Poprad – Skalica 4:3 (po pr.) | Žilina – Martin 3:6 (kon.) | Košice – Nitra 3:2 (kon.)
Zvolen – Trenčín 2:1 (kon.) | Piešťany – B. Bystrica 1:3 (kon.)
koniec
HC Košice
3:2 (3:1, 0:1, 0:0)
HK Nitra
Piatok 16.10.2015, 17:30 • Steel aréna, Košice • Tipos Extraliga (SR)
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 17:30.
     
    Vážení priaznivci hokeja, srdečne vás vítame pri 12. kole Tipsport ligy, v ktorom si skrížia hokejky hráči z HC Košice a HK Nitra. Vďaka nášmu podrobnému textovému prenosu vám zo zápasu neunikne nič podstatné.

    HC Košice zažil v uplynulých dňoch poriadne veľké zemetrasenie. Vedenie klubu reagovalo na neuspokojivé výsledky v domácej súťaži odvolaním trénerskej dvojice Oremus – Šimíček, z klubu sa porúčali aj skúsení obrancovia Štrbák s Philippom. Naopak, v metropole východu sa opäť ukáže skúsený kormidelník Rostislav Čada. Lodivod z Českej republiky získal s Košicami už dva majstrovské tituly a nepochybne zatúži aj po tom treťom. Na lavičke mu bude asistovať Mercel Šimurda, ktorý pod velením Čadu sám hrával. Šimurda prichádza k A-mužstvu z mládežníckych družstiev Košíc. Trénerské duo už zaznamenalo aj prvú posilu v mužstve, stal sa ňou navrátilec Radek Deyl. Košický odchovanec sa „domov“ vrátil z Karlových Varov a vystuží tak obranné rady Oceliarov. Aj on by nepochybne rád pomohol mužstvu „odlepiť sa“ z dna tabuľky a nelichotivú 9. priečku vymeniť za popredné miesta Tipsport ligy. Košiciam sa to môže podariť už práve v stretnutí s Nitrou, domácim stačí so ziskom 14 bodov aj výhra po predĺžení, respektíve samostatných nájazdoch na to, aby v tabuľke „preskočili“ odvekého rivala z Popradu.

    Posledné zápasy Košíc v Tipsport lige:
    HK Dukla Trenčín – HC Košice 2:1 sn
    MsHK Žilina – HC Košice 2:1 pp
    HC '05 Banská Bystrica – HC Košice 0:3

    HK Nitra patrí aj tento rok k ašpirantom na titul. Corgoni sa to snažia dokazovať aj v úvode aktuálnej sezóny, pričom sa im to aj čiastočne darí. Hoci by si Nitra vedela predstaviť aj krajšie tabuľkové postavenie, ako je piata priečka v rebríčku, hosťom nepochybne vyhovuje fakt, že aktuálny majster je na tom bodovo horšie. Aj preto pricestuje HK do Košíc s miernou psychickou výhodou, keďže na jej hráčov nebude vyvíjaný taký tlak, ako to je v prípade domáceho celku. Na konte hostí svieti po 12 odohraných zápasoch sezóny rovných 20 bodov.

    Posledné zápasy Nitry v Tipsport lige:
    HK Nitra – MsHK Žilina 1:2
    HK Nitra – HC '05 Banská Bystrica 4:1
    HK Nitra – HKM Zvolen 0:3
     
    Úvodné zostavy:

    HC Košice: Riečický (Halász) – Macejko, Cebák, Dudáš, Deyl, Šedivý, Pavúk, Chovan – Jenčík, Češík, Lapšanský – Bartánus (C), Suja, Bicek (A) – Sojčík, Bartoš (A), Šoltés – Bortňák, Hrnka, Boltun, Hričina.

    HK Nitra: Trenčan (Nagy) – Podhradský, Mezei, Ordzovenský, König, M. Novák, Milam, Kuzma, Devečka – L. Novák, Stümpel, Buček – Kutálek, Stloukal, M. Slovák – Macík, Štefanka, Bajtek – Piačka, Bene, Pupák.

    Rozhodca: Baluška, Orolín – Tvrdoň, Výleta.
    Zápas sa o malý moment začína
     
    Doznela hymna Slovenskej republiky. Úvodu stretnutia už nebude nič brániť. Dámy a páni, prajeme vám krásny športový zážitok.
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    00:10
    Úvodné buly v prospech Košíc. Tie sa s pukom okamžite stiahli do vlastnej obrannej tretiny, dokiaľ sa pokúsia o založenie prvej útočnej akcie zápasu.
     
    00:27
    Domáci celok sa s pukom dokázal predrať až pred Trenčana, kde Košice na malý moment zakombinovali, napokon ich ale z útočného pásma vyhnala nepresná prihrávka.
     
    00:55
    Nitra sa snažila prejsť pukom stredom ihriska až k obrannej tretine svojho súpera, tam ale hráči v bielom nezaváhali a prebrali iniciatívu na svoju stranu.
     
    02:00
    Nitra teraz puk vyhodila cez všetky čiary, to znamená jediné – zakázané uvoľnenie. Unavená pätica korčuliarov hostí prestriedať nemôže.
     
    01:45
    Domáci z toho chceli ťažiť, pred Trenčanom prišlo k streleckému zakončeniu od modrej čiary, v medzikruží ešte dobiedzal Hrnka, pred ktorým si už gólman hostí puk postrážil.
     
    02:00
    Nitra vyviezla puk z vlastnej tretiny len na niekoľko sekúnd, domáci celok sa ho snaží neustále nahadzovať späť pred Trenčana.
     
    02:22
    Košice dali gól!
    Košice sa dokázali rýchlo dostať do vedenia! Po protiútoku sa presadil DÁVID ŠOLTÉS, ktorý doklepával odrazený puk do prakticky prázdnej bránky. Asistencie: Peter Bartoš, Peter Sojčík.
    Dávid ŠOLTÉS - 1:0
     
    03:00
    Košičania sú pri chuti a v strednom pásme zbierajú každý voľný puk, domáci celok by nepochybne rád pridaj aj druhý rýchly gól do siete Trenčana.
     
    03:47
    Košice dali gól, o osude celej situácie ešte ale bude musieť rozhodnúť videorozhodca.
     
    03:47
    Košice dali gól!
    Suja teraz zabojoval v rohu klziska, dôsledkom čoho bol voľný puk pre Bartánusa a kapitán Košíic MAREK BARTÁNUS sa už po tom, ako si dokázal nakorčuľovať pred Trenčana, mýliť nemohol. Asistencie: Jakub Suja, Jiří Bicek.
    BARTÁNUS - 2:0
     
    04:20
    Košice si lepší vstup do dnešného stretnutia nemohli ani len predstaviť. Oceliari vedú po 4 minútach už o dva góly a neustále sa tlačia do zakončenia.
     
    05:00
    Pripomenula sa aj Nitra, ktorá teraz chcela ťažiť z rýchleho prechodu stredným pásmom až do útočnej tretiny, po strele sa ale puk zatrepotal len v ochrannej sieti.
     
    05:10
    Po ďalšej strele už Riečický radšej podržal puk vo svojej lapačke, to znamená jediné. Vhadzovanie po jeho ľavici.
     
    05:45
    Videli sme niekoľko mimoriadne zaujímavých situácií! V ideálnej príležitosti sa ocitol najskôr Suja, ktorý Trenčana ešte prekonať nedokázal, puk sa ale vrátil do hry k voľnému Bartánusovi, ktorý ho poslal priamo do lapačky gólmana súpera.
    Šanca Košíc
     
    05:45
    Mezei (NIT) si odsedí trest v trvaní dvoch minút po tom, čo hákoval súpera.
     
    06:45
    Košiciam ubehla už minúta z presilovej hry, domáci celok sa ale do tejto chvíle k vážnejšiemu ohrozeniu Trenčanovej svätyne nedostal.
     
    07:00
    Až teraz sa Košice usadili v útočnom pásme, kde sa pokúsia o presnejšiu kombináciu.
     
    07:28
    Nitra dala gól!
    Paradoxne, je to Nitra, ktorá dokázala vyťažiť z minima maximum – navyše to bolo počas oslabenia. V nájazde sa teraz ocitol RADOSLAV MACÍK, ktorý prestrelil Riečického. Asistencia: Jozef Stümpel.
    Radoslav MACÍK - 2:1
     
    07:55
    Mezei (NIT) si dlho nezahral. Opäť schádza z ľadu tentokrát za nedovolené bránenie v hre.
     
    08:20
    Košice sa po prvotnom vyhodení puku NItry cez všetky čiary usadili v útočnom pásme, z veľkého uhla zakončoval bekhendom Češík, ten trafil len Trenčanove betóny.
     
    08:45
    Nitra sa dokázala oslobodiť, jej hráči tak budú môcť prestriedať. Túto možnosť si nenechajú ujsť ani Košice.
     
    09:15
    Tvrdá rana od modrej čiary, puk len tak zadunel na plexiskle za bránkou Trenčana, ktorý pri tomto zakončení zakročiť nemusel.
     
    09:50
    Košice sa na konci svojej presilovej hry usadili pred Trenčanom, tam sa ešte v posledných sekundách početnej výhody pokúsia niečo vymyslieť.
     
    10:10
    Nitra je už v plnom počte.
     
    10:25
    Hrnka s Bortňákom sa teraz postarali o krásny prechod s pukom pred bránku súpera, druhý menovaný už ale skúsenému útočníkovi puk poslať presne nedokázal.
     
    11:14
    Košice sa budú brániť. Na trestnú lavicu odchádza Dudáš – nedovolené bránenie v hre.
     
    11:25
    Košice puk dokázali okamžite vyhodiť z vlastnej tretiny a i keď to bolo len do stredného pásma, aj s týmto môže byť domáci celok spokojný.
     
    12:10
    Košičania si ale následne robili so súperom čo chceli, puk najskôr zaviezli až pred Trenčana, odkiaľ ho následne poslali pred Riečického, kde zbierali ďalšie cenné sekuny.
     
    12:40
    Nitre teraz presilová hra absolútne nevychádza. Hostia sa s pukom nedokážu dostať ani len cez útočnú modrú čiaru.
     
    13:14
    Košice v plnom počte.
     
    13:30
    Nitra dokázala svojho súpera ohroziť až za rovnovážneho stavu, po dlhšej kombinácii ale neprešlo žiadne nebezpečné zakončenie, Košice tak puk viezli ďaleko od Riečického.
     
    14:40
    Hra teraz mierne stratila na tempe, oba celky sa síce snažia o založenie útočnej akcie, nepresné kombinácie na oboch stranách ale pribrzďujú zápas.
     
    15:02
    Košice puk odovzdali len na hokejky súpera a odišli striedať. Ani Nitra ale na ľade nebola s päticou korčuliarov, preto sa pre Riečického nenáhlila.
     
    15:50
    Jenčík mal teraz dve obrovské šance na skórovanie, gól nepadol! Skúsený útočník Košíc najskôr z hranice ľavého kruhu na vhadzovanie prepálil bránku, následne v bezprostrednej blízkosti Trenčana puk nedokázal upratať za jeho chrbát.
     
    17:06
    Košice dali gól!
    Nádherná akcia Košíc znamená tretí gól v sieti Trenčana. Domáci celok sa s pukom skvele premiestnil až pred bránku súpera, kde zakombinoval Šoltés s Bartošom a DÁVID ŠOLTÉS následne pridal aj svoj druhý gól v stretnutí. Asistencie: Peter Bartoš, Peter Sojčík.
    Dávid ŠOLTÉS - 3:1
     
    17:50
    Košice boli pri chuti, z čoho pramenilo ďalšie útočné snaženie domácich, tentokrát to ale bolo bez presnejšej strely, puk tak v bránke skončiť nemohol.
     
    18:20
    Boltun zabojoval proti dvojicu súperových hráčov v útočnom pásme o puk, do svojej moci ho však nezískal. Našťastie pre Košice, Nitra sa dieru v obrane využiť nepokúsila.
     
    19:00
    Minúta do konca prvej tretiny.
     
    19:20
    Po nepresnej kombinácii Nitry ešte Košice dostanú priestor na jednu útočnú akciu.
     
    19:26
    Všetko sa to ale skončilo len hvizdom do píšťalky jedného z postranných arbitrov, ktorý videl hráča hostí v ofsajde.
     
    19:50
    Domáci mali k dispozícii ešte jednu veľkú príležitosť, puk skončil tesne vedľa pravej žrde bránky Trenčana!
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    Skončila sa prvá tretina stretnutia medzi Košicami a Nitrou, domáci odchádzajú do šatní s psychickou výhodou, keďže vyhrávajú 3:1. Strelecky sa presadili za domácich dvakrát Šoltés, raz skóroval Bartánus. Za hostí skóroval Macík.

    Pomer striel po prvej tretine: 14:7

    Druhá tretina sa začne približne o 18:19.
     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    20:10
    Aj úvod druhej tretiny sa niesol v podobnom duchu, ako tomu bolo v prípade prvých sekúnd prvej tretiny. Buly pre Košice, tie sa o založenie akcie pokúsia z hĺbky vlastnej defenzívy.
     
    20:30
    A Košice sa dokázali pomerne rýchlo a jednoducho dostať až pred Trenčana, kde si vybojovali vhadzovanie.
     
    21:08
    Pripomenula sa aj Nitra, konkrétne jej štvrtá formácia, v ktorej úradoval Devečka. Ten chce spoza bránky nájsť svojho spoluhráča, jeden z brániacich korčuliarov puk pohotovo odkopol.
     
    21:49
    Zakončenie na bránku Riečický zlikvidoval, puk ale na ľad späť nepustil. Budeme tak svedkami vhadzovania po jeho ľavici.
     
    22:15
    Hostia z tejto situácie nevyťažili nič, naopak, sami sa museli mať na pozore. Košice totiž predviedli jeden z mnohých rýchlych prechodov stredovou čiarou, po ktorej prišlo nedôrazné zakončenie.
     
    22:40
    Domáci celok kombinuje s pukom v obrannej tretine Nitry.
     
    22:58
    Tam nastala poriadne veľká trma-vrma, keď sa Košičania snažili puk za každú cenu pretlačiť za chrbát dezorientovaného Trenčana. Bude sa vylučovať.
     
    22:57
    Milam – 2 minúty – krosček.
     
    23:20
    Košice sa usadili v pásme s pukom na hokejkách, do tejto chvíle sme sledovali skôr kombináciu, ako pokusy o zakončenie, to by sa malo ale v najbližších sekundách zmeniť.
     
    24:00
    A aj sa zmenilo, nie však v prospech domácich. Puk letí cez všetky čiary až k Riečickému, ktorý ho bude chcieť rýchlo poslať späť do hry.
     
    24:50
    Nitra sa teraz dobre bráni a vyhadzuje puky ďaleko od Trenčana, Košice z tejto presilovej hry veľa nemajú.
     
    25:20
    Nitra sa medzičasom už s piatimi korčuliarmi pokúsila o rýchly prechod do útočnej tretiny, márny pokus bol dobre zastavený ešte pred modrou čiarou.
     
    25:34
    Košice následne ohrozili Trenčana, nešlo ale o žiadne nebezpečné zakončenie, brankár hostí puk po celý čas videl a nemal tak problém zakročiť.
     
    26:00
    Domáci teraz zovierajú svojho súpera v obrannej tretine, Nitra sa bráni zubami.nechtami.
     
    26:20
    Bráni sa však úspešne. Napokon až nepresná rozohrávka vyhnala domáci celok z pásam, oba tímy mohli odísť prestriedať.
     
    27:12
    V Steel aréne to teraz len tak zhučalo, domáci mali na hokejkách štvrtý gól, Trenčan teraz ležal na ľadovej ploche, no prekonaný aj napriek tomu nebol.
     
    27:59
    Neporovnateľne viac z hry má ale domáci celok, ktorý je naštartovaný za troma bodmi do tabuľky. Ani Nitra ale kožu rozhodne lacno nepredá.
     
    28:40
    Nitra dala gól!
    Dokázala to aj teraz, keď sa jej hráčom podarilo skórovať. Presadil sa FILIP BAJTEK. Asistencie Marek Slovák, Jameson Milam.
    Filip BAJTEK - 3:2
     
    29:40
    Košice by na túto situáciu radi odpovedali tým najlepším možným spôsobom – rýchlym gólom, ktorý by ich opäť dostal do pohody.
     
    30:06
    Bene – Nitra – dve minúty za seknutie.
     
    30:20
    Úvodné sekundy presilovej hry Košiciam nevychádzajú podľa ich predstáv, puk je ďaleko od "klietky" Adama Trenčana.
     
    30:42
    Domáci sa už dokázali usadiť v pásme súpera, tam sa v najbližších sekundách pokúsia o presnú kombináciu i priame ohrozenie svätyne Nitry.
     
    30:46
    Vylúčený domáci Suja, ten sa previnil hákovaním.
     
    31:00
    Presilová hra domáceho celku sa tak skončila a stav korčuliarov na hracej ploche sa vyrovná. Uvidíme, ktorému celku bude väčší priestor na kombináciu vyhovovať viac.
     
    32:00
    Zatiaľ sa kombinovať nedarí ani jednému z tímov. Puk bol prestrelený z obrannej tretiny Košíc až za Trenčana, tam Nitra čaká na prestriedanie.
     
    32:07
    V čase, keď na ľadovú plochu naskočil aj piaty korčuliar Nitry, sa vo veľkej šanci ocitol Bajtek, ktorý zoči-voči Riečickému nepochodil.
     
    32:28
    Lukáš Novák (NIT) ukončuje presilovú hru Nitry, previnil sa podrazením.
     
    32:48
    Naopak, v tejto chvíli sa môže naplno roztočiť presilovkový kolotoč pred Trenčanom, o jeho naštartovanie sa pokúsi domáci celok.
     
    33:00
    Košice sa usadili pred Trenčanom, tam sa pokúsia o presnú kombináciu s dobrým zakončením.
     
    33:20
    Po sérii prihrávok popri mantineli Nitra úmysel svojho súpera dobre prečítala, puk tak letí ďaleko od jej bránky.
     
    34:00
    Zaujímavé strelecké zakončenie Dudáša od modrej čiary ešte bolo pravdepodobne tečované, s čoho plynula malá skrumáž pred Trenčanom, ten vyriešil všetko k spokojnosti Nitry.
     
    34:10
    Košičania nedovoľujú svojmu súperovi vyhodiť puk von z obranného pásma, ich kombinácii ale chýba presné zakončenie.
     
    34:40
    Medzičasom sa nám sily na ľadovej ploche opäť vyrovnali. Po dlhšej dobe tak môžeme vidieť na ihrisku desať korčuliarov.
     
    35:40
    Hráči Nitry sa s pukom vrátili až za vlastnú bránku, tam chceli počakať na prestriedanie svojich spoluhráčov, aktívni domáci im to ale neumožnili.
     
    35:55
    Puk sa bude do hry vhadzovať po pravici Trenčana, ktorý v prostrednej časti hry zatiaľ neinaksoval.
     
    36:25
    Košice si ale teraz v kombinácii príliš nerozumeli, aj preto sa puk dostal len k zadnému mantinelu, kde sa ho hostia dokázali poľahky zmocniť.
     
    36:45
    Aj napriek tomu sa domáci celok nevzdal a zabojoval, puk tak získal na svoje hokejky a navyše si dokázal vypracovať viacero zaujímavých príležitostí, skóre sa nemení.
     
    37:02
    Icing Nitry. Hra sa tak vráti do obrannej tretiny hostí.
     
    37:40
    Košičanom sa v týchto chvíľach v kombináciách príliš nedarí. Domáci celok to skúša kolmicami smerom k útočnej tretine, tento priestor má Nitra dobre vykrytý.
     
    37:40
    Dve minúty do konca druhej tretiny.
     
    38:22
    K zakončeniu sa po dlhšom čase dostala Nitra, ktorá teraz chcela pridať aj tretí gól do siete Riečického, ten si ale v celej situácii zachoval chladnú hlavu a puk ukryl vo svojej lapačke.
     
    38:50
    Pokus Nitry o kombináciu v útočnej tretine skončil dvojicou zblokovaných striel a následnom nepresnom priťuknutí puku.
     
    39:09
    Dudáš – Košice – dve minúty za podrazenie.
     
    39:42
    Nitra kombinovala počas úvodných sekúnd svojej presilovej hry v pásme súpera, tam ale nič podstatné vymyslieť neodkázala.
     
    39:55
    Puk je za bránkou Nitry, zdá sa, že v tejto časti hry sa už nič podstatné neudeje.
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    Skončila sa druhá tretina, aj po tej majú miernu psychickú výhodu domáci, ktorí do šatní odídu s jednogólovým vedením. V druhej časti hry sa presadil len hosťujúci Bajtek.

    Pomer striel po druhej tretine: 26:15

    Tretia tretina sa začne približne o 19:06.
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    40:15
    Úvod tretej časti hry sa niesol v podobnom duchu, ako tomu bolo v prípade prvých dvoch tretín. Výherné buly, puk do hĺbky defenzívy a pokus o útočnú akciu,. To všetko na strane Košíc.
     
    40:47
    Košice dohrávajú svoje oslabenie, no vôbec to tak nevyzerá, Nitra sa do tejto chvíle ani len nedostala k puku. Naopak, pálil Bicek, po ktorého rane zadunelo plexisklo.
     
    41:30
    Košičania medzičasom pokračujú v útočnom snažení už s päticou hráčov.
     
    42:05
    A nutné je dodať, že domácim sa snaha vypláca. Nitra totiž pôsobí rozhodeným dojmom a ani v prípade, že puk získa na svoje hokejky, presne zakombinovať nedokáže.
     
    43:15
    Košice sa na malý moment usadili pred Trenčanom, ktorého sa napokon aj pokúsili ohroziť, všetko to ale bolo cez brániacich hráčov, ktorí celú situáciu vyriešili.
     
    43:50
    Iné to už bolo v prípade kapitána domácich, Bartánusa, ktorý sa teraz s pukom predral až pred Adama Trenčana, v tejto situácii ale neuspel a svoj druhý gól v stretnutí tak nepridal.
     
    44:10
    Nitra sa pokúsi o odpoveď vo forme rýchleho protiútoku.
     
    44:40
    Vylúčenie na strane Košíc – Bortňák – hra so zdvihnutou hokejkou.
     
    44:50
    Košice sa tak budú musieť brániť. Niet pochýb o tom, že v tomto čase a za takéhoto stavu sa Nitra pokúsi o vyrovnanie.
     
    45:00
    Puk ale lieta až k Trenčanovi. Košičania do tejto chvíle zvládajú hru vo štvorici bez vážnejších problémov.
     
    45:40
    Teraz sa však Nitra s pukom usadila vo brannej tretine svojho súpera, kde sa na domáci celok pokúsi niečo vymyslieť.
     
    46:00
    Košice pokračujú v jednoduchom vyhadzovaní pukov cez všetky čiary.
     
    46:25
    Domáci sa napokon mohli sami dostať do šance, Košice si ale dokázali pre prípad neúspechu dobre pokryť aj zadné vrátka, na modrej čiare totiž ostala trojica korčuliarov.
     
    46:50
    Medzičasom sa už sily na ľadovej ploche vyrovnali.
     
    47:00
    Nitra teraz v útočnom pásme dobre zabojovala a puk tak napokon získala do svojej moci, ale šanca z toho nebola. Celú situáciu ukončila nepresná prihrávka na modrú čiaru.
     
    47:32
    Na opačnej strane klziska okamžitý pokus o odpoveď, ktorý sa mohol skončiť gólom, no napokon sa zatriasla len sieť ochranná.
     
    48:00
    Košičania napádali rozohrávku súpera v jeho obrannom pásme, čím Nitre výrazne skomplikovali život. Puk do svojej moci ale napokon nezískali.
     
    48:32
    Trenčan teraz prikryl puk smerujúci po ľadovej ploche na jeho bránku, vhadzovať sa bude v ľavom kruhu.
     
    49:10
    Nepresnosti na oboch stranách, keď už sa zdalo, že si jeden či druhý celok dokáže vytvoriť zaujímavú šancu, prišlo len k pokazenej prihrávke.
     
    49:45
    Zmeniť to chceli Košice, ktoré dlho bojovali o puk v útočnej tretine, napokon ho ale do svojej moci nedostali. oba celky môžu prestriedať.
     
    50:20
    V útočnej tretine bola Nitra, jej hráči boli ale len zatlačení na bočný mantinel, odkiaľ bolo prakticky nemožné sa s pukom dostať pred Riečického.
     
    51:00
    Sekundy teraz plynú poriadne rýchlo, tento fakt nepochybne vyhovuje viac domácemu celku, ktorý stále vedie o jeden gól. Košičania sa ale s takýmto stavom uspokojiť nechcú.
     
    51:27
    Bolo nariadené trestné strieľanie v prospech Nitry!
     
    51:27
    S pukom sa proti Riečickému rozbehol Kutálek, ktorý si chcel rozpohybovať domáceho gólmana, to sa mu ale nepodarilo. Puk tak Riečický zachytil.
    Kutálkove trestné strieľanie
     
    52:10
    Nitra pokračovala v kombinácii v útočnej tretine, stále to však je bez presnejšej finálnej prihrávky, ktorá by mohla mať prívlastok gólová.
     
    52:38
    Naopak, v šanci boli Košice, ktoré by nepochybne chceli streliť štvrtý gól do siete Trenčana, tie sa ale z veľkého uhla presadiť nedokázali.
     
    53:00
    Do konca riadnej hracej doby ostáva už len 7 minút hry.
     
    53:13
    Nitra si dokázala vybojovať vhadzovanie v priestore ľavého kruhu obrannej tretiny Košíc. Corgoni tak dostanú ďalšiu šancu na založenie kombinácie.
     
    53:55
    Paradoxne, s pukom kombinovali v pásme Košice, Sojčík teraz prihrávkou medzi kruhy našiel Bartoša, ktorého strela bola zblokovaná. Ak by to tak nebolo, puk mohol smerovať do odkrytej časti bránky.
     
    54:50
    Bartánus v obrovskej šanci! Kapitán domáceho celku sa rútil v úniku osamotený proti Trenčanovi, skúšal na neho viacero kľučiek, priestor troch žrdí nakoniec puk netrafil.
    Šanca Košíc.
     
    55:50
    Košičania sa v týchto chvíľach často dostávajú do únikov, ak by čo i len z jednej šance domácich padol gól, zrejme by bolo vymaľované.
     
    56:14
    Košice – Šedivý – dve minúty za nedovolené bránenie v hre.
     
    56:20
    Nitra má teraz obrovskú šancu na vyrovnanie dnešného zápasu. Košice sa budú so štvoricou korčuliarov brániť zubami-nechtami.
     
    56:22
    Nitra – Bajtek – dve minúty za nedovolené bránenie v hre.
     
    56:30
    Po zbytočnom faule sa tak sily na ľadovej ploche vyrovnajú. Tento fakt nepochybne vyhovuje viac Košiciam, z ktorých opadne značná časť tlaku.
     
    56:41
    Nitra sa navyše bude brániť. Na lavicu hanby smeruje aj Radoslav Macík za zovretie puku.
     
    56:41
    Oddychový čas domácich.
     
    57:00
    Nitra začala oslabenie vyhodením puku cez všetky čiary, Košice sa pred Trenčana pokúsia rýchlo vrátiť.
     
    57:07
    Nuž, napokon bol z toho veľmi rýchly prechod cez stredné pásmo a ešte rýchlejší prechod cez modrú čiaru, Trenčan nahodený puk radšej prikryl.
     
    57:40
    Bicek s pukom ba hokejke, Košice teraz hrajú presne to, čo potrebujú.
     
    58:00
    Dve minúty do konca riadnej hracej doby.
     
    58:25
    Hrá sa 5 proti štyrom, Nitra má na trestnej lavici stále jedného korčuliara, ani ten tam už ale dlho nepobudne.
     
    58:50
    Vylúčený muž je na ľade, Nitra hrá navyše so šiestimi korčuliarmi. Trenčan je na striedačke!
     
    59:03
    Oddychový čas hostí.
     
    59:10
    Nitra pokračuje v absolútnou vabanku, Adam Trenčan sa prizerá snaženiu svojich spoluhráčov o vyrovnanie dnešného stretnutia.
     
    59:20
    Trma-vrma pred Riečickým, Nitra sa teraz všemožne snaží prekonať gólmana Košíc, do tejto chvíle sa jej to nedarí.
     
    59:50
    Puk letí k bránke Nitry, zdá sa, že dnes sa už nič neudeje.
     
    59:58
    Domácim sa síce nepodarilo pridať štvrtý gól do prázdnej bránky, to ale na fakte, že Košice si po tomto zápase na svoje konto pripíšu ďalšie tri body, nič nemení.
     
    Koniec zápasu.
     
    Skončilo sa dnešné stretnutie medzi HC Košice a HK Nitra, po výsledku 3:2 si na svoje tri body pripíšu domáci hokejisti. Košičanom táto výhra nepochybne padla vhod, plný bodový zisk totiž potrebovali ako soľ. V Steel aréne sme tak videli víťaznú premiéru trénera Ćadu.

    Pomer striel v dnešnom stretnutí: 36:26

    S týmto konštatovaním sa už s vami lúčime a prajeme vám ešte pekný zvyšok dnešného večera. Stretnutím vás sprevádzal Lukáš Pancurák. (19:41:29)

    Lukáš Pancurák

    Góly a asistencie: 3. Šoltés (Bartoš, Sojčík), 4. Bartánus (Suja, Bicek), 18. Šoltés (Bartoš, Sojčík) – 8. Macík (Stümpel), 29. Bajtek (Slovák, Milam)


    HC Košice: Riečický (Halász) – Macejko, Cebák, Dudáš, Deyl, Šedivý, Pavúk, Chovan – Jenčík, Češík, Lapšanský – Bartánus (C), Suja, Bicek (A) – Sojčík, Bartoš (A), Šoltés – Bortňák, Hrnka, Boltun, Hričina.
    HK Nitra: Trenčan (Nagy) – Podhradský, Mezei, Ordzovenský, König, M. Novák, Milam, Kuzma, Devečka – L. Novák, Stümpel, Buček – Kutálek, Stloukal, M. Slovák – Macík, Štefanka, Bajtek – Piačka, Bene, Pupák.

    Rozhodca: Baluška, Orolín – Tvrdoň, Výleta