Poprad – Košice 1:3 (kon.) | Trenčín – Francúzsko U23 4:1 (kon.)
koniec
HK Poprad
1:3 (0:0, 1:1, 0:2)
HC Košice
Piatok 31.07.2015, 17:00 • Zimný štadión mesta Poprad • Prípravný zápas
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    V tretej tretine Košičania strelili dva góly z hokejok Bortňáka a Sojčíka a oceliari teda odchádzajú domov na východ s pocitom víťazstva nad ich rivalom spod Tatier.
    Ďakujeme vám za pozornosť a prajeme ešte pekný zvyšok dňa. (19:09:24)
     
    Koniec zápasu.
     
    59:50
    Puk je v strednom pásme, nakoniec ho ešte získal Štrauch, ktorý sa natlačil po ľavej strane a strieľal, ale puk lízol ľavú žrď!
     
    59:29
    Kamzíci odvolali brankára Kostúra, budú to po vhazovaní v útočnom pásme skúšať v pätici.
     
    59:29
    Košický obranca Jakub Varga dostáva dve minúty za nedovolené bránenie.
     
    59:07
    Košice dali gól!
    Hostia poisťujú svoje vedenie a tento prvý prípravný zápas už majú vo vrecku. S prehľadom sa na pravý kruh dostal PETER SOJČÍK, ktorý si spracoval prihrávku od Chovana a Kostúra prekvapil jednoduchým blafákom na bekhend medzi nohy.
    Asistencie: Matej Češík a Matúš Chovan.
     
    58:45
    Češík potiahol puk do útočného pásma, následne sa ale do zakončenia už nedokázal prebojovať.
     
    58:07
    Jaroslav Jabrocký dostáva dve minúty za hrubosť a Košičan Martin Dudáš dve minúty za hákovanie a dve minúty za hrubosť.
     
    58:07
    Košičania obkliesnili Jabrockého v obrannom pásme, ten sa následne pustil do bitky s Martinom Dudášom, obaja odchádzajú na trestnú lavicu.
     
    57:24
    Boltun bol opäť ofenzívne aktívny, z ľavého kruhu mieril na bránu, Kostúr dokázal pohotovo puk vyraziť vedľa brány. Následne ho aj pre istotu prikryl a hlavný rozhodca vykázal hru do stredného pásma.
     
    56:43
    Do zakončenia sa pretlačil Peter Boltun, ktorý možno aj prekonal brankára Kostúra medzi betóny, ale gól neplatil, pretože sa svätyňa popradského brankára posunula mimo svojho vyhradeného miesta.
     
    56:28
    Prekvapiť brankára Riečického sa snažil Andreas Štrauch, ale ten svojou strelou z hornej časti ľavého kruhu namieril iba do Boltuna, od ktorého sa puk odrazil na ochrannú sieť.
     
    55:50
    Košičania sa pomaličky snažia už o absolútnu kontrolu hry, do konca už ostáva menej ako päť minút a oceliari vedú o jeden gól. Stále to však nemôže byť dôvod na radosť.
     
    54:18
    Ťavodova delovka spoza pravého kruhu trafila iba mantinel, nakoniec puk skončil mimo útočného pásma HK Poprad.
     
    53:07
    Dávid Šoltés vystrelil z medzikružia, jeho zakončenie však neskončilo v priestore brány, a preto nemal brankár Kostúr ani maličkú prácu.
     
    51:54
    Košice dali gól!
    Oceliari sa dostávajú do vedenia v zápase! Hrnka sa s pukom prebojoval do útočného pásma, spoza brány prihral pred bránu, kde našiel DALIBORA BORTŇÁKA a ten ani nevedno akým zakončením akosi pretlačil puk do popradskej brány!
    Asistenciu si pripisuje Tomáš Hrnka.
     
    50:40
    Streda od Eduarda Šedivého od modrej čiary skončila v absolútnom bezpečí v náručí popradského gólmana, vhadzuje sa po jeho pravej ruke.
     
    50:17
    Pred košickou bránou nastala trma-vrma kvôli skackajúcemu puku, ktorý sa snažil zasiahnuť Gápa do brány, ale proti bol aj obranca a aj brankár oceliarov.
     
    49:44
    Dinda hľada niekoho zo svojich spoluhráčov v predbránkovom priestore, nik vhodný však nedokázal na jeho prihrávku odpovedať. Medzitým už hrajú oba tímy v plnom počte.
     
    49:06
    Andreas Štrauch zatiahol puk cez stredné pásmo na modrú čiaru, odkiaľ pálil spoza protihráča, ale strela smerovala niekoľko centimetrov vedľa Riečického svätyne.
     
    48:43
    Z vrchola na pravom kruhu vypálil Dalibor Bortňák, ale popradský gólman Kostúr bez väčších komplikácií zastavil puk vo svojom výstroji.
     
    47:52
    Prichádza obojstranné vylúčenie. Za domácich odchádza na trestnú lavicu Jaroslav Kasík za zovretie puku a hráč hostí Peter Boltun dostáva menší trest za seknutie.
     
    47:05
    Od modrej vypálil Češík, ktorý svojou strelou trafil iba betón brankára Kostúra. Puk sa však odrazil do tesnej blízkosti brány, odkiaľ sa snažil dorážať Matúš Chovan, ale trafil iba bočnú sieť Kostúrovej bránky!
     
    46:21
    Čiarový rozhodca opäť prekazil popradskú akciu odpískaním ofsajdu, tentokrát to však bolo bez žiadnych výnimiek, Kroták bol jasne skôr v pásme ako puk.
     
    45:50
    Radek Philipp až príliš dlho čakal s príklepom od modrej čiary, napokon mu to protihráči prekazili a puk skončil zachytený na ochrannej sieti.
     
    45:13
    Jánovi Ťavodovi sa nepáčilo rozhodnutie čiarového arbitra, ktorý odpískal ofsajd, riešilo sa to krátkym dohovorom. Vhadzuje sa teda v strednom pásme.
     
    44:32
    Patrik Števuliak to skúšal prihrávkou naslepo na modrú čiaru, kde však na osi ihriska sa nik z jeho spoluhráčov v tom čase nenachádzal.
     
    43:40
    Malina dokázal na ľavom kruhu šikovne nájsť Štraucha, tomu sa vytvárala ideálna pozícia na zakončenie, ale dôležité bolo puk spracovať, čo sa popradskému útočníkovi nepodarilo uskutočniť.
     
    43:12
    Poprad bude hrať presilovku. Za držanie protihráča odchádza na trestnú lavicu Dávid Šoltés.
     
    42:45
    Po zakázanom uvoľnení z popradskej strany sa bude vhadzovať po ľavej ruke gólmana Matúša Kostúra.
     
    41:48
    Arne Kroták sa šikovne dostal s pukom do útočného pásma, v medzikruží perfektne prenechal zadovkou na Martina Krasničana, ale jeho následné tvrdé zakončenie skončilo len na pleksiskle.
     
    40:36
    Do zakončenia sa po pravej strane tlačil Jiří Bicek, jeho pokus o zakončenie však skončil iba zblokovaný na zadnom mantineli.
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    V prostrednej časti hry sa už podarilo obom tímom skórovať, videli sme viacero vylúčení. V 35. minúte otvoril skóre Jabrocký a v závere tretiny vyrovnal na 1:1 Košičan Chovan.
    Tretia tretina začne približne o 18:31.
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    39:17
    Košice dali gól!
    Oceliari vyrovnávajú skóre gólom do šatne! MATÚŠ CHOVAN využil nepozornosť domácich hokejistov, získal puk v strednom pásme a mieril na bránu. Jeho svižnú strelu ku pravej žrdi už Kostúr nedokázal zachytiť.
    Asistencie: Peter Sojčík a Branislav Pavúk.
     
    39:02
    Malina akosi získal puk pre svoj tím, následne ho však nedokázal so žiadnou presnosťou presunúť na Paukovčeka.
     
    38:06
    Prichádza obojstranné vylúčenie. Tomáš Hričina dostáva dve minúty za držanie a Arne Kroták rovnako dve minúty, ale za držanie hokejky.
     
    37:49
    Hričina sa nebezpečne natlačil po pravej strane ihriska až do zakončenia, ale nakoniec puk iba prefrčal popred bránkovisko.
     
    37:00
    Malina nemal v predstave vhodnejší spôsob ako vyhodenie puku cez všetky čiary, a tak sa teda presne tri minúty pred koncom prostrednej časti hry bude vhadzovať v obrannom pásme kamzíkov.
     
    36:15
    Jaroslav Jabrocký využil svoju korčuliarsku rýchlosť, s ktorou sa pretlačil na ľavý kruh. Odtiaľ strieľal na bránu, Riečický predviedol najprv neistý zákrok, ale nakoniec puk dokázal prikryť pod svoju lapačku.
     
    35:19
    Branislav Pavúk pálil od modrej čiary prízemným príklepom, gólman Kostúr si so strelou bez ťažkostí poradil a vyrazil ju do rohu hracej plochy.
     
    34:49
    Brankára Riečického sa snažil prekvapiť aj mladík Andrea Štrauch strelou z pravej strany, košický gólman však s prehľadom zastavil strelu vo svojej precíznej lapačke.
     
    34:09
    Poprad dal gól!
    Domáci hokejisti otvárajú skóre dnešného stretnutia v priebehu druhej tretiny! Nič netušiaca akcia sa nakoniec skončila gólom. Vosyka zaviezol puk do útočného pásma, prihral ho do medzikružia JAROSLAVOVI JABAROCKÉMU, ktorý nakoniec šikovnou strelou ku pravej žrdi potešil domáce tribúny!
    Asistencia: Daniel Vosyka.
     
    33:34
    Dinda dokázal na útočnej modrej čiare nájsť Krotáka, ktorý sa napokon prepracoval do koncovky, ale strelou zápästím mieril nad bránu.
     
    32:36
    Kasík sa snažil Hričinovi nastražiť jasný kanadský bodyček, Hričina nakoniec stratil puk, ale bodyček napokon nebol dokonalý, pretože košický útočník zjavne vedel, čo sa už na neho chystá.
     
    31:56
    Dávid Gáborčík ostal po tvdom strete s Tomášom Hrnkom ležať otrasený na ľadovej ploche, čo sa fanúšikom HK Poprad zjavne nepáčilo, ale nič si svojím kričaním a hulákaním nevypýtali.
     
    30:39
    Philipp pripravil pre svojho spoluhráča Jakuba Suju skvelú šancu, keď ho spoza brány našiel voľného medzi kruhmi, ale to by v bráne nemohol byť Kostúr, aby puk prenikol cez bránkovú čiaru. Je to tak aspoň do týchto chvíľ.
     
    30:11
    Tečovaná strela z hokejky Mateja Češíka skončila napokon na Kostúrovom betóne, ale nebola stopercentne prikrytá. O dorážku sa snažil Sojčík, avšak neúspešne proti skúsenému domácemu brankárovi.
     
    29:37
    Matúš Chovan sa sympaticky natlačil po ľavej strane ihriska až do zakončenia, jeho strelu švihom však dokázal Kostúr aj v stoji lapačkou zachytiť do svojho výstroja.
     
    28:36
    Kostúr sa snažil pohotovo rozohrať a vyhodiť puk von cez všetky čiary, nakoniec ho ešte na chvíľu zachytili súperi, ale potom to dokázal Števuliak a vyhodil puk.
     
    27:56
    Košice budú hraniť o jedného hráča na klzisku viac. Arne Kroták dostáva menší trest za hákovanie.
     
    27:24
    Na opačnej strane zase pálil Juraj Cebák spomedzi kruhov, ale takisto ako jeho kolega na opačnej strane, aj Kostúr si dokázal poradiť s tvrdou strelou.
     
    27:11
    Jaroslav Kasík napriahol na modrej čiare, jeho tvrdé zakončenie však dokázal brankár Riečický betónom zneškodniť.
     
    26:48
    Do zakončenia sa pretlačil Jaroslav Jabrocký, ktorý to vyskúšal bekhendovým blafákom, ale Dominik Riečický si postrážil všetky žrde a nepotešil teda domáceho hráča a ani popradské publikum.
     
    26:02
    Košický kapitán Jiří Bicek sa snažil Kostúra prekvapiť jednoduchou strelou švihom od modrej čiary, ale Kostúr nemusel zasahovať, pretože strela bola zablokovaná.
     
    25:29
    Pitka skvelou zadovkou spoza brány našiel pred bránkoviskom pripraveného Lukáša Paukovčeka, ale domáci hráč napokon namieril iba do pripraveného gólmana Riečického.
     
    24:50
    Malina napriahol svoju hokejku na modrej čiare a tvrdo vypálil, lenže jeho projektil nakoniec letel tesne vedľa pravej žrde košického brankára.
     
    24:23
    Malá šermovačka sa nám ukázala pri mantineli v obrannom pásme hostí, kde to trvali niečo cez 20 sekúnd, nakoniec sa puk podarilo získať práve Košičanom.
     
    23:13
    Nebezpečne sa však teraz natlačil Martin Dudáš z pravej strany ľadovej plochy, snažil sa zakončiť pod brvno, ale tam mal Kostúr pripravené svoje rameno, ktorým dokázal strelu eliminovať.
     
    22:45
    Popradčania s prehľadom bránia oslabenie, zatiaľ nepustili ešte ani jedného Košičana do zakončenia a do konca oslabenia už ostávajú iba posledné sekundy.
     
    21:47
    Bartánus ešte chcel narýchlo prihrať Bicekovi, nakoniec tam však účinne dal hokejku Kasík a takto zastavil puk a vyhodil ho.
     
    21:19
    Presilovku si zahrajú HC Košice. Jaroslav Jabrocký odchádza na trestnú lavicu za hákovanie.
     
    20:54
    Ján Ťavoda rozohrával akciu Popradu, snažil sa vysunúť Gápu do zakončenia, ale nakoniec sa ocitol puk pri Riečického lapačke a ten si už počínal na jednotku.
     
    20:18
    Hneď prvý útok v druhej dvadasťminútovke sa viac podaril Košičanom, z ľavej strany švihom strieľal bývalý hráč Popradu Peter Boltun, ale mieril iba do Kostúrovej lapačky.
     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    Vzhľadom, že je to prvý prípravný zápas pred novou sezónou pre oba kluby, videli sme naozaj zaujímavú prvú tretinu, gól nepadol, no pár akcií nám hráči ukázali.
    Druhá dvadsaťminútovka začne približne o 17:43.
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    19:59
    Kroták ešte skúšal v posledných sekundách prvej tretiny páliť na bránu, Riečický ho s pozorom vychytal.
     
    19:18
    Marek Bartánus ostro vypálil z hornej časti pravého kruhu, ale brankár Kostúr dokázal šikovne nastaviť do dráhy puku betón a týmto spôsobom strelu neprepustiť.
     
    18:53
    Tomáš Hričina sa po pravej strane tlačil do zakončenia, nakoniec sa mu to trochu aj podarilo, ale bolo mu to na nič platné, pretože so sebou vzal aj bránu a hra sa musela prerušiť.
     
    18:09
    V momente, keď sa na ľad dostal vylúčený košický hráč, do zakončenia sa dokázal prepracovať Matej Češík, ale strelou z tesnej blízkosti mieril iba do Kostúrovej hrude.
     
    17:31
    Dobre známy muž na ľade s číslom 13 v popradskom drese, Arne Kroták, vymyslel výbornú prihrávku pred bránu, kde ju zachytil Ján Ťavoda, ale svojím zakončením trafil iba Riečického betón.
     
    16:57
    Z rohu klziska hľadal Štrauch v medzikruží Paukovčeka, jeden z Košičanov však výborne čítal hru a puk vyhodil von z obranného pásma.
     
    16:15
    Ľubomír Malina nahodil na bránu z modrej čiary, nikto však nedokázal puk tečovať, a tak sa domáci sami vyhodili z útočnej tretiny.
     
    16:03
    Vylučuje sa prvýkrát v zápase na košickej strane. Za nedovolenú hru vysokou hokejkou pôjde sedieť Branislav Pavúk.
     
    15:38
    Poprad si vypýtal oddýchový čas, následne už je však všetko pripravené na pokračovanie prvej tretiny.
     
    15:17
    Dalibor Bortňák mal v tejto chvíli takisto možnosť na otvorenie skóre, keď strieľal z tesnej blízkosti na bránu, ale napokon to namieril iba do pozornej lapačky gólmana Kostúra.
     
    14:50
    Dudáš nastrelil puk od modrej čiary smerom na bránu, brankár Kostúr sa najprv nevedel zorientovať v tomto priestore, puk nakoniec skončil v rohu klziska.
     
    14:09
    Popradčania sa v týchto chvíľach nevedeli inak ubrániť, a tak puk len s istotou poslali von prakticky cez všetky čiary. Zakázané uvoľnenie z toho nebolo.
     
    12:48
    Ďalšia obrovská šanca pre HC Košice! Po pravej strane klziska korčuľoval Matej Češík, ktorý ideálnou prihrávkou k opačnej žrdi dal možnosť na zakončenie Petrovi Sojčíkovi, ale ten Kostúra z tesnej blízkosti trafil iba do betónu!
     
    11:30
    Hru zatiaľ s prehľadom kontrolujú košickí hokejisti, tentokrát Dudáš vyslal do samostatného prieniku Richarda Lelkeša, ktorý zakončil blafákom, ale skvelý Kostúr chytil puk na svojom betóne.
     
    10:40
    Paukovček vyrazil s Vosykom do nebezpečného prečíslenia o jedného hráča, pálil do Riečického, Vosyka okamžite dorážal, ale puk nepretlačil do brány!
     
    10:11
    Hričina nabil na ľavý kruh Dávidovi Šoltésovi, ale ten trafil iba bočnú konštrukciu brány.
     
    09:10
    Paukovček vyskočil na ľad, no v tom momente boli Košičania blízko ku gólu, keď najprvv Pavúk z tesnej blízkosti pálil do Kostúrovho výstroja a následne aj Macejko z modrej nepríjemne ohrozil domáceho gólmana.
     
    08:31
    Od modrej čiary tvrdo pálil Miroslav Macejko, ale jeho projektil skončil na protiľahlom mantineli po ľavici brankára Matúša Kostúra.
     
    07:49
    Domáci zatiaľ prvú polovicu presilovky zvládli bez obáv, puk dva raz vyviezli von z obrannej tretiny.
     
    07:10
    Popradský útočník Lukáš Paukovček odchádza na trestnú lavicu za nedovolené bránenie.
     
    06:41
    Patrik Števuliak sa snažil kľučkami oklamať dvoch košických obrancov, nakoniec sa mu podarilo svojimi pohybmi oklamať akurát tak samého seba, a potom odpískal čiarový rozhodca ofsajd.
     
    05:58
    Domácim hokejistom sa podarilo ubrániť svoje prvé oslabenie v tomto stretnutí. Ďalej bude hra pokračovať vhadzovaním v strednom pásme.
     
    05:26
    Hostia vyrobili v útočnom pásme poriadny kolotoč, hráči Popradu nevedeli akým smerom sa skôr pozerať, nakoniec od modrej čiary tvrdo pálil Jakub Varga a Kostúr zachytil puk vo svojej výstroji.
     
    04:27
    Peter Sojčík nabil na modrú čiaru Branislavovi Pavúkovi, ktorý pálil príklepom, avšak strelu poslal vysoko nad Kostúrovu bránu, čo následne využili domáci na vyhodenie puku.
     
    03:58
    Košickí hokejisti budú hrať presilovku. Marek Pitka dostáva dve minúty za podrazenie.
     
    03:35
    V dobrej šanci na skórovanie sa ocitol Daniel Vosyka, ktorý si pripravil puk v medzikruží a strieľal z prvej, no Riečický reflexívne použil svoj betón a nepustil puk za svoj chrbát!
     
    03:16
    Jakub Suja jednoducho nahodil puk z ľavého kruhu na brankára Kostúra, ten bol však pozorný a azda v prvom zákroku zápasu si počínal bezproblémovo.
     
    02:37
    Šedivý to nemal ľahké v obrannom pásme v rohu klziska, korčuľoval za ním dravý Gápa, ale nakoniec to skončilo lepšie pre košického hokejistu, ktorý s prehľadom dokázal vyhodiť puk do stredného pásma.
     
    01:55
    Števuliak sa zmocnil puku na útočnej modrej čiare, vykonal dva alebo tri rýchle korčuliarske tempá a pálil, ale iba do pripravenej Riečického lapačky.
     
    01:33
    Vosyka sa snažil v útočnej tretine presadiť do zakončenia, pohotový Macejko mu puk vypichol z hokejky, a tak získali puk opäť hostia.
     
    01:01
    Arne Kroták korčuľoval po odrazený puk ku košickému brankárovi Riečickému, ten však reagoval veľmi pohotovo a okamžite prikryl puk pod svoju lapačku.
     
    00:38
    Košickí hokejisti sa natlačili do útočného pásma po pravej strane, Bortňák nahodil puk, ale nakoniec sa ukázalo, že hostia sa znovu dopustili ofsajdu.
     
    00:07
    Na úvodnom vhadzovaní sa podarilo puk získať Košičanom, ktorí sa okamžite snažili o prvý útok, ale zastavilo ich postavenie mimo hry.
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Oba tímy už máme v plnom počte na ľadovej ploche, rozhodcovia sú taktiež pripravení, nič nebráni v tom, aby sa začalo stretnutie.
     
    Úvodné zostavy:

    HK Poprad: Kostúr (Sedlačko) – Malina, Kasík, Dinda, Ťavoda, Gáborčík, Šterbák – Štrauch, Paukovček, Kadura – Krasničan, Kroták, Gápa – Števuliak, Jabrocký, Vosyka – Pitka

    HC Košice: Riečický (Melicherčík) – Philipp, Šedivý, Dudáš, Cebák, Macejko, Pavúk, Hreha, Varga – Bartánus, Suja, Bicek – Hrnka, Bortňák, Lelkeš – Sojčík, Chovan, Češík – Hričina, Boltun, Šoltés.
     
    Vítam vás pri sledovaní on-line prenosu zo zaujímavého a divácky atraktívneho prípravného stretnutia medzi HK Poprad a HC Košice. Zápas sa začne o 17:00 a jeho priebehom vás bude pravidelnými komentármi sprevádzať Lukáš R. Ovšonka.
    Oba tímy už viacmenej týždeň trénujú na ľade, testujú svoje nové veci z výstroje po dlhšej dovolenke a posledný júlový deň prichádza pre nich ideálna možnosť vyskúšať si to aj v zápase. Majster z Košíc a ani Poprad, ktorý predošlú sezónu obsadil v lige štvrtú priečku, nemá za sebou ešte ani jeden prípravný zápas, preto je väčšina priaznivcov oboch klubov zvedavá na to, ako si ich obľúbený tím bude počínať v prvom prípravnom zápase pred novou sezónou 2015/2016.
    Ostaňte s nami a sledujte jeden z prvých hokejových zápasov toto leto. Prajeme vám príjemný športový zážitok!
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 17:00.

    Lukáš Rastislav Ovšonka

    Góly a asistencie: 35. Jabrocký (Vosyka) – 40. Chovan (Sojčík, Pavúk), 52. Bortňák (Hrnka), 60. Sojčík (Češík, Chovan)


    HK Poprad: Kostúr (Sedlačko) – Malina, Kasík, Dinda, Ťavoda, Gáborčík, Šterbák – Štrauch, Paukovček, Kadura – Krasničan, Kroták, Gápa – Števuliak, Jabrocký, Vosyka – Pitka
    HC Košice: Riečický (Melicherčík) – Philipp, Šedivý, Dudáš, Cebák, Macejko, Pavúk, Hreha, Varga – Bartánus, Suja, Bicek – Hrnka, Bortňák, Lelkeš – Sojčík, Chovan, Češík – Hričina, Boltun, Šoltés