Sandecja Nowy Sącz – Lok. Košice 0:0 (kon.) | Wisla Kraków – Karviná 2:0 (kon.) | Podbeskidzie – Frýdek-Místek 1:0 (kon.)
Fürth – Jihlava 5:1 (kon.) | Prešov – Zlín 1:2 (kon.) | Nitra – Opava 0:3 (kon.)
Liberec – Miedź 2:4 (kon.) | Trenčín – Sigma Olomouc 6:1 (kon.) | Příbram – Düsseldorf 3:0 (kon.)
Brno – Č. Budějovice 0:1 (kon.) | Třinec – Trnava 6:2 (kon.) | Hlučín – Znojmo 1:2 (kon.)
Vlašim – Táborsko 1:2 (kon.) | Hr. Králové – Olomouc B 2:2 (kon.) | Vyšné Opátske – Haniska 0:3 (kon.)
Plzeň – FC Ural 3:2 (kon.) | Mladá Boleslav – Paderborn 3:1 (kon.) | Jablonec – Rapid Viedeň 0:0 (kon.)
koniec
FK Třinec
6:2 (3:1)
FC Spartak Trnava
cz Streda 08.07.2015, 17:00 • Stadion Rudolfa Labaje, Třinec (kapacita: 2000 míst) • Prípravný zápas
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:00.
     
    Příjemné středeční odpoledne, vítejte při sledování textového online přenosu z fotbalového přípravného utkání. Červen a červenec jsou ve fotbale známy jako měsíce letní přípravy, k níž neodmyslitelně patří množství přátelských zápasů. Také dnes si na našem serveru můžete vybrat ze široké škály zajímavých střetnutí.

    V tomto přenosu se zaměříme na duel mezi týmy FK Fotbal Třinec a FC Spartak Trnava. Třinečtí dosud stihli v přípravě odehrát tři zápasy a na vítězství stále čekají. Trnava by měla do Třince přicestovat se svým rezervním mužstvem, jelikož A-tým Spartaku čeká již zítra odveta úvodního předkola Evropské ligy proti Sarajevu. Třinec je za tohoto předpokladu favoritem. Právě v dresu Slezanů se můžeme těšit na nové tváře, které jsou pod Javorovým na zkoušce a bojují tam o angažmá. Utkání začne v 17:00, ke sledování textového online přenosu jste srdečně zváni! Zápasem vás bude provázet Ondřej Zoubek.
     
    FK FOTBAL TŘINEC

    Hutníci ukončili loňskou sezonu ve Fotbalové národní lize na 13. místě a s tímto umístěním spokojeni rozhodně nejsou. Také proto se v Třinci rozhodli kádr trochu obměnit. Na hostování v Třinci skončili Lukáš Kubáň s Janem Krejčím, do Hlučína naopak odešel hostovat Pavel Rohel, zpět do Třince se vrátili Tomáš Voves nebo Jaroslav Málek. Před prvním přípravným duelem s proti Frýdku-Místku se v Třinci ukázala na zkoušce šestice zcela nových hráčů, sítem v podobě zápasů s okresním rivalem však prošli pouze dva, útočník Michal Kamenčík z Prešova a záložník Lukáš Salachna ze Zlína.

    Na začátku tohoto týdne strávili Třinečtí čtyři dny na soustředění v Blšanech. Soustředění pak ukončili dvěma přípravnými duely proti pražské Spartě. Do Čech odcestovali se Slezany kromě Kamenčíka a Salachny další zkoušení fotbalisté, a to mladý polský záložník z Piastu Gliwice Konrad Kochan, útočník Tomáš Dočekal ze stejného polského týmu, karvinský záložník Tomáš Knötig a Roman Turek ze Žďáru nad Sázavou.

    Letní příprava

    Třinec doposud stihl odehrát tři přípravné duely, avšak zatím bez jediného vítězství. Ve Staříči nejdříve podlehl Frýdku-Místku 0:3, v Praze prohrál s prvním mužstvem Sparty 0:5, vzápětí se s letenským týmem utkal znovu, tentokrát však výběr Sparty tvořili převážně mladíci, kteří s Třincem remizovali 1:1.

    Sobota 27. června, Staříč u Frýdku-Místku, 10:30:
    MFK Frýdek-Místek – FK Fotbal Třinec 3:0 (2:0)
    Branky: 35. Bello, 44. Ďuriška, 72. Hroniec.

    Čtvrtek 2. července, TC Strahov, Praha, 15:00:
    AC Sparta Praha – FK Fotbal Třinec 5:0 (4:0)
    Branky: 25. Fatai, 37. Steinhöfer, 43. Dočkal (pen.), 45. Breznaník, 84. Krejčí.

    Čtvrtek 2. července, TC Strahov, Praha, 17:45:
    AC Sparta Praha – FK Fotbal Třinec 1:1 (1:0)
    Branky: 20. Juliš – 78. Kamenčík.
     
    FC SPARTAK TRNAVA

    Slovenský klub patří dlouhá léta mezi elitní v nejvyšší soutěži našich východních sousedů. V minulé sezoně obsadili Bílí andělé 4. pozici ve Fortuna lize a stejně jako v předchozích třech ročnících se kvalifikovali do předkol Evropské ligy. Spartaku se ovšem nedaří proniknout přes předkola až do hlavní části druhé nejprestižnější klubové soutěže v Evropě. Letos Trnava v prvním utkání úvodního předkola remizovala s Olimpicem Sarajevo na jeho hřišti 1:1, odveta se hraje už zítra na stadionu ve Zlatých Moravcích.

    Předpokládá se, že do Třince přijede k přípravnému utkání pouze trnavská rezerva. Řeč je o B-mužstvu, které působí na Slovensku v západní části 2. ligy. Základní část sezony 2014/15 zakončila Trnava B na 9. příčce a ve skupině poražených musela bojovat o záchranu. V šestičlenné skupině o udržení obsadili Bílí andělé 3. pozici a sestupu unikli o pět bodů před pátým Šamorínem, který při pádu o soutěž níže doplnila Dubnica.

    Na pozici trenéra trnavské rezervy vystřídal Pavola Bartoše několik kol před koncem uplynulé sezony Peter Zelenský, který povede mladé Bílé anděly rovněž do dalšího ročníku. Před letní přípravou kádr opustili Jakub Krajčovič a Radovan Klačo, na zkoušku přišli dva zahraniční hráči, a to ruský středopolař Roman Engibaryan z Krylatskoye a slovinský obránce Ben Gasser z NAC Breda. Zajímavým hráčem trnavského béčka je i mladý Senegalec Tidiane Djiby Ba, který v loňské sezoně na podzim nastoupil ke čtyřem zápasům za druholigový český Most.

    Pro trnavské béčko půjde o první přípravné utkání v letním období. Pokud jde o zápasy A-mužstva, tak to remizovalo s ruským Grozným 0:0 a v již zmíněné Evropské lize uhrálo v prvním zápase prvního předkola remízu v Sarajevu.

    Čtvrtek 25. června, Bad Erlach, Rakousko, 18:00:
    FK Těrek Groznyj – FC Spartak Trnava 0:0

    Čtvrtek 2. července, 1. předkolo Evropské ligy, Sarajevo, 18:00:
    FK Olimpic Sarajevo – FC Spartak Trnava 1:1 (1:0)
    Branky: 14. Pandža – 70. Halilović.
     
    VZÁJEMNÉ UTKÁNÍ

    Přesně před rokem se obě mužstva potkala rovněž na trávníku Třince. Trnava měla i tehdy před odvetou v Evropské lize a přijela pod Javorový s rezervním výběrem. Třinec po poločase vedl o jediný gól, o svém vítězství definitivně rozhodl až v půli druhé.

    Středa 9. července 2014, Třinec, 17:00:
    FK Fotbal Třinec – FC Spartak Trnava 3:1 (1:0)
    Branky: 8. Smetana, 47. Dedič, 59. Ceplák (pen.) – 81. Remeň.
     
    Pokud máte nějaké dotazy či připomínky k přípravnému utkání mezi Třincem a Trnavou, směřujte je na Twitter. Svůj příspěvek pak označte takto: @VondraZoubek. Já se budu snažit na vaše dotazy odpovídat.
     
    Aktuální informace hovoří o tom, že třinecký trenér Kalivoda už do zápasu s Trnavou nepočítá se zkoušenými Konradem Kochanem, Romanem Turkem ani Michalem Kamenčíkem. Tito hráči tedy na zkoušce v Třinci neuspěli.

    Poprvé by měli před třineckým publikem nastoupit Lukáš Salachna ze Zlína, který zatím z nových hráčů vydržel v Třinci nejdéle, dvojice Tomáš Dočekal z Piastu Gliwice a Tomáš Knötig z Karviné, kteří byli s mužstvem na soustředění v Blšanech, a zcela nově také hlučínský záložník Petr Ondrušík.
     
    Úvodní sestavy:

    FK Fotbal Třinec: Bruk – Martynek (C), Bedecs, Hloch, Janoščín – Salachna – Ondrušík, Motyčka, Dočekal, Ceplák – Gajdošík. Trenér: Marek Kalivoda.
    Náhradníci: Brych – Velner, Joukl, Malcharek, Samiec, Zimka, Tomeček, Čelůstka, Hupka, Dedič.

    FC Spartak Trnava: Vahalík – Gasser, Djiby Ba (12. Horník), Víglaský, Grabež – Bakuš, Deket, Steinhübel, Ujlaky – Pikulík, Slávik. Trenér: Peter Zelenský.
    Náhradníci: Švábek – Repa, Jirka, Horník, Lačarak, Ubovič, Julíny, Haršány, Hrebík, Baša.

    Rozhodčí: Ondřej Cieslar – Tomáš Mankovecký, Ondřej Kuchař.
     
    Trnava dorazila do Třince o něco později, než bylo v plánu, přesto zvládla rychlou rozcvičku a je připravena k utkání. Třinečtí si pro své příznivce připravili ještě jedno překvapení, a tím je kromě jiných zkoušených hráčů Imrich Bedecs, záložník ze slovenského Sence. Bedecs nastoupí rovnou v základní sestavě. Červeno-černí přivezli do Třince čtyři hráče jiné než slovenské národnosti, v základní jedenáctce uvidíme rovněž zkoušeného slovinského obránce Bena Gassera z nizozemského NAC Breda.
     
    Oba týmy jsou již nastoupeny uprostřed hrací plochy a můžeme začít. Slezané nastupují trochu nezvykle pro domácí publikum celí v modrém. Trnava zvolila červené trenýrky a bílé dresy.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Salachna chyboval v rozehrávce a nabídl první možnost hostům. Jenže o míč přišel také trnavský Steinhübel a poté fauloval Gajdošíka.
     
    2
    Na opačné straně se Gajdošík chystal zakončovat, avšak balon mu uskočil do zámezí. Po výkopu Vahalíka přehlavičkoval Salachna Bakuše.
     
    3
    Třinečtí se v rozehrávce zatím pořádně prohánějí, Bedecsova těžká přihrávka nezastihla Martynka na hrací ploše. Ani následný protiútok Trnavy ale zakončením na branku neskončil.
     
    4
    Hlochův dlouhý nákop na Gajdošíka zachytil hlavou Gasser a rozehrál přesně na spoluhráče. Slezané to vzápětí při napadání přehnali s agresivitou a faulovali.
     
    5
    Vracející se Gajdošík zastavil u pomezní čáry pronikajícího Pikulíka skluzem. Další snahu Spartaku zastavil zdvižený praporek pomezního Kuchaře.
     
    6
    Déšť přidává na své intenzitě a mezitím rozehráli Ceplák s Martynkem první rohový kop. Nakonec z toho byla nepřesná střela Janoščína zpoza šestnáctky.
     
    7
    Vahalík po malé domů pouze odevzdal balon domácím. Gajdošík byl po přihrávce Hlocha ostře dohrán Steinhüblem, ale je v pořádku.
     
    8
    Podruhé už byl terčem trnavské defenzivy dočekal, jehož na půlící čáře pro změnu sestřelil Djiby Ba. Zákrok Senegalce se obešel beze žluté karty.
     
    9
    Sám Djiby Ba utrpěl v souboji menší zranění a kulhá za pomezní čáru. Na pomoc mu přispěchal třinecký lékař. Hosté zatím stihli odvrátit centr Janoščína.
     
    10
    Martynkův nízký rohový kop odvrátil znovu jen do zámezí Deket. Podruhé už od praporku rozehrával Ceplák a balon šestnáctkou jen prosvištěl.
     
    11
    Ondrušíkův následný centr z druhé strany skončil pouze na brance Vahalíka. Větší aktivita je teď na kopačkách Třince, Dočekal ale o míč přišel.
     
    12
    Trnava se blýskla rychlým brejkem, ale Steinhübla nepustil k centru Motyčka. Hosté museli poprvé vystřídat. Ze hry byl stažen zraněný Djiby Ba, nahradil ho Denis Horník.
     
    13
    Spartakovci se poprvé v zápase dostali ke střele, když Salachna míč pouze posunul ke Slávikovi, jenž střílel jen vedle Brukovy svatyně.
     
    14
    Trnavě rozehrávka standardní situace příliš nevyšla, Steinhübel posunul míč na Deketa, jehož centr do vápna odhlavičkoval Hloch.
     
    15
    Třinečtí přerušili trnavskou rozehrávku jen za cenu faulu a pak si nadvakrát poradili s útokem Slováků. Podruhé byli hosté nachytáni v ofsajdu.
     
    16
    Brukův výkop domácí uprostřed hřiště nezachytili, a tak se musí znovu bránit útoku Trnavy po levé straně. Zatím sledujeme opatrný fotbal bez jakýchkoliv šancí.
     
    17
    Slezané si dávají načas s rozehrávkou. Bedecs vrátil míč Brukovi, který otočil hru na Hlocha. Následoval nepřesný nákop dopředu.
     
    18
    Konečně trochu fotbalovosti jsme viděli na útočné straně Třince. Ondrušík si vyměnil balon s Motyčkou a posunul jej na Dočekala. Toho však pozorní hosté nepustili ke střele.
     
    19
    Vahalík před malou chvilkou ukázal, že se výběhů z brány nebojí, a poslal balon daleko do zámezí. Teď hraje s míčem na noze a přemýšlí, komu rozehrát.
     
    20
    Slávik uprostřed hřiště chytře vyzrál na Motyčku, který si následně pomohl faulem v souboji s Deketem. Trnavská lavička si marně žádala žlutou kartu pro Motyčku.
     
    21
    Martynkovi se nepovedlo pohlídat cestu míče do zámezí před Steinhüblem a pak slovenského záložníka fauloval. Je tu nebezpečný přímý kop pro Trnavu.
     
    22
    Salachna odvrátil Steinhüblův jedovatý centr na rohový kop. Ten rozehrál Ujlaky na Horníka, jenž tísněn Motyčkou hlavičkoval daleko vedle.
     
    23
    Salachna fauloval Steinhübla na nějakých pětadvaceti metrech a Trnava rozehraje další nebezpečný přímý kop.
     
    24
    Trnava právě vstřelila branku!
    Trnava se v Třinci ujímá vedení! Standardní situaci rozehrál střelou na branku Slávik. Balon skočil přímo před Brukem, ten jej vyrazil jen před sebe a IVAN PIKULÍK měl již hodně snadnou úlohu – 0:1!
     
    25
    Hutníci mohli okamžitě z protiútoku vyrovnat! Motyčka prostrčil balon na Gajdošíka, který však nevyzrál na vyběhnuvšího gólmana Vahalíka!
     
    26
    Janoščín následně fauloval rozehrávajícího Gassera. Na hřišti se přiostřuje a přibývá také nedovolených zákroků uprostřed hřiště.
     
    27
    Třinec právě vstřelil branku!
    Slezané se vyrovnání dočkali za další dvě minuty! Gajdošík si na pravém křídle udělal prostor k centru a poslal balon před bránu. TOMÁŠ DOČEKAL lízl centr hlavou a překonal brankáře Vahalíka – 1:1!
     
    28
    Trenér Kalivoda po vyrovnávací brance vystřídal. Pavla Hlocha nahradil na pozici středního obránce Marek Čelůstka.
     
    28
    Po opatrné úvodní dvacetiminutovce jsme tedy byli svědky dvou gólů v rozmezí tří minut. Aktivita je po vyrovnání na straně Třince.
     
    29
    Domácí si vybojovali další rohový kop, který rozehrál Ceplák. K hlavičce se tlačil Čelůstka, balon odrazil o trnavského obránce opět do zámezí.
     
    30
    Třinec právě vstřelil branku!
    TOMÁŠ DOČEKAL přidává svou druhou branku a Slezané strhávají vedení na svou stranu! Ceplák rozehrál i druhý roh v řadě přesně před branku, kde hosté nechali vytáhlého Dočekal znovu zakončovat hlavou – 2:1!
     
    31
    Trnava se snaží vymanit z náporu domácích, ale marně. Motyčka zastavil akci Pikulíka po pravé straně a odkopl do útoku.
     
    32
    Třinec právě vstřelil branku!
    Třinečtí rozjeli brankostroj a v rozmezí pěti minut skórují potřetí! Motyčka odcentroval z levého křídla, nalezl ve vápně volného MARKA GAJDOŠÍKA, a ten uklidil balon k tyči! Trnavanům dělají centrované míče do šestnáctky obrovské problémy – 3:1!
     
    33
    Po delší době dostali hosté možnost rohového kopu. Ujlakyho centr ale odvrátil hlavou Ondrušík. Balon se před branku po chvilce vrátil a po souboji s Janoščínem upadl na zem Pikulík, penaltu však nevymodlil.
     
    34
    Menší zranění si přivodil také Janoščín, a tak byla hra přerušena. Rozhodčí dostal od hostující střídačky pořádně vynadáno, ale svůj názor na situaci samozřejmě nezměnil.
     
    35
    Spartak postupně rozehrává a míč si vyměnili Horník s Víglaským. Pak ale Trnavě útočná akce po levé straně nevyšla a o míč přišla.
     
    36
    Steinhübel dostal od Třineckých uprostřed hřiště až příliš mnoho prostoru a probojoval se až ke střele. Do cesty se mu však postavil Salachna a ránu zablokoval.
     
    37
    Steinhübel rozehrál roh nakrátko s Deketem, domácí si s jeho následným centrem poradili. Hra se uklidnila, vhazovat bude Martynek.
     
    38
    Gajdošík těžil z práce Dočekala a zkusil štěstí z nějakých dvaceti metrů. Tentokrát mu ale nebylo přáno a branku Vahalíka přestřelil.
     
    39
    Ceplák si po narážečce s Ondrušíkem vyměnil balon také s Gajdošíkem a tlačil se do zakončení. Na poslední chvilku mu míč čistě vypíchl Grabež.
     
    40
    Steinhübel se uprostřed hrací plochy dostal k míči a přihrával do křídla Ujlakymu. Rutinní přihrávka mu ale vůbec nevyšla a balon je v zámezí.
     
    41
    Ujlaky fauloval Bedecse při rozehrávce a po odpískání měl ještě k rozhodčímu Cieslarovi nějaké připomínky. Hlavní arbitr jakoukoliv diskuzi rázně odmítl.
     
    42
    Ondrušík pronikl po pravé straně a našel cestu také do šestnáctky, na poslední chvíli přihrál pod sebe Dočekalovi, jenž musel do skluzu a zakončoval mimo.
     
    43
    Ceplák rozehraje přímý kop z pravé strany až poté, co sudí Cieslar uklidní situaci v šestnáctce. Utkání je zatím na poměry přípravného docela vyhrocené.
     
    44
    Ceplákovi se rozehrávka vůbec nepovedla a prakticky trefil prvního hráče. Třinec se však okamžitě nasunul na trnavskou defenzivu a napadá při rozehrávce.
     
    45
    Deket před pokutovým územím stáhl k zemi Gajdošíka a Třinec bude rozehrál nebezpečný přímý kop. Ceplák trefil jen někoho ze spoluhráčů a míč se dokutálel do zámezí.
     
    45
    První poločas skončil.
     
    Druhý poločas začne přibližně v 17:56.
     
    Máme za sebou první poločas přípravného duelu mezi Třincem a trnavskou rezervou. Po úvodních dvaceti minutách, které byly bez šancí a hodně opatrné, se s góly roztrhl pytel. Prvním střelcem byl Pikulík, když dorazil do prázdné branky střelu Slávika z přímého kopu. Z protiútoku mohlo být vyrovnáno, avšak Gajdošík přízemní střelou Vahalíka nepokořil. Vyrovnávací branku zařídil Dočekal, jenž si naskočil na centr Gajdošíka a hlavou poslal balon do sítě.

    Dočekal ukázal střelecký instinkt i o tři minuty později, tehdy uklidil hlavou do brány centr Cepláka z rohového kopu. Trnavané se dostali pod třinecký tlak a měli obrovské potíže s bráněním třineckých náběhů. Neuhlídali ani Gajdošíka, který hlavičkoval přesně po nabídce od Motyčky a završil tak pětiminutovku hrůzy pro Spartak. Zbytek prvního poločasu se odehrával převážně v třinecké režii, ale čtvrtý gól Slezané nepřidali. Čeho na konci první půle přibylo, byly fauly.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Obě mužstva prostřídala mnoho hráčů, vlastně naprostou většinu. Střídali také brankáři a na hřišti se tak octli Brych s Švábkem.
     
    47
    Lačarak se protáhl po levé straně a přihrál pod sebe Steinhüblovi. Ten si připravil střeleckou pozici a vypálil zostra jen těsně vedle.
     
    48
    Horník malou domů Švábkovi docela zavařil a trnavský gólman zahrál balon raději do zámezí. Třinečtí se proto dostávají do útoku.
     
    49
    Ze souboje Samiece se Steinhüblem se odrazil balon do zámezí a vhazovali domácí. Joukl se potom na konci této útočné akce neprocpal do vápna.
     
    50
    Brych před napadajícím Bašou pouze odkopl dopředu a na hrací ploše se jeho nákop neudržel. Autové vhazování Trnavy si bere na starost Grabež.
     
    51
    Velner celou dobu stínoval Lačaraka a vyplatilo se. Srbský fotbalista nakonec přišel o balon a Třinec může založit ofenzivní akci.
     
    52
    Hupka přistrčil Pikulíka, ale sudímu Cieslarovi se to jako faul nezdálo. Po malé domů Čelůstky pak Brych nerozehrál vůbec přesvědčivě a může být rád, že hosté jeho chybu nepotrestali.
     
    53
    Po centru Pikulíka do vápna fauloval Čelůstka Bašu a hosté budou rozehrávat pokutový kop!
     
    54
    Trnava právě vstřelila branku!
    Balon si na penaltový puntík postavil CHRISTIÁN STEINHÜBEL a s přehledem snižuje! Trefil se přesně k levé tyči, a přestože Brych správně odhadl stranu, na míč si ani nesáhl – 3:2!
     
    55
    Na počátku gólové akce byl důrazný výkop Brycha, který si Malcharek nedokázal zpracovat, jelikož ho balon trefil do obličeje. Trochu komická situace se však nakonec vyvinula v penaltu.
     
    56
    Dedič vytáhl balon z obranné poloviny Třince a přihrál Malcharkovi. Ten unikl po pravé straně a jeho nebezpečný centr musel na malém vápně odkopávat Deket.
     
    57
    Tomeček přenesl vzdušnou přihrávkou hru na Malcharka, jenž na rohu pokutového území sklepl balon Velnerovi. Posledně jmenovaný ovšem střílel hodně nepřesně.
     
    58
    Malcharkův rohový kop vyboxoval Švábek před šestnáctku, kde stál na odražené balony připravený Samiec. Třinecký mladík zkusil střelu, jenže branku Trnavy vůbec neohrozil.
     
    59
    Tomeček se snažil prostrčit míč do vápna, ale narazil na pozorného Horníka. Velner na opačné straně na osmnácti metrech od Brychovy branky ostře fauloval Steinhübla.
     
    60
    Jirka svou střelou obstřelil tříčlennou zeď, avšak balon mířil přímo do rukavic připraveného Brycha. Ten rychlým výkopem zakládá protiútok.
     
    61
    Velner přehlavičkoval při bránění Lačaraka, vhazovat bude Hrebík. Ve druhém poločase je hra zatím hodně vyrovnaná.
     
    62
    Zimka přitlačil svým sprintem po levém křídle na Deketa, který odkopával jen do zámezí. Třinecký útok pokračuje na té samé straně.
     
    63
    Malcharek se šikovně uvolnil před šestnáctkou Trnavy a snažil se do uličky přihrát Zimkovi. Toho však hlídal Repa a navíc celou situaci rychle přečetl brankář Švábek.
     
    64
    Samiec se dostal po chybě Spartaku v rozehrávce do slibné pozice a ještě ji pro Třinecké vylepšil přihrávkou na Tomečka! Ten byl úplně sám před branku, jenomže Švábka neprostřelil!
     
    64
    Trnava ve druhém poločase poprvé střídá. Ze hry byl stažen střelec prvního gólu Ivan Pikulík a na hřišti ho vymění Miloš Ubovič.
     
    65
    Joukl pronikal po levé straně do šestnáctky a vypadalo to, že byl faulován Deketem. K veliké nevoli domácích ale sudí Cieslar pokutový kop nenařídil, situaci posoudil jako čistý zákrok.
     
    66
    Ve druhém poločase je fotbal stále vyrovnaný, Třinecké teď může mrzet neproměněná šance Tomečka.
     
    67
    Je pravda, že se častěji hraje na trnavské obranné polovině, avšak hosté hrozí z brejků. Naposled střílel třinecký Dedič z dálky hodně nepřesně.
     
    68
    Slezané dostávají Spartak pod tlak a znovu se tlačí do Švábkovy šestnáctky. Skóre však zůstává 3:2 a další minuty zápasu zcela otevřené.
     
    69
    Třinec právě vstřelil branku!
    Po nádherné akci přidávají hosté kýženou čtvrtou branku! Centr Malcharka z pravé strany sklepl Tomeček, který už mohl střílet, pod sebe. Balon si zpracoval šestnáctiletý MARTIN SAMIEC, přehodil si jej na levou nohu a trefil se přesně k tyči – 4:2!
     
    70
    Další třinecká akce už zakončením neskončila, o míč totiž přišel Zimka. Trnava teď musí spěchat rychle dopředu, jestli chce ještě utkání zdramatizovat.
     
    71
    Po souboji uprostřed hřiště upadl na trávník Hupka a zvedá se jen velmi ztěžka. Rozhodčí přerušil hru a balon hostům vrací sportovně Dedič.
     
    72
    Deketův nákop na útočícího Jirku byl příliš krátký a ze vzduchu jej hlavou sebral Čelůstka. Na hráčích Trnavy je vidět zvýšená ofenzivní snaha.
     
    73
    Steinhübel roztáhl hru doleva na Lačaraka, který po úniku po levém křídle předal balon Ubovičovi. Ten trochu zaváhal při zpracování a rázem bylo po nadějné příležitosti.
     
    74
    Joukl s grácií sklepl následný trnavský centr hrudí Brychovi a založil rychlou třineckou protiakci. Na jejím konci byl faul Denise Horníka (TRN) na Malcharka. Horník obdržel první žlutou kartu.
     
    75
    Baša vyzval k úniku po pravé straně Jirku, před nímž ovšem ukopl balon na rohový kop vracející se Joukl. Rohový kop rozehraje Steinhübel.
     
    76
    Spartak po rohu nezahrozil a ani se neudržel u míče. Jenže Třinci přechod do útočné fáze také nevychází podle představ.
     
    77
    Po chybě Velnera mohl střílet Baša, jenomže zaváhal a hra se ubírala opačným směrem. Před Švábkem si Zimku odstavil Hrebík a bude se kopat roh.
     
    77
    Třinec právě vstřelil branku!
    Rohový kop rozehráli Třinečtí tentokrát nakrátko a radují se z pátého zásahu! Joukl odcentroval z pravé strany před branku, kde se k hlavičce protlačil MICHAEL HUPKA a zvýšil na 5:2!
     
    78
    Třinec dnes čtyřech z pěti branek dosáhl hlavou. Joukl v následující akci ubránil Jirku, Třinečtí pak byli uprostřed hřiště zastaveni nedovoleně.
     
    79
    Trnava už to bude mít s dramatizací dnešního souboje hodně těžké. V lehkém ztrácí už tři branky, navíc teď opět chybuje při rozehrávce.
     
    80
    Slezané zaváhání Spartaku nepotrestali, a tak mohl Jirka vyzkoušet pozornost Brycha. Třinecký gólman balon vyboxoval do bezpečných prostor.
     
    81
    Po přesné přihrávce od Hupky měl Deket co dělat s bráněním Velnera, ale pomohlo mu vyběhnutí brankáře Švábka.
     
    82
    Samiec si potáhl balon středem hřiště a pak jej posunul doleva na Malcharka. Ten sice centroval ve skluzu, ale alespoň vybojoval po odrazu míče od Hrebíka roh.
     
    83
    Ošemetnou situaci před Švábkem po rohu Třince Bílí andělé zvládli, ale pak balon vybojovali opět domácí.
     
    83
    Třinec právě vstřelil branku!
    Teď už je to debakl, který budou hosté z Trnavy skousávat jen těžko! Velner unikl po pravém křídle a podařilo se mu odcentrovat přesně na zadní tyč. Tam si zaběhl sedmnáctiletý útočník Třince PAVOL ZIMKA a poslal balon do prázdné brány – 6:2!
     
    84
    Po Samiecovi se tak i Zimka dočkal premiérového zásahu v dresu třineckého A-mužstva. Třinečtí teenageři to budou mít určitě pořádně drahé.
     
    85
    Čelůstka byl zezadu tlačen Bašou, a proto zahrál hlavou raději do náruče brankáře Brycha. Hra se rychle dostala před trnavskou šestnáctku, kde byl faulován Dedič.
     
    86
    Tomeček si se spoluhráči při rozehrávce standardní situace příliš neporozuměl. Na jeho střílený centr nikdo z domácích nezareagoval a pro balon si pohodlně vyběhl Švábek.
     
    87
    Samiec se v obranné práci ano natřikrát nevzdal, nejdříve obtěžoval Uboviče, pak znepříjemnil přebírání míče Jirkovi. Trnavané i přesto míč do vápna dostali, jenže štěstí jim při odrazech balonu nepřálo.
     
    88
    Lačarak přišlápl při napadání nohu Velnerovi, ale faul se nepískal, s balonem pokračovali domácí. Tomečkův centr před branku odhlavičkoval Hrebík.
     
    89
    Po zásahu Hrebíka si balon zpracoval Samiec a technickou střelou na zadní tyč potrápil Švábka. Ten vyrazil balon jen na rohový kop.
     
    90
    Roh si vzal na starosti Tomeček, Spartak před brankou hrozící nebezpečí odvrátil. Poslední minuty zápasu probíhají ve znamení třinecké aktivity.
     
    90
    Konec zápasu.
     
    Malcharkův přímý kop skončil v náručí Švábka, rozhodčí Cieslar nenastavil nad rámec devadesáti minut ani jednu další, a proto skončil druhý poločas stejným výsledkem jako ten první. Týmy vystřídaly o přestávce většinu hráčů a druhá půle začala ve vyrovnaném duchu. Po faulu Čelůstky na Bašu v pokutovém území proměnil Steinhübel penaltu střelou k tyči a snížil na rozdíl jediné branky. Za dalších deset minut mohl vrátit Třinci větší náskok Tomeček, jenže si na Švábka nepřišel.

    Poslední půlhodina patřila se vším všudy Slezanům. Dvacet minut před koncem stál na konci pohledné akce Samiec a levou nohou střílel přesně k tyči. Při pátém gólu Třince Trnavští neuhlídali ve vápně Hupku, který po centru Joukla zvýšil hlavou už na 5:2. Šestý banán na cestu přibalil svým slovenským krajanům Zimka, když sedm minut před koncem doklepl za Švábka povedený Velnerův centr. Trnavě utkání v Třinci hrubě nevyšlo a na Slovensko veze půltuctový náklad. Slezané naproti tomu v přípravě zvítězili poprvé.
     
    Premiérových branek v třineckém A-mužstvu se dnes dočkali mladíci Martin Samiec a Pavol Zimka, věkem ještě dorostenci. Tisícikorunou bude muset do týmové kasy údajně přispět také dvacetiletý Dawid Martynek, který byl v prvním poločase kapitánem.

    Třinečtí dnes šetřili starší opory jako Lukáše Palečka, Benjamina Vomáčku nebo Pavla Malíře, přesto se mohou radovat z výrazného vítězství. Další přípravné utkání je čeká už v neděli 12. července proti Baníku Ostrava. Ligový soupeř se v Třinci představí od 10:30. Trnavské béčko by mělo hrát v sobotu v Galantě. Zato boj A-mužstva Spartaku v Evropské lize proti Sarajevu můžete na našem serveru sledovat už zítra.
     
    Líbil se vám online přenos? V tom případě bych byl potěšen, kdybyste mě začali sledovat na Twitteru. Děkuji za přízeň.
     
    Já se s vámi pro dnešek budu muset rozloučit a poděkovat vám za pozornost. Doufám, že jste byli s přenosem spokojeni. Z deštěm smáčeného Třince přeji příjemný středeční večer. V neděli se těším, na počtenou! (18:54:40)

    Ondřej Zoubek

    Góly: 27. Dočekal, 30. Dočekal, 32. Gajdošík, 69. Samiec, 77. Hupka, 83. Zimka – 24. Pikulík, 54. Steinhübel (pen.)

    Karty:   74. Horník (TRN)


    FK Třinec: 1. poločas: Bruk – Martynek (C), Bedecs, Hloch (28. Čelůstka), Janoščín – Salachna – Ondrušík, Motyčka, Dočekal, Ceplák – Gajdošík.
    2. poločas: Brych – Velner, Hupka, Čelůstka, Joukl – Malcharek, Samiec, Bedecs, Tomeček – Dedič, Zimka.
    Trenér: Marek Kalivoda.

    Náhradníci: Brych – Velner, Joukl, Malcharek, Samiec, Zimka, Tomeček, Čelůstka, Hupka, Dedič.

    FC Spartak Trnava: 1. poločas: Vahalík – Gasser, Djiby Ba (12. Horník), Víglaský, Grabež – Bakuš, Deket (C), Steinhübel, Ujlaky – Pikulík, Slávik.
    2. poločas: Švábek – Bakuš, Deket (C), Horník, Grabež– Julíny, Steinhübel, Lačarak – Jirka, Baša, Pikulík (64. Ubovič).
    Trenér: Peter Zelenský.

    Náhradníci: Švábek – Repa, Jirka, Horník, Lačarak, Ubovič, Julíny, Haršány, Hrebík, Baša.

    Rozhodca: Ondřej Cieslar – Tomáš Mankovecký, Ondřej Kuchař

    Diváci: 102