7. Stage Biel - Düdingen Víťaz: Alexander Kristoff (kon.)
koniec udalosti
7. Stage Biel - Düdingen

Víťaz: Alexander Kristoff

Piatok 19.06.2015, 14:10Tour de Suisse
     
    Prvé slová Alexandra Kristoffa: "Som veľmi šťastný, že som dnes vyhral. Počas etapy som sa cítil skvele. Vedel som o Saganovi, že je za mnou, ale rýchlejší som bol ja. Chcel by som sa poďakovať mojim kolegom, ktorí odviedli výbornú robotu a pomohli mi k víťazstvu." (18:11:03)
     
    Priebežné poradie po 7.etape:
    1. Thibaut Pinot (FRA)
    2. Geraint Thomas (GBR) 0:37
    3. Domenico Pozzovivo (TAL) 0:50
    4. Simon Spilak (SLO) 0:50
    5. Miguel Angel Lopez Moreno (COL) 1:07
     
    Konečné poradie 7.etapy:
    1. Alexander Kristoff (NÓR) 3h 38' 07''
    2. PETER SAGAN (SVK) 0''
    3. Davide Cimolai (TAL) 0''
    4. Greg Van Avermaet (BEL) 0''
    5. Arnaud Demare (FRA) 0''
     
    Tak to bolo veru veľmi tesné! Výborný výkon podal náš reprezentant Peter Sagan, ktorý v závere zapol svoje turbo, lenže o pol kolesa ho predbehol Alexander Kristoff!
     
    0,3
    Sagan je na čele a špurtuje do cieľa! Do šprintérskeho súboja s ním ide jeho najväčší konkurent Alexander Kristoff!
     
    1,0
    Michal Kwiatkowski (POĽ) našetril sily a vydal sa do úniku, ktorý mu však nevyšiel. Je tam aj Peťo, ktorý mu dýcha na chrbát.
     
    1,5
    Už sú všetci jazdci v kope a začína sa záverečný špurt do cieľa!
     
    2,0
    Peter Sagan by mal byť niekde vpredu a dúfajme, že sa mu to dnes podarí a opäť zvíťazí.
     
    2,5
    Tak kto vyhrá? Uzatvárajte posledné stávky, pretože do konca ostáva 2,5 kilometra. Pelotón stráca na vedúcu trojicu 8 sekúnd!
     
    3,5
    Únik stále vzdoruje a jeho nádskok je 12 sekúnd! Sú tu prvé útoky z pelotónu, no zatiaľ sa žiaden neujal.
     
    5,0
    Už to iba 16 sekúnd a 5 kilometrov do konca! Pelotón už ide naplno a nemá dôvod šetriť sily. Peter Sagan sa nachádza vpredu a sú tam pri ňom hneď traja pomocníci.
     
    6,0
    Silvan Dillier (ŠVA/BMC), Michal Kwiatkowski (POĽ/EQS), Daryl Impey (RSA/OGE)! Títo traja bojujú zo všetkých síl a zatiaľ si vedú veľmi dobre. Snažia sa udržať si vysoké tempo, čo sa im aj darí.
     
    7,7
    Pomocníci Nóra Alexandra Kristoffa sú na čele pelotónu a pomaly dobiehajú vedúce trio. Pelotón však stále stráca 19 sekúnd.
     
    8,5
    Aktuálny rozdiel je 22 sekúnd. Tak podarí sa tento únik pohltiť alebo to táto trojica dotiahne až do cieľa?
     
    10,0
    Už nám ostáva iba 10 kilometrov! Balík jazdcov stráca na unikajúcu trojicu 29 sekúnd. V pelotóne sa nachádza či už líder Thibaut Pinot, ale aj náš Peter Sagan.
     
    14,0
    Trojica jazdcov na čele robí čo sa dá, ale pelotón má viac síl. Rozdiel medzi trojicou Silvan Dillier (ŠVA/BMC), Michal Kwiatkowski (POĽ/EQS), Daryl Impey (RSA/OGE) a pelotónom je opäť o čosi nižší. Aktuálne to činí 26 sekúnd.
     
    17,0
    Rýchlosť naberá na obrátkach a odzrkadľuje sa to na číslach. Nádskok je už iba 33 sekúnd a stále sa znižuje.
     
    20,0
    Nádskok sa znižuje a už je to iba 46 sekúnd. Všetci šprintérsky favoriti tejto etapy sú v balíku. Vyzerá to tak, že pelotón nakoniec pohltí vedúcu skupinku a Peťo bude mať šancu, aby došiel do cieľa ako prvý!

     
    24,0
    Už sa to zmeniť nemôže! Rakúšan Stefan Denifl (IAM) nemôže byť porazený v súťaži o najlepšieho vrchára na pretekoch okolo Švajčiarska. Veľká gratulácia tomuto jazdcovi, ktorého domov je v Tirolsku!
     
    27,0
    Do konca siedmej etapy okolo Švajčiarska ostáva 27 kilometrov a konečne sa do čiernej roboty na čele pelotónu pridali aj pomocníci ostatných tímov. Axel Domont (FRA/ALM) z úniku spomalil a zaradil sa do pelotónu. Na čele tak ostáva už iba trojica pretekárov.
     
    31,0
    Výzva pre tím Tinkoff Saxo. Takmer všetci jazdci sa snažia pomôcť Petrovi Saganovi a dohnať vedúcu štvoricu, ktorá bojuje veľmi statočne. Stále si drží 1 minútový nádskok, ktorý sa v posledných kilometroch výrazne nemenil.
    Pelotón nestále zrýchľuje. Najväčší podiel na tom majú kolegovia Petra Sagana.

     
    36,8
    Jazdi prešli cieľovú rovinku znova a už smerujú do posledného kola okolo mesta Düdingen. Nádskok vedúcej skupiny sa pohybuje na hranici jednej minúty.
     
    45,0
    Pelotón v týchto chvíľach vedie Pavel Brutt (SLK/TCS), ktorý má dostatok síl a zrýchľuje tempo.
     
    47,0
    Máme za sebou už aj rýchlostnú prémiu. Ako prvý cez ňu prešiel Axel Domont (FRA/ALM). Pelotón mierne spomalil a to sa odrazilo na rozdiele medzi únikom a ním. Štvorica je popredu o 1 minútu a 22 sekúnd.
     
    50,0
    Tak už iba 50 kilometrov do cieľa. Presne päť ľudí práve teraz pracuje pre Petra Sagana na čele pelotónu. Síce je tam stále strata jedna minúta, no času je ešte dosť.
     
    56,0
    Druhú vrchársku prémiu vyhral Axel Domont (FRA/ALM) a pripísal si na svoje konto 5 bodov. Nádskok vedúcej skupiny sa stále znižuje a už je to iba jedna minúta!
     
    61,0
    Peter Sagan sa stále nachádza v pelotóne a má to dobre rozbehnuté. Jeho tímoví kolegovia pracujú skutočne veľmi dobre a možno znovu to nášmu reprezentantovi vyjde.
     
    65,0
    Vrchársku prémiu tretej kategórie vo Fribourgu vyhral Juhoafrický jazdec Dary Impey! Pelotón zrýchľuje, a to zapríčinilo jeho rozdelenie na dve časti. Aktuálny líder Thibaut Pinot je v tej prvej skupine pelotónu, no a tá stráca na prvých už iba 1 minútu a 45 sekúnd.
     
    68,0
    Na čele pelotónu sú iba jazdci tímov Giant-Alpecin a Tinkoff-Saxo. Stále však musia doháňať nádskok vedúcej štvorice Daryl Impey (RSA/OGE), Silvan Dillier (ŠVA/BMC), Michal Kwiatkowski (POĽ/EQS) a Axel Domont (FRA/ALM), ktorý je 2 minúty a 6 sekúnd.
     
    71,0
    Radiotour oznámilo, že Enrico Gasparotto (TAL/WGG) skončil na pretekoch okolo Švajčiarska.
    Aktuálna situácia v meste Düdingen.

     
    73,6
    Jazdci dorazili do mesta Düdingen, kde je cieľová rovinka. Lenže ešte predtým ich čakajú dve kolečká okolo tohto mesta. Únik má aktuálne približne dvoj-minútový nádskok a priemerná rýchlosť sa znížila na 44,2 km/h.
     
    82,0
    Skončí tento únik až v cieli? Vedúca skupina má nádskok 2 minút a 15 sekúnd. Do konca siedmej etapy okolo Švajčiarska ostáva 82 kilometrov.
     
    90,0
    Pád v pelotóne! Našťastie sa v ňom neocitol náš reprezentant, ale iní jazdci. S určitosťou padli Ben Hermans (BEL) a Manuel Senni (TAL), ktorí sú súčasťou tímu BMC.
     
    104,0
    Opäť je to o čosi menšie číslo. Daryl Impey (RSA/OGE), Silvan Dillier (ŠVA/BMC), Michal Kwiatkowski (POĽ/EQS) a Axel Domont (FRA/ALM) sú popredu už iba o 2 minúty a 51 sekúnd.
     
    110,0
    Nádskok vedúcej skupiny sa stále znižuje. Jazdci Giant-Alpecin a Tinkoff-Saxo diktujú tempo pelotónu, ktorý neustále zrýchľuje.
     
    117,0
    Za prvú hodinu bola priemerná rýchlosť 47,7 km/h, čo je viac ako sa čakalo. Únik za posledných 10 kilometrov stratil niečo zo svojho nádskoku, teraz sa pohybuje na hranici 3 minút a 38 sekúnd.
     
    128,0
    Najlepšie umiestnený jazdec zo štvorice v úniku je Daryl Impey (RSA/OGE), ktorý je priebežne na 49.mieste, keď na lídra Thibauta Pinota (FRA/FDJ) stráca 29 minút a 18 sekúnd. Nádskok úniku sa opäť o čosi zvýšil. Aktuálne to sú 4 minúty a 8 sekúnd.
     
    131,0
    Michalovi Kwiatkowskemu (POĽ/EQS) sa to teda po pár neúspešných pokusoch podarilo. Konečne sa dnes dostal do úniku a v tomto smere uspel už tretí-krát na pretekoch okolo Švajčiarska. Z víťazstva sa však doteraz ešte netešil.
     
    134,0
    Únik zvyšuje svoj nádskok a ten je teraz už 3 minúty a 15 sekúnd. Vyzerá to, že práve táto skupina jazdcov bude bojovať o to, aby došla do cieľa skorej ako ju pohltí pelotón. Ten si zatiaľ drží svoje tempo, ktoré sa bude stupňovať.
     
    136,0
    Tak predsa sa nám sformoval únik, ktorý už má značný nádskok. V ňom sa nachádza štvorica Daryl Impey (RSA/OGE), Silvan Dillier (ŠVA/BMC), svetový šampión Michal Kwiatkowski (POĽ/EQS) a Axel Domont (FRA/ALM). Po 28 kilometroch je vedúca skupina popredu o 2 minúty a 50 sekúnd.
     
    142,0
    Znovu sme videli niekoľko pokusov o únik, ale stále sa nikto od pelotóne neodtrhol. Veľmi aktívny v tomto smere je Poliak Michal Kwiatkowski (EQS).
     
    158,0
    Preteky sa oficiálne začali! Už sme boli svedkami niekoľkých pokusov o úniky, ale ani jeden nebol úspešný, a tak sa ide stále v kope.
     
    160,0
    Julien Vermote (BEL/EQS), ktorý spadol v štvrtkovej etape v posledných kilometroch, sa dnes nepostavil na štart, pretože jeho zranenie mu to nedovolilo. Dnešných pretekov sa zúčastní 144 jazdcov.
     
    164,4
    Etapa sa práve začala! Prvých 6,5 kilometra je na rozbeh a potom sa to všetko začne!
    Profil siedmej etapy pretekov okolo Švajčiarska.

     
    Všetci pretekári dnes absolvujú 91 kilometrov dlhú vzdialenosť do mesta Düdingen. Okolo neho urobia dva-krát kolečko po 36,8 kilometra a následne prídu do cieľa.
     
    Vážení športoví fanúšikovia, srdečne vás vítame pri sledovaní 7. etapy Tour de Suisse. Jej začiatkom je Biel, od ktorého je cieľ vzdialený 165 kilometrov v smere na juh v Düdingene. Opäť nás čaká etapa, v ktorej by si na svoje mali prísť najmä šprintéri a tak budeme s napätím očakávať, ako dnešné preteky zvládne Slovák Peter Sagan.
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Udalosť sa začne o 14:10.

    Marek Farkaš