Hokejová Liga mistrů – 5. hrací den (kon.) | Hokejová Liga mistrů – 6. hrací den (kon.)
koniec udalosti
Hokejová Liga mistrů – 6. hrací den

cz Piatok 28.08.2015, 12:00Hokejová Liga Majstrov
     
    20:37
    Oceláři ze Třince po dvou třetinách vedou 2:1! Stále je však čeká ohromně těžký úkol v závěrečných dvaceti minutách.
     
    17:48
    Sparta Praha v případě dnešní by si zajistila účast v play off Ligy mistrů, na což myslí i Petr Kumstát. "Jsme spokojeni s našimi čtyřmi body ze dvou venkovních zápasů. Teď by bylo skvělé vyhrát náš první zápas v O2 aréně, což by nás dostalo do play off."
     
    17:17
    Když se podíváme na produktivitu Třince a Košic, tak ta prozatím natolik bohatá není. Třinec vsítil ve dvou duelech čtyři branky, o ty se podělili čtyři hráči. Alespoň dva kanadské body mají na kontě Erik Hrňa za gól a přihrávku a se dvěma asistencemi David Nosek.

    Košice v jediném utkání daly dva góly. O oba se postaral Jiří Bíček, kterému asistovali shodně Marek Bartanus a Jakub Suja.
     
    16:58
    Za zhruba 90 minut naskočí do akce Sparta, která přivítá na svém ledě Storhamar. Podívejme se na produktivitu pražského týmu. Ten ve dvou zápasech prozatím skóroval šestkrát. Produktivitu týmu vede Tomáš Netík s dvěma góly a jednou asistencí. Dva kanadské body má kvartet Martin Reway, Michal Barinka, Petr Kumstát a Michal Čajkovský.
     
    19:30 EHC Red Bull Mnichov – HC Košice

    Ke svému druhému utkání nastoupí slovenské Košice, které na úvod doma prohrály právě s Mnichovem 2:4 a nyní se budou pokoušet o odvetu na ledě soupeřů. Jenže na Košice nečeká vůbec nic lehkého, Mnichov kromě nich porazil hladce i Klagenfurt, kam vyjel minulý víkend pár dní po výhře v Košicích a na domácím ledě může potvrdit svou vynikající formu, kterou načal již v přípravě dvěma výhrami. Košice naopak příliš dobrou formou neoplývají a budou to mít v německu hodně těžké.
     
    19:00 HC Oceláři Třinec – Stavanger Oilers

    Druhým zápasem dnešního dne bude střetnutí třineckých Ocelářů s norským Stavangerem. Tyto dva týmy se spolu také minulý týden utkaly, lepším byl Stavanger, který ovládl domácí zápas 4:1. Avšak oba výběry spolu hrály i v ročníku 2014, kdy Třinec zvítězil na ledě dnešních hostů, zatímco doma prohrál. Dokáže se tak Třinec zmobilizovat pro dnešní domácí utkání? Už by to bylo potřeba, jelikož po dvou zápasech je na posledním místě skupiny 12 se dvěma porážkami a jediným bodem. Domácí prohra by výrazně zkomplikovala další účinkování Třince v Lize mistrů.
     
    18:30 HC Sparta Praha – Storhamar Hockey Hamar

    Jako první ke svému zápasu vstoupí pražská Sparta. Ta na svém ledě přivítá norský Storhamar, který minulý týden na jeho ledě porazila 3:2. V domácím prostředí je Sparta jasným favoritem, papírové předpoklady hovoří jasně – cokoliv jiného než výhra by byla ztrátou. Bude to hokejisty Sparty svazovat?

    Jan Vojkůvka

    Program šestého hracího dne Ligy mistrů:
    18:30 HC Sparta Praha - Storhamar Hockey Hamar 1:2
    19:00 HC Oceláři Třinec - Stavanger Oilers 4:3 po prodl.
    19:30 EHC Red Bull Mnichov - HC Košice 1:0
    19:45 HC Davos - Färjestads BK 0:1
    19:45 SC Bern - IFK Helsinky 3:2 po náj.
    20:00 Frölunda Indians - JYP Jyväskylä 3:2