Slovensko – Portugalsko 4:2 (kon.) | Kanada – Česko 0:0 (kon.)
koniec
Kanada
0:0 (0:0, 0:0, 0:0)
Česko
cz Streda 24.06.2015, 20:00 • Bossard Arena • Majstrovstvá sveta mužov • Skupina B
Predzápasové kurzy
     
    43:36
    Michal Slanec (CZE) obržel dvoumitový trest za hrubost. Beauchamp na střídačce, Kanaďané budou hrát v 6 proti 3!
     
    43:18
    Kuczmarskiho bekhendový pokus končí na betonech Jirotky! Poslední minuty jsou obrovské drama.
     
    42:28
    Kanada nutně potřebuje zvítězit. Beauchamp je na střídačce a pět útočníků s jedním obráncem v poli!
     
    40:13
    Simon Ghilarducci zůstal ležet na hrací ploše zřejmě po zásahu do obličeje, rozhodčí nejdříve trest neurčili a nechali pokračovat hru, nicméně poté vykázali, i přes velké protesty českého trenéra Drahomíra Kadlece, Martin Kručeka (CZE) na 2+2 minuty za vysokou hůl. Hokejbalisté nastupující v bílých dresech se tak budou muset dlouho bránit v početní nevýhodě.
     
    35:55
    Jirotka pravou nohou trochu se štěstím zastavil pokus Giustiniho, český brankář chvíli nevěděl, kde má míček, nakonec ale celou situaci vyřešil přerušením hry.
     
    33:59
    Emoce začínají vytékat na povrch. Dvě minuty od arbitra obdrželi Simon Ghilarducci (CAN) a Jan Příhoda (CZE) za hrubost.
     
    32:58
    Frank Giustini unikal sám na Jirotku, český brankář ale neuvěřitelným zákrokem míček zastavil a zneškodnil prozatím největší šanci utkání.
     
    30:00
    Nelson Vargas-Dias (CAN) se provinil sekáním a v samém závěru druhé třetiny dostává dvouminutový trest.
     
    28:25
    Michal Průcha (CZE) a Jordan Escott (CAN) obdrželi dvouminutové tresty, uvidíme hru ve čtyřech.
     
    24:33
    Jiří Benedikt (CZE) dohrál u zadního mantinelu soupeře a po právu inkasuje dvouminutový trest, další šance pro červeno-bílé ke vstřelení první branky.
     
    20:09
    Victor Azvedo (CAN) musí opustit hrací plochu, oba rozhodčí si všimli zjevného nepovoleného zákroku a hokejbalisté v bílých dresech budou mít početní výhodu.
     
    19:00
    Další přečíslení Čechů a další obrovská šance! Lux napřáhl v pravém kruhu, a poté co obdržel přihrávku tvrdě vypálil. I kanadský brankář ale předvádí spektakulární výkon a míček vyrazil za branku.
     
    14:26
    Podle zápisu hostující Češi budou mít k dispozici první přesilovou hru, Mathieu Duguay (CAN) inkasuje dvě minuty za sekání.
     
    13:45
    Tvrdou střelu Pasternaka od modré čáry viděl Jirotka až na poslední chvíli, i tak však míček dokázal vytěsnit mimo tři tyče!
     
    12:30
    Vargas-Dias měl na hokejce úvodní branku dnešního duelu, dvakrát zakončoval sám v mezikruží, nicméně Jirotka ukázal část ze svého umu a pokusy efektně, ale i efektivně, zneškodnil.
     
    10:52
    Simon Ghilarducci unikal sám vstříc Jirotkovi, český gólman si připisuje pěkný zákrok, v dalších okamžicích ale bude muset čelit početní výhodě soupeře, Radek Soukup (CZE) totiž svého protivníka při zakončení sekl.
     
    8:11
    Uvidíme první přesilovou hru, na trestnou lavici odchází Lukáš Hudeček (CZE), ten nedokázal uhlídat svoji hokejku, která zamířila do obličeje jednoho z Kanaďanů.

    RR

    Góly a asistencie:


    Kanada: Beauchamp (Flores) – Roy, Pasternak, Vargas-Dias, D´Abadie, Azvedo, Brunet, Ghilarducci S., Paradis, Labonte, Corbeil – Wild, Ghilarducci C., Tremblett, Kuczmarski, Escott, Duguay, Stoico, Giustini, Morency, Frechette, Daoust
    Česko: Jirotka (Šimara) – Kudela, Růžička, Pospíšil, Příhoda, Slanec, Krejčí, Soukup – Štěpáník, Špaček, Benedikt, Bacovský, Hudeček, Střecha, Hnízdil, Wróbel, Kruček, Lux, Bílý, Průcha, Schnaubelt

    Rozhodca: Mário Krist, Marián Valachovič