Dinamo Minsk – Sparta Praha 1:2 (kon.) | Blues – Třinec 1:6 (kon.) | Riga – Vítkovice 1:3 (kon.)
CSKA Moskva – K. Vary 13:0 (kon.) | Blues – Dinamo Minsk 4:3 (kon.) | CSKA Moskva – Vítkovice 6:0 (kon.)
K. Vary – Riga 10:2 (kon.) | Třinec – Sparta Praha 5:2 (kon.)
koniec
HC Dinamo Riga
1:3 (0:1, 0:1, 1:1)
HC Vítkovice Ridera
cz Sobota 08.08.2015, 10:45 • Stará Wek Arena, Třinec • President Cup
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 10:45.
     
    Hezké sobotní dopoledne ze staré třinecké Werk Areny! Duelem Dinama Riga s Vítkovicemi Steel vyvrcholí boje ve Skupině B letošního prvního ročníku turnaje President Cup! Duel začíná v 10:45.
     
    PRESIDENT CUP HC OCELÁŘI TŘINEC

    Na turnaji startují mladší dorostenci, tedy hokejisté narození v letech 2000 a 2001. Hlavním organizátorem je manažer mládeže třineckého klubu Jan Peterek. Do Třince se mu podařilo přitáhnout evropskou mládežnickou elitu a zorganizovat zajímavý turnaj. „Sjede se tady elita mládežnického hokeje, diváci mohou vidět různé zahraniční hokejové styly a taková šance se naskytá málokdy. Je to výjimečná akce, jedna z největších, které se v Třinci na klubové úrovni pořádají. Určitě to bude zajímavé, kluci ještě mají kariéru před sebou a možná tady diváci uvidí talenty, které se jednou objeví v NHL a reprezentacích," zve diváky ke sledování turnaje klubová ikona Ocelářů. Ve čtvrtek 6. srpna byl turnaj slavnostně rozlosován, osm týmů byl rozřazeno do dvou skupin a dvou hal.

    Skupina A (nová WERK ARENA)

    HC Oceláři Třinec
    HC Energie Karlovy Vary
    CSKA Moskva
    Espoo Blues

    Skupina B (stará WERK ARENA)

    HC Vítkovice Steel
    HC Sparta Praha
    Dinamo Minsk
    Dinamo Riga

    Systém turnaje

    Osm týmů je rozděleno do dvou skupin po čtyřech, do semifinále postoupí dvě první mužstva z každé skupiny, zbylé týmy si zahrají o umístění. Vyvrcholením turnaje bude ještě po finále utkání All Stars. Turnaj hostí dva zimní stadiony, nová a stará WERK ARENA. Skupina A se odehraje v nové, stejně jako boje o medaile a All Stars Game, zatímco skupinu B a boje o umístění budeme sledovat ve staré aréně. Skupinová fáze a play-off se odehrají v pátek a sobotu, v neděli se těšme na boje o 7., 5. a 3. místo, finále a All Stars Game.
     
    V prvním dnešním duelu si hráči Sparty Praha pojistili postup do semifinále z prvního místa.

    Vítkovice tak mají postup ve svých rukou. Jakýkoliv bodový zisk z tohoto utkání bude znamenat postup Ostravaů z druhé příčky a tudíž semifinále s pravděpodobným vítězem Skupiny A – týmem CSKA Moskva.

    Tabulka skupiny B

    1. HC Sparta Praha – 9 bodů, skóre 15:5
    2. HC Vítkovice Steel – 3 body, skóre 7:9

    3. HC Dinamo Minsk – 3 body, skóre 10:8
    4. Dinamo Riga – 0 bodů, skóre 3:13
     
    Úvodní sestavy:

    Dinamo Riga: Bruveris (Saulgiezis) – Barovskis, Mežnieks, Milbergs (C), Lininš, Brikmanis, Rudzajs, Matejko, Vilcinš, Plostnieks – Konstantins, P. Marcinkevičs, D. Marcinkevičs, Rozmianecs, Jelenskis, Pontags, Grundmanis, Geldners, Prohorenkovs, Raivis Kristians, Polcs, Rudzitis

    HC Vítkovice Steel: Malík N. (Dobeš) – Bieniek, Bílý, Kuboš, Malík Z., Raška, Šulák, Vacula, Vícha – Beránek, Fridrich (C), Konečný, Kylnar, Lednický, Mrva, Pastor, Plánka, Vjačka, Vojtovič, Žemba, Urban..
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:32
    Nick Malík v bráně Vítkovic si připisuje první zákrok. Střelou z kruhu pro vhazování jej prověřil Patricks Marcinkěvičs, vítkovický brankář zasáhl betonem.
     
    00:52
    Další zákrok pro Malíka. Z mezikruží pálil Grundmanis, kotouč si našel cestu do lapačky brankáře Vítkovic.
     
    01:30
    Jakub Kylnar se dostal do úniku, než však stačil vystřelit, byl odstaven od kotouče jedním z vracejících se hráčů.
     
    02:20
    Ostravané teď převzali iniciativu, zatím se ale nemohou vymanit z rohu kluziště v útočné třetině.
     
    02:39
    Kotouč se nakonec dostal do brankoviště, Bruveris jej proto raději ukryl v lapačce. Buly v pásmě Rigy.
     
    03:20
    Vítovičtí se marně pokoušejí projít skrz obranný val Dinama. V posledních okamžicích se to postupně nepovedlo Plánkovi a Lednickému.
     
    03:57
    Na druhé straně se před vítkovickou branku tlačil Rozmianecs, do zakončení ho však nepustil obránce Zack Malík.
     
    04:17
    Skrumáž před rižskou brankou, gólman Bruveris vůbec nevěděl, kde má puk! Nakonec se mu jej povedlo zastavit před brankovou čárou, stav je tedy stále bezbrankový!
     
    05:06
    Jakub Kylnar vzal kotouč ve vlastním pásmu, přebruslil skrz neutrální zónu a kousek za modrou nahodil na branku. Puk nakonec zapadl do Bruverisovy lapačky, buly v útočném pásmu Vítovic.
     
    05:38
    Patricks Marcinkěvičs se jako blesk z čistého nebe vynořil před brankářem Malíkem a tečoval nahození Grundmanise! Naštěstí pro Vítkovice kotouč letěl těsně nad horní tyč!
     
    06:17
    V další šanci byl opět Grundmanis, tentokráte ho však zastavil beton Nicka Malíka. Dinamo je v úvodu utkání aktivnějším týmem.
     
    07:02
    A další zákrok pro vítkovického muže s maskou. Rize se sice rozehrávka příliš nevedla, nakonec se ale Jelenskis propracoval k zakončení, střelou švihem však trefil jen připraveného Malíka.
     
    07:40
    Ostravané se dostali do útočné třetiny, zatím ale bojují o kotouč v rohu kluziště. Ve vítkovických barvách tam jsou Kylnar s Konečným, zatím však stále nemohou vydolovat kotouč.
     
    08:20
    Po Bruverisově zákroku a následném buly se Dinamo prokličkovalo do střední třetiny. Tam ale hokejisté rižského týmu přišli o kotouč a nabídli tak Vítkovicím další šanci. Ta končí střelou Šuláka a zákrokem Bruverise.
     
    08:56
    A další přesné zákroky pro lotyšského brankáře. Bekhendovou střelou jej prověřil Mrva, od modré pak zápěstím Bílý. V obou případech zasáhla Bruverisova lapačka.
     
    09:22
    Ostravané převzali iniciativu na svou stranu a jsou nebezpečnějším týmem. Na branku Dinama letěl další pokus, tentokráte z hole Pastora. Bruveris ani nemusel zasahovat, kotouč letěl mimo.
     
    10:09
    Ukázkovým bodyčkem se proti Urbanovi prezentoval Arturs Barovskis. Obránce Rigy zasáhl tak dobře, že navíc vystavil Urbana do ofsajdu.
     
    10:55
    Barovskis nejprve zastavil přechod Zacka Malíka, pak ale se svými spoluhráči jen sledoval akci Vitkora Konečného. Své spoluhráče opět podržel gólman Bruveris, který ani tentokráte nepropustil kotouč za svá záda.
     
    11:34
    Na druhé straně zahrozil Jelenskis, jeho střela švihem z pravého bodu pro vhazování ale letěla příliš vysoko.
     
    12:41
    Bruveris opět v pohotovosti! Vlajčka si nabruslil mezi kruhy, stříleným pasem pak hledal volného spoluhráče. Přihrávka ale přesná nebyla.
     
    13:01
    Na druhé straně se Patricks Marcinkěvičs s Elvisem Eduardsem Grundmanisem dostali do přečíslení dvou proti nikomu! Marcinkěvičs přenechal zakončení pro Grundmanise, ten ale ztroskotal na pozorném Nicku Malíkovi!
     
    13:45
    Dinamo si zahraje první přesilovku. Na trestnou lavici byl poslán Šimon Bílý, od rozhodčích dostal dvě minuty za sekání.
     
    14:17
    Rize se nepovedla rozehrávka a Zach Malík mohl osvobodit svůj tým. Dinamo musí začít od vlastní branky.
     
    14:49
    Ostravané se mohli dostat do vedení! Za hostující obranu se dostal Urban, tváří v tvář brankáři Bruverisovi ale neuspěl!
     
    15:16
    Třicet vteřin zbývá z rižské přesilovky, Dinamo zatím nepředvedlo nic, co by stálo za zmínku.
     
    15:35
    A početní výhoda navíc končí předčasně. Sekáním se provinil Arturs Barovskis. V následujících devíti vteřinách se bude hrát ve čtyřech na obou stranách, pak začne přesilovka Vítkovic.
     
    15:40
    Hned po buly se kotouč dostal na modrou k Bieniekovi, který napřáhl a tvrdě vypálil. Bruveris opět ve střehu, stav stále bezbrankový.
     
    16:00
    Začíná vítkovická přesilovka, Dinamu se ale daří vyhodit kotouč do střední třetiny.
     
    16:15
    Riga se opět osvobozuje. Nepřesný pas Urbana sebral Grundmanis a poslal puk za Malíkovu branku.
     
    16:38
    Ostravané se pokusili o bleskový přechod modré čáry, jejich postup ale končí na útočné modré. Rozhodčí pískají ofsajd.
     
    16:57
    Vítkovičtí se nemohou natrvalo usadit v pásmu Rigy, zatím jen marně přecházejí přes modrou čáru.
     
    17:10
    Další pokus o proniknutí do útočného pásma už Ostravanům vyšel. Šulákovo nahození končí v Bruverisově lapačce, buly po jeho levici.
     
    17:29
    Další tvrdá rána z hole Vojtěcha Šuláka a další přesný zákrok v podání Bruna Bruverise. Stále čekáme na první branku, Vítkovicím zbývá pět vteřin z přesilovky.
     
    17:40
    Dinamo je kompletní, zatím se ale nemůže dostat ze své třetiny.
     
    18:09
    Postaral se o to až vítkovický Kylnar, který nepřesným pasem vyhání své spoluhráče do neutrální zóny.
     
    18:49
    Druhá přesilovka pro Vítkovice. Na trestnou lavici usedá Korkus Konstantins, provinil se sekáním.
     
    19:20
    Tohle už ze strany Ostravanů vypadá mnohem lépe. Vítkovičtí drží svého soka po zámkem, zatím ale stále neznají recept na překonání brankáře Bruverise. Marně se o to pokoušel Bieniek a poté i Vjačka.
     
    19:55
    Vítkovice právě vstřelily branku!
    Vítkovický tlak nakonec přináší své ovoce a Ostravané jdou pět vteřin před koncem periody do vedení! Kotouč se v nepřehledné situaci odrazil na hůl PETRA FRIDRICHA, který z bezprostřední blízkosti nedal Bruverisovi sebemenší šanci! Asistence: Tomáš Vjačka, Tadeáš Vícha.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Máme za sebou úvodních dvacet minut tohoto duelu, o jednu branku jsou zatím lepší Vítkovice. Ostravanům to ale trvalo téměř celou první třetinu, než našli recept na dobře chytajícího Bruverise. Nakonec se to vítkovickým hráčům, jmenovitě Petru Fridrichovi, povedlo v přesilové hře pět vteřin před první sirénou. Uvidíme, co tento gól udělá s psychickým rozpoložením hráčů Rigy.

    Druhá třetina začne v 11:36.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:55
    Dvě šance pro Adama Beránka. Vítkovický forward nejprve napálil Bruverisovy betony, později to zkoušel odrazem od bránícího Patrikse Marcinkěvičse. Kotouč však zaplachtil za rižskou branku
     
    21:28
    Bruverisovy betony opět v pohotovosti, veškerý prach z nich teď vyprášil Fridrich.
     
    21:55
    A další Bruverisův zákrok. Rižský brankář opět musel být v pozoru, kotouč se opět odrazil od jeho spoluhráče. Bruveris ale má rychlou lapačku, puk proto zapadl přímo do ní.
     
    22:15
    Přesilová hra pro Vítkovice. Toms Lininš krosčekoval u hrazení jednoho z Vítkovických, půjde si proto odsedět dvě minuty.
     
    22:23
    Zack Malík pálil velmi tvrdě od modré čáry, moc nechybělo, aby kotouč zapadl do horního růžku. Nakonec však končí na zadním mantinelu.
     
    23:08
    Dinamu se povedlo sebrat kotouč a poslat jej do střední třetiny. Ostravané už ale jsou zpátky v útočné třetině, na Bruverise opět pálil Malík. Stejně, jako v předchozím případě, jeho střela letěla příliš vysoko.
     
    23:54
    Bruveris měl pořádnou kupu štěstí! Lotyšský gólman vyrazil kotouč jen k volnému Jakubu Kylnarovi, který doklepával do odkryté branky! Bruveris ještě stihl rukou změnit směr kotouče, který nakonec odskákal vedle levé tyče!
     
    24:30
    Riga je kompletní. Dinamo se hned pustilo do útočné akce, která ovšem končí kousíček za modrou čarou. Šulák od puku odstavil Grundmanise a může tak rozehrát akci svého týmu.
     
    25:16
    Na jejím konci byla rána Petra Fridricha z mezikruží, která ovšem mohla být malinko přesnější. Fridrich minul bránu, kotouč končí za rižskou brankou.
     
    25:47
    To Mrva už pálil přesněji, Bruverise se mu ale ani tak překonat nepovedlo. Buly v pásmu Rigy.
     
    26:35
    Ostravané jsou opět nastěhováni v pásmu Rigy, Bruverise se jim ale zatím ohrozit nepovedlo...
     
    27:06
    A v nejbližších vteřinách ani nepovede. Raškovi utíká kotouč do střední třetiny, Vítkovice musí začít znovu.
     
    27:22
    S rychlým útokem přispěchal Konečný, ani jeho střela ale nebyla natolik přesná, aby na ni Bruveris nedosáhl. Další buly před brankářem Rigy.
     
    27:40
    V pozoru musel být brankář Nick Malík! Před vítkovickou branku se totiž skrz trojici bránících hráčů prokličkoval Rudolfs Polcs, který celou akci zakončoval bekhendovou střelou. Malíkova lapačka ale byla na svém místě, Vítkovice proto stále drží jednobrankový náskok!
     
    28:54
    Dvě velké šance na obou stranách! Nejprve si vítkovičtí Beránek s Fridrichem vyměnili kotouč, Beránek pak ale střelou na vzdálenější tyč trefil jen Bruverisovu lapačku! Na druhé straně zahrozili Patriks Marcinkěvičs s Ansonsem Rivisem Kristiansem! Druhý jmenovaný se ale dostal do téměř nulového úhlu, odkud již nedokázal zasunout kotouč do odkryté branky!
     
    29:39
    Početní výhoda pro Dinamo. Na trestnou lavici usedá Jakub Mrva, který se provinil hákováním.
     
    30:33
    A přesilovka Rigy bude dvojnásobná! Šimon Bílý u hrazení podrazil Mežniekse. Dostává tak dvě minuty. Dinamo čeká 66 vteřin přesilovky pěti proti třem.
     
    31:10
    Třicet vteřin zbývá do návratu Mrvy, Vítkovičtí se podruhé v krátkém časovém intervalu osvobozují.
     
    31:32
    Střela Barovskise provětrala Malíkovy betony, vítkovické vedení to ale neohrozilo.
     
    31:55
    Ostravané jsou ve čtyřech. Mrvovi se po návratu z trestné lavice naskytla příležitost sólového úniku, pas byl ale příliš prudký na to, aby jej vítkovický forward dokázal zpracovat.
     
    32:32
    Vteřina zbývá do konce rižské přesilovky, vypadá to, že Vítkovice již tuto situaci ustojí. Kotouč skončil v hledišti, buly ve střední třetině.
     
    32:43
    Vítkovice jsou kompletní! Tadeáš Vícha po konci oslabení nahodil kotouč na Bruverise, který si netroufl rozehrát. Buly v pásmu Rigy.
     
    33:43
    Vícha se dostával do dobré příležitosti, před bránu mu ještě najížděl Fridrich. Víchovi ale v posledním okamžiku kotouč vypíchl Vilcinš, čímž zabránil Vítkovickým zakončit svou akci.
     
    34:21
    Další pokus Vítkovic o přechod do útočné třetiny končí na modré čáře. Odpískán je ofsajd, buly v neutrální zóně.
     
    34:55
    Vítkovice právě vstřelily branku!
    Vítkovice jsou za svou aktivitu ve druhé třetině odměněny druhou trefou! Kotouč se po nepřehledné situaci odrazil mezi kruhy, tam si ho našel JAKUB VACULA, který střelou do horního rohu nedal Bruverisovi sebemenší šanci! Bez Asistence.
     
    35:38
    Zahrozit na druhé straně mohl Raivis Kristians, kterého zpoza brány hledal Patriks Marcinkěvičs. Přihrávka ale byla možná o něco prudší, než by musela být, a Kristians jen promáchl
     
    36:13
    Mrva se s Fridrichem dostali až před Bruverisovu svatyni, Mrvova střela, ani Fridrichova dorážka, ale lotyšského brankáře nepřekonala.
     
    36:30
    Petr Fridrich teď zazdil vyloženou šanci! Kotouč se odrazil přímo na čepel vítkovického kapitána, který před sebou měl pouze prázdnou branku! Fridrich ale trestuhodně přestřelil!
     
    37:32
    Lednický se už už napřahoval, když mu zezadu kotouč sebral vracející se Matejko.
     
    38:12
    Dinamo se nemůže vymanit z vlastní třetiny, Vítkovicím se zase nedaří zakončit své kombinace.
     
    38:37
    Ke střele k kruhu pro vhazování se dostal Jan Vojtovič. Jeho pumelice však trefila jen připraveného Bruverise.
     
    39:40
    Další dobrá šance pro Vojtoviče, kotouč tentokráte letěl vedle.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Máme za sebou čtyřicet minut zápasu a Vítkovice jsou opět blíže k postupu do semifinále. Ostravané ve druhé části přidali druhou branku, o tu se postaral Jakub Vacula. Dvacet minut tedy dělí svěřence trenéra Mojmíra Trličíka od postupu.

    Třetí třetina začne přibližně v 12:24.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:36
    Před Bruverise se po levé straně natlačil Vacula, z bezprostřední blízkosti ale lotyšského gólmana překonat nedokázal.
     
    40:58
    Vítkovice právě vstřelily branku!
    O chvíli později se už Vítkovičtí radují a jdou do tříbrankového trháku! Rychlou akci předvedla dvojice Adam Urban – VIKTOR KONEČNÝ, přičemž druhý jmenovaný zakončil útok Vítkovic střelou mezi Bruverisovy betony! Asistence: Adam Urban.
     
    41:47
    Ostravané jsou v úvodu poslední dvacetiminutovky aktivnějším týmem. Na Bruverise pálil Kylnar, kotouč ale netrefil brankovou výseč.
     
    42:28
    Na druhé straně ze proti pokusu Grundmanise zaskvěl Nick Malík! Vítkovický brankář se přesouval od jedné tyči ke druhé, i tak ale dokázal zastavit dobrou šanci Rigy!
     
    42:52
    Hra se přelévá z jedné strany na druhou. V pozoru musel být Bruveris, jehož pozornost otestoval Fridrich. Puk končí v lapačce rižského gólmana, buly po jeho pravici.
     
    43:10
    Skrytá střela Rudzitise protáhla Malíka, vítkovický brankář nakonec ale nemusel zasahovat.
     
    43:33
    Stejně tak se na druhé straně Bruveris jen ohlédl za kotoučem, který vyletěl z Bílého čepele. Puk minul branku, stav stále 3:0 pro Vítkovice.
     
    44:21
    Urban se už už hnal do rychlé akce, v tom mu ale na druhé straně modrou přejel Konečný, čímž ho vystavil do ofsajdu.
     
    45:15
    Ostravané se snaží proniknout do pásma soupeře, zatím ale ztroskotávají kousek za modrou čarou.
     
    45:41
    Tentokráte je zastavila už modrá čára. Vojtovič byl o něco rychlejší, než měl být, sudí píská ofsajd.
     
    46:30
    Vojtěch Šulák vypálil z levé strany prudkou ránu, ani ta ale nebyla přesná. Kotouč proletěl kolem levé tyče Bruverisovy klece a odrazil se do střední třetiny.
     
    47:22
    Před Malíkem se zjevil Lininš, ten však nedokázal trefit skákavou přihrávku.
     
    48:00
    Hra v posledních minutách nepřináší zrovna oku lahodící akce. Svůj díl na tom jistě má kvalita ledu ve staré Werk Areně, která v těchto tropických teplotách není ideální.
     
    48:18
    Nepřesná rozehrávka Dinama znamená icing, buly před Bruverisem.
     
    49:01
    Dinamu se naskýtá šance na snížení třígólové ztráty. Adam Urban si v souboji o kotouč počínal nedovoleně, příští dvě minuty stráví na trestné lavici.
     
    49:34
    Riga právě vstřelila branku!
    Dinamo využívá početní výhodu a snižuje vítkovický náskok! Kotouč se zpoza branky odrazil přímo k volnému RUDOLFSU POLCSOVI, který využil zmatků ve vítkovickém brankovišti a propálil bezmocného Malíka! Asistence: Dominiks Marcinkěvičs.
     
    50:27
    O rychlou odpověď se pokusil Jan Vojtovič, který pálil z mezikruží. Střela švihem ale nebyla dostatečně razantní, aby kotouč stihl proletět nad zvedající se rukou brankáře Bruverise.
     
    51:04
    Akci Dinama zastavuje ofsajd, buly ve středním pásmu.
     
    52:18
    Vítkovičtí drží útočnou třetinu, dlouho se jim ale nedařilo obstřelit bránící hráče. Povedlo se to až Mrvovi, jehož pokus zastavuje Bruverisova lapačka.
     
    53:15
    Dinamu se povedlo na chvíli zaměstnat vítkovickou obranu, brankáře Malíka už však ne. Na druhé straně pak z mezikruží střílel Lednický, jeho pokus ale letěl nad branku.
     
    54:20
    Patriks Marcinkěvičs přebruslil celé kluziště, od levého mantinelu pak vypálil. Rižský forward mířil mezi betony, Nick Malík si tuto mezírku dokázal pohlídat a zmařit lotyšskou radost.
     
    54:50
    V permanenci také Bruveris, který musel řešit dva pokusy vítkovických hráčů. Nejprve jej od modré prověřil Zack Malík, s dorážkou pak přispěchal Urban. Ani jeden z nich nebyl úspěšný.
     
    55:31
    Kotouč se zcela náhodným způsobem odrazil k volnému Vojtovičovi, který chtěl po obkroužení branky zasunout puk za Bruverisova záda. To se však vítkovickému útočníkovi nepovedlo.
     
    56:10
    Adam Beránek vybruslil od zadního mantinelu a střelou z otočky pálil na rižskou branku. Bruveris toho sice přes clonícího hráče příliš neviděl, i tak ale dokázal schovat kotouč do své lapačky.
     
    56:20
    Dinamu se ještě naskýtá šance na korekci stavu. Na trestnou lavici totiž usedá Tomáš Vjačka, který si odsedí dvě minuty za hrubost.
     
    57:25
    Tvrdá rána Rudzajse od modré pouze vyprášila Malíkovy betony, Vítkovičtí se poté zmocnili puku a odpálil jej do bezpečí.
     
    58:01
    Dvě minuty do konce, Ostravané stále vedou o dvě branky. Riga musí znovu začít od vlastní branky.
     
    58:20
    Přesilovka Dinama je u konce, zdá se, že si Vítkovice tento zápas již pohlídají.
     
    59:02
    Vojtovič dvakrát pálil. Poprvé trefil bránícího hráče, poté brankáře Bruverise.
     
    59:40
    Utkání se chýlí ke konci. Bruveris si připisuje ještě jeden zákrok po střele Vjačky.
     
    Konec zápasu.
     
    Vítkovice vítězí a postupují do semifinále! V něm se utkají s týmem CSKA Moskva, který po dvou třetinách vede nad Karlovými Vary 8:0. O první místo by ruský celek musel připravit zázrak.
     
    Mojmír Trličík (trenér Vítkovic): "Bruslařsky a v individuálních činnostech jsme byli lepším týmem, než soupeř, který přijel s mladšími kluky a to bylo hodně znát. Oba brankáři podali výborný výkon, na obou stranách byla spousta nevyužitých šancí. Byl to další dobrý přípravný zápas, naše hra se pomalu začíná zlepšovat. Teď nás ale čeká soupeř možná nejtěžší, naše hra bude muset vypadat úplně jinak."
     
    Z mé strany to je prozatím vše, ze staré Werk Areny se přihlásíme opět v 15:00, kdy začnou duely o umístění na 5. – 8. místě. Jako první na ledovou plochu vyjedou týmy Espoo Blues a Dinamo Minsk. (13:17:14)

    Daniel Ježek

    Góly a asistencie: 50. Polcs (Marcinkěvičs D.) – 20. Fridrich (Vjačka, Vícha), 35. Vacula, 41. Konečný (Urban)


    HC Dinamo Riga: Bruveris (Saulgiezis) – Barovskis, Mežnieks, Milbergs (C), Lininš, Brikmanis, Rudzajs, Matejko, Vilcinš, Plostnieks – Konstantins, P. Marcinkevičs, D. Marcinkevičs, Rozmianecs, Jelenskis, Pontags, Grundmanis, Geldners, Prohorenkovs, Raivis Kristians, Polcs, Rudzitis
    HC Vítkovice Ridera: Malík N. (Dobeš) – Bieniek, Bílý, Kuboš, Malík Z., Raška, Šulák, Vacula, Vícha – Beránek, Fridrich (C), Konečný, Kylnar, Lednický, Mrva, Pastor, Plánka, Vjačka, Vojtovič, Žemba, Urban.