátka príležitosť na vydýchnutie. Banskobystričania poslali puk cez celé klzisko a dopustili sa tak zakázaného uvoľnenia.
     
    51:48
    Poprad získal pásmo. Od modrej vypálil príklepom Radoslav Suchý, no jeho tvrdý projektil skončil v perfektnej Corbeilovej lapačke.
     
    51:57
    Matoušek nahodil puk od ľavého kruhu na bránu, Kostúr strelu vyrazil iba pred seba. Do dorážky smeroval Patrik Lamper, ale taktiež úspešný nebol.
     
    52:17
    Poprad bude hrať v početnej výhode o jedného hráča. Patrik Lamper odchádza na trestnú lavicu za seknutie.
     
    52:50
    Kroták rozhýbal obranu hostí a potiahol puk do pásma. Kasík pálil následne od modrej, no potom Rudolf Huna príležitosť na skórovanie z dorážky nevyužil!
     
    53:49
    Poprad dal gól!
    Domáci tím zvyšuje svoj náskok a vedie už 4:2! Lukáš Paukovček potiahol puk poza bránku a prihral na pravý kruh, kde bol LUKÁŠ HVILA. Tomu pred Corbeilom urobil dobrú prácu Huna, ktorý zakryl výhľad a následná delovka z hokejky Hvilu skončila v bráne!
    Asistencie: Lukáš Paukovček a Richard Rapáč.
     
    54:31
    Po vhadzovaní v útočnom pásme hostí sa ku strele dostal Sandgren. Po jeho tvrdej strele nemal Kostúr puk pod kontrolou, a tak ešte mohli hostia dorážať. Obrancovia si však postrážili priestor a zaobišlo sa to bez väčších konfliktov.
     
    55:22
    Lukáš Paukovček sa šikovne dostal po pravej strane až pred Corbeila, ktorého sa mu podarilo rozhýbať, no na gólové zakončenie to v tejto chvíli nestačilo.
     
    56:01
    Z ľavého kruhu pálil Radomír Heizer, no jeho tvrdá strela príklepom skončila v náručí banskobystrického brankára Mathieua Corbeila.
     
    56:52
    Briják urýchlene rozohral popradskú akciu smerom dopredu, Hvila zastavil puk v strednom pásme a pre istotou ho ihneď poslal ku Corbeilovi.
     
    57:36
    Popradčania sa v týchto chvíľach usilujú o poctivé bránenie. Hostia však získali útočné pásmo po Bartečkovom vyhodenom puku na domácu striedačku.
     
    58:30
    Lukáš Handlovský iba jednoducho nahodil z ľavého kruhu bekhendom na Kostúra. Na opačnej strane je už prázdna bránka, Corbeil je na striedačke!
     
    58:55
    V tejto chvíli sa však hosťujúci gólman bude musieť do svojej svätyne vrátiť. Jeho spoluhráči si nerozumeli v kombinácii a nastalo zakázané uvoľnenie.
     
    59:11
    Corbeil je opäť von z brány. Banská Bystrica je v útočnom pásme a snaží sa niečo vymyslieť.
     
    59:27
    Poprad dal gól!
    V tejto chvíli je už prakticky rozhodnuté o víťazstve domácich. K puku sa v strednom pásme dostal ARNE KROTÁK, ktorý nijako nezaváhal a strelou do prázdnej bránky upravuje na konečných 5:2!
    Asistencia: Lukáš Hvila.
     
    Koniec zápasu.
     
    V poslednej tretine stretnutia jednoznačne dominovali domáci hráči. Tí sa dostali do vedenia po góle Bajarunsa zo 44. minúty, o desať minút neskôr skóroval aj Hvila a posledný gól na 5:2 bol do prázdnej siete z Krotákovej hokejky.
    Na popradskom zimnom štadióne sme teda videli kvalitný súboj a po húževnatom výkone Popradu je jasné, že body sú pridelené správne.

    Ďakujeme vám za pozornosť a prajeme pekný zvyšok večera. (19:40:22)

    Lukáš Rastislav Ovšonka

    Góly a asistencie: 1. Kroták (Hvila, Rusnák), 37. Bajaruns (B. Rapáč, Heizer), 44. Bajaruns (Štrauch), 54. Hvila (Paukovček, R. Rapáč), 60. Kroták (Hvila) – 6. Sandgren (Kytnár, Gillies), 16. M. Hudec (Sandgren)


    HK Poprad: Kostúr (Svoboda) – Suchý, Gáborčík, Briják, Fabian (A), Malina, Kasík, Ťavoda, Dinda – Bartečko (A), Paukovček, Ru. Huna – Kroták (C), Rusnák, Hvila – R. Rapáč, Heizer, B. Rapáč – Štrauch, Bajaruns, Števuliak
    HC MONACObet Banská Bystrica: Corbeil (Bacashihua) – Sandgren, Ďatelinka, Šmach, Jankovič, M. Rosandič, Čížek, Petran, Lunter – Handlovský, Galamboš, Majdan – Mikula, Kytnár (A), Loskot – Gillies, Handzuš (A), M. Hudec (C) – Matoušek, Zigo, Lamper

    Rozhodca: J. Konc, Jonák – Gajan, Gavalier

    Diváci: 1017