Paríž – Fiorentina 4:2 (kon.) | Barcelona – LA Galaxy 2:1 (kon.) | Manchester United – San Jose 3:1 (kon.)
koniec
FC Barcelona
2:1 (1:0)
LA Galaxy
cz Streda 22.07.2015, 05:05 • Rose Bowl (Pasadena, California) • International Champions Cup
Predzápasové kurzy
     
    Dnešní zápas je u konce! FC Barcelona svou premiéru v sezóně 15/16 zvládla a v rácmi International Champions Cupu porazila LA Galaxy 2:1!

    První poločas na zaplněném Rose Bowl nabídl zajímavou podívanou. Více ze hry má dle očekávání Barcelona, která diktovala tempo již od začátku zápasu. Do první příležitosti se dostal Marc Bartra, který hlavička mimo. Barcelona kombinovala, snažila se, avšak do žádného nebezpečného zakončení se nedostala. V závěru poločasu vymyslel krásnou zadovku Marc Bartra, který vybídl ke skórování Luise Suáreze. Urugayský kanonýr se nemýlil!

    Druhý poločas zahájila Barcelona opět aktivněji a byla to právě ona, kdo se prosadil. Odražený míč se dostal na nohu Sergi Roberta, který Rowa propálil! Na vážnější šanci jsme čekali až do 85. minuty, kdy Sandro Ramírez napálil břevno! V nastavení ještě Galaxy snížilo, když se přesnou hlavičkou prosadil Tommy Meyer.

    Z mé strany je to vše a u dalšího textového přenosu se těším brzy nashledanou! (07:01:10)
     
    90+2
    Konec zápasu.
    90+1. Tommy MEYER - 2:1
     
    90+1
    Tým LA Galaxy právě vstřelil branku!
    Tým z Kalifornie se přecijen prosazuje a snižuje na 1:2! Exekuce rohového kopu se ujal Mika Väyrynen, na jehož centr si naběhl TOMMY MEYER, který přesnou hlavičkou nedal José Suárezovi šanci!
     
    90+1
    Na útočné polovině se k odraženému míči dostal Jamieson, který si obhodil Piqueho a postupoval vpřed. Stoper Barcelony se však nevzdal, vrátil se a poslal míč na rohový kop!
     
    90
    Hlavní sudí nastavuje dvě minuty nad rámec základní hrací doby!
     
    88
    Katalánský klub se ještě pokouší ohrozit branku Briana Rowa, nicméně jejich kombinace na útočné polovině je opravdu pomalá.
     
    87
    Muni El Haddadi se dokázal na útočné polovině uvolnil, nicméně poté byl faulován Raulem Mendiolou. Barcelona tak má k dispozici standardní situaci.
    85. Sandro Ramírez napálil břevno
     
    85
    Barcelona vzápětí vybojovala další rohový kop. I tentokrát jej rozehrávky Douglas Pereira. Na jeho centr si naskakoval Pique, který se však k hlavičce nedostal. Míč propadl k Sandro Ramírezovi, ten se opřel do míče a trefil břevno!
     
    84
    Na druhé straně vyslal svůj první střelecký pokus Alen Halilovič, jehož rána byla tečovaná na rohový kop. Rozehrávky se ujal Douglas Pereira, jehož centr byl hodně nepovedený a přelétl všechny ve vápně.
     
    83
    Střídající Edson Buddle dostal hodně prostoru na útočné polovině, který využil ke střeleckému pokusu. Gólman José Suárez si však s tvrdou ranou dokázal poradit.
     
    81
    Zajímavou kombinaci rozjížděl na útočné polovině Andrés Iniesta a Sandro Ramírez. Mladý Španěl byl však před vápnem sražen k zemi a o míč přišel. Rozhodčí však nedovolený zákrok neodpískal.
     
    80
    Kombinace obránců katalánského celku vůbec nevyšla, když Piqueho přihrávku nedokázal zpracovat Jordi Alba. LA Galaxy se však do rychlého protiútoku nedokázalo dostat.
     
    79
    Brian Rowe hledal dlouhým výkopem za obranou střídajícího Raula Mendiolu. Ten byl však schovaný za stoperem a míč doskákal k José Suárezovi.
     
    77
    Barcelona v poklidu drží míč na svých kopačkách a kombinuje na vlastní polovině. Napadání LA není nikterak aktivní, což "domácím" ulehčuje práci.
     
    76
    Sandro Ramírez si tentokrát nabíhal na přihrávku Andrése Iniesty. Mladý španělský křídelník si však nepohlídal ofsajdovou linii, čehož si všiml pozorný pomezní rozhodčí.
     
    75
    Barcelonský trojúhelník Munir – Halilovič – Ramírez se pokoušel předvést zajímavou kombinaci na hranici vápna. Nepřesnou přihrávkou se však prezentoval prvně jmenovaný hráč.
     
    74
    Krásný pas za obranu vyslal Raul Mendiola, který našel Lassitera. Ten měl proti sobě Piqueho, i tak vystřelil. José Suárez však mohl zůstat v klidu, neboť rána mířila mimo.
     
    71
    Wolverton našel krásným pasem ve vápně Raula Mendiolu, který se pokoušel poslat míč zpět před branku. Jeho záměr vystihl střídající gólman José Suárez, který míč vyboxoval.
     
    70
    Luis Enrique provádí změnu i na brankářském postu. Výborný výkon předvedl Jordi Masip, který však svůj pobyt na trávníku právě ukončil. Na jeho místo jde José Suárez.
     
    69
    Barcelona provádí své další střídání! Ze hřiště odchází velmi aktivní Brazilec Rafinha. Na jeho místo míří mladý Chorvat Alen Halilovič, který do katalanského celku přestoupil z Dinama Záhřeb.
     
    67
    Rogers se pokoušel najít dlouhým pasem za obranou Sterese. Výborné čtení hry prokázal Jordi Masip, který vyrazil ven z branky a míč odkopl do bezpečí.
     
    66
    Barcelona se opět málem dostala chytrou kombinací z vlastní poloviny. Hlavní rozhodčí však autové vhazování přisoudil hráčům Galaxy a o pár chvil později se ke střele dostal Väyrynen. Jordi Masip však zasahovat nemusel.
     
    65
    Poprvé v zápase zahrozilo také LA Galaxy. Na levou stranu dostal přihrávku Bradford Jamieson, který Piqueho neobešel, nicméně přenechal míč Edssonu Buddlemu, který vypálil z první. Jeho rána však branku Jordiho Masipa neohrozila.
     
    63
    Finský hráč byl v akci i před malou chvílí, kdy nepříjemně fauloval střídajícího Gerarda Gumbaua. Za svůj zákrok kartu neuviděl, vše se obešlo napomenutím.
     
    62
    Na druhé straně se pokoušel Juninho najít skrytým pasem ve vápna nabíhajícího Väyrynena. Finský hráč však svůj náběh špatně načasoval a k míči se nedostal.
     
    61
    Barcelona provádí své další střídání! Ze hřiště odchází střelec poslední branky, Sergi Roberto. Na jeho místo příchází mladý záložník Gerard Gumbau.
     
    60
    Skvělou práci odvedl na levé straně Jordi Alba, který obešel protihráče a pokoušel se vypálit na zadní tyč. Jeho rána však byla zablokována. Míč se odrazil k Ramírezovi, ten se však ke střele nedostal.
     
    58
    "Domácí" tým je i po vstřelení druhé branky velmi aktivní a i nadále se pokouší svůj náskok navýšit. Galaxy dnes nepředvádí ideální výkon, což je jistě pro fanoušky zklamání.
    56. Sergi ROBERTO - 2:0
     
    56
    Barcelona právě vstřelila branku!
    2:0 pro Barcelonu! Po levé straně podnikl odvážný průnik Douglas Pereira, který následně posílal míč před branku. Střídající Sandro Ramírez se k zakončení nedostal. Míč se odrazil za vápna, kam si naběhl SERGI ROBERTO a tvrdou ranou překonal brankáře Galaxy!
     
    54
    Ideální pas na pravou stranu dostal od Douglase Pereiry střídající Munit, nicméně obrana Galaxy si s tímto hráčem poradila.
    53. Zakončení Piqueho brankou neskončilo
     
    53
    Barcelona pokračovala v kombinaci a na levé straně dostal hodně prostoru Andrés Iniesta, který přízemním centrem našel Gerarda Piqueho, ten však ve skluzu nedokázal míč dobře nasměrovat a Brian Rowe předvedl skvělý zákrok!
     
    52
    Barcelona se dostala již ke svému pátému rohovému kopu v zápase. Rozehrávky se po odchodu Rakitiče postavil mladý Munit El Haddadi, který poslal míč na "desítku", kde se nacházel DeLaGarza. Hlavička stopera Galaxy nebyla ideální, míč nakonec dostal do bezpečí až Leonardo.
     
    50
    Barcelona se dokázala dostat z velmi aktivního napadání hráčů Galaxy a momentálně kombinuje na útočné polovině.
     
    49
    Andrés Iniesta se zapojil do hry hned po své příchodu. Přihrávka španělského reprezentanta našla na levé straně naběhnutého Sandra Ramíreze, který poslal míč do vápna. Zde však žádný z jeho spoluhráčů na míč nedosáhl.
     
    47
    Střídající Sandro Ramírez našel krásným pasem na pravé straně volného Douglase Pereiru, který vystřelil z první. Jeho rána však letěla nad branku LA Galaxy!
     
    46
    Střídání v týmu FC Barcelona: ze hřiště odchází Marc Bartra, přichází Gerard Pique.
    Střídání v týmu FC Barcelona: ze hřiště odchází Mathieu, přichází Vermaelen.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    První poločas na zaplněném Rose Bowl nabídl zajímavou podívanou. Více ze hry má dle očekávání Barcelona, která diktovala tempo již od začátku zápasu. Do první příležitosti se dostal Marc Bartra, který hlavička mimo. Barcelona kombinovala, snažila se, avšak do žádného nebezpečného zakončení se nedostala. V závěru poločasu vymyslel krásnou zadovku Marc Bartra, který vybídl ke skórování Luise Suáreze. Urugayský kanonýr se nemýlil!

    Druhý poločas začně na Rose Bowl přibližně v 6:07!
     
    45+1
    První poločas skončil.
    45. Luis SUÁREZ - 1:0
     
    45
    Barcelona právě vstřelila branku!
    Katalánský klub se v samotném závěru prvního poločasu dostává do vedení! Z levé strany dostal míč do vápna Adriano, který si zpracoval Marc Bartra. Španělský stoper poslal vzduchem krásnou zadovku, tu si zpracoval LUIS SUÁREZ a přesnou střelou posílá Barcelonu do vedení!
     
    43
    Rozehrávky standardní situace se ujal Ivan Rakitič, jehož ostrý centr směřoval na hranici malého vápna. Do vzduchu šel Brian Rowe, který míč vyboxoval, nicméně rozhodčí viděl útočný faul hráče Barcelony, který také odpískal.
     
    42
    Nejdříve vypálil před vápnem Pedro, jehož rána však zablokoval DeLaGarza. Následně na levé straně fauloval Ignacio Maganto, který poslal k zemi Adriana.
    41. Ostrý zákrok Leonarda
     
    41
    První žlutou kartu udělil hlavní sudího "hostujícímu" stoperovi Leonardovi, který poslal velmi tvrdým způsobem k zemi Rafinhu. V tomto případě je žlutá karta zasloužená.
     
    39
    Aktivní Pedro opět kouzlil s míčem na levé straně. Před malou chvílí se pokoušel vysunout Suáreze, což se mu málem povedlo, jenže výborný obranný skluz předvedl DeLaGarza a bylo po akci.
     
    38
    Rohový kop tentokrát rozehrála Barcelona na krátko. Míč se postupně dostal až na pravou stranu, odkud odcentroval Douglas Pereira. Jeho nebezpečný centr dokázala obrana Galaxy odvrátit.
     
    37
    O pár chvil později z levé strany centroval Pedro, který našel Suáreze, tomu však zakončení nesedlo. Dle názoru hlavního arbitra míč tečoval někdo z hráčů LA a Barcelona bude zahrávat rohový kop.
     
    36
    Ivan Rakitič se pokoušel najít za obranou Luise Suáreze, který byl však schovaný za stoperem a k míči se nedostal.
     
    35
    Hra však pokračovala a Suárez se dostal k míči znovu. Jeho krásná přihrávka našla na hranici vápna volného Rafinhu, který vypálil přízemní střelu, ta skončila mimo!
     
    34
    Nepřesnou přihrávku Marca Bartry tečoval Juninho a míč se dostal do prostoru, kde se nacházel Luis Suárez. Bývalý útočník Liverpoolu však neměl dostatečnou rychlost a stoper ho o míč obral.
     
    32
    Velmi ostrý nedovolený zákrok předvedl střídající Mendiola, který poslal k zemi Rafinhu. Hlavní sudí v tomto případě zůstal u domluvy, kartu neudělil.
     
    31
    Ivan Rakitič se dostal ve středu pole k míči a pokoušel se jej prostrčit na nabíhajícího Rafinhu. Brazilskému záložníkovi však ke zpracování míče chyběl asi metr.
     
    30
    Barcelona se svou tradiční postupnou kombinací dostala až na útočnou polovinu. Momentálně přenáší hru ze strany na stranu a hledá nějaké skulinky v obraně Galaxy.
     
    28
    Do zakončení se dostal i brazilský záložník Rafinha, který vystřelil ze střední vzdálenosti. Jeho rychlý, přízemní střela však zamířila mimo branku Briana Roweho.
     
    27
    Bruce Arena opravdu poprvé v utkání střídá. Baggio Husidic raději neriskuje a opouští trávník Rose Bowl. Na jeho místo putuje rychlonohý Raul Mendiola.
     
    26
    Nějaké lehké zdravotní problémy měl právě Baggio Husidic, který se po krátkém ošetřetní odebral za postranní čáru. Vypadá to, že kouč Bruce Arena bude střídat.
     
    25
    Po chybě Barcelony se do rychlého protiútoku dostal Baggio Husidic, který však nezvolil ideální řešení. Jeho uspěchaný centr přeletěl všechny ve vápně a u míče je opět katalánský celek.
     
    24
    Na levé straně se ocitl s míčem opět velmi aktivní Pedro, který se pokoušel kombinovat s Rakitičem. Náběh chorvatského středopolaře však ideální nebyl a Barca přichází o míč.
     
    22
    Barcelona se opět po delší době dostala do zakončení, jmenovitě Luis Suárez. Urugayský útočník však vůbec netrefil prostor branky a ohrozil pouze fotografy, kteří stáli opodál.
     
    20
    Teď se však Galaxy mohlo dostat k prvnímu ohrožení branky Jordi Masipa. Husidic však posílal pas na Robie Keana do ofsajdu, což postřehl pomezní rozhodčí.
     
    19
    Barcelona se skvělým napadáním dostala velmi rychle k míči zpět a momentálně opět kombinuje na útočné polovině. LA Galaxy má dnes v kombinaci opravdu velké problémy.
     
    18
    Pedro se přesunul na levou stranu a i přes dvojici protihráčů dokázal odcentrovat. Ven z branky šel gólman Brian Rowe, který míč lapil do svých rukavic.
     
    17
    Hodně špatně před malou chvílí rozehrál Sergi Roberto, který založil protiútok LA. Ten však velmi rychle skončil, neboť Walkerovo přenesení hry na levou stranu bylo hodně nepřesné.
     
    16
    Pedro byl teď velmi ostře napadán hned trojicí protihráčů. Hráč, o kterého se zajímá Arsenal a hlavně Manchester United, ukázal, že to s míčem opravdu umí. Vše vyřešil zpětnou přihrávkou ke stoperům.
     
    15
    Rozhodně nejaktivnějším hráčem na hřišti je zatím Ivan Rakitič. Tento chorvatský šikula se před malou chvílí krásně protáhl kolem protihráče a celou akci chtěl vyšperkovat přihrávku na Suáreze, to se mu však nepovedlo.
     
    14
    Úvod zápasu zatím jasně ovládá katalánský celek, který kontroluje hru a svého soupeře zatím prakticky nepouští k míči.
     
    12
    Barcelona vybojovala na druhé straně již druhý rohový kop v zápase, kterého se ujal opět Ivan Rakitič. Jeho dlouhý centr si zpracoval Luis Suárez a pohotove vystřelil levačkou. Jeho rána však letěla vysoko nad branku!
     
    11
    Ani Barca však není neomylná a ztratila míč. Na druhé straně se dostal do protiútoku Steven Gerrard, který dlouhým centrem našel ve vápně Husidice. Ten se pokoušel ještě vylepšit pozici a posílal míč před branku, zde však míč odkopl Mathieu.
     
    10
    V akci jsme viděli opět Luise Suáreze, který se pokoušel prokličkovat do vápna. Stopeři LA mu však vystavili razantní stopku. Následný odkop DeLaGarza však zachytil Douglas Pereira a Barca pokračuje v kombinaci.
     
    8
    Mladý španělský záložník Sergi Roberto hledal kolmou přihrávkou nabíhajícího Ivana Rakitiče. Chorvatský záložník však vyrazil pozdě a na míč nedosáhl.
     
    7
    Dlouhý pas za obranu směřoval na Robie Keana, který předvedl opět excelentní zpracování míče. Jeho postup však zastavil pomezní rozhodčí, který odmával ofsajd.
     
    6
    Tentokrát se na hranici vápna dostal k míči Rafinha, který pohotově hledal Luise Suáreze. Bývalý útočník Liverpoolu byl však schovaný za stoperem.
     
    5
    Na pravé straně si chtěl Douglas Pereira narazil s Pedrem, avšak kombinace nevyšla dle představ. Barcelona i tak zůstává u míče, který vybojovala výborným napadáním.
     
    4
    Z levé strany se pokoušel odcentrovat Pedro, jeho centr byl však sražen na rohový kop. Toho se ujal Ivan Rakitič, jehož centr našel ve vápně Marca Bartry, který poslal svou hlavičku těsně mimo! Teď měla obrana LA velké štěstí!
     
    3
    Barca se dostvala postupnou kombinací na útočnou polovinu, avšak velmi dobře postavení hráči LA nedovolili svému soupeři zakončit. Katalánský celek je však i nadále u míče.
     
    2
    Barcelona se zatím dostává ke své klasické kombinaci na vlastní polovině. Hráči Galaxy zatím nenapadají nikterak aktivně, což ulehčuje práci obráncům "domácích".
     
    1
    Dnešní utkání na zaplněném Rose Bowl bylo právě zahájeno! Výhodu úvodního výkopu měli k dispozici fotablisté "hostujícího" LA Galaxy.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    FC Barcelona: Jordi Masip – Douglas Pereira, Mathieu, Bartra, Adriano Correia – Sergi Roberto, Busquets, Rakitič – Pedro, Suárez, Rafinha
    Náhradníci: Munir, Sergi Samper, Vermaelen, Sandro Ramírez, Halilovič, Gerard Gumbau, Jordi Alba, José Suárez, Piqué, Iniesta, ter Stegen

    LA Galaxy: Rowe – Gargan, DeLaGarza, Leonardo, Dunivant – Husidic, Walker, Juninho, Ignacio Maganto – Gerrard – Keane
    Náhradníci: Buddle, Väyrynen, Meyer, Lassiter, Lletget, Garcia, Wolverton, Rommey, Jamieson, Steres, Mendiola, Vilarreal, McBean, Sorto, Rogers.
     
    Hezké středeční ráno! Vítám vás u textového online přenosu z International Champions Cupu. My se společně zaměříme na utkání americké skupiny mezi FC Barcelonou a LA Galaxy. Úvodní výkop je stanoven na Rose Bowl v 5:05 a u textového přenosu se na vás bude těšit Jan Havlovic.
     
    FC BARCELONA
    Úřadující španělský mistr je na začátku přípravy. Dnešní utkání bude pro svěřence Luise Enriqueho premiérou v této sezóně. Kádr Barcelony se zatím nikterak razantně neobměnil, kostra týmu zůstala stejná. Hostování Gerarda Deulofeua v Evertonu se proměnilo v přestup a Martín Montoya odešel na hostování do Interu Milán. Katalánský velkoklub má kvůli dřívejšímu porušování přestupových praviděl zákázno do konce prosince registovat nové hráče. Smlouvu zatím podepsala s Ardou Turanem, který přestoupil za 34 milionů eur z Atlética. Druhým do party je pravý obránce či záložník Aleix Vidal, ten přišel ze Sevilly. Oba hráči však nesmějí nastoupit ani v přípravě, a tak budou muset půl roku pouze trénovat! Luis Enrique nedělá ukvapené závěry a novinářům sdělil, že oba hráči využijí pauzu na aklimatizování v novém prostředí.

    Kouč Barcelony měl na dnešním tréninku v StubHub Center k dispozici kádr, který čítal 24 hráčů. Katalánský klub i nadále postrádá pětici jihoameričanů, kteří reprezentovali své země na Copa América – Claudio Bravo, Leo Messi, Javier Mascherano, Dani Alves a Neymar. Je tak jasné, že fenomenální Messi se dnes na trávníku Rose Bowl neobjeví!
     
    LA GALAXY
    Tým z Kalifornie je úřadujícím mistrem Major League Soccer. Narozdíl od Barcelony, americká nejvyšší soutěž neměla letní přestávku a Galaxy má v posledních dnech velmi náročný program! První utkání v rámci ICC odehrálo LA už minulou neděli, kdy se postavilo mexickému América. Domácí tým musel otáčet skóre po úvodní brance Quintera. Ještě před poločasem zavelel k obratu Robie Keane. V 80. minutě o výhře LA rozhodl Alan Gordon. V sobotu si "Los Galácticos" s chutí zastříleli proti SJ Earthquakes v rámci MLS a vyhráli 5:2!

    Vedení Galaxy přivedlo v létě Stevena Gerrarda, který přišel "dohrát" kariéru do Ameriky. Legenda Liverpoolu se představila už v sobotu a svou premiéru Steven okořenil vyrovnávací brankou na 2:2! Druhou výraznou posilou je mexický reprezentant Giovani Dos Santos, který přišel z Villarrealu. Bývalý hráč Barcelony se však v dnešním utkání nepředstaví, neboť reprezentuje svou zemi na CONCACAF Gold Cup.

    Kouč Bruce Arena na předzápasové tiskové konferenci uvedl, "Barceloná má i bez Messiho a Neymara velký počet vynikajících hráčů a bude to pro nás velká výzva!".

    Jan Havlovic

    Góly: 45. Suárez (Bartra), 56. Roberto – 90+1. Meyer (Väyrynen)

    Karty:   41. Leonardo (GAX)


    FC Barcelona: Jordi Masip (70. José Suárez) – Douglas Pereira, Mathieu (46.Vermaelen), Bartra (46.Pique), Adriano Correia (46.Jordi Alba) – Sergi Roberto (61.Gerard Gumbau), Busquets (46.Sergi Samper) (C), Rakitič (46.Iniesta) – Pedro (46. Sandro Ramírez), Suárez (46.Munir), Rafinha (70. Halilovič)
    Náhradníci: Munir, Sergi Samper, Vermaelen, Sandro Ramírez, Halilovič, Gerard Gumbau, Jordi Alba, José Suárez, Piqué, Iniesta, ter Stegen

    LA Galaxy: Rowe (46. Wolverton) – Gargan (46. Romney), DeLaGarza (46. Meyer), Leonardo (46. Steres), Dunivant (46. Rogers) – Husidic (27. Mendiola), Walker (46. Garcia), Juninho (46. Väyrynen), Ignacio Maganto (46. Lassiter) – Gerrard (46. Jamieson) – Keane (46. Buddle)
    Náhradníci: Buddle, Väyrynen, Meyer, Lassiter, Lletget, Garcia, Wolverton, Rommey, Jamieson, Steres, Mendiola, Vilarreal, McBean, Sorto, Rogers