Tisková konference před startem CHANCE futsal ligy (kon.) | Tisková konference HC VERVA Litvínov (kon.)
Tisková konference HC Kometa Brno (kon.) | Tisková konference HC Dynamo Pardubice (kon.)
Tlačová konferencia Tipsport ligy (kon.) | Tisková konference Pirátů Chomutov (kon.)
koniec udalosti
Tisková konference HC VERVA Litvínov

cz Streda 09.09.2015, 12:00Tlačové konferencie
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Událost začíná v 12:00.
     
    Tiskové konference se zúčastní Jiří Šlégr, Robert Kysela, Radim Rulík, Michal Trávníček a Jaroslav Janus.
     
    Jiří Šlégr: Vítám vás všechny na dnešní tiskové konferenci. Setkáváme se tu po fantastické sezoně, ve které jsme poprvé v historii získali mistrovský titul. Doufám, že se nám podaří navázat na skvělé výkony i po odchodu klíčových hráčů, jako byli například Pavel Francouz, Kuba Petružálek a Martin Ručinský.
     
    Robert Kysela: Určitě si neklademe do nadcházející sezony malé cíle. Našim dílčím cílem je se dostat do play-off. Chceme, aby naše mužstvo pokračovalo v nasazeném trendu hry, který je celoplošný aktivní hokej.
     
    Robert Kysela: Po mistrovské sezoně nám odešlo i pár lidí z realizačního týmu. Citelnou ztrátou byl odchodu trenéra Hořavy. Na jeho trenérské místo nastoupili Ondřej Weissmann, což je určitě adekvátní náhrada.
     
    Dále hovoří Robert Kysela: Jednou z největších ztrát byl odchodu Pavla Francouze do KHL. Na jeho místo jsme si našli náhradu v podobě Jaroslava Janus, který v celé přípravě podával kvalitní výkony a věřím, že se i on, podobně jako Pavel Francouz, může stát nejlepším gólmanem soutěže.
     
    Robert Kysela hovořil také o tom, jak citelnou ztrátou bylo ukončení kariéry Martina Ručinského, a také ukončení funkce kondičního trenéra Mariána Vody, který zamířil do Hradce Králové. Jeho pozici kondičního trenéra týmu obsadili nově Ondřej Ježek.
     
    Na otázku z publika, "kdo zaujme místo nejmladšího a nejstaršího hráče", zazněla odpověď: Nejmladším hráčem bude prozatím obránce Martin Kokeš. Nejstaršího hráče bych asi nenazval takhle, ale hráče nejzkušenějším bych tipoval Kamila Piroše.
     
    Další otázka z publika. "Je nějaká naděje, že by v případě zraněních v týmu, nastoupili na led Martin Ručinský?". Radim Rulík: Myslím, že Martin už se na led nevrátí ani v případě mnoha zranění v týmu. Jiří Šlégr: Plně souhlasím, myslím, že jeho návrat je už vyloučen.
     
    Otázka na Jiřího Šlégra. "V tiskové zprávě jste uvedl, že rozpočet zůstal nezměněn. Nečekal jste, že se rozpočet zvýší po mistrovské sezoně?" Jiří Šlégr: Určitě to není tak, že by se náš rozpočet zvýšil, že by byl nějaký obrovský příliv sponzorů. Náš rozpočet zůstal stále stejný, tedy vyrovnaný.
     
    Otázka na Roberta Kyselu: Kolik se prozatím prodalo permanentek? Robert Kysela: To se ještě zatím neví, až dnes se ten výsledek bude dávat do hromady. Víceméně si myslím, že lístky k sezení budou určitě vyprodaný.
     
    Otázka: "Los v lize mistrů vám přidělil Vídeň. Jak jste s tímto losem spokojení?" Michal Trávníček: Mým přáním bylo, abychom nemuseli cestovat daleko. S losem jsem spokojen, vždyť Vídeň je o něco blíž než některé týmy v lize.
     
    Robert Kysela uvedl, že se Jaroslav Janus může stát nejlepším gólmanem ligy. Jaroslav Janus: Podepsal jsem tu v Litvínově smlouvu na dva roky. Je to pro mě obrovská motivace zaujmout místo po Pavlu Francouzovi. Cítím se v pohodě, myslím, že můžu své výkony v přípravných zápasech zhodnotit pozitivně.
     
    V úvaze je zápase pod širým nebem. Jak je tento nápad daleko? Jiří Šlégr: Určitě bychom to chtěli v letošní sezoně uspořádat. Je to na dobré cestě, a teď přichází ta fáze, kdybychom měli v následujících čtrnácti dnech rozhodnout, zdali se to uskuteční či ne.
     
    Tisková konference loňských mistrů je u konce. Tímto se s vámi loučím, přeji pěkný zbytek dne. (12:26:41)

    Martin Stříbrný