Borčice – Žilina B 2:2 (kon.) | Nové Mesto n/V – Slovan Bratislava U21 2:1 (kon.) | Prešov – Teplička n. Váhom 4:0 (kon.)
MFK Zvolen – Dolný Kubín 3:0 (kon.) | Senec – Trnava B 2:0 (kon.) | Bardejov – Košice 1:0 (kon.)
koniec
FC Tatran Prešov
4:0 (2:0)
OFK Teplička nad Váhom
Streda 16.09.2015, 16:00 • 1. FC Tatran Prešov • MONACObet liga • 1. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 16:00.
     
    Vážení športoví fanúšikovia, srdečne vás vítame pri ďalšom pokračovaní našej druhej najvyššej futbalovej súťaže. Doxxbet liga má dnes na programe svoje 8. kolo, v rámci ktorého je na programe aj duel Prešova s Tepličkou nad Váhom, z ktorého vám vďaka nášmu podrobnému textovému prenosu určite neunikne nič podstatné.

    Uvidíme súboj tímov z opačných polovíc tabuľky. Domáci Prešov zachytil úvod sezóny dobre a po doterajších siedmich odohraných zápasoch sa drží na štvrtej priečke v skupine východ. Na sovjom konte má 12 bodov, ktoré získal za tri víťazstvá a tri remízy. Prešovčania doposiaľ prehrali iba raz a ich celkové skóre je 9:3.

    Hostia z Tepličky nad Váhom sú na tom podstatne horšie a v tabuľke skupiny východ im patrí posledná dvanásta pozícia. Futbalisti tohto celku majú na svojom konte iba tri body za tri remízy, zvyšné štyri zápasy prehrali. Ich celkové skóre je 5:15.

    Tieto dva celky sa doposiaľ vo vzájomnom zápase nikdy nestretli. Jasným favoritom duelu je domáci Prešov, na ktorého tirumf vypísali stávkové kancelárie kurz iba približne 1.25. Na víťazstvo hostí je to až približe 6.8 a remízu ohodnotili bookmakeri kurzom približne 5.5.
     
    Úvodné zostavy:

    1. FC Tatran Prešov: Talian – Bujňák, Petko, P. Jacko, Leško (C), Dzurík, Šafranko, Katona, Keresteš, Benes, Luberda
    Náhradníci: Ferenc – Tubonemi, Štefančík, Voda, Kraľovič, Bartek, Maník

    OFK Teplička nad Váhom: Holec – Hruboš, Mravec, Dirgas, Miko, Lojdl, Petruš, Filo (C), Tomanica, Štalmach, Pochyba
    Náhradníci: Ozimý, Tabak, Stančík, Bugala

    Rozhodca: Leško – Bobko, Weiss.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    2
    Úvod stretnutia patrí domácemu celku, ktorý ihneď po rozohratí vyrazil do útoku a snažil sa vymyslieť niečo smerom dopredu.
     
    4
    Všetci hráči na polovici Tepličky, videli sme aj prvé strelecké zakončenie, keď kapitán domácich Dávid Leško pekne natiahol gólmana Holeca, ktorý loptu musel vyraziť na roh.
     
    6
    Benes si teraz pekne sklepol loptu s Katonom do 16tky, po spracovaní sa snažil ešte vystreliť, ale pozorná obrana hostí ho od lopty odzbrojila a pre domácich napokon útočná akcia končí.
     
    8
    Prešovu patria prvé minúty stretnutia, bude zahrávať aj svoj prvý rohový kop.
     
    10
    Dávid Leško sa teraz snažil individuálne presadiť cez hradbu tiel Tepličky, na ľavom kraji pok. územia si chcel vypýtať faul, no rozhodca mu na lep neskočil a odpískal útočný faul.
     
    11
    Hostia sa dostali do prvého útoku, vybojovali si aj roh, no z neho priamou hlavičkou nedokázali ohroziť bránu Jozefa Taliana.
     
    13
    Domáci s výhodou ďalšieho rohového kopu.
     
    13
    Po Leškovom rohu domáci dokázali odhlavičkovať, ale veľmi nepresne a ďaleko od brány.
     
    14
    Tatran teraz zakladá akciu z hĺbky svojho poľa, Patrik Jacko ale neotáľal a poslal dlhý vysoký pas do útoku.
     
    15
    Miroslav Petko teraz posielal prízemnú strieľanú prihrávku pred bránu hostí, no loptu pozorná defenzíva dokázala včas odohrať.
     
    16
    Po dlhšom čase priame strelecké ohrozenie brány, keď domáci kapitán vzal akciu na vlastné ramená, vystrelil loptu na Holeca, ktorý s ňou ale nemohol mať žiadne problémy a pokojne ju prikryl do svojho náručia.
     
    17
    Ďalšie zakončenie, aj keď teraz mierne stečované obrancom hostí, ktoré si pripisuje do štatistík domáci kapitán Dávid Leško.
     
    19
    Nakopávané lopty hostí absolútne nesmrdia nebezpečenstvom, domáci preto vzadu hrajú iba na 2 obrancov a značne presúvajú svoje sily do útoku.
     
    20
    Tatran s ďalšou strelou, no všetky ich doterajšie pokusy neboli vhodne umiestnené do strany a Dominik Holec sa pri nich ani poriadne nezapotil.
     
    22
    Domáci na chvíľu zatlačení na vlastnej polovici, z ktorej sa dostali pekným pasom do voľného priestoru do rýchleho protiútoku, na konci ktorého bol Pavol Šafranko, z pravej strany 16tky meril fantasticky k pravej žrdi Holecovej brány a iba tesne minul svätyňu hostí.
     
    24
    Dávid Leško s ďalším streleckým zakončením, Holec vyrazil na roh.
     
    25
    Založenie útoku v týchto fázach hry veľmi nervózne a nepresné zo strany Tatrana, navyše Teplička je stiahnutá do hlbokej defenzívy.
     
    27
    Krásny krížny pas za obranu teraz dostával Artúr Benes, proti ktorému ale stihol vybehnúť z brány gólman Holec a prikryl loptu do svojho náručia.
     
    28
    Opäť pri strele domáci kapitán a opäť uvidíme zahratie rohového kopu Tatrana.
     
    30
    Prešov dal gól!
    Gól strelil ŠAFRANKO. Domáci vedú po zaujímavej akcii, keď centrovanú loptu do 16tky od Benesa si nešťastne spracovával jeden z obrancov hostí, ktorý nechtiac prihrával na bránkovú čiaru na uvoľneného Šafranka, ten už potom nemal problém loptu poslať pomedzi nohy Holeca do brány Tepličky. 1:0 pre Tatran Prešov!
     
    31
    Po odrazenej lopte z rohu sa k strele odvážil Artúr Benes, no prepálil nielen bránu hostí, ale aj tribúnu za bránou.
     
    32
    Leško a Katona si teraz vymenili prihrávky, prvý menovaný musel po loptu mierne dobiehať, napokon skúšal center do 16tky, ktorý zblokovala obrana hostí na roh.
     
    34
    Hostia v ojedinelej útočnej akcii, ktorá ale bola prerušená pre offside.
     
    36
    Krásny pas teraz poslal Petko na vyskakujúceho Šafranka, jeho hlavička nebola myslená zle, ale zle zakončená, keďže letela mierne nad bránu Tepličky.
     
    38
    Leško opäť v útočnej akcii, pekne sa uvoľnil pomocou narážačky so spoluhráčom, no pred jeho strelou bol zahnaný do veľkého uhla a jeho strela napokon iba kopírovala päťku Holecovej brány.
     
    39
    Striedanie v tíme OFK Teplička nad Váhom: z ihriska odchádza Pochyba, prichádza Ozimý.
     
    39
    Striedanie v tíme OFK Teplička nad Váhom: z ihriska odchádza Miko, prichádza Tabak.
     
    41
    Pekný obranný zákrok teraz predviedol gólman hostí a zachránil tak svoj celok od druhého inkasovaného gólu.
     
    41
    Prešov dal gól!
    Gól strelil ŠAFRANKO. Druhý gólový zápis pre Pavla Šafranka, ktorý po dlhšej útočnej akcii a tlaku domácich napokon dokázal prekonať Holeca strelou do stredu brány a zvyšuje stav stretnutia na 2:0 pre Tatran.
     
    44
    1. polčas sa už iba dohráva, keď ani jeden z celkov sa príliš nehrnie dopredu.
     
    45
    Pavol Šafranko ešte vyskakoval na center z ľavej strany a vybojoval pre Tatran ešte posledný rohový kop v prvom polčase.
     
    45+1
    Leško sa ešte dostal k ľavačke, ktorá iba tesne minula ľavú žrď Holecovej brány. Zároveň s jeho strelou prichádza aj hvizd rozhodcu, ktorý ukončuje prvú polovicu hry.
     
    45+1
    Prvý polčas sa skončil.
     
    V prvej polovici hry medzi Tatranom Prešov a Tepličkou nad Váhom sme videli obrovskú prevahu domáceho celku, ktorý od úvodných minút diktoval tempo stretnutia, od 30. minúty ovládol hru ešte viac, keď strelil svoj 1. gól v stretnutí, ktorý mu uvoľnil zviazané ruky a neskôr už absolútne kontroloval dianie hry v 1. polčase. Po prvej polovici teda vedenie Tatrana o 2 góly, o ktoré sa postaral Pavol Šafranko.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    47
    Perfektný úvod pre Tatran, keď sa vybrali okamžite po začiatku polčasu do útočnej akcie, Šafranko dostal pas z pravej strany poľa a z halfvoleja poslal strelu na bránu, ktorá nanešťastie iba opečiatkovala ľavú žrď Holecovej brány.
     
    48
    Prešov od úvodu nasťahovaný okolo 16tky Tepličky, bude zahrávať rohový kop.
     
    49
    Petko skúsil center ľavačkou na osamoteného Šafranka vpredu, ten na loptu vyskočil, ale vo výskoku na ňu nedosiahol.
     
    51
    Tatran si v týchto fázach hry absolútne kontroluje priebeh zápasu, súperovi nedovoľuje smerom dopredu absolútne nič a za súčasného stavu už môže domáci celok hrať svoju hru.
     
    53
    Peter Katona teraz po jednom zo súbojov o loptu musel byť upozornený hlavným arbitrom, keďže si počínal veľmi tvrdo a jeho faul smrdel aj kartovým napomenutím.
     
    55
    Ďalšia akcia pre domácich, ktorí sa snažili narážačkami z prvej uvoľniť až k strele, ich akciu na chvíľu ešte nešťastne zblokoval zle postavený arbiter, po ktorého "sklepnutí" sa napokon k strele z prvej odhodlal Peter Katona, ale jeho pokus bol márny.
     
    57
    Hostia v útoku, zahrajú jeden z ich mála rohových kopov v dnešnom stretnutí.
     
    57
    Katona dostal do voľného priestoru rýchly pas, dostal sa do šprintérskeho súboja, napokon v ňom spomalil, zbadal na opačnej strane postaveného voľného Šafranka, zvolil vysoký center, ale ten nebol príliš dôrazný a skôr sa k nemu dostal jeden z obrancov Tepličky. Škoda tejto akcie, Tatran v dnešnom stretnutí nevie absolútne hrať a využívať rýchle protiútoky.
     
    60
    Dávid Leško teraz dostal pas na hranicu 16tky, skúšal to individuálne, postupoval smerom na os. z ktorej chcel vypáliť štipľavú strelu na Holeca, ale jeho úmysel bol prečítaný defenzívou Tepličky, ktorá jeho pokus zblokovala.
     
    61
    Jeden z hráčov Tepličky teraz padol na zem na hranici pok. územia Tatrana, arbiter stretnutia mu to ale neuveril a ukazuje mu, aby urýchlene vstal z trávnika.
     
    63
    Krásna akcia Prešova, ktorú založil Pavol Šafranko, postúpil sám po ľavom krídle, loptu zasekol, poslal Kerestešovi, ktorý už mohol strieľať, ale ešte ju presunul Leškovi, ten po spracovaní strieľal, ale iba do stredu brány na pripraveného gólmana Holeca.
     
    Dnešné stretnutie sleduje 331 divákov.
     
    65
    Miroslav Petko sa teraz odhodlal k strele z pravej strany poľa z cca 22 metrov, jeho pokus ale mieril tesne nad.
     
    68
    Tatran s ďalším rohom, rybičku skúšal Patrik Jacko, ktorý sa k hlavičke ale nedostal, vzápätí ale skúšal nožničky Martin Luberda, no medzi 3 žrde jeho pokus nemieril.
     
    70
    Striedanie v tíme 1. FC Tatran Prešov: z ihriska odchádza Katona, prichádza Maník.
     
    72
    Maník ihneď po svojom príchode na trávnik oživil hru a zapojil sa pár dotykmi do útočnej akcie svojho celku.
     
    72
    Jano Dzurík teraz nemal komu, tak vystrelil na bránu z 25 metrov, jeho pokus bol ale stečovaný na roh.
     
    74
    Prešov dal gól!
    Gól strelil BENES. Tatran už vyhráva rozdielom triedy, o tretí gól pre svoj celok sa teraz postaral Artúr Benes, ktorý po odrazenej lopte, ktorú dostal na svoje kopačky strieľal z prvej na bránu a rozvlnil po tretíkrát sieť Holecovej brány.
     
    77
    Pavol Šafranko teraz na hranici 16-tky skúšal kľučku na pravú nohu, ihneď sa snažil o tvrdú strelu, ale pred sebou stojacu hradbu tiel neprepálil.
     
    78
    Jano Dzurík teraz predviedol peknú otočku, uvoľnil sa a postupoval dopredu, kde ešte zviedol ťažké súboje o loptu a vybojoval pre svoj tím štandardku z cca 25 metrov.
     
    79
    Prešov dal gól!
    Gól strelil LEŠKO. Fantasticky a veľkolepo teraz premenil štandardku vybojovanú Dzuríkom kapitán domácich Dávid Leško, keď na jeho zahratie priameho kopu nedokázal gólman hostí úrobiť ani pohyb. Leško rozvlnil pekným oblúčikom do pravej strany Holecovej brány jeho sieť už po 4-krát.
     
    80
    Striedanie v tíme 1. FC Tatran Prešov: z ihriska odchádza Dzurík, prichádza Kraľovič.
     
    82
    Domáci už v dnešnom stretnutí nemusia nič, iba kontrolovať svoje vedenie.
     
    83
    Leško mohol pridať ďalší exkluzívny kúsok, no jeho zblokovaná strela opečiatkovala brvno Holecovej brány.
     
    84
    Striedanie v tíme OFK Teplička nad Váhom: z ihriska odchádza Tomanica, prichádza Bugala.
     
    84
    Striedanie v tíme 1. FC Tatran Prešov: z ihriska odchádza Leško, prichádza Voda.
     
    86
    Opäť to smrdelo gólom, ku ktorému bol veľmi blízko Filip Voda po sklepnutí Benesa. Voda si loptu spracoval pod padajúceho obrancu hostí, následne ešte loptu, ktorú mal na dlhú nohu skúsil poslať cez vybehnutého Holeca, ale ten mu jeho úmysel prekazil. Stav stretnutia teda zostáva nezmenený – 4:0.
     
    88
    Hra je teraz prerušená, keďže na ihrisku zostal ležať jeden z obrancov hostí.
     
    90
    Zápas sa už zdá sa iba dohráva, hrá sa v strede ihriska a a ani jeden z celkov sa nehrnie dopredu.
     
    90
    Koniec zápasu.
     
    Stretnutie je na konci, s konečným výsledkom 4:0 pre domáci tím Tatran Prešov, ktorý počas celého priebehu absolútne ovládal hru, nedovolil súperovi vôbec, ale vôbec nič a po dlhom čase si mohol aj z chuti zastrieľať, keď svojmu súperovi z Tepličky dnes uštedril 4 gólové kúsky. Za pozornosť pri prenose Vám ďakuje Pavol Berka a želá ešte príjemný zvyšok dňa. (17:45:32)

    Pavol Berka


    Hľadáme spravodajcu pre tím FC Tatran Prešov. Viac informácií tu.

    Góly: 30. Šafranko, 41. Šafranko, 74. Benes, 79. Leško


    FC Tatran Prešov: Talian – Bujňák, Petko, P. Jacko, Leško (C) (84. Voda), Dzurík (80. Kraľovič), Šafranko, Katona (70. Maník), Keresteš, Benes, Luberda
    Náhradníci: Ferenc – Tubonemi, Štefančík, Voda, Kraľovič, Bartek, Maník

    OFK Teplička nad Váhom: Holec – Hruboš, Mravec, Dirgas, Miko (39. Tabak), Lojdl, Petruš, Filo (C), Tomanica (84. Bugala), Štalmach, Pochyba (39. Ozimý)
    Náhradníci: Ozimý, Tabak, Stančík, Bugala

    Rozhodca: Leško – Bobko, Weiss

    Diváci: 331