AC Miláno – Perugia 2:0 (kon.)
koniec
AC Miláno
2:0 (2:0)
Perugia Calcio
cz Pondelok 17.08.2015, 21:00 • Stadio Giuseppe Meazza (San Siro), Milán (82 955 míst) • Taliansky pohár • 3. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 21:00.
     
    Dobrý den! Vítám Vás u zápasu mezi AC Milánem a Perugií Calcio, tyto týmy se střetnou v rámci 3. kola italského poháru Coppa Italia!
     
    Domácí AC Milán se bude snažit předvést očekávaný počátek "zcela nového" klubu, který tu vznikl před novou sezónou. Po nemastných neslaných výkonech minulé sezóny se pakoval kouč Inzaghi a nahradil ho bývalý lodivod Sampdorie Sinisa Mihajlović, který bude mít k dispozici i čerstvé posily Carlose Baccu, Luize Adriana, José Mauriho, Alessia Romagnoliho nebo Andreu Bertolacciho. Dá se říci, že příprava milánského klubu splnila očekávání, nabídla totiž velký prostor ke zlepšení, ale zároveň i pozitivní náznaky. Mimo jiné přišly prohry s Bayernem a Tottenhamem na Audi Cupu, remíza s Realem Madrid a dvě výhry proti rivalovi z Interu.

    Předpokládaná sestava: Lopez; De Sciglio, Ely, Romagnoli, Antonelli; Bertolacci, de Jong, Bonaventura; Honda; Bacca, Adriano
     
    Perugia do sezóny už vstoupila, když musel projít před druhé kolo poháru a tam si poradila s týmem AC Reggiana v poměru 3:1. V minulé sezóně pak Perugia bojovala na čelu žebříčku a nakonec to stačilo na šesté místo a následné play-off. Tam ale skromný celek padl Pescarou v poměru 1:2 a tento rok tak opět bude účastníkem Serie B. Dnes bude podle prognóz platit za obětního beránka slavných Rossoneri.
     
    Podle posledních zpráv do zápasu nezasáhne domácí Mexés, kterého trápí nemoc.
     
    Úvodní sestavy:

    AC Milán: Lopez – De Sciglio, Ely, Romagnoli, Antonelli – de Jong (C) – Bertolacci, Bonaventura – Honda – Luiz Adriano, Bacca
    Náhradníci: Abbiati, Donnarumma – Abate, Alex, Paletta, Jose Mauri, Montolivo, Nocerino, Poli, Suso, Cerci, Matri, Menez

    Perugia Calcio: Rosati – Del Prete, Volta, Mancini, Rossi – Rizzo, Salifu – Fabinho, Di Carmine – Lanzafame – Ardemagni
    Náhradníci: Zima, Comotto – Alhassan, Rizzo, Taddei, Spinazzola, Gomes Ribeiro, Boscolo, Mendez, Zapata.
     
    Za chvíli už se bude začínat, všichni už jsou připraveni a míč je na značce ve středovém kruhu.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Míč poslali do hry hosté a hned rozvinuli útok do strany z čehož rezultuje první aut pro Perugii.
     
    2
    Míč už mají pod kontrolou domácí hráči a drží ho zatím převážně na vlastní půlce, Bonaventura se ale teď vysunul a vybojoval aut u vápna.
     
    3
    Luiz Adriano tvrdě bojoval na hrotu útoku a dopustil se útočného faulu, hra je tedy celkem logicky přerušena. Perugia ale o míč hned přišla a hrají opět Rossoneri.
     
    4
    První obrovská šance zápasu! Bertolacci potáhl míč krásně po pravé straně hřiště, posunul míč do vápna na Luize Adriana, který pozici ještě vyšperkoval pro Keisukeho Hondu, jeho ránu pod břevno ale parádním reflexem vyrazil nad Rosati!
     
    6
    Po delší odmlce se dopředu dostala i Perugia a získala přímák, který ale nebyl zahrán moc nebezpečně a skončil pouze Rizzovou ránou nad.
     
    7
    Teď si připsal další z mnoha faulů Bonaventura, který hrál vysokou nohou a hra je opět přerušena.
     
    8
    De Jong teď předvedl přesně to, co se od něj asi čeká a sérií přesných a tvrdých skluzů získal míč pro svůj tým.
     
    9
    Další útok domácích ale ztroskotal na nepřesné narážečce mezi Hondou a de Jongem, míč skončil odrazem od druhého jmenovaného v autu a kopat od brány bude Rosati.
     
    10
    AC Milán právě vstřelil branku!
    Tak první gól sezóny pro AC byl přímo lahůdkový! Antonelli si připsal parádní průnik do vápna a poslal míč na Luize Adriana, který ho ale ještě velice chytře pustil mezi nohama za sebe na zcela volného KEISUKE HONDU, který udělal ještě pár kroků vpřed a poslal míč po zemi mimo dosah Rosatiho!
    10. Honda K. - 1:0
     
    12
    Domácí borci jsou stále aktivnější a zdá se být jen otázkou času, kdy přijde další zářez.
     
    14
    V další akci se dopředu tlačil opět Honda a tentokrát byl sice neúspěšný, o akci dále už se ale vedlo Baccovi lépe. Kolumbijský útočník totiž získal faul ve slibné pozici před vápnem.
     
    15
    A podle očekávání přišlo zakončení, které bylo velice dobré! Ke střele se odhodlal Honda a Rosati se musel hodně proletět, aby jeho střelu vyrazil na rohový kop.
    15. Hondova krásná rána z přímého kopu
     
    16
    Další akci táhl opět extrémně agilní Honda, tentokrát jeho pokus o lob na spoluhráče neprošel a vše končí rohem.
     
    18
    Domácí jsou o hodně lepší a prokazuje to i série rohů, kterou zatím mají. Ze žádného z nich ale ne a ne přijít kloudné zakončení.
     
    20
    Nic zásadního se ale na hřišti neděje, domácí jsou v soustavném tlaku, který ale zatím ovoce nepřináší. Ve vápně sebou sekl Bacca, penalta se ale nekoná a tak AC začíná od obrany.
     
    21
    A opět vidíme to, co před chvílí, Milán útočí a rozhodně se nikam nežene, spíš prostě čeká na to, co se stane.
     
    22
    Další centr do vápna poslal De Scoglio, na zem ale šel včas Volta a před Adrianem míč odkopl do autu.
     
    24
    Domácí v posledních minutách vážně polevili a jejich útoky už nejsou moc nebezpečné, Perugia je ale ještě o několik desítek úrovní impotentnější.
     
    27
    Domácí po delší odmlce získali rohový kop, který byl rozehrán nakrátko, ale Bonaventura to celé zakončil jenž zoufale nepřesnou ránou na tribunu.
     
    28
    AC Milán právě vstřelil branku!
    Tak konečně máme za sebou tu nezáživnou část zápasu! Honda velice dobrým pasem za obranu vyslal LUIZE ADRIANA, který se zbavil dotírajícího obránce a poslal míč, opět po zemi, nechytatelně mimo dosah Rosatiho!
    28. Luiz ADRIANO - 2:0
     
    31
    Stále jsou výrazně lepším týmem domácí a už to mohlo být 3:0! Po výborné akci Luize Adriana se dostal ke střele z hrany vápna Honda, o kousek ale minul tyč Rosatiho brány.
     
    32
    A hned následovala další velká šance! Po Baccově pasu se dostal úplně sám před Rosatiho Antonelli, Rosati ale šel velice rychle na zem a italského obránce vychytal!
     
    34
    Nedá se říci, že by domácí hráli nějak zázračný fotbal, Perugia ale hraje ten typický pasivní beton, kdy se tým dostane za půlku jednou za poločas a to ještě omylem a po nedodržení taktických pokynů.
     
    36
    Di Carmine se přeci jen podíval za půlku a to se nelíbilo Antonellimu, který ho ihned sejmul a dostává žlutou.
     
    38
    Další přímák v pořadí ale měli domácí. Bonaventura ale posla lsabý centr na přední tyč a následně se dopustil faulu Carlos Bacca.
     
    40
    Domácí se teď ale pořádně zlobí! Po De Scigliově centru se totiž dostal ke střele Bacca a propálil vše, co mu stálo v cestě, sudí ale mává ofsajd, protože Luiz Adriano bránil Rosatimu ve výhledu!
    40. Baccův neregulérní gól
     
    44
    Do další šance se hnal Luiz Adriano, jeho přihrávka ale skončila na obránci hostujícího celku a celá akce tak končí.
     
    45+1
    Sudí se rozhodl přidat jednu minutu nad rámec hrací doby, na jejím začátku šel na zem Betolacci, byl to ale právě on, kdo fauloval.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    První půle je u konce a domácí po ní naprosto zaslouženě vedou. Tady ani není moc co psát, Perugia potvrzuje pověst druholigového týmu, přijela sem jen bránit a my se jen divíme, že neprohrává větším rozdílem. Diego Lopez by si v klidu mohl zahrát karty s pořadateli za bránou a asi by se nic nestalo. Naprosto jasný zápas.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Střídání v týmu Perugia Calcio: ze hřiště odchází Gianluca Mancini, přichází Alhassan.
     
    47
    Domácí opět začali velice aktivně a dopředu se snažil dostat Carlos Bacca, který samozřejmě chce dát první gól, tentokrát si s ním ale obrana soupeře poradila.
     
    48
    Velice dobrou akci předvedl De Sciglio, po pěkném průniku se dostal ke střele z hranice vápna a jeho tečovaný pokus vyrazil do bezpečí Rosati jen s velkými obtížemi.
     
    50
    Faulovaný byl celkem tvrdě Antonelli a sudí si toho všiml, je tedy pískáno a míč mají domácí.
     
    52
    Tvrdě fauloval ve středu pole de Jong, po jeho taktickém faulu tak mohla jít vpřed Perugia ale míč jí utekl do autu.
     
    54
    Střídání v týmu Perugia Calcio: ze hřiště odchází Fabinho, přichází Spinazzola.
     
    56
    Ke střele se dostal Bonaventura, jeho pokus kousek za vápnem ale končí hodně nad.
     
    58
    Zápas po půli moc záživný tedy není, oba týmy nehrají žádný závratný fotbal a těžko tak můžeme čekat, že budou padat góly.
     
    60
    Do velké šance se dostal Antonelli, který už už zakončovak za bezmocného Rosatiho ale na poslední chvíli jeho pokus zablokoval na roh skvělý Volta!
     
    63
    Zápas je vážně hodně nezáživný, domácí sice stále drží míč v okolí vápna, ale nic z toho. Teď to sice zkusil Bacca, jeho střela ale šla pouze doprostřed brány.
     
    65
    Hosté ale budou dohrávat v deseti! Domácí kapitán předvedl tvrdý faul zezadu ve středu pole na Bertolacciho a jde do sprch!
     
    68
    Domácí tak mají další možnosti tlačit na pilu, spíše to ale vidím tak, že se dnešní zápas v relativním poklidu dohraje.
     
    70
    Střídání v týmu AC Milán: ze hřiště odchází Keisuke Honda, přichází Jérémy Ménez.
     
    72
    AC se stále drží na útočné půlce a už to vypadalo, že to bude další velká šance, jenže Jérémy Ménez byl přistižen v ofsajdu.
     
    74
    Pořád se hraje na obranné polovině Perugie a je pravda, že nezaujatý fanoušek jako já se hodně nudí. AC dominuje, ale hezký fotbale to opravdu není.
     
    75
    Střídání v týmu AC Milán: ze hřiště odchází Giacomo Bonaventura, přichází Andrea Poli.
     
    77
    A Andrea Poli se hned uvedl faulem, když za dres stáhl hráče Perugie a vidí žlutou.
     
    80
    Rosati podstoupil velice tvrdý souboj s Luizem Adrianem a na zemi skončili oba, nicméně je pískán útočný faul a je ošetřován hostující gólman.
     
    81
    Střídání v týmu AC Milán: ze hřiště odchází Luiz Adriano, přichází Alessio Cerci.
     
    84
    Ani jeden z týmů už se nikam nežene a oba celky se zdají být s výsledkem spokojeny, zápas už se vážně jen dohrává na půlce Perugie.
     
    86
    Zápas už nemá absolutně žádné tempo a domácí hráči nejeví žádnou snahu o další gól, ani hosté se nepohybují nijak intenzivně.
     
    88
    Ke střele z vápna se nakonec ještě dostal Bacca, jehož střela ale byla zablokována v samém zárodku a domácí střelec ak bránu neohrozil.
     
    90
    Z dálky to zkusil Bertolacci, jeho rána byla kvalitní, ale mířila do dosahu gólmana Rosatiho a ten si poradil.
     
    90+1
    Sudí nastavuje dvě minuty nad rámec hrací doby.
     
    90+2
    Konec zápasu.
     
    Zápas je tedy u konec a druhý poločas byl naprosto zbytečným přežitkem, rozhodlo se totiž už v půli první. Domácí celek byl jasně lepší a zaslouženě vyhrál, hosté nic nepředvedli a navíc dohráli v deseti. Tímto se s Vámi loučím a přeji pěkný zbytek týdne. (22:55:23)

    Ondřej Hradecký

    Góly: 10. Honda, 28. Luiz Adriano

    Karty:   36. Antonelli (ACM), 77. Poli (ACM)   65. Lanzafame (PRG)


    AC Miláno: Lopez – De Sciglio, Ely, Romagnoli, Antonelli – de Jong (C) – Bertolacci, Bonaventura (75. Poli) – Honda (70. Ménez) – Luiz Adriano (81. Cerci), Bacca
    Náhradníci: Abbiati, Donnarumma – Abate, Alex, Paletta, Jose Mauri, Montolivo, Nocerino, Poli, Suso, Cerci, Matri, Menez

    Perugia Calcio: Rosati – Del Prete, Volta, Mancini (46. Alhassan), Rossi – Rizzo, Salifu – Fabinho (54. Spinazzola), Di Carmine – Lanzafame – Ardemagni
    Náhradníci: Zima, Comotto – Alhassan, Rizzo, Taddei, Spinazzola, Gomes Ribeiro, Boscolo, Mendez, Zapata