Tisková konference před startem CHANCE futsal ligy (kon.) | Tisková konference HC VERVA Litvínov (kon.)
Tisková konference HC Kometa Brno (kon.) | Tisková konference HC Dynamo Pardubice (kon.)
Tlačová konferencia Tipsport ligy (kon.) | Tisková konference Pirátů Chomutov (kon.)
koniec udalosti
Tlačová konferencia pri otvorení nového ročníka Tipsport Ligy

Streda 09.09.2015, 14:00Tlačové konferencie
     
    Tlačová konferencia, ktorá sa niesla vo veľmi priateľskom duchu a uvoľnenej atmosfére, sa práve skončila. Dozvedeli sme sa veľké množstvo noviniek, týkajúcich sa nového ročníka Tipsport Ligy, ktorý sa začína už zajtra zápasom medzi Banskou Bystricou a Nitrou. Držme všetci spoločne palce našej najvyššej hokejovej súťaži, ktorá sa hrá najmä pre nás, pre fanúšikov.

    Ja sa s Vami pre dnes lúčim a dovidenia pri ďalších textových prenosoch.
    (14:50:21)
     
    "Podarilo sa nám získať hokejového experta pri TV prenosoch." V. Mika
     
    "Liga dostane nový rozmer, ako budete pripravení na väčší mediálny tlak?" "My sme zvyknutí, budeme sa snažiť spolupracovať, ukázať fanúšikom, ako to v šatni funguje." (Stümpel)
    "Tlak je vždy, my sa na spoluprácu tešíme, je veľmi dôležitá. Mne sa páči, že spolupráca bude užšia." (Handzuš)
    "Chystáme veľký mediálny tréning pre hráčov, trénerov, aby sme médiám išli čo najviac v ústrety." (Lintner)
     
    R. Lintner
    "Naozaj začíname atraktívnym zápasom, sme radi, že nám to takto vychádza, že sa dve hviezdy minuloročnej zápasovej série stretnú proti sebe. Chalani, držím palce, dúfam, že to pre všetkých zajtra dopadne fantasticky."
     
    M. Handzuš:
    "Uvidím či tu ostanem celú sezónu alebo pôjdem do zahraničia. Tiež som sa pripravoval behmi, v posilňovni atď.. Zmeny vnímam pozitívne."
     
    J. Stümpel:
    "Mal som samostatnú letnú prípravu, dopĺňal som ju posilňovňou, tenisom, futbalom. Uvažoval som o rôznych alternatívach, chcem pozdvihnúť ligu."
     
    R. Lintner :
    "Prvýkrát sa otvárací zápas uskutoční v prime time vo verejnoprávnej TV. Vybrali sme zápas medzi Banskou Bystricou a Nitrou. Vítam Jožka Stümpela a Michala Handzuša."
     
    R. Lintner o dresoch:
    "Tohtoročný dres má niekoľko noviniek. Nový dizajn nášho partnera, nová farebná kombinácia, hlavná zmena je, že sme menovky posunuli na vrchnú časť dresu, do popredia ideme dávať hráčov, menovky dostávame na čo najviditeľnejšie miesto. Oceňujem dohodu s partnerom."
     
    J. Taraba (Tipsport) o spolupráci s Fun rádiom
    "S Fun rádiom už máme uzavretú zmluvu. Pôjde o celosezónnu záležitosť. Junior a Marcel budú chodiť po štadiónoch a burcovať fanúšikov. Tešíme sa."
     
    J. Taraba – Tipsport
    "Ďakujem R. Lintnerovi za prístup z jeho strany. Stretnutia boli tvorivé a konšpiratívne, pohli sme sa dopredu. Ďakujem aj bývalému vedeniu Pro-Hokeja a klubom. Posledný držiteľ Zlatej prilby je Arne Kroták, fanúšikovia budú mať možnosť hlasovať a hráč ju bude nosiť na have celý mesiac. Zlatá korčuľa je súťažp re najužitočnejšieho hráča playoff. Minulý rok ju získal J. Stümpel."
     
    R. Lintner o zmenách:
    "Začali sme zmenou imidžu, máme nový názov, logo, slogan. V poslednej sezóne prebehli niektoré úspešné projekty, v ktorých chceme pokračovať. Napr. Zlatá prilba – najkrajší gól mesiaca, v spolupráci s Tipsportom."
     
    Dorazili už aj Michal Handzuš a Jozef Stümpel, ktorí zajtra proti sebe nastúpia v otváracom zápase sezóny 2015/2016.
     
    Memorandum o porozumení medzi Tipsport Ligou a RTVS je pripravené na podpis.
     
    Václav Mika – RTVS
    "Budem stručný, lebo toto je Rišov deň. Spolupráca bude kľúčová. Nepôjde iba o perdĺženie spolupráce, ale aj o jej rozšírenie. Pôjde o spoluprácu 1+3, každý rok bude nová ridaná hodnota, jedná sa o 4 sezóny. Ponúkneme všetok športový a mediálny obsah bezodplatne. "
     
    R. Lintner o partneroch
    "Cítime, že spolupráca s verejnoprávnou televíziou je predpoklad pre lepšie fungovanie."
     
    R. Lintner o fanúšikoch
    "Je veľký priestor, aby sme v tomto smere napredovali. Vrámci každého klubu Tipsport Ligy vytvárame post pre človeka, ktorý bude mať na starosti komunikáciu, PR, sociálne siete atď. Vytvorí sa obrovská sieť, ktorá pospája všetky kluby. Chceme aplikovať moderný marketing. Bude to tímová práca. Takto budeme môcť oveľa efektívnejšie komunikovať s partnermi a fanúšikmi. Dnes spúšťame náš nový Facebook Tipsport Ligy, pripravujeme novú webstránku, IT sféra bude prepojená celou ligou. "
     
    R. Lintner o médiách:
    "Chceme vytvoriť väčší priestor na informácie pre médiá. Päť minút po zápase otvoríme kabíny pre médiá, bude priestor na rozhovory."
     
    R. Lintner
    ,,Prvý krok je krok pre hráčov, druhý k médiám, tretí k fanúšikom a štvrtý k partnerom. Keď sa bavíme o hráčoch, veľa sa rozpráva, ako v našom športe je problém v dodržiavaní disciplíny v rámci vyplácania výplat a odmien hráčom. S touto situáciou treba niečo spraviť. Chystáme niekoľko krokov na jej vyriešenie. Dohodli sme sa na vytvorení dodatku, ktorý zaručuje hráčovi možnosť jednostranného vypovedania zmluvy, ak sa výplata omešká o 30 dní."
     
    R. Lintner:
    "Som rád, že sa tu deň pred oficiálnym štartom novej sezóny Tipsport Ligy stretávame. Vrátil by som sa o jeden krôčik dozadu a pripomenul, ako to celé vzniklo, spojenie ja a Tipsport Liga. Hľadal som priestor na vytvorenie jednoty medzi všetkými stranami, aby sme si zjednotili vízie, ktoré máme v rámci napredovania. Toto je všeobecná podmienka, aby sme mohli vykročiť vpred, Toto sa naplnilo a na základe spoločného smerovania sme prišli k odvážnym krokom. Tipsport Ligu ideme robiť nie pre fanúšikov, ale spolu s nimi. S radosťou Vám môžem odprezentovať 4 základné kroky."
    Začiatok tlačovej konferencie

    Daniela Mesíková