Kanada – Švajčiarsko 1:0 (kon.) | Nórsko – Anglicko 1:2 (kon.)
koniec
Kanada
1:0 (0:0)
Švajčiarsko
cz Pondelok 22.06.2015, 01:30 • BC Place Stadium, Vancouver (kapacita 59.841 diváků) • Majstrovstvá sveta žien • Osemfinále
Predzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 01:30.
     
    Příjemný, i když velice pozdní večer, přeji všem fanouškům a fanynkám té nejlepší světové kopané v podání žen, na řadě je totiž další komentovaný online přenos z letošního Mistrovství světa! V dnešním duelu pro Vás budeme sledovat další osmifinálový souboj, ve kterém se utkají domácí Kanaďanky se soupeřkami ze Švýcarska.
    Osmnáct hodin před začátkem utkání mezi Švýcarskem a Kanadou bylo prodáno 96% lístků, bude dnes vyprodáno?

     
    Švýcarsko

    Švýcarské fotbalistky se v aktuálním žebříčku FIFA nachází na 19. pozici, což je jejich vůbec nejlepší umístění v historii.

    Pro reprezentantky země helvétského kříže se jedná o jejich premiérovou účast na světovém šampionátu. K letenkám do Kanady se však Evropanky probojovaly suverénním způsobem, když opanovaly svoji kvalifikační skupinu číslo 3, ve které si připsaly devět výher a jednu remízu. Za sebou pak nechaly ostatní týmy s velkým bodovým odstupem.

    Základní skupina svěřenkyním trenérky Martiny Voss-Tecklenburgové přinesla ze tří zápasů jednu výhru a dvě porážky a se třemi body obsadily konečné třetí místo v tabulce a díky výrazně pozitivnímu skóre i postup do Play Off jako jednomu z týmů umístěném na třetí příčce základních skupin.

    Výsledky Švýcarek na turnaji – základní skupina

    Švýcarsko – Japonsko 0:1
    Švýcarsko – Ekvádor 10:1
    Švýcarsko – Kamerun 1:2
     
    Kanada

    Kanaďanky se v současné době nachází na osmé příčce světového žebříčku FIFA pro národní týmy, lépe na tom byla zástupkyně severoamerického kontinentu jen před dvěma lety, kdy byly ještě o příčku výše.

    Domácí hráčky jako reprezentantky hostitelské země měla automaticky zajištěnou účast na turnaji a nemusely tak podstoupit náročnou cestu kvalifikací. Kanadské fotbalistky se krom premiérového šampionátu v roce 1991 zúčastnily všech ostatních mistrovství a tak se letos na největší světové fotbalové akci představují již pošesté. Jen jednou se však Kanaďankám povedlo postoupit ze základní skupiny, psal se rok 2003 a nakonec z toho bylo čtvrté místo.

    Fotbalistky vedené koučem Johnem Herdmenem se nakonec staly vítězkami vyrovnané základní skupiny A a postoupily do vyřazovacích bojů z prvního místa. Stačilo jim k tomu pět bodů za jednu výhru a dvě remízy.

    Výsledky Kanaďanek na turnaji – základní skupina

    Kanada – Čína 1:0
    Kanada – Nový Zéland 0:0
    Kanada – Nizozemsko 1:1
     
    Kanada a Švýcarsko se doposud na žádné vrcholné akci nepotkaly a půjde tak o jejich vůbec první vzájemný souboj. Mírnými favoritkami budou v dnešním duelu domácí hráčky, které požene vpřed zaplněný stadion ve Vancouveru.
     
    Úvodní sestavy:

    Kanada: McLeodová – Wilkinsonová, Buchananová, Sesselmannová, Chapmanová – Lawrenceová, Scottová, Schmidtová – Tancrediová, Belangerová, Sinclairová.

    Švýcarsko: Thalmannová – Maritzová, Abbéová, Wältiová, Kusterová – Crnogorcevicová, Bernauerová, Moserová, Rinastová – Bachmannová, Dickenmannová.

    Rozhodčí: Anna-Marie Keighleyová (Nový Zéland) – Sarah Walkerová (Nový Zéland), Allyson Flynnová (Austrálie).
    Oba fotbalové týmy i fanoušci se již připravují na stadionu ve Vancouveru. A co vy, jste připraveni?

     
    Známe i rozhodčí dnešního osmifinálového duelu. Jako hlavní sudí odřídí toto utkání Anna-Marie Keighleyová, na pomezí jí vypomůže krajanka Sarah Walkerová a Allyson Flynnová z Austrálie.
    Stadion BC Place ve Vancouveru, domov mužského týmu Vancouver Whitecaps hrající americkou MLS, je perfektně připraven na dnešní utkání. Opravdu nádherný pohled na tento stadion.

     
    Ještě jednou přeji příjemný, již už pondělní večer, na řadě je osmifinálové utkání fotbalového Mistrovství světa, ve kterém se utká domácí kanadský celek s výběrem Švýcarska. V kanadském Vancouveru hlásí takřka vyprodaný BC Place Stadium a tak by utkání mělo mít i parádní diváckou kulisu. Jak si oba týmy dnes povedou? Tak tuto tajenku začneme společně luštit již za deset minut, tak nikam neodcházejte a zůstaňte s námi!
    Méně jak deset minut před začátkem zápasu jsou tribuny již velice slušně zaplněny.

     
    Oba týmy už čekají v "tunelu", který přivede fotbalistky na hrací plochu. Atmosféra v ochozech je ještě před začátkem zápasu naprosto elektrizující,.
     
    A je to tu, obě kapitánky právě přivádí své týmy na hrací plochu. Domácí kanadský výběr dnes vede Christine Sinclairová, jejich soupeřky ze Švýcarska Caroline Abbéová.
     
    Následují tradiční oficiality před začátkem mezinárodních utkání a těmi jsou státní hymny obou týmů. Jako první zazní stadionem švýcarská národní píseň, následovat ji bude kanadská hymna.
    Kanadské hráčky při své národní hymně. V pozadí je vidět našlapaný stadion ve Vancouveru.
     
    Hymny jsou minulostí a my si ještě pojďme říct, že domácí hráčky nastupují dnes v červených dresech, jejich soupeřky v boji o čtvrtfinále v bílé kombinaci.
     
    Vše je již připraveno na úvodní výkop zápasu, který v prvním poločase provedou fotbalistky v červeném, tedy domácí družstvo. Obrovský aplaus je slyšet na stadionu.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Belangerová se utrhla hned v úvodních vteřinách zápasu na pravé straně šestnáctky, kde svedla ostrý souboj s Wältiovou a padla k zemi, faul se ale nepíská a Thalmannová bude odkopávat od své branky.
     
    2
    Další útočný výpad Kanaďanek končí opět ztrátou míče, který uvede zpět do hry švýcarská brankářka.
     
    2
    Evropanky začínají opatrně a v poklidu kombinují na své polovině. Potíže jim ale činí hodně vysunutý presink jejich soupeřek.
     
    3
    Švýcarky jsou nuceny již poněkolikáté řešit rozehru zpětnou přihrávkou na Thalmannovou, ta si v úvodu zápasu na nedostatek práce stěžovat rozhodně nemůže.
     
    4
    Fotbalistky v bílém jsou stále u míče, jenže ještě se s ním nedostaly dál než za půlící čáru.
     
    4
    Kanaďanky vybojovaly na chvíli míč, rychle však o něj přišly. Thalmannová opět začne pokus o útočnou akci od své branky.
     
    5
    Úvod utkání se nese ve znamení marné snahy Švýcarek dostat balon na polovinu kanadského týmu.
     
    5
    Thalmanoová musela rychle ven z branky, když na zpětnou přihrávku rychle dotírala Sinclairová, švýcarská gólmanka to ale stihla.
     
    6
    Kusterová fauluje, Kanaďanky mají výhodu volného kopu, je to ale hodně daleko od branky Švýcarska.
     
    6
    A také proto přišel centr do pokutového území, s tím si ale fotbalistky země helvétského kříže poradily a odhlavičkovaly jej mimo nebezpečí.
     
    7
    Role si oba týmy vyměnily a teď jsou to domácí hráčky, které se snaží dobýt polovinu svého soupeře. Jenže ani jim se to příliš nedaří.
     
    8
    Buchananová byla pod tlakem při rozehrávce u pravé postranní čáry, situaci nakonec zvládla a domácí fotbalistky mají k dobru autové vhazování.
     
    8
    Už už to vypadalo, že se Švýcarky dostaly do šance, to byla ale nesměla být Bachmannová v době přihrávky do vápna v ofsajdu.
     
    9
    Marná snaha, převážně se zatím hraje ve středu hřiště bez výraznějších šancí. Obrany obou celků zatím pracují na výbornou.
     
    10
    McLeodová začíná další snahu domácích fotbalistek o atak branky, kterou hájí Thalmannová. Kanaďanky ale brzy ztrácí míč a tak se opět bude hrát proti jejich svatyni.
     
    10
    Úvodních deset minut je minulostí, neviděli jsme zatím žádnou šanci a nejvíce ve hře jsou obě gólmanky, které rozehrávají většinu akcí svých spoluhráček.
     
    11
    Bachmannová si naběhla za obranu, kde ji trochu podcenila Buchananová a z pravé strany nechala švýcarské hráčce hodně času i prostoru. Bachmannová mířili na bližší tyč, její pokus ale McLeodová vyráží na roh.
    Bachmannová McLeodovou nepřekonala!
     
    12
    Rohový kop zvládly domácí fotbalistky s přehledem ubránit.
     
    12
    Švýcarky se po rohu dostaly do mírného tlaku, k další střele už se ale od pokusu Bachmannové nedostaly.
     
    13
    Christine Sinclairová (Kanada) vcelku nesmyslně sundala k zemi Maritzovou a je za to potrestána žlutou kartou.
     
    14
    Švýcarky zahrály standardní situaci nakrátko, jedna z nich se dostala ve vápně k balonu, jenže v rozhodující moment netrefila míč čistě a ten letí pryč!
    Švýcarsky velkou šanci neproměnily.
     
    16
    Velká šance i na druhé straně, Belangerové z pravé strany centrovala a balon ji pravděpodobně moc nesedl, jenže domácí hráčka trefuje břevno!
    Belangerová trefuje břevno!
     
    17
    V pokračující akci domácích sestřelila Tancrediová loktem brankářku Thalmannovou, ta se těžko zvedá z trávníku.
     
    18
    Utkání se nám po úvodních ospalých minutách pořádně rozjelo a hraje se nahoru – dolů, tohle se musí divákům líbit, trenérům obou týmů už méně.
     
    19
    Nyní měly možnost Kanaďanky trochu se přiblížit švýcarské brance, jenže Schmidtová zastavuje domácí snahu útočným faulem.
     
    20
    Bachmannová si rovnala míč na střelu v levém rohu pokutového území, domácí obrana k ní ale rychle přistoupila a pokus o střelu zpacifikovala.
     
    21
    Kanaďanky se nyní samy dostanou k míči, nepřesný centr z levé strany v podání Švýcarek končí za brankovou čarou.
     
    22
    Tancrediová se pěkně uvolnila na pravé straně a poté se pokusila odcentrovat do vápna, přičemž balon trefil ruku jedné ze švýcarských fotbalistek, hraje se ale dál.
     
    23
    Dickenmannová svedla na pravé straně souboj s domácí Sesselmannovou, ta si však míč zkušeně pokryla tělem a hrát tak bude McLeodová od své branky.
     
    24
    Opět to zkusily Evropanky nákopem podél pravé lajny a opět to nevyšli, nyní zahrála dobře Chapmanová a ve spolupráci s McLeodovou celou situaci vyřešila na výbornou.
     
    25
    Kanaďanky to zkusily podél stejné čáry, z jejich pohledu tedy levé, ale ani ony nebyly příliš úspěšně a vcelku rychle přišly o balon.
     
    26
    Sesselmannová v další obranné práci, když vybojovala aut po dobrém obranném zákroku nalevo od vlastní šestnáctky.
     
    26
    Po trochu hektické pasáži se hra opět zklidnila a oba celky mají znovu problém prosadit se přes zkonsolidovanou obranu svých soupeřek.
     
    27
    Bachmannová s Dickenmannovou se dostaly k míči před vápnem Kanaďanek, jenže domácí fotbalistky předvedly dobrou práci v defenzivě a dvojici Švýcarek o balon připravily.
     
    28
    Tancrediová centrovala z levé strany na hranici velkého vápna, tam se k míči drala jedna z jejích spoluhráček, Maritzová však i v pádu zvládla odehrát míč do bezpečí.
     
    29
    Balon se převážně pohybuje v okolí středového kruhu, odkud se ne a ne dostat k některé z obou branek.
     
    29
    Abbéová neviděla žádnou možnost, jak poslat míč dopředu a tak bez ostychu rozehrává dozadu. Diváci jsou v klidu a nepískají, naopak, celé utkání si skvěle užívají.
     
    30
    I domácí hráčky musí začít pěkně odzadu, Chapmanová měla možnost dostat se s míčem za středovou čáru, byla však rychle obklopena soupeřkami a tak míč směřovala zpět na své spoluhráčky.
     
    31
    Bachmannová tvrdě atakovala rozehru domácích u půlící čáry, je pískán faul a míč uvede do hry McLeodová.
     
    31
    Belangerová však byla příliš agresivní a u pravé lajny v souboji o míč poslala k zemi Kusterovou, opět je pískáno.
     
    32
    Nákop na dopředu rozběhnutou Dickenmannovou však pokryla domácí obrana a tak opět hraje domácí gólmanka McLeodová.
     
    33
    Buchananová předvedla parádní obranný zákrok, když zastavila skluzem nalevo se rozbíhající Rinastovou. Skvělá práce domácí hráčky.
     
    33
    Švýcarky však zůstanou u míče díky autovému vhazování.
     
    34
    Nyní odkopla míč na pravé straně bránící Scottová a Švýcarky si aut zopakují.
     
    34
    Aut však žádnou výhodu Evropankám nepřinesl, Kanaďanky mají míč na svých kopačkách. Ne však na dlouho, jejich ukvapenou rozehru vpřed sbírá švýcarská záloha.
     
    35
    V posledních minutách vidíme velkou taktickou bitvu, ve které si fotbalistky obou týmů nedarují ani centimetr. Velice často se přerušuje, nejsou tak však žádné velké fauly, jen ty čistě taktické daleko od branky.
     
    36
    Nene, ve hře je hodně nepřesností na obou stranách a trochu více přeci jen na domácích kopačkách. Tíha očekávání určitě dnes hraje svoji roli.
     
    37
    Kanaďanky se dostávají dopředu velice pomalu, řekl bych tak nějak po vzoru amerického fotbalu, po několika yardech.
     
    37
    Tancrediová se pokusila uličkou najít nabíhající Sinclairovou, ta však byla dobře bráněna a k míči se vůbec nedostala. Přesněji řečeno, míč se k ní vůbec nedostal.
     
    38
    Crnogorcevicová bojovala srdnatě o balon napravo od domácí šestnáctky, počínala si však až příliš agresivně v souboji s Chapmanovou a tak je hra přerušena kvůli nedovolenému zákroku švýcarské hráčky.
     
    39
    Jenže Kanaďanky se nemohou dostat přes švýcarskou obranu a jejich akce tak velice často končí již u středového kruhu.
     
    40
    Bachmannová čarovala na levé straně šestnáctky a ještě se zpětnou přihrávkou pod sebe pokoušela najít některou ze svých spoluhráček, jenže balon na poslední chvíli sebrala obrana domácího celku.
     
    41
    Bachmannová činí veliké potíže domácí obraně, ve své snaze však zůstává velice často osamocena. Švýcarky ale jinak působí velice kompaktním dojmem a rozhodně na nich není vidět, že na Mistrovství světa startují vůbec poprvé ve své historii.
     
    42
    Nadále sledujeme velkou bitvu, žádný z týmů se nedokáže vypracovat vyloženou šanci.
     
    42
    Schmidtová se pokusila rozběhnout na levé straně Sinclairovou, jenže před ní ukopla balon Maritzová.
     
    43
    Maritzová nyní hrála i dopředu, její centr mířící do vápna však nenašel Bachmannovou a skončil pouze v rukavicích domácí gólmanky.
     
    44
    První poločas se pomalu chýlí ke konci a kromě dvou šancí okolo patnácté minuty jsme nic zajímavějšího neviděli. Tempo zápasu je však veliké.
     
    45
    Sinclairová se už už dostávala k míči přibližně 25 metrů od branky Švýcarska, jenže než stihla vystřelit, už u ní byla jedna z bránících hráček a míč jí vypíchla.
     
    45
    Budou se nastavovat dvě minuty nad rámec prvního poločasu.
     
    45+1
    Další marný pokus domácích hráček o ohrožení švýcarské branky, centr z kopaček jedné z nich však byl nepřesný a snesl se vzduchem přímo k rukavicím Thalmannové.
     
    45+2
    A málem udeřilo na druhé straně, kde si Bachmannová dobře sbíhala do vápna na přihrávku Dickenmannové, McLeodová ale včas vyběhla a míč zalehla.
    McLeodová vyběhla včas a Bachmannové doslova ukradla míč od nohy.
     
    45+2
    Zahraje si opět i Thalmannová, která míč, který k ní letěl obloučkem chytila efektně jednoruč.
     
    45+2
    První poločas skončil.
     
    Skončil úvodní poločas osmifinálového utkání Mistrovství světa ve fotbale žen a branku jsme v něm neviděli. Oba týmy totiž velice dobře brání a své soupeřky takřka nepouští do šancí. I tak se ale nedá říci, že bychom se nudili. Tempo, které totiž nasadily hráčky na hřišti, je opravdu vysoké.
     
    Statistiky utkání po první půli:

    Držení míče: 49% – 51%
    Střely na branku: 0 – 1
    Střely celkem: 1 – 2
    Fouly: 6 – 4
    Žluté karty: 1 – 0
    Rohové kopy: 0 – 1
    Ofsajdy: 0 – 1
     
    Druhý poločas začne přibližně v 02:33.
     
    Světový šampionát již zná čtyři postupující celky do čtvrtfinále, postup si vybojovaly týmy Německa, Francie, Číny a také Austrálie, ta porazila výběr Brazílie v poměru 1:0.
    Oba týmy dávají do hry opravdu úplně vše. Branku jsme dnes ale zatím neviděli, po první půli je stav nerozhodný, 0:0.

     
    Fotbalistky Švýcarska i Kanady se vrací na hrací plochu a domácí tým je přivítán obrovským aplausem.
     
    Vypadá to, že jak John Herdman, kouč domácího celku, tak ani Martina Voss-Tecklenburgová, trenérka Švýcarska, poslali na trávník stejné jedenáctky jako na začátku zápasu.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Dopředu se hnala středem hrací plochy Belangerová, tu však na kruhu zastavila nedovoleně Kusterová a vidí žlutou kartu.
     
    48
    Dickenmannová se protáhla podél levé lajny, kde připravila o míč Wilkinsonovou a centrem okamžitě hledala ve vápně Crnogorcevicovou, před ní ale včas zasáhla McLeodová.
     
    49
    Kanaďanky byly na chvíli u balonu, ale ve středu hřiště se provinila faulem na Bachmannovou domácí Scottová a hra je přerušena.
     
    50
    Buchananová hraje dnes v obraně skvěle a její další přesný obranný zákrok zastavil rozvíjející se akci Švýcarek.
     
    50
    Wilkinsonová centrovala od pravé lajny do šestnáctky, na vysoký balon však Tancrediová těsně nedosáhla. Velká škoda pro Kanadu, gólmance Thalmannové totiž balon proletěl mezi rukama.
     
    51
    Kanaďanky tlačí, poprvé mají výraznější převahu v tomto duelu.
     
    52
    Kanada právě vstřelila branku!
    Obrovská euforie propukla na BC Place Stadium! Tlak Kanady je totiž přetaven v úvodní gól zápasu. Wilkinsonová centrovala zprava do vápna, tam se k míči dostala Sinclairová, která jej jen přiťukla na JOSEE BELANGEROVOU, které střelou po zemi k pravé tyči poprvé překonává Thalmannovou!
    Josee BELANGEROVÁ - 1:0
     
    53
    Švýcarky se ihned snaží odpovědět na úvodní branku zápasu a vybojovaly roh.
     
    54
    Jenže po něm se prosadit nedokázaly, balon končí u McLeodové.
     
    55
    Dickenmannová se zkusila sama prosadit v šestnáctce proti třem soupeřkám a málem to vyšla. Její pokus o střelu však zastavila skvělé Buchananová.
     
    56
    Švýcarky se ale po inkasované brance nepoložily a i nadále předvádí velice sympatický výkon. Do šance se dostávala Bachmannová, jenže balon k ní nedoletěl.
     
    57
    Bernauerová faulovala Sinclairovou kousek za středem a domácí mají k dispozici standardní situaci. Přijde centr do vápna.
     
    57
    Schmidtové se však provedení hodně nepovedlo a nízký balon s přehledem sebrala švýcarská obrana.
     
    58
    Kanaďanky skvěle sebraly balon svým soupeřkám ve středu hřiště a uklidňují hru kombinací na vlastní polovině.
     
    59
    Wilkinsonová si z pravé obrany často vybíhá až k vápnu soupeřek. Napravo od vápna si prohodila Kusterovou, další ze Švýcarek už ji ale vystavila stopku.
     
    60
    Chapmanová centrovala z levé strany, její balon mířící na zadní tyč hlavičkovala Belangerová, byla ale hodně v záklonu a míč tak skončil daleko od švýcarské branky.
     
    60
    Zajímavá standardka pro Švýcarsko. Bachmannová se neohroženě hnala do obležení soupeřek a byla faulovaná.
     
    61
    Střídání v týmu Švýcarsko: ze hřiště odchází Seline Kusterová, přichází Vanessa Bürkiová.
     
    62
    Moserová to nerozehrála vůbec zle, když centr mířila doprostřed vápna, kam si naběhla nikým nehlídaná Crnogorcevicová, její hlavička však míří nad branku Kanady.
    Crnogorcevicová hlavičkuje nad branku McLeodové.
     
    63
    Teď už ale opět hrají Kanaďanky, které se střeleným gólem v zádech působí mnohem klidněji než v průběhu první půle.
     
    64
    Švýcarské hráčky se však rychle dostaly k balonu a jsou to ony, kdo opět určuje tempo zápasu.
     
    65
    Belangerová se prohnala po pravé straně a centrem na hranici šestnáctky hledala některou ze spoluhráček. K míči se nakonec se štěstím dostala Tancrediová, jenže v rozhodující moment jí odskočil od nohy a nakonec skončil v zámezí.
     
    66
    Tancrediová je i u další akce Kanaďanek, když svedla ostrý souboj s Maritzovou, kterou faulovala. Domácí hráčka se ale nemůže zvednout z hrací plochy. Kanadský kouč John Herdman si zatím svolal ostatní hráčky ke krátké poradě u střídačky.
     
    67
    Tancrediovou nakonec dvojice domácích lékařů musí pomalu odvést z trávníku.
     
    68
    Nic vážného to asi nebylo. Tancrediová byla na začátku další akce Kanady, po jejímž centru musela ven z branky Thalmannová, která vyrazila centrovaný míč na stranu. Domácí hráčky ale pokračovaly v akci a po dalším centru, který nesebrala ze vzduchu Thalmannová, se ke střele dostala Belangerová, jenže švýcarskou gólmanku na brankové čáře zastoupila Abbéová!
    Abbéová zastoupila Thalmannovou a vychytala střílející Belangerovou!
     
    69
    Střídání v týmu Kanada: ze hřiště odchází Mellisa Tancrediová, přichází Jonelle Filignová.
     
    70
    Nová fotbalistka na hřišti Filignová se hned zapisuje do dějin tohoto utkání, ale nikterak výrazně, byla totiž nachytána v ofsajdové pasti.
     
    72
    Střídání v týmu Švýcarsko: ze hřiště odchází Martina Moserová, přichází Fabienne Hummová.
     
    72
    Švýcarky se snaží o založení další akce od vlastní branky, Kanaďanky už trochu zatáhly svůj presink.
     
    72
    Filignová se ani nyní neprosadí, pomohla si totiž útočným faulem v boji o míč na hranici pokutového území.
     
    73
    Švýcarky to zkusily po pravé straně hřiště, jenže to nevyšlo, dopředu tak vyráží Kanaďanky.
     
    74
    Kadeisha Buchananová (Kanada) zezadu sestřelila Bachmannovou a po právu spatřila před očima žlutou kartu.
     
    Dnešní utkání sleduje 53.855 diváků, neskutečná návštěva!
    Dnešní utkání se odehrává před skvělou návštěvou.

     
    75
    Taktický faul na půlící čáře v podání jedné ze švýcarských fotbalistek. Sesselmannová nebude s rozehrávkou příliš spěchat.
     
    76
    Sesselmannová hledala před vápnem Filignovou, ta však míč proti švýcarské přesile neudržela.
     
    76
    Střídání v týmu Kanada: ze hřiště odchází Ashley Lawrenceová, přichází Kaylyn Kyleová.
     
    77
    Sinclairová pálila nalevo od vápna, přestřelila, ale vzrušení bylo zbytečné, offside.
     
    78
    Velká šance Švýcarek na vyrovnání gólem nekončí! Bernauerová se dostala k míči na hranici malého vápna po centru z levé strany, po kterém míč propadl jedné z domácích hráček mezi nohama, rychle se s ním otočila a vypálila, McLeodová však předvedla rychlou reakci a střeli vytěsnila na rohový kop!
    McLeodová skvěle vychytala Bernauerovou!
     
    79
    Roh Dickenmannové změnu skóre nepřinesl, Švýcarky však zvyšují svůj tlak.
     
    79
    A ten bude pokračovat i nadále, Scottová faulovala a další standardka putuje na stranu Evropanek.
     
    80
    Střídání v týmu Švýcarsko: ze hřiště odchází Rachel Rinastová, přichází Rahel Kiwicová.
     
    81
    Kanaďanky už se dopředu příliš nedostávají a když už jim hrozí ztráta míče, raději vytasí taktický faul už někde na půlce hřiště.
     
    82
    Šance Kanady! Filignová si počkala na balon, který k ní ve vápně po dobré práci Wilkinsonové nakonec doputoval, jenže střídající domácí hráčka jej dokázala trefit jen špičkou kopačkou a balon zamířil mimo branku!
    Filignová měla balon na dlouhou nohu a druhou branku Kanady tak nepřidala.
     
    83
    Domácí hráčky se rozhodly, že nebudou zalezlé vzadu a je z toho další šance. Belangerová to vzala na sebe a vypálila zpoza vápna, balon však o kousek minul levou šibenici.
     
    84
    Evropanky se snaží s míčem něco vymyslet, zatím jsou ale daleko od domácí branky. Kanaďanky je drží daleko od své gólmanky.
     
    85
    Švýcarky kombinují již na polovině domácích hráček, jenže nic nebezpečného z toho není. Po nepřesné přihrávce se navíc kanadské fotbalistky dostanou k vhazování a spěchat s ním nebudou.
     
    86
    Jenže přichází faul Filignové a další standardka pro Švýcarsko. Je to ale poměrně daleko a až u pravé postranní čáry. Musí přijít centr do vápna.
     
    87
    Dicknemannová posílala centr na vzdálenější tyč do malého vápna, k hlavičce se drala Abbéová, jenže míč před ní stačila zahrát Sesselmannová alespoň na roh.
     
    87
    Dickenmannová poslala nepříjemný centr, který se kroutil do branky, od rohového praporku, McLeodová musela vyboxovat balon.
     
    88
    Střídání v týmu Kanada: ze hřiště odchází Rhian Wilkinsonová, přichází Marie-Eve Naultová.
     
    89
    Nyní už hrají s míčem pouze Evropanky, které doslova oblehly pokutové území Kanady. Jenže Chapmanová skvěle zahrála u levé postranní čáry v obraně a ještě navíc vybojovala aut pro svůj tým.
     
    90
    Začala poslední minuta základní hrací doby, domácí jsou blízko postupu do čtvrtfinále!
     
    90
    Kanaďanky se snaží držet míč vepředu a hodně aktivní je Filignová. Ta teď odvádí velké kvantum černé práce na hrotu útoku.
     
    90
    Nastavovat se budou čtyři minuty.
     
    90+1
    Náhradnice v dresu Kanady i hlavní kouč John Herdman teď hecují všechny přítomné diváky a ti na to slyší. Opravdu parádní atmosféra tu dnes panuje.
     
    90+1
    Kanaďanky vybojovaly standardní situaci nalevo od pokutového území.
     
    90+2
    Další půlminutku ušetřily domácí hráčky, když dlouho držely míč u rohového praporku.
     
    90+2
    Chapmanová opět skvělá na levé straně obrany, jenže je z toho roh roh pro Švýcarsko.
     
    90+3
    Do vápna si naběhla i Thalmannová, ale zbytečně. Míč po centru Dickenmannové totiž v pohodě sebrala ze vzduchu McLeodová, které se následně vůbec nechce zvedat z hrací plochy.
     
    90+4
    Crnogorcevicová hledala na hranici šestnáctky Kiwicovou, ta byla ale těsně bráněna a domácí hráčky vybojovaly míč.
     
    90+4
    Míč má Naultová, která bude vhazovat. To už vypadá dobře pro Kanadu.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    Obrovská radost propukla po závěrečném hvizdu na fotbalovém svatostánku ve Vancouveru, kde domácí reprezentace žen po výsledku 1:0 postupuje do čtvrtfinále Mistrovství světa ve fotbale!
     
    Byli jsme svědky naprosto vyrovnaného utkání, kde k vítězství měly oba celky stejně blízko. Rozdílovou branku však vstřelily domácí hráčky, když se přesnou střelou po zemi prosadila Josee Belangerová a jediným gólem tohoto zápasu rozhodla o výhře svého celku.
    Vítězná fotka domácích fotbalistek, které postoupily do čtvrtfinále.

     
    Pro Švýcarky tak končí jejich premiérová účast na světovém šampionátu, kde však ostudu rozhodně neudělaly a pokud budou pokračovat i nadále v takových výkonech, jaké tu ve čtyřech zápasech předvedly, zanedlouho se nám rozroste světová špička i o celek ze země helvétského kříže.
     
    Statistiky utkání:

    Držení míče: 50% – 50%
    Střely na branku: 2 – 2
    Střely celkem: 7 – 5
    Fouly: 16 – 10
    Žluté karty: 2 – 1
    Ofsajdy: 1 – 1
    Rohové kopy: 0 – 5
    Nejlepší hráčkou utkání byla zcela po zásluze vyhlášena domácí brankářka Erin McLeodová.

     
    Pro domácí tým letošní mundial pokračuje a to hned v noci ze soboty na neděli, kdy se střetne s vítězem utkání Norsko – Anglie.
     
    Ode mne je to pro tuto chvíli již úplně vše, přeji Vám pokud možno ještě dobrou noc. Nashledanou. (03:30:35)

    Daniel Kubelka

    Góly: 52. Belangerová

    Karty:   13. Sinclairová (CAN), 74. Buchananová (CAN) – 46. Kusterová (SUI)


    Kanada: McLeodová – Wilkinsonová (88. Naultová), Buchananová, Sesselmannová, Chapmanová – Lawrenceová (76. Kyleová), Scottová, Schmidtová – Tancrediová (69. Filignová), Belangerová, Sinclairová "C".
    Náhradníci: Labbeová, LeBlancová – Zurrerová, Moscatová, Gayleová, Kyleová, Mathesonová, Filignová, Flemingová, Iachelliová, Leonová, Naultová.

    Švajčiarsko: Thalmannová – Maritzová, Abbéová "C", Wältiová, Kusterová (61. Bürkiová) – Crnogorcevicová, Bernauerová, Moserová (72. Hummová), Rinastová (80. Kiwicová) – Bachmannová, Dickenmannová.
    Náhradníci: Michelová, Oerhliová – Remundová, Betschartová, Zehnderová, Kiwicová, Hummová, Ismailiová, Bürkiová, Aigbogunová, Schwarzová, Deplazesová.

    Rozhodca: Anna-Marie Keighleyová (Nový Zéland) – Sarah Walkerová (Nový Zéland), Allyson Flynnová (Austrálie)

    Diváci: 53.855