TPS – Linz 6:1 (kon.) | Košice – Mníchov 2:4 (kon.) | Djurgården – Tappara 2:4 (kon.)
SønderjyskE – Salzburg 4:1 (kon.) | Stavanger – Třinec 4:1 (kon.) | Storhamar – Sparta Praha 2:3 (kon.)
Frölunda – Sheffield 9:1 (kon.) | Växjö – Braehead 10:2 (kon.) | Krefeld – Kärpät 0:2 (kon.)
Fribourg – Rauma 3:4 (1:2 po s.n.) | Färjestad – Davos 0:4 (kon.) | Gap – Zürich 4:5 (kon.)
koniec
Stavanger Oilers
4:1 (2:0, 1:1, 1:0)
HC Oceláři Třinec
cz Štvrtok 20.08.2015, 19:00 • DNB Arena, Stavanger (kapacita: 4377 míst) • Liga majstrov • Skupina 12
Partner:
     
    52:24
    Bruneteau posunul kotouč do středního pásma, odkud Ocelářům po pravém křídle ujel rychlík Medhus a Hamerlík musel zasahovat!
     
    46:21
    Čtvrtá obdržená branka Třince znamená výměnu brankářů. Šimona Hrubce nahradí mezi třemi tyčemi na posledních třináct minut třetí části Peter Hamerlík.
    46:21. Jonas JOHANSSON - 4:1
     
    46:21
    Stavanger právě vstřelil branku!
    Nádherný gól Olejářů znamená navýšení jejich náskoku! Kissel se Soaresem vybojovali útočnou třetinu, z hole Soarese zamířil puk vzduchem na pravý kruh. Tam si najel JONAS JOHANSSON a nechytatelnou dělovkou překonal Hrubce! Švédský útočník trefil kotouč neuvěřitelným způsobem hned po jeho dopadu na led – 4:1! Asistence: Josh Soares.
    39:13. Erik HRŇA - 3:1
     
    39:13
    Třinec právě vstřelil branku!
    Oceláři zdaleka neskládají zbraně a ještě před druhou sirénou snižují na rozdíl dvou branek! Hrabal vybojoval kotouč v rohu za Holmem, nahodil před bránu a ERIK HRŇA střelou z první zacílil přesně do odkryté klece – 3:1! Asistence: Josef Hrabal.
    37:24. Rudolfs BALCERS - 3:0
     
    37:24
    Stavanger právě vstřelil branku!
    Olejáři skórují potřetí a Třinec už to bude mít s případným obratem hodně složité! Johennesen zastavil puk na modré čáře, Trettenes v přečíslení přihrál RUDOLFSI BALCERSOVI, a ten se trefil přesně do horního rohu branky – 3:0! Asistence: Mathias Trettenes.
     
    32:33
    Třinec měl zajímavou možnost ke snížení. Kreps přihrál před branku Eriku Hrňovi (TRI), jehož střela byla tečována a puk padal před Holma. Hrňa ale při snaze dorážet zasáhl vysokou holí jednoho z obránců a je vyloučen na dvě minuty.
     
    27:55
    Poprvé si přesilovou hru vyzkouší Stavanger. Rozhodčí vylučují znovu na dvě minuty za hákování, potrestán je Zbyněk Irgl (TRI).
     
    26:15
    Po zakázaném uvolnění Olejářů zůstali Třinečtí v útočném pásmu a vynutili si faul. Mats Larsen Mostue (STV) je vyloučen na dvě minuty, opět za hákování.
     
    25:30
    Kristiansen tečoval před bránou střelu od modré a kotouč se otřel o Hrubcovu tyčku! Na opačné straně si Holm poradil s o poznání jednodušším bekhendovým pokusem.
    18:30. Henrik SOLBERG - 2:0
     
    18:30
    Stavanger právě vstřelil branku!
    Stavanger přidává druhou branku a ještě před přestávkou navyšuje vedení! JOSH SOARES vyhrál buly přímo na Solberga, který na modré čáře opřel do puku. Kanadský útočník střelu šikovně tečoval a sklepl kotouč ze vzduchu mezi Hrubcovy betony – 2:0! Asistence: Henrik Solberg.
     
    14:04
    Olejáři si vytvořili tlak a měli na holi druhou branku! Jmenovitě to byl po střele Kristiansena Forsberg, ale dorážel pouze nad bránu!
     
    10:03
    Oceláři si zahrají druhou přesilovou hru. Za hákování Rákose je dvěma minutami potrestán Stian Høygård (STV).
     
    07:15
    Na opačné straně zakončoval z nadějné pozice Rákos, když dokázal ujet domácím bekům, Holm však jeho střelu vyrazil! Oceláři spěchají do útočného pásma za dalším nahozením.
    05:31. Christian DAHL-ANDERSEN - 1:0
     
    05:31
    Stavanger právě vstřelil branku!
    Další nápor Stavangeru už končí vedoucí brankou domácího mužstva! Hrubcovi vypadla střela CHRISTIANA DAHLA-ANDERSENA z pravého křídla, kotouč byl pod betonem a pod tlakem dorážejících hráčů doklouzal až do brány – 1:0! Bez asistence.
     
    05:05
    Hrubec kotouč vyrazil za branku a hra pokračovala dál. O několik sekund později musel Hrubec čelit další obrovské příležitosti Olejářů!
     
    04:19
    První obrovskou příležitost utkání spálili domácí! Kissel zůstal zapomenutý na útočné modré čáře, jel sám na Hrubce, který si však s jeho zakončením poradil!
     
    00:24
    Hned po čtyřiadvaceti sekundách tady máme první vyloučení. Jonas Johansson (STV) zahákoval Adamského u mantinelu a odsedí si dvě minuty.

    Ondřej Zoubek

    Góly a asistencie: 6. Dahl-Andersen, 19. Soares (Solberg), 38. Balcers (Trettenes), 47. Johansson (Soares) – 40. Hrňa (Hrabal)


    Stavanger Oilers: Holm (Smith) – Solberg, Sertich, Sveum, Bruneteau, Rokseth, Johannesen, Mostue – Soares, Kissel (CTS), Johansson – Kristiansen, Forsberg (C), Dahl-Andersen – Balcers, Lorentzen, Trettenes – Høygård, Medhus, Henriksen – Røste Fossen. Trenér: Petter Thoresen.
    HC Oceláři Třinec: Hrubec (od 47. Hamerlík) – Klesla (C), Nosek, Hrabal, M. Doudera, Foltýn, Linhart, Adámek, L. Doudera – Adamský, Polanský (CTS), Dravecký – Hrňa, Plíhal, Kreps – Rákos, Matuš, Irgl – Cienciala, Rufer, Jašek. Trenér: Jiří Kalous.

    Rozhodca: Jari Suorsa (FIN), Roy Stian Hansen (NOR) – Gjermund Bakli (NOR), Håvar Dahl (NOR)