Tlačová konferencia SOV pred OH 2016 (kon.) | Tlačová konferencia ŠK Slovan Bratislava (kon.)
Tlačová konferencia FC Krasnodar (kon.)
koniec udalosti
Tlačová konferencia Slovenského olympijského výboru pred OH 2016

Streda 05.08.2015, 10:00Tlačové konferencie
     
    Predstavitelia SOV nám priniesli všetky podrobnosti a zaujímavosti o OH v Riu 2016. Nižšie si môžete prečítať vyjadrenie zástupcov SOV i športovkyne D. Bartekovej, ja sa s vami zatiaľ lúčim a prajem príjemný zvyšok dňa. (10:38:10)
     
    Ešte prinášame niekoľko podrobností z oficiálnej tlačovej správy pred OH 2016 v Rio de Janeiro.

    Olympijské hry sa konajú v dátumoch 5. – 21.8. 2016 v Rio de Janeiro, súťažiť sa bude v 42 športoch počas 19 súťažných dní.

    Na hrách sa zúčastní 205 olympijských výborov a celkovo 10 500 športovcov. Ďalej príde 7 000 dalších členov výprav, 45 000 dobrovoľníkov, 25 100 zástupcov médií a 3 200 rozhodcov.

    Na hrách prebehnú súboje v 42 športoch v 306 medailových disciplínach. Do predaja pôjde 7,5 milióna lístkov, z toho 3,8 milióna z nich bude lacnejších než 30 dolárov, čo činí približne 27 eur.
     
    Generálny sekretár SOV J. Liba: ,,Som veľmi rád, že v spolupráci so Slovenskou olympijskou marketingovou sme spustili viaceré projekty s partnermi, napríklad s džúsmi Rio, ktoré sa prirodzene spájajú s miestom konania olympiády. Zároveň si naši školáci môžu zakúpiť nové učebné pomôcky so symbolikou našich olympionikov, má to byť motivácia aj pre to, aby začali sami športovať."
     
    Strelkyňa a členka MOV D. Barteková: ,,Teším sa, že sa tu stretávame. Včera som sa vrátila zo zasadnutia MOV v Kuala Lumpur. Voči organizačnému výboru v Riu panovala veľmi dobrá atmosféra, príprava prebieha v súlade s časovým plánom, športoviská sú na 60 až 70 % dokončené. Olympijské hry v Riu by mali byť doručené tak, ako majú byť. To, že sa na OH tešia aj obyvatelia, svedčia aj zvýšené čísla z hľadiska podpory olympijských hier, záujem o šport v krajine veľmi stúpol. My sa do Ria ako športovci veľmi tešíme."
     
    Designovaný vedúci výpravy na OH 2016 P. Korčok: ,,Základné informácie o slovenskej výprave – kvalifikovalo sa zatiaľ 19 športovcov, 10 atlétov, 5 strelcov, 3 plavci a 1 cyklista. Predpoklad je taký, že by sme mali prekročiť počet 47 nominovaných športovcov z Londýna, nebude to však výrazne vyššie číslo. Ďakujem zväzu aj ministerstvu školstva za pomoc našim najlepším športovcom, aby mohli napĺňať vyššie olympijské ambície. Máme projekt Slovenský olympijský tím, zameraný na marketing, aj to pomáha v príprave. 16. augusta odchádzame so športovým riaditeľom M. Bučekom na seminár, ktorý sa koná vždy rok pred olympiádou."
     
    Generálny sekretár SOV J. Liba: ,,Je porekadlo, že človek musí navštíviť Rio aspoň raz predtým, než zomrie. Je to mesto, ktoré očarí svojou prirodzenou krásou, vy sa na to môžete tešiť o 365 dní. Samotné mesto sa veľmi chystá na olympiádu, či už olympijská dedina, mesto, pláž Copacabana, slávna Maracana a podobne. SOV začína postupne štartovať predaj vstupeniek na toto podujatie, do konca roka by mali ísť do predaja. Dostali sme práva na cca 1 550 lístkov, chceme sa dopracovať k ďalším, aby fanúšikovia mohli cestovať na olympijské hry."
    Tlačová konferencia
     
    Veľvyslankyňa Brazílie na Slovensku S. Cleybuck: ,,Chcem vás srdečne pozvať na Olympijské hry do Rio de Janeiro. Brazílčania sa veľmi tešia na olympiádu a verím, že aj vy budete mať šancu spoznať Rio na vlastné oči."
     
    F. Chmelár: ,,Je skvelé stretnúť sa rok pred olympiádou v takejto takmer kompletnej zostave športovcov, vedenia SOV či médií. Všetci sa do Ria veľmi tešíme, Brazília je veľká krajina s obrovským potenciálom. Olympijské hry budú vôbec prvýkrát na juhoamerickom kontinente. Krajšie miesto a mesto na svete, ako je Rio de Janeiro, asi ani neexistuje. Brazílii vládnu ženy (úsmev), pani prezidentka drží záštitu nad celým podujatím a tu ju na Slovensku zastupuje veľvyslankyňa. Naša výprava nebude veľká, nie väčšia, ako na OH v Londýne. Verím, že tam budú športovci, ktorí budú mať šancu zabojovať o najvyššie olympijské miesta."
     
    Na olympiádu sa po dlhej dobe vracia rugby aj golf. Bude sa súťažiť v 306 medailových disciplínach, premiérovo sa predstavia reprezentácie Kosova a Južného Sudána.
     
    Vítam vás pri tlačovej konferencii SOV na bratislavskej Kuchajde, ktorá sa koná presne rok pred začiatkom LOH 2016 v Rio de Janeiro. Práve prebieha predstavovanie jednotlivých hosťov, ktorých vám približujeme nižšie.
     
    V stredu 5. augusta 2015 začne odpočítavanie jedného roku do začiatku Letných olympijských hier 2016 v brazílskom Rio de Janeiro! SOV pri tejto príležitosti zvolal tlačovú konferenciu, z ktorej vám prinesieme všetky podrobnosti.

    Pred novinárov predstúpi prezident SOV František Chmelár, generálny sekretár SOV Jozef Liba, designovaného vedúceho slovenskej výpravy na OH 2016 Petra Korčokaa zástupcovia partnerov SOV.

    Nebudú chýbať ani naši úspešní športovci. Svoje dojmy z blížiacej sa olympiády prinesú olympijské medailistky v športovej streľbe Zuzana Rehák-Štefečeková a Danka Barteková. Takisto prídu strelci Juraj Tužinský a Pavol Kopp, atléti Martina Hrašnová a Marcel Lomnický, rýchlostná kanoistka Martina Kohlová a gymnasta Samuel Piasecký. Tlačovej konferencie sa zúčastní aj bronzový medailista z Európskych hier v Baku a talentovaný boxer Viliam Tankó.

    Určite sa bude hovoriť o cieľoch, ambíciách, či plánoch smerom k Rio de Janeiro. V našom prenose vám prinesieme ako prví všetky podrobnosti, takže nás nezabudnite sledovať zajtra od 10:00, kedy sa vám z Bratislavy prihlási Tomáš Schügerl.
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Udalosť sa začne o 10:00.