Podbeskidzie – Ružomberok 1:2 (kon.) | Zabrze – Karviná 0:0 (kon.) | Mattersburg – Dukla Praha 4:1 (kon.)
WSG Wattens – Slavia 0:8 (kon.) | Myjava – Sigma Olomouc 1:5 (kon.) | Brno – Admira Wacker Mödling 0:0 (kon.)
koniec
FC Zbrojovka Brno
0:0 (0:0)
Admira Wacker Mödling
cz Piatok 10.07.2015, 19:00Prípravný zápas
Predzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 19:00.
     
    Dobrý páteční večer, vítejte u sledování textového přenosu přátelského utkání mezi FC Admira Wacker Mödling a FC Zbrojovka Brno. Start tohoto souboje je naplánován na 19:00 a přenosem Vás budu provázet já, Dominik Špringer.
     
    FC Admira Wacker Mödling

    Tradiční rakouský celek je mezi tamní elitou prakticky nováčkem. Klub totiž zažil velké finanční problémy a v roce 1997 prožil velkou regeneraci. Od té doby působil v nižších soutěžích a teprve až v sezoně 2010/2011 postoupil znovu do nejvyšší soutěže se jménem Tipico Bundesliga.

    V minulé sezoně se tomuto celku nedařilo dle představ a div, že tento celek trenéra Olivera Lederera nesestoupil opět o patro níže, když skončil na předposledním místě tabulky s náskokem 5 bodů na sestupující Neustadt.

    Do nové sezony však Wacker vstoupil dobře, odehrál 5 přátelských duelů a ani v jednom neprohrál. Nejdříve přišly dvě remízy s týmy z nejvyšší rumunské soutěže, Târgu Mureş a Concordia Chiajna. Následoval další remíza tentokrát s maďarským celkem Diósgyőr a další remíza s Hartbergem. Jedinou výhru si Admira připsala v posledním utkání s Terekem Grozny.
     
    FC Zbrojovka Brno

    To Zbrojovka se od svých soupeřů příliš neliší. Tento tým sice hraje nejvyšší domácí soutěž prakticky bez přestávky od sezony 1992/1993, ale už jsou dávno pryč největší úspěchy brněnského celku. V sezoně 2010/2011 dokonce Zbrojovka spadla do 2. ligy, ale obratem se dostala zpět, stále však hraje v nejvyšší soutěži druhé housle a nyní je brána jako jeden z největších kandidátů na sestup.

    To už málem potkalo Brno i v minulé sezoně, když v nejvyšší soutěži skončilo na 14. místě, tedy těsně nad sestupovými pozicemi s náskokem 8 bodů na Hradec Králové.

    Stejně jako Wacker, tak i Zbrojovka má za sebou již několik přátelských utkání, ale nedaří se ji tolik, jako jejímu soupeři z Rakouska. Brněnští hráči odehráli celkově již 7 duelů a z vítězství se radovali pouze v jednom případě, když porazili 1:0 Hradec Králové. Poté si již pouze připsali remízu s Myjavou, Táborskem a porážky od Jablonce, Slavie, Českých Budějovic a Hradce Králové.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    2
    S mírným zpožděním odstartoval v malé vesničce jménem Kaprun přátelský duel mezi Zbrojovkou a Admirou, v Rakousku zatím panuje příjemné počasí a oba celky snad předvedou dobrý zápas.
     
    3
    Začátek zápasu zastihl v mírně lepší formě Zbrojovku. Brněnští hráči měli úvodní rozehrávku a od té doby zatím drží míč pod kontrolou.
     
    4
    Po úvodních minutách klidu je tu první nebezpečnější situace před brankou Admiry, jelikož po faulu bude Zbrojovka rozehrávat nebezpečnou standardní situaci.
     
    5
    Z následného centru do vápna se nestalo nic převratného a naopak se do předu hnala útočná hradba Admiry, avšak obrana Zbrojovky si s tímto protiútokem poradila.
     
    7
    Hra zatím nenabízí žádné převratné tempo a probíhá především na polovině hřiště.
     
    8
    Iniciativu nyní mírně přebírá Wacker, který také vyslal první střelecký pokus, ten však končí mimo.
     
    9
    Rakušané zatím stále kontrolují hru a drží míč na svých kopačkách.
     
    11
    Jeden útok za druhým nyní předvádějí hráči rakouského celku, ale zatím z toho nevznikla žádné nebezpečnější situace a brankář Zbrojovky bude vykopávat od své branky.
     
    13
    Hra zatím má stále podobný průběh. O útočení se nyní snaží především Wacker, ale obrany Zbrojovky zatím funguje na výbornou.
     
    15
    Útočná snaha Rakušanů vyústila v úvodní rohový kop zápasu.
     
    16
    Ani tentokrát však nedošlo k ohrožení branky Brna, obrana Zbrojovky totiž situaci zvládla a odklízí míč do bezpečí.
     
    18
    Tlak Admiry však nadále pokračuje a nyní se již Brno uchyluje i k obraným faulům. Po jednom z nich přichází zajímavá standardní situace pro Wacker.
     
    19
    Celá situace také vyústila k další střelecký pokus, který Rakušané vyslali na branku svého soupeře, ale ani tentokrát nemusel gólman Zbrojovky zasahovat.
     
    21
    Na druhé straně se poprvé dostali do blízkosti brankáře Kuttina i hráči Zbrojovky a po rychlém útoku také poprvé ohrozili branku svého soupeře. Kuttin si tak připsal první úspěšný zákrok dne.
     
    23
    Avšak zatím to byla spíš jen kapka v moři, protože Wacker stále kontroluje hru a snaží se vymýšlet jeden útok za druhým.
     
    25
    Převaha Admiry je větší a větší, avšak herní převahu zatím nedoráží Rakušané využít v převahu střeleckou a většina útočných akcí tak končí před velkým vápnem Brna.
     
    26
    Nyní už to alespoň částečně Wackeru vyšlo, ale ani tentokrát třetí střelecký pokus neohrozil branku Zbrojovky a končí tak opět mimo.
     
    27
    Na druhé straně se zas po delší době hnalo do útoku Brno, ale tentokrát celou akci ukončil praporek sudího.
     
    28
    Znovu však již opět hrozila Admira a za útočnou snahu si vysloužila druhý rohový kop.
     
    29
    Ani tentokrát rohový kop neohrozil Zbrojovku, její obrana totiž míč opět bez potíží odvrací, avšak opět jej na svých kopačkách drží Wacker.
     
    30
    Po dalším útoku tentokrát po levé straně hřiště přichází další nedovolený zákrok a zajímavá standardní situace pro Wacker.
     
    31
    K ohrožení branky ani tentokrát nedošlo, uvidíme, kdy a zda vůbec se dočkáme první branky v tomto zápase.
     
    33
    Hra zatím nepřináší žádné větší změny a ani pozdvižení. Admira stále kontroluje hru a snaží se útočit, Zbrojovka však zatím odolává.
     
    34
    Konečně Wacker ohrozil branku svého soupeře, po dalším rychlém útoku se tentokrát střela jednoho z útočníků ujala, ale brankář Brna míč vyrazil a obrana si s ním následně poradila.
     
    36
    Zbrojovka již evidentně potřebuju poločasovou pauzu a nějakou novou krev do žil, aby se svému soupeři alespoň částečně vyrovnala.
     
    37
    Tak přece jen se Brno alespoň částečně prosazuje, po ojedinělém útoku v posledních minutách navíc zkoušelo ohrozit branku Kuttina, ale střela letí hodně mimo.
     
    38
    Znovu se hnala Zbrojovka do útoku, ale po druhé její útočné snažení zastavil praporek pomezního rozhodčího.
     
    40
    Poslední dva pokusy byly zatím ojedinělým představením českého celku v posledních minutách. Míč znovu přebírají hráči Admiry a momentálně kombinují především na polovině hřiště.
     
    42
    Před koncem poločasu tak znovu útočí hráči Admiry, kteří se opět dostali ke střeleckému pokusu, ale ten ani tentokrát neohrozil branku Zbrojovky a končí hodně mimo.
     
    44
    Nyní již po kratší době mají míč v držení hráči Zbrojovky, kteří by určitě chtěli již dohrát poločas s míčem na svých kopačkách.
     
    45
    To se jim však nepodaří, protože opět po dobrém napadání přebírají míč hráči Admiry, ale nezdá se, že by se chtěli před poločasem pustit do vážnější akce.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    48
    Druhý poločas začal přesně tak, jak skončil ten první. Wacker zatím opět kontroluje hru.
     
    50
    Ale i na Brnu je vidět, že je po poločasové přestávce v dobré formě a také se snaží útočit.
     
    52
    Hra zatím není tak jednoznačná, jako v úvodním poločase a oba celky se nyní poctivě střídají v útočném snažení. Uvidíme, jak dlouho to vydrží.
     
    54
    V druhém poločase je to úplně jiná Zbrojovka, než v tom úvodním, snaží se a útočí, ale stále je to spíš hra před velkým vápnem svého soupeře.
     
    55
    Nyní je tu šance pro Brno, po průniku po pravé straně hřiště přichází faul a zajímavá standardní situace.
     
    56
    Jenže s následným centrem si obrana Admiry poradila a naopak právě Rakušané postupují do útoku.
     
    58
    Utkání se nyní sice vyvíjí trochu jinak, než v úvodním poločase a do útoku se nyní hodně dostává také Zbrojovka, ale stále se spíš bojuje o střed hřiště.
     
    59
    Po kratší době se osmělil také Wacker a dostával se do zajímavé pozice, ale tentokrát se právě jeden z rakouských útočníků dostal do postavení mimo hru a stále jsme tak neviděli střelecký pokus ve druhém poločase.
     
    60
    Tak konečně tu máme první střelecký pokus, kterým se prezentovala Zbrojovka, ale střela neohrozila Kuttina v brance Admiry a končí hodně mimo.
     
    62
    Souboj týmů, které v loňské sezoně skončily na prvních nesestupových pozicích ve svých soutěží nyní můžeme vidět postupný tlak Brna, které přebírá iniciativu duelu.
     
    63
    Nyní to však byla Admira, která se dostala k rychlému protiútoku, ale obrana Zbrojovky si s celou situací poradila.
     
    65
    Poprvé ve druhém poločase ohrozili Melichárka také Rakušané, ale ani tentokrát nemusel zasahovat.
     
    67
    Urputná snaha obou celků o vstřelení branky stále pokračuje, ale ani jeden z týmů si zatím nedokázal ve druhé časti hry připravit nějakou zajímavou střeleckou pozici.
     
    69
    Admira už dávno není tak dominantním celkem, jako v prvních 45 minutách, naopak nyní to je Zbrojovka, která převážně drží míč na svých kopačkách.
     
    70
    Útočná snaha Brna byla nyní alespoň částečně odměněna, protože Zbrojovka bude rozehrávat první rohový kop.
     
    71
    Jenže bohužel ani tentokrát nemusel Kuttin zasahovat, protože obrana Rakušanů úspěšně odvrací a navíc v souboji o odražený míč jeden z Brňanů fauloval.
     
    73
    Po nákopu z vlastní poloviny se Admira opět pokoušela o ohrožení branky Zbrojovky, ale obrana českého celku nyní funguje na výbornou a hra se opět přesouvá na druhou stranu hrací plochy.
     
    75
    Brno nyní dlouho kombinuje na polovině svého soupeře, ale do vápna se zatím nedostává.
     
    76
    Tak přece jen se Zbrojovka dostala ke své další střele, ale ta ani tentokrát neměla gólové parametry a Kuttin půjde odkopávat.
     
    77
    Po delší době opět zahrozil Wacker, který si vybojoval rohový kop.
     
    78
    Ani čtvrtý rohový kop v tomto duelu nenadělal velké problémy obraně, která jej zrovna lehce odvrací a Zbrojovka má nyní navíc míč pod kontrolou.
     
    79
    Tempo hry každou minutou spíše upadá a navíc je hra plná nepřesností, jelikož každou chvilku kontroluje hru buď Zbrojovka nebo Admira, ale ke gólové radosti to zatím ani v jednom táboře nevypadá.
     
    81
    Dočkáme se v dnešním utkání vstřelené branky? Oba týmy se snaží útočit, ale ke střeleckým pokusům se již dlouho dobu nikdy nedostal.
     
    83
    Dalším zajímavým útokem se prezentovala Zbrojovka, ale i tentokrát se s tímto pokusem obrana Admiry poradila.
     
    84
    Na druhé straně hřiště je tu však zajímavá pozice pro Wacker, po zbytečném faulu totiž přichází dobrá standardní situace.
     
    85
    Kousek před velkým vápnem se jeden z hráčů Admiry opřel do míče, který přeletěl zeď, ale branku Zbrojovky neohrozil a končí mimo.
     
    86
    Obrana Brna si nyní neoddychne, opět se totiž do útočného snažení dostává Admira.
     
    87
    V posledních minutách už je to opět ta Admira z úvodního poločasu, která nyní zatlačila Zbrojovku, ta však stále odolává a drží bezbrankový stav.
     
    88
    Tak už to mohlo být! Dobrým střeleckým pokusem se nyní prezentoval jeden z útočících hráčů Admiry, ale brankář Zbrojovky si s jeho pokusem poradil a tak zápas směřuje krok za krokem k remíze.
     
    89
    Ještě tu je však šance pro Wacker, který bude zahrávat další rohový kop.
     
    90
    Tentokrát již po rohu musela být obrana Zbrojovky v pohotovosti, jelikož se Wacker dostal k zakončení, ale branku svého soupeře nakonec neohrozil, další střela vedle.
     
    90+1
    Závěrečné minuty opět patří Rakušanům, kteří nyní doslova ždímají Zbrojovku, ale do konce duelu již zbývají pouze sekundy.
     
    90+2
    Jednu střelu za druhou nyní posílají na branku Brna hráči Admiry, ale i tato ráno minula tři tyče.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    Máme tu konec! Přátelské utkání mezi Zbrojovkou Brno a Admirou Wacker je za námi a branky jsme se v něm nedočkali. V úvodním poločase byl jasně aktivnější celek z Rakouska, který prakticky prvních 45 minut opanoval. Do druhé půle lépe vstoupilo Brno, ale zhruba po 20 minutách se opět zpět do tlaku dostal Wacker, který pak až do závěrných minut bojoval o vítězství, kterého se však nedočkal a tak se oba celky rozešly remízou, kterou určitě více bere Zbrojovka.
     
    Z mé strany je to pro tuto chvíli vše, děkuji za pozornost a u dalších přenosů se těším nahledanou! (20:49:00)

    Dominik Špringer

    Góly:


    FC Zbrojovka Brno: Melichárek – R. Buchta, P. Buchta, Košťál, Kerestes – Lacko – Vávra, Zavadil, Zoubele, Škoda – Řezníček.
    Admira Wacker Mödling: Kuttin – Zwierschitz, Schößwendter, Wostry, Wessely – Bajrami, Lackner, Ebner, Grozurek – Knasmüllner, Starkl