APOEL – Astana 1:1 (kon.) | Partizan – Borisov 2:1 (kon.) | Leverkusen – Lazio 3:0 (kon.)
Brugge – Manchester United 0:4 (kon.) | CSKA Moskva – Lisabon 3:1 (kon.)
koniec
CSKA Moskva
3:1 (0:1)
Sporting Lisabon
cz Streda 26.08.2015, 20:45 • Arena Chimki, Chimki. Kapacita: 18000 diváků. • Liga majstrov (predkolá) • Play-off
Predzápasové kurzy
     
    SPORTING LISABON
    Sporting obsadil v loňské sezóně portugalské ligy až třetí místo za silnou dvojicí Benfica – Porto. Klub z hlavního města Portugalska navíc ztratil na první Benficu devět bodů! Vedení Sportingu však v létě přivedlo jedno velké jméno! Po šesti sezónách v Benfice přivedlo na lavičku Sportingu trenéra Jorge Jesuse! Tento přestup se v Portugalsku hodně řešil a Jesus si jistě od fanoušků vyslechl své. Většina mu však poděkovala za vynikající práci, neboť Benficu dostal do absolutní špičky v Portugalsku i v Evropě. Teď se pokusí to samé se Sportingem ...

    Sporting se nejdříve na začátku letošní sezóny střetl s Benficou o portugalský superpohár. Velmi vyrovnanou bitvu rozhodl jedinou brankou Carrillo v 52. minutě a Jorge Jesus mohl slavit zisk první trofeje. I vstup do portugalské Premier Ligy vyšel! Na hřišti nováčka Tondela zvítězil Sporting 2:1. Po úvodním střetnutí play-off však Leões doma zaváhali. V kombinované sestavě pouze remízovali s Paços de Ferreira 1:1.

    Jorge Jesus si v letním přestupovém období dvojici hráčů z Jižní Ameriky. Z River Plate přišel Teófilo Gutiérrez, který by měl posílit ofenzivu. Mladý brazilský záložník Bruno Paulista přišel z Bahii, nicméně šanci v "A" týmu zatím nedostal.
     
    CSKA MOSKVA
    Armádní klub v loňské sezóně ruské ligy obsadil "až" druhé místo a zajistil si alespoň postup do třetího předkola Ligy mistrů (nemistrovská část). Tým Leonida Sluckije ztratil na vítězný Zenit Petohrad sedm bodů, což se vedení příliš nezamlouvalo, nicméně ruský trenér se ve funkci dokázal udržet. V posledních týdnech se objevují spekulace, že Sluckij by mohl vést i ruskou reprezentaci. Zatím však nic není oficiálního!

    CSKA vstoupilo do sezóny, která začala už ve druhé polovině července, parádně! Po šestiodehraných zápasech má tradiční ruský celek na kontě plný počet šesti bodů a je s náskokem tři bodů na prvním místě. V posledních utká se CSKA také daří. V městském derby dokázalo porazil Spartak 2:1, což fanoušky velmi namlsalo před úvodním zápasem v Portugalsku. Poslední utkání před dnešní odvetou odehrál ruský tým doma s Rostovem. Hostující celek vedl rychle 0:1, nicméně CSKA vývoj otočilo a v 88. minutě dával na 2:1 Dzagojev.

    V létě opustil CSKA jeden klíčový hráč. Do své rodné země odešel také Švéd Rasmus Elm, kterému vypršela smlouva. CSKA však žádnou adekvátní náhradu nepřivedlo.
     
    ÚVODNÍ ZÁPAS
    Do úvodního střetnutí vstoupil lépe portugalský celek, který se již ve 12. minutě dostal do vedení zásluhou letní posily Teófila Gutiérreze. Následně však již zahrozila CSKA! Ve dvou slibných šancích se ocitl Doumbia, ale Ruie Patrícia nepřekonal. Skvělou možnost na vyrovnání měl ruský celek ve 27. minutě, kdy Doumbia pokutový kop. Portugalský brankář však vystihl stranu a míč vyrazil! V závěru poločasu už se však hosté dočkali! Seydou Doumbia dostal od Eremenka výbornou přihrávku za obranu a dokázal si poradit! Domácí se dočkali až v 82. minutě, kdy se na hranici vápna dostal k míči Islam Slimani a překonal Akinfejeva!

    Do odvety si tak veze lepší pozici portugalský celek, nicméně výsledek 2:1 je v pohárové matematice velmi ošidní!
     
    Příjemný středeční večer všem fotbalovým fanouškům a fanynkám! Dnes se dozvíme posledních pět účastníků základní skupiny Ligy mistrů! My se společně zaměříme na zajímavé střetnutí mezi CSKA Moskva a Sportingem Lisabon. Úvodní výkop je naplánován v Arena Chimki v 20:45 a u textového přenosu se na vás bude těšit Jan Havlovic.
     
    Úvodní sestavy:

    CSKA Moskva: Akinfejev – Mário Fernandes, V.Berezuckij, Ignaševič, Šennikov – Wernbloom, Dzagojev – Tošić, Eremenko, Musa – Doumbia
    Náhradníci: Pančenko, Čepčugov, Milanov, Golovin, A.Berezuckij, Nababkin, Natcho

    Sporting Lisabon: Rui Patrício – João Pereira, Paulo Oliveira, Naldo, Silva – Carrillo, Adrien Silva, Aquilani, João Mário – Ruiz, Gutiérrez
    Náhradníci: Slimani, Carlos Mané, Ricardo Esgaio, Montero, Marcelo Boeck, Tobias Figueiredo, Gelson Martins

    Rozhodčí: Pavel Královec – Roman Slyško (SVK), Martin Wilczek.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Pavel Královec právě zahájil dnešní utkání! Úvodní výkop měli k dispozici Teófil Gutiérrez s André Carrillem, tedy hráči Sportingu Lisabon. Portugalský celek tak má výhodu prvního útoku dnešního utkání!
     
    2
    Na levé straně šel velmi riskantně do souboje Jonathan Silva, který při skluzu lehce dohrál Mária Fernandese, kterého dobře znají fanoušci Sparty. Brazilský obránce po chvilce vstal na nohy a utíká do vápna.
     
    3
    První centr tohoto utkání poslal do vápna z pravé straně Alan Dzagojev, který však nikoho ze svých spoluhráčů nenašel a obrana Sportingu dokázala centr odvrátit. Momentálně je však míč u stoperů domácího CSKA.
     
    4
    Eremenko na levé straně kombinovalo s Ahmedem Musou, nicméně finský obránce raději zvolil zpětnou přihrávku k Ignaševičovi, kterému se rozehrávka vůbec nevydařilo a u míče je portugalský tým.
     
    5
    Velmi riskantní rozehrávku zvolil Jonathan Silva, který donutil Paula Oliveiru k razantnímu odkopu. Na pravé straně se následně provinil nedovoleným zákrokem Paulo Oliveira, který zajel pod nohy Seydou Doumbii. CSKA má k dispozici první zajímavou standardní situaci.
     
    6
    Rozehrávky se ujal Alan Dzagojev, kterému se však centr příliš nevydařil a Sporting dokázal míč odkopnout. Za polovinou hřiště se dostával k míči André Carrillo, situaci však pohlídal Ignaševič.
     
    7
    Jonathan Silva podnikl parádní průnik z levé strany směrem do středu. Následně raději míč přenechal Adrienu Silvovi, který našel naběhnutého Mária, jehož centr odvrátil na rohový kop Mário Fernandes.
     
    8
    Rozehrávky prvního rohového kopu tohoto utkání se ujal bývalý hráč Fulhamu Bryan Ruiz, jehož centr byl však hodně přetažený a prolétl vápnem bez povšimnutí. Na pravé straně o něj zabojoval Adrien Silva, který byl nakonec faulován Ahmedem Musou.
     
    9
    Sporting velmi rychle přešel na útočnou polovinu a Alberto Aquilani našel za obranou naběhlého Bryana Ruize, který však lehce zaváhal a míč již na hrací ploše nestihl. Následuje odkop od branky Igora Akinfejeva.
     
    11
    Pěkný centr dostal na pravou stranu brazilský stoper Naldo, který se pokoušel zakombinovat s Joao Pereirou. Portugalský obránce však spadl po souboji s Ignaševičem a u míče je CSKA.
     
    12
    Zajímavý průnik podnikal na levé straně útočník Seydou Doumbia, který si však na stopera Paula Oliveiru nepřišel a Sporting může zamířit do rychlého protiútoku. Hra má zatím opravdu pomalé tempo a žádnou pořádnou šanci jsme ještě neviděli.
     
    14
    Joao Mário si sympaticky vyměnil míč ve středu hřiště s André Carrillem, nicméně následně se před portugalského středopolaře dostal stoper Berezuckij, který ho o míč následně obral. CSKA míří vpřed po levé straně ...
     
    15
    Na levé straně zahrozil Ahmed Mussa, který dostal přihrávku od Georgije Šennikova. Nigérijský křídelník poslal do vápna zajímavý centr, který směřoval do míst, kde se nacházel Doumbia. Zkušený stoper Naldo si však situaci pohlídal.
     
    16
    Vasilij Berezuckij krásně přenesl hru na Zorana Tošiće, který se ocitl na levé straně. Srbský záložník, který v CSKA působí již šestou sezónu, se pokoušel proniknout mezi dvojicí Naldo – Joao Pereira. To se však nepovedlo a hráči Sportingu postup Tošiće zastavili.
     
    17
    Teď se na levé straně prezentoval krásným obranným zákrokem Máro Fernandes, který odvážně skočil pod nohy Bryana Ruize a poslal míč do zámezí. Kostaričan nadskočil, nicméně o nedovolený zákrok se jednoznačně nejednalo.
     
    18
    Hostující Jonathan Silva teď zcela úmyslně strčil Zorana Tošiće zezadu na zem a Pavel Královec správě odpískal nedovolený zákrok. Český sudí zatím zvládá utkání bez problému.
     
    19
    První zajímavou střeleckou příležitost tohoto zápasu měl zkušený italský záložník Alberto Aquilani, který to zkusil z velké dálky. Akinfejev si s jeho nevýraznou střelou dokázal v poklidu poradit.
     
    20
    Alan Dzagojev velmi ostře zajel pod nohy Gutiérreze a může být rád, že neviděl žlutou kartu! Sporting následně rozehrával volný přímý kop, který si vzal na starost Bryan Ruiz. Jeho centr však obrana CSKA odvrátila na rohový kop.
     
    22
    I rohového kopu se ujal Bryan Ruiz, jehož centr však opět odvrátila obrana ruského celku. Následně se na levé straně provinil nedovoleným zákrokem Alberto Aquilani, který poslal k zemi Zorana Tošiće. Do útoku tak může zamířit opět ruský celek.
     
    23
    Tak teď přišla první pořádná šance ruského celku! Seydou Doumbia dokázal posunout míč na pravou stranu, kam si naběhl Mário Fernandes. Brazilský obránce skvěle načasoval centr, který našel právě Doumbiu. Zkušený útočník však pálil těsně mimo branku Rui Patrícia!
    23. Doumbia pálil těsně mimo
     
    25
    Na pravé straně dokázal projít kolem Ahmeda Musy vcelku snadně Joao Pereira. Domácí hráč si to však nenechal líbit a portugalského obránce zastavil rukou. Ani v tomto případě Královec žlutou kartu neudělil.
     
    26
    Hodně vysoký centr posílal Alberto Aquiliani za obranu ruského celku pro André Carrilla. Situaci však hlídal Mário Fernandes, který měl však hodně velké problémy, aby zkrotil skákající míč.
     
    27
    Mário Fernandes parádně přenesl hru na levou stranu, kde se nacházel Ahmed Musa. Jeho nadýchaný centr však odvrátl Paulo Oliveira. Míč se však dostal na levou stranu opět a tentokrát už Musa vypálil. Patrício však jeho slabou střelu lapil!
     
    28
    Domácí CSKA se pokoušelo o rychlou kombinaci na hranici vápna. Brazilský stoper Naldo ji však rázně ukončil, když poslal míč na rohový kop, ke kterému už spěchá Alan Dzagojev.
     
    29
    Centr bývalého velkého ruského talentu, který však svůj potenciál ještě zcela nenaplnil dokázala odvrátit obrana portugalského celku, nicméně CSKA se dostal ve středu hřiště k míči a rozjíždí další útok.
     
    30
    Tentokrát se rohového kopu ujal Zoran Tošić, který rozehrál na krátko s Dzagojevem, jehož následný centr portugalská obrana odvrátila. Srbský záložník si však naběhl do středu hřiště a dostal se i ke střele, ta však mířila mimo!
     
    31
    Mário Fernandez dostal další skvělou přihrávku na pravou stranu, nicméně tentokrát nedokázal obejít Jonathana Silvu, který se k míči dostal a m§že postupovat vpřed.
     
    32
    Hra je však přerušena, neboť ve středu hřiště se prezentoval nedovoleným zákrokem Zoran Tošić, který skočil pod nohy Adriena Silvy. Na pravé straně zůstal ležet Mário Fernandes, který si přivodil nějaké zranění po odkopu Jonathana Silvy. Nemělo by se však jednat o nic vážného.
     
    33
    Sporting se po delší době dostal kombinací k ohrožení branky Igora Akinfejeva. Z levé straně se dostal k centru André Carrillo, který odvrátil Vasilij Berezuckij a Sporting má k dispozici rohový kop!
     
    34
    Tak pozor! Mário Fernandes není schopen pokračovat ve hře a musí vystřídat! Leonid Sluckij posílá na hřiště ruského obránce Kirrilla Nababkina. Obrana CSKA je tak momentálně složena čistě z ruských hráčů!
     
    35
    Na druhé straně mohl zahrozit Seydou Doumbia, nicméně jeho centr se odrazil od Nalda do jeho ruky, což postřehl Pavel Královec.
     
    36
    Sporting Lisabon právě vstřelil branku!
    Sporting se dostává do vedení a CSKA je v hodně těžké situaci! Velmi nenápadnou akci rozjel ve středu pola Adrien Silva, který dokázal dostat míč na Joao Pereiru. Portugalský obránce skvěle načasoval přihrávku na TEÓFILA GUTIÉRREZE, který poslal míč na vzdálenější tyč!
    36. Teófilo GUTIÉRREZ - 0:1
     
    38
    Po ztrátě CSKA se k míči dostal André Carrillo, který chtěl roztáhnou hru na Joaa Maria. Mladý portugalský středopolař byl však u míče pozdě. Centr Ignašiviče mířil na Doumbiu, který se nacházel v ofsajdu.
     
    39
    Dalšího nedovoleného zákroku se dopustil Pontus Wernbloom, který poslal k zemi Bryana Luize a Sporting má možnost zůstat u míče. CSKA teď potřebuje nutně vstřelit minimálně dvě branky!
     
    40
    Mladý argentinský obránce Jonathan Silva se pokoušel vysunout Bryana Ruize, který byl však velmi těsně bráněn Kirillem Nababkinem, který ve skluzu poslal míč do zámezí a Sporting bude vhazovat!
     
    41
    CSKA po většinu zápasu dokáže kontrolovat hru, nicméně se do žádné větší příležitosti nedokáže dostat. Jedinou příležitost měl na noze Doumbia. Obrana Sportingu pracuje velmi dobře a celkově je portugalský celek výborně zformován.
     
    42
    Jonathan Silva dostal míč do vápna na Joaa Maria, před kterého se však dostal Vasilij Berezuckij. Ruský stoper se však zcela nepochopitelně dotýkal míče a musel jej rozehrát. Berezickij nakonec poslal míč na rohový kop.
     
    43
    Rozehrávky třetího rohového kopu Sportingu se ujal Joao Mário, jehož centr však dokázala odvrátit obrana CSKA, které zamířilo do útoku. Na levé straně stihl míč na hrací ploše Šennikov, nicméně jeho následná přihrávka byla hodně nepřesná.
     
    44
    Velmi překvapivou ránu z levé strany vyslal Alan Dzagojev. Rui Patrício se však nenechal překvapit a přízemní ránu ruského středopolaře v pohodě lapil do svých rukavic.
     
    45
    Hlavní rozhodčí Pavel Královec nastavuje celkem dvě minuty nad rámec základní hrací doby, což je způsobeno hlavně díky ošetřování Mária Fernandese.
     
    45+1
    Dzagojev se dokázal uvolnit ve středu hřiště a poslal míč na pravou stranu, kam si naběhl Nababkin. Střídající hráč poslal do vápna střílený centr, který však skončil v náruči brankáře Ruie Patrícia.
     
    45+2
    První poločas skončil.
     
    První poločas bohužel příliš fotbalové krásy nenabídl! Úvod zápasu patřil ruskému celku, který měl územní převahu, nicméně k ohrožení branky Ruie Patrícia se dostával sporadicky. Až ve 23. minutě jsme viděli první velkou šanci. Na centr Fernandese si naběhl Seydou Doumbia, který však pálil mimo. První branku viděla Arena Chimki v 36. minutě a domácí fanoušci rozhodně radost něměli. Teófilo Gutiérrez si naběhl na přihrávku od Pereiry a překonal Akinfejeva!

    CSKA tak má před sebou těžký úkol! Ve druhém poločase musí vstřelit minimálně dvě branky, pokud chce dovést utkání alespoň do prodloužení. V Arena Chimki začne druhý poločas přibližně v 21:47.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Pavel Královec právě zahájil druhý poločas. Úvodní výkop obstaral Seydou Doumbia s Eremenkem, tedy hráči CSKA. Hned na úvod se prezentoval nedovoleným zákrokem Jonathan Silva, který poslal k zemi Zorana Tošiće.
     
    47
    Rozehrávky se ujal sám Zoran Tošić, který nasměřoval svůj centr do levé poloviny vápna. V tomto prostoru však kraloval Paulo Oliveira, který míč odhlavičkoval do bezpečné vzdálenosti!
     
    48
    Vasilij Berezuckij hledal dlouhým nákopem na pravé straně Kirilla Nababkina. Ruský obránce byl však schovaný za Braynem Ruizem, který si míč zpracoval, nicméně jeho následná rozehrávka přesná nebyla a k míči se dostal Wernbloom. Švédský hráč hledal za obranou Doumbiu, našel však pouze Ruie Patrícia.
     
    48
    Hostující Paulo Oliveira zastavil na levé straně nedovoleným způsobem Seydou Doumbiu a dostává žlutou kartu!
     
    49
    CSKA právě vstřelilo branku!
    CSKA velmi rychle srovnává na 1:1! Rozehrávky standardní situace se ujal Dzagojev, jehož přízemní pas tečoval před brankáře jeden z hráčů Sportingu. Ve vápně byl však velmi pohotový SEYDOU DOUMBIA, který dokázal dostat míč do branky! Hráči CSKA však v tomto případě rozhodně na krásu nehráli!
    49. Seydou DOUMBIA - 1:1
     
    51
    Teď už je to otevřené! Domácímu celku chybí pouze jedna branka a zápas by šel do prodloužení! Obrana CSKA se však stále musí mít na pozoru, kdyby se Sporting prosadil, byl by jednou nohou v základní skupině LM!
     
    52
    Wernbloom našel na pravé straně naběhnutého Nababkina, který se pokusil dostat míč do středu, kam si naběhl Dzagojev. Jeho přihrávku však zablokoval Adrien Silva, který rozehrává.
     
    54
    Po úvodní brance CSKA tempo hry opět lehce opadlo! Ruský celek se pokouší něco vytvořit na útočné polovině, nicméně i nadále naráží na velmi dobrou obranu hostujícího celku.
     
    55
    Domácí stoper Sergej Ignaševič posílal dlouhý centr za obranu, kam si nabíhal Zoran Tošić. Srbský záložník se však k míči nedostal, neboť míč dokázal odvrátit stoper Naldo!
     
    56
    Útočnou akci domácího CSKA zastavil útočným faulem Roman Eremenko, který se provinil nedovoleným zákrokem na hostujícího kapitána Adriena Silvu. Pavel Královec finskému záložníkovi důrazně domlouvá!
     
    57
    CSKA kombinuje na vlastní polovině, což rozhodně není prostor, odkud by ruský celek mohl branku Ruie Patrícia ohrozit. Na pravé straně se navíc dostal pod tlak rozehrávající Tošić, který následně přenesl hru na levou stranu.
     
    58
    Skvělý pas za obranu dostal Seydou Doumbia, kterého však dokázal ubránit Joao Pereira. Následně Eremenko vybojoval rohový kop, který si vzal na starost Dzagojev. Centr ruského reprezentanta však odvrátila obrana Sportingu.
     
    59
    Sporting se po delší době podíval před branku Igor Akinfejeva. Na levou stranu dostal zajímavý centr Brya Ruiz, jehož centr však v pokutovém území nikoho ze Sportingu nenašel.
     
    60
    CSKA se v posledních minutách nemůže prokombinovat za obranu Sporingu a portugalský celek se také probouzí a snaží se ohrozit branku ruského reprezentačního brankáře!
     
    61
    Další žlutou kartu z portugalského celku dostává zkušený italský útočník Alberto Aquilani, který zasáhl rukou do obličeje domácího Alana Dzagojeva!
     
    62
    Jonathan Silva si zkomplikoval život špatnou rozehrávkou, nicméně dokázal dostat míč do středu na Aquilaniho. Toho zastavil nedovoleným zákrokem Alan Dzagojev a i ruský záložník dostává žlutou kartu!
     
    63
    Seydou Doumbia se ocitl na pravé straně v obležení dvou protihráčů a pokoušel se odcentrovat. Vše se však vyřešilo ve chvíli, kdy domácímu hráči unikl míč do zámezí. Vhazovat bude Sporting.
     
    64
    Po skvělé obranné práci Eremenka na levé straně se k míči dostal Alan Dzagojev, který poslal zajímavý centr do vápna, na který si nabíhal Musa. Paulo Oliveira si však počínal zkušeně a míč dokázal dostat do bezpečí.
     
    65
    Sporting se dostal ke kombinaci na levé straně, nicméně přihrávka Jonathana Silvy na Joaa Mária byla hodně nepřesná a účastník letošního ME U21 se k míči už dostat nedokázal.
     
    66
    Ve středu hřiště se míč odrazil na nohu Alana Dzagojeva, který se opřel do míče zprvní, nicméně trefil bránícího Alberta Aquilaniho. Pro míč si následně došel Rui Patrício, který s rozehrávkou nespěchá.
     
    67
    Srbský záložník Zoran Tošić vymyslel zajímavou kolmici na Seydou Ahmeda Musu, který však náběh špatně načasoval a u míče byl dříve brankář Patrício.
     
    68
    Alan Dzagojev vymyslel další skvělou přihrávku na Ahmeda Musu, který se pokoušel dostat do zakončení, nicméně do souboje přilétl Naldo, který předvedl zcela čistý zákrok!
     
    69
    Sporting Lisabon provádí první střídání v tomto zápase! Ze hřiště odchází střelec úvodní branky Teófilo Gutiérrez, kterého na hřišti nahrazuje Islam Slimani. Jorge Jesus se tak zatím drží ofenzivní sestavy!
     
    69
    Zajímavý míč na pravou stranu dostal Zoran Tošić, nicméně hra byla kvůli ofsajdu srbského hráče. Pavel Královec navíc ukazuje žlutou kartu Seydou Doumbiovi, který si počínal nedovoleně v souboji s Joao Pereirou!
     
    72
    CSKA právě vstřelilo branku!
    CSKA se prosazuje podruhé a momentálně jde utkání do prodloužení! Krásnou přihrávku za obranu poslal Nababkin, který našel ve vápně Ahmeda Musu, který velmi chytře poslal míč před branku na lépe postaveného SEYDOU DOUMBIU, který doklepl míč do sítě!
    72. Seydou DOUMBIA - 2:1
     
    73
    Na útočné polovině se pokoušel něco kloudného vymyslet André Carrillo, kterého však o míč obral Ignaševič. Zkušený ruský stoper následně poslal míč k brankáři Akinfejevovi, který volil razantní odkop na polovinu soupeře.
     
    74
    Sporting momentálně nemá co ztratit a musí útočit, pokud nechce, aby utkání šlo do prodloužení! Momentálně Sporting kombinuje na útočné polovině, nicméně CSKA výborně napadá.
     
    75
    Po nedovoleném zákroku Joaa Mária rozehrával standardní situaci Zoran Tošić, jehož centr hledal na zadní tyči Wernblooma. Švédský středopolař se však nacházel v ofsajdu.
     
    76
    Výbornou práci odvedl ve středu hřiště Roman Eremenko, který dokázal obrat o míč Pereiru a ještě jej dostat do středu, kde se nacházel Dzagojev. CSKA mohlo zamířit do útoku, nicméně následný centr ruského reprezentanta nebyl přesný.
     
    77
    CSKA kombinovalo na malém prostoru na levé straně, nicméně se dokázalo dostat do středu. Následně se však prezentoval nedovoleným zákrokem Zoran Tošić a dopředu může jít Sporting!
     
    78
    Hodně nepřesnou rozehrávku předvedl Igor Akinfejev, který poslal míč z rozehrávky přímo do autu. Sporting je však ve druhém poločase hodně neškodný a ke střele na branku se ještě nedostal.
     
    80
    Alan Dzagojev posílal na levou stranu přízemní centr za obranu, na který si naběhl Seydou Doumbia. Jeho postup však zastavil hvizd rozhodčího, který odpsíkal ofsajd autora dnešních dvou branek.
     
    81
    Po nedovoleném zákroku Ignaševiče rozehrával volný přímý kop Aquilani, který ohrozil Akingejeva. Ten však jeho tvrdou ránu vyrazil na rohový kop!
     
    82
    Hostující celek se právě prosadil z rohového kopu, nicméně pomezní rozhodčí odpískal faul jednoho z hostujících hráčů!
    82. Jeden z hráčů Sportingu se provinil nedovoleným zákrokem
     
    83
    Žlutou kartu dostává domácí záložník Pontus Wernbloom, který se prezentoval velmi ostrým zákrokem v souboji s Bryanem Ruizem!
     
    85
    CSKA právě vstřelilo branku!
    Domácí se prosazují potřetí a momentálně postupuje CSKA! Obrovská euforie v Arena Chimki! Za vápnem se k míči dostal po přihrávce Tošiće Alan Dzagojev, který vymyslel nádhernou přihrávku do vápna na AHMEDA MUSU. Nigérijský útočník se následně z ostrého úhlu dokázal prosadit!
    85. Ahmed MUSA - 3:1
     
    87
    Joao Mário poslal do vápna nadýchaný centr, který však zachytil do svých rukavic Igor Akinfejev! Sporting má již jen necelých sedm minut, aby vstřelil postupovou branku!
     
    88
    Domácí hrdina Seydou Doumbia dnes dohrál! Dvougólový střelec odchází ze hřiště za velkého potlesku domácích fanoušků a na hřiště přichází Alexej Berezuckij, který by se měl zařadit do obranné linie!
     
    89
    Sporting je nastěhován na útočné polovině a pokoušel se dostat před branku Igora Akinfejeva. Na zemi však zůstal ležet Kirill Nababkin a hra je přerušena! Otázkou je, zda-li ruský obránce skutečně musel zůstat ležet na trávníku.
     
    90
    Pavel Královec nastavuje celkem čtyři minuty nad rámec základní hrací doby, což příliš času není! Sporting však kombinuje na útočné polovině!
     
    90+1
    Z pravé strany poslal do vápna zajímavý centr Kirill Nababkin, který se pokoušel odvrátit Pontus Wenbloom, nicméně ve skluzu poslal míč do zámezí! Sporting bude vhazovat!
     
    90+2
    Po nepřesné rozehrávce Sportingu se do protiútoku mohlo dostat CSKA. Na levé straně se prezentoval hodně ostrým zákrokem Joao Mário na Ahmeda Musu a Pavel Královec ukázal rovnou červenou kartu!
    90+2. Červená karta
     
    90+3
    Domácí Ahmed Musa byl navíc velmi dlouho ošetřován na hrací ploše a CSKA dokázalo ušetřit další cenné vteřinky! Sporting se i v deseti pokouší dostat před branku Igora Akinfejeva!
     
    90+4
    André Carrillo si troufl na pravé straně na Kirilla Nababkina. Ruský obránce však předvedl ukázkový skluz, kterým hostujícího útočníka dokázal zastavit.
     
    90+4
    Střídání v týmu CSKA Moskva: ze hřiště odchází Musa, přichází Milanov.
     
    90+5
    Sporting vybojoval v samotném závěru rohový kop, který rozehrál André Carrillo, jenže jeho centr našel pouze stopera Ignaševiče, který míč odhlavičkoval do bezpečí!
     
    90+5
    Konec zápasu.
    Závěrečná radost hráčů CSKA
     
    Dnešní utkání je u konce! CSKA Moskva dokázalo ve druhém poločase vstřelit tři branky a nakonec porazilo Sporting Lisabon 3:1, což ruskému celku zajistilo postup do základní skupiny LM!

    První poločas bohužel příliš fotbalové krásy nenabídl! Úvod zápasu patřil ruskému celku, který měl územní převahu, nicméně k ohrožení branky Ruie Patrícia se dostával sporadicky. Až ve 23. minutě jsme viděli první velkou šanci. Na centr Fernandese si naběhl Seydou Doumbia, který však pálil mimo. První branku viděla Arena Chimki v 36. minutě a domácí fanoušci rozhodně radost něměli. Teófilo Gutiérrez si naběhl na přihrávku od Pereiry a překonal Akinfejeva!

    Sporting Lisabon však ve druhém poločase pouze bránil a již ve 49. minutě se prosadil Seydou Doumbia, ke kterému se šťastně odrazil míč a domácí útočník dokzal dostat míč do sítě! O další branku se postaral opět Seydou Doumbia, který dostal skvělou přihrávku od Musy a poslal míč do prázdné branky! Fantastický obrat CSKA dokonalo v 85. minutě, kdy Dzagojev našel ve vápně Ahmeda Mousu, který vstřelil postupový gól!

    Z mé strany je to vše a u dalšího textového přenosu se těším brzy nashledanou! (22:42:45)

    Jan Havlovic

    Góly: 49. Doumbia, 72. Doumbia (Musa), 85. Musa (Dzagojev) – 36. Gutiérrez (Pereira)

    Karty:   62. Dzagojev (CSK), 69. Doumbia (CSK), 83. Wernbloom (CSK) – 48. Oliveira (SPL), 61. Aquilani (SPL)   90+2. Mário (SPL)


    CSKA Moskva: Akinfejev (C) – Mário Fernandes (34.Nababkin), V.Berezuckij, Ignaševič, Šennikov – Wernbloom, Dzagojev – Tošić, Eremenko, Musa – Doumbia
    Náhradníci: Pančenko, Čepčugov, Milanov, Golovin, A.Berezuckij, Nababkin, Natcho

    Sporting Lisabon: Rui Patrício – João Pereira, Paulo Oliveira, Naldo, Silva – Carrillo, Adrien Silva (C), Aquilani, João Mário – Ruiz, Gutiérrez (69. Slimani)
    Náhradníci: Slimani, Carlos Mané, Ricardo Esgaio, Montero, Marcelo Boeck, Tobias Figueiredo, Gelson Martins

    Rozhodca: Pavel Královec – Roman Slyško (SVK), Martin Wilczek
    18.08.2015
    Lisabon - CSKA Moskva 2:1

    Góly: 12. Gutiérrez (Ruiz), 82. Slimani (Carrillo) – 40. Doumbia (Eremenko)

    Karty:   23. Gutiérrez (SPL), 26. Jefferson (SPL), 47. Pereira (SPL), 56. Sulimani (SPL) – 28. Wernbloom (CSK), 61. Fernandes (CSK), 70. Doumbia (CSK)

    Nepremenená penalta: 27. Doumbia (CSK), brankár Rui Patrício zneškodnil