Slovensko – Taliansko 4:0 (kon.) | Česko – USA 3:2 (kon.) | Veľká Británia – Slovensko 1:7 (kon.)
koniec
Česko
3:2 (0:1, 1:1, 2:0)
USA
cz Streda 24.06.2015, 17:45 • Eishalle • Majstrovstvá sveta žien
Predzápasové kurzy
     
    Ode mne je to prozatím vše, pokud chcete i nadále trávit středeční večer ve společnosti hokejbalu, nezapomeňte si pustit přenos z utkání české mužské reprezentace, ten startuje s úderem dvacáté hodiny. Děkuji za pozornost a hezký zbytek večera. (19:28:52)
     
    Stadionem zní česká hymna, nutno podotknout, že naše hokejbalistky si ji bojovným výkonem zasloužily. Na konci druhé části dokonce prohrávaly o dvě branky, nakonec však berou plný bodový zisk a dotahují se na kanadskou reprezentaci, která doposud byla na prvním místě skupiny. Naopak pro zklamané Američanky je konec devastující, ztratily dobře rozehrané utkání a další postup v turnaji budou mít velice těžký.
     
    Nejlepší hráčky:
    USA – Cherie Stewartová
    CZE – Michaela Rullová
     
    45:00
    Konec zápasu.
     
    44:53
    Julia Bronsová docílila branky nicméně, rozhodčí ji neuznává. Důvodem neuznání gólu je špatné střídání.
     
    44:37
    Američanky to teď budou mít velmi těžké, Tiffany Pokorová (USA) obdržela dvouminutový trest a vhazovat se bude muset před Glistovou, která se tedy logicky musí vrátit do svého brankoviště.
     
    44:30
    Američanky jsou v šesti, Glistová je na střídačce!
     
    44:12
    Karolína Němcová schytala tvrdý projektil míčkem přímo do obličeje, nakonec se však zvedla a odešla na střídačku po vlastních.
     
    43:12
    Zakázané uvolnění našich hráček. Míček znovu v ruce arbitra směřuje k české brance.
     
    43:00
    Do konce duelu zbývají pouhé dvě minuty, hokejbalistky oblečené do modrých dresů mají k dispozici vhazování po Ramajzlové pravici.
     
    41:17
    Glistová raději přikryla poskakující míček, který se k ní kutálel. Vhazování po pravici americké brankářky, která obléká číslo 35 a je asistentkou kapitánky.
     
    40:12
    Český trenér Karel Manhart byl vykázán mimo střídačku. Další zajímavý příběh, který napsal tento duel.
     
    39:12
    Aneta Lédlová útočila na hattrick, z rohu vyběhla před bránu Glistové do ideální střelecké pozice, nakonec však její rána postrádala přesnost i rychlost a americká brankářka si s ní bez problémů poradila.
     
    38:47
    Přesilovka Američanek znovu končí již po pár vteřinách, Tiffany Pokorová (USA) se provinila hákováním.
     
    38:13
    Kapitánka Michaela Rullová (CZE) bude muset zamířit na trestnou lavici, provinila se vysokou holí a připravila pro svoje spoluhráčky krušné chvíle.
     
    37:40
    Nyní však jejich přihrávka zamířila přes všechny čáry bez teči, což znamená jediné – zakázané uvolnění.
     
    37:20
    Zapomenutá Wilsonová dostala dobrou přihrávku na pravou stranu, Ramajzlová ale předvedla krásný zákrok a zabránila brance. Američanky teď přebírají iniciativu a jsou aktivnější.
     
    36:54
    Ofsajd českých hráček.
     
    36:35
    Tentokráte již Stewartová trefila branku, ale Ramajzlová vyráží mimo nebezpečné území.
     
    36:22
    Stewartová tvrdě vypálila, míček však opět orazítkoval pouze zadní mantinel.

    RR

    Góly a asistencie: 29. Lédlová (Rullová), 31. Lédlová (Rullová), 35. Horálková (Kvasničková) – 11. Foley (Blomdahlová), 28. Creatiniová (Tetreauová S.)


    Česko: Ramajzlová (Outratová) – Herzigová, Volková, Lédlová, Němcová, Horálková, Rejlová, Fričová, Kosinová – Topičová, Hrnečková, Hyksová, Kuželová, Křížová, Palová, Manhartová, Kvasničková, Moravjaková, Rullová
    USA: Glistová (Holdcroftová) – Cornwallová, Buschová, Meslarová, Levinová, Habinová, Tetreauová M., Bilgerová, Feairhellerová – Pokorová, Barrettová, Blomdahlová, Aidonidisová, Tetreauová S., Stewartová, Reevesová, Wilsonová, Bronsonová, Schneemanová, Creatiniová, Foleyová, Strohmierová