Slovan Bratislava – Trnava 2:0 (kon.)
koniec
ŠK Slovan Bratislava
2:0 (1:0)
FC Spartak Trnava
Utorok 25.08.2015, 19:00 • Pasienky, Bratislava (kapacita 11 591 miest) • Niké liga
Predzápasové kurzy
     
    To už je z mojej strany všetko, ďakujem za pozornosť. S konštatovaním, že Slovan Bratislava zvíťazil v derby nad Spartakom Trnava 2:0, sa s vami lúčim a prajem príjemný zvyšok dňa! (22:20:10)
     
    Čo sa stalo L. Greššákovi?
    J. Jarábek: ,,Vyzerá to na dvojmesačnú pauzu, roztrhnutý krížny väz v kolene. Bol to likvidačný zákrok."
     
    Príde do Trnavy M. Lačný?
    J. Jarábek: ,,Neprípustné, je to bývalý hráč Slovana. Ku nám hráč zo Slovana nemôže prísť, aj keby to bol Maradona."
     
    J. Jarábek o doterajšej forme Trnavy:
    ,,Odišlo nám viacero hráčov, v tabuľke pravdy máme stále +5 bodov. Má to aj svoje vnútorné dôvody, ťažko sa mi to hodnotí, taký je futbal, Slovensko, niekedy tak fungujeme. Treba zdvihnúť hlavy a bojovať, musíme zabodovať počas série domácich zápasov."
     
    Juraj Jarábek o medializovaných informáciách o odchode generálneho manažéra V. Blažeka:
    ,,Nemám sa k tomu čo vyjadrovať, čítal som len vyjadrenie na našej webovej stránke, viac k tomu povedať nechcem."
     
    Juraj Jarábek o atmosfére na zápase:
    ,,Nepamätám si takúto atmosféru na derby. Chýbali oba fanúšikovské tábory, je to iné hrať pred plným hľadiskom, ako dnes v komornej atmosfére."
     
    Kvôli čomu nenastúpil Róbert Vittek?
    Nikki Papavasiliou: ,,Róbert mal zdravotný problém tri dni pred zápasom, necítil sa byť pripravený na 100 %. Je to veľmi dôležitý hráč nielen pre nás, ale aj reprezentáciu. Nechceli sme riskovať zranenie, pevne verím, že v sobotu bude k dispozícii."
     
    Nikki Papavasiliou (tréner Slovana Bratislava): ,,Som tu s asistentom len tri dni, za ten čas sa nedalo toľko s mužstvom stihnúť, budme potrebovať viac času. Je pred nami ešte veľa práce, teší ma však, že hráči dnes ukázali veľkú bojovnosť a nasadenie. Je tam množstvo priestoru na zlepšenie, máme dobrých hráčov a môžeme hrať lepšie. Som veľmi šťastný, že sme zvíťazili, základom bola kvalitná príprava. V sobotu nás čaká ďalší zápas, potom je reprezentačná prestávka, na ktorú sa teším, lebo budeme mať dostatok času na prácu s mužstvom."

    Juraj Jarábek (tréner Spartaka Trnava): ,,Budem stručný. Gratulujem domácemu trénerovi k víťaznému vstupu do Fortuna ligy. Keď nestrelíme vonku gól, nemôžeme myslieť na výhru. Dostali sme rýchly gól, škoda potom našej dobrej fázy v druhom polčase, kedy mal šancu Majtán a ďalšie šance vyriešil Mucha. Dobrý zápas z oboch strán, s nasadením a bojovnosťou, chýbala lepšia divácka kulisa. Tešíme sa na úvodný domáci zápas v našej City-Arene, od 15.4. sme nehrali doma a máme toho cestovania dosť. Dnes sme bohužiaľ neuspeli, taký je futbalový život."
     
    Stále čakáme na príchod oboch trénerov na tlačovú konferenciu, sme veľmi zvedaví najmä na hodnotenie trénera hostí Juraja Jarábka, pod ktorým sa po dnešku ešte viac trasie trénerská stolička.
     
    Belasí zaslúžene víťazia v derby o dva góly, dnes boli lepším celkom a dostávajú sa na hranicu 11 bodov, čím vyrovnali tretiu Žilinu i štvrtú Dunajskú Stredu. Trnava dnes predviedla dobré okamihy najmä v prvom polčase, v druhom dejstve si však vypracovala len jednu šancu, ktorú nepremenil Majtán. Spartak tak ostáva na deviatom mieste tabuľky a od posledných Michaloviec ho delia len dva body. Sledovali sme zaujímavé derby, ktoré prinieslo dobrý futbal, šance i zaujímavé okamihy. Ostaňte s nami, prinesieme vám dojmy trénerov z tlačovej konferencie.
     
    90+2
    Koniec zápasu.
     
    90+2
    Po centri z rohu hlavičkoval na zadnej žrdi Hudák, proti obrancovi to mal náročné, Kamenára napokon neohrozil. Sparak môže založiť jeden z posledných útokov.
     
    90+2
    Striedanie v tíme ŠK Slovan Bratislava: z ihriska odchádza Tamás Priskin, prichádza Dávid Hudák.
     
    90+1
    Zápas sa dohráva pred šestnástkou Trnavy, kde sa k strele dostal Oršula, jeho pokus bol zranený a končí tesne vedľa pravej žrde, uvidíme ešte roh Slovana.
     
    90
    Nadstavujú sa 2 minúty.
     
    90
    Spartak kombinuje na útočnej polovici, ale bez akéhokoľvek výsledku, vysoký oblúčik Casada si bez problémov prebral Mucha.
     
    89
    Hostia to už vzadu otvárajú a Slovan si vďaka tomu vytvára šance z brejkov! V prečíslení teraz loptu potiahol Oršula, nahral naľavo Podanému, ktorého oblúčik mieril nad hlavy všetkých belasých v šestnástke, odkopnúť mohol Kamenár.
     
    88
    Po centri z rohu sa v šestnástke najvyššie zavesil do vzduchu Saláta a hlavičkoval naozaj nebezpečne, len tesne minul ľavý horný roh brány!
     
    87
    Dokonca teraz protiútok belasých, Podaný mal priestor na ľavej strane a bol rýchlejší, než Janečka. Vyslal center do stredu šestnástky, kde pred Zreľákom odvrátil na roh Godál.
     
    86
    Spartak získal loptu, zatiaľ je to ale len v strede ihriska, Slovan bráni v sformovanom obrannom bloku, už nechce dopustiť žiadnu drámu.
     
    85
    Zdá sa, že zápas už jednoznačne smeruje k triumfu Slovana, Trnave dnes niečo chýba a potvrdzuje sa to aj teraz, keď hostia miesto záverečného náporu bojujú o loptu na vlastnej polovici.
     
    84
    Na opačnej strane akcia Slovana, Podaný vysielal krížny center na vzdialenejšiu stranu šestnástky, Oršula loptu už na hracej ploche nezachytil.
     
    83
    Náznak šance na zníženie, Janečka dostal ideálny center na pravú stranu šestnástky, mal loptu proti nohe a mohol to skúsiť z prvej, miesto toho ešte nahrával pod seba Mikovičovi, ktorý sa tiesnený nepresadil.
     
    82
    Belasí s pomerne veľkým prehľadom kombinujú v strede poľa, lopta tam išla po osi Sekulič – Štefánik – Oršula, center posledne menovaného na hrot smeroval k Zreľákovi, toho dobre pokryl Janečka.
     
    81
    Na strane Trnavy ešte usilovne bojuje Mikovič, podarilo sa mu na pravej strane prejsť cez Podaného, potom však jeho púť skončila, keď ho zastavil Gorosito.
     
    80
    Veľká príležitosť Slovana, mohlo to byť rozdielom triedy! Sekulič sa dostal k strele spoza šestnástky a lopta ešte bola tečovaná, Kamenár vytesnil pri pravej žrdi! K dorážke sa dostal Oršula, obišiel aj brankára, loptu si však príliš predkopol a dostal sa s ňou za čiaru!
     
    79
    Striedanie v tíme FC Spartak Trnava: z ihriska odchádza Ivan Schranz, prichádza Haris Harba.
     
    78
    Teraz však hostia mohli znížiť! Najprv musel ďaleko pred šestnástku vybehnúť Mucha, aby odhlavičkoval pred Halilovičom. Potom akcia pokračovala a po krížnom centri Vojtuša strieľal takmer z bránkovej čiary Mikovič, trafil to ale veľmi dobre a Mucha boxoval pravou rukou! Potom to už brankár domácich aj vďaka obrancom zvládol.
     
    77
    Trnavčania sa ešte snažia vsietiť čo najrýchlejšie kontaktný gól, ktorý by ich udržal v hre o body, túto vysokú loptu si však s prehľadom stiahol Mucha.
     
    75
    Slovan dal gól!
    Belasí sa výrazne približujú k víťazstvu, štvrťhodinu pred koncom vedú o dva góly! Trnava dlhšie kombinovala pred šestnástkou domácich, avšak bez streleckého vyústenia. Belasí vystihli jednu z nepresných kombinácií, lopta sa dostala na stredovú čiaru k Priskinovi, ktorý podržal loptu, počkal a pomedzi dvoch obrancov vysunul na ľavej strane ADAMA ZREĽÁKA. Ten sa rútil sám na bránu a umiestnil loptu k ľavej žrdi povedľa vybiehajúceho Kamenára!
    Asistencia: Tamás Priskin
     
    74
    Chyba Slovana pri rozohrávke, nasledoval trnavský center z ľavej strany, po ktorom Gorosito odhlavičkoval radšej až na roh.
     
    73
    Zdalo sa, že brejk predvedie Trnava, napokon jej akciu zmaril Saláta a vysunul na ľavej strane Kubíka, ktorý prešprintoval Janečku. Kubík hľadal v šestnástke Zreľáka, pred ním v poslednej chvíli odvrátil Godál, Priskin sa potom k dorážke nedostal.
     
    72
    Útočník Trnavy Majtán sa už hotoval k priamemu postupu na Muchu, pričom obrancovia Slovana boli veľmi ďaleko, bol však v postavení mimo hru.
     
    72
    Striedanie v tíme FC Spartak Trnava: z ihriska odchádza Aldo Baéz, prichádza Emir Halilovič.
     
    71
    Baéz si prebral loptu v strede poľa a založil dobrú akciu Trnavy, keď šikovným oblúčikom hľadal na hrote nabiehajúceho Schranza. Toho v poslednej chvíli zastavil čistým sklzom Saláta.
     
    70
    Momentálne sledujeme nesúrodú fázu hry s množstvom nepresností. Dokumentoval to Trnavčan Bortel, keď najprv nepresne rozohral presne na Kubíka, ktorý zase nepresne hľadal na hrote Zreľáka.
     
    69
    Hosťom vôbec nevyšla rozohrávka, Kamenár nepresne nahrával na pravú stranu, kde nenašiel Čonku a lopta končí v aute, rozohrávať môže Slovan.
     
    68
    Trnava mohla vyrovnať, to bola výborná šanca! Mikovič prebehol okolo obrancu na ľavej strane a parádnou spätnou prihrávkou našiel na ľavom rohu šestnástky Majtána, jeho strelu z prvej kryl na dvakrát Mucha!
     
    67
    Žltú kartu dostáva Boris Sekulić (ŠK Slovan Bratislava).
     
    66
    Spartak podobne ako v prvom polčase postupne stupňuje svoju aktivitu, na rozdiel od prvého dejstva je to však bez gólovej šance, akcie hostí končia pred šestnástkou Slovana.
     
    65
    Mucha našiel dlhým nákopom na útočnej polovici Kubíka, ktorý sa však miesto postupu k bráne vydal opačným smerom, zabrzdil tak akciu svojho tímu.
     
    64
    Hostia zostali pri lopte, stále to však bolo len pred šestnástkou, z 30 metrov to napokon skúsil Casado, mieril však veľmi nepresne.
     
    Dnešné stretnutie sleduje 1837 divákov.
     
    63
    Trnava sa snaží podnikať útočné výpady, Slovan sa však dobre vracia dozadu a Mucha je dnes prakticky bez práce. Platilo to aj teraz, keď z 20 metrov strieľal tvrdo Schranz, strelu zablokoval Sekulič.
     
    62
    Podaný rozohral štandardku a vysokým centrom našiel v strede šestnástky Salátu, ten v miernom záklone hlavičkoval síce v dobrej pozícii, ale nad bránu.
     
    61
    Hostia rozohrávku štandardky nezvládli, naopak, dopredu vyštartoval Slovan a s loptou po ľavej strane šprintoval Kubík, zozadu ho skosil Jose David Casado, ktorý vidí žltú kartu.
     
    60
    Spartak sa dostáva pred šestnástku Slovana, Majtán tam bol faulovaný Sekuličom a uvidíme štandardku Trnavy z 30 metrov.
     
    59
    Kapitánom Slovana bude po striedaní Milinkoviča stopér Kornel Saláta. Milinkovič odchádza z trávnika veľmi pomaly, možno za striedaním budú aj zdravotné dôvody.
     
    59
    Striedanie v tíme ŠK Slovan Bratislava: z ihriska odchádza Marko Milinkovič, prichádza Filip Oršula.
     
    58
    Prvá žltá karta aj na strane Slovana, za faul na Čonku ju vidí František Kubík. Kubík sa potom ešte dostal do slovného konfliktu s trénerom hostí Jarábkom, čo zase "ocenili" domáci fans, ktorí Jarábkovi adresovali podobný odkaz, aký mu už dlho posielajú fanúšikovia ich rivalov z Trnavy.
     
    57
    Na opačnej strane takisto hrozba v podaní Trnavy! Majtán si chcel prebrať dlhú loptu na hrote útoku, Mucha vybehol ďaleko za hranicu šestnástky a dokonca pred dvojicou napádajúcich hráčov hostí odkopol do autu!
     
    56
    Štefánik na konci akcie Slovana, potiahol si loptu stredom ihriska a napriahol spoza šestnástky, Kamenár vyboxoval jeho prudkú strelu, mal šťastie, že letela takmer do stredu brány!
     
    55
    Slovan výhodu rohu nezužitkoval, hostia dokázali odhlavičkovať nízky center na prednej žrdi, belasí však ostávajú pri lopte.
     
    54
    Belasí aj v druhom dejstve zatiaľ aktívnejší, teraz založili akciu po pravej strane a Čikošov center bol zrazený na rohový kop.
     
    53
    Trnavčania sa po zisku lopty vymanili z defenzívy a agilný Vojtuš chcel zaútočiť po pravej strane, novic na trávniku Štefánik ho telom zastavil a poslal loptu Muchovi.
     
    52
    Striedanie v tíme ŠK Slovan Bratislava: z ihriska odchádza Mauro Ezequiel González, prichádza Samuel Štefánik.
     
    52
    Belasí aj v desiatich útočia, Kubík prechádzal cez ľavú stranu, Janečka ho tam v sklze zastavil a poslal loptu do autu.
     
    51
    Hra však pokračuje rohovým kopom Slovana, center na bližšiu žrď odvrátili stopéri Trnavy. Gonzáles stále ošetrovaný za čiarou a nevyzerá to s ním dobre, zrejme bude musieť striedať.
     
    50
    Domáci záložník Gonzáles ošetrovaný v strede ihriska a za asistencie lekárov odchádza z trávnika, uvidíme, či bude môcť pokračovať.
     
    49
    Veľmi pekná akcia Slovana ešte z vlastnej obrannej polovice! Gonzáles sa pohral s dvomi Trnavčanmi a posunul Podanému, ktorý vyšprintoval od čiary na stred a presnou prihrávkou do behu vysunul na pravej strane Milinkoviča. Kapitán belasých našiel krížnou prihrávkou pred päťkou Priskina, ktorý aj s prispením zásahu obrancu namieril nad bránu!
     
    48
    Nová posila Trnavy Majtán zatiaľ bez vydarenej akcie. Schranz teraz postupoval popri pravej čiare a vracal pod seba Majtánovi, ktorý prihrával na stred len Gonzálesovi.
     
    47
    Milinkovič zo štandardky pekne zakrútil loptu až do šestnástky, nezasiahol ju tam nikto z hráčov Slovana a tak Kamenár s prehľadom kryl.
     
    46
    Druhý polčas začína v znamení aktivity domácich, Milinkovič bol pri poliacej čiare faulovaný Vojtušom, belasí majú k dispozícii štandardku z veľkej vzdialenosti.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    Ani jeden z trénerov cez polčas nestriedal, doteraz jedinou zmenou teda ostáva striedanie zraneného Greššáka za Vojtuša.
     
    Štatistiky po 1. polčase:

    Strely celkom: 4:4
    Strely na bránu: 3:1
    Žlté karty: 0:4
     
    Prvý polčas priniesol veľmi zaujímavý futbal, s pomalším rozbehom, ale s o to lepším vyvrcholením vo svojom závere. Slovan začal lepšie a šiel do vedenia po pokutovom kope Milinkoviča, pričom potom ešte dobré šance nevyužili Zreľák či Kubík. Trnava sa postupne dostala do tempa a vytvorila si dobré príležitosti, v tej najväčšej neuspel Mikovič. Môžeme sa tešiť, čo ponúkne derby v druhom polčase, stať sa ešte môže naozaj čokoľvek. Pri pokračovaní duelu sa na vás teším od 20:03.
     
    45+1
    Prvý polčas sa skončil.
     
    45+1
    V závere polčasu ešte štandardka Trnavy z 30 metrov, Mikovič vysielal center do šestnástky, loptu odhlavičkoval do bezpečia Saláta.
     
    45
    Nadstavuje sa 1 minúta.
     
    45
    Z hostí je jednoznačne najnebezpečnejší Mikovič, ten si teraz vybehol od ľavej postrannej čiary až do stredu, kde ešte dával napravo Janečkovi, ktorý loptu stratil.
     
    44
    Náznak protiútoku Slovana, Priskin získal loptu na útočnej polovici, veľmi nepresne však na ľavej strane hľadal Kubíka, prihrávku zastavil Bortel.
     
    43
    Spartak to často skúša cez Mikoviča, teraz ho hľadal vysokým centrom Casado, Mikovič síce predbehol brániaceho Čikoša, loptu už však na ihrisku neudržal.
     
    42
    Pekný futbalový moment, ďalšia šanca Trnavy! Schranz zabojoval pri pravej postrannej čiare a dal do stredu Janečkovi, ktorý vyslal snáď z 30 metrov parádnu krížnu strelu, tá minula ľavý horný roh!
     
    41
    Trnava mohla vyrovnať! Hostia znovu kombinovali na pravej strane, pričom na vzdialenejšej strane šestnástky číhal Mikovič. Prvý center naňho zastavil Saláta, odrazenú loptu však vrátil k Mikovičovi hlavou Baéz a trnavský útočník zakončoval z uhla sám pred Muchom, namieril do bočnej siete!
     
    40
    Slovan mohol ísť do dvojgólového náskoku! Milinkovič sa uvoľnil na pravej strane a už z hranice bránkovej čiary vyslal pred päťku center na Kubíka, ktorý v sklze zakončil tiesnený tesne vedľa, lopta tam ešte bola tečovaná!
     
    39
    Trnava zmätkovala pri rozohrávke, keď Čonka zahnal Kamenára a ten pod tlakom odkopával, Slovan vďaka tomu v strede poľa získal loptu.
     
    38
    Domáci dokázali obísť ofsajdovú pascu Spartaka a Milinkovičov center našiel v šestnástke úplne voľného Salátu, ten sa nestihol dostatočne zorientovať a tak len slabo hlavičkoval do rukavíc Kamenára!
     
    37
    Blížime sa k záveru polčasu, po rušných okamihoch na oboch stranách sa skóre nemení a stále tesne vedie Slovan, Trnava sa však v útoku prebudila a začína byť nebezpečná. Momentálne však bude v akcii Slovan, Priskin bol faulovaný na útočnej polovici a uvidíme štandardku belasých z 35 metrov.
     
    36
    Už štvrtá karta pre Trnavu, tentoraz ju vidí Martin Mikovič. Tréner hostí Jarábek sa hnevá, hostia dnes však hrajú naozaj "od podlahy."
     
    35
    Hra nabrala dobré tempo, zmätky teraz aj v pokutovom území Slovana, kde mohla Trnava vyrovnať! Po centri z pravej strany hlavičkoval Majtán a mieril do ľavej žrde!
     
    34
    Krásna akcia Slovana, toto bola futbalová paráda! Kubík našiel v akcii troch proti trom oblúčikom na pravej strane Priskina, ten z prvej vrátil na stred Zreľákovi, ktorý takisto z prvej pálil volejom a Kamenár nádherne ľavou rukou vytlačil gólovú strelu nad brvno!
     
    33
    To už mohla byť dobrá šanca Spartaku! Baéz centroval od poliacej čiary a perfektnou loptou našiel na hrote zabudnutého Godála, ktorý nebol v ofsajde, reagoval však veľmi pomaly a vracajúci sa Saláta stihol odkopnúť na roh!
     
    33
    Ani tento center z rohového kopu Trnave úspech nepriniesol, vo vzduchu kraľoval na prednej žrdi Saláta. Po odrazenej lopte bol faulovaný Casado, hostia zostanú pri lopte na útočnej polovici.
     
    32
    Aktivita hostí však môže pokračovať, Saláta odkopol po autovom vhadzovaní na ľavej strane na roh, znovu sa teda hráči sťahujú pred Muchu.
     
    31
    Po centri z rohu lopta padla do stredu šestnástky, Mucha ostal na čiare a z ničoho nič tam zakončoval Mikovič, pri strele sa pošmykol a tak mieril len slabo a nepresne vedľa ľavej žrde.
     
    30
    Po polhodine hry uvidíme trnavský rohový kop, kombinácie na pravej strany majú vyústenie v podobe zrazeného centra. Takmer všetci hráči sa sťahujú pred Muchu, Slovan nenecháva nikoho vpredu.
     
    29
    Teraz sa hostia usadili na útočnej polovici a Janečka posielal do šestnástky dlhý aut, Vojtuš ani Majtán sa tam tiesnení obrancami nedokázali presadiť.
     
    28
    Trnava je zatiaľ v útoku bezzubá, hostia sa prakticky ešte nedostali do pokutového územia. Táto akcia skončila po nepresnej kombinácii na pravej strane, keď do autu poslal loptu Janečka.
     
    27
    Už tretia žltá karta pre Trnavu, hostia zatiaľ hrajú veľmi tvrdo. Napomínaný je Aldo Baéz po faule na Podaného.
     
    26
    Priamočiara akcia belasých, Čikoš našiel dlhým pasom na pravej strane Milinkoviča, ten ešte udržal loptu v hre a rovno z prvej centroval do šestnástky Zreľákovi, pred ktorým si loptu stiahol Kamenár.
     
    25
    Milinkovič dlhšie váhal s rozohrávkou, napokon loptu zakrútil až do priestoru tesne pred päťkou, kde kraľoval Kamenár a ukryl loptu do svojich rukavíc, dobiehajúci Saláta sa hlavičky nedočkal.
     
    24
    Pribúda aj tvrdých zákrokov, obeťou bol tentoraz pravý obranca domácich Čikoš, ktorého zostrelil Mikovič, Slovan bude mať k dispozícii štandardku z 35 metrov.
     
    23
    Na pohľad krkolomná akcia Slovana mala zaujímavé vyústenie, Milinkovič sa technicky presadil v strede a vysúval na pravej strane Priskina, toho s vypätím všetkých síl zastavil Čonka.
     
    22
    Belasí to po rozohrávke opäť skúsili dlhou loptou až na hrot útoku, presadzoval sa tam vysoký Priskin, Godál dobre vystihol jeho úmysel a hlavou poslal loptu Kamenárovi.
     
    21
    Nepekný zákrok Tomáša Majtána, ten po odohraní lopty doslova zostrelil odkopávajúceho Salátu, od rozhodcu vidí žltú kartu.
     
    20
    Pre Slovan sa rysovala dobrá príležitosť, keď mal Milinkovič dostatok priestoru na pravej strane, dával však pred seba Kubíkovi, ktorý bol v tom čase mimo hry, rozohrávať môže Trnava.
     
    19
    Belasí to po rozohrávke skúsili dlhou loptou až na hrot útoku, vo vzduchu sa tam chcel presadiť Priskin, Kamenár dobre vybehol a ukryl loptu vo svojom náručí.
     
    18
    Dvojica Mikovič – Čikoš dnes zvádza množstvo osobných súbojov, teraz maličký Mikovič vo vzdušnom súboji nedovolene zasiahol pravého obrancu belasých, lopta pre Slovan.
     
    17
    Novic Vojtuš sa zaradil na hrot útoku Spartaka, trochu nižšie sa stiahol doterajší útočný hrot Majtán. Teraz sa Vojtuš chcel presadiť v pokutovom území po dlhom autovom vhadzovaní, loptu na trávniku nestihol.
     
    16
    Smutný pohľad, Lukáš Greššák opúšťa štadión na nosidlách a zrejme poputuje priamo do jednej z bratislavských nemocníc. Diváci ho vyprevadili športovým potleskom.
     
    16
    Striedanie v tíme FC Spartak Trnava: z ihriska odchádza Lukáš Greššák, prichádza Jakub Vojtuš.
     
    15
    Medzitým hrá Slovan v krátkej početnej výhode, Zreľák sa ju snažil zužitkovať, keď centroval od pravej rohovej zástavky, jeho pokus bol tečovaný a na loptu si nabiehal Priskin, Kamenár si postrážil situáciu a pokryl loptu pri bližšej žrdi.
     
    14
    Pokračujeme v hre, v tíme hostí ale takmer určite príde k striedaniu, na striedačke už sa pripravuje aj jeden z hráčov hostí, ktorý zasiahne do zápasu.
     
    13
    Teraz to vyzerá veľmi nepríjemne, takmer bezprostredne po rozohrávke potrebuje jeden z hráčov hostí ošetrenie a na nosidlách ho musia odniesť zdravotníci.
     
    12
    Slovan dal gól!
    Slovan strieľa dôležitý rýchly gól a ujíma sa vedenia! MARKO MILINKOVIČ nekompromisne skóroval z pokutového kopu, keď vymietol pravý horný roh Kamenárovej brány!
     
    11
    Žltú kartu dostáva Ľuboš Kamenár (FC Spartak Trnava).
     
    11
    Priskin sa po peknom priťuknutí od Zreľáka rútil sám na bránu, Kamenár ho pri pokuse o kľučku podrazil a uvidíme pokutový kop pre Slovan!
     
    10
    Hra sa presunula na opačnú stranu, Trnavčania ale boli dobre skonsolidovaní pred vlastnou šestnástkou a vytlačili odtiaľ Kubíka až k postrannej čiare.
     
    9
    Akcia belasých nemala dlhé trvanie, naopak, Čikoš potom znovu nedovolene zastavil Mikoviča a nasledovala ďalšia štandardka, ktorú defenzíva domácich odvrátila. Po odrazenej lopte ešte v šestnástke hlavičkoval v náročnej pozícii Schranz, Mucha si jeho pokus bez problémov postrážil.
     
    8
    Lopta smerovala až na hrot k Majtánovi, ktorý bol v postavení mimo hru. Vykopávať môže Mucha a defenzíva Spartaku sa musí mať na pozore.
     
    8
    Po dlhšej dobe môže zaútočiť aj Trnava, Čikoš na pravej strane fauloval Mikoviča, hostia tak majú k dispozícii priamy kop ešte z vlastnej polovice.
     
    7
    Kubík bol na konci postupného útoku belasých, keď spoza šestnástky vysielal jemný oblúčik k pravej žrdi, Priskinovi chýbali dva kroky, aby loptu dobehol ešte na hracej ploche.
     
    6
    Hostia športovo vrátili loptu až k Muchovi, medzitým Greššák späť na trávniku, našťastie teda nešlo o nič vážnejšie. V akcii momentálne Slovan.
     
    5
    Teraz sa chvíľu hrať nebude, po ostrom vzdušnom súboji ostáva Greššák ležať vo vlastnej šestnástke a potrebuje ošetrenie, snáď to nebude nič vážne.
     
    4
    Belasí zotrvávajú v úvodnom nápore, Čikoš vhadzoval z pravej strany a po jeho dlhom aute ešte hlavičkoval za seba smerom k bráne Priskin, Janečka tam všetko vyriešil ešte pred Kamenárom a odkopol loptu z vlastnej šestnástky.
     
    3
    Milinkovič zakrútil loptu do pokutového územia, kde si ale najvyššie vyskočil Janečka a odhlavičkoval do bezpečia.
     
    3
    Úvodná aktivita belasých môže pokračovať, Milinkovič bol na pravej strane faulovaný Mikovičom, domáci majú k dispozícii zaujímavú štandardku.
     
    2
    Domáci prvý raz pohrozili, Gonzáles pod tlakom vyslal z vlastnej polovice veľmi dobrú kolmicu dopredu na Priskina, ktorý od čiary okamžite hľadal v strede šestnástky Zreľáka, toho pokryl Bortel.
     
    1
    Úvodný výkop mala k dispozícii Trnava a skúsila to akciou po pravej strane, kde dopredu šiel Janečka, jeho center zastavil vysokým odkopom Gorosito. Hrať tak môže aj Slovan.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Obe mužstvá prichádzajú na ihrisko! Domáci v tradičných belasých dresoch, hostia z Trnavy takisto v typických červeno-čiernych dresoch. Dámy a páni, prajem vám príjemný športový zážitok!
     
    Stále čakáme na príchod oboch tímov, na Pasienkoch zrejme tradične začneme o niekoľko minút neskôr oproti oficiálne stanovenému začiatku.
     
    Pred zápasom ešte prebehne choreografia mladých žiakov a dorastencov Slovana s klubovými vlajkami a veľkým znakom klubu v strede ihriska. Potom už prídu na trávnik obe mužstvá a zápas sa začne!
     
    Obe mužstvá ešte odišli do kabín na poslednú taktickú poradu, my už netrpezlivo čakáme na ich príchod na trávnik. Tribúny na Pasienkoch sa zapĺňajú len veľmi pomaly, fankluby oboch klubov avizovali bojkot derby a zdá sa, že tento prísľub aj dodržia. Zaplnené by mali byť aspoň ďalšie miesta na štadióne, niektorí diváci sú ešte v bufetoch či pred bránami štadióna.
     
    -30
    Príjemný dobrý deň vám prajem z bratislavských Pasienkov! O polhodinku sa tu začne už 131. pokračovanie najslávnejšieho slovenského futbalového derby medzi Slovanom a Trnavou. Mužstvá sa aktuálne rozcvičujú na trávniku pod zatiahnutou oblohou, v Bratislave však neprší a preto by počasie nemalo futbal nijako ohroziť. Poznáme základné zostavy oboch tímov, v tej domácej nachádzame jedno veľké prekvapenie – a síce meno Erika Čikoša, ktorému končí na konci roka v zmluva a v lete sa hovorilo o jeho odchode z klubu. Rokovania medzi ním a Slovanom sa údajne obnovili a tak tento krajný obranca nastupuje dnes prvýkrát v sezóne za A-mužstvo. Viac podrobností vám prinesiem v najbližších vstupoch, vy si môžete ešte podrobnejšie preštudovať súpisky tímov.
     
    Úvodné zostavy:

    ŠK Slovan Bratislava: Mucha – Čikoš, Saláta, Gorosito, Podaný – Sekulić, M. E. González – Milinkovič (C), Kubík – Zreľák, Priskin.
    Náhradníci: Krnáč – Hudák, Záhumenský, Gašparovič, Štefánik, Vittek, Oršula.

    FC Spartak Trnava: Kamenár – Janečka (C), Bortel, Godál, Čonka – Casado, Baéz – Mikovič, Greššák, Schranz – Majtán.
    Náhradníci: Strapák – Mikinič, Harba, Halilovič, Ujlaky, Vojtuš.

    Rozhodca: Sedlák – Vorel, Ádám.
     
    Vážení športoví fanúšikovia, vítame vás pri najslávnejšom slovenskom futbalovom derby medzi bratislavským Slovanom a Spartakom Trnava! Dvaja veľkí rivali sa stretávajú prvýkrát v sezóne a obaja potrebujú po nepríliš vydarenom začiatku súťaže bodovať!

    Slovan prechádza v posledných dvoch týždňoch obdobím plným zmien. Najprv nastala zmena na pozícii generálneho riaditeľa klubu, kde Dušana Tittela vystriedal bývalý futbalista a medzinárodný rozhodca Richard Trutz. V piatok nastala zmena aj na poste trénera, ktorý od apríla zastával spoločne s funkciou generálneho riaditeľa Dušan Tittel. Tittel z trénerskej funkcie odstúpil a jeho nástupcom sa stal Cyperčan Nikki Papavasiliou, asistentom sa stal Grék Nikos Kounenakis. Môžeme byť len zvedaví na to, ako sa zmeny prejavia na výkone či hernom prejave belasých.

    Tí v tejto sezóne vrátane Európskej ligy či Slovnaft Cupu odohrali už 12 zápasov s bilanciou 7 výhier, 3 remízy a 2 prehry. V lige im to stačí na priebežnú 5.priečku so ziskom 8 bodov a skóre 6:5. Ak proti Trnave vyhrajú, bodovo sa dotiahnu na tretiu Žilinu.

    Slovan v poslednom období postihli aj zranenia, ktoré stále trápia Dobrotku a Simoviča, ktorí do zápasu nezasiahnu. Po krátkej absencii je už však fit brankár Ján Mucha. V lige by sa mala prvýkrát predstaviť nová posila, stredný záložník Vukan Savičevič, ktorý prišiel zo srbskej Crveny Zvezdy Belehrad.

    Spartak nastupuje do derby po veľkej víkendovej slávnosti, keď v Trnave otvárali novú City Arenu – Štadión Antona Malatinského. Ide o v súčasnosti najmodernejší štadión na Slovensku s kapacitou 19 200 divákov. Teraz sa už však v Trnave musia preorientovať na ligovú realitu, ktorá zatiaľ tak veselá nie je. Podobne ako Slovan, aj Trnava účinkovala v Európskej lige a v tejto sezóne už odohrala 12 zápasov s bilanciou 4 víťazstvá, 5 remíz a 3 prehry. V lige to Spartaku zatiaľ stačí na priebežné 9. miesto so ziskom 5 bodov a skóre 6:8. Červeno-čierni nutne potrebujú bodovať, od posledných Michaloviec ich delia len dva body! Zlepšenie naznačil posledný ligový zápas v Skalici, kde Trnava otočila nepriaznivý priebeh a vyhrala 3:2.

    Podobne ako v Slovane, aj v Trnave prežívajú rušný začiatok sezóny a netýka sa to len otvorenia nového štadióna. Fanúšikovia totiž už dlhšie požadujú odstúpenie hlavného trénera Juraja Jarábka, ktorému vyčítajú slabý herný prejav mužstva, zlý výber posíl či nevhodné správanie k fanúšikom. Podľa posledných informácií však Jarábek má dôveru majiteľa a preto by k zmene aspoň zatiaľ nemalo dôjsť.

    Derby nemá favorita a tým dupľom v tomto prípade na začiatku sezóny a pri kolísavej forme oboch celkov. Slovan v lige v poslednom kole remizoval v Senici 1:1 a potom vyhral v pohári vo Varíne 8:0, Trnava vyhrala v pohári v Kolárove 4:0 a potom v lige v Skalici 3:2. Skutočne ťažko predpovedať, ktorý z tímov má papierovo väčšie šance na triumf. Pre Slovan by mohla hrať pozitívna energia po príchode nového trénera, ktorá sa na trávniku vždy istým spôsobom prejaví. Či to bude na Spartak stačiť, o tom sa presvedčíme v utorok večer.

    Z hľadiska vzájomných zápasov na tom bola v uplynulom ročníku lepšie Trnava. Doma vyhrala jednoznačne 4:0, v Bratislave sa na jar zrodila remíza 1:1 a v Trnave 0:0. Ešte v ročníku 2013/2014, kedy sa stal Slovan majstrom, dominovali vo vzájomných dueloch belasí – vonku vyhrali 3:1 a 2:1, doma zase 2:0.

    Môžeme sa tešiť na tradičné derby plné emócií, ostrých súbojov a veríme, že aj gólov a pekných akcií. Pri priamom textovom prenose sa na vás v utorok od 19:00 teší Tomáš Schügerl!
     
    Najväčšie slovenské derby!

    Zápas Slovan – Trnava prináša emócie, rivalitu, skvelý futbal a večné prekrikovačky vášnivých fanúšikov. V utorok uvidíme už 131.derby histórie vzájomných zápasov, čo je naozaj úctyhodné číslo! Historicky je úspešnejší Slovan, keď vyhral 55-krát. Zápasy týchto rivalov obnášajú viaceré ,,naj" – v roku 1996 sme na Tehelnom poli zapísali najvyššiu divácku návštevu na ligovom zápase v dejinách samostatnosti, výhru Slovana 3:1 sledovalo 22 354 divákov. Jedno ,,naj" je negatívne – v roku 1968 Slovan viedol v Trnave po polhodine 1:0, aby sa pod ťarchou fanúšikov zrútila jedna z tribún. Zápas sa nedohral a bol skontumovaný v prospech Slovana, čo rivalitu len prehĺbilo.

    Derby Slovan-Trnava, to nie sú len policajné manévre a poplašné správy. To je najmä história, napätie v každom jednom súboji a každom jednom dotyku s loptou na ihrisku. To je energia z chorálov oboch fanúšikovských táborov. Tak si derby vážme, užime a vychutnávajme si tento svetlý zjav na slovenskej futbalovej scéne!
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 19:00.

    Tomáš Schügerl

    Góly: 12. Milinkovič (pen.), 75. Zreľák (Priskin)

    Karty:   58. Kubík (SBA), 67. Sekulić (SBA) – 11. Kamenár (TRN), 21. Majtán (TRN), 27. Baéz (TRN), 36. Mikovič (TRN), 61. Casado (TRN)


    ŠK Slovan Bratislava: Mucha – Čikoš, Saláta, Gorosito, Podaný – Sekulić, M. E. González (52. Štefánik) – Milinkovič (C) (59. Oršula), Kubík – Zreľák, Priskin (90+2. Hudák).
    Náhradníci: Krnáč – Hudák, Záhumenský, Gašparovič, Štefánik, Vittek, Oršula.

    FC Spartak Trnava: Kamenár – Janečka (C), Bortel, Godál, Čonka – Casado, Baéz (72. Halilovič) – Mikovič, Greššák (16. Vojtuš), Schranz (79. Harba) – Majtán.
    Náhradníci: Strapák – Mikinič, Harba, Halilovič, Ujlaky, Vojtuš.

    Rozhodca: Sedlák – Vorel, Ádám

    Diváci: 1837