APOEL – Astana 1:1 (kon.) | Partizan – Borisov 2:1 (kon.) | Leverkusen – Lazio 3:0 (kon.)
Brugge – Manchester United 0:4 (kon.) | CSKA Moskva – Lisabon 3:1 (kon.)
koniec
CSKA Moskva
3:1 (0:1)
Sporting Lisabon
cz Streda 26.08.2015, 20:45 • Arena Chimki, Chimki. Kapacita: 18000 diváků. • Liga majstrov (predkolá) • Play-off
Predzápasové kurzy
     
    Dnešní utkání je u konce! CSKA Moskva dokázalo ve druhém poločase vstřelit tři branky a nakonec porazilo Sporting Lisabon 3:1, což ruskému celku zajistilo postup do základní skupiny LM!

    První poločas bohužel příliš fotbalové krásy nenabídl! Úvod zápasu patřil ruskému celku, který měl územní převahu, nicméně k ohrožení branky Ruie Patrícia se dostával sporadicky. Až ve 23. minutě jsme viděli první velkou šanci. Na centr Fernandese si naběhl Seydou Doumbia, který však pálil mimo. První branku viděla Arena Chimki v 36. minutě a domácí fanoušci rozhodně radost něměli. Teófilo Gutiérrez si naběhl na přihrávku od Pereiry a překonal Akinfejeva!

    Sporting Lisabon však ve druhém poločase pouze bránil a již ve 49. minutě se prosadil Seydou Doumbia, ke kterému se šťastně odrazil míč a domácí útočník dokzal dostat míč do sítě! O další branku se postaral opět Seydou Doumbia, který dostal skvělou přihrávku od Musy a poslal míč do prázdné branky! Fantastický obrat CSKA dokonalo v 85. minutě, kdy Dzagojev našel ve vápně Ahmeda Mousu, který vstřelil postupový gól!

    Z mé strany je to vše a u dalšího textového přenosu se těším brzy nashledanou! (22:42:45)
    Závěrečná radost hráčů CSKA
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    90+5
    Sporting vybojoval v samotném závěru rohový kop, který rozehrál André Carrillo, jenže jeho centr našel pouze stopera Ignaševiče, který míč odhlavičkoval do bezpečí!
     
    90+4
    Střídání v týmu CSKA Moskva: ze hřiště odchází Musa, přichází Milanov.
     
    90+4
    André Carrillo si troufl na pravé straně na Kirilla Nababkina. Ruský obránce však předvedl ukázkový skluz, kterým hostujícího útočníka dokázal zastavit.
     
    90+3
    Domácí Ahmed Musa byl navíc velmi dlouho ošetřován na hrací ploše a CSKA dokázalo ušetřit další cenné vteřinky! Sporting se i v deseti pokouší dostat před branku Igora Akinfejeva!
    90+2. Červená karta
     
    90+2
    Po nepřesné rozehrávce Sportingu se do protiútoku mohlo dostat CSKA. Na levé straně se prezentoval hodně ostrým zákrokem Joao Mário na Ahmeda Musu a Pavel Královec ukázal rovnou červenou kartu!
     
    90+1
    Z pravé strany poslal do vápna zajímavý centr Kirill Nababkin, který se pokoušel odvrátit Pontus Wenbloom, nicméně ve skluzu poslal míč do zámezí! Sporting bude vhazovat!
     
    90
    Pavel Královec nastavuje celkem čtyři minuty nad rámec základní hrací doby, což příliš času není! Sporting však kombinuje na útočné polovině!
     
    89
    Sporting je nastěhován na útočné polovině a pokoušel se dostat před branku Igora Akinfejeva. Na zemi však zůstal ležet Kirill Nababkin a hra je přerušena! Otázkou je, zda-li ruský obránce skutečně musel zůstat ležet na trávníku.
     
    88
    Domácí hrdina Seydou Doumbia dnes dohrál! Dvougólový střelec odchází ze hřiště za velkého potlesku domácích fanoušků a na hřiště přichází Alexej Berezuckij, který by se měl zařadit do obranné linie!
     
    87
    Joao Mário poslal do vápna nadýchaný centr, který však zachytil do svých rukavic Igor Akinfejev! Sporting má již jen necelých sedm minut, aby vstřelil postupovou branku!
    85. Ahmed MUSA - 3:1
     
    85
    CSKA právě vstřelilo branku!
    Domácí se prosazují potřetí a momentálně postupuje CSKA! Obrovská euforie v Arena Chimki! Za vápnem se k míči dostal po přihrávce Tošiće Alan Dzagojev, který vymyslel nádhernou přihrávku do vápna na AHMEDA MUSU. Nigérijský útočník se následně z ostrého úhlu dokázal prosadit!
     
    83
    Žlutou kartu dostává domácí záložník Pontus Wernbloom, který se prezentoval velmi ostrým zákrokem v souboji s Bryanem Ruizem!
    82. Jeden z hráčů Sportingu se provinil nedovoleným zákrokem
     
    82
    Hostující celek se právě prosadil z rohového kopu, nicméně pomezní rozhodčí odpískal faul jednoho z hostujících hráčů!
     
    81
    Po nedovoleném zákroku Ignaševiče rozehrával volný přímý kop Aquilani, který ohrozil Akingejeva. Ten však jeho tvrdou ránu vyrazil na rohový kop!

    Jan Havlovic

    Góly: 49. Doumbia, 72. Doumbia (Musa), 85. Musa (Dzagojev) – 36. Gutiérrez (Pereira)

    Karty:   62. Dzagojev (CSK), 69. Doumbia (CSK), 83. Wernbloom (CSK) – 48. Oliveira (SPL), 61. Aquilani (SPL)   90+2. Mário (SPL)


    CSKA Moskva: Akinfejev (C) – Mário Fernandes (34.Nababkin), V.Berezuckij, Ignaševič, Šennikov – Wernbloom, Dzagojev – Tošić, Eremenko, Musa – Doumbia
    Náhradníci: Pančenko, Čepčugov, Milanov, Golovin, A.Berezuckij, Nababkin, Natcho

    Sporting Lisabon: Rui Patrício – João Pereira, Paulo Oliveira, Naldo, Silva – Carrillo, Adrien Silva (C), Aquilani, João Mário – Ruiz, Gutiérrez (69. Slimani)
    Náhradníci: Slimani, Carlos Mané, Ricardo Esgaio, Montero, Marcelo Boeck, Tobias Figueiredo, Gelson Martins

    Rozhodca: Pavel Královec – Roman Slyško (SVK), Martin Wilczek
    18.08.2015
    Lisabon - CSKA Moskva 2:1

    Góly: 12. Gutiérrez (Ruiz), 82. Slimani (Carrillo) – 40. Doumbia (Eremenko)

    Karty:   23. Gutiérrez (SPL), 26. Jefferson (SPL), 47. Pereira (SPL), 56. Sulimani (SPL) – 28. Wernbloom (CSK), 61. Fernandes (CSK), 70. Doumbia (CSK)

    Nepremenená penalta: 27. Doumbia (CSK), brankár Rui Patrício zneškodnil