Tisková konference FK Jablonec (kon.) | Tisková konference FC Viktoria Plzeň (kon.)
koniec udalosti
Tisková konference FC Viktoria Plzeň

cz Streda 17.06.2015, 09:30Tlačové konferencie
     
    Tisková konference je u konce, děkujeme za pozornost. (09:51:38)
     
    Tomáš Paclík: Já to upravím, ta desítka zase tak volná nebyla, my počítali s tím, že jí obsazovat nebudeme (úsměv). Ale když si o ni Honza řekl.

     
    Jan Kopic: Zavazující to je, mít desítku po Pavlu Horváthovi, ale já na ta čísla moc nejsem. Budu se snažit naplnit očekávaní a doufám a věřím, že nezklamu.
     
    Jan Kopic představil dres s číslem 10!
     
    Tomáš Paclík: Prémii za rychlost vyřízení přestupů nedáváme, ale můžou naši zaměstnanci zůstat (úsměv). Prémie budou až případně za Ligu mistrů.
     
    Jan Kopic: Každý hráč, který je soudný, ví, že musí nejprve předvést výkony na hřišti, aby měl něco jistého. Natož tady v Plzni, kde je ten kádr extrémně kvalitní.
     
    Adolf Šádek: Žádný, podotýkám žádný!, fotbalista v Plzni, nemá své místo jisté! Konkurence je nutná, posouvá to dál nejen tým, ale i jednotlivce. Honza rozhodně nepřišel s tím, že bude nastupovat, ale bude se o to prát a má všechny předpoklady k tomu, aby tým opravdu posílil.
     
    Jan Kopic: Motivace je jasná, cíle nejvyšší. Nejbližší je kvalifikace do hlavní soutěže Ligy mistrů, pak je tu obhajoba titulu. Ale ta Liga mistrů je nejblíž, to je hlavní cíl.
     
    Pavel Paska: Jednali jsme i se zahraničním klubem, i ekonomická část transferu byla náročná, ale rozhodli jsme se pro sporotvní cestu a pro Plzeň. Doufáme, že se bude hrát Liga mistrů. Stanovisko Sparty jste si mohli přečíst v novinách.
     
    Adolf Šádek: Plánujeme, že na pozici hrotového útočníka zůstanou tři hráči. Michal Ďuriš je ale hráč, který alternuje i na jiných pozicích.
     
    Adolf Šádek: Situace v útoku vyřešená je ale i není, vrací se nám Michal Ďuriš i Dan Černý ze Žižkova. V přípravě se tak o pozici hrotového útočníka budou prát zase čtyři hráči, konkurence se tak nesnížila, ale posoudili jsme citlivě tu situaci a ambice hráčů.
     
    Pavel Paska: Nepletl jsem hráčovi hlavu a soustředil se na to, co bylo nejdůležitější.
     
    Jan Kopic: Žádná další konkrétní nabídka nebyla, takže nebylo co řešit.
     
    Tomáš Paclík: Jde nejen o peníze, ale i o to, jaké podíly si ponechávají ty týmy na hráćích. Cena za Jana Kopice i za naše hráče byla akceptovatelná.
     
    Adolf Šádek: Jsou to tři oddělené transfery, není to žádný balíček, ke kterému bychom přihodili tři míče a tři lahve. Není to žádné 2+1 zdarma, jsou to oddělené transakce.
     
    Tomáš Paclík: My jsme využili toho, že v Jablonci byla potřeba útočníků.
     
    Tomáš Paclík: Pan Peltra to takhle sám řekl a to nám hodně pomohlo, musel jsem si sice vyslechnout, proč Honzu pustit nechce, ale dopadlo to.
     
    Pavel Paska: Před rokem jsme měli ústní dohodu s panem Peltou a slíbili jsme Honzovi, že když udělá dobrou sezónu a přijde nabídka, tak bude uvolněn. A to pan Pelta udržel.
     
    Tomáš Paclík: U pana Pelty nešlo jen o finanční nároky. On sám řekl, že má problém pouštět tohoto konkrétního hráče ke konkurentovi, ale nakonec jsme se na všem dohodli.
     
    Jan Kopic: Na zápasy v Plzni jsem se vždy těšil, ta vyprodaná aréna dělá hodně moc. Jednou jsme tu vedli 4:0 v poháru a lidi přitom pořád fandili a nenadávali a to se mi moc líbilo, hodně se na fanoušky těším.
     
    Adolf Šádek: Nebudu říkat, jestli Petržela nebo Vůch, ale určitě z trojice Vůch, Kopic a Petržela zůstane jen dvojice a určitě to nebude Jan Kopic, který by odcházel.
     
    Jan Kopic: O přestupu do Plzně jsem neváhal ani minutu. Jablonci moc děkuji za všechny ty roky, budu na to rád vzpomínat, ale chtěl jsem se posunout. A to Plzeň nabízí zázemím, týmem i plným stadionem.
     
    Tomáš Paclík: Všechny posily, které jsme přivést chtěli, jsme přivedli.
     
    Adolf Šádek: Dnes tady před zahájením soutěžního ročníku sedíme zřejmě naposled, náš kádr se dá považovat za uzavřený. Teď ještě budeme chtít kádr zúžit a vytříbit.
     
    Adolf Šádek: Loučení s žádným hráčem není jednoduché. Při odchodech obou hráčů se pečlivě zvažovaly důvody pro a proti jejich přestupu či setrvání. My jako klub jim budeme fandit, aby se i oni ve své kariéře posunuli tam, tak se posunout chtějí.
     
    Tomáš Paclík: Došlo k transferu Wágnera s Teclem, kterým je třeba poděkovat za náš klub. Byli součástí nejúspěšnější etapy klubu, nemusím připomínat zápasy s CSKA nebo Neapolí. Oba hráči budou zapsáni zlatým písmem v historii klubu.
     
    Adolf Šádek: Honza Kopic podepsal s klubem smlouvu na tři roky a my věříme, že to není konec.
     
    Tomáš Paclík: O finančních parametrech mluvit nebudu, ale z hlediska sportovní kvality se určitě jedná o jeden z největších přestupů v historii klubu.
     
    Pavel Paska: Přestup Jana Kopice je dalším krokem jeho kariéry. Vybrali jsme tým, který je velmi profesionálně veden. Je to další postupný krok v kariéře hráče, aby v budoucnosti dosáhl svého maxima.
     
    Tomáš Paclík: Podařilo se nám dotáhnout přestup, na kterém jsme pracovali dlouhodobě, o Honzu jsme měli zájem už několik přestupových období. Našli jsme s Jabloncem a panem Peltou společnou dohodu.
     
    Tiskové konference se účastní Tomáš Paclík, Adolf Šádek, Pavel Paska a JAN KOPIC, nejnovější posila FC Viktoria Plzeň!
     
    Tisková konference byla zahájena.
     
    Úřadující mistr české nejvyšší fotbalové soutěže FC Viktoria Plzeň svolal na dnešní dopoledne mimořádnou tiskovou konferenci. Očekává se, že ambiciózní klub z Plzně představí před dalším pokusem o kvalifikaci do Ligy mistrů další posilu.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Událost začíná v 09:30.

    Lukáš Kratochvíl