Haiti – Honduras 1:0 (kon.) | Panama – USA 1:1 (kon.)
koniec
Haiti
1:0 (1:0)
Honduras
cz Utorok 14.07.2015, 01:10 • Sporting Park, Kansas City, Kansas (kapacita 21.650 diváků) • CONCACAF Gold Cup • Skupina A
Predzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 01:00.
     
    Příjemný pozdní večer, který se právě přelil z pondělí na úterý, vítám Vás u online přenosu z letošního Gold Cupu, v jehož rámci pro Vás budeme podrobně sledovat duel základní skupiny A, ve které se střetnou reprezentační výběry Haiti a Hondurasu.
     
    Gold Cup 2015

    Letošní Gold Cup je již třináctým představením nejlepších týmů ze Severní a Střední Ameriky a pokud budeme počítat i předcházející regionální mistrovství, budeme mluvit o 23. ročníku. Turnaj se tradičně odehrává na území Spojených států amerických, avšak letos se dvě utkání nově odehrají i v Kanadě. Celkem se tak hráči dvanácti zúčastněných týmů představí ve čtrnácti amerických a kanadských městech a to během dvaceti dní.

    Titul z posledního šampionátu obhajují hráči USA, kteří se tak z výhry na Gold Cupu radovali již pětkrát, o maximum se však nejedná. To drží fotbalisté Mexika, kteří mají na svém kontě šest triumfů, zbývající jeden vítězný pohár uzmuli v roce 2000 kanadští reprezentanti.

    Zajímavostí je, že letošního Zlatého poháru se zúčastní týmy Mexika a Jamajky, které minulý měsíc reprezentovaly své země také na Copa Américe, tedy Mistrovství Jižní Ameriky, kde však mohli startovat jen z výběry hráčů do 22 let
     
    Honduras

    Reprezentace Hondurasu nepatří mezi světové týmy, ale rozhodně také nepatří mezi žádné "nazdárky", o čemž svědčí i osmdesátá pozice na světovém žebříčku. Nejlépe na tom byli Středoameričané před jedenácti lety na 27. pozici, od té doby však Hondurasané zaznamenávají postupný propad pořadím směrem dolů.

    Svěřenci kouče Jorgeho Luise Pinta patří mezi tradiční účastníky Zlatého Poháru, vždyť ze třinácti ročníků nestartovali pouze na jednom jediném. Účast na letošním turnaji si však zajistili až jako vůbec poslední celek, když po pátém místě v kvalifikaci museli v dodatečném Play off bojovat s pátým celkem karibské části, kterým byla Francouzská Guyana a byl to souboj vyrovnaný. První utkání totiž Hondurasané ztratili 1:3, v tom druhém však dominovali a po výhře 3:0 si nakonec zajistili postup. Nejlepším výsledkem Hondurasanů je druhá příčka hned z úvodního šampionátu v roce 1991, na posledním Mistrovství se dostali až do semifinále a obsadili konečnou čtvrtou pozici.

    Dvě utkání ve skupině A mají Středoameričané již za sebou. Po úvodní prohře s favorizovaným domácím celkem 1:2, v tom druhém pak remizovali s výběrem Panamy 1:1. Po dvou zápasech tak mají na kontě jediný bod a drží třetí příčku. K jistotě postupu dnes potřebují zvítězit a ještě doufat ve výhru USA nad Panamou. V případě dobrého bodového zisku by ale mohli postoupit i ze třetí pozice do další fáze šampionátu.
     
    Haiti

    Haiťané jsou na tom co se umístění týče ve světovém žebříčku FIFA velice podobně jako jejich dnešní soupeř, vždyť drží 79. pozici, tedy jen o jednu lepší než Honduras. Přes třemi lety však vystoupali až na 38. pozici na světě.

    Tým vedený trenérem Marcem Collatem se na Gold Cupu představí pošesté v historii a to díky dobře zvládnuté kvalifikaci, v jejíž karibské části vybojovali postup ze třetího místa. Nejlepším umístěním Haiťanů zůstávají dvě čtvrtfinále z let 2002 a 2009, poslední šampionát jim však příliš nevyšel a skončili již po základní skupině.

    I reprezentace Haiti má za sebou dvě utkání v základní skupině za sebou a vedla si na chlup stejně jako její dnešní soupeř. V prvním utkání totiž remizovali s výběrem Panamy 1:1, ve druhém podlehli těsně domácím 0:1. Po dvou zápasech tak mají na svém kontě jeden bod a zatím okupují čtvrtou, tedy poslední pozici ve skupině. Vítěz dnešního utkání by se ale výrazně přiblížil postupu ze skupiny, ať už ze druhého či třetího místa, dnes tak půjde oběma týmům takřka o vše.
     
    Vzájemné zápasy

    Oba reprezentační týmy se za posledních deset let utkaly ve čtyřech zápasech a výrazně lépe jsou na tom ve vzájemné bilanci reprezentanti Hondurasu, kteří si připsali hned tři výhry z těchto duelů. Naposledy se obě reprezentace potkaly před dvěma lety právě na Zlatém poháru, kde se výhry radovala rovněž reprezentace Hondurasu.
     
    Úvodní sestavy:

    Haiti: Placide – Alcenat, Bertin, Jérôme, Jaggy, Lafrance – Belfort, Millien, Marcelin, Guerrier – Nazon.

    Honduras: Escober – Crisanto, Figueroa M., Palacios, Beckeles – Mejía, Claros, Martínez, Najar – Andino, Lozano.


    Rozhodčí: Joel Aguilar -
     
    Oba týmy už jsou nastoupeny na trávníku stadionu v Kansasu. Zazní národní hymny Hondurasu a Haiti.
     
    Kapitáni obou týmů se nyní losují stranu a míč, utkání tak již nestojí nic v cestě!
     
    Haiťané dnes nastupují v dresech modré barvy, jejich soupeř odehraje dnešní duel kompletně v bílém.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Haiťané se hned po rozehrávce dostali k míči, rychle ale o něj zase přišli.
     
    1
    První náběh Hondurasanů a hned z toho bude rohový kop v samém úvodu zápasu.
     
    2
    Haiťané se ubránili a sami mohli udeřit! Nazon si naběhl z pravé strany do vápna na nadýchaný oblouček a střelou pod břevno prověřil pozornost brankáře Escobera!
    2. Nazon prověřil brankáře Escobera střelou pod břevno!
     
    3
    Mejía se rozhodl, že taktéž zaútočí, jenže jeho pokus zpoza vápna skončil daleko vedle levé tyče haitské branky.
     
    4
    Tak utkání začalo pěkně zostra, jde vidět, že oba týmům jde dnes o vše a jeho vítěz se přiblíží postupu o notný kus! Prohra naopak znamená konec veškerých nadějí.
     
    5
    Dnes domácí celek je od úvodu zápasu přeci jen malinko aktivnější než soupeř, kterého zatím příliš nepustil k balónu.
     
    6
    Další útočná akce Haiťanů je zastavena po útočném faulu na Martíneze. Rozehrávat bude brankář Escober od své branky.
     
    6
    Modří ale znovu rychle získali míč a podél pravé lajny se pokouší dostat blíže k pokutovému území.
     
    7
    Vypadá to na první rohový kop utkání v prospěch Haiti. Ano, je tomu skutečně tak. Tlak fotbalistů v modrém utěšeně narůstá.
     
    8
    Haiťané rozehráli míč dozadu, odkud přišel přesný centr do vápna, kde se ofsajdové pasti vyhnuli hned tři hráči v modrém, Marcelin však míč zastavil až ve skluzu a ten se tak do branky nedostal!
    8. Marcelin míč ve skluzu do branky nedostal.
     
    9
    Podle ohlasů přítomných diváků mají Hondurasané v hledišti větší podporu než jejich dnešní protivník. Jenže zatím to není Středoameričanům vůbec nic platné.
     
    10
    Ani teď se fotbalisté z Hondurasu nedostanou k vážnější příležitosti, Martínez si hledal místo za obranou Haiti, jenže nacházel se už za ofsajdovou linií.
     
    11
    Hra se pomaloučku, potichoučku přesunula do středu hřiště, odkud se žádnému z týmů nedaří přiblížit se k pokutovému území soupeře.
     
    12
    Haiťané dobře napadali a rychle se dostali k míči, jenže nepřesnou přihrávkou o něj ještě rychleji přišli.
     
    13
    Hodně pohybu je k vidění na trávníku kansaského stadionu, jenže jedná se především o pohyb bez míče. Nepřesností na obou stranách je nyní poměrně dost.
     
    14
    Haiti právě vstřelilo branku!
    Přímočará akce Haiťanů začala dlouhým výkopem brankáře Placideho, který našel za půlkou Belfort, který hlavou poslal míč dopředu na nabíhajícího DUCKENSE NAZONA, který přesprintoval jednoho z bránících hráčů a střelu v pádu poslal míč pomalu k pravé tyči!
    14. Duckens NAZON - 1:0
     
    15
    Haiťané i po vstřelené brance hýří aktivitou a rozhodně to nevypadá, že by měli v úmyslu se zatáhnout. Jenom dobře!
     
    16
    Escober se dostal po delší době k úspěšnému zásahu, když chytil lehkou střelu z dálky, ta však mířili přímo doprostřed jeho branky.
     
    17
    Andino číhal z obranou Haiti a čekal na dlouhý balón, ten nakonec přišel, jenže byl až příliš rychlý a tak nebylo divu, že k němu měl nejblíže brankář Placide.
     
    18
    Marcelin má rozvázanou kopačku a hlavním sudím je nekompromisně poslán za autovou čáru, kde musí zjednat nápravu.
     
    19
    Na trávníku se svíjí v bolestech Martínez, jak ke své újmě přišel, jsme ale nezaznamenali.
     
    19
    Nebezpečí i na druhé straně! Andino udržel na pravé straně šestnáctky, kde z otočky poslal přesnou přihrávku do prostoru malého vápna, kde však míč těsně před nabíhajícím Martínezem poslal za brankovou čáru jeden z bránících hráčů!
    19. Martínez se k míči na malém vápně o kousek nedostal!
     
    20
    Následný rohový kop byl lahůdkou pro Placideho, který vyskočil nejvýše a míč schoval do náručí.
     
    21
    Hondurasané pomalu ožívají a čím dál častěji se dostávají s míčem až do pokutového území, tam se však prozatím nedokáží prosadit.
     
    22
    Martínez znovu v akci, tentokrát se do šance ani nemohl stihnout dostat, zastavil ho praporek pomezního sudího, který signalizuje ofsajd.
     
    23
    Dlouhé ošetřování Belfortse, který nakonec opouští hřiště na nosítkách. To nevypadá vůbec dobře.
     
    25
    Střídání v týmu Haiti: ze hřiště odchází Kervens Belfort, přichází Jean Maurice.
     
    26
    Hra se v posledních minutách trochu rozkouskovala, jinak jsme se ale v první polovině úvodní půle rozhodně nenudili. Ani jeden z týmů totiž nehodlá bránit za každou cenu a to je jenom dobře.
     
    27
    Hondurasané se znovu rychle ocitli před šestnáctkou soupeře, kde se kousek za její hranicí dostal k míči Mejía, ale ani tento pokus fotbalisty Hondurase nepřidělal brankáři Placidemu větší starosti, balon se z nohy Mejíi jen pomalu snesl do rukavic gólmana Haiti.
     
    28
    Lozano se dostal s míčem až na samý okraj pokutového území, jenže z pravé strany se ještě pokusil najít někoho u vzdálenější tyče a to byla chyba. Nikdo bílém se totiž v tomto prostoru nevyskytoval.
     
    29
    Haiťané se nyní nemohou dostat k míči a zdá se, že otěže utkání pomalu přebírá jejich dnešní sok. Otázka je, jak moc se hráči v modrém zatáhli nebo jestli Hondurasané natolik zvýšili svou aktivitu směrem vpřed.
     
    30
    A i za cenu faulu zastavují Hondurasané své soupeře. Ale dělají to chytře, rozběhnuté fotbalisty Haiti brzdí již na půlící čáře, třeba jako teď Mejía Jaggyho.
     
    31
    Modří se přeci jen dostali s míčem na útočnou polovinu, Hondurasané je ale zatím drží daleko od své branky.
     
    32
    Po sraženém centru se Haiti dostává k rohovému kopu. Ten se však příliš nevyvedl a Haiťané jsou sraženi o pár metrů zpět.
     
    33
    Ani jejich dnešnímu soupeři se teď nedaří vymyslet něco kloudného s balonem. dlouhý nákop vpřed v podání Hondurasu končí neúspěchem, před vápnem Haiti totiž nebyl vůbec nikdo.
     
    34
    Nene, ani teď se skóre měnit nebude. Jaggy měl více prostoru nalevo od vápna a tak vyslal centr před branku, jenže svoji přihrávku o dost přetáhl a tak míč sebrali hráči v bílém.
     
    35
    Tak jak jsem fotbalisty obou týmů chválil za aktivitu v úvodu utkání, nyní mnoho fotbalové krásy k vidění není. Snad se dočkáme alespoň ve zbytku první půle.
     
    36
    Najar si neporadil u levé postranní čáry s bránícím Alcenatem, ten dokonale vyučil svého protivníka v souboji o balón.
     
    36
    Haiťané se ale přeci jen pomalu tlačí k vápnu soupeře, chybí tomu však jakákoliv myšlenka, která by byť jen trochu zaskočila obranu Hondurasu.
     
    37
    Hodně se nyní hraje ve středu hřiště, kde se oba týmy po častých chybách soupeřova týmu rychle střídají ve vedení míče.
     
    38
    Mauricovi nevyšel pokus o kličku kousek před pokutovým územím soupeře, jenže i kdyby to Haiťanovi vyšlo, měl by veliké problémy hned se čtveřicí bránících hráčů.
     
    39
    První poločas pomalu směřuje ke svému konci a kopaná, kterou oba týmy poslední minuty předvádí, se rozhodně nedá označit přívlastkem světová.
     
    40
    Mejía zastavil nedovoleným způsobem La France, jenže stalo se tak daleko od honduraské branky a tak ho to příliš mrzet nemusí.
     
    41
    Martínez vyslal ze třiceti metrů nadýchaný oblouček do pokutového území na Najara, ten si však neporadil se zpracováním míče a ten mu utekl až za koncovou čáru.
     
    42
    Ani Haiti se nedostane byť jen ke vzdálenému ohrožení soupeřovy svatyně. Nedaří se, nedaří, nyní nikomu na hřišti. Pomalu už vyhlížíme konec první půle, že ve druhém poločase to fotbalisté obou týmů znovu rozjedou tak, jako na začátku zápasu.
     
    43
    Stále stejná písnička a je jedno, jestli hraje kapela z Haiti nebo Hondurasu. Dlouhý nákop vpřed nikdo nezachytí a tak hraje gólman soupeřova týmu.
     
    44
    Wilmer Crisanto (HON) poslal k zemi nabíhajícího Mauriceho a vidí za svůj zákrok kartónek žluté barvy. Haiti navíc bude kopat standardní situaci ze vzdálenosti osmnácti metrů.
    44. Žlutá karta pro Crisanta, tady nebylo co řešit.

     
    45
    Jerome to zkusil svojí pravačkou přímo, jenže trefil čtyřčlennou zeď Hondurasu a šance Haiťanů v závěru první půle tak vyznívá naprázdno.
     
    45+1
    Nastavovat se bude jedna minuta nad rámec prvního poločasu.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    Hlavní sudí Jose Aguilar právě ukončil první poločas utkání mezi reprezentacemi Haiti a Hondurasu a lépe se půjde do šaten hráčům v modrém, ti totiž zásluhou branky Duckense Nazona vedou po 45 minutách hry nad svým soupeřem 1:0 a jsou blízko postupu ze skupiny do další fáze šampionátu.
     
    Úvodní poločas nám nabídl dvě různé tváře. V té úvodní, která trvala přibližně dvacet minut, se oba týmy snažily o útočnou hru a také se dostávaly často do šancí. Tuto povedenou pasáž ukončila neproměněná šance Martíneze v 19. minutě a od té doby..nic. Po zbylou část první půle se totiž hráčům na obou koncích hřiště přestalo dařit a výsledkem bylo mnoho nepřesných přihrávek a časté ztráty míče. Doufejme, že se druhá půle ponese v lepším duchu, než závěr úvodního poločasu.
     
    Statistiky utkání po první půli:

    Držení míče: 47% – 53%
    Střely na branku: 1 – 0
    Střely celkem: 4 – 1
    Fouly: 7 – 5
    Žluté karty: 0 – 1
    Ofsajdy: 1 – 3
    Rohové kopy: 1 – 2
     
    Druhý poločas začne přibližně v 02:08.
     
    Fotbalisté obou týmů právě vycházejí z útrob stadionu na hrací plochu, druhý poločas začne ji za několik málo okamžiků.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Střídání v týmu Honduras: ze hřiště odchází Anthony Lozano, přichází Eddy Hernández.
     
    46
    Hondurasané se ujali rozehrávky na začátku druhého poločasu a pomalu kombinují s balonem ve středu hřiště. Jsou to oni, kdo se musí ve druhé půli tlačit dopředu.
     
    47
    Fotbalisté odění v bílých dresech pěkně kombinovali na "pětníku" před pokutovým územím, jejich akci se rozhodl zakončit Martínez, ale jeho rána se snesla vysoko nad branku Haiti.
     
    48
    Hráči Hondurasu pochopili, že ke vstřelení branky musí být aktivnější než jejich soupeř, kterého napadají hluboko na jeho polovině a to se hraje každému týmu na světě špatně.
     
    49
    Zatím mi to ze strany Haiti přijde, že se pokusí ubránit utkání s jednogólovým vedením v zádech až do konce. Obraz hry tomu přibližně od třicáté minuty napovídá.
     
    50
    Haiti se dostalo k míči ale mohlo se pokusit o rychlý brejk, jenže Nazon byl na hrotu útoku zcela osamocen a tak musel vyčkat na nabíhající spoluhráče. Těm už ale vydatně stínovali Hondurasané a celá akce je tak značně zpomalena.
     
    51
    Hernández nedokázal zpracovat na pravé straně centr z hloubi pole a balon tak pomalu doputoval až za brankovou čáru, což zpovzdálí jistil brankář Placide.
     
    52
    A znovu, Haiťané vybojovali míč před vlastní šestnáctkou, jenže jejich snaha o protiútok byla příliš pomalá a Hondurasané se stihli v pohodě vrátit.
     
    53
    Najar se se pokusil centrem zpoza vápna před branku Haiti nalézt někoho ze spoluhráčů, v tomto prostoru však dobře zabojoval Jerome, který míč mířící na Andina odkopl daleko z pokutového území.
     
    54
    Hondurasané už jsou znovu rozestaveni přes šestnáctkou Haiti, to je opravdu velmi pasivní a nedivil bych se, pokud by v krátké době přišel zasloužený trest v podobě vyrovnávací branky.
     
    55
    Haiťanům se povedlo vyvézt míč až k brance, kterou hájí Escober. O kulatý nesmysl sice rychle přišel, ale i tohle bude pro tuto chvíli domácímu týmu stačit.
     
    56
    Andino se hodně ochotně skácel k zemi před pokutovým územím, poblíž stínující Jaggy se ho ani koutkem oka nedotkl.
     
    57
    Centr z levé strany hřiště byl nepřesný a tak jej v klidu chytá gólman Placide do svých rukavic.
     
    57
    Placide znovu v akci, když musel vyběhnout proti přihrávce z levé strany, u míče byl však dříve než ze středu nabíhající Andino.
     
    58
    A Placide potřetí v krátké době musel ukázat něco ze svého brankářského umění! Andino si našel prostor za haitskou obranou, kde sebral míč dvojici obránců a z levé strany sám uháněl na gólmana, jenže Placide dobrým vyběhnutím zmařil šanci honduraského útočníka!
    58. Andino sám proti Placidemu neuspěl!
     
    59
    A znovu se zahraje i gólman haitského týmu. Andino to zkusil stejně jako před malou chvíli, balón, který na něj znovu poslali spoluhráči, byl ale tentokrát příliš dlouhý.
     
    60
    Honduras vybojoval rohový kop.
     
    62
    Andino byl u další akce Hondurasu, nejprve byl zřejmě faulován, ale hra běžela dál. K odraženému míči se před vápnem dostal Martínez, jeho rána ale jen proletěla kolem pravé tyče.
     
    62
    Střídání v týmu Honduras: ze hřiště odchází Erick Andino, přichází Roman Castillo.
     
    63
    Je to hra na jednu branku v průběhu druhé půle, jenže dobýt se jí fotbalistům v bílém zatím nedaří. Za svůj výkon by si ale dnes minimálně jeden bod zasloužili.
     
    64
    Haiťané alespoň na malý okamžik dostali míč na svou útočnou polovinu, dle mého skromného odhadu tam ale dlouho nezůstane.
     
    65
    Tak možná jsem se spletl. Modří drží míč na svých kopačkách, ale je to jen kousek za půlící čarou, tedy tam, kde nehrozí, že by o něj přišli.
     
    66
    Najarovi se povedlo podržet míč na levé straně šestnáctky, kde zasekl míč a udělal si prostor na centr, jeho přihrávka vzduchem ale byla o trochu vyšší a tak na ni Hernández jen těsně hlavou nedosáhl!
    66. Najar nenašel před brankou hlavu Hernándeze.
     
    67
    Střídání v týmu Honduras: ze hřiště odchází Mario Martínez, přichází Carlos Discua.
     
    68
    Střídání v týmu Haiti: ze hřiště odchází Duckens Nazon, přichází Sebastian Thuriere.
     
    69
    Oba týmy prostřídaly. Hondurasané už využili všechny tři možnosti, Haiťané stáhli ze hřiště střelce zatím jediné branky zápasu Nazona.
     
    70
    Ještě něco málo přes dvacet minut mají fotbalisté Hondurasu k tomu, aby se pokusili s výsledkem tohoto zápasu něco udělat. Otázka je, zda by jim případná remíza stačila k postupu alespoň ze třetího místa. To samé však platí i pro hráče Haiti.
     
    71
    Ne, prostě to tam Hondurasanům nespadne. Po závaru na hranici vápna se do míče opřel Hednández, jeho tánu však vytáhl zpod břevna bravurním zákrokem brankáře Placide!
    71. Hernándezovu ránu vyškrábl Placide zpod břevna na roh!
     
    72
    Po následném rohu přišel centr zpoza šestnáctky na vzdálenější tyč, kde se k zakončení opět dostal Hernándaz, jeho hlavičce však chyběl malý kousek, aby míč zapadl k pravé tyči!
    72. Hernández
     
    74
    Haiťané stále drží nejtěsnější možné vedení, ale vyrovnávací branka v posledních minutách hry visí ve vzduchu. Zejména střídající Hernández měl ke skórování několikrát už velice blízko.
     
    75
    A do třetice Hernández! Ten si tentokrát naběhl za zcela dezorientovanou obranu Haiti na vysoký centr, jenže jeho hlavička nebyla přesná a míč zamířil nad branku soupeře!
    75. Hernández hlavičkuje nad branku Haiti!
     
    76
    Modří nyní jen nazdařbůh posílají míč daleko od své branky a žádnou myšlenku své hře nedávají. Totální obrana, nic jiného.
     
    77
    Honduras vybojoval standardní situaci po faulu na Hernándeze.
     
    78
    Z přímého kopu se málem zrodilo vyrovnání, jenže Hondurasu dnes zřejmě není souzeno. Na centr si naběhl nikým nehlídaný Castillo, jenže z první poslal míč těsně vedle levé tyče! Opakovaný záběr ukázal, že se zřejmě jednalo o offside, sudí však tuto situaci přehlédli.
    78. Castillo zakončoval z první, míč ale do branky nedostal
     
    79
    Něco málo přes deset minut chybí do konce utkání, u balonu je Placide a s jeho rozehráním spěchat rozhodně nebude.
     
    80
    Hráči v bílém mají míč pevně na svých kopačkách, jenže velice často musí začít se založením akce až u Escobera, Haiťané do těchto míst totiž pravidelně odkopávají balón.
     
    81
    Na trávníku je ošetřován jeden z honduraských fotbalistů. Vzhledem k nepříznivému stavu pro jeho tým to asi nebude jen tak.
     
    82
    Už se ale opět hraje a to v tradičních místech, tedy před brankou Haiti.
     
    83
    Mejía už se po krátkém ošetření hlásí zpět o návrat na trávník. čas pro jeho tým velice rychle krátí.
     
    84
    Haiťané chystají poslední střídání, s jeho provedením ale nyní vyčkávají na vhodný okamžik.
     
    85
    Skvěle nyní na pravém kraji obrany zapracoval Alcenat, který obral o míč jednoho z Hondurasanů a tak haitský fotbalista má možnost ušetřit trochu času.
     
    86
    Střídání v týmu Haiti: ze hřiště odchází Wild Donald Guerrier, přichází Judelin Aveska.
     
    87
    Tlak Hondurasu se podařilo Haiťanům v posledních minutách mírně otupit a určitě se jim tak nyní na hřišti dýchá o něco lépe.
     
    87
    Snad poprvé ve druhé půli jsme viděli náznak haitské šance, útok tří proti třem ale domácí nezvládli, neboť na levé straně vápna si míč příliš předkopl Marcelin a tak o něj zákonitě přišel.
     
    88
    Krátké zdržení nyní zapříčinil sudí Aguilar, který si potřeboval upravit část svého oblečení. Hned však signalizoval k lavičkám obou týmů, že čas se v tuto chvíli neměří.
     
    89
    Dlouhý balón mířil k brankáři Escoberovi z haitské poloviny, brankář Hondurasu jej rychle poslat zpět do hry.
     
    90
    Začala poslední minuta základní hrací doby. Honduras potřebuje minimálně vyrovnat, pokud chce pomýšlet na postup ze skupiny.
     
    90
    Ještě jeden rohový kop pro Honduras.
     
    90+1
    Centr letěl od rohového praporku na zadní tyč, před naskakujícím Castillem ale míč uzmul brankář Placide. Ten je dnes opravdovou oporou svého týmu.
     
    90+2
    Běží již druhá minuta nastavení a modří se dokázali dostat s míčem k půlící čáře a navíc budou vhazovat. Ideální situace pro ušetření několika málo vteřin.
     
    90+2
    Konec zápasu.
     
    Je dobojováno. Haiťané ve druhé půli doslova ubránili těsný náskok, o který se postaral již ve 14. minutě jedinou brankou utkání Duckens Nazon. Honduras byl ve druhé půli jasně lepší a měl mnoho vyložených šancí. Vidět byl především střídající Hernández, jenže ani on, ani jeho spoluhráči míč za záda brankáře Placideho prostě nedostali.
     
    Haiťané se tak díky zisku tří bodů z dnešního zápasu posunují na druhou příčku tabulky skupiny A. O jejich konečném umístění rozhodne poslední zápas ve skupině, který již za půlhodiny obstarají fotbalisté USA a Panamy. Horší než třetí však již Haiťané skončit nemohou.

    Pro Honduras letošní Gold Cup končí a o ničem jiném než o neúspěchu se v souvislosti s ambicemi čtvrtého týmu z posledního Zlatého poháru mluvit nedá.
     
    Statistiky utkání

    Držení míče: 44% – 56%
    Střely na branku: 2 – 1
    Střely celkem: 5 – 8
    Fouly: 13 – 10
    Žluté karty: 0 – 1
    Ofsajdy: 1 – 4
    Rohové kopy: 1 – 5
     
    Ode mne je to pro tuto chvíli, přeji vám krásný zbytek dnešní noci. Nashledanou. (03:04:30)

    Daniel Kubelka

    Góly: 14. Nazon (Belfort)

    Karty:   44. Crisanto (HON)


    Haiti: Placide – Alcenat, Bertin, Jérôme, Jaggy, La France – Belfort (25. Maurice), Millien, Marcelin, Guerrier (86. Aveska) – Nazon (69. Thuriere).
    Náhradníci: Ceus, Elusma – Goreux, Thuriere, Jean-Baptiste, Aveska, Jacques, Maurice, Norde.

    Honduras: Escober – Crisanto, Figueroa M., Palacios, Beckeles – Mejía, Claros, Martínez (67. Discua), Najar – Andino (62. Castillo), Lozano (46. Hernández).
    Náhradníci: López, Vallecillo – Garrido, Figueroa H., Acosta, Discua, Castillo, Quioto, Brayan García, Hernández, Boniek García, Leverón.

    Rozhodca: Joel Aguilar – Morgan, Page