Piešťany – Pavlodar 1:2 (kon.) | Olomouc – Vítkovice 2:1 (1:0 po s.n.) | Martin – Lipt. Mikuláš 3:1 (kon.)
Sparta Praha – Liberec 3:1 (kon.) | Trnava – Senica 3:4 (kon.) | Jihlava – Trenčín 2:5 (kon.)
HC Slovan – Zlín 3:2 (1:0 po s.n.)
po s.n. (1:0)
HC Olomouc
2:1 (1:0, 0:0, 0:1)
HC Vítkovice Ridera
cz Štvrtok 06.08.2015, 17:00 • Zimní stadion Olomouc • Prípravný zápas
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    V samostatných nájezdech zvítězil tým HC Olomouc.
    Autorem vítězné branky je MATĚJ PEKR.
     
    59:37
    Velmi aktivní Pekr mohl rozhodnout. V přečíslení domácích vzal Pekr zodpovědnost na sebe, ale puk mu v posledním momentu utekl.
     
    56:48
    Před brankou domácích se zjevil Kolouch, který bekhendem mířil do odkryté části olomoucké klece. Jenže Konrád vytáhl skvělý zákrok a lapačkou puk chytil.
     
    56:28
    Hanáci svého soupeře i nadále svírali, jenže Laš (OLO) se dopustil nedovoleného zákroku. Bude se tak hrát ve čtyřech na obou stranách.
     
    55:57
    Domácí svému soupeři pořádně zatápí. Na ránu z pravého kruhu pro vhazování by neměl Dolejš žádnou šanci, naštěstí pro Vítkovice ale Pekr branku minul.
     
    54:57
    Balán (VIT) ve středním pásmu potáhl Pekra, který skončil na ledě. Domácí budou hrát početní výhodu.
     
    50:57
    Kucsera vypálil z první, ovšem Konrád se bleskově přesunul k pravé tyči a nebezpečnou ránu zneškodnil.
     
    49:34
    Hanáci budou hrát ve čtyřech. Na trestnou lavici odchází Jaroměřský (OLO) za hrubost.
     
    48:46
    Burger obkroužil kolem domácí svatyně a předložil puk svému spoluhráči. Proti jeho ráně Konrád ale zasáhl dobře, prostor u levé tyče si pohlídal.
     
    46:38
    Knotek (OLO) v útočném pásmu Mory sestřelil Olesze (VIT). Na tohle sudí nijak nereagoval, nicméně na zpětný atak vítkovického hráče již ano. Sudí posílá oba hráče na trestnou, přestože se domácí hráč evidentně do šarvátky nezapojil.
     
    44:23
    Vítkovice právě vstřelily branku!
    Hosté vyrovnávají stav utkání na 1:1. Ve hře čtyř proti čtyřem předložil Sloboda kotouč na druhou stranu LUKÁŠ KUCSERA, který sice napoprvé trefil jen tyč domácí branky, odražený puk už ale za brankovou čáru dorazil. Asistence: Karel Sloboda.
     
    43:28
    Početní výhoda Hanáků trvala jen chvíli. V útočné třetině se zbytečně provinil nebezpečnou hrou vysokou holí Knotek (OLO).
     
    43:15
    Vítkovický Pastor (VIT) byl ve středním pásmu sražen Jerglem, přičemž ztratil helmu. To se hostujícímu hráči vůbec nelíbilo a hned prvního olomouckého hráče, co jel kolem, srazil nedovoleným způsobem k ledu. Domácí budou hrát přesilovku.
     
    39:27
    V závěru druhé třetiny budou hrát hosté přesilovou hru. Na trestnou lavici odjíždí Vodný (OLO) za držení protihráče.
     
    38:00
    Hanáci měli další příležitost. V přečíslení tří na dva pálil Houdek, ale bohužel pro domácí trefil jen obránce.
     
    36:43
    Káňovu střelu z levé strany vyrazil Konrád betonem. Vzápětí na druhé straně unikal sám na brankáře hostů Jergl. Jeho tvrdý projektil letěl nad branku Vítkovic.
     
    34:24
    Olomoučtí měli dvě velké příležitosti. Nejprve Pekr netrefil přihrávku od Knotka, chvíli poté zůstal sám před brankovištěm soupeře Laš, jehož rána těsně minula horní růžek Dolejšovy branky.
     
    31:43
    Ve středním pásmu se rozjel Illéš, který unikal sám na branku Mory. Konrád ale opět drží jednobrankové vedení svého týmu, ani tentokrát si Vítkovičtí na brankáře Mory nepřišli.
     
    29:48
    Hanáci jeli ve dvou proti jednomu. Holec předložil puk Zuzinovi, který tváří v tvář Dolejšovi přestřelil hostující branku.
     
    25:52
    Domácí byli chvíli pod tlake, což vyústilo ve faul Nesvadby (OLO). Domácí obránce bude pykat za hákování.
     
    23:15
    Nahození Nesvadby lehce tečoval Mikúš. Na změnu směru kotouče nedokázal Dolejš vůbec zareagovat, ale naštěstí pro něj puk vítkovickou svatyni těsně minul.
     
    19:07
    Nahození od modré se pokusil těsně před domácím brankovištěm tečovat Balán. Ačkoli puk zasáhl, mezi tři tyče se netrefil.
     
    14:50
    Před chvíli potrestaný Balán převzal puk ve středním pásmu a sám unikal na olomouckou branku. Proti Konrádovi vytáhl bekhendový blafák, nicméně domácí brankář lapačkou puk se štěstím vyrazil.
     
    12:34
    První početní výhodu si zahrají Kohouti. Na trestnou lavici usedá Balán (VIT), který se provinil podražením.
     
    09:58
    Hosté budou hrát přesilovou hru. Soudek (OLO) se provinil nedovoleným způsobem proti pravidlům. Mora se bude muset bránit..
     
    08:59
    Velká příležitost Ostravanů. Pohledná kombinace na jeden dotek skončila u Kucsery, jehož střelecký pokus těsně minul levý horní roh domácí svatyně.
     
    01:07
    Olomouc právě vstřelila branku!
    Hanáci se velmi brzy ujímají vedení. Za brankou Vítkovic se zmocnil puku Eberle, který našel u pravé tyčky osamoceného JAKUBA HERMANA, který z první propasíroval puk mezi tyče. Asistence: Jan Eberle.

    Miroslav Fantal

    Góly a asistencie: 2. Herman (Eberle), rozh. náj. Pekr – 45. Kucsera (Sloboda)

    Samostatné nájazdy:

    1. séria:
    0:0   Káňa (VIT)
    0:0   Herman (OLO)
    2. séria:
    0:0   Kolouch (VIT)
    1:0   Pekr (OLO)
    3. séria:
    1:0   Olesz (VIT)
    1:0   Houdek (OLO)
    4. séria:
    1:0   Balán (VIT)
    1:0   Mikúš (OLO)
    5. séria:
    1:0   Zdráhal (VIT)
    1:0   Jergl (OLO)


    HC Olomouc: Konrád (Vošvrda) – Ondrušek, Valenta, Houdek, Nesvadba, Škůrek, Jaroměřský – Pekr, Knotek (C), Laš – Kucharczyk, Herman, Eberle – Zuzin, Holec, Vodný – Soudek, Mikúš, Řípa – Jergl.
    HC Vítkovice Ridera: Dolejš (Kantor) – Kudělka, Štencel, Štich, Sloboda, Klok, Čerešňák, Pastor, Kovář L. – Olesz, Kolouch, Hlinka – Kucsera, Balán, Vandas – Tomi, Burger (C), Zdráhal – Húževka, Illéš, Káňa J.