Leverkusen – Borisov 4:1 (kon.) | AS Rím – Barcelona 1:1 (kon.) | D. Záhreb – Arsenal 2:1 (kon.)
Olympiakos – Bayern 0:3 (kon.) | D.Kyjev – Porto 2:2 (kon.) | Chelsea – Tel Aviv 4:0 (kon.)
Valencia – Zenit 2:3 (kon.) | Gent – Lyon 1:1 (kon.)
koniec
FK Dynamo Kyjev
2:2 (1:1)
FC Porto
Streda 16.09.2015, 20:45 • NSK Olimpiyskyi, Kyjev • Liga majstrov • Skupina G
Predzápasové kurzy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 20:45.
     
    Príjemný dobrý večer vážení fanúšikovia futbalu a Ligy Majstrov obzvlášť. Vítam vás pri on-line prenose zo zápasu skupiny G, v ktorom Dynamo Kyjev vyzve na Olympijskom štadióne FC Porto. Stretnutie má výkop o 20:45 hod.

    Dynamo Kyjev

    Domáci futbalisti sa kvalifikovali do skupinovej fázy Ligy Majstrov priamo a to zásluhou majstrovského titulu v najvyššej ukrajinskej súťaži. Dynamo v minulom ročníku ukončilo päťročnú nadvládu Šachtaru Doneck a triumfovalo tak v lige, ako aj v domácom pohári. V minulej sezóne účinkovali futbalisti Dynama v európskych súťažiach taktiež. Zahrali si v Európskej lige, kde sa dostali až štvrťfinále kde stroskotali na Fiorentine. Na ceste do štvrťfinále však vyradili francúzsky Guingamp a taktiež aj anglický Everton. V novej sezóne sa v domácej súťaži drží Dynamo aktuálne na 1.mieste a to s náskokom troch bodov pred druhým Šachtarom Doneck. Ukrajinská Pari-Match League má v tejto sezóne za sebou už 7.kôl. Zmeny nastali počas leta aj v hráčskom kádri, káder však ostal pokope. Na hosťovanie zamierilo hneď niekoľko mladých futbalistov, pričom až osem z nich bude pôsobiť v Hoverle Užhorod. Klub opustil aj Dieumerci Mbokani, ktorý bude hosťovať v anglickom Norwich City, taktiež aj holandský stredopoliar Jeremain Lens, ktorý prestúpil do anglického Sunderlandu. Z príchodov stojí za to spomenúť najmä príchod chorvátskeho stredopoliara Nika Kranjčara, ktorý sa vrátil z hosťovania v anglickom Queens Park Rangers. Z tureckého Gençlerbirliği SK prišiel do Dynama ako voľný hráč stredopoliar Radosav Petrovič a zo švajčiarskeho Bazileju prestúpil do Dynama paraguajský stredopoliar Derlis González.

    FC Porto

    Víťaz Ligy Majstrov z roku 2004 cestuje do Kyjeva ako aktuálny vicemajster najvyššej portugalskej súťaže – Primera ligy. V minulej sezóne sa hostia dostali v Lige Majstrov až do štvrťfinále, kde neboli ďaleko prekvapenia, keď v prvom zápase dokázali zdolať mníchovský Bayern 3:1, v odvete však utrpeli vysokú prehru 6:1 a zo súťaže tak vypadli. Letná prestávka priniesla aj niekoľko zaujímavých zmien v kádri drakov. Za zmienku stojí spomenúť odchod brazílskeho obrancu Danila, ktorý prestúpil do Realu Madrid za 31,500,000 eur. Slušný balík peňazí putoval do kasy aj po prestupe Alexa Sandra, ktorý zamieril do Juventusu Turín za 26,000,000 eur. Najviac peňazí však putovalo do klubovej pokladnice po prestupe kolumbíjskeho útočníka Jacksona Martíneza, ktorý prestúpil do Atletica Madrid za 35,000,000. Klub opustila aj dvojica brazílskych futbalistov, Carlos Eduardo prestúpil do Al Hilal FC a Kléber do čínskeho klubu Beijing Guoan. Z príchodov stojí za to určite spomenúť prestup francúzskeho stredopoliara Gianelli Imbula Wanga z Olympique Marseille a taktiež aj príchod Oulama Ayouba z FC Barcelona. Azda najväčšou posilou pred novou sezónou by mal byť brankár Iker Casillas prichádzajúci z Realu Madrid.
     
    Úvodné zostavy:

    FK Dynamo Kyjev: Rybka – Silva, Chačeridi, Dragović, Antunes – Rybalka, Garmaš – Gusev, Veloso, D. González – Júnior Moraes.
    Náhradníci: Šovkovskij – Petrović, Morozjuk, Kravec, D. Vida, Bujalskij, Belhanda.

    FC Porto: Casillas – Pereira, Maicon, Martins Indi, Layún – André, D. Pereira, Neves, H Herrera – Brahimi, Aboubakar.
    Náhradníci: Helton – Osvaldo, Tello, Corona, Bueno, Imbula Wanga, Cissokho.

    Rozhodca: Felix Brych (Nemecko).
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    Stretnutie sa nám začalo. O úvodný výkop sa postarali domáci futbalisti, ktorí začínajú s rozohrávkou na vlastnej polovici ihriska.
     
    1
    Rozhodca Brych teraz prerušil hru a nariadil hráčovi domácich Dragovičovi aby vymenil loptu s ktorou sa hralo.
     
    2
    Pri lopte vidíme stále hráčov Dynama, ktorí sa ale nikam neponáhľajú a do hry zapájajú aj vlastného brankára.
     
    3
    Z pravej strany teraz do šestnástky centroval Veloso, jeden z hráčov hostí však posiela loptu hlavou mimo hraciu plochu.
     
    3
    Gusev si teraz pomohol faulom a hostia majú výhodu, celá táto situácia sa odohrala na polovici Porta.
     
    4
    Na útočnej polovici teraz vidíme hráčov hosťujúceho mužstva, tí budú mať k dispozícii autové vhadzovanie.
     
    5
    Skvelá práca Antunesa, krajný obranca Dynama teraz poslal loptu mimo hraciu plochu, aj za cenu autového vhadzovania pre hostí. Spravil to však skvele a to preto že hostia by inak zahrávali rohový kop.
     
    6
    Silva teraz blokuje center jedného z hostí z ľavej strany ihriska a Porto má následne k dispozícii rohový kop.
     
    7
    Rohový kop hostí zahral z ľavej strany Layún, loptu však z hranice malého vápna posiela do bezpečia Chačeridi.
     
    8
    Layún so skvelým obranným zákrokom, hráč hostí teraz vypichol loptu z kopačiek Gonzáleza a Dynamo má k dispozícii rohový kop.
     
    8
    Rohový kop domáceho mužstva rozohral Veloso, loptu zakrútil na zadnú tyč, do náručia ju chytil Casillas, lopta mu však vypadla a k dorážke sa následne dostával Moraes, ten však zblízka trafil len jedného z hráčov Porta.
    8.
     
    9
    Hra sa teraz presunula na polovicu Dynama, hostia budú rozohrávať autové vhadzovanie, zhruba z polovice ihriska.
     
    10
    Zahral si aj brankár domácich Rybka, nemal však veľa práce, riešil len prihrávku od jedného zo svojich spoluhráčov a loptu následne vrátil späť do hry.
     
    11
    Neves si teraz vyšliapol na Moraesa a rozhodca Brych neváhal a ponúkol výhodu hráčom Dynama.
     
    12
    Domáci sa teraz po priamom kope z ľavej strany dostávali do šance, všetko však zastavil verdikt rozhodcu na čiare ktorý zdvihol svoju zastávku.
     
    13
    Olympíjsky štadión v Kyjeve je zaplnený docela slušne, nájdu sa však aj prádzne miesta. Fanúšikovia stále čakajú na úvodnú šancu, ktorá by ich zdvihla zo sedadiel.
     
    14
    Pri lopte aktuálne vidíme hráčov Porta, tí sa postupne dostávajú do ofenzívy a to postupne a z hlbokej defenzívy.
     
    15
    Andre sa teraz ocitol na zemi po ataku od Rybalku a rozhodca Brych následne poskytuje hosťom výhodu priameho kopu z dobrej pozície pred šestnástkou.
     
    15
    Priamy kop z pravej strany zahral Brahimi a loptu zakrútil celkom dobre, chýbali tomu ozaj len centimetre.
    15.
     
    16
    Hostia sa osmelili a sú aktuálne častejšie pri lopte, skvelú prácu s loptou teraz ukázal Brahimi, ktorý prešiel hneď cez dvoch hráčov Dynama.
     
    17
    Žltú kartu dostáva Maicon (FC Porto).
     
    18
    Maicon si teraz v súboji kapitánov vyšliapol na Guseva a následne vidí od rozhodcu Brycha oprávnene žltú kartu.
     
    18
    Priamy kop Dynama zahral Veloso, následne sa však v šestnástke faulom previnil Garmaš a zrazu je pre domácich z výhody nevýhoda.
     
    19
    Faulom sa teraz previnil aj jeden z domácich a následne je ponúknutá výhoda hráčom Porta.
     
    20
    Dynamo Kyjev dalo gól! Gól strelil OLEH GUSEV.
    Domáci futbalisti idú do vedenia azda po prvej vážnejšej situácii pred bránkou Porta, ak nepočítame tú z úvodu stretnutia. Skvelú prácu teraz odviedol Garmaš, ktorý potiahol loptu na pravej strane ihriska, prihrávkou po zemi hľadal v šestnástke Velosa, ten však tiesnený na loptu nedosiahol a tá sa následne odrazila na kopačky OLEHA GUSEVA, ktorý strelou po zemi z bezprostrednej blízkosti prekonal bezmocného Casillasa.
    20. Oleh GUSEV - 1:0
     
    22
    Tribúny na Olympijskom štadióne v Kyjeve rázom ožili a atmosféra je oveľa búrlivejšia.
     
    23
    Porto dalo gól! Gól strelil VINCENT ABOUBAKAR.
    A je vyrovnané! Na pas z vlastnej polovice ihriska si teraz počkal na ľavej strane ihriska Layún, následne sa zbavil brániaceho hráča a centrom našiel v šestnástke VINCENTA ABOUBAKARA, ktorý hlavou približne z hranice bieleho bodu prekonáva Rybku.
    23. Vincent ABOUBAKAR - 1:1
     
    25
    Po nudnom úvode sme boli pred malou chvíľou svedkami dvoch gólov v rozpätí troch minút. Obe mužstvá dokázali doposiaľ z minima vyťažiť maximum.
     
    26
    Faul domácich v strede ihriska, loptu majú následne k dispozícii hráči Porta.
     
    27
    V strede ihriska vidíme stratu lopty v podaní hosťujúcich futbalistov a dopredu tak môžu ísť hráči kyjevského Dynama.
     
    28
    Loptu teraz po faule jedného z domácich rozohral z vlastnej polovice ihriska Casillas, hráči Porta sa však dlho na útočnej polovici nezdržali a následne sa už musia brániť.
     
    29
    Obe mužstvá aktuálne často strácajú loptu, čo sa im môže v konečnom účtovaní vypomstiť. Doposiaľ sme až na góly nevideli súhru ktorá by zodpovedala skupinovej fáze Ligy Majstrov.
     
    30
    Moraes sa teraz presadil proti dvojici brániacich hráčov, výsledným produktom však bola len strela po zemi, ktorá nemala potrebnú razanciu ani presnosť.
     
    32
    Hra sa aktuálne odohráva v strede ihriska, smerom dopredu sa snažia vymyslieť niečo hráči Porta, doposiaľ im to však veľmi nevychádza.
     
    33
    Útočným faulom sa teraz previnil Aboubakar a lopta následne smeruje na kopačky domácich futbalistov.
     
    34
    Andre teraz naivne stratil loptu v strede ihriska a následne sa previnil faulom, keď stiahol k zemi Guseva. Dynamo má k dispozícii priamy kop z ľavej strany.
     
    35
    Priamy kop domácich veľké nebezpečenstvo v šestnástke hostí nepriniesol a lopta je už následne v strede ihriska.
     
    35
    Držanie lopty: 48% – 52%.
     
    36
    Gusev sa teraz snažil presadiť na ľavej strane ihriska, nevyšlo mu to však podľa predstáv a loptu napokon stratil.
     
    37
    Obe mužstvá strácajú loptu a to po veľmi krátkej chvíli. Diváci na tribúnach sa napriek tomu bavia futbalom, na štadióne nechýba množstvo národných symbolov Ukrajiny.
     
    38
    Jeden z domácich futbalistov teraz vybojoval rohový kop, uvidíme či táto príležitosť prinesie nejakú vážnejšiu príležitosť pred bránou Casillasa.
     
    39
    Obrana Porta odvracia loptu po rohovom kope z ľavej strany a domáci hráči sa následne previnili postavením mimo hru.
     
    40
    Žltú kartu dostáva Maximiliano Pereira (FC Porto).
     
    40
    Maxi Pereira teraz poslal k zemi pri obrannom zákroku jedného z domácich hráčov a následne vidí na vlastné prekvapenie od rozhodcu Brycha žltú kartu.
     
    41
    Blíži sa záver prvého polčasu, s útočnou snahou aktuálne hostia, defenzíva Dynama však doposiaľ odoláva.
     
    42
    Do šance sa teraz na ľavej strane ihriska dostával Brahimi, ktorý sa dokázal skvele uvoľniť, nakoniec však o loptu prišiel.
     
    43
    Maicon si teraz v defenzíve poradil s dobiedzajúcim Moraesom a následne si od neho vypýtal faul.
     
    44
    Hostia teraz stratili loptu pri prechode do útoku a následne sa musia brániť, keďže ani domáci nie sú spokojný s polčasovým rezultátom.
     
    44
    Aboubakar teraz v hlavičkovom súboji poslal k zemi Silvu a rozhodca Brych následne ukazuje že rozohrávať budú domáci hráči.
     
    45
    Veľká šanca domácich futbalistov! Z ľavej strany teraz do šestnástky centroval kapitán Dynama Gusev, lopta sa v šestnástke odrazila ku Garmašovi, ktorý vystrelil z prvej a následne už všetci videli loptu v sieti, skvelým zákrokom sa však prezentoval Casillas, ktorý loptu vytesnil spod brvna na rohový kop!
     
    45
    Nadstavený čas v prvom polčase – 1 minúta.
     
    45+1
    Prvý polčas sa skončil.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    46
    Začal sa nám druhý polčas. O rozohrávku sa postarali futbalisti Porta.
     
    46
    Hneď v úvode druhého polčasu vidí žltú kartu domáci kapitán Gusev a to po tom čo si nedovolene počínal pri obrannom zákroku.
     
    46
    Žltú kartu dostáva Oleh Gusev (FK Dynamo Kyjev).
     
    47
    V ofenzíve aktuálne vidíme hostí z Porta, tí majú k dispozícii vhadzovanie z pravej strany ihriska.
     
    48
    Žltú kartu dostáva Vincent Aboubakar (FC Porto).
     
    48
    Žltou kartou je napomínaný aj strelec doposiaľ jediného gólu hostí v stretnutí, Aboubakar a to po tom čo oplácal zákrok na jedného zo svojich spoluhráčov.
     
    50
    Lopta na kopačkách domácich futbalistov, tí sa snažia presadiť smerom dopredu, doposiaľ im to však nevychádza podľa predstáv.
     
    51
    Do šestnástky sa teraz z ľavej strany ihriska snažil centrovať Antunes, jeho pokus však bez problémov zachytila defenzíva Porta.
     
    53
    Hostia teraz pekne zakombinovali v strede ihriska, ich akcia však končí ešte pred šestnástkou a to po dobrom obrannom zákroku jedného z brániacich hráčov Dynama.
     
    54
    Loptu teraz až do rohu ihriska zaviedol Aboubakar, následne bol však od nej odzbrojený dobrým obranným zákrokom Antunesa. Porto však ostáva na útočnej polovici ihriska.
     
    55
    V druhom polčase stále čakáme na vážnejšiu príležitosť. Obe mužstvá skôr vyčkávajú na chybu súpera a sústredia sa na pozornú defenzívu.
     
    57
    Brahimi faulovaný pred šestnástkou a Porto bude mať následne výhodu priameho kopu z veľmi dobrej pozície!
     
    58
    Žltú kartu dostáva Serhij Rybalka (FK Dynamo Kyjev).
     
    59
    Priamy voľný kop zahral Maicon, obstrelil aj múr tiel hráčov v bielom, bránu však trafiť nedokázal a tak bude nasledovať len odkop od domácej brány ktorý obstará Rybka.
     
    59
    Lopta je aktuálne na kopačkách domácich futbalistov, tí sa snažia o plynulý prechod do ofenzívy.
     
    60
    Prechod do útoku domácim nevyšiel a následne sú pri lopte hostia, ktorí budú vhadzovať z vlastnej polovice ihriska.
     
    61
    Garmaš teraz zachytil rozohrávku hostí, prihrávkou našiel Velosa, ten sa snažil loptu posunúť na výhodnejšie postaveného spoluhráča, to však zase odhadol jeden z brániach hráčov Porta, ktorý následne loptu vyváža na útočnú polovicu ihriska.
     
    62
    Rybka si teraz hravo poradil s priamym kopom z ľavej strany ihriska a loptu bez problémov skryl v náručí.
     
    64
    K lopte sa teraz v šestnástke dostával po centri z ľavej strany ihriska Aboubakar, skvelým a zároveň aj akrobatickým obranným zákrokom však v poslednej chvíli zasiahol Dragovič, ktorý odvrátil loptu pred hráčom hostí!
     
    65
    Striedanie v tíme FC Porto: z ihriska odchádza Héctor Herrera, prichádza Cristian Tello.
     
    66
    Videli sme prvé striedanie v dnešnom stretnutí, uvidíme ako Cristian Tello obohatí hru Porta v dnešnom stretnutí a taktiež či svojou hrou prispeje k zisku bodov.
     
    67
    Striedanie v tíme FK Dynamo Kyjev: z ihriska odchádza Oleh Gusev, prichádza Vitalij Bujalskij.
     
    68
    Striedajú aj domáci. Hra sa nám v týchto momentoch trocha kúskuje a druhý polčas sa pomaly ale isto dostáva do svojej druhej polovice.
     
    68
    Sľubná šanca pre hostí! Aboubakar teraz posunul loptu na Maicona, ten však z dobrej pozície zvnútra šestnástky trestuhodne minul bránu Dynama.
     
    70
    Aboubakar sa teraz ocitol na hracej ploche a následne bude potrebovať aj ošetrenie, zdá sa však že hráč hostí bude v poriadku.
     
    71
    Striedanie v tíme FK Dynamo Kyjev: z ihriska odchádza Derlis González, prichádza Younés Belhanda.
     
    73
    Domáci budú mať aktuálne k dispozícii priamy voľný kop z pravej strany ihriska.
     
    74
    V ofenzíve hostia z Porta, ich aktivita však končí pred šestnástkou, defenzíva Dynama dnes pracuje ozaj vynikajúco.
     
    75
    Tesne spred šestnástky teraz napriahol Garmaš, ktorého pokus tečoval Maicon, pričom Casillas sa hodil do opačnej strany! Nechýbalo veľa a Dynamo mohlo ísť do vedenia, lopta však po teči smeruje tesne nad bránu hostí.
     
    77
    Casillas po rohovom kope bez problémov likviduje hlavičku jedného z domácich ktorý trafil loptu zhruba na hranici malého vápna.
     
    77
    V ostrom súboji sme teraz videli domáceho Moraesa a hosťujúceho kapitána Maicona. Hráč hostí ostáva ležať na trávniku.
     
    78
    Striedanie v tíme FC Porto: z ihriska odchádza Yacine Brahimi, prichádza Jesús Manuel Corona.
     
    79
    S loptou na kopačkách vidíme akutálne domácich futbalistov, ktorí sa snažia dostať do ofenzívy.
     
    82
    Porto dalo gól! Gól strelil VINCENT ABOUBAKAR.
    Zdá sa že VINCENT ABOUBAKAR bude hrdinom dnešného večera na Olympijskom štadióne v Kyjeve! Hráč hosťujúceho mužstva sa teraz dostal k lopte po tom čo z pravej strany ihriska centroval Maxi Pereira, loptu ešte rukami jemne pohladil brankár Dynama Rybka a následne sa dostala práve na kopačky strelca druhého gólu Porta, ktorý ju prízemnou strelou upratal do poloodkrytej brány domáceho mužstva.
    82. Vincent ABOUBAKAR - 1:2
     
    83
    Veľkú šancu na vyrovnanie mal teraz Garmaš, ktorý mohol zabezpečiť Dynamu cenný bod za remízu. Hráč domáceho mužstva však v dobrej pozícii hlavičkoval z hranice malého vápna len tesne vedľa!
     
    84
    Porto nepoľavilo v aktivite ani po strelení vedúceho gólu a aktuálne sa snaží dostať pred šestnástku Dynama.
     
    86
    Striedanie v tíme FK Dynamo Kyjev: z ihriska odchádza Miguel Veloso, prichádza Artem Kravec.
     
    87
    Domáci tréner Rebrov posilňuje ofenzívu, na ihrisko sa na záverečných zhruba päť minút aj s nadstaveným časom dostáva Artem Kravec.
     
    87
    Žltú kartu dostáva Danilo Pereira (FC Porto).
     
    89
    Dynamo Kyjev dalo gól! Gól strelil VITALIJ BUJALSKIJ.
    Danilo Pereira teraz fauloval jedného z prenikajúcich hráčov Dynama, následne malo Dynamo k dispozícii priamy voľný kop, ten zahral Rybalka len do múru tiel hosťujúcich hráčov, následne sa k nemu lopta odrazila a poslal ju späť do ohňa, kde si na ňu počkal VITALIJ BUJALSKIJ, ktorý ju následne hlavou upratal po druhýkrát za chrbát bezmocného Casillasa.
    89. Vitalij BUJALSKIJ - 2:2
     
    90
    Tak predsa len sa to hráčom Dynama podarilo. Prípadná prehra by bola pre nich nespravodlivá a futbal nám teraz ukázal svoju spravodlivú tvár.
     
    90
    Nadstavený čas v druhom polčase – 3 minúty.
     
    90+2
    Striedanie v tíme FC Porto: z ihriska odchádza Vincent Aboubakar, prichádza Pablo Daniel Osvaldo.
     
    90+2
    Hostia ešte v závere striedajú, z ihriska odchádza dnes dvojgólový strelec Aboubakar. Hráč hostí neskrýva sklamanie.
     
    90+3
    V závere ešte sľubná pozícia pre striedajúceho Kraveca, ten však z dobrej pozície triafa len bočnú sieť!
     
    90+3
    Koniec zápasu. (22:35:12)

    Jakub Bobovič

    Góly: 20. Gusev, 89. Bujalskij – 23. Aboubakar, 82. Aboubakar

    Karty:   46. Gusev (DKY), 58. Rybalka (DKY) – 17. Maicon (PRT), 40. Pereira (PRT), 48. Aboubakar (PRT), 87. D. Pereira (PRT)


    FK Dynamo Kyjev: Rybka – Silva, Chačeridi, Dragović, Antunes – Rybalka, Garmaš – Gusev (C) (67. Bujalskij), Veloso (86. Kravec), D. González (71. Belhanda) – Júnior Moraes.
    Náhradníci: Šovkovskij – Petrović, Morozjuk, Kravec, D. Vida, Bujalskij, Belhanda.

    FC Porto: Casillas – Pereira, Maicon (C), Martins Indi, Layún – André, D. Pereira, Neves, H Herrera (65. Tello) – Brahimi (78. Corona), Aboubakar (90+2. Osvaldo).
    Náhradníci: Helton – Osvaldo, Tello, Corona, Bueno, Imbula Wanga, Cissokho.

    Rozhodca: Felix Brych (Nemecko)