Kladno – Benátky n/J 7:2 (kon.) | Motor ČB – Jihlava 4:1 (kon.) | Havířov – Most 4:3 (kon.)
Litoměřice – Třebíč 2:4 (kon.) | Ústí n/L – Kadaň 6:3 (kon.) | Šumperk – Slavia 0:6 (kon.)
Přerov – Prostějov 2:3 (kon.)
koniec
DRACI PARS ŠUMPERK
0:6 (0:1, 0:2, 0:3)
HC Slavia Praha
cz Sobota 10.10.2015, 17:00 • Zimní stadion Šumperk • Chance Liga (CZ) • 12. kolo
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    53:09
    Domácí příznivci si před malou chvílí přáli pokřikem "Aspoň jeden!" odebrání čistého konta Hylákovi, teď toho mohl docílit Tomáš Brunec, který ujížděl sám na branku pražského klubu, ale přestřelil.
    David ŠAFRÁNEK - 0:6
     
    52:35
    Slavia právě vstřelila branku!
    Další záblesk pro DAVIDA ŠAFRÁNKA. Centr první formace zvyšuje po nádherné kombinaci hostujícího týmu střelou do prázdné branky, když zužitkoval perfektní přihrávku Jaroslava Markoviče. Asistence: Jaroslav Markovič.
    David ŠAFRÁNEK - 0:5
     
    49:50
    Slavia právě vstřelila branku!
    DAVID ŠAFRÁNEK zvyšuje z mezikruží přesnou ranou k tyči na 5:0! Střelou tahem nedal Šindelářovi nejmenší šanci a zkušení hosté dávají gól prakticky z každé větší šance. A z prvního slávistického útoku se gólově dnes zatím neprosadil jen Zdeněk Bahenský. Asistence: Jaroslav Markovič, Zdeněk Bahenský.
     
    49:14
    Výborný Filip Šindelář teď semaforem vychytal Jiřího Doležala, který tak ke dvěma přihrávkám dnes gól, aspoň zatím, nepřidá.
     
    46:45
    Žiga Pavlin mohl završit hattrick, ale sám mezi kruhy proti vyjetému Šindelářovi volil ránu příklepem, asi poslepu, pač trefil přímo Šindeláře!
     
    46:02
    Domácí jdou po přísném vyloučení Eduarda Šimuna do čtyř, potrestán náznak hákování na hostujícího Tomáše Andrese.
    Žiga PAVLIN - 0:4
     
    41:52
    Slavia právě vstřelila branku!
    A hosté utíkají do čtyřgólového vedení. Od modré si povyjel ŽIGA PAVLIN do střelecké pozice a počkal si na chvíli, kdy nebude mít Šindelář dobrý výhled, a pak podél bránícího Brunce propálil Šindeláře. Asistence: Pavel Kašpařík.
     
    39:56
    Fořt propálil Hyláka takřka z brankové čáry a kotouč propadl slávistickému brankáři a zůstal pár vteřinek ležel u pravé tyče, zatímco si Hylák myslel, že má puk ve výstroji! Ale jako první kotouč odehráli hostující zadáci a domácí tak stále na úvodní gól musí čekat!
     
    39:40
    Tvrdá bomba od Vrdlovce končí na vyrážečce Hyláka!
     
    38:57
    Hra přerušena a na trestnou lavici zamířil hostující Tomáš Micka za hákování.
     
    38:11
    Alexandr Hylák tak, jak jej šumperské publikum ze zdejšího angažmá zná – Šimunova bomba z křídla končí v lapačce brankáře hostů.
     
    35:13
    Sedlákova bomba od modré jen se štěstím vytěsněná Hylákem mimo tyče!
     
    34:12
    Peter Hraško zadržel nedovoleně Daniela Voženílka a dostává dvouminutový trest.
     
    33:48
    Obrovská šance Tomáše Fořta, ten z otočky před Hylákem ale nedává!
    Žiga PAVLIN - 0:3
     
    32:57
    Slavia právě vstřelila branku!
    ŽIGA PAVLIN trefuje v přesilovce přesně a Slavia tak v utkání odskakuje již na vedení 3:0. Asistence: Jaroslav Markovič, Tomáš Micka.
     
    31:36
    A protože tento kotouč převzal Tomáš Doležal a dostal se až za obranu, tak David Roupec zatáhl za brzdu a dostává dvě minuty za nedovolené bránění.
    Jaroslav MARKOVIČ - 0:2
     
    25:50
    Slavia právě vstřelila branku!
    Ale teď již JAROSLAV MARKOVIČ skóruje, když dostal nádhernou přihrávku před odkrytou branku od Jiřího Doležala! Asistence: Jiří Doležal, Tomáš Micka.
     
    25:00
    Plášek přiťukl Haasovi, Hylák musel znovu složitě řešit situaci!
     
    24:41
    Šimun a Ostřanský pálí, kotouč končí na bránících hráčích! Čtvrtý šumperský útok pak zamotal Pražanům ještě jednou hlavu a Hylák musel složitě hledat puk na svém brankovišti v klasické trmě-vrmě! Stadion bouří a žene draky dopředu teď již jen jako jeden muž!
     
    23:29
    Teď už ale u puku na kruzích Daniel Voženílek, projel až před Hyláka a kotouč končí těsně vedle slávistické branky!
     
    19:57
    Trest pro mnoho hráčů na ledě jde odsedět slávista Viktor Nestrašil.
     
    19:57
    Takže za domácí vyloučeným hráčem Daniel Voženílek, za hosty pak trest odpyká někdo ze střídačky Slávie, na jméno si počkáme, protože nikdo z pražského týmu jaksi na trestnou nechce a vidíme teď nepřetržité a nekončící diskuse, což nelibě nese publikum.
     
    18:34
    Krásná individuální akce Jiránka, který v oslabení sám povozil puk mezi bránícími hráči, nakonec bleskově změnil směr před branku a Šindelář po dominátorově vzoru roztažen v brankovišti kryje!
     
    17:41
    Uuuu, Sedlákova bomba od modré prolítla skrze Hylákovu výstroj těsně mimo branku!
     
    16:45
    A domácí se dostali do útoku, který musel zastavovat až Jiří Doležal háčkem na šumperského hráče. Druhá šumperská přesilovka v utkání.
    Miloslav ČERMÁK - 0:1
     
    14:53
    Slavia právě vstřelila branku!
    A hosté bleskově přesilovku využívají. První gól jakéhokoliv pražského týmu na šumperském ledě v mistrovském utkání vstřelil MILOSLAV ČERMÁK (10. gól v sezóně), který před brankou Filipa Šindeláře tečoval ránu Jiřího Doležala od modré.
     
    14:42
    A domácí jdou do čtyř, Daniel Voženílek dostává dvě minuty za hrubost.
     
    14:36
    Tomáš Micka si udělal stahovačkou bránícího hráče, ale když mohl zakončovat v ideální pozici na kruhu, tak mu puk sjel z čepele. A ne a ne si s ním poradit, takže nakonec z toho je brejk draků...
     
    12:04
    Takže Tomáš Micka již za katrem.
     
    08:05
    Ještě na konci oslabení obrovská šance pro Jiřího Půhoného, který se valil sám na Hyláka, zkusil zakončit nahoru na přední tyč do protipohybu brankáře, ale Hylák fantasticky na poslední chvíli vyrazil kotouč mimo!
     
    07:24
    A vše nakonec končí oboustranným vyloučením, Miloslav Čermák za bránění ve hře a Tomáš Sedlák, který se jal soupeře odervat ze svého spoluhráče, pak za hrubost.
     
    06:07
    Šumperk špatně střídal, byť hraničně, ale posouzeno střídání jako příliš mnoho hráčů na ledové ploše. Trest odpyká Daniel Hroch.
     
    04:05
    Další závar u Šindeláře, puk byl dokonce chvíli volný za jeho zády, ale nikdo ze slávistických hokejistů jej do branky nedotlačil!
     
    02:33
    Výborný Šindelář zachraňuje betonem a nebezpečně za volným pukem dojížděl Tomáš Doležal, na poslední chvíli ale odpaluje kotouč David Roupec.

    Jaroslav Svoboda

    Góly a asistencie: 15. Čermák (J. Doležal), 26. Markovič (J. Doležal, Micka), 33. Pavlin (Markovič, Micka), 42. Pavlin (Kašpařík), 50. Šafránek (Markovič, Bahenský), 53. Šafránek (Markovič)


    DRACI PARS ŠUMPERK: Šindelář (Zelenka) – Bažant, Roupec, Sedlák, Petira, Prokop, Hroch – Haas, Plášek, Moučka – Milfait, Vrdlovec, Fořt – Půhoný, Voženílek, Brunec – Ostřanský, Šimun, Půlpán
    HC Slavia Praha: Hylák (Frodl) – Hruška, Pavlin, Hraško, Punčochář, Kolařík, Knot, Růžička – Bahenský, Šafránek, Markovič – Micka, Jiránek, Hruška – T. Doležal, Kašpařík, Čermák – J. Doležal, Andres, Nestrašil

    Rozhodca: Koziol – Hanzlík, Novák

    Diváci: 1981