Denní liveblog Baku 2015 (19. června 2015) (kon.)
koniec udalosti
Denní liveblog Baku 2015 (19. června 2015)

cz Piatok 19.06.2015, 06:00EH Baku 2015
     
    19:32
    Očekávané se stává skutečností. Daniel Táborský sice ke konci zápasu zabral, ale nestačilo to a po výsledku 0:3 se z kategorií nad 91 kilogramů loučí. Dnes nás ještě v boxerské Crystal Hall odehrají dvě střetnutí.
     
    18:10
    Neskutečná koncovka od páru Přemysl Kubala a Jan Hadrava znamená, že i druhá naše dvojice po vítězství 15:13 ve 3. setu postupuje do dalších bojů. Soupeřem pro tuto dvojici budou v zítřejších vyřazovacích soubojích Italové Ranghieri a Rossi.
     
    17:58
    Kvalifikace skupin v Aerobiku je již za námi a pětice Češek v ní obsadila s výsledkem 18.694 v ní obsadila 8. místo. Díky tomu se tak stávají druhou náhradní skupinou pro finále.
     
    17:56
    Dobré zprávy se nyní doslova vrší a to je jen dobře. Dvojice Kubala/Hadrava totiž zvítězila ve druhém setu 21:16 a o postupujícím rozhodne poslední sada.
     
    17:55
    Parádní zpráva dorazila s kvalifikaci v synchronizovaném skoku na trampolíně. Dvojice Naim Ashhab a Martin Pelc po výborném druhém kole totiž postupuje do finále, kde se představí šest nejlepších párů.
     
    17:46
    Naopak dvojice Naim Ashhab a Martin Pelc na trampolíně zabrala a ve druhém kvalifikačním pokusy si rázně vylepšila své umístění. Nyní patří tomuto páru 4. pozice a na startu jsou již pouze 3 dvojice, z nichž pouze Bělorusové byli po úvodním kole lepší.
     
    17:32
    Po lepší zprávě přichází bohužel jedna z horších. Dvojice Kubala a Hadrava prohráli v úvodní sadě 16:21 a nyní budou muset hodně zabrat, pokud chtějí postoupit do dalších bojů.
     
    17:30
    České pětici zatím patří v průběžném pořadí kvalifikace 5. místo. Na startu zbývá ještě Francie, Maďarsko a Velká Británie. Podávají se naše ženy do finálových bojů?
     
    17:23
    Pětice Kateřina Hortová, Monika Geržová, Tereza Pekárková, Barbora Trombíková a Lucie Vidláková má za sebou své vystoupení v kvalifikaci Aerobiku skupin. S výsledkem 18.694 nyní čekají na výsledky svých soupeřů a uvidíme, zda se Češky podávají do finále této disciplíny.
     
    17:10
    Alespoň částečnou radost můžeme mít i my, jelikož pár Kufa/Dumek zabojoval a otočil v koncovce duel s Řeky a po vítězství 2:1 na sety se v dalším kole střetne se Švýcarským párem Strasser/Kissling.
     
    16:55
    Své první kvalifikační vystoupení za sebou má dvojice Naim Ashhab a Martin Pelc, kteří se po svém první výkonu na trampolíně zařazují zatím na 6. pozici s osmi odskákaných dvojic. Na startu jsou však stále ještě tři páry a tak musí Češi zabrat při svém druhém kvalifikačním pokusu.
     
    16:43
    Robert Kufa a Jan Dumek skutečně prohrávají druhý set 17:21 a rozhodovat tak bude třetí sada.
     
    16:25
    Dobré zprávy přilétají z volejbalových dvorců, Pár Dumek/Kufa po dramatické koncovce opanoval úvodní sadu a zvítězil v ní 24:22.
     
    14:43
    Je tu konec zápasu. Dumbauskaiteová s Povilaityteovou opanovaly i druhý set, tentokrát 21:14 a postupují do semifinále. Naopak pouť turnajem pro pár Řeháčková a Galová právě končí.
     
    14:19
    Špatná zpráva přichází z Beach Areny. Řeháčková s Galovou sice dlouho držely se svými soupeřkami krok, ale od stavu 13:14 patřil písečný kurt pouze Litevkám, které si pěti body v řadě vypracovaly potřebné vedení a úvodní sadu ovládly poměrem 21:17.
     
    12:12
    Organizátoři zveřejnili odpolední program vyřazovací fáze plážových volejbalistů. Oba české páry postupují ze skupiny, dnes v podvečer je čeká zápas o postup do osmifinále! Robert Kufa s Janem Dumkem nastoupí od 16 hodin proti řecké dvojici Georgios Kotsilianos a Nikos Zoupanis. Přemysl Kubala s Janem Hádravou si zahraji o postup do osmifinále se španělským párem Francesco Alfredo Marco Arroyo a Christian Garcia Rodriguez. Duel je naplánován na 17 hodin našeho času.
     
    V Baku už se na svá vystoupení připravuje i výprava českých plavců. "Čeští juniorští plavci se včera po příletu úspěšně zabydleli v Baku a hned první den vyzkoušeli bazén v olympijské vesnici. Po bohaté snídani se dnes ráno plavecký tým přesunul do naftovými poli obklopeného Aquatic centra, kde započala příprava v tréninkovém bazénu. Nahlédli jsme i do toho soutěžního, který stojí za to. Dnes odpoledne poprvé potrénujeme i tam," přiblížil program českých reprezentantů v plavání jejich tiskový mluvčí Jiří Vlček.
     
    10:15
    Čeští beachvolejbalisté Robert Kufa s Janem Dumkem podlehli ve svém závěrečném utkání skupiny H francouzskému páru Romain Di Giantommaso a Maxime Thiercy 1:2 na sety, když v rozhodující sadě prohráli 8:15. I přes porážku česká dvojice postupuje ze skupiny!
     
    9:57
    Beachvolejbalisté Kufa s Dumkem prohráli druhou sadu s Francouzy Di Giantommasem a Thiercym v dramatické koncovce v poměru 22:24 a o vítězích tohoto klání rozhodne třetí sada.
     
    9:32
    Čeští beachvolejbalisté Kufa s Dumkem dobře vstoupili do svého závěrečného utkání ve skupině, když nad francouzskými soupeři vyhráli první set v poměru 21:17.
     
    Své dnešní vystoupení má za sebou i česká střelkyně Nikola Mazurová, která se rovněž nekvalifikovala do finále. "Výsledek mě mrzí, bylo to nakonec o dvě špatné rány. Na druhou stranu jsem ale ráda aspoň za tu vzduchovku, kde se mi podařilo postoupit do finále," zhodnotila Mazurová.
     
    9:14
    Beachvolejbalisté Robert Kufa s Janem Dumkem rozehráli své utkání proti francouzské dvojici Romain Di Giantommaso a Maxime Thiercy. V první sadě vede český pár 5:3.
     
    9:10
    Jedna z adeptek na medaili, střelkyně Adéla Sýkorová, dnes ani nepostoupila z kvalifikace, když obsadila 25. pozici. Své nepovedené vystoupení nechce dramatizovat. "Nechci se tím výsledkem trápit. Beru to jen jako další nepovedený závod, ze kterého si vezmu ponaučení do budoucna. Musím si k tomu sednout a popřemýšlet, co bylo špatně, co musím do příště zlepšit," okomentovala česká reprezentantka.
     
    9:05
    Beachvolejbalisté Robert Kufa s Janem Dumkem měli začít duel s francouzskou dvojicí Di Giantommaso a Thiercy v devět hodin našeho času. Začátek utkání se na chvíli zdrží, protože na kurtu číslo dvě se ještě dohrává předchozí klání.
     
    8:10
    Petra Trdličková obsadila ve střelecké pistoli ze vzdálenosti 25 metrů 21. místo
     
    8:00
    Plážoví volejbalisté prohráli třetí set 10:15, a celé utkání s Izraelem tedy ztratili v poměru 1:2. Česká dvojice tak poprvé na turnaji prohrála, naopak Izraelci zůstavají stoprocentní.
     
    7:55
    Kvalifikace ve sportovní pistoli začala už i pro Terezu Přibáňovou. České reprezentantce zatím patří průběžné 26. místo.
     
    7:50
    Kvalifikace v malorážce je u konce. Finále nakonec proběhne bez české účasti, neboť Nikola Mazurová skončila na 13. místě a Adéla Sýkorová na 25. místě.
     
    7:45
    Výborně! Druhý set čeští plážoví volejbalisté zvládli! Vyhráli ho 22:20 a vyrovnali na 1:1.
     
    7:22
    První set českým plážovým volejbalistům nevyšel, prohráli ho 19:21. Přestože Hadrava s Kubalou ztráceli už 14:19, dokázali náskok svého soupeře téměř dotáhnout. Izraelci však závěr setu nakonec zvládli, a vedou proto 1:0.
     
    7:06
    Po druhé části kvalifikace se Adéla Sýkorová propadla na 17. místo, Nikola Mazurová je zatím 26. Za chvíli půjdou obě Češky střílet ze stoje. Tam se kvalifikace rozhodne.
     
    6:55
    Vítr v Baku Shooting Centre se oproti včerejšku celkem uklidnil, teď se ale neočekávaně otočil a Adéla Sýkorová dobře rozjetou část vleže pokazila dvěma devítkami v řadě. V pořadí se tak lehce propadne.
     
    6:48
    Pomalu se blíží začátek zápasu českých plážových volejbalistů Jana Hadravy a Přemysla Kubaly, kteří od 7 hodin našeho času změří síly s Izraelci.
     
    6:31
    Petra Trdličková se zatím drží ve sportovní pistoli na 10. místě.
     
    6:25
    Prvních 20 ran vyšlo ze zbraní všech závodnic. Blíže finále je zatím Adéla Sýkorová, která po třetině kvalifikace drží postupovou 6. příčku. Nikola Mazurová je zatím na 23. místě. Do finále postupuje prvních 8 střelkyň.

    Dominik Špringer

    Václav Petrů