D. Moskva – Ufa 6:3 (kon.) | Viťaz – Metallurg Magnitogorsk 2:7 (kon.) | Záhreb – Čeljabinsk 2:1 (kon.)
HC Slovan – Nižnekamsk 0:3 (kon.)
koniec
HC Slovan Bratislava
0:3 (0:0, 0:1, 0:2)
Neftechimik Nižnekamsk
Pondelok 28.09.2015, 19:30 • Aréna Ondreja Nepelu, Bratislava • KHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 19:30.
     
    HC Slovan začína domácu štvorzápasovú sériu v pondelok večer, Bratislava bude hostiť Neftechimik Nižnekamsk.

    Neftechimik Nižnekamsk, klub z petrochemického mesta s viac ako 200.000 obyvateľmi. Klub Neftechimik vznikol v roku 1968 a vo svojej histórii nezaznamenal žiadne výrazné úspechy. Do KHL vstúpil v roku jej vzniku, 2008, v jednotlivých jej ročníkoch zaznamenal postupne celkové 15., 6., 15., 18., 14., 25. a 22. umiestnenie.

    V úvodnom ročníku bol v prvom kole play-off nad ich sily Lokomotiv Jaroslavľ, séria skončila 1:3 na zápasy. V druhom účinkovaní play-off súťaže, v sezóne 2009/2010, v prvom kole vyradili Avangard Omsk 3:0 na zápasy, no v semifinále konferencie boli nad ich sily hráči Salavat Ufa, ktorým podľahli 2:4 na zápasy, čo v konečnom účtovaní znamenalo pekné 6. miesto. V treťom ročníku ukončili účinkovanie hneď v prvom kole, Avangard Omsk zvíťazil na zápasy 4:3. V štvrtom ročníku sa hráči do play – off súťaže neprebojovali, v piatej sezóne už áno, hneď v prvom kole však nestačili na AK Bars Kazaň a séria skončila 0:4 na zápasy. Šiesta sezóna znamenala najhoršie klubové umiestnenie v KHL a v uplynulej sezóne to bol postup nahor o tri priečky.

    Dres Neftechimiku obliekajú prevažne domáci hráči z Ruskej federácie. Káder dopĺňajú traja hráči s pasom USA, po jednom hráčovi majú zastúpenie Fínsko, Lotyšsko a Bielorusko. Hlavným trénerom mužstva je Vladimír Vasilievič Krikunov. Domáce zápasy hráva Neftechimik v Športovo-kultúrnom komplexe Neftechimik, ktorý pojme 5.500 divákov.

    V aktuálnej tabuľke KHL zaznamenal Neftechimik zo 14 zápasov 20 bodov, Slovan odohral o jeden zápas menej a získal celkom 19 bodov. Vzájomné zápasy súperov z uplynulej sezóny vyzneli vždy pre hostí. V Nižnekamsku zvíťazil Slovan po výsledku 3:1, v Bratislave brali víťazstvo petrochemici po výhre 6:4.

    Najproduktívnejším hráčom v tíme domácich sú dvaja 11 bodoví – Lukáš Kašpar (5+6) a obranca Cam Barker (3+7). V tíme hostí sú najproduktívnejšími dvaja 9 bodoví – Jevgenij Grigorenko (6+3) a Michail Žukov (3+6). Gólman domácich Barry Brust disponuje k dnešnému dňu v aktuálnej sezóne 90,4% úspešnosťou zásahov s priemerom 2,16 gólov na zápas, Michael Garnett s 92,2% úspešnosťou drží priemer 2,09 gólov na zápas. Na druhej strane Alexander Sudnicin s 94,1% úspešnosťou zásahov pri priemere 1,72 gólov na zápas, Ville Kolppanen93,9% úspešnosť zásahov s priemerom 2,18 gólov na zápas.

    Srdečne Vás pozývam k sledovaniu ďalšieho zápasu KHL, Aréna Ondreja Nepelu privíta Neftechimik Nižnekamsk a onlajny.eu vám aj z tohto zápasu krátkymi písanými vstupmi sprostredkujú aktuálne dianie na bratislavskej ľadovej ploche.
     
    Úvodné zostavy:

    HC Slovan Bratislava:

    Brust (Garnett) – Starosta, Švarný, Barker, Novák, Mihalik, Sersen (A), Luža – Jeglič, Tičar, Šťastný – Kašpar, Nedorost, Nagy (A) – Miklík, Surový (C), Bartovič – Skalický, Viedenský, Lušňák

    Neftechimik Nižnekamsk:

    Sudnicin (Kolppanen) – Sergejev, Riasenský, Ogurcov, Berezin, Ľamin, Bryncev, Jevsejenkov (A), Kuzmin – Milovzorov, Polygalov (A), Žukov – Rybin (C), Stas, Lapenkov – Zdunov, Taffe, Grigorenko – Kitarov, Kulikov, Chajrullin

    Rozhodca:

    Kulakov, Cyplakov – Metalnikov, Sirotkin.
     
    Príjemný a dobrý večer z Bratislavy vám želám, na ľadovej ploche už sledujeme rozkorčuľovanie oboch tímov, domáci nastúpia na duel v modrých dresoch, hostia v bielomodrých farbách.
    Rozkorčuľovanie
     
    Dnešnému oslávencovi k sviatku mením želám v mene svojom i v mene našej redakcie všetko len to najlepšie a vždy presnú mušku, nech sa darí, Vaclav Nedorost.
    Doznela hymna "Bratislava volá"
     
    Na ľadovú plochu už vykorčuľovali hráči Neftechimiku, počkáme sa na domáci tím, vypočujeme si hymny oboch krajín a všetko bude prichystané k úvodnému buly zápasu.
    Úvodný nástup a charizmatický účes Barryho Brusta
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    00:33
    Slovan bol na výlete v pásme hostí, ktorí potom puk nahodili na Brusta a oba tímy odišli striedať.
     
    01:03
    Spoza pravého kruhu vystrelil švihom Polygalov, puk však podvihol privysoko a poslal ho len na ochranné sklo.
     
    01:40
    Grigorenko sa prezentoval strelou od modrej z jej stredu, Brust cez svoju hokejku poslal puk na ľavú stranu klziska.
     
    03:14
    Opatrný úvod v podaní oboch mužstiev, puk síce lieta z pásma do pásma, obaja gólmani sú však bez práce.
     
    04:41
    Spoza pravého kruhu z vnútrnej strany vystrelil Sersen, jeho puk Sudnicin v ruke neudržal, pred bránkou vznikla malá skrumáž, Nedorost priestor na zakončenie už nemal a puk skončil za bránkou hostí.
     
    05:44
    Surový dostal puk do pásma prineskoro, čiarový akciu domácim zastavil pre ofsajd.
     
    06:14
    Lušňák preveril pozornosť gólmana hostí strelou spoza obrancu z pravej strany spoza kruhu, Sudnicin puk zneškodnil a zmena skóre sa neudiala.
     
    06:50
    Hostia svoju akciu v pásme belasých pokazili chybnou prihrávkou, po ľavej strane sa do brejku mohli dostať Jeglič a Šťastný, ktorým vzájomná spolupráca nateraz ešte nevyšla.
     
    07:39
    Slovan na chvíľku kombinoval s pukom v pásme hostí, Nedorostova formácia sa však presadiť nedokázala.
     
    08:29
    Sergejev dostal puk na pravý kruh a pohotovo vystrelil, Brust puk vyrazil späť do hry a aréna si pozrela brejk Nagya po ľavej strane. Ladislav vystrelil, no puk z jeho hokejky minul priestor bránky Sudnicina.
     
    09:31
    Barker nahodil puk na bránku hostí, Sudnicin ho cez vyrážačku poslal na ochrannú sieť, Slovan vybojoval pásmo na vhadzovanie.
     
    10:01
    Rybin sa dostal k puku na medzikruží a usmernil ho na bránku domácich, Brust bol pozorný a puk vyrazil späť do hry.
     
    12:00
    Nagy si nakorčuľoval za pukom, ktorý sa chystal opustiť pásmo hostí, až na modrú čiaru, prešiel s ním na pravý kruh a cez klbko hráčov zakončoval tesne nad ľadom, jeho puk ale skončil v rohu klziska.
     
    13:32
    Nahodený puk sa odrazil od zadného mantinelu, Sudnicin ho chcel zachytiť a rozohrať, nepodarilo sa mu to. Skalický sa však k puku, ktorý bol z ničoho nič pred bránkoviskom, nedostal.
     
    13:59
    Na druhej strane sa k streleckému zakončeniu dostal Stas, ktorý vyslal puk na bránku domácich. Puk z jeho hokejky však preletel tesne ponad brvno Brustovej bránky.
     
    16:18
    Hostia nahodili puk do pásma domácich, čiarový im však akciu zastavil pre ofsajd na modrej čiare.
     
    16:43
    Lušňák dostal za nebezpečnú hru so zdvihnutou hokejkou menší trest v trvaní dvoch minút.
     
    17:05
    Domáci vyhodili puk z obranného pásma a Jeglič chcel vyzvať do brejku Tičara, poslal mu však skáckajúci puk, ktorý spracovala defenzíva hostí.
    Štyria slovanisti pri vylúčení Lušňáka
     
    17:59
    Ľamin puk z ľavého kruhu posielal pred bránku domácich na dvoch voľných hráčov, defenzíva belasých puk opäť zachytila a Nedorost ho poslal von z pásma, aspoň na chvíľku.
     
    18:43
    Domáci v plnom počte, Neftechimik ponuku na otvorenie skóre zápasu našťastie neprijal.
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    Prvá tretina dnešného duelu sa skončila bez gólov a na svetelenej kocke svieti pomer striel medzi žrde 8:8. Spočiatku sme videli opatrný hokej a aj keď si hráči vypracovali šance na zakončenie, gólmani oboch tímov svoje družiny podržali.
     
    Ďalšia tretina sa začne približne o 20:16.
     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    20:21
    Hostia zakombinovali v pásme domácich a k zakončeniu sa dostal Lapenkov, ktorý sa predral cez dvoch hráčov domácich, Brust puk zatočil do lapačky a hru prerušil.
     
    21:30
    Slovan nechal aktivitu v šatni a je to tím z Ruskej federácie, ktorý sa chytil od úvodu druhej hry taktovky.
     
    22:10
    Nahadzovaný puk pred bránku z ľavej strany Brust radšej prikryl pod rukavicu a Slovan s pukom ešte nebol v pásme Neftechimiku, samozrejme, v tejto tretine.
     
    22:21
    Nezakríkol som to, Tičar so Šťastným vyrobili akciu, no puk zblokovala defenzíva v bielych dresoch na ochrannú sieť.
     
    23:01
    Šťastný zachytil rozohrávku hostí v strednom pásme a vybral sa s pukom smer Sudnicin, nepresadil sa cez dvoch hráčov hostí a neujala sa ani strela Tičara z pravého kruhu a ani dorážka Jegliča.
     
    23:30
    Nižnekamsk dal gól!
    Nedáš? Dostaneš! To platilo do bodky a hostia sa po svojej útočnej akcii radujú zo streleného gólu, keď úspešne zakončil pod brvno PAVEL ZDUNOV. ASistencie: Jevgenij Grigorenko a Jeffry Taffe.
    23:30 Pavel ZDUNOV - 0:1
     
    25:42
    Vidíme bojovný hokej a hostia cítia šancu na zisk nejakého bodu, Slovan pridal na dôraze, chcelo by to úspešnú streleckú pozíciu, čo mu defenzíva Neftechimiku ale nedovoľuje.
     
    27:32
    Hokej, ktorý nelahodí mlsnému bratislavskému divákovi, teraz sme videli po bojoch pri mantineli strelu v podaní Rybina, ktorý spoza kruhov poslal puk po teči domáceho hráča na ochrannú sieť za bránkou Brusta.
     
    27:45
    Bartovič od modrej z ľavej strany nahodil puk na bránku Sudnicina, ktorý ho však do lapačky nedokázal skryť a ten mu vypadol len na hokejky svojich spoluhráčov.
     
    28:25
    Za držanie opustil hraciu plochu smerom na trestnú lavicu Bryncev, presilovku dostal k dispozícii Slovan.
     
    29:37
    Pekná kombinačná akcia belasých končí strelou z pravého kruhu v podaní Starostu, ktorý poriadne prevetral lapačku Sudnicina a veru, gólman Nefetechimiku vytiahol pekný zákrok a svoj tím podržal.
     
    30:17
    Puk na modrú za pravý kruh dostal na hokejku Barker a ten to veru vie, Cam napriahol a vystrelil príklepom, lapačka Sudnicina bola aj teraz v strehu.
     
    30:20
    Puk po buly dostal na modrú Sersen, ktorý pekne vystrelil, Sudnicin puk vyrazil späť do hry a hostia ho so šťastím dostali mimo svoje pásmo.
     
    30:25
    Hostia v plnom počte, ani Slovan svoju presilovku využiť nedokázal.
     
    30:53
    Trest pre hráčsku lavičku hostí za príliš veľa hráčov na ľadovej ploche, opäť presilovka pre Slovan.
     
    31:41
    Jeglič s pukom na pravom kruhu zvolil strelu, Ľamin jeho puk zblokoval a Sudnicin bol nateraz bez práce.
     
    32:25
    Novákov pokus od modrej z ľavej strany od mantinelu mal len reklamný charakter, Sudnicin puk schoval do lapačky.
     
    32:53
    Hostia v plnom počte, Slovan svoju druhú dnešnú presilovku nehral dobre a stále musí doťahovať gólový brejk hostí.
     
    33:54
    Bartovič dostal diagonálnu prihrávku pásmom na ľavý kruh, v rozohodujúcej chvíli mu však puk skĺzol z hokejky.
     
    34:13
    Bartovič teraz mal krásnu šancu na svojej palici, vystrelil od ľavého kruhu a keďže mal Sudnicin ideálny výhľad, ťažký puk vyrazil späť do hry.
     
    35:10
    Lušňák zakončil po ľade z otočky z pravej strany takmer od modrej, puk však poslal do rohu klziska.
     
    36:24
    Slovan nahodil puk do pásma hostí a vyrobil zakázané uvoľnenie, hra sa vráti pred gólmana Brusta, vhadzujeme po ľavej ruke Barryho.
     
    37:47
    Novák dostal puk na vrchol pravého kruhu a bez prípravy z prvej pálil po ľade, Sudnicin puk dokázal vyraziľ na ľavú stranu k mantinelu.
     
    38:08
    Opäť to bol Novák, ktorý vystrelil takmer od modrej spoza kruhov, Sudnicin vykorčuľoval z bránky a puk ukryl na svojej hrudi.
     
    39:02
    Jevsejenkov dostal prihrávku pred bránkovisko, z prvej vystrelil a minul bránku Brusta.
     
    39:23
    V skrumáži pred bránkou hostí nedokázal puk podvihnúť do bránky Viedenský, ktorý mal na sebe hráča hostí a v páde na ľad sa veru ťažko zakončuje, vyrazený puk sa nepodarilo trafiť ani dobre hrajucému Skalickému, nuž.
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    V druhej tretine sme videli jeden gól a ten padol do siete domácich. Hostia od úvodu hrali aktívnejšie a kombinovali s pukom v pásme domácich, Slovan bol blízko k úspešnému zakončeniu a keď sa mu to nepodarilo, akcia vyšla hosťom. Slovan hral dve presilovky, mal aj šance na vyrovnanie, Sudnicin však naďalej drží čistý štít. Pomer striel medzi žrde v druhej časti hry 14:8.
     
    Ďalšia tretina sa začne približne o 21:07.
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    40:46
    Hákovanie v podaní Ogurcova, ktorý už odkorčuľoval na trestnú lavicu, presilová hra pre domácich.
     
    41:39
    Slovan kombinuje s pukom v pásme hostí, prihrávajú si chlapci, prihrávajú, strelu na bránku hostí však zatiaľ nevyslali.
     
    42:16
    Kulikov sa s pukom po pravej strane dostal až k bránkovisku, k zakončeniu však už nie, defenzíva belasých ho odzbrojila.
     
    42:46
    Hostia v plnom počte, Slovan ani túto presilovku úspešne nezakončil.
     
    44:02
    Nagy poslal puk na pravý kruh na hokejku Nováka, ktorý po ľade švihom vystrelil, ani tento puk v sieti hostí neskončil a Slovan sa veru strelecky trápi.
     
    44:51
    Hostia puk vyhodili von cez všetky čiary a vyrobili zakázané uvoľnenie, vhadzovať budeme po pravej ruke gólmana Sudnicina.
     
    45:28
    Taffe puk posielal z ľavej strany cez bránkovisko na stranu druhú, no ešteže to takto dopadlo. Puk len preletel popred bránkovú čiaru Brusta.
     
    46:28
    Sergejev vystrelil od modrej z ľavej strany, Brust puk zrazil dole na ľad a vychytal aj dorážku Ogurcova, ktorý zakončoval na pravej strane povedľa bránkoviska.
     
    46:33
    Kašpar dostal dve minúty za podrazenie a garde sa vymení, presilovú hru budú hrať hostia.
     
    47:11
    Nagy čakal na puk v strednom pásme, dostal ho a Ladislav nakorčuľoval s pukom na ľavý kruh, Sudnicin jeho strelecký pokus zrazil za bránkovú čiaru.
     
    47:45
    Nižnekamsk dal gól!
    Hostia využili presilovú hru, puk od modrej na pravú stranu k bránkovisku poslal Milovzorov, Stas ho poslal pred bránku a MICHAIL ŽUKOV puk prehodil za Brustov chrbát. Asistencie: Andrei Stas a Jegor Milovzorov.
    47:45 Michail ŽUKOV - 0:2
     
    49:12
    Bryncev si to rozdal so Šťastným, Bryncev dostal dve minúty za nedovolené bránenie, Šťastný za hrubosť, hráme štyria proti štyrom.
     
    50:25
    Pri hre štyroch proti štyrom sa oba tímy v držaní puku striedajú, strelu na bránku sme však nezaznamenali.
     
    50:49
    Sudnicin puk zlikvidoval vo svojom výstroji a prerušil hru, hráčom domáceho tímu dnes zrejme nie je súdené vsietiť.
     
    51:12
    Oba tímy s plným počtom hráčov.
     
    52:02
    Sergejev dostal dve minúty za držanie hokejky, podarí sa belasým konečne vsietiť?
     
    52:13
    Nagy vystrelil spoza kruhov z pravej strany, Sudnicin puk cez vyrážačku usmernil na ochrannú sieť.
     
    52:48
    Neftechimik opäť poslal puk mimo svoje pásmo a Slovan ani túto presilovku nehrá dobre.
     
    53:17
    Slovan dosiahol gól, arbitri však celú situáciu dali posúdiť videorozhodcovi zápasu.
     
    53:17
    Po porade s videorozhodcom gól domácich neplatí, pretože puk bol do siete hostí dopravený rukou!
     
    54:02
    Hostia v plnom počte, Slovan ani túto presilovú hru v gól nepretavil.
     
    54:42
    Bartovičov puk z pravého kruhu len tesne minul bránku Sudnicina, ktorý tak naďalej drží dnes v aréne v Bratislave čisté konto.
    Aréna čakala na rozhodnutie videorozhodcu
     
    56:25
    Berezin poslal puk od modrej od mantinelu a puk usmernil medzi kruhmi na bránku Brusta Kulikov, no podvihol ho príliš a puk opečiatkoval ochranné sklo.
     
    57:16
    Dnešné stretnutie sleduje 7.080 divákov, ktorí dnes pravú hokejovú atmosféru v aréne domácim veru nevytvorili.
     
    57:45
    Milovzorov sa dostal k zakončeniu z pravej strany poblíž bránkoviska, aj on puk podvihol len na ochranné sklo.
     
    58:14
    Mihalik odkorčuľoval na trestnú za seknutie a Neftechimik bude zápas dohrávať s výhodou jedného muža na ľadovej ploche.
     
    58:49
    Nižnekamsk dal gól!
    Opäť sme videli peknú učebnicovú akciu hostí, keď krížnou prihrávkou popred bránkovisko vyzval Taffe k zakončeniu MAXIMA BEREZINA a ten sa nepomýlil. Asistencie: Jeffry Taffe a Jevgenij Grigorenko.
    58:49 Maxim BEREZIN - 0:3
     
    Koniec zápasu.
     
    Zápas v Bratislave sa skončil bez streleného gólu domácich a tak sa veru vyhrať nedá. Hostia vycítili svoju šancu počas prvej prestávky a od úvodu druhej časti hry sa svojou aktivitou presadili a posadili na koňa. Domáci mali k dispozícii aj presilové hry, ktoré sa príliš nevydarili a dnes výborný Sudnicin udržal shut – out, k čomu mu gratulujeme. Vaclav Nedorost bude mať pokazené meniny veru. Najlepšími hráčmi zápasu vyhlásení Michail Žukov a Žiga Jeglič. Dobrú noc z Bratislavy všetkým želá Vladimír Korduliak, onlajny.eu (21:46:44)

    Vladimír Korduliak

    Góly a asistencie: 24. Zdunov (Grigorenko, Taffe), 48. Žukov (Stas, Milovzorov), 59. Berezin (Taffe, Grigorenko)


    HC Slovan Bratislava: Brust (Garnett) – Starosta, Švarný, Barker, Novák, Mihalik, Sersen (A), Luža – Jeglič, Tičar, Šťastný – Kašpar, Nedorost, Nagy (A) – Miklík, Surový (C), Bartovič – Skalický, Viedenský, Lušňák
    Neftechimik Nižnekamsk: Sudnicin (Kolppanen) – Sergejev, Riasenský, Ogurcov, Berezin, Ľamin, Bryncev, Jevsejenkov (A), Kuzmin – Milovzorov, Polygalov (A), Žukov – Rybin (C), Stas, Lapenkov – Zdunov, Taffe, Grigorenko – Kitarov, Kulikov, Chajrullin

    Rozhodca: Kulakov, Cyplakov – Metalnikov, Sirotkin

    Diváci: 7.080