Vladivostok – Chabarovsk 2:0 (kon.) | Jekaterinburg – Novosibirsk 2:3 (0:1 po s.n.) | Jugra Chanty-Mansijsk – Novokuzneck 3:2 (2:1 po s.n.)
Helsinki – CSKA Moskva 1:3 (kon.) | Záhreb – Ufa 2:3 (kon.) | HC Slovan – Metallurg Magnitogorsk 2:5 (kon.)
koniec
HC Slovan Bratislava
2:5 (0:1, 0:1, 2:3)
Metallurg Magnitogorsk
Nedeľa 04.10.2015, 17:30 • Zimný štadión Ondreja Nepelu, Bratislava (kapacita 10 055 divákov) • KHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 17:30.
     
    Domáca séria zápasov HC Slovan Bratislava vrcholí súbojom so silným a mimoriadne atraktívnym súperom z Magnitogorsku. Belasí z troch stretnutí na domácom ľade vydolovali iba jeden bod, a ak si chcú udržať kontakt s priečkami zaručujúcimi play-off, musia doma bodovať. V nedeľu podvečer ich však čaká veľmi zdatný ruský protivník.

    ---------------------------------------------------------------
    HC SLOVAN BRATISLAVA

    Slovan prežíva zvláštny začiatok svojej štvrtej sezóny v KHL. Belasí dokázali zvíťaziť na ľade Dynama Moskva (2:1) či odohrali doma vyrovnaný duel s SKA Petrohrad (1:2 po predĺžení), na druhej strane ale prehrali doma s Chabarovskom, Vladivostokom, či so Spartakom Moskva. Bilancia Slovana na domácom ľade je tristná, z 11 zápasov vyhral v riadnom hracom čase len dvakrát, raz vyhral po predĺžení, dvakrát v predĺžení podľahol a zvyšné duely prehral. Ak chcú hokejisti z hlavného mesta Slovenska bojovať o play-off, musia výkony na domácom ľade výrazne zlepšiť.

    V zostave trénera Říhu nastalo v poslednom období niekoľko zmien, zo Zvolena bol povolaný útočník Radovan Puliš, ktorý sa proti Ufe uviedol gólom. Naopak, v tíme už nepokračuje bieloruský útočník Anatolij Protaseňja. Belasých tlačí topánka v ofenzíve, z formy sú Nagy, Nedorost, či Surový. Slovan sa môže spoliehať na najlepšieho strelca Lukáša Kašpara (5+7) a produktívneho obrancu Cama Barkera (3+9). V bránke sa pomerne stabilne strieda dvojica Brust – Garnett, proti Ufe chytal prvý menovaný, v nedeľu by teda ako jednotka mohol vykorčuľovať na ľad Michael Garnett, ktorý má v doterajšom priebehu sezóny úspešnosť zákrokov 91,4 %.

    ----------------------------------------------------------------------
    METALLURG MAGNITOGORSK

    Klub z východnej časti Ruskej federácie patrí k najúspešnejším účastníkom KHL. Metallurg v sezóne 2013/2014 dokonca získal Gagarinov pohár, keď vo finále súťaže zdolal dnes už neexistujúci Lev Praha 4:3 na zápasy. V minulej sezóne postúpil Magnitogorsk semifinále Východnej konferencie, kde prekvapujúco hladko podľahol Novisibirsku (1:4 na zápasy).

    V tíme je však veľká kvalita, a slovanisti si musia dať pozor najmä na mimoriadne nebezpečný útočný trojzáprah v zložení Mozjakin, Kováŕ, Zaripov. Stačí si spomenúť na MS 2015 a na to, čo na ľade predvádzal skvelý strelec Sergej Mozjakin, ktorý je v tejto sezóne zatiaľ najproduktívnejším hráčom Metallurgu (10+9). Kvalita dominuje aj v defenzíve Metallurgu, v bránke všetko istí vysoký Vasilij Košečkin, v tejto sezóne zatiaľ s úspešnosťou zákrokov 92,7 %.

    Magnitogorsk taktiež zakončuje sériu zápasov, v prípade ruského celku však išlo o súboje na ľade súperov. Z troch duelov vydoloval Metallurg len tri body po výhre v Podoľsku (7:2), v šlágri potom podľahol na ľade Dynama Moskva (1:2) a prekvapujúco hladko prehral aj v Záhrebe (1:4).

    -------------------------------------------------------------------------
    Postavenie v tabuľke

    Slovan sa po neúspešných výsledkoch prepadol v tabuľke Západnej konferencie až na 12. priečku so ziskom 20 bodov a pasívnym skóre 35:38. Belasí strácajú na ôsmy Podolsk 8 bodov.

    Metallurg je na tom na východe podstatne lepšie, momentálne sa nachádza na 6. mieste so ziskom 26 bodov a s aktívnym skóre 43:33.

    ------------------------------------------------------------------------
    Vzájomné zápasy

    Od začiatku pôsobenia Slovana v KHL odohrali tímy spolu 5 vzájomných zápasov. Napriek tomu, že Magnitka v sezóne 2013/2014 vyhrala celú KHL, tak bilancia vzájomných stretnutí hovorí pre Slovan! Ten zvíťazil celkovo trikrát, na domácom ľade vyhral oba zápasy výsledkom 4:3 po nájazdoch, resp. po predĺžení.

    Výsledky vzájomných zápasov:

    Sezóna 2012/2013:
    Metallurg – Slovan 3:2
    Slovan – Metallurg 4:3 po sn.

    Sezóna 2013/2014:
    Slovan – Metallurg 4:3 po pp.
    Metallurg – Slovan 6:2

    Sezóna 2014/2015:
    Metallurg – Slovan 2:3
     
    Úvodné zostavy:

    HC Slovan Bratislava: Garnett (Brust) – Barker, Sersen (A), Starosta, Novák, Mihálik, Švarný, Luža – Miklík, Nedorost, Nagy (A) – Kašpar, Surový (C), Bartovič – Skalický, Viedenský, Šťastný – Jeglič, Tičar, Puliš

    Metallurg Magnitogorsk: Košečkin (Samsonov) – Birjukov (A), Antipin, Chabarov, Lee, Batyršin, Tereščenko, Bereglazov – Moziakin (C), Kovář, Zaripov (A) – Kosov, Kaletnik, Wolski – Osala, Železkov, Timkin – Platonov, Filippi, Potechin – Arseňuk

    Rozhodca: Belov, Gusev – Zacharenkov, Sazonov.
     
    Vážení športoví priatelia, prajem vám príjemný nedeľný podvečer z bratislavského Zimného štadióna Ondreja Nepelu, kde sa už o necelú polhodinku začne zápas KHL medzi domácim Slovanom a hosťami z Magnitogorsku. Na ľade momentálne prebieha rozcvička oboch tímov, poznáme už aj základné zostavy. V tej domácej nastalo viacero zmien, Slovan bude hrať v zložení, v ktorom odohral úspešnú poslednú tretinu v piatok proti Ufe. V bránke belasých sa predstaví od začiatku Michael Garnett. Vy si môžete ešte podrobne prezrieť jednotlivé formácie oboch mužstiev, z Bratislavy sa vám znovu prihlásim pred začiatkom stretnutia. Prajem vám príjemný športový zážitok.
    Koniec rozcvičky
     
    Hľadisko sa zatiaľ zapĺňa len postupne, obsadená je možno polovica miest. Diváci sa však ešte tradične občerstvujú v bufetoch či diskutujú na chodbách, tribúny sa teda určite ešte pekne zaplnia, Magnitogorsk je mimoriadne atraktívny súper.
     
    Hráči nám už prichádzajú na ľad, slovanisti za búrlivého potlesku fanúšikov. Domáci budú hrať tradične v tmavomodrom, hostia v bielo-modrej farebnej kombinácii.
     
    Dozneli hymny Ruskej federácie a Slovenskej republiky, všetko je pripravené na úvodné vhadzovanie! Dámy a páni, prajem vám príjemný športový zážitok.
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    00:17
    Okamžite po buly vyrazili dopredu hostia, Kovář nahral z rohu klziska na stred Zaripovovi, ten z prvej vystrelil a trafil do žrde, Garnett mal obrovské šťastie!
     
    01:12
    Garnett s prvým zákrokom, betónom vyrážal strelu Kosova od pravého mantinelu. Oba tímy teraz striedajú.
     
    02:04
    Metallurg zatiaľ jednoznačne aktívnejší, Slovan sa po akcii hostí s námahou vyslobodil z pásma, keď puk odpálil Mihálik.
     
    02:41
    Ďalší nebezpečný pokus, tentoraz strieľal z pravého kruhu Osala a Garnett zasahoval lapačkou, vyriešil aj následnú dorážku.
     
    03:04
    Obranca Lee sa vydal na útočný výlet, dostal sa až pred Garnetta, ktorý mu parádne vyrazil puk hokejkou, inak by obranca hostí už dával do prázdnej brány!
     
    03:44
    Mihálik neubránil Moziakina a ten zakončoval bekhendom, Garnett chytá. Pískal sa navyše aj ofsajd, vhadzuje sa v stredovom kruhu.
     
    04:25
    Osala nahrával krížne v pásme na modrú spoluhráčovi, Skalický vystihol jeho úmysel a chcel sa vydať dopredu, hostia sa medzitým previnili úmyselným postavením mimo hru. Vhadzuje sa pred Košečkinom.
     
    04:30
    Slovan vyhral buly, následná strela však letela až na ochrannú sieť, rozhodca vyťahuje hru do strednej tretiny.
     
    04:56
    Prvý strelecký pokus v podaní Slovana obstaral Šťastný, od mantinelu pri modrej čiare vyskúšal postreh Košečkina, ktorý ukryl puk na hrudi.
     
    05:24
    Zaujímavá kombinácia belasých pred bránou, Jeglič nahrával Tičarovi a ten chcel zakončovať, puk napokon mieril mimo brány.
     
    05:38
    Slovan môže skórovať v presilovke! Batyršin inkasuje menší trest za hákovanie, keď nedovolene zastavil Tičara.
     
    05:48
    Barker strieľal z príklepu od modrej čiary, jeho pokus zastavil obranca. Slovan sa už vracia do pásma.
     
    06:18
    Sersenovu strelu od modrej vykopol Košečkin ľavým betónom a Barker dorážal spomedzi kruhov, brankár hostí vyrazil aj jeho nebezpečný pokus!
     
    06:54
    Hostia sa oslobodzujú vyhodením cez všetky čiary, Slovan sa musí cez celé klzisko vracať do útočného pásma.
     
    07:39
    Boli tam dobré záblesky, Slovan však presilovú hru nevyužil. Batyršin už späť na ľade a my si oddýchneme pri reklamnej prestávke.
     
    07:52
    Mihálik vyskúšal šťastie strelou od modrej čiary, Košečkin puk videl a vyrážal ľavým betónom.
     
    08:18
    Znovu prvá formácia Metallurgu, Zaripov vtrhol do pásma a sám strieľal na ľavom kruhu, Garnett si dobre vykorčuľoval a ramenom puk vyrazil!
     
    09:12
    Tutovka hostí, Lee znovu vyrazil vpred, nahrával krížne pred bránkovisko Wolskimu, ktorý zblízka tesne minul bránu povedľa presúvajúceho sa Garnetta!
     
    09:56
    Tlak hostí trvá, Lee strieľal príklepom od modrej a Garnett vyrážal pred seba, belasí tam napokon puk "upratali" do bezpečia.
     
    10:23
    Surový vyslal nepresnú nahrávku, aktívny Lee potiahol puk do pásma a prenechal medzi kruhy Potechinovi, ktorého tečovanú strelu vyrazil Garnett.
     
    10:58
    Slovan momentálne v defenzíve, hosťom však zatiaľ nevychádza zámer streliť rýchly úvodný gól. Pokúšal sa oň Zaripov, jeho strelu od modrej stiahol do lapačky Garnett.
     
    11:19
    Šťastný v strednom pásme pekne prenechal do jazdy Skalickému, ten už bol v pásme na ľavom kruhu a mohol aj strieľa, puk mu skĺzol z čepele hokejky.
     
    11:50
    Košečkin trochu zaváhal pri rozohrávke, blízko bol Skalický, od ktorého sa puk odrazil vedľa pravej žrde.
     
    12:35
    Surový sa v útočnej tretine nepresadil a traja hráči ruského celku sa vydali dopredu proti dvom obrancom, Platonov bol netrpezlivý a priskoro vkorčuľoval do pásma, pískalo sa postavenie mimo hru.
     
    13:08
    Železkov zaviezol puk do pásma, obkrúžil bránu a prihral pred bránkovisko Tereščenkovi, ten len slabo zakončil, Garnett sa roztiahol na ľade a ukryl puk pod vyrážačkou.
     
    13:43
    Neuveriteľná súhra prvej formácie hostí, Kovář od mantinelu na milimeter presne našiel medzi kruhmi Moziakina, ktorý z prvej tesne minul!
     
    14:03
    V útoku aj štvrtá formácia hostí, ktorí rýchlo prestriedali a Filippi strieľal z ľavého kruhu, Garnett puk videl a kryl.
    Po strele Filippiho loví puk z Garnettovej lapačky čiarový rozhodca
     
    14:12
    Po vyhranom buly v útočnej tretine strieľal aktívny Filippi, jeho tvrdá strela bola zrazená. Hra však ostane pred bránou Slovana.
     
    14:49
    Belasí získavajú ďalšiu výhodu presilovej hry! Tereščenko nedovolene zastavil prenikajúceho Nagya, za podrazenie si sadá na trestnú lavicu.
     
    15:12
    Metallurg Magnitogorsk dal gól!
    Tak to je neuveriteľné, Slovan inkasuje vo vlastnej presilovej hre a hostia môžu byť spokojní, ujímajú sa vedenia. Birjukov vysunul do samostatného úniku DENISA PLATONOVA, ktorý už sám pred Garnettom po šikovnej sťahovačke umiestnil puk k ľavej žrdi!
    Asistencia: Jevgenij Birjukov
    15:12 PLATONOV - 0:1
    Platonov s hokejkou nad hlavou oslavuje prvý gól hostí
     
    15:58
    Po dlhých kombináciách v pásme napokon vypálil z kruhu Puliš, nemieril však do priestoru troch žrdí.
     
    16:24
    Dvakrát ešte od modrej čiary strieľal Barker, prvý pokus vykopol betónom Košečkin a druhú strelu zastavili obrancovia.
     
    16:49
    Magnitogorsk "prežil" oslabenie a dokonca v ňom dal gól, hostia už v plnom počte.
     
    17:12
    Nedorost sa dostal k zakončeniu spred bránkovisko, puk aj za prispenia Košečkina smeroval vedľa hosťujúcej brány.
     
    17:22
    Hra sa okamžite presunula na opačnú stranu, po ľavej strane sa k žrdi natlačil Kovář a chcel tam zasunúť puk do siete, Garnett si tento priestor postrážil.
     
    18:15
    Domáci vo väčšom počte v útočnej tretine, Luža strieľal od pravého mantinelu, po ľade nemieril presne.
     
    19:16
    Metallurg je aktívnejší aj v závere prvej časti, Železkov strieľal od mantinelu a Garnett na puk videl, stihol ho na dvakrát prikryť.
     
    19:36
    Nagy obkrúžil bránu a dával na ľavý kruh Švarnému, ktorý sa už chystal vystreliť, v poslednej chvíli mu puk odobral obranca.
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    Metallurg po prvej tretine v Bratislave vedie 1:0 a úprimne treba dodať, že tento rozdiel v skóre je ešte pre belasých lichotivý. Hostia sú totiž aktívnejší, okrem gólu ešte Moziakin trafil žrď a gólom sa neskončili ani ďalšie príležitosti hostí. Ak chce Slovan dnes uspieť, musí svoju hru zásadne zmeniť. Má na to dostatok priestoru v nasledujúcich dvoch tretinách, tá ďalšia začne približne o 18:20 a ja vás srdečne pozývam k jej sledovaniu.
     
    Štatistiky po 1. tretine:

    Strely na bránu: 8:10
    Vylúčenia (na 2 min.): 0:2
    Presilové hry: 0:0
    Oslabenia: 0:1
    Úspešnosť brankárov: 90 % – 100 %
    Po prvej tretine je stav duelu 0:1, Róbert tipoval dnes výsledok 5:3, Ľudovít s bradou vo farbách súpera 4:2
     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    20:52
    Moziakin a Kovář kombinovali v útočnom pásme, druhý menovaný potom vyslal krížnu strelu, ktorá skončila v rohu klziska.
     
    21:49
    Hostia lepšie zachytili aj úvod druhej časti, Filippi zaviezol puk do útočnej tretiny, spomedzi kruhov však nestihol vystreliť.
     
    22:29
    Slovinské duo vo farbách Slovana kombinovalo v útočnom pásme, Luža potom mohol strieľať od modrej, jeho pokus zrazil prvý postavený hráč.
     
    23:03
    Lee je dnes v ofenzíve naozaj aktívny, obranca Metallurgu nastreľoval puk od modrej čiary a Kosov z ľavého kruhu tečoval nad bránu.
     
    23:33
    Miklík prenechal puk Nagyovi, ten obkrúžil bránu a snažil sa zasunúť puk pri vzdialenejšej žrdi, Košečkin tam pevne položil betón a vyrazil puk.
     
    24:12
    Nagyovu strelu z ľavého kruhu Košečkin vyrážal, akcia pokračovala a od modrej čiary pálil príklepom Barker, brankár hostí jeho tvrdú strelu vykopol pravým betónom.
     
    24:47
    Surový strieľal z výbornej pozície na ľavom kruhu, jeho peknú strelu ešte krajšie kryl Košečkin vo svojej lapačke!
     
    25:11
    Slovan zasypáva súpera strelami, Viedenský pre zmenu strieľal z pravého kruhu a Košečkin vyrážal ramenom.
     
    25:25
    Hokej má teraz výborný spád a prelieva sa to hore – dole, na opačnej strane mohol zvýšiť Lee, mieril však do stredu brány, kde bol pripravený Garnett.
     
    25:41
    Slovan si zahrá tretiu presilovú hru, podarí sa mu ju využiť? Timkin v útočnom pásme tvrdo zrazil Sersena pri mantineli, za narazenie na mantinel si odpyká menší trest.
     
    25:47
    Jeglič strieľal po vyhranom buly z vrcholu ľavého kruhu, tečovaný puk mieril na zadný mantinel.
     
    26:16
    Tičar stratil puk po sťahovačke v útočnej tretine, belasí musia začínať až od vlastného brankára.
     
    26:42
    Ani táto presilová hra Slovanu nevychádza, znovu stráca pásmo. Oba tímy striedajú, publikum ženie svojich dopredu skandovaným potleskom.
     
    27:13
    Bartovič skúsil prestreliť spleť tiel pred Košečkinom, clonili mu tam slovanisti a nechtiac aj vlastní hráči, brankár Metallurgu puk napokon kryl vo svojej výstroji.
     
    27:41
    Úspech nepriniesla ani Novákova tečovaná strela, Metallurg ani tretí raz v oslabení neinkasoval a hrá v plnom počte.
    Slovan presilovú hru v gól nepretavil
     
    28:08
    Kašpar ešte v doznení presilovky prihral za bránu Surovému, ten si odtiaľ vyšiel k žrdi a aj zakončoval, Košečkin si tento priestor postrážil.
     
    28:43
    Belasí sú však o poznanie aktívnejší, než v prvej časti, ich výkon má vzostupnú tendenciu. Nagy vtrhol do pásma a ako správny kanonier hneď strieľal, puk bol zrazený na ochrannú sieť. Hru nám spomalí reklamná prestávka.
     
    28:57
    Tičar sa teraz objavuje na ľade s Nagyom a Miklíkom, žeby tréner Říha miešal s útočnými formáciami? Každopádne, má to dobrý efekt, Nagy totiž znovu strieľal spomedzi kruhov a Košečkin zasiahol vyrážačkou.
     
    29:58
    Máme za sebou polovicu stretnutia, obraz hry sa trochu zmenil v prospech domácich, tí však stále nedokázali prekonať výborného brankára hostí.
     
    30:12
    Teraz sa navyše Slovan bude brániť, a všetci vieme, čo znamená presilovka v podaní hráčov ako Moziakin, Zaripov a Kovář. Pavol Skalický inkasuje menší trest za podrazenie.
     
    30:33
    Kovář si na pravom kruhu bleskovo vymenil puk so Zaripovom a z prvej pálil, Garnett famózne zasiahol a drží svoj tím v hre!
     
    30:42
    Metallurg hrá presilovku tradične výborne a tlačí sa pred bránu domácich, kde teraz puk poskakoval v skrumáži, ktorú ukončil až Garnett.
     
    31:28
    Metallurg Magnitogorsk dal gól!
    Presilová hra Metallurgu napokon končí gólom v domácej sieti, hostia zohrali túto hernú situáciu výborne! Magnitogorsk zvieral Slovan v obrannom pásme, Lee dával na pravý okruh, Filippi odtiaľ krížne prihral SERGEJOVI TEREŠČENKOVI, ktorý z prvej trafil parádne do ľavého horného rohu, Garnett sa už nestihol včas presunúť!
    Asistencie: Tomáš Filippi, Chris Lee
    31:28 TEREŠČENKO - 0:2
     
    32:03
    Slovan sa pokúsil okamžite odpovedať, po snažení v útočnom pásme nasledovala strela Tičara od modrej čiary, ktorú kryl Košečkin. Nasleduje reklamná prestávka.
     
    32:17
    Nagy prenechal na vrchole pravého kruhu Mihálikovi, ktorý zaujímavo krížne vystrelil, minul však ľavú žrď.
     
    32:34
    Metallurg bude hrať druhú presilovú hru, tú prvú zužitkoval na presný zásah. Na trestnú lavicu odchádza za hákovanie Václav Nedorost.
    Nedorost musel na trestnú za svoj faul
     
    33:02
    Zaripov tentoraz na pravom kruhu neuspel, jeho prihrávka bola nepresná a belasí sa oslobodzujú vyhodením puku cez všetky čiary.
     
    33:48
    Jeglič zabojoval v strednom pásme a takmer vysunul do brejku Tičara, Slovan získal cenné sekundy a zatiaľ prežíva toto oslabenie.
     
    34:34
    Nedorost späť na ľadovej ploche, domáci hrajú v plnom počte. Pri puku však Metallurg, ktorému druhý gól dodal potrebnú suverenitu.
     
    35:04
    Osala vkorčuľoval do pásma a z ľavého kruhu strieľal na protiľahlý horný roh, Garnett vymrštil lapačku a v ťažkom zákroku puk na dvakrát skrotil.
     
    35:39
    Slovanisti si hrubo nerozumeli pri mantineli a Kaletnik strieľal osamotený z vrcholu pravého kruhu, Garnett výborne vyrazil. Slovan je však po druhom góle ako obarený.
     
    36:29
    Teraz to trochu pripomína presilovú hru Metallurgu, zviera Slovan v obrannom pásme a Batyršin vyslal delovku od modrej, Garnett zasiahol lapačkou. Tento muž dnes ešte drží iskierku belasej bodovej nádeje.
     
    37:31
    Viedenský ustál súboj v medzikruží a prenechal napravo Šťastnému, zdalo sa, že toho pri postupe obranca hákoval, rozhodcovia domácim presilovku neprisúdili.
     
    37:46
    Metallurg vyhral buly v útočnom pásme a Kaletnik strieľal z ľavého kruhu, Garnett zasiahol vyrážačkou. Diváci ženú Slovan vpred, ten teraz podporu potrebuje.
     
    38:10
    Toto by mohol byť impulz pre Slovan, Nagy vybojoval presilovku! Pri prechode do pásma ho hákoval Osala, inkasuje menší trest.
     
    38:16
    Novák na ľavom kruhu volil miesto strely krížnu nahrávku, nebolo to dobré rozhodnutie, hostia totiž puk zachytili.
     
    38:53
    Bartovič od mantinelu nahadzoval pred bránu a Surový sa snažil ešte tečovať, Košečkin to nemal jednoduché, pravým betónom ale zmenil smer letu puku tak, že minul pravú žrď.
     
    39:23
    Vydarená presilovka Slovana, chýba "len" gól. Švarný pálil od modrej a Nedorost clonil, Košečkin predviedol svoj sedemnásty zákrok v stretnutí.
     
    39:54
    Nagyova nepresná strela sa od zadného mantinelu odrazila k Starostovi, ktorý mal pred sebou odkrytú časť brány, puk však netrafil!
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    Slovan začal druhú časť dobre, postupne si vytváral príležitosti a bol určite aktívnejší, než v prvej tretine. Potom však prišiel zbytočný faul Skalického, presilová hra hostí a zásah Tereščenka, ktorý domácich na dlhé minúty zmrazil. Metallurg smeruje k trom bodom, belasí musia vydať zo seba všetko, čo v nich je, aby v poslednej tretine posledného zápasu domácej série vydolovali aspoň bod. Či sa im to podarí, sledujte spolu s nami od 19:10.
     
    Štatistiky po 2. tretine:

    Strely na bránu: 18:19
    Vylúčenia (na 2 min.): 2:3
    Presilové hry: 0:1
    Oslabenia: 0:1
    Úspešnosť brankárov: 89,5 % – 100 %
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    Dnešné stretnutie sleduje 8342 divákov.
     
    40:25
    V úvode tretej časti je v permanencii opäť Garnett, ktorý do lapačky kryl nahodenie od Zaripova. Nasleduje buly pred bránou belasých.
     
    40:37
    Belasí sa vydali dopredu, nahodili puk na zadný mantinel, odkiaľ sa odrazil na ľavý kruh a Surový z prvej strieľal, Košečkin jeho tvrdú strelu pokryl.
     
    41:25
    Slovan zovrel súpera v pásme, Švarný na konci nebezpečne strieľal od modrej čiary, Košečkin stále neprekonateľný a zasiahol ľavým betónom.
     
    41:35
    Lee s Wolskim proti Švarnému v protiútoku, Wolski napokon zakončoval sám pred Garnettom a skúšal to bekhendovou strelou do pravého horného rohu, Garnett skvele vymrštil lapačku!
     
    42:30
    Viedenský šikovne vysúval na pravom kruhu Skalického, čiarový rozhodca však signalizoval sporný ofsajd, hra sa presunie do stredného pásma.
     
    43:04
    Kosov dostal parádnu prihrávku cez pol klziska a nebojácne sa dral do koncovky, Starosta ho s vypätím všetkých síl napokon zastavil.
     
    43:38
    Zaripov vyskúšal Garnettovu pozornosť z prakticky nulového uhla, domáci brankár si priestor pri bližšej žrdi postrážil.
     
    44:18
    Slovan Bratislava dal gól!
    Belasí z ničoho nič skórujú a strieľajú kontaktný gól, sú znovu v hre! Predchádzala tomu pekná akcia, keď sa po ľavej strane dostali do útočnej tretiny, Surový bekhendovou prihrávkou od mantinelu našiel medzi kruhmi MILANA BARTOVIČA, ktorý z prvej prepálil Košečkina pomedzi jeho betóny!
    Asistencie: Tomáš Surový, Ladislav Nagy
    44:18 BARTOVIČ - 1:2
    Bartovič rozjasal bratislavské publikum, ktoré by rado aj druhý gól v sieti Košečkina
     
    45:22
    Slovan si musí dávať pozor aj na zadné vrátka, Chabarov vypálil príklepom od modrej a Garnett zrazil hokejkou puk až na ochrannú sieť.
     
    46:10
    Parádny zákrok v podaní Michaela Garnetta, Potechin totiž strieľal z ľavého kruhu a Garnett stihol zasiahnuť lapačkou, a ešte dokonca včas rozohral.
     
    46:53
    Bartovič na dvakrát strieľal z pravého kruhu, prvý pokus ešte zastavil obranca, potom však Bartovič puk výborne trafil a Košečkin vyrážal ramenom pri bližšej žrdi!
     
    47:45
    Slovan zatlačil súpera, Starostova strela od modrej preletela pozdĺž ľavej žrde, Jeglič potom spomedzi kruhov mieril takisto vedľa.
     
    47:58
    Wolski ušiel obrane a rútil sa sám na brankára, po forehandovej sťahovačke zakončoval tesne vedľa!
     
    48:54
    Hra má úžasný spád, belasí sa okamžite nasťahovali do útočnej tretiny, kde od modrej čiary strieľal Mihálik a obrancovia jeho strelu tečovali, puk napokon pokryl pod vyrážačkou Košečkin.
     
    49:22
    Potechin vkorčuľoval na pravý kruh a strieľal do bližšieho horného rohu, Garnetta tam puk zasiahol do masky, rozhodcovia preto hru prerušili.
     
    49:46
    Slovan Bratislava dal gól!
    Je vyrovnané, Zimný štadión Ondreja Nepelu buráca nadšením! Vyrovnávajúci gól vypracovalo slovinské duo Jeglič – Tičar. Prvý menovaný zaviezol puk do útočného pásma, posunul na pravú stranu k ROKOVI TIČAROVI, ktorý len tak zľahka z otočky strieľal od pravého mantinelu. Pred bránu ešte clonil Šťastný, Košečkin veľa nevidel a puk prešiel popod jeho betóny až do siete!
    Asistencie: Andrej Šťastný, Žiga Jeglič
    49:46 TIČAR - 2:2
    Aréna buráca dnes po druhýkrát a hneď je tu veselšie
     
    50:52
    Hostia sa s týmto vývojom nechcú zmieriť, Kaletnik bol s pukom za bránou, výborne telom ho tam však odstavil od puku Sersen, a Slovan môže ísť dopredu.
     
    51:57
    Metallurg kombinoval v útočnej tretine, Potechinn tam však nevyslal presnú prihrávku. Hra v strednom pásme, obe mužstvá striedajú.
     
    52:55
    Po druhom góle Slovana už hrajú domáci opatrnejšie, predsa len, aj prípadný bod má veľkú hodnotu. Metallurg je teraz v ofenzíve iniciatívnejší, avšak bez veľkých šancí.
     
    53:25
    Osala vyskúšal šťastie z ľavého kruhu, jeho tiahla strela letela len tesne ponad brvno domácej brány.
     
    54:11
    Rok Tičar si na pravom kruhu zasekol obrancu a vypálil k bližšej žrdi, Košečkin mal čo robiť, aby nepríjemnú strelu na dvakrát kryl! Nasledovala strkanica pred bránou Metallurgu, budú z toho aj tresty.
     
    54:12
    Za bránou Magnitogorsku si to rozdali Šťastný a Tereščenko, obaja inkasujú menšie tresty za hrubosť. Budeme hrať štyria proti štyrom.
     
    54:22
    Nedorost v páde na dvakrát dorážal puk pred bránkoviskom, Košečkin oba pokusy aj so šťastím zlikvidoval!
     
    55:12
    Metallurg Magnitogorsk dal gól!
    Tak toto je neuveriteľná smola, ktorú teraz Slovan mal. Konkrétne to bol Tomáš Starosta, ktorý si do vlastnej brány zrazil nevinnú strelu TOMÁŠA FILIPPIHO z vrcholu pravého kruhu. Garnett sa presúval na opačnú stranu, aby puk pokryl, šokovala ho však zmena jeho smeru a už nestihol reagovať.
    Asistencia: Wojtek Wolski
    55:12 FILIPPI - 2:3
     
    55:35
    Hostia v prečíslení dvoch proti jednému, zblízka tam zakončoval Lee a len tesne minul Garnettovu ľavú žrď!
     
    56:36
    Obe mužstvá už v plnom počte, Slovan sa tlačí dopredu a Tičar vyslal delovku spomedzi kruhov, Košečkin puk stlmil na hrudi.
     
    57:34
    Viedenský prenechal na ľavej strane Sersenovi, ktorý v dobrej pozícii nevystrelil, napokon však z pravého kruhu zakončoval Miklík a mieril tesne nad.
     
    58:00
    Začali plynúť dve posledné minúty bodovej nádeje pre Slovan.
     
    58:25
    Garnett opúšťa bránu, Slovan v šestici!
     
    58:44
    Metallurg Magnitogorsk dal gól!
    Slovan tlačil hostí pred ich bránou, bolo tam pár zablokovaných striel, napokon sa však zdá, že je definitívne hotovo. Metallurg sa vymanil z pásma, a OSKAR OSALA niekde z úrovne červenej čiary trafil bekhendom presne do prázdnej brány Slovana.
    Asistencie: Tomáš Filippi, Wojtek Wolski
    58:44 OSALA - 2:4
     
    59:02
    Metallurg Magnitogorsk dal gól!
    Azda až príliš krutý záver pre hokejistov z hlavného mesta Slovenska. Kaletnik len tak zľahka nahadzoval bekhendom pred bránu, Barker tam nedôrazne bránil JEVGENIJA TIMKINA, ktorý bekhendom aj s pomocou šťastia trafil do protiľahlého horného rohu!
    Asistencia: Vladislav Kaletnik
    59:02 TIMKIN - 2:5
     
    59:40
    Záver stretnutia v réžii Metallurgu, Garnett vyrazil strelu od modrej a Timkin zblízka dorážal, už sa zdalo, že to bude šiesty gól hostí, Garnett skvele vymrštil lapačku a puk vo vzduchu chytil.
     
    Koniec zápasu.
     
    Ešte päť minút pred koncom sa zdalo, že pôjdeme do predĺženia, že bude Slovan za dnešný bojovný výkon odmenený minimálne bodom. O všetkom však rozhodol nešťastný "vlastný" gól Starostu, ktorý pripísali Filippimu. Hostia potom ešte pridali dva presné zásahy a upravili tak rozdiel v skóre na tri góly. Slovan je za výkon odmenený potleskom, najmä v tretej tretine bol silnému protivníkovi dôstojným rivalom. Metallurg dnes ukázal kvalitu a asi to je vlastnosť veľkých mužstiev, že udrú v situáciách, kedy sa to najmenej čaká. Najlepším hráčom domácich vyhlásený Ladislav Nagy, v tíme hostí český legionár Tomáš Filippi.
     
    S konštatovaním, že Slovan Bratislava dnes napriek výbornej tretej tretine podľahol Magnitogorsku 2:5, sa s vami lúčim a prajem príjemný zvyšok večera! (19:47:32)

    Góly a asistencie: 45. Bartovič (Surový, Nagy), 50. Tičar (Šťastný, Jeglič) – 16. Platonov (Birjukov), 32. Tereščenko (Filippi, Lee), 56. Filippi (Wolski), 59. Osala (Filippi, Wolski), 60. Timkin (Kaletnik)


    HC Slovan Bratislava: Garnett (Brust) – Barker, Sersen (A), Starosta, Novák, Mihálik, Švarný, Luža – Miklík, Nedorost, Nagy (A) – Kašpar, Surový (C), Bartovič – Skalický, Viedenský, Šťastný – Jeglič, Tičar, Puliš
    Metallurg Magnitogorsk: Košečkin (Samsonov) – Birjukov (A), Antipin, Chabarov, Lee, Batyršin, Tereščenko, Bereglazov – Moziakin (C), Kovář, Zaripov (A) – Kosov, Kaletnik, Wolski – Osala, Železkov, Timkin – Platonov, Filippi, Potechin – Arseňuk

    Rozhodca: Belov, Gusev – Zacharenkov, Sazonov

    Diváci: 8342