Chabarovsk – S.Moskva 1:2 (kon.) | Vladivostok – Petrohrad 1:5 (kon.) | Novokuzneck – Helsinki 2:3 (kon.)
Barys – Kazaň 3:1 (kon.) | Novosibirsk – Riga 4:1 (kon.) | Omsk – Togliatti 6:1 (kon.)
Jekaterinburg – Soči 1:4 (kon.) | Jugra Chanty-Mansijsk – Jaroslavľ 2:1 (kon.) | Dinamo Minsk – Nižnekamsk 2:3 (0:1 po s.n.)
D. Moskva – HC Slovan 1:2 (kon.) | Novgorod – Čeljabinsk 3:0 (kon.) | Viťaz – Záhreb 4:3 (2:1 po s.n.)
koniec
HC Sibir Novosibirsk
4:1 (1:0, 1:0, 2:1)
HC Dinamo Riga
cz Štvrtok 10.09.2015, 15:30 • Ice Sports Palace Sibir • KHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    59:53
    Sibir právě vstřelil branku!
    Dinamo to zkoušelo v samotném závěru ještě bez brankáře Erikssona! Sibir se však dokázal prosadit do prázdné branky! Za vlastní brankou se zmocnil kotouče český obránce VLADIMÍR ROTH, který dokázal trefit kotouč do opuštěné branky! Bez asistence
    Gunars SKVORCOVS - 3:1
     
    56:26
    Riga právě vstřelila branku!
    Hostující celek ještě dramatizuje toto utkání a připravuje Sašu Saláka o čisté konto! Výbornou individuální akci předvedl GUNARS SKVORCOVS, který projel kolem Sannikova a následně i kolem dvojice protihráče. Na zem si položil Saláka a poslal kotouč pod břevno! Asistence:
     
    53:50
    Následně však rozhodčí hru přerušil, neboť se v brankovišti Maxim Ignatovič pošťuchoval s Saulietisem! Domácí útočník jde nakonec na trestnou lavici a Dinamo si zahraje přesilovou hru!
    Vladimir BUTUZOV - 3:0
     
    50:36
    Sibir právě vstřelil branku!
    Tak teď jsem to zakřikl! V rohu kluziště operoval s kotoučem Oleg Gubin, který poslal skvělou zadovku mezi kruhy. Na kotouč nakonec dosáhl VLADIMÍR BUTUZOV, který propálil Erikssona! Asistence: Oleg Gubin
     
    46:09
    O další vyhození se postaral Tomáš Kundrátek. Hra je však přerušena, neboť domácí Moňa má zjevně nějaký problém s Timem Sestitem. Finského útočníka poslal k zemi! Oba odcházejí na trestnou lavici ...
     
    44:25
    Teď už se však bude vylučovat! Výborný pas za obranu dostal od Sannikova Šumakov, kterého však poslal k zemi právě Meija! Lotyšský útočník tak míří na dvě minuty na trestnou lavici.
    Sergej ŠUMAKOV - 2:0
     
    39:50
    Sibir právě vstřelil branku!
    Sibir se nakonec prosazuje, nicmént to bylo již po návratu Redliše z trestné lavice! To však domácím nevadí, neboť dávají velmi důležitý druhý gól! Do útočného pásma najel po pravé straně Stěpan Sannikov, který našel přihrávkou SERGEJE ŠUMAKOVA, a ten vymetl šibenici! Asistence: Stěpan Sannikov
     
    37:45
    Síly na ledě se vyrovnají! Mikelis Redliše zaváhal ve středním pásmu a následně poslal k zemi Ridderwalla!
     
    37:07
    Až po necelé polovině přesilové hry se Dinamo dostalo do kombinace v útočném pásmu. Indrasis našel na levé straně Tomáše Kundrátka, který trefil svého krajan pouze do helmy!
     
    36:06
    Po delší době hlavní rozhodčí přerušil hru a bude znovu vylučovat! Na trestnou lavici míří tentokrát domácí Oleg Gubin a Dinamo si v závěru třetiny zahraje přesilovou hru!
     
    33:44
    Český obránce si však následně počínal v souboji s Žafjarovem nedovoleně a míří na trestnou lavici!
     
    32:47
    Obrovskou šanci měl opět finský útočník Tim Sesito, který dostal zpoza branky přihrávku od Redliše. Jeho střela zprvní však prolétla těsně vedle!
     
    32:16
    Nahození Galvinse tečoval před brankou Tim Sesito, avšak Alexander Salák dokázal kotouč lapit!
     
    26:45
    Do útočného pásma si to namířil domácí Šumakov, kterého však poslal k zemi Krisjanis Redliš. Lotyšský reprezentant míří na trestnou lavici!
     
    18:42
    V závěru třetiny hlavní rozhodčí vylučuje na druhé straně! Na trestnou lavici míří za držení protihráče Felix Schutz.
     
    16:43
    Saulietis našel chytrou přihrávkou mezi kruhy Ville Leina, který vystřelil zprvní. Salák vyrazil kotouč je před sebe, nicméně obrana Sibiru dokázala puk dostat z pásma ven!
     
    15:04
    Po delší době se dostalo Dinamo do útočného pásma a hned je z toho faul domácícho celku! Na trestnou lavici odchází Sergej Šumakov.
     
    10:59
    Obrovskou šanci měl na druhé straně také hostující Gunars Skvorcovs, který ujížděl na Saláka sám! Jeho zakončení však nevyšlo a dorážet mohl Schutz, tomu se však dorážka nepovedla!
     
    10:21
    Hostující celek propadl ve středním pásmu a do úniku se dostal Maxim Šalunov, který ujížděl s Žafjarovem dva na jednoho. Prvně jmenovaný však vypálil a jeho pokus lapil Eriksson!
     
    07:39
    Přesilová hra pro Dinamo! Na trestnou lavici míří Tomáš Vincour, neboť jeho tým špatně střídal!
    Maxim ŠALUNOV - 1:0
     
    02:54
    Sibir právě vstřelil branku!
    Sibir se dostává již ve třetí minutě do vedení! Výbornou práci v útočném pásmu odvedl Damir Žafjarov, který se dokázal uvolnit a poslal před branku ideální pas pro MAXIMA ŠALUNOVA, který poslal puk za záda Erikssona! Asistence: Damir Žafjarov

    Jan Havlovic

    Góly a asistencie: 3. Šalunov (Žafjarov), 40. Šumakov (Sannikov), 51. Butuzov (Gubin), 60. Roth – 57. Skvorcovs


    HC Sibir Novosibirsk: Salák (Bespalov) – Ibragimov, Verešagin, Alexejev, Roth, Menšikov, Ignatovič, Gimajev (A), Naumov – Moňa, Ullström, Butuzov – Ridderwall, Okulov, Vincour, Sannikov, Bobrov, Šumakov – Šalunov, Gubin (C), Žafjarov
    HC Dinamo Riga: Eriksson (Sedláček) – K.Redliš (A), Seigo, Galvins, Kundrátek, Sevcenko, Sotnieks, Jerofejevs – Darzinš (C), Sestito (A), M.Redliš – Leino, Meija, Indarsis – Skvorcov, Schutz, Saulietis – Locans, Berzins, Kulda

    Rozhodca: Kiseljov, Rogačjov – Metalnikov, Sirotkin

    Diváci: 7400