Wolfsburg – Hertha 2:0 (kon.) | Hamburger – Frankfurt 0:0 (kon.) | Brémy – Ingolstadt 0:1 (kon.)
Kolín nad Rýnom – Mönchengladbach 1:0 (kon.) | Darmstadt – Bayern 0:3 (kon.)
koniec
VfL Wolfsburg
2:0 (0:0)
Hertha BSC
Sobota 19.09.2015, 15:30 • Volkswagen Arena, Wolfsburg • Nemecká Bundesliga • 5. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:30.
     
    Prajem vám príjemné popoludnie a vítam vás pri sledovaní on-line prenosu zo zápasu 5. kola Bundesligy medzi VfL Wolfsburg a Hertha BSC. Zápas sa začne v tradičnom čase 15:30 a jeho priebehom vás bude sprevádzať Miroslav Revaj.

    Vfl Wolfsburg
    Futbalisti Wolfsburgu vstúpili úspešne do nového ligového ročníka, po štyroch zápasoch majú na konte 8 bodov a nachádzajú sa na 4. mieste. Zatiaľ ešte neprehrali, dva razy remízovali a dva razy vyhrali. Naposledy uhrali bezgólový výsledok vonku s Ingolstadtom.

    Hertha BSC
    Berlínsky futbalový klub v zostave s naším Petrom Pekaríkom sa nachádza na 8. priečke v tabuľke so ziskom siedmich bodov. Hertha, narozdiel od VfL, má na svojom konte už aj jednu prehru, keď v 3. kole podľahla Borusii Dortmund 3:1. Naposledy Hertha hrala doma so Stuttgartom, s ktorým si poradila výsledkom 2:1.

    Všetko dôležité ohľadom tohto zápasu nájdete v našom on-line prenose na webe Onlajny.eu. Pekný futbalový zážitok!
     
    Úvodné zostavy:

    VfL Wolfsburg: Benaglio (C) – Träsch, Naldo, Dante, Schäfer – Guilavogui – D. Caligiuri, M. Kruse, Draxler, Schürrle – Bendtner.
    Náhradníci: Grün – Dost, Ricardo Rodríguez, Klose, S. Jung, Arnold, Azzaoui.

    Hertha BSC: Kraft – Weiser, Langkamp, Lustenberger (C), Plattenhardt – Darida, Skjelbred – Haraguči, Tolga Ciğerci, Stocker – Ibišević.
    Náhradníci: Almenning Jarstein – Baumjohann, Hegeler, Kalou, Mittelstädt, van den Bergh, Stark.
     
    Príjemné sobotné popoludnie všetkým, ktorí ste klikli na tento on-line textový prenos a nasledujúce chvíle strávite jeho sledovaním! Do začiatku zápasu medzi VfL Wolfsburg – Hertha BSC už veľa času neostáva, vo Volkswagen Arena je už všetko na zápas pripravené. Zostavy oboch mužstiev sú už známe a zverejnené, môžte si ich prezrieť. Náš reprezentačný obranca Peter Pekarík kvôli zraneniu do tohto zápasu nezasiahne, jeho návrat na trávniky však tak skoro nebude.

    Tesne pred začiatkom zápasu sa Vám opäť prihlásime!
     
    Hlavný rozhodca zápasu spoločne so svojimi asistentmi privádza oba tímy na trávnik, po úvodných formalitách sa nám tak zápas môže začať! Prajem príjemný športový zážitok!
     
    Domáci dnes zvolili bielu farbu dresov, hostia modré. Úvodný výkop zápasu bude patriť domácim.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    Domáci sa ihneď po rozohrávke dostali dopredu a Bendtner vybojoval pre svoj tím prvý rohový kop v zápase.
     
    2
    Jeho exekútorom bol napokon Draxler, domáci však z neho nič zaujímavé nevyťažili a lopta je už na kopačkách futbalistov Herthy.
     
    3
    Hostia sa dostali ku lopte a umiestnili sa aj na svoju útočnú polovičku, tam však dobre zapracovala defenzíva domácich a svojho súpera do žiadnej šance nepustila.
     
    4
    Ani teraz sa Hertha neprebojovala až ku bráne domácich, loptu stratil Haraguči a tak skúšajú ísť dopredu domáci futbalisti.
     
    5
    Teraz sme sledovali zaujímavú situáciu v pokutovom území hostí! Brankár Kraft neudržal center vo svojich rukaviciach, lopta sa dostala ku Bendtnerovi, ktorý sa snažil zakončiť, avšak padol na zem, penalta sa ale nepíska!
     
    6
    Domáci sa teraz snažili loptu vytiahnuť až dopredu a presunúť tak hru na svoju útočnú polovičku, hostia ich však zahnali vysokým napádaním až ďaleko dozadu.
     
    7
    Po rýchlom brejku hostí pálil na domácu bránu Haraguči, bránu domáceho tímu však minul. Lopta sa tak dostane ku domácim futbalistom.
     
    8
    Od úvodu zápasu sledujeme vyrovnané stretnutie a aj trocha opatrnejšie. Ani jeden z tímov nechce spraviť chybu, ktorá by znamenala nebezpečenstvo.
     
    9
    Skóre zápasu teraz mohol otvoriť domáci Bendtner! Obrana hostí spravila teraz veľkú chybu, keď brankár Kraft sa zbytočne dlho hral s loptou, Bendtner sa po prihrávke ocitol sám pred brankárom hostí Kraftom, avšak loptu posiela len vysoko and bránu hostí!
    9. Nicklas Bendtner (WOF)
     
    10
    O útok na bránu sa teraz snažili aj hostia, avšak lopta skončila len pri pripravenom brankárovi Benagliovi. Dopredu tak môže skúsiť ísť teraz domáci celok.
     
    11
    Domáci Schürrle ostal po nedovolenom zákroku ležať na zemi, je tu teda priamy kop pre domáci celok zo zaujímavej pozície. Hostia sa už formujú v zadných radoch.
     
    12
    Ku exekúcii priameho kopu sa postavil Draxler, skúsil to priamo na bránu hostí, proti bol však dobre postavený múr a tak sú už pri lopte hostia.
     
    13
    Avšak hostia pri svojom prechode do útoku chybovali a o loptu tak prichádzajú. Zatiaľ sledujeme menej záživný zápas, sme však v podstate ešte len na jeho úvode.
     
    14
    Chybu v rozohrávke lopty teraz spravili aj domáci, Caliguarimu nevyšiel jeho úmysel a tak je pri lopte celok Herthy. Ten však zvolil postupný prechod do útoku.
     
    15
    Napokon sa ku lopte za hostí dostal Stocker, ten sa rozhodol vyskúšať to individuálne, avšak loptu mu zobral výborným obranným zákrokom domáci obranca.
     
    16
    Domáci tím sa dostal ku bráne hostí, do hlavičkového zakončenia sa dostal Naldo, jeho pokus skončil len tesne vedľa ľavej tyčky brány hostí!
     
    17
    Na druhej strane sme teraz mali možnosť vidieť takisto skvelý pokus na otvorenie skóre tohto zápasu! Haraguči si výborne spracoval center a z voleja meiril do ľavého horného rohu brány, Benaglio však vytiahol famózny zákrok a loptu vyrazil na rohový kop pre hostí!
    17. Genki Haraguči (HER)
     
    18
    Rohový kop rozohral Darida, Stockera to vyskúšal nožničkami, avšak brankár domácich vyráža loptu na ďalší rohový kop.
     
    19
    Plattenhardt dostáva za zdržiavanie hry prvú žltú kartu v zápase.
     
    20
    Hostia teraz držali domácich pod tlakom, následne zahrávali aj ďalší rohový kop, loptu má však už vo svojom náručí brankár domácich Benaglio.
     
    21
    Pri lopte sú momentálne domáci futbalisti, avšak s prechodom na útočnú polovičku sa im nedarí. Hostia ich ďalej ako za polovičku ihriska nepúšťajú.
     
    22
    Napokon sa domáci predsa len dostali bližšie, center na Caligiuriho však menovaný futbalista nedokázal zachytiť a tak loptu získavajú hostia.
     
    23
    Ani hosťom sa však nepodarilo smerom dopredu nič zaujímavé vymyslieť, oba tímy sa dnes prezentujú pozornou defenzívou. Momentálne sledujeme tvrdý boj o získanie lopty.
     
    24
    Po nedovolenom zákroku domáceho futbalistu Draxlera získavajú hostia loptu v strede ihriska. Domáci sa tak sťahujú na svoju polovičku.
     
    25
    Zanedlho faulovali domáci opäť a tak hostia ešte pri lopte ostanú. Hostia si už pripravujú plány, ako nebezpečne zaútočiť.
     
    26
    Hostia sa rozhodli pre útok zo zabezpečenej obrany, následný útok domáci odvrátili do bezpečia ďalekým odkopom lopty, hostia však ešte budú mať šancu ako zaútočiť.
     
    27
    Hertha tak opäť po krátkej dobe zaútočila, Ciğerci však nedokázal loptu správne usmerniť a tak budú mať po dlhšej dobe možnosť zaútočiť domáci futbalisti.
     
    28
    V pokutovom území hostí sa v závare najlepšie zorientoval Draxler, avšak zakončiť už nestihol, pretože mu loptu včas zobral obranca hostí.
     
    29
    Hertha stratila loptu, čo sa snažil využiť domáci Caliguiri, ten vyslal po zemi nebezpečnú strelu, avšak priestor brány hostí minula. Kraft tak bude odkopávať od svojej brány.
     
    30
    Lopta je však aj naďalej na kopačkách domácich futbalistov, hostia sa tak musia mať na pozore, aby výrazne nechybovali.
     
    31
    Do pokutového územia hostí smeroval nebezpečný center, ten však vo vzduchu skrotil Kraft a tak domácich do žiadneho nebezpečného zakončenia nepustil.
     
    32
    Hostia sa však ďaleko s loptou nedostali, pretože sa dopustili nedovoleného zákroku. Domáci tak budú môcť opäť pohroziť.
     
    33
    Domáci futbalisti však chybovali a loptu rýchlo stratili, hostia sa následne prezentovali aj streleckým pokusom, avšak bol nepresný a bránu domácich výrazne neohrozil.
     
    34
    Hertha však zaútočila opäť, ale Kruse sám cez domáceho obrancu neprešiel a loptu tak stráca. Do útoku tak môžu ísť domáci futbalisti.
     
    35
    Z následným nebezpečne vyzerajúcim centrom do pokutového územia hostí si brankár Kraft vo vzduchu poradil a tak mohli ostať hostia pokojní. Domáci sa sťahujú na svoju polovičku.
     
    36
    Hostia však spravili chybu v rozohrávke lopty, domáci vyrazili do rýchleho prečíslenia, Draxler nebezpečne prihrával, ale prihrávke zabránil výborným sklzom Langkamp.
     
    37
    Hra sa nám však momentálne prerušila, pretože je jeden z obrancov hostí ošetrovaní. Oba tímy sa tak môžu zatiaľ občerstviť a nazbierať nové sily.
     
    38
    V hre už môžme pokračovať, hostia ku striedaniu siahnuť nemuseli. Prvý polčas sa nám už pomaličky začína napĺňať.
     
    39
    A práve hostia teraz založili útočnú akciu, do streleckej príležitosti sa dostal Haraguči, jeho pokus však pre brankára domácich neznamenal žiadny veľký problém.
     
    40
    Hostia však loptu vybojovali rýchlo späť a získali rohový kop. Brankár domácich si už koordinuje obranu.
     
    41
    Hertha rohový kop rozohrala nakrátko, domáci sa však následne dopustili nedovoleného zákroku a tak hostia získavajú priamy kop.
     
    42
    Futbalistom v modrom drese ich úmysle po rozhraní priameho kopu nevyšiel, hru dobre prečítal Dante a zažehnal hroziace nebezpečenstvo.
     
    43
    S loptou dopredu sa dostali teraz domáci futbalisti, Schürrle vybojoval pre svoj tím rohový kop.
     
    44
    Striedanie v tíme Hertha BSC: z ihriska odchádza Sebastian Langkamp, prichádza Niklas Stark.
     
    44
    Rohový kop zdržalo striedanie, Langkamp pre zranenie musel z hry odstúpiť. Rohový kop však domácim futbalistom nič zaujímavé nepriniesol.
     
    45
    Sledujeme však ďalšie ošetrovanie, brankár hostí pri predchádzajúcom rohovom kope ostal ležať na zemi.
     
    45
    Hlavný rozhodca nadstavuje ešte 4 minúty!
     
    45+1
    Brankár Kraft je už v poriadku a hra nám už pokračuje ďalej. Uvidíme, či sa ešte niečoho zaujímavého dočkáme, alebo sa pôjde do šatní na polčasovú prestávku sa bezgólového stavu.
     
    45+2
    Po nebezpečnom útoku zo strany hosti na bránu domácich pálil Ciğerci, Benaglio sa však prezentoval výborným zákrokom!
    45+2. Tolga Ciğerci (HER)
     
    45+3
    Pri lopte je teraz domáci tím, avšak smerom dopredu sa už nehrnú. Prvý polčas tak už nič zaujímavé neprinesie.
     
    45+4
    Prvý polčas sa skončil.
     
    Prvý polčas nám priniesol vyrovnaný zápas, oba tímy mali nejaké tie šance, avšak nedokázali ich využiť. Uvidíme, čo nám prinesie druhý polčas, ktorý sa začne približne o 16:35.
     
    Oba tímy spoločne s rozhodcami zápasu sú už späť na ihrisku, druhý polčas sa tak už môže čoskoro začať!
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    46
    Striedanie v tíme Hertha BSC: z ihriska odchádza Thomas Kraft, prichádza Rune Almenning Jarstein.
     
    47
    Hneď v úvode druhého polčasu došlo ku zaujímavému striedaniu, zrejme zraneného brankára Krafta strieda jeho brankársky kolega Almenning Jarstein.
     
    48
    Hosťom sa po zisku lopty podarilo rýchlo preniknúť do útoku, strelecký pokus Plattenhardta bol zrazený na rohový kop.
     
    49
    Domáci celok sa rohovému kopu ubránil bez problémov, loptu odkopol ďaleko do bezpečia. Hostia však opäť začínajú útočiť.
     
    50
    Predchádzajúcu útočnú akciu hostí napokon zastavil ofsajd, loptu tak na svoje kopačky získavajú futbalisti domáceho celku. Hostia sa tak rýchlo stiahli dozadu.
     
    51
    Od úvodu druhého polčasu sledujeme rýchly futbal hore-dole, oba tímy si určite uvedomujú, že kto strelí prvý gól dostane sa do lepšej psychickej výhody.
     
    52
    Treba však podotknúť, že o čosi aktívnejší je hosťujúci celok, avšak výrazné gólové šance nemá.
     
    53
    Hostia sa však teraz dostali do rýchleho brejku, po ňom nasledoval do pokutového územia domácich nebezpečný center, domáci však túto situáciu zvládli s prehľadom.
     
    54
    Domáci po postupnom prechode do útoku vybojovali na svoju stranu rohový kop, hostia sa tak musia stiahnuť a brániť túto situáciu.
     
    55
    Po rohovom kope sa dostal do hlavičkového zakončenia Naldo, nový muž v bráne hostí však jeho pokus bez problémov kryje. Hostia tak môžu opäť skúsiť zaútočiť.
     
    56
    Avšak hostia sa ďaleko s loptou nedostali, domáci zachytili loptu, avšak slabší strelecký pokus brankárovi Jarsteinovi žiadne problémy nenarobil.
     
    57
    Rýchly útok na druhej strane, po dobrom centri od Daridy sa do hlavičkového zakončenia hnal Ibišević, obrana domácich mu to však neumožnila.
     
    58
    Žltú kartu dostáva Julian Draxler (VfL Wolfsburg).
     
    59
    Hostia následne zahrávali nebezpečný priamy kop, priamou strelou na bránu to skúšal Haraguči, brankár domácich však loptu vyboxoval do bezpečia.
     
    60
    Domáci sa snažili postupnou kombináciou niečo zaujímavé vymyslieť, avšak po nepresnej prihrávke loptu stratili. Získali ju tak hostia a už podnikajú plány na nejakú nebezpečnú akciu.
     
    61
    Ani hostia však nič zaujímavé nevymysleli, loptu tiež stratili a tak sú pri nej späť domáci futbalisti. Na prvý gól zápasu tak stále čakáme.
     
    62
    Dnes veľmi aktívny domáci futbalista Caligiuri sa opäť dostal ku lopte, napokon však dokázal vyslať len nepresný center do pokutového územia hostí.
     
    62
    Striedanie v tíme VfL Wolfsburg: z ihriska odchádza André Schürrle, prichádza Maximilian Arnold.
     
    63
    Hostia po postupnom prechode do útoku skúšali ohroziť domácu bránu, avšak pokus Ciğerciho bol nepresný.
     
    64
    Domáci teraz mohli otvoriť skóre tohto zápasu! Odrazená lopta sa dostala až ku Caligiurimu, ktorá mal už pred sebou len padajúceho brankára hostí, loptu však do brány usmerniť nedokázal!
    64. Daniel Caligiuri (WOF)
     
    65
    O rýchly brejk sa teraz snažili hostia, avšak domáci tím ich do ničoho zaujímavého nepustil. Wolfsburg tak získava loptu späť.
     
    66
    A opäť výborná šanca pre domáci celok! Domáci Draxler si skvelo nabehol na center od svojho spoluhráča, avšak jeho pokus dokázal brankár hostí vyraziť do bezpečia!
    66. Julian Draxler (WOF)
     
    67
    Domáci však ešte zahrávali rohový kop, s ním si však hostia dokázali poradiť. Wolfsburg však ešte pri lopte ostáva.
     
    68
    Ďaleko sa však domáci celok neprebojoval, loptu po chybe stráca a šancu zaútočiť tak majú futbalisti Herthy. Domáci im však veľa priestoru neposkytujú.
     
    69
    Futbalista domáceho celku Bendtner padol v pokutovom území hostí na zem, avšak hlavný rozhodca penaltu neodpískal, v hre sa pokračuje ďalej.
     
    70
    Po dvoch dobrých príležitostiach domácich futbalistov tempo hry mierne opadlo, uvidíme, čo nás ešte vo zvyšných minútach čaká.
     
    71
    Striedanie v tíme VfL Wolfsburg: z ihriska odchádza Nicklas Bendtner, prichádza Bas Dost.
     
    72
    Lopta je momentálne na kopačkách domácich futbalistov, avšak preniknúť do nejakej tej zaujímavej príležitosti sa im nedarí. Lopta v posledných chvíľach zápasu lieta hore-dole.
     
    73
    Nový muž na ihrisku Dost sa zapojil do útočnej akcie domácich futbalistov, po centri však nedokázal hlavou presne zakončiť. Lopta tak putuje na stranu hostí.
     
    74
    Domáci futbalista Dost sa opäť dostával do zakončenia, pred ním však dobre zasiahol jeden z obrancov hostí a do zakončenia ho tak nepustil.
     
    75
    V týchto chvíľach hrajú pre zmenu aktívnejšie domáci futbalisti, ktorý práve získali rohový kop.
     
    76
    Jeho exekútorom bol Draxler, obrana hostí však loptu odvracia na ďalší rohový kop.
     
    77
    VfL Wolfsburg dal gól!
    Je tu prvý gól tohto zápasu, ktorý prichádza v 77.minúte, dávajú ho domáci a tak je priebežný stav zápasu 1:0! Skvelý ťah domáceho trénera, keď na ihrisko poslal Dosta. Hostia spravili chybu pri prechode do útoku, domáci zachytili lopty, poslali famózny center za obranu hostí, tam skvelo zapracoval Caligiuri, ktorý prihral na úplne voľného BAS DOST a ten otvára skóre tohto zápasu!
    77. Bas DOST - 1:0
     
    78
    Striedanie v tíme Hertha BSC: z ihriska odchádza Tolga Ciğerci, prichádza Johannes van den Bergh.
     
    79
    Domáci tím hrá po strelenom góle veľmi aktívne a získava rohový kop! Hostia budú musieť začať útočiť v čoraz väčšom počte.
     
    80
    Hostia sa rohovému kopu ubránili, lopta však na ich smolu ostáva aj naďalej na kopačkách domácich futbalistov.
     
    81
    Hostia však loptu získali rýchlo na svoje kopačky, do zakončenia sa následne dostal Darida, avšak brankár domácich mal ľahkú robotu.
     
    82
    Domáci sa pokúsili o rýchlu útočnú akciu, avšak zastavil ich ofsajd. Loptu majú hostia a musia útočiť čo sa len dá, čas sa im bude rýchlo krátiť.
     
    83
    Striedanie v tíme VfL Wolfsburg: z ihriska odchádza Max Kruse, prichádza Sebastian Jung.
     
    85
    Hostia sa v týchto chvíľach nemôžu dostať ku lopte a útočia domáci futbalisti. Do konca zápasu už veľa času neostáva.
     
    86
    Domáci tím však teraz fauloval a tak ide lopta na kopačky hostí. Hostia už začínajú útočiť vo veľkom.
     
    87
    Hertha však nič nevymyslela a loptu stratila. Domáci sa tak nikam neponáhľajú, skúšajú zbierať cenné sekundy.
     
    88
    Bola nariadená penalta pre domáci tím! Draxler v pukotom území hostí padol na zem a hlavný rozhodca odpískal penaltu pre domácich!
     
    88
    Žltú kartu dostáva Fabian Lustenberger (Hertha BSC).
     
    89
    VfL Wolfsburg dal gól!
    A je definitívne rozhodnuté! Ku penalte sa postavil žolík z lavičky BAS DOST a s prehľadom penaltu premenil, domáci tím tak vyhráva 2:0!
    89. Bas DOST - 2:0
     
    90
    Hlavný rozhodca zápasu nadstavuje ešte dve minúty, o víťazovi zápasu je však už rozhodnuté!
     
    90+1
    Hostia sa zrejme nezmôžu ani na nejaký ten posledný záverečný tlak, domáci tím po prechode do útoku získava rohový kop.
     
    90+2
    Hostia sa bez problémov ubránili, hlavný rozhodca zápasu však ukončuje toto stretnutie!
     
    90+2
    Koniec zápasu.
     
    V druhom polčase sme sledovali zaujímavý zápas, oba tímy mali opäť k dispozícii nejaké tie šance na skórovanie. Hostia však nevyužili ani jednu, gól nestrelili a tak na víťazstvo pomýšľať nemohli. Domácemu trénerovi vyšiel skvelý ťah, keď na ihrisko poslal Bas Dosta a ten dvoma gólmi rozhodol o troch bodoch pre svoj tím!

    Ďakujem za pozornosť a prajem pekný zvyšok sobotného večera! Onlajny.eu majú dnes pre Vás pripravené ešte športové prenosy, sledujte nás tak aj naďalej! (17:26:01)

    Miroslav Revaj

    Lukáš Rastislav Ovšonka

    Góly: 77. Dost, 89. Dost (pen.)

    Karty:   58. Draxler (WOF) – 19. Plattenhardt (HER), 88. Lustenberger (HER)


    VfL Wolfsburg: Benaglio (C) – Träsch, Naldo, Dante, Schäfer – Guilavogui – D. Caligiuri, M. Kruse (83. S. Jung), Draxler, Schürrle (62. Arnold) – Bendtner (71. Dost).
    Náhradníci: Grün – Dost, Ricardo Rodríguez, Klose, S. Jung, Arnold, Azzaoui.

    Hertha BSC: Kraft (46. Almenning Jarstein) – Weiser, Langkamp (44. Stark), Lustenberger (C), Plattenhardt – Darida, Skjelbred – Haraguči, Tolga Ciğerci (78. van den Bergh), Stocker – Ibišević.
    Náhradníci: Almenning Jarstein – Baumjohann, Hegeler, Kalou, Mittelstädt, van den Bergh, Stark.