Tlačová konferencia HC Slovan Bratislava (kon.)
koniec udalosti
Tlačová konferencia HC Slovan Bratislava pred začiatkom KHL 2015/2016

Pondelok 24.08.2015, 12:30Tlačové konferencie
     
    Tlačová konferencia sa skončila, prajem ešte príjemný deň! (12:51:40)
     
    T. Surový:
    "V kabíne je skvelá atmosféra, aj mix hráčov je taký, ako má byť. Mám z toho veľmi dobrý pocit."
     
    M. Říha o brankároch:
    "Máme vyrovnaných gólmanov, v príprave sme ich striedali, obaja sú veľmi dobrými brankármi. Striedať ich budeme podľa súpera, výkonov a podľa toho ako sa budú cítiť. Môžem Vám prezradiť, že v prvom zápase bude chytať Kanaďan. "
     
    M. Krajči:
    "Zháňame ešte útočníka a obrancu."
     
    M. Krajči:
    "S Mattom Murleym sme sa dohodli na ukončení spolupráce."
     
    T. Surový o kabíne:
    "Ďakujeme fanúšikom za minulý rok, ako nám fandili, klobúk dole pred nimi. Náš hlavný cieľ je odvďačiť sa im lepšími výsledkami, myslím že už od prvého dňa trojuholník funguje výborne. Všetci sa tešíme, nevieme sa dočkať prvého zápasu. Výhodou je, že začíname doma, samozrejme je to aj zodpovednosť."
     
    M. Říha o pripravenosti tímu:
    "Mužstvo sme stavali za pochodu, sami vidíte problémy, snažili sme sa dotiahnuť slovenských hráčov, myslím že sa nám to z 90% podarilo, je priestor ešte na doplnenie. Príprava začala, keď sme sa na poslednú chvíľu dozvedeli kam pôjdeme hrať prípravné zápasy. Príprava dopadla veľmi dobre, hráči k nej pristúpili až nadštandardne na slovenské a české pomery. Myslím, že sme urobili veľa práce a môžeme vstúpiť do sezóny. Náš cieľ je poctivá práca, aby bol prístup hráčov v poriadku, aby robili fanúšikom radosť. Chcem vyzdvihnúť prístup vedenia klubu v ťažkých časoch, je to aj ich zásluha. Patrím im veľké ďakujem, že tu môžeme trénovať a pripraviť sa na sezónu. "
    Tlačová konferencia - zľava T. Surový, M. Říha, M. Krajči, M. Vajda
     
    M. Vajda o ticketingu:
    "Slovan začal predávať vstupenky veľmi neskoro, až 2. júla, napriek tomu máme predaných 91% permanentiek, číslo ešte bude stúpať. Ďakujem všetkým, aj fanúšikom, na nich sa budeme spoliehať. Zaviedli sme juniorskú permanentku pre deti nad 6 rokov, produkt pre fanúšikov úspechu – Top 10 permanentka, vstupenky tiež prešli cenovou zmenou. Máme 7 cenových kategórií, od 10 do 22 eur, najdrahšie sú už vypredané na úvodný zápas. Akceptujeme Bratislavskú mestskú kartu. Bude nová grafika na kocke, nástup hráčov na zápas, bude nový merchandising, spolupracujeme s elitnou spoločnosťou. V októbri predstavíme novú web stránku, bude aj historicky prvá mobilná aplikácia HC Slovan."
     
    M. Krajči o pripravenosti na sezónu:
    "Sme veľmi radi, že sa nám podarilo udržať KHL v Bratislave. Ďakujem vedeniu KHL, s ich pomocou sme to dokázali. My sme urobili tiež penzum práce, ďakujem všetkým svojim kolegom a hráčom. Hráči ukázali obrovské srdce, vďaka im, ako sme dohrali sezónu. Máme dostatočné možnosti, aby sme sa vyhli problémom, ktoré boli, posledné rokovania nám dodávajú optimizmus. Všetci sa už tešíme na novú sezónu. Chceme postúpiť do playoff, možno v najbližších dňoch posilníme mužstvo. "
     
    Tlačovej konferencie sa zúčastnia:
    Maroš Krajči – generálny manažér klubu
    Miloš Říha – hlavný tréner
    Milan Vajda – marketingový riaditeľ
    Tomáš Surový – kapitán HC Slovan Bratislava
     
    Prajem príjemné popoludnie všetkým športovým priaznivcom. Dnes sa Vám budem snažiť priblížiť všetko podstatné, čo odznie na tlačovej konferencii HC Slovan Bratislava pred začiatkom novej sezóny KHL 2015/2016.
     
    Sezóna 2015/2016 je pre KHL celkovo ôsmou, pre Slovan štvrtou. HC Slovan v nej bude súperiť o Gagarinov pohár spolu s ďalšími 27-mimi tímami zo siedmich krajín. Na každého účastníka čaká v základnej časti porcia 60-ich zápasov.

    Minulá sezóna sa pre Slovan nevyvíjala priaznivo. Ten sa potĺkal s finančnými ťažkosťami a napokon v Západnej konferencii obsadil po základnej časti posledné 14. miesto. Jeho ďalšia budúcnosť bola nejasná, spomínali sa viaceré alternatívy, napokon sa však podarilo udržať v Bratislave KHL aj pre nadchádzajúcu sezónu.

    Po tej predchádzajúcej prišlo v kádri k mnohým zmenám. Odišli hráči ako napr. Hudáček, Netík, Štajnoch, Ölvecký, Baranka, Brejčák, White, Godla a ďalší. Naopak, tím posilnili: Garnett, Brust, Švarný, Viedenský, Skalický, Valach, Skokan, Protasenya, či najnovšia akvizícia – Kašpar. Puliš a Rosandič budú mať možnosť striedavého štartu.
     
    Čo sa prípravy týka, počínali si belasí možno až nad očakávania. Celkovo odohrali desať prípravných zápasov, z ktorých len dva prehrali, dvakrát vyhrali po predĺžení, resp. samostatných nájazdoch a šesť zápasov sa im podarilo vyhrať v riadnom hracom čase, naposledy vo Zvolene 6:1.

    HC Slovan Bratislava odštartuje súťažnú sezónu 2015/2016 už v stredu 26. augusta, keď pred domácimi fanúšikmi privíta tím Admiral Vladivostok.
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Udalosť sa začne o 12:30.

    Daniela Mesíková