Vítkovice – Tappara 0:2 (kon.) | Blues – Mannheim 4:1 (kon.) | Rauma – Mníchov 5:3 (kon.)
IFK Helsinky – Davos 2:1 (kon.) | Třinec – HV71 2:2 (kon.) | Jyväskylä – TPS 2:2 (kon.)
Liberec – Linköping 4:1 (kon.) | Košice – Skellefteå 4:3 (kon.) | Sparta Praha – Zürich 3:2 (kon.)
Färjestad – Luleå 0:3 (kon.) | Vienna – Litvínov 3:4 (kon.) | Salzburg – Storhamar 1:3 (kon.)
Düsseldorf – Kärpät 0:2 (kon.) | Eisbären – Stavanger 3:0 (kon.) | Djurgården – Växjö 4:3 (kon.)
koniec
HC Košice
4:3 (0:1, 1:1, 3:1)
Skellefteå AIK
Utorok 22.09.2015, 18:00 • Steel aréna, Košice • Liga majstrov • 1/16 finále
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.
     
    Vážení športoví fanúšikovia, srdečne vás vítame pri ďalšom pokračovaní Champions Hockey League. Táto prestížna nadnárodná súťaž sa dostala už do vyraďovacej fázy, v ktorej Slovensko bude reprezentovať jediný zástupca. Košice postúpili do play-off z druhého miesta svojej základnej skupiny a v šestnásťfinále sa stretnú so švédskym vicemajstrom Skellefteå AIK.

    HC Košice ako víťaz základnej časti a majster uplynulej sezóny pred rokom týmito úspechmi potvrdil svoju účasť v CHL aj v aktuálnom ročníku. Košičanov žreb zaradil do základnej skupiny H, v ktorej v silnej konkurencii nemeckého Red Bullu Mníchov a rakúskeho KAC Klagenfurt vybojovali postup medzi 32 najlepších európskych tímov v tejto súťaži. Švédska Skellefteå sa predstavila v základnej skupine D, kde jej súpermi boli slovenská Nitra a český Liberec. Aktuálny švédsky vicemajster nemal s postupom do play-off žiadne výraznejšie problémy a po zisku 11 bodov (z celkových 12 možných) sa so skóre 16:6 tešil z postupu z prvého miesta.

    Kapitánom švédskej Skelleftey je Jimmie Ericsson. Skúsený 35-ročný krídelník odohral takmer celú kariéru doma, v uplynulom ročníku však v Petrohrade získal Gagarinov pohár. Medzi ďalšie významné piliere súpera Košíc patrí aj dvojica obrancov Tim Heed z Göteborgu a Niclas Burström priamo zo Skelleftey, ktorým reprezentačný dres už od mládežníckeho veku nie je cudzí. Brankársku dvojicu tvoria 25-ročný Erik Hanses a 31-ročný Markus Svensson.

    Začiatok zápasu Košíc s trojnásobným švédskym majstrom je na programe o 18:00. V tomto textovom prenose si podrobne opíšeme dianie na ľadovej ploche, pričom sa môžete tešiť aj na videá gólov a nebezpečných situácií. Sledujte portál www.onlajny.eu a určtie vám neunikne nič podstatné.
    V Steel aréne prebieha rozkorčuľovanie.
     
    Úvodné zostavy:

    HC Košice: Melicherčík (Riečický) – Dudáš, Slovák, Šedivý, Philipp, Štrbák (C), Pavúk, Macejko, Cebák – Češík, Hrnka, Lelkeš – Suja, Bicek (A), Bartánus – Jenčík, Batoš (A), Lapšanský – Hričina, Bortňák, Šoltés. Tréner: Peter Oremus.

    Skellefteå AIK: Hanses (Svensson) – Burstrom, Heed, M. Pettersson, Urbom, Lundberg, Aho, Soderberg, A. Pettersson – Ericsson (C), Holmstrom, Norman – Zackrisson (A), Lundberg, Braodhurst – Lindholm, Calof, Pesonen – Petterstrom, Forsell (A), Ohlsson. Tréner: Hans Wallson.

    Rozhodca: Kubuš (SVK), Zrnic (SLO) – M. Korba, Šefčík.
     
    Hráči oboch celkov sú už pripravení na ľadovej ploche a stretnutie sa o malý moment začne. Domáci Košičania nastúpia v tmavomodrých dresoch, hostia zo švédskej Skelleftey v bielej farbe.

    Dámy a páni, prajeme vám príjemný športový zážitok.
    Zápas sa o malý moment začne!
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    00:10
    Prvé buly vyhrali hostia, ktorí sa v Steel aréne ihneď pokúsili o útok, ale Heed napokon puk iba nahodil na zadný mantinel, kde si ho stiahol Melicherčík.
     
    00:35
    Švédski hokejisti pokračovali v útočení a dostali sa až pred košickú bránku, ale domáci všetko zvládli a Slovák dostal puk von z pásma.
     
    00:59
    Domáci Hrnka ešte podržal puk v strede klziska a oba celky striedali, hostí potom pri pokuse o návrat do útoku zastavil iba ofsajd.
     
    01:35
    Košičania sa prvýkrát dostali do útoku a bola z toho pekná situácia! Suja potiahol puk po pravej strane pri mantineli, odkiaľ ho posúval pred bránku, ale Bartánus sa tam v rýchlosti dobre netrafil.
     
    01:53
    Oceliari mali skutočne skvelé striedanie a pripravili ďalšiu skvelú šancu na skórovanie! Bicek vypálil z pravého kruhu, ale hosťujúci gólman Hansens si poradil.
     
    02:24
    Švédi sa dostali do pásma, odkiaľ výborne pálil Calof, ale Melicherčík výborne zasiahol. Košičania sa teraz musia brániť so všetkými hráčmi.
     
    02:50
    Hosťujúci hráči napokon predviedli výborný tlak na košickú bránku a niekoľkými strelami v rade vystrašili východniarov. Napokon prudko zakončoval Petterstrom, ale Melicherčík si zázračne poradil.
     
    03:33
    Ocelari sa pokúsili dostať do prečíslenia. Pred bránku si nakorčuľoval Šoltés, ale prihrávka na neho napokon neprešla a zakončenie sme nevideli.
     
    04:02
    Hostia sa pokúsili o založenie útočnej akcie, nastrelený puk ale skončil len v lapačke Melicherčíka.
     
    04:48
    Domáci hokejisti sa chceli rýchlo dostať do pásma, ale dopustili sa iba zakázaného uvoľnenia.
     
    05:15
    Košice sa budú brániť. Bicek si odsedí dve minúty za hákovanie.
     
    05:20
    Hra sa prerušuje, brankár hostí má zrejme mierne problémy so svojou výstrojou, ktorú si bude musieť napraviť na striedačke.
     
    05:30
    Po buly v útočnom pásme sa hostia zo Švédska usadili v útočnom pásme, kde sa pokúsia o roztočenie presilovkového kolotoča.
     
    05:45
    Fantastickí Košičania dokázali puk vyviezť von z pásma a narobili problémy Hansesovi.
     
    05:47
    Sily na ľadovej ploche sa vyrovnajú. Na trestnú lavicu odchádza Norman, ten sa previnil držaním.
     
    06:00
    Košičania o puk v útočnom pásme prišli a do útoku sa dostali ich súperi. Z ľavej strany ho z uhla na bránku nahadzoval Lundberg, ale bez úspechu.
     
    06:05
    Na opačnej polovici klzsika sa niečo pokúsil vymyslieť Slovák, ale bez úspechu. Jeho strela spoza obrany nemohla ohroziť gólmana Skelleftey.
     
    07:15
    Košičania hrajú v plnom počte a začína sa ich skrátená presilovka, avšak puk je stále za ich bránkou.
     
    07:47
    Pomer síl na ľadovej ploche je už napokon vyrovnaný, v hre štyroch proti štyrom ani v krákej presilovke sme vyloženú šancu nevideli.
     
    08:03
    Švédsky tím sa pokúsil nieoč vymyslieť v útoku. Strelecky to skúšal Lundberg, ale Melicherčík si hravo poradil. Gólmani sú zatiaľ stopercentní.
     
    08:50
    Košičania začali zápas proti veľkému favoritovi veľmi dobre a zatiaľ sa nedopustili žiadnej závažnej chyby. Naopak, náš majster hrá uvoľnene a veľmi dobre.
     
    09:58
    Košičania sa dostali do veľkej šance! Bicek dostal puk do pásma, kde ho získal Bartánus, ktorý chcel prihrávať späť na Biceka, ale oneskoril sa o sekundičku a strelu sme už nevideli.
     
    10:42
    Tím Skellefteå práve strelil gól!
    Hostia sa opäť dostlai do útoku a tentokrát sa ujímajú vedenia. JANNE PESONEN s pukom prešiel až priamo pred bránku, kde sa zoči-voči Melicherčíkovi nemýlil a prestrelil ho. Asistencia: Par Lindholm.
    10:42. Janne PESONEN - 0:1
     
    11:11
    Košičania inkasovali ako prví, čo je pre nich veľká škoda, keďže začali naozaj sympaticky. Domáci teraz majú dostatok času na odpoveď.
     
    12:20
    Skelleftea je po góle veľmi aktívna a aj naďalej sa tlačí do pásma. Hostí musíme pochváliť, pretože sú skutočne odhodlaní zvýšiť svoj náskok, ale domáci statočne odolávajú.
     
    12:43
    Braodhurst sa napokon v pásme dostal k puku a aj ku strele, ale tú schoval vo svojej lapačke Melicherčík. Nasledovať bude komerčná prestávka.
     
    13:01
    Domáci hráči sa teraz skutočne musia brániť, tentokrát puk vyhodili iba na zakázané uvoľnenie.
     
    13:24
    Priamo pred bránku sa po výhernom buly natlačil Calof a čakal prihrávku, avšak hosťom sa tam puk prepasírovať nepodarilo.
     
    14:07
    Skelleftea súpera poriadne zatlačila a Švédi stále útočia. K strele sa teraz z medzikružia dostal Pettersson, ale Melicherčík svoj tím stále drží v hre.
     
    14:33
    Švédi ešte pokračovali vo svojom snažení. Ericsson sa pokúsil puk hodiť pred bránku na spoluhráča, ale napokon nebol úspešný.
     
    15:01
    Skelleftea stále útočí a vytvára si neopísateľný tlak! Braodhurst dostal presnú prihrávku a veľmi prudko a presne pálil, ale výborný Melicherčík drží svoj tím v hre.
     
    15:40
    Po góle sa Košičania iba bránia a Skelleftea si vytvára enormný tlak. Za hviezdu zatiaľ môžeme považovať Meliherčíka.
     
    16:16
    Košičania sa dostali do útoku a mohli vyrovnať! Puk potiahol Lapšanský a poslal prirhrávku na Bartoša, ktorý síce neskóroval, ale vybojoval presilovku.
     
    16:16
    Petterson oslabí svoj tím na dve minúty za hákovanie.
     
    16:40
    Domáci hokejisti sa museli stiahnuť ku sovjej bránke, dokaiľ chcel Suja rozohrávať, ale vôbec mu to nevyšlo a nahral iba Lundbergovi. Ten bez zaváhania pálil, ale niekoľkýkrát v zápase sa predviedol iba Melicherčík.
     
    17:05
    Hosťujúci hokejisti sú v oslabení naozaj výbroní a puk za pukom dostávajú prečo od svojej bránky. DOmáci sú bezmocní.
     
    17:20
    Košičania hrajú presilovú hru, vôbec to tak ale nevyzerá. Domáci hráči sa s pukom nevedia dostať do útočného pásma.
     
    18:16
    Hostia v plnom počte.
     
    19:00
    Do konca prvej časti hry ostáva ešte jedna minúta. Hrá sa pred Melicherčíkom, tam sa ale hostia do vyloženej šance v tejto chvíli dostať nevedia.
     
    19:55
    Naopak, hráči Košíc sa s pukom natlačili až pred Hansesa, kde to pre hostí vyzeralo zle-nedobre! Švédsky vicemajster mal teraz veľké šťastie, keď puk neskončil v jeho bránke.
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    Máme za sebou úvodnú časť hry, v ktorej hostia dokázali streliť jeden gól a zaslúžene vedú. Hoci Košičania nepôsobia odovzdaným dojmom, na súpera stále jeden krôčik strácajú a to sa napokon prejavuje aj v aktuálnom skóre.

    Druhá tretina sa začne približne o 18:48.
     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    20:10
    Úvodné buly zvládli lepšie Košice, ktoré sa s pukom okamžite vydali na prvý útočný výpad druhej časti hry. Zastavil ich ale hvizd rozhodcu, ktorý videl hru so zdvihnutou hokejkou.
     
    20:29
    Aj preto sa vhadzovalo pre Melicherčíkom, domáci odtiaľ puk rýchlo vyviezli.
     
    20:29
    Lelkeš sa teraz previnil podrazením, Košice sa budú 2 minúty brániť.
     
    21:10
    Skellefteå vyhrala buly v pásme súpera, kde sa s pukom následne aj usadila, nie však na dlhší čas.
     
    21:45
    Ani následné pokusy hostí o roztočenie presilovkového kolotoča úspech nezaznamenali. Majster Slovenska sa teraz dobre bráni.
     
    22:24
    Tím Skellefteå práve strelil gól! Hostia strieľajú gól, ktorý ale platiť po správnosti nemal. Ani jeden z rozhodcovskej štvorice si totiž nevšimol, že celej situácii predchádzal puk na sieti, po správnosti sa tak malo prerušovať. Každopádne, presadil sa PATRIK ZACKRISSON. Asistencia: Axel Holmstrom.
    22:24. Patrik ZACKRISSON - 0:2
     
    23:45
    Veľká šanca domácich na zníženie, tí sa teraz rútili na Hansesa, gólman hostí je teraz nepochybne rád, že neinkasoval.
     
    23:55
    Urbom (SKE) pôjde na trestnú lavicu.
     
    23:56
    Košice dali gól!
    Fantázia v podaní Košíc! Tie dokázali presilovú hru využiť po jednej jedinej sekunde, presadil sa MAREK BARTÁNUS. Asistencia: Jakub Suja.
    23:56. Marek BARTÁNUS - 1:2
     
    24:10
    Košice sú pri chuti, mohlo byť vyrovnané! Pri strele z ľavého kruhu na vhadzovanie mal Hanses poriadne veľké šťastie, puk takmer skončil za jeho chrbtom.
     
    24:52
    Nuž, z posledných sekúnd sa hostia budú spamätávať len veľmi ťažko. Košice sa tento fakt budú snažiť pretaviť vo vyrovnávajúci gól.
     
    25:30
    Hostia sa teraz jednoducho oslobodzujú vyhadzovaním puku z vlastného pásma, hráči odetí v modrom sa doň ale rýchlo dostávajú späť.
     
    25:54
    Platilo to aj v tomto prípade, kedy jeden z domácich hokejistov vložil všetky sily do úniku., puk mu ale nakoniec skĺzol z čepele hokejky.
     
    26:20
    Až teraz sa Skellefteå dostala k puku. Malý moment pritom kombinovala v pásme súpera, tam ale puk nedokázala udržať viac ako 15 sekúnd.
     
    26:31
    Skellefteå sa bude brániť, na trestnú lavicu odchádza Holmstrom, ten sa previnil nebezpečnou hrou so zdvihnutou hokejkou.
     
    26:45
    Hosita sa bránia vyhadzovaním puku z vlastného pásma.
     
    27:05
    Košice sú už ale usadení pred Hansesom, kde roztáčajú presilovkový kolotoč.
     
    27:25
    Prišlo viacero stirel, Ani jedna z nich si cestu za chrbát skúseného brankára nenašla. Navyše, sily na ľade sa vyrovnajú.
     
    27:30
    Philipp (KOS) si odsedí trest za podrazenie.
     
    27:40
    Smolné vylúčenie domácich, v momente, keď už sa zdalo, že sa bude vylučovať na strane Skelleftei, prišiel hraničný zákrok Philippa, ktorý bude pykať.
     
    28:10
    Košičania zvládajú hru 4 proti 4 lepšie, k streleckému zakončeniu sa ale zatiaľ nedostali.
     
    28:39
    Všetko sa to zmenilo v tejto chvíli, keď prišlo k strele spoza brániaceho hráča, tá si našla cestu len do náruče pripraveného Hansena.
     
    28:40
    Skellefteå v plnom počte. Začína sa skrátená presilovka hostí.
     
    29:40
    Medzičasom sa ale sily na ľadovej ploche vyrovnali. Skellefteå sa s pukom síce usadila v pásme súpera, tam ale nič podstatné vymyslieť nedokázala.
     
    30:05
    Suja teraz dopomohol Melicherčíkovi, keď zasadol puk pred bránkou domácich a Skellefteå tak mala len veľmi ťažké sa k nemu dostať. Domáci ho následne poslali von z pásma.
     
    30:40
    Košice sa prebíjali smerom dopredu, na modrej línii ale brániaca päťka hostí súpera s pukom ďalej nepustila.
     
    31:05
    Podobne tomu bolo aj na odvrátenej strane klziska, kde prišlo k nahodeniu na zadný mantinel, puk domáci hokejisti poľahky dokorčuľovali.
     
    31:26
    Puk končí po teči jedného z Košičanov na ochrannej sieti. Vhadzovať sa bude pred Melicherčíkom.
     
    31:45
    Domáci hráči toto buly zvládli a okamžite sa s pukom vydali smerom dopredu, tam im ale v rozohrávke chýbala šťastena.
     
    32:10
    Hrá sa rýchly hokej zo strany na stranu, skúšala to aj Skellefteå, ktorá chcela využiť zaváhanie v obrane súpera, tam ale prišlo k okamžitej náprave a vypichnutiu puku súperovi.
     
    32:50
    V Steel aréne to teraz po snahe Košíc o vyrovnanie len tak zhučalo, domáci hráči mali niekoľko dobrých šancí na vyrovnanie, Skellefteå so šťastím drží jednogólové vedenie.
     
    33:02
    Nasleduje komerčná prestávka.
     
    33:10
    Po krátkom prerušení sa Košice s pukom usadili vo vlastnom pásme, odkiaľ sa pokúsia o založenie ďalšej útočnej akcie.
     
    33:40
    Oceliari to skúšali kombináciou i nahodením na zadný mantinel, ani jednou cestou to oproti pozornej obrane nešlo.
     
    33:49
    Pred bránkou sa teraz s pukom ocitol osamotený pravdepodobne Hrnka, ktorý v stopercentej šanci pohorel.
     
    34:04
    Košice sa budú brániť. Na trestnú lavicu usadá Lelkeš – nedovolené bránenie v hre, dve minúty.
     
    34:02
    Po výhernom buly prišlo okamžite k rane od modrej čiary, tečovaný puk končí na ochrannej sieti.
     
    34:30
    Skellefteå sa s pukom na malý moment usadila pred bránkou súpera,m na ktorú vyslala aj jedne strelecký pokus, Košice ale puk kontrolovane vyviezli.
     
    35:30
    Hostia s pukom v pásme súpera len popri mantineli, odkiaľ sa niečo vymýšľa len veľmi ťažko, Vie to aj Štrbák, ktorý puk vyhodil.
     
    36:10
    Košiciam sa medzičasom na ľadovú plochu vrátil aj piaty korčuliar, domáci sa tak chceli vybrať do prečíslenia. Táto snaha gólom odmenená nebola. Zastavil ich ofsajd.
     
    36:30
    Jeden z hostí teraz dostal presnú prihrávku pred odkrytú bránku, Melicherčík vyčaroval krásny zákrok a podržal svojich spoluhráčov!
     
    36:45
    Z následného protiútoku Košíc bude vhadzovanie pred Hansesom.
     
    37:00
    Košice síce buly zvládli, o puk ale po krátkom boji za bránkou prišli. To nemení na nič na fakte, že Skellefteå sa kvôli ofsajdu do šance nedostane.
     
    37:20
    Hra teraz na malý moment stratila na tempe, okrem iného postrádame tlak hostí, čo majstrovi Slovenska nepochybne vyhovuje.
     
    37:56
    Skellefteå teraz na malý moment zakombinovala v obrannom pásme Košíc, no bolo to skutočne len na niekoľko sekúnd. Počas tejto doby hostia Melicherčíka neohrozili.
     
    38:40
    A hoci sa hostia do pásma vrátili, okrem jedinej tečovanej strely sme veľké nebezpečenstvo pre Košice nevideli.
     
    39:00
    Do konca druhej tretiny ostáva 1 minúta.
     
    39:50
    Počas tej prišlo ešte niekoľko náznakov dobrých šancí na jednej či druhej strane, presnejšej strely sme sa už ale nedočkali.
     
    39:57
    Skellefteå prečká posledné sekundy vo vlastnom obrannom pásme, Košice sa už k strele nestihnú dostať.
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    Máme za sebou aj prostrednú časť hry. Po 40 minútach zápasu pritom môžeme stále vravieť, že Košice hrajú s vicemajstrom Švédska vyrovnanú partiu a len tesne zaostávajú za svojim dnešným súperom – ako herne, tak i výsledkom.

    Tretia tretina sa začne približne o 19:37.
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    40:10
    Úvodné buly tretej tretiny pre Košice. Tie sa okamžite vydali smerom odpredu, kde rozvírili vietor, gól z ich snahy ale nepadol.
     
    40:33
    Jimmie Ericsson teraz nešportovo zrazil helmu z hlavy Češíka, odsedí si 2 minúty za hrubosť.
     
    40:40
    Skellefteå puk okamžite vyhodila. Oba celky budú striedať.
     
    41:40
    Košice sa v určitých časových intervaloch dostávajú do pásma súpera, tam ale neodkážu vymyslieť nič zaujímavé.
     
    42:10
    Zmeniť to chceli teraz, keď ich hráči dokorčuľovali nahodený puk, od mantinelu sa ale odlepiť nedokázali. Aj preto Skellefteå puk vyhodila cez všetky čiary.
     
    42:50
    Skellefteå hrá medzičasom v plnom počte. Domáci aj napriek tomu dobre kombinujú pred bránou súpera s cieľom vyrovnať.
     
    43:05
    Rýchly protiútok hostí mohol vyjsť Košice draho, našťastie, s čítajúceho sa prečíslenia sa Skellefteå presadiť nedokázala.
     
    44:00
    Neuveriteľné veci, Lelkeš sa teraz ocitol s pukom osamotený pred Hansesom, tam ale nemal dostatok času ani priestoru vyhútať lepšie zakončenie.
     
    44:10
    Košice sú hladné po prvom väčšom úspechu sezóny, aj preto sa neustále tlačia pred svätyňu Skelleftei, kde to skúšajú z každej možnej pozície.
     
    44:20
    Pokus o rýchly protiútok ich súpera končí postavením mimo hru.
     
    44:50
    Aj Skellefteå sa teraz pripomenula, po kombinácii prišla prihrávka priamo pred bránku, kde si jeden z hostí ešte vylepšoval streleckú pozíciu, proti presile ale nemal šancu na úspech.
     
    45:20
    Dopredu tak pôjdu Košice.
     
    45:40
    Neuveriteľné! Hrajúca legenda Martin Štrbák vyslala ranu, za ktorú by sa nehanbilo ani najvýkonnejšie delo, puk zastavila až konštrukcia brány Hansesa! Skellefteå mala obrovské šťastie!
     
    46:27
    Košice zvierajú súpera v obrannom pásme, chuť po vyrovnaní je vskutku obrovská.
     
    46:35
    Skellefteå sa tak musí oslobodzovať len jednoduchým vyhodením puku do stredného pásma, podobne, ako tomu bolo aj v tomto prípade.
     
    47:10
    Suja sa teraz vybral na útočný výpad a hoci si jedného brániaceho hráča pred Hansesom dokázal obhodiť, o puk v rozhodujúcej chvíli prišiel.
     
    48:00
    Lapšanský teraz po hraničnom zákroku brániaceho pásma nekontrolovateľne dopadol do bránkoviska súpera, našťastie sa to zaobíde bez ošetrenia.
     
    48:09
    Nasleduje komerčná prestávka.
     
    48:20
    Hosťom padlo krátke prerušenie hry vhod, nazbierali nové sily a donútili súpera vyhodiť puk cez všetky čiary nedovoleným spôsobom.
     
    48:30
    Našťastie pre Košice, ich súper v útočnom pásme nedokázal vyhútať nič. Oceliari sa tak rýchlo presunú pred bránu Skelleftei.
     
    49:10
    Hoci sa tak udialo, úradujúci majster Slovenska si v kombinácii nerozumel. Macejko teraz našiel len mantinel.
     
    49:40
    Ďalšie hraničné zákroky sa absolútne nepáčia domácemu publiku, všetko sa to zaobíde bez vylúčenia na jednej, či druhej strane.
     
    50:10
    Skellefteå sa prehnala stredným pásmom s pukom až do toho útočného, tam pre Melicherčíkom nedokázala vymyslieť nič zaujímavé.
     
    50:35
    Košice dali gól!
    Fantízia! Duše outsiderov sa vzbúrili a to, v čo už zrejme nik nedúfal, dokázali! MAREK BARTÁNUS sa teraz ocitol v úniku, druhým gólom vyrovnáva stav zápasu! Asistencie: Jiří Bicek, Eduard Šedivý.
    50:35. Marek BARTÁNUS - 2:2
     
    51:40
    Košice mohli vyhrávať, pri podobnej situácii, z akej padol pred malou chvíľou puk, jedne z domácich hráčov neuspel – puk mu v rozhodujúcej chvíli skĺzol z čepele hokejky.
     
    52:00
    Domáci hráči sú pri chuti a predvádzajú neuveriteľný tlak, Skellefteå teraz nevie, kam sa skôr pozrieť!
     
    52:29
    Hostí zachráni komerčná prestávka.
     
    52:40
    V hre opäť pokračujeme. Košice puk zaviezli do pásma súpera, kde oň po krátkom súboji v rohu klziska prišli.
     
    53:10
    Neskutočné! Bicek vyslal prihrávku spoza bránky na voľného Jenčíka, ktorému puk ušiel a bránku tak trafiť nedokázal!
     
    53:21
    Ďalšia obrovská šanca Košíc, Skellefteå má v týchto sekundách o šťastenu postarané!
     
    53:30
    Domáci hráči ostanú s pukom v útočnom pásme a pokúsia sa založiť Ďalšiu umnú akciu.
     
    54:00
    Aj Skellefteå by ale rada predviedla svoje kvality, preto s pukom uháňa pred Melicherčíka.
     
    54:10
    Tím Skellefteå práve strelil gól! Neuveriteľná smola. Inak sa toto snáď ani nazvať nedá. ALEXANDER URBOM zasadil domácim obrovskú ranu, keď po tretíkrát prekonal Melicherčíka v bránke Oceliarov. Asistencie: Adam Pettersson
    54:10. Alexander URBOM - 2:3
     
    54:45
    Domáci si uvedomujú, že ešte nie je nič stratené a s pukom korčuľujú do útočného pásma.
     
    55:20
    Skellefteå sa ale teraz tlaku súpera umne bráni a Košice k streleckým zakončeniam nepúšťa. Vhadzovať sa bude v strednom pásme.
     
    55:40
    Domáci získali puk na svoje hokejky, opäť tak môžu čo-to vymyslieť aj smerom dopredu.
     
    55:59
    Švédsky vicemajster si je ale vedomý svojej psychickej výhody a jednoduchými nahodeniami ukrajuje Košiciam z času, ktorý je pre ne teraz tak dôležitý.
     
    56:12
    Košice strelili gól, ale bude sa telefonovať. Zdá sa, že domáci hráči boli v bránkovisku.
     
    56:14
    Prebieha tak prezeranie videozáznamu, ktorý určí konečný ortieľ. Tribúny Steel arény si pýtajú gól.
     
    56:14
    Konzultácia s videorozhodcom trvá už poriadne dlho, situáciu je naozaj náročné posúdiť správne.
     
    56:14
    A stále telefonujeme... Do rozhovoru sa zapojili obaja hlavní arbitri stretnutia, domáci Kubuš i Slovinec Zrnic. Hráči oboch celkov čakajú na ortieľ.
     
    56:14
    Štadiónom znie prekrikovačka "Košice – gól", hrá sa naozaj v skvelej atmosfére.
     
    56:14
    Ani kapitánovi Štrbákovi dlhé čakanie nevyhovuje, urastený domáci hráč si uvedomuje, že Skellefteå teraz naberá potrebné sily na záverečné minúty.
     
    56:14
    Košice dali gól!
    A gól platí! Košice vyrovnávajú! Po skrumáži pred bránkou Hansesa a nekonečnom telefonáte oboch hlavných arbitrov bol gól pripísaný RICHARDOVI LELKEŠOVi.
    56:14. Richard LELKEŠ - 3:3
     
    56:14
    Teraz prebieha konzultácia medzi hráčskou lavičkou hostí a hlavnými arbitrami, táto už ale gól Košiciam nevezme.
     
    56:30
    V hre pokračujeme. Záverečné minúty hry teraz budú poriadne dôležité, tím, ktorý inkasuje, sa bude právom hnevať.
     
    56:45
    Hra je prerušená, vhadzovať sa bude v strednom pásme po tom, čo jeden z hostí preletel modrou čiarou skôr ako puk.
     
    57:10
    Buly zvládli lepšie Košice, ktoré puk zaviezli do pásma súpera a odišli prestriedať.
     
    57:13
    Košice dali gól!
    Dámy a páni, tak toto je pre Košice večer ako z ríše snov! Skellefteå sa teraz zosypala ako domček z karát, dôsledkom čoho bola delovka od modrej a ADAM LAPŠANSKÝ rozjasal tribúny. Asistencie: Richard Jenčík, Peter Bartoš.
    57:13. Adam LAPŠANSKÝ - 4:3
     
    57:40
    Košice sa teraz zamerajú na obrannú fázu, kde budú chcieť právom "ubetónovať" výhru.
     
    58:00
    Hanses sa už pýta von z bránky, v dôsledku skvelej obrannej hry majstra Slovenskej republiky ale toto nie je možné.
     
    58:10
    Košice sa rútili do prečíslenia, na poslednú chvíľu prišiel dobrý obranný zákrok hostí, ktorý ich drží v hre.
     
    59:00
    Minúta do konca tretej tretiny.
     
    59:20
    Skvelá hra Košíc nedovoľuje súperovi poslať brankára von z "klietky"! Dámy a páni, standing ovation v košickej Steel aréne!
     
    Koniec zápasu.
     
    Neuveriteľný výbuch radosti na domácej strane, Košice zaslúžene otočili dnešný zápas a po výsledku 4:3 sú veľmi blízko postupu medzi 16 najlepších tímov Európy! (20:20:03)

    Lukáš Pancurák

    Góly a asistencie: 24. Bartánus (Suja), 51. Bartánus (Bicek, Šedivý), 57. Lelkeš, 58. Lapšanský (Jenčík, Bartoš) – 11. Pesonen (Lindholm), 23. Zackrisson (Holmstrom), 55. Urbom (Pettersson)


    HC Košice: Melicherčík (Riečický) – Dudáš, Slovák, Šedivý, Philipp, Štrbák (C), Pavúk, Macejko, Cebák – Češík, Hrnka, Lelkeš – Suja, Bicek (A), Bartánus – Jenčík, Batoš (A), Lapšanský – Hričina, Bortňák, Šoltés. Tréner: Peter Oremus.
    Skellefteå AIK: Hanses (Svensson) – Burstrom, Heed, M. Pettersson, Urbom, Lundberg, Aho, Soderberg, A. Pettersson – Ericsson (C), Holmstrom, Norman – Zackrisson (A), Lundberg, Braodhurst – Lindholm, Calof, Pesonen – Petterstrom, Forsell (A), Ohlsson. Tréner: Hans Wallson.

    Rozhodca: Kubuš (SVK), Zrnic (SLO) – M. Korba (SVK), Šefčík (SVK)
    Utorok 06.10.2015
    Skellefteå - Košice 3:0

    Góly a asistencie: 37. Pesonen (Ericcsson, Pettersson), 52. Broadhurst (Lindholm, Aho), 60. Lindholm (Heed)