Almaty – Alaškert 3:0 (kon.) | Jelgava – FK Rabotnički 1:0 (kon.) | Dacia Kišinev – Žilina 1:2 (kon.)
Randers – Elfsborg 0:0 (kon.) | Skonto FC – Debrecín 2:2 (kon.) | Soligorsk – Wolfsberger 0:1 (kon.)
Be'er Sheva – Thun 1:1 (kon.) | Mladá Boleslav – Strømsgodset 1:2 (kon.) | Cherno More – Minsk 1:1 (kon.)
Limassol – Riteriai 4:0 (kon.) | Koper – Hajduk Split 3:2 (kon.) | Štokholm – Shirak 2:0 (kon.)
Beroe – Brøndby 0:1 (kon.) | Kukësi – Podgorica 0:1 (kon.) | Charleroi – Beitar Jeruzalém 5:1 (kon.)
Kodaň – Newtown 2:0 (kon.) | Vaduz – Kalju 3:1 (kon.) | Lok. Záhreb – Solún 2:1 (kon.)
Trabzonspor – Differdange 1:0 (kon.) | Trnava – Linfield 2:1 (kon.) | Slovan Bratislava – UC Dublin 1:0 (kon.)
Ferencvároš – Željezničar Sarajevo 0:1 (kon.) | Čukarički Belehrad – Qäbälä 1:0 (kon.) | Novi Sad – Jūrmala 3:0 (kon.)
Jagiellonia – Omonia Nikózia 0:0 (kon.) | Śląsk – Göteborg 0:0 (kon.) | West Ham – Birkirkara 1:0 (kon.)
Inverness Caledonian – Giurgiu 0:1 (kon.) | Rijeka – Aberdeen 0:3 (kon.) | Légia Varšava – Botoşani 1:0 (kon.)
Shamrock – Odd 0:2 (kon.) | Reykjavík – Rosenborg 0:1 (kon.) | Hafnarfjördur – Keşla FK 1:2 (kon.)
koniec
Čukarički Belehrad
1:0 (0:0)
FK Qäbälä
cz Štvrtok 16.07.2015, 20:30 • FK Čukarički, Bělehrad • Európska liga (predkolá) • 2. predkolo
Predzápasové kurzy
     
    S konstatnováním, že FK Čukarički Bělehrad po výrazné střelecké převaze porazili ve druhém předkole Evropské ligy FK Qäbälu 1:0, když jediný gól dal z pokutového kopu Nikola Stoiljković, se s Vámi loučí a zase někdy napočtenou u evropských pohárů se těší Tomáš Lysý. (22:37:30)
     
    Statistiky zápasu:
    Góly: 1-0.
    Střely: 18-3.
    Střely na branku: 5-0.
    Zásahy gólmanů: 0-4.
    Střely mimo: 6-2.
    Zblokované střely: 7-0.
    Ofsajdy: 1-2.
    Rohy: 8-0.
    Žluté karty: 1-5.
    Červené karty: 0-0.
     
    První zápas druhého předkola Evropské ligy mezi Čukarički a Qäbälou dopadl lépe pro domácí srbský tým. Ázerbájdžánci měli sice již ve čtvrté minutě šanci, ale poté začal ofenzivní festival domácích. Jenže jejich tlak nepřinesl v prvním poločase žádné branky, ač příležitostí měli poměrně dost, zejména kolem třicáté minuty.

    Také ve druhém poločase se úvodní šancí prezentoval třetí tým loňské ázerbájdžánské ligy, nicméně z rychlého kontru domácích byl připraven první gól. Slavoljub Srnić zatáhl míč do vápna, kde jej ve skluzu trefil Vernydub a nařízenou penaltu poslal Nikola Stoiljković do sítě pod padajícím gólmanem. Tempo hry poté trošku ustálo, ač měli domácí míč stále více na kopačkách. Když gól nepadl ani v závěrečných minutách po šancích na obou stranách, protože střelci mířili vedle, ponesou si Čukarički do ázerbájdžánské odvety nejtěsnější náskok – výhru 1:0.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+4
    Nastavený čas se naplnil, běží již patnáct vteřin nad rámec hrací doby. Dá se očekávat, že sudí co nejdříve ukončí zápas.
    90+3. Nebezpečná střela Nenada Mirosavljeviće
     
    90+3
    Mohlo být vymalováno. Stoiljković parádně našel podél vápna Mirosavljeviće, jehož střela placírkou prošla těsně vedle pravé tyče Bezotosného svatyně.
     
    90+1
    Domácí tým také naposled střídá. Sasa Jovanović nahrazuje Petara Bojiće.
     
    90+1
    Ricardinho poslal dlouhý míč do vápna, kde si Dodô opět počínal nedovoleně a je mu znovu pískán faul, tentokrát útočný.
     
    90
    Devadesátá minuta se pomalu naplňuje, hlavní sudí Petrescu nastavuje tři minuty nad rámec normální hrací doby.
     
    89
    V předposlední minutě hosté znovu zbytečně faulují a ztrácejí tak míč. Dodô byl příliš agresivní v souboji s Branislavem Jankovićem.
     
    88
    Hosté naposled střídají. Asif Mammadov vystřídá v závěrečných minutách středního záložníka Rašada Sadygova.
     
    88
    Po Abbasově autu si Ricardinho nejenže nepokryl míč, ale ještě se dopustil faulu.
     
    87
    Nicméně pokračovat to nebude, protože Mandić se dopustil hodně zbytečného útočného faulu na stopera Ricardinha.
     
    86
    Domácí hrají přesně to, co potřebují. Mají míč na svých kopačkách a jsou před vápnem soupeře.
     
    85
    Domácí tým podruhé střídá. Hřiště opouští dnes velmi aktivní pravý bek Filip Stojković, kterého nahrazuje defenzivní univerzál a sedmatřicetiletý rutinér týmu Nenad Mirosavljević.
     
    85
    Cavid Hüsejnov oplatil stejnou mincí. Jen co se dostal na levé hranici vápna k míči, tak na nic nečekal a vystřelil. Také on však mířil těsně vedle.
     
    84
    Stoiljković napřáhl zhruba z pětadvaceti metrů a jen těsně minul pravou tyčku Bezotosného branky.
     
    83
    Domácí se hned dostali na dostřel svatyně hostí, ale další střela Čukarički byla zblokována obětavou obranou Qäbäly. Tentokrát neprodral míč ke třem tyčím Slavoljub Srnić.
     
    83
    Ostojić je na nohou, hra tak může pokračovat.
     
    82
    Bek Bojan Ostović nyní sedí na travnaté ploše a je ošetřován. Rozhodně bych jej nepodezříval z toho, že chce nějak simulovat či natahovat čas, Zenjov ho trefil opravdu tvrdě.
     
    81
    Zenjov se na půli hřiště dopustil faulu, proti němuž nikdo tentokrát nic nemůže říct. Ve výskoku si doslova osedlal Ostojiće.
     
    80
    Nyní se opravdu nedivím, že kapitán Cavid Hüsejnov měl velmi vzpupnou reakci na výrok sudího. Slavoljub Srnić jej totiž v souboji o míč poslal držením trenýrek k zemi, což sudí neviděl, ale následná odplata kapitána hostí mu již neunikla. Sečetl mu faul a vzteklé gesto za žlutou kartu.
     
    79
    Ricardinho fauloval Slavoljuba Srniće, stejně tak krátce poté.
     
    77
    V posledních minutách není k vidění žádný pořádný fotbal. Domácí se špatnou kombinací téměř nedostávají k vápnu soupeře, hosté naopak hrají na udržení tohoto výsledku a útočná snaha je o nich vidět jen občas.
     
    76
    Na dlouhý míč si za obranu hostí nabíhal Stoiljković, ale gólman Bezotosnij byl u míče dřív a schoval jej v rukavicích.
     
    74
    Branislav Janković rozehrál přímý volný kop zhruba čtyřicet metrů od branky nakrátko, nicméně postupný útok domácích žádné ohrožení branky Qäbäly nepřinesl.
     
    74
    Vitaliji Vernydubovi se druhá půle nedaří. Nejprve zavinil penaltu, nyní zezadu trefil Stoiljkoviće, kterého ještě předtím lehce zatáhl za dres. Jasná žlutá karta.
     
    73
    Dodô pronikal po pravé straně k vápnu domácích. Nakonec se zbrkle odhodlal k centru, jenže ve velkém čtverci nebyl nikdo z jeho spoluhráčů a míč tak sbírá domácí gólman.
     
    72
    Slavoljub Srnić poslal krátký roh na nikým nehlídaného a nabíhajícího si Brežančiće, který tak stejně odcentroval, ale míč si znovu pohlídala obrana hostí.
     
    71
    Abbasov nedovolil Piasentinovi odcentrovat a poslal míč na rohový kop, který si tentokrát místo obvyklého exekutora Brežančiće staví Slavoljub Srnić.
    70. Zblokovaná střela Petara Bojiće
     
    70
    Domácí ale znovu rychle získali míč do své moci a na druhé straně se Bojić dostal do střeleckého pokusu, ale jeho pokus byl, stejně jako před pěti minutami, zblokován.
     
    68
    Kapitán domácího týmu Rajko Brežančić zajel u pravé lajny na své obranné polovině tvrdě do Dašdemirova, za což si vykoledoval kartonek žluté barvy.
     
    68
    Kapitán hostujícího týmu Hüsejnov byl faulován Dragoljubem Srnićem. V poslední době domácí přiostřili svůj styl hry.
     
    67
    Domácí tým poprvé střídá. Z placu odchází Andrija Pavlović, kterého nahrazuje Staniša Mandić.
     
    65
    Velká trma vrma ve vápně hostí. K odraženému a skákavému míči se dostal Bojić, který zavřel oči a vystřelil, ale jeho pokus byl zblokovaný, nepropasíroval míč přes tři padající hráče hostí.
     
    64
    Dragoljub Srnić fauloval na středu hřiště Sadygova, což znamená, že hosté si opět lehce odpočinou od ofenzivní snahy domácích.
     
    63
    Ten zahrával opět kdo jiný než Brežančić, ale tentokrát byla obrana Qäbäly pozorná a její stopeři odhlavičkovali míč daleko od své branky.
     
    62
    Čukarički jsou stále aktivnějším týmem a pokud tomu tak bude i nadále, dá se čekat, že na spadnutí bude druhá branka. Šanci k tomu budou mít domácí již nyní po rohovém kopu.
     
    61
    Urfan Abbasov si pomohl v souboji s Pavlovićem, když mu míč spadl na ruku a Abbasov si jej přiťuknul k sobě. Vidí tak žlutou kartu, sudí byl pozorný.
     
    59
    Jenže akce hostí neměla dlouhého trvání. Dragoljub Srnić opět operuje s míčem na polovině soupeře a vyhlíží, kterému spoluhráči přihrát.
     
    58
    Hosté jsou opět pod tlakem, Stojković si z pozice pravého beka udělal výlet až do hloubě útočného pásma, kde však o balon přišel a musí rychle zpět.
     
    57
    Slavoljub Srnić si na vrcholu levého rohu vápna udělal krásnou kličku do šestnáctky a vystřelil, jenže znovu našel jen připraveného gólmana Qäbäly.
     
    56
    Stoiljković s Brežančićem výborně napadali na půli hriště hráče soupeře, takže Abbasov v potížích zahrál dlouhou malou domů, kterou Bezotosnij nezachytil. Je z toho rohový kop.
     
    55
    Hosté zatím svojí aktivitu nikterak nezvyšují. Jsou sice na půlce soupeře a nyní mají u pravého rohu vzahování, ale žádnou vážnější šanci zatím Stevanović hasit nemusí.
    53. Nikola STOILJKOVIĆ - 1:0
     
    53
    Tým Čukarički právě vstřelil branku!
    NIKOLA STOILJKOVIĆ již dnes jednu šanci zahodil, ale nyní se ze značky pokutového kopu nemýlil. Ačkoliv Bezotosnij vystihl jeho směr k pravé tyči, pod padajícím gólmanem hostí prošel míč do sítě. Domácí se tak dostávají do zaslouženého vedení.
     
    53
    K penaltě se staví Stoiljković.
    52. Penaltový faul Vernyduba na Slavoljuba Srniće
     
    52
    Pokutový kop pro Čukarički po faulu Vernyduba na Slavoljuba Srniće. Domácí hráč pronikl po pravé straně do vápna a Vernydub jej ve skluzu trefil.
     
    51
    Špatný odkop Abbasova zachytil Slavoljub Srnić, rychle poslal míč na Pavloviće, který hned vypálil, jenže jeho střela šla do středu branky.
     
    50
    Takhle to nepůjde. Dodô si naběhl na dlouhý míč, který si před ním nejenže pokryl Ostojić, ale vzápětí jej brazilský forvard ještě fauloval.
     
    50
    Domácí už jsou znovu na půlce soupeře a i když nyní míč ztratili, snaží se napadat rozehrávku Qäbäly hned v zárodku.
     
    48
    Mohlo udeřit na druhé straně. Stejně jako v prvním poločase si první šanci připisují hosté. Dodô posílal míč podél vyběhnuvšího gólmana Stevanoviće k pravé tyči pro Dašdemirova, který se k zakončení do prázdné klece nedostal, jeho střela byla zblokována.
     
    47
    Hned vzápětí fauluje stejný hráč u levého rohu Abbasova.
     
    47
    Po centru Stojkoviće do vápna chyběl Pavlovićovi k zakončení u levé tyče zhruba metr. Domácí fotbalista se ani nepokusil o skluz.
     
    47
    Bojićova střela z hranice vápna byla zblokována, takže se bez problémů snesla ke gólmanovi Qäbäly, který jí schovává do rukavic.
     
    46
    Na Dašdemirova směřoval první dlouhý míč, ale pravý bek Stojković byl v pozoru a odhlavičkoval míč do bezpečí.
     
    46
    Hosté střídají i o poločasové přestávce. Útočníka Olexije Antonova nahrazuje forvard Arif Dašdemirov.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Druhý poločas začne přibližně v 21:32.
     
    Statistiky prvního poločasu:
    Góly: 0-0.
    Střely: 9-1.
    Střely na branku: 2-0.
    Zásahy gólmanů: 0-2.
    Střely mimo: 4-1.
    Zblokované střely: 3-0.
    Ofsajdy: 1-2.
    Rohy: 5-0.
    Žluté karty: 0-2.
     
    I když první šanci v zápase měli hosté, když Hüsejnov po dlouhém úniku mířil nad branku, poté měli jasnou převahu a mnohem více šancí na gól domácí. A to hlavně v polovině zápasu. Jen namátkově: Brežančić zatočil míč z přímého kopu těsně vedle levého horního rohu, Ostojić po rohu těsně minul levou tyč a Stoiljkovič v akrobatické pozici ve vápně trefil jen gólmana Bezotosného. Proto je stav nerozhodný 0-0.
     
    45+2
    První poločas skončil.
     
    45+1
    V končícím nastaveném čase zkusil Dragoljub Srnić po přihrávce svého bratra Slavoljuba vystřelit, jenže jeho pokus měl parametry na ragbyovou branku.
     
    45
    V prvním poločase bude nastavena jedna minuta, která začne míčem v držení Qäbäly, neboť Piasentin si pomohl nedovoleným zákrokem proti Antonovovi.
     
    45
    Nový muž na hrišti Dodô se po pár minutách uvedl ofsajdem, který byl tedy více jak pětimetrový.
     
    44
    Brežančić se dostal poblíž vápna ke střeleckému pokusu, který bez problémů likviduje Bezotosnij.
     
    43
    Hned z protiútoku zatáhl Abbasov za záchranou brzdu a na půlce hriště fauloval Bojiće.
     
    43
    Hüsejnov hledal ve velkém vápně Antonova, jenže poslal mu míč přesně za záda a útočník hostí v obtížné pozici míč téměř nezasáhl.
     
    42
    Hosté zůstanou u míče, protože Abbasov byl zastaven Bojićem. Qäbälä je poprvé trošku více usazena na půlce soupeře.
     
    41
    A hostům nyní málem vyšel dlouhý míč na Antonova, před který horko těžko poslal míč na malou domů bek Ostojić.
     
    40
    Zdá se, že tlak bělehradského týmu ustál. Nyní jsou Ázerbájdžánci více u míče a domácí se dlouho nedostali na dostřel jejich branky. Střídání se neminulo účinkem.
     
    39
    V útrobách stadionu Čukarički, jehož jedna podélná tribuna je poměrně nová, se nachází zhruba patnáctka fanoušků Qäbäly, kteří svůj tým hlasitě podporují.
     
    38
    Bojić se na hranici vápna téměř obtočil kolem své osy. Jeho pokus z otočky ale neměl gólové parametry, zamířil hodně vedle pravé tyče.
     
    36
    První střídání je zde ještě před polovinou zápasu. George Florescu jde z placu, nahrazuje ho brazilský forvard Dodô. Opravdu nevím, zda jde o vynucené střídání nebo taktický tam trenéra Hrygorčuka. Jeho svěřenci zatím nepředvedli vůbec nic a převážně se brání.
     
    35
    Pokračovat se nebude, Bojić si pomohl útočným faulem, za což se hodně zlobí, ale je fakt, že Ricardinha opravdu fauloval.
    34. Nikola Stoiljković v akrobatické pozici zakončuje jen do Bezotosného
     
    34
    Povedený útok zaznamenali domácí fotbalisté. Stojković z levé strany našel na hranici penalty Stoiljkoviće, který v akrobatické pozici zamířil přesně do míst, kde stál gólman Bezotosnij.
     
    33
    Hosté se na malou chvíli dostali na polovinu soupeře, ale Antonov míč neudržel a znovu je tak v moci domácích hráčů.
    31. Ostojić v dobré pozici minul levou tyč
     
    31
    Další velká šance. Brežančić po rohu posadil míč přesně na hlavu Bojana Ostojiće, který těsně minul levou tyčku branky. Kdyby zamířil přesněji, jeho hlavička by měla velkou šanci na úspěch.
     
    31
    Stoiljković pronikl do vápna, vystřelil, a gólman hostí musí děkovat Rafaelovi, že byl na svém místě a zadní částí těla zblokoval míč na rohový kop. Sledujeme místy drtivý tlak Bělehradu.
     
    31
    Po výborném rohu se dotal ke střele Ostojić, ale zamířil jen těsně vedle branky hostí.
     
    30
    Nyní přijde roh z levé strany, Zenjov míč na Slavoljubu Srnićovi nevybojoval.
     
    29
    Po jeho rohu hosté stěží odhlavičkovali míč do zámezí, je z toho další rohový kop. Ricardinho vůbec netrefil při odkopu míč a ten se odrazil od stopera Vernyduba do zámezí.
     
    28
    Domácí vybojovali další rohový kop, kterého se ujme Brežančić, hlavní muž standardních situací domácích.
    26. Rajko Brežančić těsně minul levý horní roh branky
     
    26
    Kapitán Rajko Brežančić to udělal skvěle, krásně zatočil míč k levému hornímu rohu branky Bezotosného, jenže jej těsně minul.
     
    26
    Navíc je z toho nebezpečný přímý volný kop, který bude kpat Brežančić.
     
    25
    Zhruba třicet metrů před vápnem si Slavoljub Srnić udělal kličku doprava, což bylo moc na Rafaela, který ho vzal znovu po levé noze a i on dostává za faul na tohoto hráče žlutou kartu.
     
    24
    Slavoljub Srnić je jednoznačně nejaktivnějším hráčem domácího týmu, na středu hřiště získal míč a znovu postupuje dopředu.
     
    22
    Domácí, hrající v bílé kombinaci, mají stále územní převahu a útočí. Občas je však v jejich kombinaci vidět určitá nepřesnost a zbrklost, kterou se zbytečně připravují o míč.
    21. Žlutý faul George Florescua
     
    21
    Slavoljub Srnić získal na půli míč a hned se vydal dopředu, ale jeho útočným choutkám učinil přítrž George Florescu, jenž jej z boku trefil do levé nohy a dostává žlutou kartu.
     
    20
    Dragoljub Srnić poslal míč na svého bratnra Slavoljuba, který s ním byl přímo na hranici vápna. Vystřelil, jenže poslal míč přesně do míst, kde se nacházel Ricardinho. Celá situace zaváněla rukou hostujícího beka, ale z celé situace bylo zřejmé, že se o ní nejednalo.
     
    18
    Stojković po pravé straně vyslal do brejku Slavoljuba Srniće, kterého však na hranici faulu zastavil Ricardinho. Pokračuje se dále.
     
    17
    Tak jako nyní. Rychlý kontr po získání míče do otevřené obrany podnikl Gai, který poslal ve vápně míč na Antonova. Jenže přihrávka to byla hodně dlouhá, takže Antonov neposlal míč před branku ani ve skluzu.
     
    16
    Obrana ázerbájdžánského týmu je však poměrně pevná. Veškeré zárodky útoku likviduje už na jeho počátku prostou taktikou – odkopnout míč co nejdále od vápna, v lepším případě zaútočit.
     
    15
    A domácí nadále budou moci pokračovat v obléhání vápna Qäbäly, protože Zenjov fauloval Pavloviće.
     
    14
    Florescu se snažil vybojovat u levého rohu právě rohový kop, jenže sudí dobře viděl, že právě od něj šel míč do zámezí. Pro hosty je z toho pouze odkop.
     
    12
    O první střelecký pokus se postaral Pavlović, ale jeho rána byla zblokována bránícími hráči hostí.
     
    11
    Stejná situace se odehrála i na druhé straně, tentokrát byl mimo hru Sadygov.
     
    10
    Stavoljub Srnić nemůže pokračovat v útoku, neboť se nacházel v době pasu v ofsajdu, který byl odmáván i odpískán.
     
    8
    Ani další postup domácích není úspěšný, hosté znovu odkopávají míč do zámezí.
     
    7
    Domácí jsou nadále velmi aktivní a mají míč na polovině soupeře, vážnější šanci si ale zatím vypracovat nedokázali
     
    6
    Během poslední minuty se hosté dopustili dvou faulů, nejprve si Gai vyšlápl na Stavoljuba Srniće a poté nebyl povolen další postup Stoiljkovićovi, neboť jej fauloval Ricardinho.
     
    4
    Po levé straně se velkým úprkem dostal až do vápna Hüsejnov a z nebepečné pozice zamířil jen těsně nad branku Stevanoviće.
     
    4
    Ač to byl velmi dobrý míč, Brežančićův centr byl opět odhlavičkován a hosté míří do útoku.
     
    3
    Brežančić napodruhé poslal míč do ohně a obrana hostí napodruhé míč odhlavičkovala, ale zhruba třicet metrů od vápna zahrál na pravé straně rukou kapitán Husejnov. Brežančić znovu bude posílat míč do vápna.
     
    3
    Mirný tlak domácích pokračuje, z pravé strany bude nyní kopat rohový kop opět Brežančić.
     
    2
    Hosté se znovu ubránili odkopnutím míče do zámezí, tentokrát do autu.
     
    2
    Abbasov zahrál míč jen do autu a poté vybojovali domácí první rohový kop, který bude kopat z levé strany Brežančić.
     
    1
    A hned po dvaadvaceti vteřinách Antonov u rohového praporku srazil k zemi Piasentina, což znamená první faul.
     
    1
    Hlavní sudí Petrescu právě poprvé fouknul do píšťalky, utkání začíná.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Oba týmy jsou již na hrací ploše, proběhl los a nyní se domácí i hosté fotí.
     
    Úvodní sestavy:

    FK Čukarički Bělehrad: Stevanović – Stojković, Ostojić, Lucas Piasentin, Brežančić (C) – Pavlović, D. Srnić, B. Janković, S. Srnić – Bojić – Stoiljković. Trenér:Vladan Milojević.
    Náhradníci: Petrić – Randeljović, Obeng, Boljević, Mandić, Jovanovic, Mirosavljević

    FK Qäbälä: Bezotosnij – Ricardinho, Vernydub, Rafael, Abbasov – C. Hüsejnov (C), Gai, Sadygov, Florescu, Zenjov – Antonov. Trenér: Roman Hrygorčuk.
    Náhradníci: Popovič – Stanković, Mirzabekov, Dašdemirov, A. Mammadovi, Zargov, Dodô.

    Rozhodčí: Petrescu – Atrene, Urzică – Birsan (vš. Rumunsko).
     
    Postupové šance:
    Oba týmy byly v prvním předkole nenasazené, takže jistým úspěchem postup o předkolo dále je. Pokud se podíváme na koeficient, ázerbájdžánský tým je favoritem.

    Čukarički: třetí nejhorší koeficient ze všech týmů druhého předkola, celkem 3,475 bodů.

    Qäbälä nasazený tým, z šestašedesáti týmů 29. nejlepší tým, koeficient 6,875 bodů.
     
    FK Qäbälä šťastně poslala ze hry ven Tbilisi
    Ázerbájdžánský tým
    rozhodně propadák z loňského prvního předkola nezopakuje. V prvním zápase na hřišti Dinama Tbilisi uhrála Qäbälä nadějný výsledek, prohrála pouze 1:2, když ještě šest minut před koncem byl stav nerozhodný. V odvetě pak drželi Gruzínci dlouho postup ve svých rukách. Jenže v 88. minutě vstřelil postupový gól Sergei Zenjov a zdrceného soupeře dorazil ve třetí minutě nastavení Aleksey Antonov. Po výhře 2:0 tak šla dál Qäbälä, která rozhodně nebyla favoritem, počítalo se s postupem Dinama.
     
    V prvním předkole Čurakički vyřadil Domžale
    Při losu prvního předkola si sice bělehradský tým vybral menší porci smůly, když byl prvním nenasazeným týmem, na druhou stranu však dostal soupeře své úrovně, slovinský tým Domžale, který byl předposledním nasazeným mančaftem. Opět se ukázalo, jak velkou výhodou hraje gól na hřišti soupeře. Ve slovinsku totiž Čukarički vyhrálo 1:0 gólem Igora Matiće, který ve 43. minutě proměnil penaltu. Ve 48. minutě pak při další penaltě už úspěšný nebyl. Doma pak stačilo Srbům uhrát bezbrankovou remízu.
     
    Loňské kvalifikace z pohledu obou týmů
    Čukarički postoupily loni do druhého předkola, když v tom prvním "povinně" porazili trpaslíka z Andorry, Santa Julii. Po domácí výhře 4:0 přišla v odvetě remíza 0:0. Druhé předkolo již bylo pro Srby konečnou. Doma totiž dostali výprask od rakouského Grödigu 0:4 a na postup tak nemohla stačit ani výhra na půdě soupeře v poměru 2:1.

    Qäbälä dopadla loni ještě hůře, když se s evropskými poháry loučila hned v prvním předkole. Narazila totiž na silný Široki Brijeg, jenž v prvním zápase v Ázerbájdžánu vyhrál 2:0 a doma pak stvrdil postup výhrou 3:0.
     
    FK Qäbälä
    Ázerbájdžánský celek za poslední čtyři roky okupuje vrchní poloviny tabulky a jde pomalu, ale jistě, vzhůru. 2011/12 – 6. místo, o rok později již místo páté a v posledních dvou letech se Qäbälä umístila na bronzovém stupínku, což jí zajistilo účast v předkole Evropské ligy.
     
    FK Čukarički Bělehrad
    Srbskou nejvyšší soutěž v loňském roce ovládly týmy z Bělehradu. Za mistrovským Partizanem a druhou Crvenou Zvezdou skončil třetí tým z hlavního města Srbska – FK Čukarički, což se mohlo zdát jako překvapení. Čukarički navíc vyhrál i srbský pohár, když ve finále porazil 1:0 slavnější Partizan.
     
    Dobrý den, ještě jednou vítejte u úvodního zápasu druhého předkola Evropské ligy, ve kterém proti sobě nastoupí dva týmy z východu Evropy. Domácí FK Čukarički Bělehrad ze Srbska se střetne s ázerbájdžánským týmem FK Qäbälä.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:30.

    Tomáš Lysý

    Góly: 53. Stoiljković (pen.)

    Karty:   68. Brežančić (CUK) – 21. Florescu (QAB), 25. Rafael (QAB), 61. Abbasov (QAB), 74. Vernydub (QAB), 80. Hüsejnov (QAB)


    Čukarički Belehrad: Stevanović – Stojković, Ostojić, Lucas Piasentin, Brežančić (C) – Pavlović, D. Srnić, B. Janković, S. Srnić – Bojić – Stoiljković. Trenér: Vladan Milojević.
    Náhradníci: Petrić – Randeljović, Obeng, Boljević, Mandić, Jovanovic, Mirosavljević

    FK Qäbälä: Bezotosnij – Ricardinho, Vernydub, Rafael, Abbasov – C. Hüsejnov (C), Gai, Sadygov, Florescu, Zenjov – Antonov. Trenér: Roman Hrygorčuk.
    Náhradníci: Popovič – Stanković, Mirzabekov, Dašdemirov, A. Mammadov, Zargov, Dodô.

    Rozhodca: Petrescu – Atrene, Urzică – Birsan (vš. Rumunsko)
    Štvrtok 23.07.2015
    Qäbälä - Čukarički Belehrad 2:0

    Góly: 39. Zenjov, 53. Zenjov

    Karty:   67. Santos (QAB), 81. Zenjov (QAB), 90+4. Gai (QAB) – 90+3. Lucas (CUK)