Mistrovství Evropy U21: Tisková konference České r (kon.) | ME U21: TK reprezentace Německa (kon.)
ME U21: TK reprezentace Srbska (kon.) | ME U21: TK reprezentace Dánska (kon.)
koniec udalosti
ME U21: Tisková konference reprezentace Dánska

cz Piatok 19.06.2015, 19:15Tlačové konferencie
     
    19:20
    To je z tiskové konference dánského reprezentačního výběru do 21 let vše. Z vršovického Edenu přeji hezký zbytek pátečního večera. (19:29:24)
     
    „Proti Česku jsme začali hrát až ve druhém poločase, kdy jsme si vytvářeli šance. Doufám, že jsme se poučili. Zítra budeme připravení od první minuty,“ odpověděl trenér Jess Thorup na otázku, jak bude duel proti Německu vypadat, když zítřejší soupeři prospali úvodní pětačtyřicetiminutovky svých prvních zápasů.
     
    Jannik Vestergaard pokračoval: „Každý tým má slabiny. Myslím, že naší největší předností je, že jsme týmoví, což jsme potvrdili už v kvalifikaci a ve druhé polovině utkání proti Česku.“
     
    „Němci hodně sází na disciplínu, mají velmi striktní pravidla, zatímco Dánové jsou více uvolnění a mají trochu více svobody,“ porovnal mentalitu v obou zemích Jannik Vestergaard, jenž obléká dres Brém.
     
    „Nehráli jsme v úvodním poločase dobře, ale dokázali jsme se vrátit do zápasu. Máme dobrého týmového ducha, kterého jsme ukázali už v kvalifikaci,“ prohlásil Thorup.
     
    Jess Thorup: „Získali jsme důležité tři body, ale s prvním poločasem jsme rozhodně nebyli spokojeni. Teď nás čekají velcí favorité – Němci. Bude to velmi obtížné.“
     
    19:12
    Tisková konference Dánů v Edenu právě začíná! Přítomni jsou trenér Jess Thorup, kapitán Jannik Vestergaard a brankář Jakob Busk.
     
    Leckdo by čekal, že bodový zisk bude u sobotních soupeřů opačný. Jenže Dánové ve středečním zahajovacím klání mistrovství Evropy zdolali domácí Česko 2:1, když přiklonili stav z 0:1 na svou stranu.

    Němci naopak překvapili na Letné, kde museli dotahovat jednobrankový náskok Srbska. Oba týmy si nakonec po remíze 1:1 rozdělily po bodu.
     
    Dobrý večer z vršovického Edenu, kde před novináře po Horstu Hrubeschovi, kouči německé reprezentace, usedne Jess Thorup, trenér dánského národního výběru. Oba se zítra ve 20:45 střetnou tváří v tvář právě tady na stadionu pražské Slavie v rámci druhého skupinového duelu evropského šampionátu fotbalistů do 21 let.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Událost začíná v 19:15.

    Radek Šamša