Tisková konference před startem CHANCE futsal ligy (kon.) | Tisková konference HC VERVA Litvínov (kon.)
Tisková konference HC Kometa Brno (kon.) | Tisková konference HC Dynamo Pardubice (kon.)
Tlačová konferencia Tipsport ligy (kon.) | Tisková konference Pirátů Chomutov (kon.)
koniec udalosti
Tisková konference HC Dynamo Pardubice

cz Streda 09.09.2015, 13:00Tlačové konferencie
     
    Oficiální část tiskové konference skončila. (13:39:38)
     
    Dušan Salfický o Tomáši Divíškovi: Tlačila nás bota v ofenzivní fázi, nedařila se nám vhazování. Tomáš neměl angažmá, a tak jsme mu nabídli zkoušku. Je to i dobrý článek do kabiny, ale bereme ho hlavně kvůli hokejovým vlastnostem.
     
    Dušan Salfický: Klub může ještě využít třetího brankáře Vejmelku, který působí v Třebíči.
     
    Václav Baďouček: Brankáře číslo jedna nemáme určeného. Do pátečního zápasu nechceme říkat, kdo do branky půjde, nejprve se to dozví brankáři. Zkušenějším je samozřejmě Kristan, s Maxwellem jsou ale vyrovnanou dvojicí.
     
    Ondřej Šebek: Dnes v 18.00 hodin pořádá klub diskuzní setkání s fanoušky, kteří se mohou dozvědět novinky z klubu a prohlédnout si nový dres.
     
    Ondřej Šebek: Je to pro nás ohodnocení naší práce, na druhou stranu trenérům přináší starosti, neboť přijdou o hráče, kterého zabudovali do sestavy.
     
    Pardubický hokejový klub se intenzivně věnuje práci s mládeží, je členem Akademie ČSLH a často mívá nejvyšší počet reprezentantů v jednotlivých týmech v České a Slovenské republice. I letos je reálný předpoklad účasti nominace až čtyř našich hráčů na vrcholnou akci mládežnických reprezentací – mistrovství světa do dvaceti let.
     
    Pardubický hokejový klub se aktivně věnuje charitativní činnosti. Pravidelně podporuje Dětské centrum Veská, dále pak úzce spolupracuje s Dětským domovem Pardubice, pro který organizuje Nadační běh.
     
    V minulé sezoně klub ve spolupráci s ČSOB bankou a ČSOB Pojišťovnou spustil projekt platební karty Dynamo, která je první kartou svého druhu v České republice. Počet jejich uživatelů přesáhl dva tisíce, kromě výhodného účtu u partnerské banky mohou její uživatelé využívat zajímavých slev u třicítky partnerů. Největší prostor pro benefity pochopitelně nabízí hokejový klub, který nově přichází i se speciálním vchodem pro držitele karet, slevou na občerstvení, nejzajímavějším bonusem zůstává 15% sleva na nákup vstupenek, nově i přes internet. Nejlevnější vstupenka na extraligový hokej v Pardubicích stojí 77 korun při platbě kartou Dynamo přes internet.
     
    Mládeži se věnuje i nový projekt manželů Lenky a Romana Šmidberských, který je věnován podpoře nadějných hokejistů Dynama. Z každého mládežnického týmu vyberou dva hráče, kterým zaplatí roční příspěvky a zakoupí potřebnou výstroj na novou sezonu. Jedním z hráčů bude ten, který bude dosahovat vynikajících sportovních a studijních výsledků a zároveň jej bude zdobit příkladné chování. Druhým mládežníkem zapojeným do tohoto projektu bude ten, jenž tuto pomoc využije nejvíce ze sociálních, či rodinných důvodů.
     
    Ondřej Šebek: Jednotlivé hráče si vylosovali přímo kluci. Hráči A týmu budou pravidelně docházet na tréninky a chodit se dívat na zápasy našich nadějí. V kabině se poté o utkání pobaví, kluci získají cennou vazbu od svých vzorů
     
    V nové sezoně budou hokejisté A týmu pravidelně navštěvovat tréninky a zápasy mládeže. Každá kategorie má svého patrona.
     
    Ondřej Šebek: V loňském roce jsme z ekonomického hlediska skončili v kladných číslech.
     
    Dušan Salfický: Cílem klubu je semifinále play off.
     
    Martin Charvát: Jako zástupce města jsem potěšen, že tato sezona je z ekonomického hlediska perfektně připravená. Přestože nám vzrostla konkurence v podobě hradeckého klubu, tak se povedlo rozpočet naplnit.
     
    Martin Charvát: Někdy kolem Vánoc by mohli diváci klubu dostat dárek v podobě nové multifunkční kostky nad ledem. Stávající opravdu neslouží, jak by měla.
     
    Petr Čáslava: Zápasy v Lize mistrů byly náročné. Ačkoliv výsledky neodpovídají, tak se mužstvo oproti loňskému roku hodně zvedlo. Jsem rád, že se vrátili Tomášové Divíšek s Rolinkem. Jsou to hráči, kteří se chtějí podílet na pořádku v kabině a na klubu jim záleží.
    Nové dresy Dynama pro novou extraligovou sezonu

    To je on! Nový dres #DYNAMO pro @telh_cz.

    Fotka zveřejněná uživatelem HC Dynamo Pardubice (@hcpce),

     
    Václav Baďouček: V počátku přípravy jsme dali prostor mladým hráčům, aby se ukázali. Naším cílem pak bylo s nejsilnější sestavou postoupit do další fáze Ligy mistrů. Bohužel nám chyběli zranění Starý a Moučka. Z českých týmů jsme měli nejsilnější skupinu, a přestože výsledky nebyly dle představ, v samotné hře byla pozitiva, na kterých se dá stavět. Pokud nasazení a chuť pracovat přeneseme do extraligy, tak bychom se mohli pohybovat v horní polovině tabulky.
     
    Ondřej Šebek: Radil a Zohorna jsou hráči, o které jsme stáli, ale kvůli nabídkám z Ruska odešli. Ostatní odchody byly z naší iniciativy. Nemělo by zapadnout, že jsme podepsali nové smlouvy s Kristanem a Marcinkem.
     
    Dušan Salfický: Oba hráče jsme se snažili plnohodnotně nahradit, což se myslím podařilo. Přišli zkušení hráči Tomáš Rolinek a Tomáš Divíšek, posilou by měl být i Jakub Svoboda.
     
    Dušan Salfický: Citelnými ztrátami pro nás jsou odchody Radila a Zohorna. O Radilovi jsme věděli předem, zájem z Ruska byl veliký. U Zohorny jsme doufali, že by mohl ještě rok zůstat, ale nakonec obdržel nabídku od Chabarovsku.
     
    Dušan Salfický: Nejvýznamnější změna proběhla v realizačním týmu, kdy se hlavním trenérem stal Miloš Říha mladší, jehož asistentem je Václav Baďouček. Realizační tým doplnili i Petr Mocek a Petr Mudroch.
     
    Dušan Salfický: V minulých sezonách jsme kvůli zraněním byli závislí na pomoci týmů z 1. ligy. Proto jsme se rozhodli o navázání spolupráce s partnerským klubem, kde by se mohli naši hráči rozehrát. Šumperk je stabilní klub a pro nás je zárukou, že hráči dostanou prostor.
     
    Vladimír Velčovský předává Ondřeji Šebkovi nový dres Šumperku s číslem 1.
     
    Vladimír Velčovský: Jsem rád, že můžeme spolupracovat s tak významným klubem. Spolupráce je užší v tom, že v Šumperku by mělo trvale působit 5 hráčů s možností dalších na určité zápasy. Pokud by měli hráči Pardubic odejít ze svého kmenového klubu, pak budou přednostně nabídnuti Šumperku. Nelze o spolupráci na bázi farmy, Šumperk je autonomní subjekt. Zatím je to jen papír, až čas ukáže, jestli jde o správně nastavenou cestu.
     
    Dušan Salfický s Vladimírem Velčovským podepisují smlouvu o spolupráci mezi kluby Dynamo Pardubice a Hokej Šumperk.
     
    Ondřej Šebek: V prodeji permanentních vstupenek jsme zaznamenali 10% pokles. Věříme, že je to dáno i dynamickým ticketingem. Diváci si vybírají zápasy, na které budou chodit, evidujeme vyšší poptávku po utkáních se zvučnějšími soupeři.
     
    Ondřej Šebek: Do sezony vstupujeme s rozpočtem 130 mil., který zahrnuje i mládežnické týmy. Chtěl bych poděkovat ČSOB Pojišťovně, která nám umožnila změnu názvu. Nadále zůstává naším hlavním partnerem. Je pro nás prvkem stability. Podařilo se nám zachovat si přízeň dalších 200 partnerů.
     
    Ondřej Šebek na úvod tiskové konference přivítal primátora města Pardubice Martina Charváta, který symbolicky obdržel nový dres klubu.
     
    Tisková konference právě začala.
     
    Hokejový klub Dynamo Pardubice vstoupí do nové sezony s partnerským oddílem, kterým se stal Hokej Šumperk 2003. Podrobnosti spolupráce sdělí na tiskové konferenci ředitel šumperského klubu Vladimír Velčovský.
     
    Pardubický hokejový klub se po 55 letech vrátil k tradičnímu názvu Dynamo, pod kterým nastupoval již v Lize mistrů. Na dnešní tiskové konferenci bude představen dres pro extraligové zápasy s novým logem. Generálním partnerem i přes změnu názvu zůstala ČSOB Pojišťovna.
     
    Odchody:

    Tomáš Halász, Václav Benák, Jakub Čutta, Karol Korím, Petr Mocek, Aleš Píša, Jiří Cetkovský, Jakub Gašparovič, Libor Pivko, Lukáš Radil, Jan Semorád, Michael Špaček, Matouš Venkrbec, Tomáš Zohorna.
     
    Příchody před sezonou:

    Brandon Maxwell, Tomáš Bokroš, Marek Drtina, Jan Látal, David Roupec, Michal Šeda, Marek Štajnoch, Tomáš Divíšek, Adam Havlík, Jan Kolář, Tomáš Rolinek, Jakub Svoboda, Eduard Šimun, David Tomášek.
     
    Účastníci tiskové konference:

    Martin Charvát (primátor statutárního města Pardubice)
    Ondřej Šebek (generální manažer klubu HC Dynamo Pardubice)
    Vladimír Velčovský (ředitel klubu Hokej Šumperk 2003)
    Dušan Salfický (sportovní manažer klubu HC Dynamo Pardubice)
    Václav Baďouček (asistent trenéra A týmu HC Dynamo Pardubice)
    Petr Čáslava (kapitán A týmu HC Dynamo Pardubice)
    Jedním z témat tiskové konference Dynama bude představení nových dresů.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Událost začíná v 13:00.

    David Záruba