Liverpool – Bournemouth 1:0 (kon.)
koniec
Liverpool FC
1:0 (1:0)
AFC Bournemouth
Pondelok 17.08.2015, 21:00 • Anfield Road, Liverpool • Anglická Premier League • 2. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 21:00.
     
    Pekný pondelok večer Vám prajem a vítam Vás pri dohrávke 2. kola najvyššej anglickej Premier League. V dnešnom zápase na seba narazia Liverpool FC a AFC Bournemouth.

    Liverpool FC

    Dnešný domáci tím v prvom zápase tejto sezóny zvíťazil na ihrisku Stoke City najtesnejším rozdielom, t.j. 1:0. Hrdinom zápasu sa vtedy stal Philippe Coutinho, ktorý o víťazstve Liverpoolu rozhodol v 86. minúte. Liverpoolu tak momentálne patrí 8. miesto v tabuľke, pochopiteľne, rovnako ako on majú 3 body na svojom konte aj iné viaceré tímy. V predchádzajúcom zápase kvôli zraneniam nemohli nastúpiť Allen, Sturridge ani Flanagan a pravdepodobne ani jeden z nich nenastúpi ani dnes.

    AFC Bournemouth

    Nováčik v najvyššej anglickej súťaži Bournemouth začal túto sezónu prehrou na domácom ihrisku, keď podľahol Aston Ville 0:1. Jediným strelcom zápasu sa stal Gestede, ktorý svojmu tímu zabezpečil trojbodový zisk v 72. minúte. Dnešný tím hostí tak na svoj prvý bodový zápis v tejto sezóne čaká a dnes ho čaká neľahký súper. Tímu pravdepodobne nebude schopný pomôcť Arter, ktorý nútene pauzuje pre zranenie slabín.
     
    História vzájomných zápasov:

    Bournemouth 1-3 Liverpool
    Bournemouth 0-2 Liverpool
     
    Úvodné zostavy:

    Liverpool FC: Mignolet – Clyne, Škrtel, Lovren, Joe. Gomez – Milner, Henderson (C) – Ibe, Coutinho, Lallana – Benteke.
    Náhradníci: Bogdán – K. Touré, Firmino, M. Sakho, Can, Origi, Ings.

    AFC Bournemouth: Boruc – Francis, Elphick (C), Cook, Daniels – Ritchie, O'Kane, Surman, Gradel – King, Wilson.
    Náhradníci: Federici – Gosling, Pugh, Mings, Smith, Tomlin, Distin.

    Rozhodca: Pawson – Lennard, Garratt.
     
    Hráči obidvoch tímov sa už nachádzajú na hracej ploche, domáci tím dnes bude hrať v tradičných červených dresoch, zatiaľ čo hostia nastúpia v modro-čiernom.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    Úvodnej rozohrávky sa zhostili hráči domáceho tímu, tí to na úvod skúšajú po pravej strane, center pred bránu sa im ale vyslať nedarí.
     
    2
    Postupne tak boli vytlačení až na svoju polovicu ihriska, kde ale viac kontrolujú loptu a nedovoľujú súperovi dostať sa na dostrel brány.
     
    3
    O loptu napokon zabojoval Wilson, vďaka čomu získal prvý rohový kop pre Bournemouth. Ten ale hráčom hostí príliš nevyšiel, pred Kingom odvrátil Škrtel.
     
    4
    Na opačnej strane pekne zakombinovali Lallana a Coutinho, situáciu musel zachraňovať až obranca, ktorý odvrátil taktiež na roh.
     
    5
    Center pekne zrazil Ibemu Škrtel, Angličan neváhal, vypálil, no priestor medzi troma žrďami netrafil.
     
    6
    Hostia sa už tešili zo streleného gólu po rohovom kope, rozhodca ale pokazil radosť Elphickovi, keďže gól neuznal, pretože podľa neho Elphick skóroval ramenom a nie hlavou.
     
    7
    Hostia začínajú byť nebezpeční, Wilsona peknou kolmicou vysunul jeden zo spoluhráčov, za cenu vhadzovania situáciu zastavil Lovren.
     
    8
    Bournemouth zahrával ďalší rohový kop, Elphick sa znova tlačil pred bránu, tentoraz z toho ale nič nebude, lopta letí mimo hracej plochy.
     
    9
    Hostia sú stále aktívnejší, držia loptu na domácej polovici ihriska, "The Reds" sa v podstate nedarí prejsť za stredovú čiaru.
     
    10
    Po Bentekeho faule navyše budú hostia zahrávať priamy kop z pomerne sľubnej pozície.
     
    11
    Gradelov center kľudne môžeme označiť prívlastkom nepodarok, keďže lopta preletela ponad šestnástku a skončila za čiarou.
    "Chceme tu dominovať celú sezónu a začať dnes večer," vyhlásil pred výkopom dnešného zápasu na Anfield manažér Liverpoolu Brendan Rodgers.

     
    12
    Až po tejto rozohrávke Mignoleta sa Bentekemu podarilo vyviezť loptu k hranici pokutového územia súpera, tam si však nerozumel s Coutinhom a lopta opäť končí mimo ihriska.
     
    13
    Na opačnej strane hostia zahrávali ďalší rohový kop, hlavička Kinga letela príliš vysoko. Na rohy je to tak už 1:4.
     
    14
    Domácim hráčom sa podarilo podržať si loptu pred súperovou šestnástkou, do nej naslepo prihrával Henderson, lopta ale mierila presne medzi dvoch spoluhráčov.
     
    15
    Clyne si nabehol až do šestnástky, z ťažkého uhla sa snažil o niečo medzi strelou a centrom, každopádne ho zablokoval obranca.
     
    16
    Najväčším problémom domáceho tímu sú dnes zatiaľ prihrávky. Tie sú veľmi nepresné, vďaka čomu teraz Coutinho v strede ihriska prakticky daroval loptu súperovi.
     
    17
    Liverpool to teraz skúsil nakopávanou loptou na Bentekeho, tomu to takmer vyšlo, na to aby stihol zakončiť stačilo byť o trošku rýchlejší.
    17. Tommy Elphick (Bournemouth) strelil v úvode zápasu gól hlavou, ten však nebol kvôli jeho útočnému faulu uznaný.

     
    18
    A znova nepresná prihrávka. Milner prekľučkoval cez dvojicu obrancov a potom prihral priamo na kopačky tretieho.
     
    19
    Coutinho peknou vzdušnou prihrávkou našiel nabiehajúceho si Bentekeho, ten si ale loptu nespracoval ideálne a už ju nestihol odohrať.
     
    20
    Od brány tak rozohrával Boruc, ten dlhým výkopom vysunul jeho spoluhráčov na súperovu polovicu, kde sa im však už nedarí udržať tak ako pred pár minútami.
     
    21
    Clyne najprv krásnym čistým zákrokom v sklze odzbrojil hráča súpera, rozbehol nádejnú akciu Liverpoolu, ktorá ale kvôli ďalšej nepresnosti veľmi rýchlo skončila.
     
    22
    Na opačnej strane Škrtel zachraňoval pred Wilsonom, ten si zbiehal do dobrej pozície, no náš bek bol proti. Navyše to spravil tak, že lopta šla za čiaru práve od Wilsona, takže nasledovať bude kop od brány.
     
    23
    Hra nám teraz trošku uviazla v strednej časti ihriska, tam nemá vyslovene navrch ani jeden z tímov.
     
    24
    Benteke zachytil súperovu nedôslednú rozohrávku, nevymýšľal, okamžite vystrelil, no strela mu nesadla a lopta letí ponad bránu.
     
    25
    A znova sme sa presunuli do strednej časti ihriska, momentálne ale loptu dlhšie na svojich kopačkách držia domáci futbalisti.
     
    26
    Po centri Coutinha musel za cenu rohového kopu odvrátiť Elphick. Ten sa hnevá na svojich spoluhráčov, pretože tak ďaleko lopta prejsť nemala.
     
    26
    Liverpool dal gól! Domácemu tímu nacvičený signál vyšiel, na center Philippe Coutinho nedočiahol, našťastie pre Liverpool sa za ním nachádzal CHRISTIAN BENTEKE, ktorý chladnokrvne poslal loptu do siete.
    26. Christian BENTEKE - 1:0
     
    28
    Benteke tak strieľa svoj prvý gól za Liverpool, uvidíme ako sa s tým popasuje tím z Bournemouthu.
     
    29
    Domáci tím zahrával priamy kop, prišiel ďalší jednoduchý signál, po ktorom z hranice šestnástky pálil Henderson, no jeho bomba len tesne preletela ponad brvno.
     
    30
    Domáce tribúny si po spornom zákroku pýtajú ďalší priamy kop, ten však tentoraz rozhodca nenariaďuje. Podľa neho išlo o čistý zákrok.
     
    31
    Ďalšia pekná kombinácia Liverpoolu, zdá sa, že strelený gól im dodal vietor do plachiet. Coutinho pálil z dobrej pozície, v poslednej chvíli bola jeho strela zrazená na roh.
     
    32
    Z toho tentoraz väčšie nebezpečenstvo pre bránu Boruca nevzniklo, od bránu bude rozohrávať práve brankár hostí.
     
    33
    Postupne sa domáci celok stiahol na svoju vlastnú polovicu ihriska, kde im rozohrávku pressingom znepríjemňuje súper.
     
    34
    Prichádza prvá žltá karta, O'Kane nestačil Coutinhovi a tak musel zatiahnuť brzdu faulom.
     
    35
    Center do predbránkového priestoru našiel iba hlavu obrancu v modro-čiernom, štandardtka tentoraz domácemu celku nevyšla.
     
    36
    Coutinho dlhým centrom vysúval Lallanu, ten trošku zbrklo hlavičkoval už od hranice pokutového územia, pritom mal dostatok času na spracovanie lopty.
     
    37
    Nasledovať ale bude ďalší priamy kop Liverpoolu, ten na súpera vyvíja tlak, čím ho núti k nedovoleným zákrokom.
     
    38
    Henderson bol vysunutý po pravej strane, tam sa dostal do minikontaktu s Gradelom, pošmykol sa a odcentrovať nestihol. Aj napriek protestom pokutový kop nasledovať nebude.
     
    39
    Po dlhšej dobe do útoku vyštartovali hostia, získali rohový kop, po ktorom ale bránu neohrozili, Elphick vo vzdušnom súboji celkom jasne fauloval.
     
    40
    Milner vyviezol loptu až k pravej rohovej zástavke, tam ju prenechal Clynemu, ktorý ale následný súboj s Gradelom prehral a o loptu prišiel.
     
    41
    Do útoku sa momentálne nedarí dostať ani jednému z tímov, čas do konca polčasu sa nám kráti, uvidíme, či sa ešte hráčom podarí niečo vymyslieť.
     
    42
    Lallana aspoň vybojoval rohový kop, na jeho prudký center chcel reagovať Benteke, ťažkú loptu ale netrafil.
     
    43
    "The Reds" si vymieňajú loptu v okolí stredového kruhu, nikam sa zvlášť neponáhľajú, prvý polčas zrejme chcú dohrať s kľudom.
     
    44
    S kľudom ho však zrejme nedohrá Coutinho, ktorý sa z ničoho nič objavil v dobrej streleckej pozícii z hranice pokutového územia. Svoju strelu však trestuhodne vyslal mimo brány.
     
    45
    Beží nám posledná minúta riadnej hracej doby prvého polčasu, domáci tím sa už nikam neponáhľa, tesné vedenie im zrejme zatiaľ bude stačiť.
     
    45+1
    Štvrtý rozhodca signalizuje, že nad rámec riadnej hracej doby bude nadstavovať ešte 1 minútu navyše.
     
    45+1
    Prvý polčas sa skončil.
     
    V nej sa už nič podstatné nestalo a tak po 45 minútach Liverpool vedie tesne 1:0, keď sa po rohovom kope presadil prvým gólom za Liverpool Benteke. Na opačnej strane sa síce podarilo skórovať Elphickovi, no gól strelil ramenom, takže pochopiteľne neplatil. Uvidíme, čo nám prinesie druhý polčas, ktorý začne zhruba o 22:03.
    Gólový okamih Christiana Bentekeho (Liverpool) počas debutu na Anfield, kde jeho zásluhou domáce Reds vedú nad Bournemouth 1:0. Úvodné bránke však predchádzal ofsajd.

     
    Hráči obidvoch tímov dnes po druhý raz opúšťajú svoje šatne, o malú chvíľu pokračujeme.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    46
    Počas prestávky neregistrujeme zmenu v zostave ani jedného z tímov, obaja tréneri tak majú k dispozícii všetky tri striedania.
     
    47
    Druhý polčas začali aktívnejšie hostia, tí sa tlačia dopredu s cieľom pokúsiť sa o vyrovnanie v čo najkratšom čase.
     
    48
    Pokúsil sa o to aj Ritchie, ten vystrelil z takmer dvadsať metrovej vzdialenosti, Mignolet ale všetko videl a tak s chytením jeho strely nemal väčšie problémy.
    James Milner (Liverpool) počas prvého polčasu nabehal 5,87 km, čo je viac, než ktorýkoľvek iný hráč na ihrisku.

     
    49
    Ďalší strelecký pokus Ritchieho po peknej akcii jeho tímu, tentoraz pálil z pravého rohu šestnástky, jeho pokus teraz letí nad.
     
    50
    Až teraz sa podarilo domácemu tímu vyslobodiť sa spod zovretia svojho súpera, hráči v červenom vyviezli loptu na súperovu polovicu a tam ju úspešne držia na svojich kopačkách.
     
    51
    Individuálne to skúsil Ibe, ten však pálil z veľmi ťažkej pozície, navyše bol tiesnený hneď dvojicou hráčov. Preto bola jeho strela veľmi nepresná.
     
    52
    Prichádza prvé striedanie v zápase, zápas predčasne končí pre Hendersona, ktorého miesto zaujme Can.
     
    53
    Lallana následne zahrával rohový kop, na ktorý sa snažil zareagovať práve striedajúci Can. Lopta mu však ušla za čiaru a rozohrávať bude Boruc.
     
    54
    Po súboji v stredovom kruhu sa na zemi ocitol otrasený Can, tomu pri páde súper nepríjemne priľahol hlavu a rameno.
     
    55
    Nevyzerá to však vážne, Can sa po malej chvíli pozviechal a bude môcť v hre pokračovať.
     
    55
    Benteke v útoku výborne získal loptu, rozohral to na Ibeho, ktorý peknou prihrávkou našiel pred bránou Milnera. Toho prihrávka trošku zaskočila a aj preto pálil vedľa.
     
    56
    K lopte sa po dlhšej dobe dostali hráči v modro-čiernom, na dostrel brány ich ale obrana Liverpoolu zatiaľ nepúšťa.
     
    57
    Zmeniť sa to pokúšal Ritchie, jeho jedovatý center pre istotu na roh vytlačil pohotový Mignolet.
     
    58
    Z toho napokon nič nebolo, naopak do protiútoku vyštartoval Can, ten prihrával Lallanovi, ktorý sa zdal byť faulovaný, no priamy kop nasledovať nebude.
     
    59
    "Červení" sa nikam neponáhľajú, loptu si vymieňajú v strednej časti ihriska kde sa im život snažia pressingom znepríjemniť protihráči.
    Reakcia fanúšika Liverpoolu po úvodnom góle Christiana Bentekeho (pre spustenie zvuku kliknite na ikonu v ľavom hornom rohu).

     
    60
    Obrovská šanca na vyrovnanie! A opäť pri tom bol Ritchie. Ten dostal rýchlu loptu z opačného krídla, Ritchie neváhal, z prvej vypálil, no trafil iba bočnú sieť. Zdalo sa, že sa lopta obtrela o tyč.
     
    61
    Nasledovať tak bude iba prvá výmena hráčov na strane Bournemouthu, Kinga na trávniku vymení Tomlin.
     
    62
    Hodina hry je za nami, Liverpool stále vedie najtesnejším rozdielom, v druhom polčase si až na šancu Ritchieho hostia v podstate nič nevypracovali.
     
    63
    Po peknej kolmici sa až do šestnástky dostal O'Kane, ten tentoraz zakončoval z takmer nulového uhla a Mignolet sa nachytať nedal.
     
    64
    Neúspešné dobývanie domácej brány pokračuje, hostia síce viac ovládajú loptu, na dostrel brány sa tentoraz nedostávajú.
     
    65
    Liverpool sa aj naďalej úspešne bráni, Ritchieho strieľaná prihrávka bola zablokovaná na rohový kop.
     
    66
    Mignolet zostáva pozorný, Tomlinov center z ľavej strany bez väčších problémov skryl vo svojom náručí.
     
    67
    Na hranici pokutového územia operoval šikovný Ibe, ten si trúfol sám proti trojici obrancov. Jeho snaha bola odmenená ziskom priameho kopu.
     
    68
    Philippe Coutinho to tentoraz riešil strelou, no svojou delovkou napálil iba hráčov stojacich v múre pred ním.
    Paolo Di Canio pred dvoma rokmi predal Matta Ritchieho zo Swindone do Bournemouthu, v ktorého drese pred pár okamihmi opečiatkoval bránkovú konštrukciu.

     
    69
    Aj napriek tomu si domáci tím podržal loptu, obrancovia si ju vymieňajú v strednej časti ihriska a v podstate kontrolujú zápas.
     
    70
    Prichádza druhé striedanie na strane Liverpoolu, ihrisko opúšťa Ibe, na poslednú dvadsaťminútovku nastúpi Roberto Firmino.
     
    71
    Škrtelova snaha o dlhočizné vysunutie Firmina mu nevyšlo, pass bol pridlhý a lopta skončila mimo hracej plochy.
     
    72
    Hráčom hostí sa kráti čas na vyrovnanie, naopak Liverpool by určite rád skóroval aj druhý raz v zápase, čím by sa hráči pochopiteľne trošku ukľudnili.
     
    73
    Zatiaľ to ale zvládajú, viac sa venujú obrannej činnosti, súperove snahy o zakončenie sú väčšinou včas zablokované.
     
    74
    Poistku teraz mohol pridať Coutinho. Po odrazenej Bentekeho hlavičke sa dostal k strele, no včas sa mu do cesty postavil jeden z brániacich hráčov a strelu zablokoval.
     
    75
    Ďalším potrestaným hráčom žltou kartou je domáci Gomez, Bournemouth tak bude zahrávať priamy kop.
     
    76
    Z toho nič nebolo, naopak hroziacu kontru za cenu faulu a následnej žltej karty musel zastaviť Ritchie.
    Manažéri oboch tímov pozorne sledujú svojich zverencov pri postrannej čiary. Kto bude po záverečnom hvizde šťastnejší?

     
    77
    Ďalší kartový trest, rozhodca s hráčmi stráca trpezlivosť. Tentoraz žltú kartu za úder lakťom zozadu vidí Tomlin.
     
    78
    Minúty nám plynú, Bournemouth musí viac otvárať hru, čo vyhovuje rýchlym hráčom Liverpoolu, ktorí sa síce dostávajú na dostrel brány, no kvôli už spomenutým nepresnostiam akcie často predčasne skončia neúspešne.
     
    79
    Pre domáci tím je najdôležitejšie to, že sa im darí udržať loptu na súperovej polovici, ďaleko od Mignoletovej svätyne.
     
    80
    Danielsovo úsilie prinieslo jeho tímu aspoň rohový kop, po tom však hlavička Wilsona letela mimo brány.
     
    81
    Nasleduje striedanie na strane hostí, z ihriska sa porúčal Gradel, ktorého nahradil Smith.
     
    81
    Strieda aj domáci tréner, v tomto prípade ide už o posledné striedanie, za postrannú čiaru odkráčal Coutinho, opačným smerom vybieha čerstvý Alberto Moreno.
     
    83
    Hra sa odohráva najmä v strednej časti ihriska, hosťom už zrejme pomaličky dochádzajú sily, uvidíme, či sa ešte nadýchnu k poslednému tlaku na súpera.
     
    84
    Snažil sa o to Ritchie, jeden z dnes najlepšie hrajúcich hráčov hostí, tentoraz sa mu ale center nevydaril a smeroval iba do prázdneho priestoru.
     
    85
    Hostia pokračujú v útoku, Smith do šestnástky vysunul Surmana, jeho prihrávka pred bránu bola zrazená na roh.
     
    86
    Po rohovom kope nastala pred bránou menšia skrumáž, lopta sa napokon nad brvno odrazila od hlavy útočiaceho hráča. Mignolet môže s kľudom rozohrávať.
     
    87
    Hostia márne hľadajú recept na domácu defenzívu, tá zostáva stopercentná a odoláva jednému pokusu o útok za druhým.
     
    88
    Tréner Howe využíva posledné striedanie, na ihrisko posiela Goslinga, ktorý zaujme miesto O'Kanea.
     
    89
    Center z ľavej strany nenarobil Mignoletovi väčšie problémy, ani jeden z hráčov v modro-čiernom nemal šancu naň doskočiť, domáci brankár sa s rozohrávkou pochopiteľne nenáhli.
    Philippe Coutinho (Liverpool) mal pred opustením ihriska na svojom konte rovnaký počet striel ako hráči Bournemouthu dohromady.

     
    90
    A mohlo byť rozhodnuté! Po rýchlej akcii po pravom krídle prišiel center pred bránu, kde naň pohotovo zareagoval Benteke, no ten strelou z prvej iba opečiatkoval brvno!
     
    90+1
    Nad rámec riadnej hracej doby sa budú nadstavovať ešte extra 4 minúty navyše.
     
    90+2
    Striedajúci Alberto Moreno zapol svoje motory, prešprintoval polovicu ihriska, dostal sa až k hranici pokutového územia, kde ho za cenu žltej karty musel zastaviť Cook.
     
    90+3
    Lallana prenechal strelu z priameho kopu Milnerovi, tomu ale strela vôbec nesadla a lopta letí poriadne vysoko nad.
     
    90+4
    To ho napokon až tak mrzieť nemusí, center pred bránu Mignoleta bol odvrátený, lopta sa nachádza v strednej časti ihriska, bežia nám posledné sekundy nadstaveného času.
     
    90+5
    Koniec zápasu.
     
    Je dobojované, v druhom polčase sme už gól nevideli a tak sa dnešným víťazom zápasu stáva domáci Liverpool. Jediným strelcom zápasu sa stal Benteke, ktorý tak prvým gólom za Liverpool rozhodol o dnešnej výhre.

    Po dnešnom zápase sa Liverpool bude so 6timi bodmi rovnakým skóre bude o tretiu priečku deliť s Manchesterom United, naopak Bournemouth si na svoje prvé body v najvyššej anglickej súťaži bude musieť počkať.

    Odomňa je to všetko, ďakujem Vám za pozornosť a prajem Vám pekný zvyšok dňa. (22:55:26)
    Hráči Liverpoolu oslavujú ďalšie tesné víťazstvo, o ktoré sa tento krát počas prvého polčasu postaral Christian Benteke.

    Andrej Marienka

    Góly: 26. Benteke

    Karty:   75. Joe. Gomez (LIV) – 34. O'Kane (BTH), 76. Ritchie (BTH), 77. Tomlin (BTH), 90+2. Cook (BTH)


    Liverpool FC: Mignolet – Clyne, Škrtel, Lovren, Joe. Gomez – Milner (C), Henderson (C) (52. Can) – Ibe (70. Firmino), Coutinho (81. A. Moreno), Lallana – Benteke.
    Náhradníci: Bogdán – K. Touré, Firmino, A. Moreno, Can, Origi, Ings.

    AFC Bournemouth: Boruc – Francis, Elphick (C), Cook, Daniels – Ritchie, O'Kane (88. Gosling), Surman, Gradel (81. Smith) – King (61. Tomlin), Wilson.
    Náhradníci: Federici – Gosling, Pugh, Mings, Smith, Tomlin, Distin.

    Rozhodca: Pawson – Lennard, Garratt