TPS – Linz 6:1 (kon.) | Košice – Mníchov 2:4 (kon.) | Djurgården – Tappara 2:4 (kon.)
SønderjyskE – Salzburg 4:1 (kon.) | Stavanger – Třinec 4:1 (kon.) | Storhamar – Sparta Praha 2:3 (kon.)
Frölunda – Sheffield 9:1 (kon.) | Växjö – Braehead 10:2 (kon.) | Krefeld – Kärpät 0:2 (kon.)
Fribourg – Rauma 3:4 (1:2 po s.n.) | Färjestad – Davos 0:4 (kon.) | Gap – Zürich 4:5 (kon.)
koniec
Stavanger Oilers
4:1 (2:0, 1:1, 1:0)
HC Oceláři Třinec
cz Štvrtok 20.08.2015, 19:00 • DNB Arena, Stavanger (kapacita: 4377 míst) • Liga majstrov • Skupina 12
Partner:
     
    Ode mě je to pro dnešek všechno. Děkuji vám za pozornost a doufám, že jste byli s přenosem spokojeni. Přeji příjemný zbytek večera, budu se těšit v sobotu při zápase Ocelářů s Kuopiem. Na počtenou! (21:25:13)
     
    Líbil se vám online přenos? V tom případě bych byl potěšen, kdybyste mě začali sledovat na Twitteru. Děkuji za přízeň.
     
    Skupina L

    Ve dvanácté skupině L se vedení v tabulce logicky ujme Stavanger. Druhé utkání této grupy bude odehráno již v sobotu, kdy Oceláři završí svůj trip po Skandinávii na ledě Kuopia.

    1. Stavanger Oilers – 3 body, skóre 4:1
    2. KalPa Kuopio – 0 bodů, skóre 0:0
    3. HC Oceláři Třinec – 0 bodů, skóre 1:4

    Sobota 22. srpna, 16:00: KalPa Kuopio – Třinec
     
    Nejlepší hráči utkání:

    Henrik Holm – STV (98,21% úspěšnost zásahů)
    Rostislav Klesla – TRI (0+0)

    Nejlepším hráčem Stavangeru byl zcela po zásluze vyhlášen gólman Henrik Holm, který kromě té Hrňovy pokryl všechny třinecké střely. Na straně Ocelářů je to kapitán a obránce, Rostislav Klesla.
     
    Je dobojováno, vedení ve dvanácté skupině Ligy mistrů se ujme Stavanger, který na domácím ledě poráží Třinec. Třetí třetina začala ve vlažném tempu a Olejářům se dařilo odrážet útoky českého celku. Naopak, v sedmačtyřicáté minutě navýšili svůj náskok. Padající kotouč zasáhl neuvěřitelným způsobem Johansson a nechytatelnou bombou jej poslal za Hrubce. Toho pak v třinecké brance nahradil Hamerlík.

    Ten za dalších pět minut zasahoval po úniku Medhuse a připsal si ještě několik těžkých zákroků. Oceláři se na druhé straně marně snažili o vytvoření náporu. Nejčastěji Holma trápila čtvrtá třinecká formace mladíků, ale Jaškovi s Ciencialou dnes gól nebyl přán. V posledních minutách už se utkání jen dohrávalo a DNB Arena vestoje oslavovala vítězství Oilers.
     
    Konec zápasu.
     
    59:51
    Zápas se sice dohrává před Holmem, ale Stavangeru to vůbec vadit nemusí. Za pár sekund bude oslavovat první vítězství v letošní Lize mistrů.
     
    59:17
    Slovenský brankář ve službách Třince přidává další úspěšný zákrok. Mezitím fanoušci v DNB Areně povstali a tleskají. Celý zápas zde panovala skvělá hokejová atmosféra.
     
    58:52
    Hamerlík vyjel z brány, aby pomohl obráncům s rozehrávkou. Za chvilku se rozběhne poslední minuta utkání.
     
    58:20
    Hrabalova rána od modré čáry byla sražena vedle. Třinec se neudržel v útočném pásmu a je zřejmě jisté, že dnes body nezíská.
     
    57:53
    Mostue je při rozehrávce napadán Ciencialou, který ho v rohu kluziště tlačí na mantinel. Na místo se sjíždějí další hráči.
     
    56:49
    Stavanger je v útočné třetině a Hamerlík musel řešit další složitou situaci po střele z úhlu. Obstál, ale Norové jsou nadále u puku.
     
    56:28
    Dahl-Andersen si našel odražený kotouč v útočné třetině a Hamerlík jeho střelu z mezikruží vyrazil mimo bránu.
     
    55:54
    Třinec je nastěhován v útočné třetině, jenomže si nemůže vytvořit žádné gólové šance. Do konce navíc chybí jen nějaké čtyři minuty.
     
    55:34
    Po zakázaném uvolnění Olejářů vybojoval Třinec puk za brankou. Protlačil se k němu Plíhal, avšak jeho střelu z otočky Holm vyrazil.
     
    54:50
    Dravecký se šikovně uvolnil v útočném pásmu, prodral se mezi obránci mezi kruhy, pak byl ale při pokusu o střelu zablokován.
     
    53:53
    Oilers pokračují v útočné třetině. Na modrou čáru dostal nabídku ke střele Johannesen, jeho rána byla ale tečována mimo.
     
    53:39
    V hledišti to zahučelo po dalším útoku ze strany Olejářů. Z prostoru před brankou zakončoval Soares, avšak druhý gól v zápase nepřidal.
     
    52:54
    Sedm minut do konce a Třinec stále prohrává o tři branky. Rozehrávku útočné akce Ocelářů teď obstarává Hrabal.
     
    52:24
    Bruneteau posunul kotouč do středního pásma, odkud Ocelářům po pravém křídle ujel rychlík Medhus a Hamerlík musel zasahovat!
     
    51:45
    Polanskému utekl kotouč v souboji s Roksethem do rohu kluziště. Tam jej vybojovali Stavangerští a míří s ním do útoku.
     
    50:57
    Zajímavé dvě střely na obou stranách. Proti té třinecké od modré čáry zasáhl Holm vyrážečkou, na opačné straně byl v akci Hamerlíkův beton.
     
    50:23
    Poslední desetiminutovka třetí třetiny začíná vlažně. Johannesen má na rozehrávku spoustu času, ještě zajíždí za bránu Holma.
     
    49:37
    Nepřesná rozehrávka Linharta znamená pro Oceláře zakázané uvolnění. Vhazuje se po pravé ruce Hamerlíka.
     
    49:13
    Prosadit se nemůže ani třinecký „top scorer" Polanský. Ten stál na konci kombinační akce, avšak jeho střela byla lahůdkou pro Holmovu lapačku.
     
    48:49
    A znovu jsou to třinečtí mladíci, kdo vytvořil tlak na branku Olejářů. Jašek obkroužil branku a nahodil na Holma. Poté se rval s Johannesenem, mezitím si však Holm puk našel.
     
    48:28
    Olejářům bylo odpískáno zakázané uvolnění a hráči v čele s Medhusem se hned vrhli na rozhodčí. Nic už nezmohou, vhazuje se u Holmovy svatyně.
     
    47:43
    Ještě stále je to pro Oceláře hratelná situace, ale přes obranu Oilers se dnes prosazují jen velmi těžko. Zezadu rozehrává M. Doudera.
     
    47:15
    Irgl nevyzrál na Holma, který dnes předvádí skvělý výkon a je základem stavangerského úspěchu. Hrubec ukončil své působení v zápase s úspěšností zákroků menší než 80 %.
     
    46:21
    Čtvrtá obdržená branka Třince znamená výměnu brankářů. Šimona Hrubce nahradí mezi třemi tyčemi na posledních třináct minut třetí části Peter Hamerlík.
    46:21. Jonas JOHANSSON - 4:1
     
    46:21
    Stavanger právě vstřelil branku!
    Nádherný gól Olejářů znamená navýšení jejich náskoku! Kissel se Soaresem vybojovali útočnou třetinu, z hole Soarese zamířil puk vzduchem na pravý kruh. Tam si najel JONAS JOHANSSON a nechytatelnou dělovkou překonal Hrubce! Švédský útočník trefil kotouč neuvěřitelným způsobem hned po jeho dopadu na led – 4:1! Asistence: Josh Soares.
     
    45:55
    Zakázané uvolnění je pískáno Ocelářům a šest minut ze třetí třetiny je fuč. Bruneteau už hrát nemusel, jde se na vhazování před bránou Třince.
     
    45:26
    To se však ani na druhé straně nepovedlo Stavangeru. Dopředu míří Cienciala a spěchá na zadní hrazení za vlastním nahozením.
     
    44:45
    Ve třetí části je to zatím docela nezáživný hokej s řadou nepřesností a pokažených útoků. Třinec se marně snaží získat útoční pásmo.
     
    43:59
    Akce Stavangeru pokračovala dále, ale nic nebezpečného se před Hrubcem neudálo. Na opačné straně byla třinecká střela z úhlu tečována do ochranné sítě.
     
    43:43
    Kissel vybojoval agresivním napadáním kotouč pro Johannesena, jehož bomba od modré čáry doslova sestřelila Hrabala. Hra ještě několik desítek sekund pokračovala, Hrabal je doprovázen na střídačku, dostal kotoučem do nohy, a tak kulhá.
     
    42:46
    Slezané se usadili před brankou Holma, ale nemají puk pevně pod kontrolou. Zatím jej spíše honí po mantinelech a rozích.
     
    42:08
    Holm pokryl Rákosovu střelu a nerozhodil ho ani dorážející Irgl. Chystá se vhazování v obranném pásmu Olejářů.
     
    41:58
    Stavanger v útočné třetině dlouho nevydržel a musí zpět dozadu. Ale čas bude ve třetí části samozřejmě ubíhat v jeho prospěch.
     
    41:28
    Ve třetí třetině je to zatím bez střel. Foltýn se dostal k puku, zavezl ho za Hrubcovu branku a v poklidu rozehrává.
     
    40:54
    Bruneteau se při rozehrávce octl pod tlakem napadajícího Krepse, ale dokázal posunout puk po mantinelu. Jeho spoluhráč pak protečoval do středního pásma.
     
    40:20
    Třetí perioda začala. Stavanger se snaží odrazit útok Třince, který se v první minutě usazuje v útočném pásmu.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Statistiky po druhé třetině:

    Góly: 3 – 1
    Střely: 17 – 21
    Vyhraná vhazování: 20 – 21
    Trestné minuty: 6 – 4
     
    Druhá perioda se hrála dlouho bez gólů, na ty si diváci museli počkat do závěrečné dvouminutovky. Oceláři vstoupili do prostředního dějství aktivně, ale gólové příležitosti si vytvořit nemohli. Naopak, po pěti minutách mohli potřetí inkasovat. Kristiansen tehdy tečoval ránu od modré čáry na tyč Hrubcovy klece. Třinec se neprosadil při vyloučení Mostueho, Stavanger nepotrestal faul Irgla.

    O vítr před Holmem se starala čtvrtá třinecká formace. Ale po střele Cienciala se světlo za Holmovou brankou nerozsvítilo. Olejáři pak prováhali také přesilovku při vyloučení Hrni, v osmatřicáté minutě už ale mířili přesně. Johannesen zachytil puk na modré čáře, Trettenes přihrál Balcersovi a lotyšský mladík se střelou z první nemýlil. V poslední minutě druhé části snížil po přihrávce Hrabala ranou do odkryté branky Hrňa. Třinecký gól do šatny určitě zdramatizuje třetí periodu, přesto musejí Slezané stále dotahovat dvoubrankové manko.
     
    Další třetina začne přibližně v 20:41.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:48
    Oceláři zastavili útok Olejářů a třetinu zřejmě dohrají s pukem na holi. Je otázkou, jestli ještě stihnou jednou zaútočit.
    39:13. Erik HRŇA - 3:1
     
    39:13
    Třinec právě vstřelil branku!
    Oceláři zdaleka neskládají zbraně a ještě před druhou sirénou snižují na rozdíl dvou branek! Hrabal vybojoval kotouč v rohu za Holmem, nahodil před bránu a ERIK HRŇA střelou z první zacílil přesně do odkryté klece – 3:1! Asistence: Josef Hrabal.
     
    38:46
    Dva Oceláři zastavili v další šanci stavangerského útočníka, ovšem poté přišel Třinec znovu o kotouč.
     
    37:53
    Třetí branka je pro Slezany studenou sprchou, jelikož ve druhé části rozhodně horším týmem nejsou. Avšak zaváhali při rozehrávce a stihl je trest.
    37:24. Rudolfs BALCERS - 3:0
     
    37:24
    Stavanger právě vstřelil branku!
    Olejáři skórují potřetí a Třinec už to bude mít s případným obratem hodně složité! Johennesen zastavil puk na modré čáře, Trettenes v přečíslení přihrál RUDOLFSI BALCERSOVI, a ten se trefil přesně do horního rohu branky – 3:0! Asistence: Mathias Trettenes.
     
    36:40
    Místo toho však kotouč doklouzal na zakázané uvolnění. Z útočného pásma Stavangeru se puk dostal před Holma, ale hrají s ním domácí.
     
    36:21
    Hrubec vytěsnil tvrdou ránu od modré čáry, Oceláři pak v rohu kluziště o puk připravili Kissela. Necelé čtyři minuty před druhou sirénou mohou založit útočnou akci.
     
    35:45
    Klesla první ranou od modré čáry zlomil hůl clonícímu útočníkovi Oilers, podruhé jeho pozdrav lapil do lapačky dnes bezchybný Holm.
     
    35:26
    Kreps dojel volný kotouč v rohu kluziště a bez rozmýšlení jej nahodil na Holma. Norský brankář nebyl překvapen a kotouč podržel.
     
    34:43
    Oceláři jsou v plném počtu, v oslabení nemuseli řešit kromě Kisselovy střely závažnější situace. Na opačné straně zasahuje Holm.
     
    33:37
    Johannesen nakonec přihrál před branku a z pravého kruhu nepříjemně střílel Kissel. Hrubec si poradil a vyrazil jeho ránu.
     
    33:20
    Stavanger je po několika vyhozeních Třince v útočném pásmu. Zatím jen kombinuje, na modré čáře hraje s pukem Johannesen.
     
    32:33
    Třinec měl zajímavou možnost ke snížení. Kreps přihrál před branku Eriku Hrňovi (TRI), jehož střela byla tečována a puk padal před Holma. Hrňa ale při snaze dorážet zasáhl vysokou holí jednoho z obránců a je vyloučen na dvě minuty.
     
    32:04
    Při jednom ze soubojů na útočné modré čáře Třince se poranil Adamský. Za doprovodu lékařů odkulhal do šatny. Uvidíme, zda se do hry vrátí.
     
    31:48
    V průběhu druhé třetiny sice třinecký nápor z jejího úvodu trochu opadl, avšak Stavanger neútočí skoro vůbec. V posledních okamžicích se spokojuje s nahozeními.
     
    31:20
    Čtvrtá pětka Třince dnes nehraje špatný zápas. Cienciala vytvořil tlak na Holma, dorážet se snažil Jašek. Byl ale odstaven Medhusem, který s třineckým mladíkem rozhodně nejednal v rukavičkách.
     
    30:25
    Stavanger je v plném počtu a hned mohl ujíždět do velké příležitosti. Johennesenovu přihrávku si však nezpracoval jeden z útočníků.
     
    29:49
    Oceláři dostali v oslabení dokonce možnost zaútočit ve dvou proti dvěma. Adamský předal kotouč Draveckému, jeho střela sražena mimo.
     
    29:12
    Oilers se zatím marně snaží usadit v útočné třetině. Další osvobození ze strany Třince přidává Polanský.
     
    28:28
    Olejáři jsou kompletní a začala jim jejich zkrácená přesilovka. Oceláři však zahajují úspěšně, a sice vyhozením.
     
    27:55
    Poprvé si přesilovou hru vyzkouší Stavanger. Rozhodčí vylučují znovu na dvě minuty za hákování, potrestán je Zbyněk Irgl (TRI).
     
    27:41
    Proti střele Plíhala se vytáhl Holm a přerušil hru. Po vyhraném buly od Polanského střílel od modré čáry těsně vedle Irgl.
     
    27:11
    Přesilovky Ocelářům dnes optimálně nevycházejí. Stavanger také teď podruhé vyhazuje, Třinec začíná u Hrubcovy branky.
     
    26:38
    Po přihrávce od Noska střílel Adamský nejprve vedle, podruhé dostal nabito opět od zkušeného obránce a proti ráně z první tentokrát zasahoval Holm.
     
    26:15
    Po zakázaném uvolnění Olejářů zůstali Třinečtí v útočném pásmu a vynutili si faul. Mats Larsen Mostue (STV) je vyloučen na dvě minuty, opět za hákování.
     
    25:30
    Kristiansen tečoval před bránou střelu od modré a kotouč se otřel o Hrubcovu tyčku! Na opačné straně si Holm poradil s o poznání jednodušším bekhendovým pokusem.
     
    24:52
    Oceláři se propracovali do středního pásma, kde však o kotouč přišli. Kissel se prohnal po pravém křídle, zasekl puk před Foltýnem a pak nechal vyniknout Hrubce.
     
    24:27
    Třinečtí vstoupili do druhé třetiny opravdu s větší útočnou chutí. Nyní však za brankou Hrubce bojuje u mantinelu s Kisselem Foltýn.
     
    23:55
    Teď už je na ledě elitní formace Třince a natlačila se před Holma. Konkrétně to byl Hrabal, který objel branku, přihrál Polanskému a norský brankář pokus třineckého útočníka vyrazil.
     
    23:35
    Trocha vzrušení před brankou Holma. Ten vyrazil pokus jednoho z obránců Slezanů, poradil si s Ciencialovou dorážkou a s nátlakem Jaška a Rufera. Hra je přerušena.
     
    22:54
    Johannesen nabral v neutrální třetině pořádnou rychlost, prohnal se okolo třineckých zadáků, Hrubec kotouč vyrazil vyrážečkou.
     
    22:23
    Stavanger se postupem času dostal do útočného pásma a právě americký obránce pálil od modré čáry těsně vedle.
     
    21:48
    Po buly Ocelářům průnik do útočného pásma nevyšel a o puk přišli. Za brankou Holma rozehrává velmi rozvážně Bruneteau.
     
    21:13
    Třinec vstoupil do druhé periody aktivně a stále je na kotouči. Při dalším přechodu do útočné třetiny byl však Plíhalovi odpískán ofsajd.
     
    20:51
    Druhá pětka Ocelářů pokračovala v pobytu v útočném pásmu, dokud nepřišla nepřesná přihrávka, kterou se Třinec sám vyhnal ven.
     
    20:12
    Také druhou část zahajují svým útokem Třinečtí. Polanského však ke střele nepustili obránci, pokus Adamského Holm vytěsnil.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Statistiky po první třetině:

    Góly: 2 – 0
    Střely: 15 – 9
    Střely na branku: 13 – 9
    Vyhraná vhazování: 12 – 10
    Trestné minuty: 4 – 0
     
    Máme za sebou první třetinu duelu Ligy mistrů mezi Stavangerem a Třincem. Ve vedení je zatím norský celek, na jehož dvě branky nenašli Slezané odpověď. Třinec na začátku nevyužil přesilovku, v páté minutě vychytal Hrubec samostatný únik Kissela. O minutu později mu nejdříve pomohla tyč, po střele Dahla-Andersena už však vyražený kotouč doklouzal až za čáru. Na opačné straně nevyužil dobré pozice Rákos, když střílel v úprku jen do Holma, Oceláři nepotrestali ani vyloučení Høygårda.

    Šest minut před koncem dorážel střelu Kristiansena jen nad branku Forsberg, po nahození z rohu vychytal Hrubec dorážku Dahla-Andersena. Oceláři drželi nadějný stav ještě další čtyři minuty. Devadesát sekund před první sirénou totiž vyhrál Soares buly na Solberga a pak jeho střelu tečoval mezi Hrubcovy betony. Po první dvacetiminutovce tedy vede Stavanger zaslouženě o dva góly. Nic ještě není rozhodnuto, avšak Oceláři budou muset přidat.
     
    Další třetina začne přibližně v 19:50.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:43
    Po dlouhém boji je tam hra nakonec také přerušena. Vhazuje se před Hrubcem, na buly dnes Stavanger mírně dominuje.
     
    19:17
    Hrubec si o chvilku později připsal další zákrok. Byla rozehrána poslední minuta úvodního dějství, o puk se bojuje za třineckou brankou.
    18:30. Henrik SOLBERG - 2:0
     
    18:30
    Stavanger právě vstřelil branku!
    Stavanger přidává druhou branku a ještě před přestávkou navyšuje vedení! JOSH SOARES vyhrál buly přímo na Solberga, který na modré čáře opřel do puku. Kanadský útočník střelu šikovně tečoval a sklepl kotouč ze vzduchu mezi Hrubcovy betony – 2:0! Asistence: Henrik Solberg.
     
    17:54
    Oceláři se provinili další školáckou chybou při rozehrávání. Kristiansen pak z úhlu nahodil před bránu, nebezpečně, ale neúspěšně dorážel Dahl-Andersen.
     
    16:56
    Po rozehrávce Foltýna se kotouč octl mimo hrací plochu. Vhazuje se ve středním pásmu, do konce první části chybí tři minuty.
     
    16:34
    Kissel si v pádu dokázal zpracovat přihrávku na hranici útočného pásma, vyhnul se ofsajdu, pak už ale kotouč ukořistili Oceláři.
     
    15:54
    Čtvrtá formace Ocelářů dostala Stavanger pod menší tlak, avšak nyní musí novou útočnou akci za Hrubcem zakládat Hrabal.
     
    15:20
    M. Doudera vydoloval puk u mantinelu, Cienciala pak mezi kruhy uvolnil Rufera, ten střílel jen do Holma. Norský brankář si poradil i s tečí Jaška.
     
    14:47
    Oceláři se zatím neprojevují jako mírný favorit dnešního duelu. Více zákroků má určitě na svém kontě Hrubec. Teď ale musel proti nahození od mantinelu zasahovat také Holm.
     
    14:04
    Olejáři si vytvořili tlak a měli na holi druhou branku! Jmenovitě to byl po střele Kristiansena Forsberg, ale dorážel pouze nad bránu!
     
    13:41
    Kissel získal puk po zaváhání v rozehrávce Třince, a to hned dvakrát. Napodruhé už se dostal ke střele, tu lapil Hrubec.
     
    13:06
    Trettenese nedosáhl na přihrávku od spoluhráčů, a tak kotouč zpoza vlastní brány rozehrál Hrubec. Na druhé straně vyrazil Holm ránu Jaška.
     
    12:41
    Střídání Ocelářů vypadalo všelijak a Třinec může být rád, že nebyl potrestán za hru v šesti. Další přerušení znamená druhou komerční pauzu.
     
    12:32
    Také se tak stalo, Stavanger je v plném počtu. S kotoučem hrají Oceláři, ale zatím se jen marně snaží přejít přes střední pásmo.
     
    11:57
    Nyní se Olejáři opět osvobozují a vypadá to, že bez obdrženého gólu přečkají i druhé oslabení.
     
    11:48
    Ve druhé minutě přesilovky už se Třinec dostal do útočného pásma. Vytvořil si tlak, ale střelu M. Doudery zablokoval Lorentzen, na Holma neprošel ani Hrabalův pokus.
     
    10:47
    Ani druhá přesilovka ale zatím rozhodně není podle třineckých představ. Stavanger už dvakrát vyhodil až za Hrubcovu bránu, odkud rozehrává M. Doudera.
     
    10:03
    Oceláři si zahrají druhou přesilovou hru. Za hákování Rákose je dvěma minutami potrestán Stian Høygård (STV).
     
    09:54
    Třinec se propracoval do útočného pásma, ale zatím čeká na velkou šanci. M. Doudera nahazuje od modré čáry jen mimo bránu.
     
    09:29
    V posledních okamžicích se dění na ledové ploše přeci jen trochu uklidnilo. Zpoza brány rozjíždějí útok Oceláři.
     
    08:10
    Hra pokračuje ve zběsilém tempu a divákům se musí líbit. Hrubec stáhl ze vzduchu Kisselovu střelu, vhazování znovu před jeho brankou.
     
    07:54
    Hrubec sebral puk, který po ledě mířil k jeho brance. Nic neriskoval, nerozehrával a vhazuje se před jeho brankou.
     
    07:15
    Na opačné straně zakončoval z nadějné pozice Rákos, když dokázal ujet domácím bekům, Holm však jeho střelu vyrazil! Oceláři spěchají do útočného pásma za dalším nahozením.
     
    06:54
    Skvělý úvod domácího celku pokračuje. Oilers se prodrali do útočného pásma, Medhus se protlačil mezi obránci a jeho bekhendový pokus skončil v lapačce Hrubce.
     
    06:21
    Oceláři prováhali svou přesilovku, octli se pod tlakem Olejářů a inkasovali. Na střely na branku vede Stavanger zatím 5:2.
    05:31. Christian DAHL-ANDERSEN - 1:0
     
    05:31
    Stavanger právě vstřelil branku!
    Další nápor Stavangeru už končí vedoucí brankou domácího mužstva! Hrubcovi vypadla střela CHRISTIANA DAHLA-ANDERSENA z pravého křídla, kotouč byl pod betonem a pod tlakem dorážejících hráčů doklouzal až do brány – 1:0! Bez asistence.
     
    05:05
    Hrubec kotouč vyrazil za branku a hra pokračovala dál. O několik sekund později musel Hrubec čelit další obrovské příležitosti Olejářů!
     
    04:19
    První obrovskou příležitost utkání spálili domácí! Kissel zůstal zapomenutý na útočné modré čáře, jel sám na Hrubce, který si však s jeho zakončením poradil!
     
    03:47
    Stavanger se octl v útočném pásmu a jeden z jeho obránců střílel od modré čáry jen těsně vedle. Teď už se hra přesunula do neutrální třetiny.
     
    02:54
    Olejáři se chtěli poprvé v zápase prodrat s kotoučem do útočné třetiny. Kristiansenův průnik však přerušil ofsajd.
     
    02:26
    Stavanger úvodní oslabení přečkal bez jakýchkoliv potíží. M. Doudera nyní rozehrává zpoza brány Hrubce.
     
    01:48
    Nyní se už Třinec usadil v útočném pásmu, kombinací rozebral obranu Olejářů, ale z přihrávky před bránu nic nebezpečného nebylo. Irgl totiž kotouč na zadní tyči minul.
     
    01:16
    Slezanům ale úvod hry v početní výhodě nevychází. Stavanger již dvakrát stihl vyhodit, Holm vyrazil střelu Irgla, Hrabal už hrál s pukem ve středním pásmu.
     
    00:24
    Hned po čtyřiadvaceti sekundách tady máme první vyloučení. Jonas Johansson (STV) zahákoval Adamského u mantinelu a odsedí si dvě minuty.
     
    00:15
    První třetina vyla zahájena a do útoku se okamžitě pouštějí Oceláři. Polanský přihrál do útočného pásma Draveckému.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Domácí hlasatel vyvolává jména hráčů první pětky Stavangeru. Za pár sekund začínáme.
     
    Hokejisté jsou nastoupeni na modrých čarách. Připraveno je také kvarteto rozhodčích. Spuštěna byla oficiální znělka Champions Hockey League.
     
    Za potlesku tribun nastoupili na ledovou plochu Olejáři v černých dresech. Potlesk se naopak mění v mírný pískot při nástupu Ocelářů v bílém.
     
    Arénou zní hymna stavangerských hokejistů „Hjemmakamp", což v překladu znamená „domácí zápas".
     
    Do sestavy domácích Olejářů se dnes nevešel obránce Joakim Hjelm. Třinečtí nenasadili kromě zraněných hokejistů, kteří na sever Evropy ani neodcestovali, polského útočníka Arona Chmielewského.
     
    V hledišti stavangerského stadionu je kromě domácích příznivců přítomna také menší skupinka fanoušků Ocelářů. Ti se chystají ve svém sektoru spolu se svými bubny a vlajkami.
     
    Úvodní sestavy:

    Stavanger Oilers: Holm (Smith) – Solberg, Sertich, Sveum, Bruneteau, Rokseth, Johannesen, Mostue – Soares, Kissel (CTS), Johansson – Kristiansen, Forsberg (C), Dahl-Andersen – Balcers, Lorentzen, Trettenes – Høygård, Medhus, Henriksen – Røste Fossen. Trenér: Petter Thoresen.

    HC Oceláři Třinec: Hrubec (Hamerlík) – Klesla (C), Nosek, Hrabal, M. Doudera, Foltýn, Linhart, Adámek, L. Doudera – Adamský, Polanský (CTS), Dravecký – Hrňa, Plíhal, Kreps – Rákos, Matuš, Irgl – Cienciala, Rufer, Jašek. Trenér: Jiří Kalous.

    Rozhodčí: Jari Suorsa (FIN), Roy Stian Hansen (NOR) – Gjermund Bakli (NOR), Håvar Dahl (NOR).
     
    Pokud máte nějaké dotazy či připomínky k zápasu mezi Stavangerem a Třincem, směřujte je na Twitter. Svůj příspěvek pak označte takto: @VondraZoubek. Já se budu snažit na vaše dotazy odpovídat. Zároveň můžete připojit hashtagy #CHL a #STVvTRI.
     
    ABSENCE

    Oceláři od začátku přípravy na ledě nenasadili do hry útočníka Lukáše Žejdla a jediná posila, Vladimír Svačina z Vítkovic, se zranila hned na prvním tréninku. Zlomenina lokte znamená osmitýdenní pauzy, a tak Svačina začátek ostré sezony nestihne. Na sever Evropy s Oceláři z různých zdravotních důvodů neodcestují Lukáš Galvas, Jakub Klepiš, Jakub Orsava ani Marek Růžička.

    VZÁJEMNÁ UTKÁNÍ

    Stavanger se s Třincem utkal v loňském ročníku Champions Hockey League dvakrát ve skupině E. Z vítězství se vždy radovalo hostující mužstvo. V Třinci po přestřelce zvítězili Olejáři, na jihu Norska se radovali Slezané.

    Sobota 23. srpna 2014, 20:00, Třinec:
    HC Oceláři Třinec – Stavanger Oilers 4:5 (1:1, 2:3, 1:1)
    Branky a asistence: 15. Polanský (Linhart), 31. Matuš (Roth), 34. Zíb (Polanský, Trončinský), 43. Matuš (Trončinský) – 6. Plastino (Dahl-Andersen, Soares), 25. Kissel (Daoust, Dahl-Andersen), 28. Soares (Veideman), 32. Dahl-Andersen, 56. Plastino (Kissel, Hallem).
    Diváci 2875 (55 % celkové kapacity).

    Sobota 7. září 2014, 17:30, Stavanger:
    Stavanger Oilers – HC Oceláři Třinec 2:3 (2:2, 0:1, 0:0)
    Branky a asistence: 5. Trettenes (Kissel, Daoust), 12. Kissel (Kristiansen, Daoust) – 4. Irgl (Polanský, Rufer), 19. Irgl (Žejdl), 32. Dravecký (Kreps).
    Diváci: 3551 (81 % celkové kapacity).

    CRAMO TOP SCORER

    Také letos by měl v zápasech Champions Hockey League jeden hráč z každého týmu nastupovat ve speciálním dresu s nápisem „Top scorer". Tento dres přísluší nejproduktivnějšímu hráči. Do prvního utkání by měli v takovýchto dresech naskočit nejproduktivnější hráči týmů z loňského vydání Ligy mistrů, do dalších už hráči, kteří nasbírají nejvíce kanadských bodů v letošním ročníku evropské soutěže.

    Stavanger – Dan Kissel (5+5)
    Třinec – Jiří Polanský (4+4)

    Jedná se o bodové zisky hokejistů v loňské Lize mistrů.

    DNB ARENA

    Domácí stánek Stavangeru disponuje pro hokejové zápasy kapacitou 4377 míst. Její stavba byla dokončena v roce 2012. Kromě hokejových zápasů se zde konají také koncerty.
     
    HC OCELÁŘI TŘINEC

    Oceláři jsou o několik desítek let starším klubem než Stavanger Oilers. Počátky hokeje v Třinci se datují k roku 1929, postup do nejvyšší extraligy však Slezané vybojovali až v roce 1995. Od té doby působí nepřetržitě mezi českou elitou, jsou držiteli mistrovského titulu z roku 2011, v letech 1998 a 2015 se stali vicemistry české nejvyšší soutěže. V posledních letech patří Třinec v domácí soutěži vždy mezi největší favority.

    Druhé stříbro ve své historii přidali Oceláři právě v předešlé sezoně, kdy po vítězství v základní části vyřadili Mladou Boleslav a pražskou Spartu, avšak ve finále nezvládli drama na sedm zápasů s Litvínovem a brali 2. místo. U mužstva nadále zůstal kouč trenér Jiří Kalous a mnoho hráčských změn během léta v Třinci neregistrovali, což nebývalo v minulých letech zvykem.

    Hráčský kádr

    Odchody: Vladimír Roth (O, Novosibirsk), Marek Trončinský (O, Mladá Boleslav), Štefan Ružička (Ú, konec angažmá)

    Příchody: Vladimír Svačina (Ú, Vítkovice)

    Oceláři mají ve svém kádru spoustu hvězd a hned čtyři hokejisty se zkušenostmi z NHL. Těmi jsou kapitán Rostislav Klesla a útočníci Tomáš Plíhal, Kamil Kreps a Jakub Klepiš. Dále bychom mohli jmenovat českého reprezentanta a vicemistra z Rigy 2006 Zbyňka Irgla nebo brankáře slovenské reprezentace Petera Hamerlíka. Kromě těchto zkušenějších borců působí v Třinci také mnoho nadějných mladíků.

    Letní příprava

    Oceláři stihli od konce července odehrát již šest přípravných duelů. Podlehli na vlastním ledě Dinamu Minsk (2:4) a Olomouci (0:2), pak dokázali zvítězit na ledě svého farmářského celku Frýdku-Místku 10:4. Poslední tři zápasy odehráli v rámci domácího turnaje Steel Cup, kde obsadili druhé místo za vítězným Torpedem z KHL. Nový ročník Tipsport extraligy zahájí Oceláři v pátek 11. září domácím soubojem s Chomutovem.

    Úterý 11. srpna, 17:30, Třinec:
    HC Oceláři Třinec – Torpedo Nižnij Novgorod 3:4 (0:1, 1:2, 2:1)
    Branky a asistence: 30. Plíhal (Rufer, Hrabal), 42. Dravecký (Růžička), 43. Matuš (Klesla, Nosek) – 6. Pepeljajev (Frolov), 22. Klingberg (Galuzin), 40. Kuljomin (Dvurečenskij), 56. Klingberg (Videll, Osipov).
    Diváci: 2472 (48 % celkové kapacity).

    Čtvrtek 13. srpna, 18:30, Třinec:
    HC Oceláři Třinec – HC Košice 4:2 (1:1, 1:1, 2:0)
    Branky a asistence: 15. Irgl (M. Doudera, Rákos), 39. Irgl (Rákos, Matuš), 53. Irgl, 60. Irgl (Matuš) – 4. Jenčík (Štrbák), 36. Bartánus.
    Diváci: 2389 (46 % celkové kapacity).

    Pátek 14. srpna, 18:30, Třinec:
    HC Oceláři Třinec – HC Vítkovice Steel 3:2 sn (0:0, 2:1, 0:1 – 0:0)
    Branky a asistence: 33. Adamský (Dravecký), 34. Polanský, rozh. náj. Polanský – 21. Szturc (Štencel), 60. Burger (Čerešňák, Vandas).
    Diváci: 2798 (54 % celkové kapacity).
     
    STAVANGER OILERS

    Stavanger je suverénním vládcem klubového hokeje v Norsku z posledních let, avšak Oilers jsou velmi mladým klubem. Vznikli v roce 2000 jako pokračovatel městského Viking Hockey a rychle se zařadili mezi norskou elitu. První mistrovský titul získal Stavanger v roce 2010, další čtyři pak nashromáždil v letech 2012, 2013, 2014 a 2015. Klub z města na jihu Norska tedy nedal v posledních čtyřech letech mistrovský pohár z ruky.

    V loňské sezoně Stavanger ve čtvrtfinále a semifinále vyřadil Stjernen a Vålerengu bez jediné porážky, ve finále pak zvládl sedmizápasový boj se Storhamarem. Svěřenci kouče Pettera Thoresena, otce zřejmě nejslavnějšího norského hokejisty Patricka Thoresena, znovu ukořištili 1. pozici a navíc v kádru udrželi většinu opor. Odešli pouze tři hráči.

    Hráčský kádr

    Odchody: Nick Plastino (O, Tappara Tampere / Finsko), Martin Blakseth Huse (Ú, Storhamar / Norsko), Jean-Michel Daoust (Ú, Kassel Huskies / Německo)

    Příchody: Nick Bruneteau (O, Indy Fuel / ECHL), Andy Sertich (O, Dornbirn / EBEL), Jonas Johansson (F, Lausitzer Füchse / Německo)

    Stavanger má v týmu hned několik norských reprezentantů, ať už jimi jsou brankář Ruben Smith, obránce Henrik Solberg, nebo útočníci Kristian Forsberg a Mathias Trettenes. V kádru působí čtyři zámořští hokejisté v čele s útočníky Danem Kisselem a Joshem Soaresem, kteří si však v NHL nikdy nezahráli.

    Letní příprava

    Olejáři odehráli před vypuknutím Champions Hockey League tři přípravné duely proti týmům z mezinárodní soutěže EBEL. Stavanger zvládl vítězně jediný zápas, v dalších dvou celkem jednoznačně padl. Do norské GET-ligaen vstoupí Stavanger v neděli 13. září na ledě týmu Frisk Asker.

    Středa 12. srpna, 19:30, Salcburk:
    EC Red Bull Salcburk – Stavanger Oilers 8:0 (2:0, 4:0, 2:0)
    Branky a asistence: 5. Hughes (Duncan), 7. Brucker (Heinrich), 23. Kutlák, 31. Hughes (Kristler, Kutlák), 35. Beach, 37. Pallestrang, 45. Welser (T. Raffl), 59. Hughes.

    Pátek 14. srpna, 18:00, Bled:
    Vídeň Capitals – Stavanger Oilers 5:1 (1:0, 4:1, 0:0)
    Branka Stavangeru: Bruneteau.

    Sobota 15. srpna, 19:15, Villach:
    EC Villach SV – Stavanger Oilers 2:4 (0:0, 1:2, 1:2)
    Branky a asistence: 27. Kelly (Grabner), 48. M. Raffl (Grabner, Johner) – 23. Forsberg, 23. Balcers, 47. Kristiansen, 50. Johannesen.
     
    HOKEJOVÁ LIGA MISTRŮ 2015/16

    Druhý ročník Champions Hockey League doznal oproti tomu premiérovému několik změn. Místo původních čtyřiačtyřiceti se letos zapojí osmačtyřicet klubů, které byly vždy po třech nalosovány do šestnácti základních skupin. Ze základních skupin postoupí vždy dvě mužstva mezi nejlepších dvaatřicet týmů. Zde už začíná vyřazovací část soutěže. K postupu do finále je tedy třeba postoupit ze skupiny a následně ještě zvládnout čtyři dvojutkání.

    Novými účastníky soutěže jsou Litvínov, Nitra, Düsseldorf a Mnichov, finští Espoo Blues, švýcarský Davos, Sheffield a Braehead z Velké Británie, Grenoble a Gap z Francie, Klagenfurt a Linec z mezinárodní soutěže EBEL, norský Storhamar a běloruský vítěz Kontinentálního poháru Něman Grodno. Základní skupiny jsou nově po třech, nikoli po čtyřech týmech.

    Zastoupení zemí

    Švédsko – 8 klubů, Finsko – 8, Česká republika – 6, Německo – 6, Švýcarsko – 6, Rakousko (EBEL) – 4, Norsko – 2, Slovensko – 2, Velká Británie – 2, Francie – 2, Dánsko – 1, Bělorusko – 1

    HOKEJOVÁ LIGA MISTRŮ 2014/15

    Premiérový ročník obnovené Ligy mistrů ovládly švédské týmy. Už čtvrtfinále bylo pouze záležitostí Švédů a Finů, v ryze švédském finále potom Luleå zdolala Frölundu 4:2 a stala se evropským šampionem. Stavanger i Třinec vypadli už v základní skupině E, z níž postoupila jen finská Tappara.

    Skupina E

    1. Tappara Tampere – 11 bodů, skóre 21:16
    2. Stavanger Oilers – 11 bodů, skóre 19:17
    3. HC Oceláři Třinec – 9 bodů, skóre 20:14

    4. SC Bern – 5 bodů, skóre 11:24
     
    Krásný srpnový večer, vítejte při sledování textového online přenosu z druhého ročníku obnovené hokejové Ligy mistrů. Champions Hockey League odstartuje do nového ročníku dnešním dnem, kdy je na programu celkem dvanáct zápasů základních skupin. V tomto přenosu se zaměříme na duel mezi týmy Stavanger Oilers a HC Oceláři Třinec. Tato mužstva jsou společně s finským Kuopiem součástí dvanácté skupiny, chcete-li skupiny L.

    Olejáři ze Stavangeru jsou úřadujícími šampiony Norska, zatímco Oceláři jsou českými vicemistry. Oba soupeři se potkali v základní skupině již vloni, osud tomu letos znovu chtěl, a tak byli nalosováni opět k sobě. V předešlém ročníku Ligy mistrů však ani jeden ze skupiny nepostoupil, ve vzájemných zápasech pak v obou případech uspěl hostující celek. Teď hostí úvodní utkání stavangerská DNB Arena a utkání odstartuje v 19:00. Buďte u toho s naším přenosem, kterým vás bude provázet Ondřej Zoubek. Jste srdečně zváni!
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 19:00.

    Ondřej Zoubek

    Góly a asistencie: 6. Dahl-Andersen, 19. Soares (Solberg), 38. Balcers (Trettenes), 47. Johansson (Soares) – 40. Hrňa (Hrabal)


    Stavanger Oilers: Holm (Smith) – Solberg, Sertich, Sveum, Bruneteau, Rokseth, Johannesen, Mostue – Soares, Kissel (CTS), Johansson – Kristiansen, Forsberg (C), Dahl-Andersen – Balcers, Lorentzen, Trettenes – Høygård, Medhus, Henriksen – Røste Fossen. Trenér: Petter Thoresen.
    HC Oceláři Třinec: Hrubec (od 47. Hamerlík) – Klesla (C), Nosek, Hrabal, M. Doudera, Foltýn, Linhart, Adámek, L. Doudera – Adamský, Polanský (CTS), Dravecký – Hrňa, Plíhal, Kreps – Rákos, Matuš, Irgl – Cienciala, Rufer, Jašek. Trenér: Jiří Kalous.

    Rozhodca: Jari Suorsa (FIN), Roy Stian Hansen (NOR) – Gjermund Bakli (NOR), Håvar Dahl (NOR)