NY Islanders – Nashville 4:3 (kon.) | Washington – Chicago 4:1 (kon.) | Pittsburgh – Ottawa 2:0 (kon.)
Montreal – NY Rangers 3:0 (kon.) | Tampa Bay – Dallas 3:5 (kon.) | Florida – Buffalo 3:2 (kon.)
Edmonton – St. Louis 2:4 (kon.) | Arizona – Minnesota 3:4 (kon.)
koniec
Edmonton Oilers
2:4 (1:1, 0:1, 1:2)
St. Louis Blues
cz Piatok 16.10.2015, 03:15 • Rexall Place, Edmonton • NHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    59:57
    A ještě jeden trest, znovu pro jednoho z hokejistů Edmonton Oilers. Matt Hendricks (EDM) odjíždí smutně na trestnou lavici, protože zasáhl jednoho z protihráčů krosčekem.
     
    59:33
    Necelé půl minuty před koncem třetí třetiny vyloučení Taylora Halla (EDM), ten dostává dvě minuty za vysokou hůl. Naděje Edmontonu jsou pravděpodobně pryč.
     
    52:01
    Blues si komplikují situaci ve druhé polovině třetí třetiny. Další jejich vyloučení, Scottie Upshall (STL) dostává od rozhodčího dvě minuty za podražení, které aplikoval proti Korpikoskimu. Co nyní Edmonton a jeho přesilovka?
     
    49:18
    Robert Bortuzzo (STL) musí na trestnou lavici a to je samozřejmě ideální šance pro Oilers, jak vyrovnat výsledek utkání. Hokejista hostů dostává trest za držení.
     
    43:09
    Vyloučení na straně Edmontonu a další komplikace pro domácí. Za katr už poslušně odjel Mark Fayne (EDM), jenž je odsouzen ke dvěma minutám za držení.
     
    33:31
    Další šance přesilové hry pro Edmonton Oilers. Aktér posledních momentů Vladimir Tarasenko (STL) byl až příliš aktivní a musí za to pykat. Dostává dvě minuty za krosček, oslabuje tak svůj kádr.
     
    29:03
    Druhá početní výhoda zápasu pro Edmonton Oilers. Za katr už míří, ač nerad, Colton Parayko (STL), jenž se dle soudu hlavního arbitra provinil hákováním. Jak dopadne tahle přesilovka?
     
    23:35
    Úvodní šance v přesilové hře také pro St. Louis, Taylor Hall (EDM) odjíždí na trestnou lavici za podražení, dobrá možnost pro Bluesmany.
     
    13:36
    První vyloučení tohoto zápasu, Carl Gunnarsson (STL) zahákoval Slepyševa a hlavní rozhodčí dnešního utkání si toho velmi dobře všiml. Edmonton Oilers mají šanci jít na konci první periody zpátky do vedení.

    Martin Schwarz

    Góly a asistencie: 2. Korpikoski (Purcell), 47. Hall – 4. Lehtera (Brouwer, Schwartz), 37. Tarasenko (Bouwmeester, Lehtera), 45. Stastny (Steen, Pietrangelo), 58. Steen (Brouwer, Stastny)


    Edmonton Oilers: Talbot (Nilsson) – Schultz, Klefbom, Fayne, Sekera, Gryba, Reinhart – Hendricks, Nugent-Hokpins, Hall – Jakupov, McDavid, Pouliot – Purcell, Lander, Korpikoski – Slepyšev, Letestu, Gazdic
    St. Louis Blues: Elliott (Allen) – Pietrangelo, Bouwmeester, Parayko, Gunnarsson, Bortuzzo, Edmundson – Tarasenko, Stastny, Steen – Brouwer, Backes, Jaškin – Schwartz, Lehtera, Upshall – Reaves, Brodziak, Ott

    Rozhodca: Lee, Sutherland – Cameron, Gibbs

    Diváci: 16 839