Slovan Bratislava – Trenčín 0:0 (kon.)
koniec
ŠK Slovan Bratislava
0:0 (0:0)
AS Trenčín
Nedeľa 20.09.2015, 14:00 • Pasienky, Bratislava (kapacita 11 591 miest) • Niké liga
Predzápasové kurzy
     
    S konštatovaním, že v šlágri medzi Slovanom a Trenčínom sa po atraktívnom priebehu hry zrodila bezgólová remíza, sa s vami lúčim a prajem príjemný zvyšok dňa! (15:56:42)
     
    Gorosito vykopol za Muchu, a potom rozhodca Hrčka definitívne ukončil toto stretnutie. Videli sme v ňom nadpriemerný ligový futbal, v ktorom si čisté šance vypracovali oba tímy. Viac vyložených možností mal Slovan, Milinkovič dvakrát trafil žrď a Kubík v poslednej minúte zoči-voči Šemrincovi neuspel. O všetkom však mohol v prvej minúte nadstavenia rozhodnúť hosťujúci Wesley, nádhernou strelou však trafil do brvna. Trenčín tak v tejto sezóne stále neprehral a na čele tabuľky má už 23 bodov, Slovan je štvrtý s 15 bodmi, na AS teda stále stráca osem bodov.
     
    90+2
    Koniec zápasu.
     
    90+2
    Ján Mucha ešte pri doznení akcie AS zasahoval pri centri a utrpel tam nepríjemný úder, momentálne je ošetrovaný.
     
    90+2
    Striedanie v tíme AS Trenčín: z ihriska odchádza Gino van Kessel, prichádza James Alexander Lawrence.
     
    90+1
    Dnes sa tu dejú neuveriteľné veci! Po Kubíkovej šanci nasledoval brejk AS troch proti dvom, a zdalo sa, že Wesley akciu pred pokutovým územímzabrzdil. Zrazu si však zasekol loptu a zo šestnástkového oblúka parádne vystrelil a trafil spojnicu brvna a žrde, Mucha plachtil vzduchom márne!
     
    90
    Nadstavujú sa 2 minúty.
     
    90
    Kubík po vysunutí od Milinkoviča strieľal sám pred Šemrincom na ľavej strane šestnástky, brankár hostí parádne vybehol a vyrazil ľavou nohou!
     
    89
    Po rohu prešiel po pravej strane Podaný, prešprintoval obrancu a prihrávkou pod seba našiel Zreľáka, jeho strelu smerujúcu do protiľahlého horného rohu zrazil obranca na roh!
     
    89
    V závere ešte snaha Slovana! Savičevič sa parádne uvoľnil na ľavej strane a poslal center na vzdialenejšiu stranu šestnástky, kde sa pred päťkou takmer presadil Oršula, hostia napokon odvrátili na roh.
     
    88
    Ryan Koolwijk zastavil taktickým faulom rodiaci sa brejk Slovana, rozhodca mu za faul na Zreľáka udeľuje žltú kartu.
     
    87
    Rohové kopy AS dnes neprinášajú veľké nebezpečenstvo, a bolo tomu tak aj teraz, keď sa slovanisti bez problémov ubránili. Stále však lopta na kopačkách hostí.
     
    87
    Koolwijk nacentroval pred päťku, okolo Salátu neboli prakticky žiadni protihráči, trochu však zazmätkoval a odhlavičkoval loptu na roh.
     
    86
    Tvrdý súboj fyzicky disponovaných Gonzalesa a Wesleyho, posúdený ako faul domáceho hráča a uvidíme štandardku AS z približne 35 metrov.
     
    85
    Trenčania sa dostávali do dobrej šance, keď zľava unikol Guba a adresoval ideálny center pred päťku, odkiaľ zakončoval Wesley v ťažkej pozícii nad bránu.
     
    84
    Striedanie v tíme AS Trenčín: z ihriska odchádza Dávid Guba, prichádza Aliko Bala.
     
    84
    V akcii aj striedajúci Holúbek, ten sa presadzoval v pokutovom území Slovana, Saláta však zastavil jeho center.
     
    83
    Gonzales parádne vybojoval loptu na vlastnej polovici a dlho ťahal v šprinte útok domácich, miesto skoršej prihrávky však loptu adresoval dopredu až v závere úniku, a nenašiel Oršulu ani Zreľáka.
     
    82
    Belasí zahrávali po faule Koolwijka na Oršulu štandardku, Milinkovič vyslal krížny center, po ktorom padal v šestnástke podozrivo na zem Savičevič, pokutový kop sa nepískal.
     
    81
    Striedanie v tíme ŠK Slovan Bratislava: z ihriska odchádza Lester Peltier, prichádza František Kubík.
     
    80
    Po centri z rohu závar pred bránou belasých, Koolwijk vyhral hlavičkový súboj a spred brány nebezpečne hlavičkoval Wesley, Gorosito zasiahol ešte pred Muchom a poslal loptu na roh!
     
    79
    Dávid Guba mohol možno rozhodnúť zápas! Unikol po pravej strane, obrancovia len s námahou sekundovali a tak útočník AS vypálil spoza Gorosita, Mucha vyboxoval nad bránu!
     
    78
    Útočí Slovan, Milinkovič napravo šikovnou pätičkou vyzval do úniku popri čiare Sekuliča, ten potom nebezpečne centroval pred bránu, kde pred Peltierom odhlavičkoval Kleščík.
     
    77
    Gonzales roztlieskal tribúny, keď sa presadil medzi trojicou protihráčov, potom však domáci loptu stratili. Zaútočil Trenčín, na pravej strane sa už hotoval k strele Guba, pred ním odkopol rezolútne Podaný.
     
    76
    Van Kessel sa dravo predieral po ľavej strane, už sa dostával aj do šestnástky, jeho center napokon Saláta zablokoval tak šikovne, že od van Kessela lopta smerovala za čiaru, vykopáva Mucha.
     
    75
    Do konca ostáva štvrťhodina plus nadstavenie, uvidíme ešte dnes gól? Peltier po ošetrení už pokračuje v hre, pri lopte momentálne Trenčín.
     
    Dnešné stretnutie sleduje 2250 divákov.
     
    74
    Trenčania rozohrávali štandardku, napokon to ale pre nich mohla byť nevýhoda, keď si Bero nerozumel na poliacej čiare s Kleščíkom, čo takmer využil Peltier. Ten sa k lopte nedostal a ešte inkasoval tvrdý zásah, po ktorom potrebuje ošetrenie.
     
    73
    Domáci to skúsili nakrátko, po rýchlom signále pálil z prvej Milinkovič, vyzeralo to sympaticky, lopta však išla vysoko nad Šemrincovu bránu.
     
    72
    Peltier inkasoval vo vzdušnom súboji tvrdý úder od Koolwijka, belasí získavajú vcelku zaujímavú štandardku z cca 35 metrov, rozohrá ju Gorosito.
     
    72
    Striedanie v tíme AS Trenčín: z ihriska odchádza Martin Šulek, prichádza Jakub Holúbek.
     
    71
    Tak napokon to vyzerá, že Šulek nebude môcť pokračovať a za čiarou sa už pripravuje Jakub Holúbek.
     
    70
    Gorosito hrubo chyboval, keď loptu len odovzdal van Kesselovi. Trenčania ale výhodu nezužitkovali na nebezpečnú akciu a sami sa vyhnali do autu, rozohráva Slovan.
     
    69
    Šulek potrebuje lekárske ošetrenie, mal by však byť v poriadku a pripravený pokračovať v hre. Trenčania napokon vracajú domácim loptu.
     
    68
    Zreľák v súboji tvrdo dohral Šuleka, rozhodca mu po skončení udelenej výhody udeľuje žltú kartu.
     
    67
    V Trenčíne sa tradične vymenili van Kessel s Gubom, Gino hrá vpravo, Guba sa zase zaradil na ľavú stranu. Teraz však van Kessel neuspel, keď jeho center zastavil Gorosito.
     
    66
    V domácom tíme sa na hrot po striedaní Priskina vysunul Peltier, pod ním operuje dvojica Zreľák – Oršula. Slovan v týchto chvíľach preberá iniciatívu a je nebezpečnejší.
     
    65
    Na opačnej strane registrujeme nepresný strelecký pokus Bera z 25 metrov, Mucha zasahovať nemusel. Tréner hostí M. Ševela nie je spokojný s týmto vývojom a usmerňuje svojich hráčov.
     
    64
    Po rohu ešte nebezpečná situácia pred trenčianskou bránou, hlavičkovala tam dokonca dvojica hráčov v belasom, lopta napokon skončila tesne vedľa pravej žrde!
     
    63
    Igor Šemrinec v plnej paráde! Brankár hostí teraz zachránil svoj tím po tom, ako lopta lietala zo strany na stranu, až sa dostala na hranicu šestnástky k Zreľákovi, ktorý z voleja exportne vystrelil a Šemrinec ešte krajšie spod brvna vyrazil!
     
    62
    Neuveriteľné, za Šemrincom znovu zvonila žrď! Oršula krížne centroval z ľavej strany a na protiľahlom rohu pokutového územia našiel Milinkoviča, ten si zasekol na stred a krásne obstrelil Šemrinca, radosť mu pokazila pravá žrď!
     
    61
    Po tomto rohu sa už Slovan dokázal ubrániť, Milinkovič sa presadzoval medzi tromi protihráčmi, jeden z nich zahral rukou a tak môže Slovan rozohrávať.
     
    60
    Nebezpečný center po rohu AS preletel cez celú šestnástku, po jemnom zásahu Gorosita uvidíme ďalší rohový kop hosťujúceho celku.
     
    59
    Trenčania majú v druhom polčase trochu viac z hry, držia loptu častejšie na svojich kopačkách. Na vyloženú šancu v podaní jedného z tímov ale stále čakáme.
     
    58
    Hostia teraz rozvlnili sieť, van Kessel si však pomáhal pri spracovaní rukou a môže byť rád, že nevidel žltú kartu. Obrana Slovana však teraz trochu "horí" a často zmätkuje.
     
    57
    Zmätky pred domácou bránou, defenzíva Slovana najprv nechala veľmi ďaleko prejsť Gubu, ktorý už strieľal v šestnástke a jeho pokus bol zablokovaný, spred Muchu potom odkopával Podaný.
     
    56
    Striedanie v tíme ŠK Slovan Bratislava: z ihriska odchádza Tamás Priskin, prichádza Filip Oršula.
     
    55
    Jeden z Trenčanov bol ošetrovaný v strede poľa, chvíľu sa teda nehralo, Slovan teraz hosťom loptu športovo vrátil a tak AS pokračuje v načatej akcii.
     
    54
    Teraz však už nebezpečnejší okamih v podaní Trenčína, Gino van Kessel sa parádne uvoľnil pred šestnástkou a krížne strieľal smerom do pravého horného rohu, mieril tesne nad!
     
    53
    Odpoveď z trenčianskej strany, a konkrétne prienik Gubu po pravej strane, už mu chýbalo "len" prejsť cez Gorosita, ten sa dobre postavil a akciu zastavil.
     
    52
    Rýchlosť domácej dvojice Podaný – Peltier platila na ľavej strane, keď druhý menovaný posielal z posledných síl prihrávku pred bránu, kde sa ale Priskin nepresadil.
     
    51
    Milinkovič sa veľmi sľubne presadzoval pred pokutovým územím, napokon našiel na pravej strane šestnástky Priskina, ktorý ale zakončenie nezvládol a prestrelil bránu.
     
    50
    Na opačnej strane sa už v pokutovom území presadzoval na pravej strane Guba, prehnal to s technickými finesami a po jednej z nich mu lopta ušla za čiaru.
     
    49
    Peltier zakombinoval so Savičevičom, po peknej narážačke sa krídelník domácich dostal do šestnástky, tam ho tvrdo, ale čisto zastavil Kleščík.
     
    48
    Šulek poslal nedôraznú "malú domov" a Šemrinec mal pred šestnástkou čo robiť, aby odkopol pred dobiedzajúcim Priskinom. Brankár hostí napokon stihol odkopnúť.
     
    47
    Na opačnej strane iniciatíva AS, bola však veľmi rýchlo zastavená útočným faulom Wesleyho, pri lopte teda belasí.
     
    46
    Hneď v úvode druhého dejstva akcia Slovana po ľavej strane, nasledovala odtiaľ prihrávka na hranicu šestnástky k Savičevičovi, ktorý z prvej mieril vedľa ľavej žrde.
     
    46
    Cez prestávku nestriedal ani jeden z trénerov, pokračujeme teda v nezmenených zostavách. Pri lopte po úvodnom výkope AS.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    Štatistiky po 1. polčase:

    Strely celkom: 6:3
    Strely na bránu:2:1
    Žlté karty: 1:1
     
    Zaujímavé prvé dejstvo je minulosťou, napriek množstvu šancí sme gól nevideli. Oba tímy spálili niekoľko tutoviek, tie najväčšie Guba s Gorositom, ktorí netrafili zblízka do prázdnej brány. Striedajú sa nám atraktívnejšie časti stretnutia s tými menej záživnými, hrá sa však v dobrom tempe a my len čakáme na to, kto strelí dôležitý úvodný gól. Dozvieme sa to v druhom dejstve, ktoré začína približne od 15:04.
     
    45+1
    Prvý polčas sa skončil.
     
    45+1
    Rundič poslal svoju delovku len do múru, viac už v prvom dejstve zrejme neuvidíme.
     
    45+1
    Po odvrátenom centri z rohu ešte zbytočná hra rukou v podaní Milinkoviča, Trenčínu doslova daroval priamy kop z osi ihriska cca 25 metrov.
     
    45+1
    Parádna akcia AS, Bero si pred šestnástkou narazil s Wesleym a už sa hotoval zakončovať v pokutovom území, Saláta sa v poslednej chvíli vrhol do lopty a poslal ju na roh!
     
    45
    Nadstavuje sa 1 minúta.
     
    45
    Peltier sa dostal s loptou do šestnástky, chcel si však ukrojiť priveľké sústo v podobe dvoch protihráčov. Tí ho v postupe stihli zastaviť.
     
    44
    Domáci starší fanúšikovia sa teraz veľmi rozčuľujú, belasí totiž pokazili nádejnú akciu na pravej strane, ktorú založil Savičevič. Ten prihral pod seba Priskinovi, ktorý posúval Sekuličovi, ten naňho nereagoval a lopta skončila v aute.
     
    43
    Teraz sa už van Kessel dostal aj k strele, keď mu prihrával Guba a kanonier hostí strieľal z hranice šestnástky, jeho pokusu chýbala razancia a preto Mucha stihol zasiahnuť.
     
    42
    Van Kessel je zatiaľ najviditeľnejším mužom v ofenzíve AS, v tomto prípade centroval z ľavej strany, Mucha si loptu s prehľadom stiahol.
     
    41
    Savičevič zabojoval v strede poľa a umne vysunul vpredu Priskina, ten ale nerozvinul akciu Slovana, nakoľko mu proti Rundičovi chýbala potrebná rýchlosť.
     
    40
    Slovan vo svojej tretej vyloženej gólovej šanci! Milinkovič sa parádne individuálne presadil na ľavej strane a poslal presný center do stredu pokutového územia, odkiaľ strieľal neobsadený Zreľák. Mal dosť času i priestoru, loptu ale z prvej netrafil volejom ideálne a mieril nad bránu! Tréner Papavasiliou od zlosti takmer vyskočil na ihrisko.
     
    39
    Na opačnej strane pôsobí nebezpečnejšie kanonier van Kessel, ktorý si obhodil Podaného a rútil sa do šestnástky, Mucha vybehol a kryl.
     
    38
    Priskin sa na hrote útoku Slovana snaží, často mu však chýba väčšia podpora. Bolo tomu tak aj teraz, keď síce vyhral hlavičku, loptu si však už potom nikto neprebral.
     
    37
    Teraz sledujeme pomerne nevýraznú pasáž odohrávajúcu sa v strede poľa. To je pre dnešok typické – úseky s veľkými šancami striedajú menej záživné pasáže.
     
    36
    Po rohu skákal v šestnástke Peltier, hostia sa ale dokázali pomerne s prehľadom ubrániť.
     
    36
    Na opačnej strane centroval Milinkovič až na hrot útoku, kde pred Peltierom odvrátil Rundić na rohový kop.
     
    35
    Trenčín to skúša svojimi typickými rýchlymi prihrávkami, jednu z nich adresoval van Kesselovi na pravej strane Bero, Podaný bol rýchlejší a odvrátil včas k Muchovi.
     
    34
    Guba prenikal po pravej strane a snažil sa rozbehnúť akciu svojho tímu, dobre sa vrátil Milinkovič a čistým obranným zákrokom ho odzbrojil.
     
    33
    Sekulič teraz poriadne zavaril Muchovi, keď poslal nie príliš vydarenú malú domov a domáci brankár mal čo robiť, aby zabránil rohovému kopu, odkopol loptu do autu.
     
    32
    Peltier mohol otvoriť skóre! Po centri z ľavej strany Priskin priťukol v šestnástke loptu hlavou na pravú stranu, Peltier si zasekol obrancu a zblízka strieľal k pravej žrdi, Šemrinec sa bravúrne natiahol a skvelým zákrokom podržal svoj tím!
     
    31
    Pokračujeme v hre, Trenčania neuspeli v prechodovej fáze a tak po ľavej strane môže zaútočiť domáci celok. Zatiaľ kombinuje v strede poľa.
     
    30
    Zreľák po dlhom Muchovom výkope vysunul hlavičkou Priskina, ktorý si obhadzoval Šemrinca a popritom teatrálne padol na zem. Rozhodca mu za simulovanie udeľuje žltú kartu.
     
    29
    Van Kessel už späť na ihrisku a teraz mohol z pravej strany zakončovať po Gubovom centri, lopta ale bola príliš prudká a tak si ju útočník hostí nedokázal spracovať.
     
    28
    Pokračujeme v hre, Mucha vyslal dlhý nákop dopredu, s ktorým si ale nikto v belasom neporadil. Domácim potom loptu vrátil po okamžitom odkope Rundić.
     
    27
    Po tvrdom súboji s Podaným ostal na trávniku ležať práve van Kessel, potrebuje krátke lekárske ošetrenie. Hráči to zatiaľ využívajú na občerstvenie a taktické pokyny od trénerov.
     
    26
    Sme svedkami dlhej kombinácie Trenčanov pred pokutovým územím domáceho tímu, hostia sa ani raz nedostali na dostrel brány, ich akcia bola zakončená útočným faulom van Kessela.
     
    25
    Slovanisti kombinovali v strede poľa, Gonzalesovi však nevyšla spätná hlavička, loptu získava Trenčín, ktorý bude teraz môcť zaútočiť.
     
    24
    Van Kessel sa uvoľnil na pravej strane a okamžite adresoval jeden zo svojich vydarených centrov do šestnástky, pred päťkou hlavičkoval osamotený Wesley a vo výbornej pozícii mieril tesne vedľa! Slovan mal teraz aj kúsok šťastia.
     
    23
    Vzrušenie na domácich tribúnach, Slovan postupne preberá aktivitu a vypracoval si už viac gólových šancí, než hostia. AS teraz drží loptu na kopačkách a snaží sa odpovedať na akcie domácich.
     
    22
    Čo teraz zahodil Nicolas Gorosito?! Slovan rozohrával štandardku, po nej strieľal z 25 metrov z pravej strany Milinkovič, nádherná krížna strela opečiatkovala žrď a od hlavy padajúceho Šemrinca sa odrazila na päťku, odkiaľ Gorosito prekopol prázdnu bránu!
     
    21
    Matúš Bero stiahol unikajúceho Vukana Savičeviča, za držanie za dres vidí od rozhodcu Hrčku prvú žltú kartu v zápase.
     
    20
    Na opačnej strane aktivita Slovana, Sekulič vysunul vďaka dlhému autu na pravej strane Zreľáka, ten dával pod seba do šestnástky, loptu ale namieril presne medzi čakajúcu dvojicu Priskin – Peltier.
     
    19
    A hneď odpoveď AS! Van Kessel poslal z ľavej strany ideálnu krížnu prihrávku pred bránu, kde už mohol pred Muchom zakončoval Wesley, obrana hostí loptu aj s prispením Muchu odvrátila do bezpečia!
     
    18
    Opäť Slovan, v krátkom slede ďalšia šanca! Peltier sa individuálne presadil na ľavej strane, zasekol si obrancu a strieľal zvnútra šestnástky, Šemrinec jeho pokus k bližšej žrdi vyrazil!
     
    17
    Prvá veľká možnosť aj pre Slovan! Peltier zabojoval na ľavej strane a poslal prudký center do šestnástky, Šulek tam odvrátil spred Milinkoviča len k Zreľákovi, ktorý z výbornej pozície v šestnástke prestrelil bránu!
     
    16
    Úvodná štvrťhodina ponúkla jednu vyloženú šancu AS, inak je duel vyrovnaný, bojuje sa najmä o stred poľa. Hrá sa však v dobrom tempe a diváci sa na Pasienkoch rozhodne nenudia. Momentálne vykopáva po nevydarenej akcii hostí od svojej brány Mucha.
     
    15
    Zaujímavý súboj na hranici trenčianskej šestnástky, po dlhom odkope tam o loptu bojovali Priskin s Kleščíkom, kapitán hostí vyšiel z tohto duelu lepšie a poslal loptu Šemrincovi.
     
    14
    Van Kessel sa na opačnej strane presadzoval na ľavej strane cez Sekuliča, už sa zdalo, že prejde do šestnástky, napokon ho zastavil signalizovaný faul.
     
    13
    Slovan sa len ťažko dostáva do koncovky, akcie vyzerajú nádejne, vždy im však niečo chýba. Bolo tomu tak aj teraz, keď Gonzales neprihral Priskinovi vpredu presne.
     
    12
    Trenčín je zatiaľ oveľa nebezpečnejší vo finálnej fáze. Rundič našiel vo voľnom priestore pred šestnástkou Slovana Wesleyho, okolo neho nebol nikto z domácich, a tak útočník hostí tvrdo vystrelil, mieril nad brvno.
     
    11
    Savičevič mohol v istej chvíli dokonca od poliacej čiary sám šprintovať na bránu, záložník domácich ale akciu zabrzdil a prihrával pod seba Podanému, ten vybojoval autové vhadzovanie blízko od rohovej zástavky.
     
    10
    Na opačnej strane náznak protiútoku Trenčína, Bero ťahal akciu stredom ihriska, čistým sklzom ho ale zastavil Saláta, vyslúžil si potlesk od divákov.
     
    9
    Vydarená akcia Slovana, Peltier dlhou diagonálnou prihrávkou od pravej postrannej čiary našiel naľavo Milinkoviča, ten sa individuálne presadil a centroval do šestnástky, kde už si Kleščík pokryl Zreľáka.
     
    8
    Teraz sa na útočnej polovici usadil Trenčín, Wesley spadol v súboji pred šestnástkou a pýtal si tam priamy kop, rozhodca Hrčka prianie nevyslyšal.
     
    7
    Po skrátenej rozohrávke rohu centroval Milinkovič dvakrát do šestnástky, po druhom centri sa pred päťkou takmer presadil Gonzales, k úspešnej hlavičke mu chýbali len centimetre.
     
    6
    Milinkovič vyslal veľmi pekný center do priestoru okolo penaltového bodu, najvyššie tam vyskočil Saláta a nebezpečne hlavičkoval, obranca s námahou zablokoval na roh.
     
    5
    Ostré súboje pri postrannej čiare, na zemi tam skončil Savičevič, belasí tak môžu rozohrať ďalšiu štandardku z pravej strany, tentoraz však snáď zo 40 metrov od brány.
     
    4
    Na opačnej strane štandardka Slovana z 25 metrov z pravej strany, Milinkovič centroval do vnútra šestnástky, Šemrinec s prehľadom loptu stiahol do náručia.
     
    3
    Obrovská šanca pre Trenčín, hostia mohli viesť! Bero sa parádne uvoľnil pred šestnástkou a kolmicou našiel na ľavej strane van Kessela, ktorý z prvej ideálnou krížnou prihrávkou našiel Gubu, Mucha loptu nezasiahol a Guba pred prázdnou bránou loptu trafil tak nešťastne, že tá minula priestor brány!
     
    2
    Belasí pokračujú v úvodnej aktivite, Milinkovič sa presadil medzi dvojicou protihráčov a vysúval na ľavej strane Peltiera, ktorý potom nepresne posúval Zreľákovi.
     
    1
    Hneď v úvode vyhral Milinkovič hlavičkový súboj v strede ihriska a aj trochu nechtiac vyslal do úniku Priskina, tomu však ušla lopta až k bránkovej čiare a tak odtiaľ len tak zľahka poslal loptu pred bránu, Šemrinec s prvým jednoduchým zákrokom.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Úvodný výkop má k dispozícii Slovan, ktorý začne zľava-doprava, hostia budú hrať v prvom dejstve sprava-doľava.
     
    Mužstvá už prichádzajú na ihrisko! Domáci v tradičných belasých dresoch, hostia v bielo-červenom.
     
    Bude sa hrať v krásnom slnečnom počasí, ako som už spomínal, s občasnými silnými poryvmi vetra. Podmienky sú však pre oba tímy rovnaké, preto by nemalo nič brániť v peknom a atraktívnom futbale od oboch elitných mužstiev Fortuna ligy.
     
    Na Pasienkoch sa už skončila rozcvička oboch mužstiev, hráči sa zatiaľ odobrali do šatní na posledné pokyny od trénerov Nikkiho Papavasilia a Martina Ševelu. Slovan dnes pre fanúšikov pripravil množstvo predzápasových aktivít, okrem iného krst knihy o Michalovi Vičanovi, autogramiádu či fotografovanie s hráčmi či súťaž o zájazd na zápas v európskych pohároch. Tribúny sa zatiaľ zapĺňajú len pomaly, návšteva by však mohla atakovať dve tisícky divákov, množstvo ľudí je ešte vo fanshope či v bufetoch.
     
    Príjemný dobrý deň vám prajem z bratislavských Pasienkov, kde sa už o polhodinku začne šláger 9. kola našej najvyššej futbalovej súťaže medzi Slovanom Bratislava a AS Trenčín. Kým predpovede počasia predpovedali na nedeľu dážď, tak dnes si Bratislava od rána užíva pekný slnečný jesenný deň bez zrážok. Hru by mohol komplikovať jedine silný vietor, ktorý občas zavanie.

    Na trávniku sa už rozcvičujú obe mužstvá, poznáme aj základné zostavy, v ktorých nájdeme niekoľko prekvapení. V tíme domácich je to najmä nominácia Lestera Peltiera do základnej zostavy, tento útočník totiž v lige zatiaľ nastupoval len minimálne a ešte bývalý tréner Tittel kritizoval jeho prístup i výkony. V tíme hostí zase zaujme meno Martina Šuleka, ešte len 17-ročného obrancu čaká proti Priskinovi či Zreľákovi naozaj skúška ohňom. V tíme belasých zažije ligovú premiéru Vukan Savičevič. Dianie na štadióne vám sprostredkujeme v textových vstupoch v reálnom čase, prinesieme aj fotografie či videá gólov. Prajem vám príjemný športový zážitok!
     
    Úvodné zostavy:

    ŠK Slovan Bratislava: Mucha – Sekulić, Saláta, Gorosito, Podaný – M. E. González – Milinkovič (C), Savičevič, Peltier – Zreľák, Priskin.
    Náhradníci: Krnáč – Hudák, Záhumenský, Štefánik, Kubík, Oršula, Matejka.

    AS Trenčín: Šemrinec – Šulek, Kleščík (C), Rundič, Madu – Opatovský, Koolwijk, Bero – van Kessel, da Silva, Guba.
    Náhradníci: Vozár – Skovajsa, Lawrence, Jančo, Holúbek, Bala, Schet..
     
    Šláger kola, súboj historicky najúspešnejšieho slovenského klubu s aktuálnym majstrom, duel veľkých ligových osobností – to je len niekoľko prívlastkov, ktoré činia záverečný duel 9. kola Fortuna ligy výnimočným a zaujímavým! Vítam vás pri sledovaní zápasu Slovan Bratislava vs. AS Trenčín.

    Pôjde o mimoriadne dôležitý ligový duel. Trenčania v úvode ročníka kvôli výmene trávnika hrali zápasy len na ihriskách súperov a vo všetkých z nich zvíťazili. Slovan s majstrovskými ambíciami stráca na obhajcu titulu 8 bodov a obe mužstvá si dobre uvedomujú, čo by na konci prvej tretiny ročníka znamenal 11-bodový rozdiel. Zápas môže ovplyvniť množstvo premenných – avizovaný dážď a s tým súvisiaci ťažký terén, čo by technickým hosťom nemuselo vyhovovať, otáznik nad účasťou Róberta Vitteka, divácka kulisa a pod. Nižšie vám prinášame podrobné zhrnutie predzápasových informácií, v nedeľu od 14:00 vám textový prenos s videami prinesie z Pasienkov Tomáš Schügerl.
    -------------------------------------------------------------------------
    Aktuálna situácia

    V domácom tábore stále doznievajú výrazne zmeny zo záveru leta, kedy nastala nielen zmena na poste generálneho riaditeľa, kde Dušana Tittela nahradil Richard Trutz, ale aj na trénerskej lavičke, odkiaľ odišla dvojica Tittel – Pecko a prišli Cyperčan Papavasiliou s gréckym asistentom Kounenakisom. Noví tréneri priniesli inú filozofiu, chcú sa zamerať na útočnejšie poňatie hry, a skutočne, dva zápasy po ich príchode belasí vyhrali s celkovým skóre 6:1. Po reprezentačnej prestávke však prišla nečakane vysoká prehra 0:3 v Žiline, ktorú nemohlo dostatočne napraviť ani jasné víťazstvo 8:0 v pohári vo Vinici. Slovan už definitívne nebude v tejto sezóne počítať s defenzívnym stredopoliarom Richardom Lásikom, ktorý hosťuje v Baníku Ostrava.

    Trenčín po vypadnutí v Lige majstrov zažil očakávaný letný výpredaj. A bol naozaj masívny – do PAOK Solún odišiel kanonier Jairo da Silva a do dánskeho Nordsjaellandu prestúpili dve opory Stanislav Lobotka a stopér Ramón. Výhodou AS však je, že odchody dokáže veľmi rýchlo nahradiť, a preto angažovalo šikovného útočníka Mitchellla Scheta, ktorý už skóroval proti Trnave. AS je vo výbornej forme, v klube je dobrá atmosféra a tak niet divu, že je v nedeľu miernym favoritom.

    --------------------------------------------------------------------------
    Posledné zápasy

    Vinica – Slovan 0:8 (Oršula 2, Peltier 2, Gašparovič, Matejka, Petreje, vl. )
    Žilina – Slovan 3:0
    Slovan – Skalica 4:1 (Milinkovič, Zreľák, Vittek, Oršula)
    Slovan – Trnava 2:0 (Milinkovič, Zreľák)
    Varín – Slovan 0:8 (Zreľák 2, Priskin 2, Sekulič, Peltier, Oršula, Gorosito)

    Závod – Trenčín 0:11 (Wesley 3, Opatovský 3, Bala 2, Schet, Šalata, Koolwijk)
    Trenčín – Trnava 5:3 (Bero, van Kessel, Rabiu, Wesley, Schet)
    Senica – Trenčín 1:4 (Bero, Guba, van Kessel, Bala)
    Trenčín – Ružomberok 1:1 (Koolwijk
    Dunajská Streda – Trenčín 0:2 (van Kessel 2)

    --------------------------------------------------------------------------
    Vzájomné zápasy

    V tejto štatistike jednoznačne dominuje Trenčín. Slovan nad AS naposledy zvíťazil ešte v apríli 2014, odvtedy dominovali len futbalisti z Považia. Na Pasienkoch sa belasí posledný raz radovali z výhry ešte v novembri 2012, keď zvíťazili 3:1.

    Sezóna 2014/2015:
    Slovan – Trenčín 0:2
    Trenčín – Slovan 4:0
    Slovan – Trenčín 1:3

    Sezóna 2013/2014:
    Trenčín – Slovan 4:2
    Slovan – Trenčín 0:3
    Trenčín – Slovan 0:1

    Sezóna 2012/2013:
    Trenčín – Slovan 2:2
    Slovan – Trenčín 3:1
    Trenčín – Slovan 4:1


    -----------------------------------------------------------------------
    Absencie

    Slovan nemôže počítať s dlhodobejšie zranenými Simovičom, Dobrotkom a Mészárosom. Otázny je štart kanoniera Róberta Vitteka, s ktorým sa vlečú zdravotné problémy ešte z reprezentačného zrazu. Ligovú premiéru by si mal odbiť mladý záložník Vukan Savičevič.

    Trenčania by mali nastúpiť v plnej sile, mierne problémy mal len jeden z kľúčových hráčov Ibrahim Rabiu, zatiaľ to však vyzerá tak, že by mal nastúpiť.

    ---------------------------------------------------------------------
    Postavenie v tabuľke

    Sobotné prekvapenia výrazne zamotali situáciu na čele tabuľky. Dva body doma po remíze so Skalicou stratila Žilina, ktorá tak na Trenčín teraz stráca 4 body. Slovan sa na rovnaký rozdiel k Žiline priblížil, ak teda v nedeľu zvíťazí, stiahne stratu na druhé miesto na jediný bod. Treba ešte sledovať Myjavu, ktorá vyhrala v Dunajskej Strede a je priebežne tretia.

    1. AS Trenčín 8 7 1 0 17:5 22 bodov
    2. Žilina 9 5 3 1 24:12 18 bodov
    3. Myjava 9 5 2 2 11:9 17 bodov
    4. Dunajská Streda 9 4 2 3 15:9 14 bodov
    5. Slovan Bratislava 8 4 2 2 12:9 14 bodov
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 14:00.

    Tomáš Schügerl

    Góly:

    Karty:   30. Priskin (SBA), 68. Zreľák (SBA) – 21. Bero (TRE), 88. Koolwijk (TRE)


    ŠK Slovan Bratislava: Mucha – Sekulić, Saláta, Gorosito, Podaný – M. E. González – Milinkovič (C), Savičevič, Peltier (81. Kubík) – Zreľák, Priskin (56. Oršula).
    Náhradníci: Krnáč – Hudák, Záhumenský, Štefánik, Kubík, Oršula, Matejka.

    AS Trenčín: Šemrinec – Šulek (72. Holúbek), Kleščík (C), Rundič, Madu – Opatovský, Koolwijk, Bero – van Kessel (90+2. Lawrence), da Silva, Guba (84. Bala).
    Náhradníci: Vozár – Skovajsa, Lawrence, Jančo, Holúbek, Bala, Schet.

    Rozhodca: Hrčka – Chládek, Bobko

    Diváci: 2250